Találatok a következő kifejezésre: Mi kell feljelentéshez (6 db)

Mi kell a feljelentéshez?

Gondolom nem úgy van, hogy csak bemegyek a rend?rségre és mondok egy címet meg egy nevet, hogy ezért és ezért szeretném feljelenteni... Nem kell hozzá valami bizonyíték?

Legjobb válasz: semmi. nyugadtan besétálhatsz és feljelenthetsz bárkit bármiért. Aztán a nyomozati szakaszban kell prezentálnod a bizonyítékokat az üggyel foglalkozó nyomózó(k)nak. Mindazonáltal, ha nem sikerül bizonyítani (ez nem csak a te dolgod, hanem az eljáró hatóságé is), akkor könnyen belesétálhatsz abba, hogy te leszel a vádlott hamis vád kategóriában. Ezért szoktak ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni, még akkor is, ha tudják, hogy ki volt. Mert egy dolog tudni és egy másik bizonyítani.

semmi. nyugadtan besétálhatsz és feljelenthetsz bárkit bármiért. Aztán a nyomozati szakaszban kell prezentálnod a bizonyítékokat az üggyel foglalkozó nyomózó(k)nak. Mindazonáltal, ha nem sikerül bizonyítani (ez nem csak a te dolgod, hanem az eljáró hatóságé is), akkor könnyen belesétálhatsz abba, hogy te leszel a vádlott hamis vád kategóriában. Ezért szoktak ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni, még akkor is, ha tudják, hogy ki volt. Mert egy dolog tudni és egy másik bizonyítani.

Hogy zajlik egy feljelentés? Mi kell hozzá?

Rokon ellen akarok feljelentést tenni,de nem tudom miért lehet feljelenteni,és hogy zajlik ez.

Legjobb válasz: Attól függ miért akarsz feljelentést tenni. Kicsit bõvebben is kifejthetnéd

Attól függ miért akarsz feljelentést tenni. Kicsit bõvebben is kifejthetnéd
Pofozd le csak ne lássa senki, aztán megnyugszik:) )Sünök ugy sem csinálnak vele semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Azért remélem hogy nem kerül rá sor, de jó tudni róla.
"1.Rágalmazás, utcán való sértegetés, fenyegetés..." Besétálsz a rendõrségre, és feljelented. Személyit + lakcímkártyát vigyél magaddal. Azért arra vigyázz, hogy bizonyítani is tudd, bizonyítékod is legyen. Különben lehet, hogy õ jelent fel téged rágalmazásért.
A kérdező hozzászólása: 2-es te annyira értelmes vagy.Az hogy én nem szeretném kiteregetni a részleteket miért probléma? Képzeld el nem tudom miért lehet feljelenteni egy embert mert hála a jó Istennek eddig szerencsére nem kellett ilyenekkel foglalkoznom és örülök neki hogy ezen a téren ennyire "buta vagyok". Éppen elég szörnyû így is hogy ilyennel kell foglalkozom, ne idegesítsél már a hülyeségeiddel légyszíves. Egy egyszerû kérdést tettem fel, te meg itt lovagolsz rajta, nincs más dolgot? Egyébként utána olvastam most itt hirtelen és elvileg feljelenthetem rágalmazásért is...amit Kedves Ketteske eddig nem tudtam...
Lehet. Egy próbát megér, menj a rendõrségre. Személyi igazolványon kívül nem hiszem hogy kérnének bármit, esetleg ha van bizonyítékod.
A kérdező hozzászólása: Igen ez a bajom hogy szerintem se érek vele semmit, gondolom max kap egy két papírt vagy még azt se. :( Akkor egy ilyen dologgal mit lehet kezdeni?hogy lehet gátat szabni neki? Költözés persze lesz majd, de az sem egyszerû és addig valami megoldás kellene, ezért gondoltam ha "ráijesztek" egy feljelentéssel majd leáll.
2. vagyok. Ha nem akarod, hogy félreértsenek, ne fogalmazz úgy mint egy 5 éves. "de nem tudom miért lehet feljelenteni" Abból, hogy nem tudod miért, sajnos csak arra lehet következtetni, hogy nincs rá okod, hanem akarsz kreálni egyet. Ha meg belemászott a rokonod a lelkedbe, akkor menj be a rendõrségre, és tegyél feljelentést. Mégis mi kellene hozzá? Ha van egy tanú, aki igazolni tudja az állításodat, és tényleges a sérelem, akkor fognak veled érdemben foglalkozni.
Szerintem feljelenthetõ zaklatásért, de nem biztos, hogy sokat foglalkoznak az üggyel, hiszen nincs tettlegesség.
A kérdező hozzászólása: 3.:Igazából is-is hogy mi kell hozzá, és amit felsoroltam azzal feljelenthetõ-e, és igen, milyen papírok kellenek?pénz szükséges-e hozzá stb stb
A kérdező hozzászólása: 2.-es: ha nem tudod mirõl van szó ne okoskodj meg ne ítélkezz látatlanban szerintem. 1.Rágalmazás, utcán való sértegetés, fenyegetés...
Szerintem a "mi kell hozzá" nem a bûncselekményre vonatkozott, hanem papírokra, ügyvédre, ilyen hivatalos dolgokra.
Kellemes, kedves ember lehetsz. Nem tudod mivel lehetne feljelenteni? Ezek szerint nem tett semmi rosszat, csak bosszút akarsz állni valami vélt vagy valós sérelmeden. Miért ilyen ostobák az emberek? Miért?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az elõzõ tanácsát ne fogadd meg! Ugyanis az önbíráskodásnak számít, és aki sértegetett téged, õ jelenthet fel téged, SÚLYOSABB váddal! Az se kizárt, h provokál téged a sértegetõ, h megüsd. Ne engedd, h provokáljon! Mivel ha nincs tettlegesség, általában nem sokat érsz el (fõleg ha nincs tanu, se felvétel az esetrõl), ezért esetleg elérhetsz vmit avval, ha SZÓLSZ a rendõröknek. NE jelentsd fel, csak TEDD SZÓVÁ a rendõrségen. Akár ki is hívhatod õket olyan helyszínre, ahol éppen a téged sértegetõ egyén tartózkodik, vagy megadhatod a telefonszámát, ha a rendõrök felajánlják, hogy rátelefonálnak, tisztázásképpen. Evvel legalább annyit elérsz, h a téged rágalmazó illetõ tudomásul veszi, h mersz rendõri segítséget kérni. Nem hasznos sokszor egybõl mély vízbe ugrani. Ne játszd ki az önvédelmi ütõkártyáidat. Csak fokozatosan cselekedj ilyen esetben! Már csak azért is, nehogy a támadód téged állíthasson betámadónak, hivatalos úton...

Feljelentést tettem és ma kaptam idézést a bíróságra. Mit kell hogy vigyek?

Rajta van a z időpont meg egyéb dolgok.Gondolom kell az a papír amit most kaptam,saját irataim,jegyzőkönyv?

Legjobb válasz: Fél disznót a bírónak.

Fél disznót a bírónak.
Vidd el magaddal az idézést és a személyes irataidat (személyi igazolvány, lakcímkártya) másra nem lesz szükséged. (bár szerintem az idézésnek nem lesz szerepe, de jobb ha nálad van)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Feljelentettek facebookon, de már bocsánatot kértem (muszáj volt mert különben nem hajlandó visszacsinálni a dolgokat). Mit kell csinálnia, hogy visszavonhassa a feljelentést és feloldja ezt a tiltást?

Nagyon fontos lenne.

Legjobb válasz: Nem visszavonható. Ha a jelentés alapján megszegtél valamilyen szabályt, akkor automatikusan korlátoznak vagy tiltanak, felfüggesztenek. Ha alaptalan volt, akkor nem történik semmi. A tiltást pedig az adatvédelmi beállítások tiltólistájából, vagy a hírfolyam beállításából lehet visszavonni.

Nem visszavonható. Ha a jelentés alapján megszegtél valamilyen szabályt, akkor automatikusan korlátoznak vagy tiltanak, felfüggesztenek. Ha alaptalan volt, akkor nem történik semmi. A tiltást pedig az adatvédelmi beállítások tiltólistájából, vagy a hírfolyam beállításából lehet visszavonni.
A kérdező hozzászólása: Háát nem kaptam...egyszercsak kiléptetett és ezt írta ki..semmilyen elõzmény nélkül..
Kapnod kellett egy e-mailt, amiben kérik hogy válaszlevélben küldd vissza a valódi adatokat.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, amikor be akarok jelentkezni ezt írja: Fiók letiltva A fiókod felfüggesztésre került. Ha kérdésed lenne, látogasd meg a GYIK oldalunkatitt.. Erre kéne megoldás mert nem akarok újat csinálni..
OMG... Ez már a lámaság csúcsa... Ha akarod a holdat is megadhatod... Ennyi erõvel minden "Renike Vagyokhhh Cshõõõ" profil tulaját feljelenthetnék.
Két eset lehetséges: köteleznek arra, hogy add meg a valós adatot, és te átírod a helyesre; vagy nem fog semmi történni. Ajánlott mindenhol hiteles információt megjeleníteni, különben letilthatnak.
A kérdező hozzászólása: Azért jelentett fel mert városként new york volt megadva miközben Magyarországon élek..
Keresel valami kompenzációs lehetõséget, felajánlasz neki egy peren kívüli megállapodást. Bár kíváncsi volnék, mi volt az Facebookon, ami miatt feljelentett... mert lehet hogy tesz egy feljelentést de azt mondják hogy ilyenért nem lehet bíróságra menni.
Az élet nagy problémái.
Nagyon rossz nálam ugyanez a helyzet, egyszer csak kilépett és már órák óta nem enged be... fiók letiltva szöveget dobálja, de fogalmam sincs miért lehet ez. Ötletek?

Könnyű testi sértés végett tettem feljelentést, és az a lényeg, hogy 10. 000Ft-ot kell fizetnem, ha nem teszem, adó hivatal hajtja be. Mit lehet tenni, hová kell ezzel fordulnom ha nem akarom kifizetni?

Err?l engem senki nem tájékoztatott hogy ilyen költséges lesz. Soha sem volt ilyen ügyem.

Legjobb válasz: Már ki van tûzve a tárgyalás?

Már ki van tûzve a tárgyalás?
Én nem értem ezt a 10.000, - Ft-ot. Mire kell fizetni?

Mit lehet tenni? Mi a menete a feljelentésnek, hol kell kezdeni? A bíróságon, vagy a rendőrségen?

A fiam vásárolt egy autót,de még haza jönni sem tudott vele mert elromlott. Elvitte egy szervizbe és azt mondták,hogy drága lesz a szervizelése kb 110000 ft és hogy minden félképpen fel kell jelenteni,mert tudnia kellet az eladónak a hibákról. A fiam is hibázott mert nem vitt magával szakembert aki értett volna az autóhoz.

Legjobb válasz: Rendõrségre menjen elõször.

Rendõrségre menjen elõször.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!