Találatok a következő kifejezésre: Mi kell feljelentéshez (8 db)

Mi kell a feljelentéshez?

Gondolom nem úgy van, hogy csak bemegyek a rend?rségre és mondok egy címet meg egy nevet, hogy ezért és ezért szeretném feljelenteni... Nem kell hozzá valami bizonyíték?

Legjobb válasz: semmi. nyugadtan besétálhatsz és feljelenthetsz bárkit bármiért. Aztán a nyomozati szakaszban kell prezentálnod a bizonyítékokat az üggyel foglalkozó nyomózó(k)nak. Mindazonáltal, ha nem sikerül bizonyítani (ez nem csak a te dolgod, hanem az eljáró hatóságé is), akkor könnyen belesétálhatsz abba, hogy te leszel a vádlott hamis vád kategóriában. Ezért szoktak ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni, még akkor is, ha tudják, hogy ki volt. Mert egy dolog tudni és egy másik bizonyítani.

semmi. nyugadtan besétálhatsz és feljelenthetsz bárkit bármiért. Aztán a nyomozati szakaszban kell prezentálnod a bizonyítékokat az üggyel foglalkozó nyomózó(k)nak. Mindazonáltal, ha nem sikerül bizonyítani (ez nem csak a te dolgod, hanem az eljáró hatóságé is), akkor könnyen belesétálhatsz abba, hogy te leszel a vádlott hamis vád kategóriában. Ezért szoktak ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni, még akkor is, ha tudják, hogy ki volt. Mert egy dolog tudni és egy másik bizonyítani.

Hogy zajlik egy feljelentés? Mi kell hozzá?

Rokon ellen akarok feljelentést tenni,de nem tudom miért lehet feljelenteni,és hogy zajlik ez.

Legjobb válasz: Attól függ miért akarsz feljelentést tenni. Kicsit bõvebben is kifejthetnéd

Attól függ miért akarsz feljelentést tenni. Kicsit bõvebben is kifejthetnéd
Pofozd le csak ne lássa senki, aztán megnyugszik:) )Sünök ugy sem csinálnak vele semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Azért remélem hogy nem kerül rá sor, de jó tudni róla.
"1.Rágalmazás, utcán való sértegetés, fenyegetés..." Besétálsz a rendõrségre, és feljelented. Személyit + lakcímkártyát vigyél magaddal. Azért arra vigyázz, hogy bizonyítani is tudd, bizonyítékod is legyen. Különben lehet, hogy õ jelent fel téged rágalmazásért.
A kérdező hozzászólása: 2-es te annyira értelmes vagy.Az hogy én nem szeretném kiteregetni a részleteket miért probléma? Képzeld el nem tudom miért lehet feljelenteni egy embert mert hála a jó Istennek eddig szerencsére nem kellett ilyenekkel foglalkoznom és örülök neki hogy ezen a téren ennyire "buta vagyok". Éppen elég szörnyû így is hogy ilyennel kell foglalkozom, ne idegesítsél már a hülyeségeiddel légyszíves. Egy egyszerû kérdést tettem fel, te meg itt lovagolsz rajta, nincs más dolgot? Egyébként utána olvastam most itt hirtelen és elvileg feljelenthetem rágalmazásért is...amit Kedves Ketteske eddig nem tudtam...
Lehet. Egy próbát megér, menj a rendõrségre. Személyi igazolványon kívül nem hiszem hogy kérnének bármit, esetleg ha van bizonyítékod.
A kérdező hozzászólása: Igen ez a bajom hogy szerintem se érek vele semmit, gondolom max kap egy két papírt vagy még azt se. :( Akkor egy ilyen dologgal mit lehet kezdeni?hogy lehet gátat szabni neki? Költözés persze lesz majd, de az sem egyszerû és addig valami megoldás kellene, ezért gondoltam ha "ráijesztek" egy feljelentéssel majd leáll.
2. vagyok. Ha nem akarod, hogy félreértsenek, ne fogalmazz úgy mint egy 5 éves. "de nem tudom miért lehet feljelenteni" Abból, hogy nem tudod miért, sajnos csak arra lehet következtetni, hogy nincs rá okod, hanem akarsz kreálni egyet. Ha meg belemászott a rokonod a lelkedbe, akkor menj be a rendõrségre, és tegyél feljelentést. Mégis mi kellene hozzá? Ha van egy tanú, aki igazolni tudja az állításodat, és tényleges a sérelem, akkor fognak veled érdemben foglalkozni.
Szerintem feljelenthetõ zaklatásért, de nem biztos, hogy sokat foglalkoznak az üggyel, hiszen nincs tettlegesség.
A kérdező hozzászólása: 3.:Igazából is-is hogy mi kell hozzá, és amit felsoroltam azzal feljelenthetõ-e, és igen, milyen papírok kellenek?pénz szükséges-e hozzá stb stb
A kérdező hozzászólása: 2.-es: ha nem tudod mirõl van szó ne okoskodj meg ne ítélkezz látatlanban szerintem. 1.Rágalmazás, utcán való sértegetés, fenyegetés...
Szerintem a "mi kell hozzá" nem a bûncselekményre vonatkozott, hanem papírokra, ügyvédre, ilyen hivatalos dolgokra.
Kellemes, kedves ember lehetsz. Nem tudod mivel lehetne feljelenteni? Ezek szerint nem tett semmi rosszat, csak bosszút akarsz állni valami vélt vagy valós sérelmeden. Miért ilyen ostobák az emberek? Miért?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az elõzõ tanácsát ne fogadd meg! Ugyanis az önbíráskodásnak számít, és aki sértegetett téged, õ jelenthet fel téged, SÚLYOSABB váddal! Az se kizárt, h provokál téged a sértegetõ, h megüsd. Ne engedd, h provokáljon! Mivel ha nincs tettlegesség, általában nem sokat érsz el (fõleg ha nincs tanu, se felvétel az esetrõl), ezért esetleg elérhetsz vmit avval, ha SZÓLSZ a rendõröknek. NE jelentsd fel, csak TEDD SZÓVÁ a rendõrségen. Akár ki is hívhatod õket olyan helyszínre, ahol éppen a téged sértegetõ egyén tartózkodik, vagy megadhatod a telefonszámát, ha a rendõrök felajánlják, hogy rátelefonálnak, tisztázásképpen. Evvel legalább annyit elérsz, h a téged rágalmazó illetõ tudomásul veszi, h mersz rendõri segítséget kérni. Nem hasznos sokszor egybõl mély vízbe ugrani. Ne játszd ki az önvédelmi ütõkártyáidat. Csak fokozatosan cselekedj ilyen esetben! Már csak azért is, nehogy a támadód téged állíthasson betámadónak, hivatalos úton...

Feljelentést tettem és ma kaptam idézést a bíróságra. Mit kell hogy vigyek?

Rajta van a z időpont meg egyéb dolgok.Gondolom kell az a papír amit most kaptam,saját irataim,jegyzőkönyv?

Legjobb válasz: Fél disznót a bírónak.

Fél disznót a bírónak.
Vidd el magaddal az idézést és a személyes irataidat (személyi igazolvány, lakcímkártya) másra nem lesz szükséged. (bár szerintem az idézésnek nem lesz szerepe, de jobb ha nálad van)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Feljelentettek facebookon, de már bocsánatot kértem (muszáj volt mert különben nem hajlandó visszacsinálni a dolgokat). Mit kell csinálnia, hogy visszavonhassa a feljelentést és feloldja ezt a tiltást?

Nagyon fontos lenne.

Legjobb válasz: Nem visszavonható. Ha a jelentés alapján megszegtél valamilyen szabályt, akkor automatikusan korlátoznak vagy tiltanak, felfüggesztenek. Ha alaptalan volt, akkor nem történik semmi. A tiltást pedig az adatvédelmi beállítások tiltólistájából, vagy a hírfolyam beállításából lehet visszavonni.

Nem visszavonható. Ha a jelentés alapján megszegtél valamilyen szabályt, akkor automatikusan korlátoznak vagy tiltanak, felfüggesztenek. Ha alaptalan volt, akkor nem történik semmi. A tiltást pedig az adatvédelmi beállítások tiltólistájából, vagy a hírfolyam beállításából lehet visszavonni.
A kérdező hozzászólása: Háát nem kaptam...egyszercsak kiléptetett és ezt írta ki..semmilyen elõzmény nélkül..
Kapnod kellett egy e-mailt, amiben kérik hogy válaszlevélben küldd vissza a valódi adatokat.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, amikor be akarok jelentkezni ezt írja: Fiók letiltva A fiókod felfüggesztésre került. Ha kérdésed lenne, látogasd meg a GYIK oldalunkatitt.. Erre kéne megoldás mert nem akarok újat csinálni..
OMG... Ez már a lámaság csúcsa... Ha akarod a holdat is megadhatod... Ennyi erõvel minden "Renike Vagyokhhh Cshõõõ" profil tulaját feljelenthetnék.
Két eset lehetséges: köteleznek arra, hogy add meg a valós adatot, és te átírod a helyesre; vagy nem fog semmi történni. Ajánlott mindenhol hiteles információt megjeleníteni, különben letilthatnak.
A kérdező hozzászólása: Azért jelentett fel mert városként new york volt megadva miközben Magyarországon élek..
Keresel valami kompenzációs lehetõséget, felajánlasz neki egy peren kívüli megállapodást. Bár kíváncsi volnék, mi volt az Facebookon, ami miatt feljelentett... mert lehet hogy tesz egy feljelentést de azt mondják hogy ilyenért nem lehet bíróságra menni.
Az élet nagy problémái.
Nagyon rossz nálam ugyanez a helyzet, egyszer csak kilépett és már órák óta nem enged be... fiók letiltva szöveget dobálja, de fogalmam sincs miért lehet ez. Ötletek?

Egy barátnõm exbarátja megpróbált megerõszakolni. Nem tudom, mit tegyek, egyelõre nem mertem senkinek sem elmondani, a helyzet bonyolult. Kivel beszéljem meg, kell-e feljelentést tennem? Ti mit tennétek a helyemben? (többi lent)

Röviden a körülmények: házibuli, én kicsit be vagyok nyomva, de nem annyira, hogy ne tudjam magam kontrollálni, srác kicsit jobban. Egyébként tipikus csajozós srás, 23 éves, kicsit tapló, helyes. Én nem vagyok ribi-típus, elõfordult már, hogy buli összefüggésében lefeküdtem valakivel, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy összesen mennyi volt.

Legjobb válasz: Bocs de rohadtul nem tudlak sajnálni. "tipikus csajozós srás, 23 éves, kicsit tapló," egy ilyen faszitól mit vártál? És mit gondoltál mit fogtok egy szobában kettesben csinálni egy részeg sráccal? Babázni? Amúgy pedig beszéld meg az esetet a szüleiddel.

Bocs de rohadtul nem tudlak sajnálni. "tipikus csajozós srás, 23 éves, kicsit tapló, " egy ilyen faszitól mit vártál? És mit gondoltál mit fogtok egy szobában kettesben csinálni egy részeg sráccal? Babázni? Amúgy pedig beszéld meg az esetet a szüleiddel.
Jaguar_Warrior el kell, hogy keserítselek, de törvény írja elõ, hogy a beleegyezést bármelyik pillanatban joga van visszavonni az illetõnek! Ha meg a férfi nem tudja irányítani a farkát, mert akkora állat, akkor sajnálom. Nehogymár még õ legyen a szegényke! Amúgy meg, olyan emberként mondom aki teljesen alkohol és buli mentes életet él, de még szerintem is joga van az embernek ésszel inni és bulizni, ettõl õ nem lesz hibás.
Elõször is nyugodj meg. Én még soha nem éltem át semmilyen hasonlót, elképzelni sem tudom, hogy mit tettem volna, és hogy hogyan éltem volna meg ezt az egészet. Elég erõs jellem vagyok, aki nehezen törik, de azt hiszem, ez engem is rendesen padlóra vitt volna. Feljelenteni fölösleges. Nem sikerült megerõszakolnia (hála Istennek), részeg volt, te is kapatos voltál, nincs az a hatóság, aki megfelelõen tudna intézkedni ez ügyben, különösen a mai napokban, ahol sikeresen gúzsba kötöttük magunkat a saját törvényeinkkel. Milyen a kapcsolatod a szüleiddel? Édesanyáddal? Egy ilyet még én is szégyellnék elmondani anyámnak, pedig nekünk nagyon jó a kapcsolatunk (kb. mintha legjobb barátnõk lennénk, annyi különbséggel, hogy a tisztelet természetesen fenn áll), de azt hiszem legelõször is vele kellene beszélned errõl, õ meg tudna nyugtatni. Én is elmondanám az enyémnek. Jaguar Warriornak sajnos igaza van, a végkifejleten nincs mit csodálkozni. A férfiak többsége így mûködik, különösen, ha bátorítják õket. Az már egy más kérdés, hogy az, hogy visszacsókoltál, és két falat valamiben voltál elõtte, még nem jogosítja fel a fickót arra, hogy a bugyidba törjön, különösen, ha le akartad állítani, de csutka részegen a leggálánsabb úriembernek, legerõsebb akaratú férfinak is nehezére esne ilyenkor visszafognia magát, és eleresztenie téged. Egy átlag bulizós "kicsit tapló" fiútól akkor mit vártál? 23 éves létére a legtöbb még taknyos kölyök, azt se tudja, mit jelent férfinak lenni! Remélem, tanultál ebbõl. Fordítsd a javadra, és többet ne keveredj ilyen helyzetbe. Lehet bulizni, de ésszel, és soha ne vonulj félre senki fiúval - ismerõssel se - a társaságtól, mindig maradj a baráti köröddel, vigyázzatok egymásra, az ég szerelmére! Kelj fel, menj iskolába. Ha bezárkózol otthonra, akkor még jobban el fog harapódzni benned a félelem és a szégyenérzet. Folytasd az életed, kerüld azt a srácot. Hogy kinek beszélsz róla a szüleiden kívül, egyedül te tudod eldönteni.
Ez tény , Jaguár, de te se tudhatod mit tettél volna abban a helyzetben. Igen, hibázott, de szerintem inkább a jelennel kell foglalkozni, nem a múlttal.
Nem pszichológus kell neki, hanem józan ész...
Ja, és a #2-esnek igaza van. Beszélj a szülõkkel, ha viszont nem tudod megemészteni, pszihológus. Sokat tud segíteni. :)
Szerintem hagyd annyiban a dolgot és kerüld a srácot nagy ívben. Feljelentéssel valószínû semmit nem érnél el. Az ilyen ügyekkel épp az a baj, hogy ilyenkor helybõl rámondják, hogy a srác egy mocskos, érzéketlen erõszaktevõ de kb. ilyen az amikor egy srác akar ösztönbõl szexelni. Tehát a körülmények, hogy ittatok, felmentél vele kettesben egy szobába holott sejthetted, hogy nem sakkozni hív félre. Elkezdtél vele smárolni és még ott is benne voltál a dologban majd hirtelen úgy döntöttél mégsem akarod de akkor a srác egyrészt részeg, másrészt nagyon felizgatott volt. Egy férfiban ilyenkor ugyanúgy elszabadulnak a hormonok és sokszor agresszívvá is válik, ha nem tudja levezetni a szexuális frusztrációt. Hacsak rajtad nem keletkezett semmilyen súlyosabb zúzódás vagy sérülés akkor hiába rohansz el ezzel a rendõrségre. Most lehet fújolni, leszavazni és gyûlölni de ebben te is ugyanúgy benne voltál, csak közben gondoltad meg magad, nem egyedül és kizárólag a srác hibája az egész. És most senki ne jöjjön azzal, hogy egy férfinak semmilyen esetben sem szabad visszaélnie a helyzettel, még akkor sem, ha a lány meztelenül táncol elõtte. Ittál, dögös ruhában szobára mentél vele és nem állítottad le amikor smároltatok, hanem ezzel is bátorítottad. Hadd ne mondjam ez milyen viselkedés 18 évesen... A srác valóban helytelenül járt el de rendõrségi ügy ebbõl nem lenne. Ezt mint teljesen laikus írtam.
Figyelj, ismerem az érzést, engem is egyszer majdnem megerõszakoltak, mondjuk nálam csak tapizott a pasas, szerencsére gyorsan elfutottam. Amit ajánlani tudok: kerüld azt a pasit, és szervezz valami programot a barátnõiddel. Jót fog tenni, hidd el. Az emlék még egy jó darabig meg lesz, de próbálj meg elvontkoztatni tõle. Ha akarod, beszélgethetünk, írj privátot :) 14/L
Szerintem mindenképp próbáld meg megbeszélni valakivel akiben megbízol. Barátnõk helyett inkább szülõk, vagy ilyesmi, a lényeg hogy merd elmondani, és kibeszélni mert nem biztos hogy jó hatással lesz a mentális egészségedre, és sokkal nehezebben dolgozod fel ha magadba fojtod. :S Hálistennek nem történt a környezetemben senkivel sem ilyen, én meg nem tenném meg, szóval annyira nem tudom beleélni magam, de remélem azért tudtam valamit segíteni :S F/18
"de törvény írja elõ, hogy a beleegyezést bármelyik pillanatban joga van visszavonni " Jogilag így van, igazad van. De van olyan is, hogy ráutaló magatartás. Amit leírt kedves hölgyünk, az bizony az. Igaz, eljött a pillanat is, amikor "visszavonta". Ez is igaz, dehát a férfi ha felizgatták, méginkább az, különösen ittasan. Hogy a nõ nemet mondott? Tudod, van a mondás a nõnél a nem, nem is biztos, hogy azt jelenti. Ettõl függetlenül mégegyszer, jogilag igazad van. Feljelentéshez: A feljelentést követõen adott esetben igazolni kell valamilyen módon annak megtörténtét. Ezt lehet orvosi lelettel, de ez itt nem történt meg, de önmagában a megerõszakolás esem. Az így csak kísérlet. Hogy van-e büntetõjogi megítélésben különbség vagy sem azt nem tudom. Ha nincs közvetlen bizonyíték, akkor még lehetnek tanúk. Itt szemtanúk nem voltak, max fültanúk. Dehát egy nõ sikoltozhat "örömében" is, "bánatában" is. Attól tartok ez nem állná meg helyét a bíróságon.. És lehet egy feljelentés bosszú, féltékenység miatt, ezt sem lehet KIVÜLÁLLÓ számára kizárni. Ha meg nincs bizonyíték, még rágalmazás is lehet. Félreértés ne essék, egy szavát sem vonom kétségbe a kérdezõnek, de kívülrõl egy feljelentés kapcsán már igy nézik a történteket.

Könnyű testi sértés végett tettem feljelentést, és az a lényeg, hogy 10. 000Ft-ot kell fizetnem, ha nem teszem, adó hivatal hajtja be. Mit lehet tenni, hová kell ezzel fordulnom ha nem akarom kifizetni?

Err?l engem senki nem tájékoztatott hogy ilyen költséges lesz. Soha sem volt ilyen ügyem.

Legjobb válasz: Már ki van tûzve a tárgyalás?

Már ki van tûzve a tárgyalás?
Én nem értem ezt a 10.000, - Ft-ot. Mire kell fizetni?

Mit lehet tenni? Mi a menete a feljelentésnek, hol kell kezdeni? A bíróságon, vagy a rendőrségen?

A fiam vásárolt egy autót,de még haza jönni sem tudott vele mert elromlott. Elvitte egy szervizbe és azt mondták,hogy drága lesz a szervizelése kb 110000 ft és hogy minden félképpen fel kell jelenteni,mert tudnia kellet az eladónak a hibákról. A fiam is hibázott mert nem vitt magával szakembert aki értett volna az autóhoz.

Legjobb válasz: Rendõrségre menjen elõször.

Rendõrségre menjen elõször.

Mi a méhtartás szabályai? Hová fordulhatok feljelentéssel, ha a szomszéd nem tartja be azokat? Ki kell e vinni nyárra a lakott területrõl?

A szomszédunkban tartanak 6-8 kaptárt. Nincs magas kerítés, bár az sem lenne megoldás! Kb.15 m-re vannak a lakásomtól a kaptárak, amikor jó idõ van szinte füstfelhõként rajzanak tõlem 10-15 méterre? Nagyon irritál, ezt kell nekem évek óta elviselnem. Nincs a családban méhcsípésre allergiás, bár ha egy ilyen méhraj megtámadna valakit.! Te mit tennél a helyemben?

Legjobb válasz: Önkormányzat, mezõgazdasági osztály.

Önkormányzat, mezõgazdasági osztály.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!