Találatok a következő kifejezésre: Mi kell 16 (148 db)

AFP-re mikor kell menni? A betöltött 16 héten, vagy előtte? Én 16 hét 1 naposan voltam. Remélem jókor.

Legjobb válasz: Újabban, van ahol 15 hetesen csinálják, de még legtöbb helyen betöltött 16 héten . Amúgy nincs akkora jelentõsége , 2 héten belül bõven jó. SAjna jobban fel van ez fújva, mint amennyit jelent az egész. Csak az anyákat stersszelik vele...

Újabban, van ahol 15 hetesen csinálják, de még legtöbb helyen betöltött 16 héten . Amúgy nincs akkora jelentõsége , 2 héten belül bõven jó. SAjna jobban fel van ez fújva, mint amennyit jelent az egész. Csak az anyákat stersszelik vele...
Szia! Én 16 hét 2 naposan voltam. Nekem jó lett az eredmény, tehát gondolom az idõben volt. Minden jót! 28 hetes kismama.
én 16, 0naposan voltam
Betöltött 16 hetesen, szóval jókor voltál. Én 16 hetesen és 3 naposan voltam.

Pontosan mikor kell menni AFP-re? Ha már betöltöttem a 16. hetet, vagy előtte?

Legjobb válasz: Amikor betöltötted a 16. hetet, akkor kell menni.

Amikor betöltötted a 16. hetet, akkor kell menni.
Nekünk a 16. héten kellett menni amikor még csak éppen töltöttük a 16. hetet, de ne aggódj a dokik idõben szoktak küldeni.
Én pénteken töltöm a 16. hetet, csak utána lehet afp vizsgálatra menni (jövõ héten)
nekem 16 hét 4 naposan volt, tehát ha betöltötted akkor kell menni.
Én is pénteken törtöm a 16. hetet és nekem a jövõ hétre adtak idõpontot.
Általában betöltött 16. héten szoktak menni. Viszont a papírra 15-18 hetes kor van írva, amivel a laborba küldenek majd. Szóval javítanék az elõttem írtakkal: betöltött 15.hét. (és ezért a mondatomért hajrá lepontozók!!) Hozzáteszem, engem 15 hetesen (aznap töltöttem) küldtek el AFP-re.

Mi kell a 16. heti genetikai vizsgálathoz?

Sziasztok!A 16.héten csináltathatom meg a genetikai vizsgálatot,ugye-AFP,ami vérvétellel jár!Ehhez vinnem kell a 12.heti UH eredményt?

Legjobb válasz: betöltött 16. hét kell! igen, vidd magaddal a 12. heti eredményeidet. csak uh volt, vagy vérvétel is (kombinált teszt)?

betöltött 16. hét kell! igen, vidd magaddal a 12. heti eredményeidet. csak uh volt, vagy vérvétel is (kombinált teszt)?
A kérdező hozzászólása: Csak annyi még h a kombinált teszt mit takar?Nem csak a 12.heti Uh meg a 16.heti vérévtel AFP?
Pécsett a 12. héten kötelezõen csinálnak uh-t (nyakiredõ) meg kombinált tesztet. ez egy vérvizsgálat, amivel 85 százalékos biztonsággal ki lehet szûrni a dawn-kórt. nem mindenhol része a terhesgondozásnak, Pécsett igen. nekem is volt.
Nekem azt mondták, betöltött 15, héten csinálják az afpt. A vérvételhez semmit nem kellett vinnem, csak a laborbeutalót. (amúgy mindig minden papír nálam van, ez célszerû)
Szia. Nálunk majd a 18-20.heti genetikai ultrahanghoz kell vinni az afp eredményt, amit ugye a 16. héten csinálnak. 18 hetes kismami


Mi van akkor, (mit kell csinálni) ha egy inzulinos (akinek 3x kell szúrni 1 nap) a vércukorszintje 16 re megy fel inzulinozások között?

Legjobb válasz: Vissza kell menni az orvoshoz, hogy újra beállítsák a cukrát... Ez jóval összetettebb kérdés, mint amilyennek elsõre hangzik. Ha étkezések után nem sokkal megy ilyen magasra, akkor az is lehet, hogy az étkezés utáni inzulinokat kell növelni, máskülönben a bázis inzulint kell növelni. De ha hajnalban magas, akkor még olyan érdekes eset is elõállhat, hogy az esti inzulint csökkenteni kell. Az is elõfordulhat, hogy a diétát kell változtatni, vagy az összes inzulint kell emelni. De ismétlem, mindenképp szakorvosi segítségre van szükség, nehogy önállóan (vagy háziorvossal) kezdj el kísérletezgetni!

Vissza kell menni az orvoshoz, hogy újra beállítsák a cukrát... Ez jóval összetettebb kérdés, mint amilyennek elsõre hangzik. Ha étkezések után nem sokkal megy ilyen magasra, akkor az is lehet, hogy az étkezés utáni inzulinokat kell növelni, máskülönben a bázis inzulint kell növelni. De ha hajnalban magas, akkor még olyan érdekes eset is elõállhat, hogy az esti inzulint csökkenteni kell. Az is elõfordulhat, hogy a diétát kell változtatni, vagy az összes inzulint kell emelni. De ismétlem, mindenképp szakorvosi segítségre van szükség, nehogy önállóan (vagy háziorvossal) kezdj el kísérletezgetni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)

Miert kell 16-18 oran keresztul szenvedni ha utana ugyis csaszaroznak? Nem szultem, nem tudom mi miert tortenik. De nem lenne eleg mondjuk 10 ora? Vagy 8? En ertem, hogy arra varnak h taguljon az a kismama, de 16 ora nem tulzas?

Legjobb válasz: Megmondom õszintén, én hallani sem akartam császárról! Én egy 4280 g-os manót szültem 58 cmmel. Eléggé megszenvedtünk egymásért. Igaz én nem 18 órát vajúdtam, "csak" 13-at, mire megszületett a fiam, és 3 órán keresztül csak nyomtam úgy éreztem semmi eredménye... De azért csak megszületett simán, makk egészségesen. Nem akartam, hogy vágjanak, mert az valóban nehezebben gyógyul. Én természetes szülés után, már másnap törökülésben tudtam ülni, kutya bajom nem volt.:) Alig várom, hogy ismét szülhessek! Nekem még ennek ellenére is élmény volt!

Megmondom õszintén, én hallani sem akartam császárról! Én egy 4280 g-os manót szültem 58 cmmel. Eléggé megszenvedtünk egymásért. Igaz én nem 18 órát vajúdtam, "csak" 13-at, mire megszületett a fiam, és 3 órán keresztül csak nyomtam úgy éreztem semmi eredménye... De azért csak megszületett simán, makk egészségesen. Nem akartam, hogy vágjanak, mert az valóban nehezebben gyógyul. Én természetes szülés után, már másnap törökülésben tudtam ülni, kutya bajom nem volt.:) Alig várom, hogy ismét szülhessek! Nekem még ennek ellenére is élmény volt!
Hát én inkább várok, és szenvedek 18 órát, csak ne vágják fel a hasam. Jobb a természetes szülés. különben ez a várakozási idõ, a baba állapotától is függ. Ha nincs vele gond, jó szívhangja van, akkor szerintem kivárják.
Nekem is úgy volt. Kb. 20 órás volt a vajúdás és így is rásegítéssel tudtam megszülni (oxytocin infúzió és a méhnyak kézzel való elsimítása). De megérte. Sokkal hamarabb gyógyul a gátseb, mintha a hasadat vágnák fel.
Szerintem nem túlzás. Ha van remény arra, hogy természetes úton világra jöhet egy kisbaba, és az állapota nem igényli a sürgõs beavatkozást, akkor jobb a természetes szülés még sok szenvedés árán is. Én összesen - a 10 perces fájások kezdetétõl számítva a babám megszületéséig - 2 óra híján másfél napig (!) vajúdtam. Mégis azt mondom, legközelebb is kibirom, ha kell, csak természetes úton szülhessek. Ugyanis a császármetszés egy komoly mûtét, még akkor is, ha rutinnak számít. Felvágják a méhedet, és a mûtéti heg megmarad. Egyik barátnõmnek például, már két császármetszés után nem lehet harmadik babája, mert a második császárnál szülés elõtt elkezdett szétnyílni a régi heg! Egyébként makk egészséges, de szülni nem szülhet több babát. Persze ez nagyon ritka eset, de én azt mondom, az a 8-10 vagy 16 órahossza már teljesen mindegy, kibírja az ember. Persze akkor, ha van remény arra, hogy szép lassan kitágul.
Én 18 órát vajúdtam, vártuk, h táguljak. A doki közölte, h õ nem az az "elsõ szóra császározós" típus. Bár jobban örültem volna, ha kitágultam volna rendesen, akárhány óra alatt is, csak császározni ne kellett volna! H túlzás-e? Hmm... nem kellemes, az biztos, és jól el is fáradtam. A kicsinek is kell idõ, h fel tudjon készülni a kijövetelre, ne érje sokk (állítólag). Szerintem a fõ cél az, h ne legyen császár! Hasi mûtét, macera, nehezebben gyógyul, ... stb. Ezért várnak, és próbálkoznak mfélével az orvosok.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen a valaszokat!

Mi az az nst vizsgálat? Nekem mikor kell mennem, ha 16 hetes vagyok? Hogy vizsgálnak meg?

Legjobb válasz: Ugyan még nem tartok ott, úgyhogy az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, de az nst a terhesség utolsó pár hetében van, a baba szívhangját nézik. Neked még 16 hetesen egy kicsit messze van. 22 hetes kismama.

Ugyan még nem tartok ott, úgyhogy az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, de az nst a terhesség utolsó pár hetében van, a baba szívhangját nézik. Neked még 16 hetesen egy kicsit messze van. 22 hetes kismama.
NST (non-stressz-teszt): a terhes nyugalmi állapotában végzett cardiotokográfos (CTG) vizsgálat, amelyben a magzatmozgást, illetve spontán méhösszehúzódást követõ szívmûködés-változásokból lehet következtetni a magzat méhen belüli állapotára. Általában 36.terhességi héttõl végzik hetente, majd a 38.hét után hetente 2-szer. A pocakodra tesznek egy kis tappancsot, érzékelõt, s azzal figyelik és rögzítik a baba szívmûködését. Te is hallod a kis szívét, nagyon jó élmény!
Nagyjából és magyarul úgy néz ki, hogy rádszíjaznak egy érzékelõt, ami a baba szívhangját, pontosabban a pulzusát méri. Minden mozgásnál megnõ a pulzusszáma. Ennyi a lényege. És tényleg nagyon jó élmény. Nálunk már a 34. héttõl végzik. Neked addig még bõven van idõd, de egy jó tanácsot tudok adni: tapasztald ki, hogy mire "figyel fel" a leginkább a babád, mire mozog intenzíven. Velem mindig ott van a párom, mert a mi kisfiunk csak az õ hangjára és kérésére hajlandó azt csinálni, amit kell. :) 38 hetes kismama

Mit kellen egy 15-16 hónapossal játszani?

Kockázni,meg néha rajzolni szoktunk,meg amiket eddig is játszottunk! De mit kellene ami a korának megfelel?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekel! Az én fiam is nemsoká 16 hónapos. és az égvilágon semmi nem köti le egy percnél tovább. Már lekiismeret furdalásom volt , hogy nem játszok vele eleget de nem is igazán lehet még.

Ez engem is érdekel! Az én fiam is nemsoká 16 hónapos. és az égvilágon semmi nem köti le egy percnél tovább. Már lekiismeret furdalásom volt , hogy nem játszok vele eleget de nem is igazán lehet még.
Kislányom imádja a gyurmázást: só-liszt gyurmából készítek neki mindig frisset, ebbe ha belekóstol sincs baj Rajzolni mi is szeretünk, ceruzát és krétát (aszfalt) használunk. Nagyon szeret legózni, építeni annyira nem megy még, de szétszedegetni imádja Most vettem neki ilyen 'füles' labdát, ezen ugrál (persze segítséggel) és nagyokat kacag közben Mondókázunk is, és egy.két dolgot már utánoz belõle Nagyon szeret babázni, és mivel pocakban a tesó, néha pelenkázzuk, etetjük is közösen -talán így is felkészítem a kistesó érkezésére. A mesekönyvbõl ha olvasok fel, akkor meg-megállok, és a képen megkerestetek vele egy-egy dolgot, amit már ismer. Néha meg kiegészítem olyannal is amit még nem gyakoroltunk. Szerintem minden amit játszol vele, az fejleszti. Anno egy évesen adtam a kezébe fakanalat, meg egy kis lábast, 1 hónap sem telt el és már utánozta, ahogy fõzõcskézek, kóstolgatok...
Hát ez annyira gyerekfüggõ, hogy mi köti le! Arra már nem emlékszem, hogy a kisfiammal ennyi idõs korában mit játszottunk, de azt tudom, hogy semmiféle könyv nem kötötte le egyáltalán. A kislányom most 15 hónapos, és konkrétan mesefüggõ. :) Hat Boribon könyvünk van, és naponta többször végig kell neki mesélni az összeset. Ezen kívül labdázni szoktunk (a lakásban persze csak módjával), szobahintázni, ma gyurmáztunk egy kicsit (legnagyobb meglepetésemre nem ette meg). Egyedül nagyon szereti a csipeszeket pakolni, meg a plüssállatokat ölelgetni. A formabedobó viszont - ami a korosztályából sokaknak a nagy kedvence - nem érdekli egyáltalán.
Nem igaz, hogy egy kislánnyal jobban lehet játszani. Nincs ilyen, hogy egy kislány jó egy kisfiú pedig rossz..Az én kislányomnál pl. állítom, hogy millió nyugodtabb kisfiú van. Vele sem lehet játszani, mert semmi nem érdekli.Amint leülök hozzá a szõnyegre mögém bújik és kitépi a hajam, vagy csak szimplán megfejel.Semmitõl és senkitõl nem fél.Õ ilyen.:)
Elsõ vagyok! Azt hidtem, hogy csak az én kisfiam ilyen "vad". Mert megcibálni, megharapni most a legjobb dolog, engem. Persze utána megpuszil és jópofán rám vigyarog. Eddig olyan szépen evett az etetõszékében, persze csak ugy ha valamivel közben szórakoztattam. Mostmár az sem elég bele sem hajlandó ülni és enni sem akar a korábban jó evõ kisfiam. Tegnap a dokinak mondtam, hogy ki van fordulva a gyerek és olyan kis "agresszív". Err a doki , hogy nem szereti ha ezt mondják egy kisgyerekre. De nekem most akkor is olyan kis kezelhetetlen lett. Itt van elég sok gyerek tudna játszani velük de ott tartunk, hogy a nagyobbak is félnek töle. Mert mindenkinek odacsap és mindent elvesz tölük. Hiába magyarázom , hogy ezt nem szabad és szépen nyuljon hozzájuk. Mintha magmmal beszélgetnék.
4.vagyok/ nem a világ összes kisfiúja "vad" és nem a világ összes kislánya "szelíd" (akármit értünk a szavak alatt), de ha általánosítunk, akkor még is így gyakoribb. Plusz mostanában ezt figyeltem meg körülöttünk, és rokonokkal, barátokkal beszélgetve. A harapás nálunk is elõfordul huncutságként és jókedvében, és én sem örülök neki. Nálunk 1 éves kora óta nincs etetõszék, mert kimászott belõle.
Én meg a szelíd kisfiuk táborát, 3is van belõle otthon. A legkisebb 16hónapos- és neki a fõ játéka, ha a két nagyobbik tesó játszik vele (3 és 5évesek)- kergetõznek, másznak, dumálnak egymásnak- elbujnak, csuszdáznak, és rengeteget autóznak. EGyedül duplo legozni is szeret- szétszedegetni az összerakott legókat, de már próbálja egybe is rakni õket. nagyon szereti, ha a kezébe adok egy labdát, és eldobálja, gurigázunk, vagy õ megy utána és újra eldobja. Szeret rajzolgatni, kezd formabedobálóssal játszani- még inkább kiszedi, de már párat be is tud rakni- ismerkedik a formákkal. Autókat jármûveket tolgatunk, mindent aminek kereke van- sõt a kedvence aminek madzagja van, és huzgálja- visz vele dolgokat. szeret zenét hallgatni és táncolni könyveket lapozgatni hirtelen ennyi jutott az eszembe. :O)
Én csak annyit mondhatok, szerintem az hogy milyenek a gyermekek szerintem a szüleiktõl is függ. Ha kiegyensúlyozott nyugodt környezetben van, és ezt is látja, pozitív energiákat érez maga körül, ugyanakkor nincs elkényeztetve, apró kora óta terelgetik a helyes úton akkor nem lesz "vad". Persze ez nem egyenlõ az ingerszegény környezettel. Ugyanakkor ha ennek ellenkezõjét, vagy feszültséget, stb tapasztal, túl sok ingert maga körül, jogos, hogy vadóc lesz. Ez persze csak egy vélemény. De azt tapasztalom, hogy ez fontos kulcsa a dolgoknak. A személyiségünk születésünk óta a miénk, de a szocializáció során folyamatosan formálódik már néhány hónapos korunktól. Egy babysitter:)

Kémiába a számolásoknál mikor kell az oxigén, nitrogén tömegét 16 vagy 32, a nitrogén esetében 14 vagy 28 nak venni?

Legjobb válasz: Ha atomokkal számolunk akkor 16,14, ha meg kétatomos molekulákkal, akkor meg a kétszeresükkel, vagyis a 32,28-cal.

Ha atomokkal számolunk akkor 16, 14, ha meg kétatomos molekulákkal, akkor meg a kétszeresükkel, vagyis a 32, 28-cal.
Legtöbbször 32 ill. 28. Nem is nagyon találkoztam még a 16 ill. 14-el, mivel az oxigén és nitrogén is 2 atomos molekulákat alkot, így a reakciókban is hasonlóan viselkedik.
Akkor kell a 16-32-vel számolni, ha molekulák moláris tömegát akarod kiszámolni. Tehát hogyha pl. a salétromsav moláris tömege a kérdés, akkor a képlete ugye HNO3 és a tömege: 1 db hidrogén+1db nitrogén+3 db oxigén: 1*1+1*14+3*16=1+14+48=63 g/mol.
*Akkor kell 16-14-gyel számolni...
A kérdező hozzászólása: KÖSZI

Mikor kell mennem a 16. heti vérvételre?

A héten töltöttem be a 12. hetet.Naptár szerint a 13.-at.Véd?n?m 3 hét múlva küldene erre a vizsgálatra,engem viszont ez bosszant,mert szerintem a magzat mérete alapján kellene számolnunk.Mit gondoltok,hány hét múlva kell mennem?Mert szerintem a betöltött 16.hetem 4 hét múlva lesz.

Legjobb válasz: Szia!A 12.heti ultrahang alapján számított BETÖLTÖTT 16.héten.Nekem meg kellett ismételni a vérvételt,mert 15hét 4 naposan vették le elõször,mert a védõnõ elszámolta.

Szia!A 12.heti ultrahang alapján számított BETÖLTÖTT 16.héten.Nekem meg kellett ismételni a vérvételt, mert 15hét 4 naposan vették le elõször, mert a védõnõ elszámolta.
Ha hiszitek ha nem, januárban nekem meg a 15. héten kellett mennem, mert azt mondták már nem 16, hanem 15 hetesen veszik le. És jó lett. Nem kell ebbõl akkora ügyet csinálni, mint tudjuk, sokan elmondták már itt, ezt a vizsgálatot külföldön már nem is végzik, pont ezért, mert egy vizsgálat nem hoz "igazi" eredményt. Ezt folyamatában kéne vizsgálni. Szóval no para!
Mindig az utolsó UH-dat nézd. És amikor betöltötted a 16. hetet, szóval pl. 16 hetesen és 4 naposan.
A 13.heti uh.-on mit mondtak hány hetes vagy?Amit ott mondanak annyi vagy, ahhoz kell igazodni. Még a védõnénidnek is. Én is elõbb mentem, és alacsony értéket is mutatott. Boldog babavárást:30 hetes kismama

Mikor kell menni először vérvételre? 12. hétben járok, és engem még nem küldtek. A védőnőm a 16. heti afp vizsgálatkor akar küldeni csak. Nem baj?

Legjobb válasz: Szia én 16.hétig már kétszer voltam vérvételen ugy látszik városa válogatja ezek szerint az sem késö 21 hetes kismama

Szia én 16.hétig már kétszer voltam vérvételen ugy látszik városa válogatja ezek szerint az sem késö 21 hetes kismama
Engem is akkor küldtek elõször vérvételre.üdv 32hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Szia Engem is akkor akart az orvos kuldeni /16 het/ de En mondtam neki, h nalunk kutyus van a lakasban, es ezert a 12. heten elkuldott.De szerintem semmi gond nem lesz abbol, ha Te csak a 16.heten mesz. Nagyon boldog babavarast kivanok 25 hetes kismama
szia nekem 3x volt vérvétel 12.hét 16.hét 28.hét itt terheléses cukorvizsgálatot nem csinálnak ( az még a 24.hét körül szokott lenni ) 30hetes kismama, boldog babavárást
én is 16 hetesen voltam elõször. 25 hetesen másodszor.
Szia, Én is 12 hetes vagyok, és még én sem voltam vérvételen. Nekem is csak a 16. hetet mondták. Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!