Találatok a következő kifejezésre: Mi jellemző korrelációs (1 db)Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valaki kilencedikes tananyagbol ezt a bizonyitast? (Thalesz-tetel)

'Bizonyitsuk be, hogy a haromszog ket magassaganak a talppontja egyenlo tavolsagra van a harmadik oldal felezopontjatol!' Szerintem a Thalesz-tetel segitsegevel kell megoldani, de nem vagyok benne biztos.. Nekem nem sikerult vele megcsinalnom. Surgos lenne holnapra kene. Koszonom 15/l

3

Függvény monoton nő, f' (x) >=0?

Valaki el tudná magyarázni ennek a bizonyítását?Vagyis hogy ha az f(x) fv. monoton nő az [a;b] intervallumon,akkor f'(x)>=0 minden xe[a;b]-re.Felírjuk a differenciálhányadost,ami elvileg nem lehet negatív,de már itt nem értem hogy miért?Aztán így a további részét sem

1

Mi a különbség a különböző rajzszabványok között?

Műhelyrajz, Alkatrészrajz, Összeállítási rajz. Mik a különbségek, hol kell méretezni, hol kell táblázat, hol mit kell feltüntetni? Az Összeállítási rajz nagyjából megvan, h nagyban más mint a másik 2, de azokra mi kell és mik a különbségek?

1

Prizmás távcső müködési elvéről kell házidolgozatot irnom, műszaki rajzról képet, vagy esetleges forrásról kérhetnék segítséget?

Házi feladatnak adták fel ezt a feladatot,de tankönyv híján csak az internetet használom,de eddigi keresésem nem járt sikerrel.remélem segítetek nekem :) :D

1

Mi a tengelyesen tükrös háromszögek jellemzői?

Ha jól tudom 6 db van.A válaszokat előre is köszönöm!

1

Az RSA algoritmusban hogy lehet a c=m^e mod N-t-ből, hogy lehet olyan függvényt csinálni, ami 0-256 közötti c számot generál?

Üdv mindenkinek!
Mostanában kezdtem el foglalkozni a RSA algoritmussal( konkrétan egy programot írnék, ami kódol nekem tetszőleges szöveget RSA-val). A következő matematikai problémába ütköztem( a programozással egyelőre nincs gondom, ki tudom számolni a moduláris hatványozást, meg csináltam is olyan adattipust amiben tudok tárolni ilyen nagy számot):
Ugye így kell kódolni:
c=m^e mod N értéket kell kiszámítanom. Erre felhasználtam az ismételt négyzetre emeléses hatványozást. Szépen ki is jön nekem egy jó nagy szám.
( Mivel N az 2048 bites, tehát a szám nagyon nagy. Az exponense 65535 körül van. Így a maradék is hatalmas.
Viszont ezt szeretném karakterré kódolni.
A karakter 0-256 közötti értéket vehet fel.( ASCII kódolás miatt)
Gondoltam, hogy a következőt csinálnám:
c=m^e mod(N mod 256) Ez automatikusan 0-256 közötti számot ad majd eredményül.( sőt mivel hogy konkrétan 32-256 között kell nekem szám, mivel az ASCII kódtábla 0-32 között csak vezérlő karaktereket tartalmaz emiatt helyette így kódolnék: c=(m^e mod (N mod 224))+32, ez nem rontaná el a kódolást, egyértelmú leképezés lenne, és dekódolni is tudnék ennek a függvénynek az inverzével, és a Fermat tételt is tudnám alkalmazni rá, legalább is este fél egyig ezen agyaltam és eddig jutottam mielőtt elaludtam volna)
Csakhogy nem tudom, hogy N mod 256-ot ki tudom-e zámolni kellő hatákonysággal. Azért 2^2048 elég nagy szám, és ha a maradék csak fele akkora, vagy 10-ed akkora akkor is nincs annyi memória, hogy ki tudnám számolni az osztás eredményét.
Valaki tudja erre a megoldást?
tehát (N mod p) hatékony és gyors kiszámításra? Vagy van erre valami konkrét megoldás?

0

Ha effektív kamatláb számításánál negyedévi tőkésítés van, akkor a kamatlábat mennyivel kell osztani, ill. mennyivel kell négyzetre emelni?

1

Meg tudná mondani valaki, hogy egy méter hosszú rudon egy kiló, mennyi lóerő?

Ha egy egy méteres Pajszert egy kilóval megemelek valamit,az mennyi lóerő?Hány kilóval kell nyomni egy egy méteres pajszert,hogy 1 lóerőt kapjunk?

2

Homogén testek súlypontjának számítása közben az érték mikor lesz - előjelű?

Nem vagyok tisztában azzal, hogy egy xy koordináta rendszeren lévő homogén test számítása közben egyik összetevő mikor lesz mínusz előjelű? Egy példával: Tehát az 1-es test egy négyzet a 2-es egy háromszög és a 3-as egy félkör. Ahhoz, hogy kiszámoljam a súlypontját mind a háromnak tudni kell a térfogatát és a súlypontját. Ebben az esetben a négyzetnek egy egyszerű képlet, a háromszögnek úgyszintén, a körnek viszont egy téglalap, amiből ki kell vonni egy félkört. Így kapjuk meg ugye az egész testet. Egy tény, hogy a félkör számolásakor a téglalapból ki kell vonni a félkört. Egy kérdés, mikor lesz egy test egész értéke mínuszban, a koordináta rendszert tekintve? Az x vagy az y - értékekor? Ha mondjuk nem egy homogén testet, hanem egy vonalat szeretnék kiszámolni, ugyanígy kell eljárni? A választ előre is köszönöm!

7

FONTOS! Lehet-e km/h-ból 1/percet számolni? Ha lehet akkor hogyan?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!