Találatok a következő kifejezésre: Mi jellemző idősor elemeire, multiplikatív kapcsolat esetén (1 db)Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért fekszik el a láng egyes esetekben? (lent)

Arra lennék kíváncsi, hogy a láng miért "hasal" fel az égő anyagra, egy bizonyos szögben tartva?
Pl.:
Egy fapálca egyik végét meggyújtom. a pálca vízszintes helyzetben van, a láng felfelé lobog. Elkezdem emelni a pálca azon végét, amelyik nem ég. Egy bizonyos szögben (nem mértem) tartva a láng nem felfelé lobog, hanem "ráhasal" a pálcára. Meggyújtott cigaretta, kb ugyanez a szög. A füst nem felfelé száll, hanem végighalad a cigarettán és csak a végén megy felfelé. Kicsit tovább emelve ez megszűnik, egyből felfelé füstöl, mint ahogy a lángnál is. A szög kb. 45 fok körül lehet.
Miért lehet ez?

2

Egy pont koordinátái kellenének (? ).

A lenti rajzon van a problémám. Konkrétan az AE pont koordinátáit kellenének. Ki lehet számítani valahogy?

1

Zsebtelep mekkora áramerősség előállítására alkalmas?

4,5 V-osra gondolok.

14

Létezik-e olyan mogyorótörő, ami kis méretű (legfeljebb akkora, mint egy női retikül, vagy mint egy asztalossatu), és egyszerre legalább maroknyi mogyorót képes törni? Ha igen, mennyiért lehet ilyet kapni?

Fontos, hogy ne egyesével kelljen a mogyorókat belehelyezni, mert kb. egy nagyobb kartondoboznyi mennyiségű mogyorót kellene megtörni! Úgy tudnám elképzelni, hogy van egy öntőtölcsér, és egy kereket tekerni lehet rajta, ami lehántja a mogyoróról a csonthéjat.

2

Létezik ilyen vegyület? Tovább lent!

vegyük az oxálsav szerkezetét és kőzépre ékeljünk be egyetlen oxigén atomot a két szén kőzé. minden más ugyan ott marad.akkor pont kijőnne a tőkényletes égés co2-re és vizgőzre. ha ez létezik minimum rendkivül hevesen ég még ha nem is robban.

1

Hogy lehet derékszöget megállapítani?

Építkezésen láttam, és nem tudom megérteni, hogy egy derékszöget úgy ellenQriztek, (ház sarka) hogy az egyik oldalra felmértek 80 cm. A másikra úgy emlékszem 70 cm, (ez nem biztos) és az átlónak pont egy méteresnek kell lennie. Ha ez így van, akkor 90 fokos szöget zár a 2 oldal.

A kérdés pedig, mi a képlet?
Köszi

3

A magyar jogrendszer miben különbözik az angolszász jogrendszertől?

Kíváncsi vagyok a magyar és a többi jogrendszer sajátosságaira.

2

Mit jelent pontosan a fizikában a felhajtóerő?

Légyszi segítsetek, nem sikerült teljesen megértenem fizikaórán.:(

5

Minek nevezzük összefoglaló néven azokat a matematikai feladványokat, amiknek csak akkor tudjuk a megoldását, ha tudjuk, hogy létezik megoldás?

Valószínűleg nem pontosan így szól a definíciójuk, de a lényege ez a feladatoknak.

5

Hol találhatóak olyan feladatok, amiben teleszkopikus összeg kialakításával kell bizonyítani egy egyenlőséget vagy egyenlőtlenséget?

Szeretném gyakorolni ezt a módszert, de a könyvemben nincs rá sok példa, és még nem megy túl jól. Bónuszként írhattok teljes indukciós bizonyításra vonatkozó feladatokat is, de valami easysebb kéne, mert még eléggé meggyűlik velük a bajom :D
Előre is thx ;)

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!