Találatok a következő kifejezésre: Mi jelent a szó hogy (528 db)

Mit jelent a szó, hogy vizállás?

Érdekel,hogy mi az alap.A meder feneke,esetleg a tengerszint,a part vagy valami más.Konkrétan:Normális körülmények szerint mi,milyen magas a vizállás f?városunkban az Erzsébet hid alatt.Teljesen laikus kérdez? vagyok.Magamhoz hasonlóknak kérek választ.

Legjobb válasz: http://www.hydroinfo.hu/fogalom.html

Mit jelent a szó hogy "kretén"?

A kérdéseknél szoktam olvasni hogy mások odairják, hogy "kretén vagy" ?

Legjobb válasz: Bocs a helyesirásaimért!-)

A kérdező hozzászólása: Bocs a helyesirásaimért!-)
A kérdező hozzászólása: Értem. Tehát akkor helyeesen "ütõdött". D Köszi méég egyser a magyarázatokat!-))
Igen az is igaz, csak én meg nem használom a hosszú ö-t és ü-t :D Bocsi :D
és hosszú Õ-vel: ütÕdött :D
Igen az is hasonló, de azt úgy kell írni, hogy ütödött. Két T.
A kérdező hozzászólása: "egyszer" már megint bocsi Néha beirom a nehezeb szavakat a Googleba!-)
1. egyszerûen: hülye 2. ez tán nem annyira: debil, kicsit buggyant
Heh szerintem az én válaszaimnál olvastad, szívesen alkalmazom ezt a kifejezést a sok idiótára itt... :) 16/L
A kérdező hozzászólása: "eszembe" sok hiba bocs
A kérdező hozzászólása: ma 14:49 Nagyon köszönöm, gyors voltál és nem jut esembe a másik szo, no mindegy azert köszönöm megyszer!-))
A kérdező hozzászólása: És az ütödöt szó? Az is a kreténhez hasonlo?

Mit jelent az szó hogy specimen? Például én így olvastam ezt a szót: valaki specimen teszthorgász.

Legjobb válasz: Minta. (Mintapolgár, mintadarab, mintadiák, stb.) Vagyis kiemelkedõ "minõségû".

Minta. (Mintapolgár, mintadarab, mintadiák, stb.) Vagyis kiemelkedõ "minõségû".


Zsid 11:1 A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyõzõdés.
A hit az, amikor valami olyan dolog létében vagy bekövetkezésében reménykedsz illetve bízol, amelynek a létezésére, bekövetkezésére nincs bizonyítékod. (Hit tehát az is, hogy hiszel abban, hogy ha feladsz egy levelet a postán, a címzett megkapja. Vagy hogy ha megnyomod a gombot a gyalogátkelõnél, elõbb vagy utóbb zöld lesz a lámpa. Ezek is mind a hit egyfajta megnyilvánulásai, hiszen semmilyen kézzelfogható bizonyítékod nincs arra, hogy a leveledet tényleg kikézbesíti a posta, vagy hogy a gomb a zebránál jó bármire is. Mégis hiszünk ezekben a dolgokban, feladjuk a levelet és megnyomjuk a gombot, mert valamilyen oknál fogva - tapasztalat, vagy mások elmondása stb. - azt feltételezzük, hogy amiben ez esetekben hiszünk, az úgy van.)
A Biblia szerint a hit azt jelenti, hogy valaki szilárd bizonyítékok alapján meg van gyõzõdve valaminek a valóságáról, ami nem látható.
A kérdező hozzászólása: Súr! ...valóban az egyik fele(?!), de nem az energetikai, mert az energiából történik a teremtés , méghozzá a szellem a Teremtõ, aki irányítja az energiát...!...ez igen logikus még a földi világban is jól érzékelhetõ, és nem összetéveszthetõ! ...hiába van terv (szellemben megtörtént már az alkotás = terv), szükséges hozzá az, amibõl megalkotják azt...ez pedig az enrgia (különbözõ manifesztációs szintek (a legalsó az anyaggá sûrûsödött energia, magasabb szintje a lélek, még magasabb a Fény, és annál is magasabb az ÕSFÉNY)
Hit: A teremtõ aktus egyik (=az energetikai) felét jelenti.
A kérdező hozzászólása: a 14. válaszolónak! ...azok, akik beszélnek Istenrõl (nem a vallási, egyházi, felekezeti tanításokra gondolok elsõsorban), és hittel beszélnek, azért teszik általában (-ezért nem mindenki, és ezek az önjelöltek, akik képzeletük foglyai e tekintetben), mert Isten tett nekik bizonyságot Önmagáról...Isten maga választotta ki és tanította õket, a feladatra kiképezte , amelyet rájuk bízott... ...ezt az illetékesek egészen bizonyosan tudják, és ez a különbség, és ezt a különbséget megérzik azok, akik a szívükkel kapcsolatban állnak (mert bizony sok ember van akinek a szíve "kõbõl", azaz bezárult a lehetõség elõtt, hogy Isten azon az ajtón beléphessen... ...ez olyan bizonyos, mint ahogyan az éjszakára nappal következik, ahogyan a holdat fölváltja a nap VILÁGOSSÁGA...ehhez pedig nyitottság szükséges, és nem bezárult világ (szív és elme)...függetlenül a bezártság okától...és ez valóban minden embernek adott lehetõség, de csak nagyon -nagyon kevesen képesek valóban élni azzal :(
Sziasztok! A különbség az, hogy a mi hitünk nem egy elméleti hit csupán, hanem ettõl a hittõl emberi életek változnak meg, akik elõtte a rosszat tették, azok ezután a jót teszik, akik boldogtalanok voltak, boldoggá lettek, mégpedig oly módon, ami nem egy pillanatnyi fellángolás, hanem egy életre szóló tartós öröm amely belülrõl fakad. A Biblia igazsága, Jézus igazsága nem elméleti igazság csupán, hanem gyakorlati, Jézus megváltó munkája nyomán az ember szabaddá válik az önzéstõl, és a szeretet válik a meghatározó elvvé az életében. Errõl szól számunkra a keresztény hit. Üdv. Péter
Kedves Péter! Tehát az a bizonyos "téveszme" a következõ: isten és minden, ami belõle következik (most nem részletezném) létezésérõl való meggyõzõdés anélkül, hogy ezt bármiféle módon bizonyítanánk. Mi ezt mondjuk. Te is. Mi itt a különbség?
Néhányan leírták szótárra hivatkozva. A hit lényege, hogy valaminek a létezésérõl meg vagyunk gyõzõdve, ezért nincs szükségünk a bizonyítására. Sokféle dologban lehet hinni. Amikor egy emberfeletti hatalomban hiszünk, akkor vallásosak vagyunk, a hitünk valamiféle isten létezést fogadja el. De hihetünk önmagunk erejében, ennek egy fajtája a magabiztosság. Hihetünk politikai eszmékben, abban, hogy valamit képesek vagyunk megvalósítani. Ha olyasmiben hiszünk, amely nem igaz, mert például bizonyítható az ellenkezõje, az a tévhit. Ennek is az a lényege, hogy nincs szükségünk a bizonyításra, enélkül is elhisszük. Éppen ezért a hit és a tudomány nem vitatkozhat, hiszen az egyiknek erre nincs szüksége, a másik viszont nem fogadja el anélkül a dolgot.
Ja még annyit hozzá hogy "tény" alatt az objektív valóságos tényeket értettem. Tehát az számít ténynek, ami objektív módon közvetlenül mérhetõ és tapasztalható. Objektív pedig az, ami a vizsgáló személyétõl független. (T.i. akárki méri, ugyan azt az eredményt kapja.) Az emberek hite legtöbbször érzelmi alapú. Bár a hit definíciójában ez nem szerepel - csak annyi van benne hogy valamit elfogadunk a tények ismerete nélkül. De ha statisztikát készítenénk arról hogy mi az oka ennek az elfogadásnak, akkor azt találnánk hogy nagyon nagy részben az elfogadás oka valamilyen emóció. Azaz: sokszor az érzéseink döntik el hogy mi vélünk igaznak vagy hamisnak.
A kérdező hozzászólása: ...nem Zitus, nem a Bibliai megfogalamzásokra!...és... "Mit jelent a szó "hit"? - a Magyar értelmezõ kéziszótár(1992 kiadás) szerint: " Olyasmirõl való meggyõzõdés, amit nem tudunk igazolni"" ...ez így szerintem nem igaz, mert azért igenis igazolhatóak a dolgok, ha nem is föltétlen kézzel foghatóan , de logikai levezetéssel igen...(már ha van aki megérti a vertikálisan kapcsolat logikát is...:)
Honnan tudod, hogy egy perc, hány másodperc? Csak mert így tanították. Az még nem bizonyíték, csak hiszed, hogy úgy van. Honnan tudod, hogy hány éves vagy? Csak mert a szüleid azt mondták. Ez is csak hit kérdése.
Egyszer a falusiak eljatározták, hogy esõért imádkoznak. Az ima napján mindenki kivonult a mezõre, de csak egy kisfiú volt, aki hozott esernyõt is. Ez a HIT.
Egyszerû. Elhiszed, hogy ha a kapcsolót felkapcsolod, akkor világítani fog a lámpa. Tehát a hitetlen is hívõ, de õ csak a tapasztalataiban hisz.
Szerintem a keresztény megfogalmazás teljesen elfogadható. A hit egy belsõ meggyõzõdés, bizonyosság valaminek/valakinek a tényérõl, anélkül, hogy látnád, megtapasztalnád. Ugyanis ha látsz valamit, akkor nem kell benne hinned. Ezért mindenképp egy nem látható dologban tudsz hinni. Egyébként pedig az ember, ha jobban belegondol, az életünket mélyen átszövi a hit. Valójában a legtöbb dolognak nem tudunk, de nem is akarunk utána járni, emiatt elfogadjuk egy mások véleményét és abban hiszünk, mint tényben. Sokszor így: -biztos igazuk van, ha ennyien mondják...vagy ha tudományos szót mellé teszik=igazság. Persze sok esetben ez nem így van és errõl szól az élet, a történelem, hányan lettek ilyen módon megvezetve és szerintem most is. Elég elolvasni egy újságot, média híreket, iskolában tanultakat és van amelyikrõl ordít, hogy hazugság, másokat elfogadunk, megint másokat talán.... Sokféle ember, sokféle kultúra, sokféle feldolgozása a valóságnak. Ha valakiben nem alakul ki az igazságérzet, akkor nagy bajban van, mert megvezetik, becsapják, átverik. Azt szokták mondani, hogy minél nagyobb egy hazugság, annál hihetõbb......másik megfogalmazás: a sok igazság közé tegyél hazugságot és ezzel elcsúsztatod az egészet és a tömegek átverve. Legyenek ellenõrizhetõ igazságok benne, és olyan hazugságok, amiket nem lehet ellenõrizni könnyedén és az emberek behiszik az igaz részek miatt. Vannak nagyon szuggesztív emberek, hírolvasók, politikusok...stb, akiknek a személyiségük mély benyomást tesz másokra. Ez egy adottság. Ha õk mondanak valamit, többségében elhiszik nekik. Ilyen pozíciókra keresik, kutatják az ilyen embereket. Velük el lehet adni a maszlagot.
A kommentedhez. Na látod hát ez is egyfajta gondolkodás a hitrõl. Az értelmezõ szótárból kimásoltam mi a hit. - nem értesz vele egyet. A Bibliából is kimásoltam mi a hit. Ezzel sem értesz egyet. Én tiszteletben tartom a nézetedet. Mert azzal csak egyetértesz, hogy mindenki azt hisz el, amit akar. Üdvözöllek: Zita
Szia megint! Azt jelenti "kedvesem", "szerelmem", "drágám".
igen , igy van !! Engem is szokott igy becezni a parom..:)

Mit jelent magyarul az a szó, hogy geträtte-schaden? Valamilyen traktor alkatrészhez fûzõdik.

Legjobb válasz: Ilyen -német- szóösszetétel nem létezik! Ha traktorról van szó, -esetleg lehet- "getriebe-schaden", ami hajtómû/sebváltó kárt-hibát jelent!

Ilyen -német- szóösszetétel nem létezik! Ha traktorról van szó, -esetleg lehet- "getriebe-schaden", ami hajtómû/sebváltó kárt-hibát jelent!
nem Geräteschaden?
Lehet, de a Geräteschaden egy nagyon tág fogalom.

Mit jelent az a szó, hogy lóerő?

Meg még egy: mit jelent pl az hogy 8v-s a motor?

Legjobb válasz: A 8V az 8 szelepet jelent, gondolom valami kisgéprõl van szó. Ami 2 hengeres, hengerenként 4 szelepes, talán rotációs kapa?

A 8V az 8 szelepet jelent, gondolom valami kisgéprõl van szó. Ami 2 hengeres, hengerenként 4 szelepes, talán rotációs kapa?
A lóerõ az valami olyasmi ha jól emlékszem, hogy egy ló talán, vagy valamilyen gép amely helettesíti a lovat, valamennyi tömeget iylen csigás köteles elven 1 méter magasra emel fel. És az ehhez szükséges erõ az 1 lóerõ. Szóval hány ló ereje emel fel x kg tömeget 1 méter magasra, vagy mekkora az a tömeg amit egy ló is fel tud emelni, akkor az az x tömeg egy lóerõvel feszíti a kötelet. Kb 10 éve volt, hogy apám elmagyarázta, de kb ennyire emlékszem, a fater meg már nem él.
Teljesítmény mértékegysége. SI rendszerben 735W (metrikus lóerõ). Nem 8v, V8. Nyolc henger, két sorban V alakban elrendezve.
Rotokapa hogyan lenne már hengerenként 4 szelepes?
Akik nem ismerik a motorokat. Van olyan, hogy 8V és V8 8V-s van nekem is sorban 4 henger és hengerenként 2 szelep (h*lyébbek kedvéért 1 ki és 1 be) A V8 meg V alakban 8 henger. És akik szidták a 8V-s motorokat annak megmondom, hogy elöbb megy tönkre a 16V-s mint a 8V-s.
Am nekem 6V-s van 3 hengeres hengerenként 2 szelepes...
ma 20:10 A Honda rotakapák 4 szelepesek, csak 1 hengeresek nem 2..

Mit jelent az a szó, hogy 'méltat'? Példa mondat: Erről az államfő Ritoók Zsigmond ókorkutatót, a 2009-es Bolyai-díjast méltatva beszélt a díjátadó ünnepségen vasárnap este.

Legjobb válasz: méltat= elismer, dícsér Ha valakit szóra sem méltatjuk, akkor annyi jelentõséget sem tulajdonítunk neki hogy hozzá szóljunk. de ha valakit méltatunk, arról elismerõen, tisztelettel beszélünk.

méltat= elismer, dícsér Ha valakit szóra sem méltatjuk, akkor annyi jelentõséget sem tulajdonítunk neki hogy hozzá szóljunk. de ha valakit méltatunk, arról elismerõen, tisztelettel beszélünk.
A kérdező hozzászólása: köszi

Egy sorozatban hallottam ezt a kifejezést, azt hiszem a Family guy-ban és azóta sem tudom, hogy pontosan mit jelent. Na szóval, mit jelent az hogy " Maci f*szán vitézkötés"? Nem tudom, hogy milyen szövegkörnyezetben használják és hogy mire mondják.

Legjobb válasz: Nem tudom, mit jelent, de: Eredetiben azt mondja: You're just splitting hairs here. (Kb. szõszálhasogatást "mûvelni") Mivel az átlagmagyar nem ismeri olyan jól az amerikai politikát és popkultúrát, szerintem ezért rakják tele b*zmeggel meg f*sszal, hogy azért röhögjenek rajta. Eredeti South Park-ban feleannyi káromkodás nincs, mint a másítottban. Megy a szabadfordítás rendesen.

Nem tudom, mit jelent, de: Eredetiben azt mondja: You're just splitting hairs here. (Kb. szõszálhasogatást "mûvelni") Mivel az átlagmagyar nem ismeri olyan jól az amerikai politikát és popkultúrát, szerintem ezért rakják tele b*zmeggel meg f*sszal, hogy azért röhögjenek rajta. Eredeti South Park-ban feleannyi káromkodás nincs, mint a másítottban. Megy a szabadfordítás rendesen.
XDDDDDD
Milyen súlyos problémái vannak egyes embereknek...
ÁHÁHÁHÁHÁHáháháháá á:D:D::::::D
Ezt nem bírtam xDDDDDD


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!