Találatok a következő kifejezésre: Mi jelent a szó (1408 db)

Mi az a "szleng anime"? Egyik ismerősöm Face oldalára írták, mit jelent a szó?

Tudom, mi az anime. Tudom, mi a szleng, de így együtt soha életemben nem hallottam. (Az ismerősöm nem Facen ismerősöm, hanem a valóságban.)

Legjobb válasz: Bízz magadban. Tényleg nem jelent semmit.

Bízz magadban. Tényleg nem jelent semmit.
Lehet ezzel az animés szlengekre utalt , 1-2 fura szóra aminek sok érdtelme nincs , de valszeg hülyeség.
Szövegkörnyezetbõl kiragadva sokat nem lehet leszûrni belõle. Lehet az animékkal kapcsolatos idegen szavakat nevezi ennek. (tsundere, shouen, slice of life, moe, ecchi, hentai). Anime stílusban ilyen nincs. Vagy a "tömeganimék" szinonímájaként újították ezt be páran?
A kérdező hozzászólása: Rajzolási stílusra írták. Nem is tudtam, hogy van "szleng anime rajzolási stílus". Szóval nem tsundere vagy moe, de nem is shoujo vagy shounen vagy chibi. Elképzelésem sincs, mi lehet. Hogy olyan, mintha anime volna, de nem az? Mint mondjuk a Witch? (Most találgatok)

Mit jelent a szo-szo kifejezés?

Legjobb válasz: félig-meddig

félig-meddig
fifty-fifty, félig-meddig
én ugy tudtam h is-is :D
több mindent jelenthet pl: do you like your teachers? (szereted a tanáraidat?) so-so (igen is meg nem is / félig meddig)

Mit jelent, ha valaki egy adott dologra specializálódik? Mit jelent a szó?

Legjobb válasz: Azt jelenti, hogy az adott témában sokkal jártasabb tudásra tesz szert, mint a többi, hasonló végzettésû szakember. Teszem azt, van két ember aki ugyanott, ugyanakkor végzi el ugyanazt a vegyészmérnöki képzést. Így elvileg ugyanazon tudásanyaggal kell is rendelkezniük. Azonban ha az egyik a folyamatirányításra (javarészt számítógépes meló), a másik pedig az olajiparra specializálódik, úgy az elõbbi sokkal jobban fog érteni a számítógépekhez, míg a másik a kõolaj feldolgozásához.

Azt jelenti, hogy az adott témában sokkal jártasabb tudásra tesz szert, mint a többi, hasonló végzettésû szakember. Teszem azt, van két ember aki ugyanott, ugyanakkor végzi el ugyanazt a vegyészmérnöki képzést. Így elvileg ugyanazon tudásanyaggal kell is rendelkezniük. Azonban ha az egyik a folyamatirányításra (javarészt számítógépes meló), a másik pedig az olajiparra specializálódik, úgy az elõbbi sokkal jobban fog érteni a számítógépekhez, míg a másik a kõolaj feldolgozásához.

Mit jelent a szoba biciklin a kalori mérön a pont?

az a kérdés h az egy tizedes vesző vagy csak egy siima pont?

Legjobb válasz: Attól függ, hol van. Meg ki lehet logikázni: A biciklizés normál tempóban 10 perc alatt 100kcal-t éget. Szóval, olyan 100-1000 kcal értéket kéne mutatnia.

Attól függ, hol van. Meg ki lehet logikázni: A biciklizés normál tempóban 10 perc alatt 100kcal-t éget. Szóval, olyan 100-1000 kcal értéket kéne mutatnia.

Mit jelent a szó : kimért?

Legjobb válasz: elutasító, merev, barátságtalan, zord, érzéketlen, sivár, lélektelen, rideg, fásult, kiégett, életunt, enervált, unott, morcos

elutasító, merev, barátságtalan, zord, érzéketlen, sivár, lélektelen, rideg, fásult, kiégett, életunt, enervált, unott, morcos
Szerintem lehetne még tárgyilagos, távolságtartó. Ezek jobban jellemzik.
elegánsan is lehet valaki kimért, ez esetben inkább távolságtartónak mondanám, a kimértség alapból nem negatívum (szerintem)
Dehogyis! kimért szó jelentése: céltudatos, összeszedett !!!!

Mit jelent a szó: bonified?

vagy bonifield vagy nemtudom már mi xd

Mit jelent a szó: Publicista?

Legjobb válasz: Író, aki újságokba ír rövid terjedelmû írásokat, témája általában politika/közélet.

Író, aki újságokba ír rövid terjedelmû írásokat, témája általában politika/közélet.
Felismerhetõ benne a publikum nyilvánosság, közönség szó. Aki neki ír, az a publicista

Mit jelent a szó: Posztapokaliptikus?

Legjobb válasz: Nagyjából olyasmit takar, hogy nagy világégés utáni, erõsen negatív elõjellel. Tehát posztapokaliptikus világkép mondjuk egy feltételezett 3. világháború/atomháború után maradt szörnyû állapot.

Nagyjából olyasmit takar, hogy nagy világégés utáni, erõsen negatív elõjellel. Tehát posztapokaliptikus világkép mondjuk egy feltételezett 3. világháború/atomháború után maradt szörnyû állapot.
apokaliptikus = végítéletszerû, látomásszerû, szörnyûségekkel teli poszt- = vmi után (pl. post mortem = a halál után) Posztapokaliptikus = ez egy látomásszerû világkép, egy olyan végítéletszerû jövõkép, mely egy világméretû katasztrófa miatt (lehet az atomháború, valamilyen hatalmas természeti katasztrófa, gyilkos vírus, idegenek támadása stb.), egy világméretû katasztrófa után látunk olyannak, amilyen. Ez általában mindig egy baljós, sivár jövõkép, ezáltal elgondolkodtató is egyben... Persze aki tud egyszerûbb magyarázatot hát rajta :)
úúgyvaaan!
A Fallout játéksorozat is postapocaliptic, mert egy nagy atomháború után még a legazdagabb város is össze van omolva. Poszt=utáni azaz már befejezõdött. Ha lett volna 2012 világvége és túléltük volna akkor most egy posztapokaliptikus világban élnénk.
annyival kiegészíteném a dolgot, hogy az apokalipszis szó pontos jelentése leleplezés, kinyilatkoztatás nem feltétlenül negatív értelmû persze a poszt-apokaliptikus világkép, amire mindenki gondol az egy sivár, elsivatagosodott világégés utáni látkép esetleg atomszennyezés okozta mutációkkal, nagy lökhárítókkal felszerelt rozsdás terepjárókkal, utcai bandákkal, akik a megmaradt konzervekért, ivóvízért és benzinért bárkit megölnek ha jobban érdekel a téma: filmek - Éli könyve, Feledés, 28 nappal késõbb, Kaptár, 9, Az út játékok - Rage, Fallout, Borderlands hirtelen ennyi jutott eszembe

Zsidó emberek mondják, MESÜGE. Mit jelent a szó?

Legjobb válasz: http://hu.wiktionary.org/wiki/mes%C3%BCge

Ezt a szót elõször és utoljára is a "Vissza a suliba" címû filmben hallottam :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hasonlóra gondoltam.
balga, ostoba, buta, ilyesmik.

Mit jelent a szó, hogy vizállás?

Érdekel,hogy mi az alap.A meder feneke,esetleg a tengerszint,a part vagy valami más.Konkrétan:Normális körülmények szerint mi,milyen magas a vizállás f?városunkban az Erzsébet hid alatt.Teljesen laikus kérdez? vagyok.Magamhoz hasonlóknak kérek választ.

Legjobb válasz: http://www.hydroinfo.hu/fogalom.html

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!