Találatok a következő kifejezésre: Mi jelent, a méhlepény (44 db)

3 stádiumban lévõ méhlepény flocullusokkal? Ez mit jelenthet? Azóta minden nst után flowmetriát néznek . De eddig minden okés volt! Mit jelent a flocullus? 39+4 hkm

Legjobb válasz: Apró fehér pelyhek, a magzatmáz darabkái. Ez írta az egyik cikk. Nyugi, minden rendben így a vége felé :)

Apró fehér pelyhek, a magzatmáz darabkái. Ez írta az egyik cikk. Nyugi, minden rendben így a vége felé :)
a folliculus ciszta...szerintem lehet meginditjak majd nehogy lepényelégtelenség miatt oxigénhiány lépjen fel.Sok sikert!nemsokára babázhatsz!:)
A kérdező hozzászólása: Nem csinálnak semmit az a baj minden nst után ultrahang van a kórházból is haza küldtek!!! Azt mondták nincs semmi olyan amiért bent kéne tartsanak amig a lepény ellátja a feladatát

Mit jelent a 18 hetes UH-on megállapított "cystikus méhlepény"?

Legjobb válasz: Lehet, hogy aprób ciszták vannak a méheden, de nem biztos, csak tippelek. Jó lenne a dokidat megkérdezni de biztos hogy baj nincs, mert akkor mondták volna. A ciszták sokszor felszívódnak, nem okoznak gondot.

Lehet, hogy aprób ciszták vannak a méheden, de nem biztos, csak tippelek. Jó lenne a dokidat megkérdezni de biztos hogy baj nincs, mert akkor mondták volna. A ciszták sokszor felszívódnak, nem okoznak gondot.
Kedves Kérdezõ Mi lett veletek? Minden rendben? Mi volt a méhlepényeddel? Nekem is találtak valam ciszát és félek nagyon Köszi

Mit jelent az hogy a méhlepény 26 hetesen 36 hetesnek felel meg?

Legjobb válasz: kérdésedben ott a válasz. mint minden a terhesség alatt öregszik,öregszik hát a méhlepény is.és most 36 hetesnek felel meg.olyan idõs a méhlepény mintha 36 hetes terhes lennél.

kérdésedben ott a válasz. mint minden a terhesség alatt öregszik, öregszik hát a méhlepény is.és most 36 hetesnek felel meg.olyan idõs a méhlepény mintha 36 hetes terhes lennél.
Sajnos egy kicsit korán öregszik a méhlepényed. Azt hiszem felkészülhetsz lelkiekben arra, hogy sûrûn ellenõriznek majd benneteket. És a babát sajnos nem tudod majd végighordani. Az orvos mérlegel majd. HOgy a baba minél tovább odabent maradhasson, de csak addig amíg a lepény kellõképpen ellátja õt. A koraszülõtt osztályok nagyon jól felszereltek manapság. Szerintem pihenj sokat. Étkezz megfelelõen. És minél nyugodtabb körülményeket biztosíts magatoknak. Szerencsés babavárást kívánok!!
Azt jelenti hogy azonnal hagy abba a dohányzást ha nem akarsz koraszülött gyereket!!!!!!

Ma volt a nővérem dokinál, azt mondta neki, hogy a méhlepény le van tapadva a méhszájra. Ez mit jelent?

2 gyerk?cöt szültem már (sajna császárral), de nem tudom, ez milyen esetleges komplikációt okozhat a szülésnél.Ha valakinek van ilyen tapasztalata,jó lenne ha megosztaná velem, hogy mik a kilátások.....esetleg ? is császáros lesz?Tudom, hogy még sok id? van hátra (12 hetes )bármi változhat, de ha mégsem, akkor???El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: A mehszajat fedi a mehlepeny, emiatt jobb, ha nagyon sokat pihen, nehogy verezzel. Meg fiatal a terhesseg, tehat a mehlepeny meg siman feljebb huzodhat,es akkor nem okoz problemat. Ha viszont tovabbra is takarni fogja a mehszajat, akkor nagy eselye van ra, hogy ismet csaszarral szuljon.

A mehszajat fedi a mehlepeny, emiatt jobb, ha nagyon sokat pihen, nehogy verezzel. Meg fiatal a terhesseg, tehat a mehlepeny meg siman feljebb huzodhat, es akkor nem okoz problemat. Ha viszont tovabbra is takarni fogja a mehszajat, akkor nagy eselye van ra, hogy ismet csaszarral szuljon.
Mélyen fekvõ lepény, nekem is ilyen volt még 18 hetesen is, de feljebb vándorolt mint az esetek 90%-ban. Ezért ált. 12 hetes terhességnél még nem is szokták mondani az anyáknak, hogy ha ez a helyzet, merthogy valószinüleg úgyse marad ott. Szóval még nem kell aggódjon:) Szép szülést jó egészséget nekik!
Igen igazuk van az elõttem szólóknak. De iszonyat sokat pihenjen, meleg víz, forró fürdõ, sex, emelés nuku. És ez nagyon fontos!Nekem 3 hét alatt felkúszott de addig semmit nem csináltam. Nem ijeszgetés képpen, de ha az leszakad egy nehéz szatyor emelése miatt, vagy akár mi miatt az nagyon rossz. Ne kövezzetek meg az ijeszgetés miatt, tapasztalatból beszélek. Vigyázz magadra és minden oké lesz!

35 hetes vagyok és az dokim mondta hogy nagyon lent van a méhlepényem. Ez mit jelent?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti hogy a méhlepény a méhszáj közelében tapad, erre különösen oda szoktak figyelni.

Ez azt jelenti hogy a méhlepény a méhszáj közelében tapad, erre különösen oda szoktak figyelni.
Hát elég sajnálatos, hogy a doki nem fejtette ki mivel jár ez a dolog, hacsak nem azért, mert annyira azért mégsincs lent, hogy veszélyes legyen. Amúgy császárral jár, mert ilyen esetben gyakori, hogy a méhlepény válik le elõször, és abban gyorsan el lehet vérezni. :( De mindenképp vérzéssel jár, ha valami gond van! De ha annyira vészes lenne a helyzete, akkor meg sem várják a természetes beindulásást a szülésnek, hanem még a kiírt idõpont elõtt császároznak. Ha ez nem így van nálad, akkor tuti nincs akkora vész!

Mit jelent hogy a méhlepény a mellső falon tapadt meg és kicsit mélyen van?

12+5hetes vagyok,ma voltunk genetikain,mindent rendben találtak,szép egészséges kis lányom van! Annyit mondott csak a doki,hogy a mells? falon van és kicsit mélyen! de nem probléma. Volt már valakinek így?-hogy kicsit mélyen van? Nem is kérdeztem meg róla semmit,mert ugy elvoltam foglava a picimmel! :)

Legjobb válasz: Szia! Gond nem lesz belöle. Hamarabb fog látszódni a pocakodon, hogy babát vársz. Nekem hátsó fali a méhlepény és még most is alig látni, hogy babát várok. Pedig 5 hónapos el multam.

Szia! Gond nem lesz belöle. Hamarabb fog látszódni a pocakodon, hogy babát vársz. Nekem hátsó fali a méhlepény és még most is alig látni, hogy babát várok. Pedig 5 hónapos el multam.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ, ennek örülök hogy hamarabb fog látszódni! :) Boldog baba várást Neked!
viszont késõbb fogod érezni a mozgolódást. És már kiderült, hogy lány lesz????
Igazad van neked is mert én tényleg nagyon hamar éreztem a rugásokat. És ahhoz képest, hogy pici a hasam, ha lefekszem este, már kivülröl is látszik a baba mozgása. 22hetes kismami.
Semmi olyat nem jelent amin aggódnod kellene ( megjegyzem, nekem hátsófalinak indúlt, majd mellsõ - hátsófali, végül mellsõfalinak írták le) Picit közelebb van a tapadása a méhszájhoz, de ez csak akkor gond, ha fedi is azt, esetedben errõl szó sincs, bodog babavárást!
Szia, offolok, de kíváncsivá tettél, ilyen korán hogy állapították meg, hogy kislány?
A kérdező hozzászólása: Akkor rendben nem aggódom! Hát nem tudom, rá kérdeztünk a doktornõnél, és õ mondta hogy tippelni szoktak, és õ inkább kislányra tippelt..aztán hozzá tette hogy a lányt kevésbé lehet össze téveszteni mint a fiút! Mert ugyebár a lányokra még szokták mondani hogy fiú, mert a csiklójuk kicsit meglehet duzzadva...így fiúnak nézhetik de esetünkben ilyen szó sincs!! Nem mellesleg azt is hozzá tenném, hogy magán klinikán voltunk, nem kórházban, a 12hetes genetikai vizsgálat 1óráig tartott, ami egy integrált tesztet is magában foglal, és a legspécibb legjobb orvosokkal van felszerelve a klinika!
A kérdező hozzászólása: -a legspécibb gépekkel! ezt kihagytam! :)

Mit jelent, hogy a méhlepény a méhszájnál van?

Ma egy kicsit barnáztam így a dokihoz vezetett az utam ? mondta, hogy valószín? ezért van a barnázás, sok pihenést és nyugalmat írt el?. Na persze utrogestant is.

Legjobb válasz: Ne aggodj,nekem is igy volt.Barnáztam én is,16hetesen.Az orvosom azt mondta a méhlepényem a méhszáj mellett huzodik.Pihenjek és no szex.Ezután már csak 1szer barnátam.Szerencsére nem ment rá a méhszájamra.Nagyobb gond akkor van.Császárral kell szülni és korházban is töltheted az idõd.

Ne aggodj, nekem is igy volt.Barnáztam én is, 16hetesen.Az orvosom azt mondta a méhlepényem a méhszáj mellett huzodik.Pihenjek és no szex.Ezután már csak 1szer barnátam.Szerencsére nem ment rá a méhszájamra.Nagyobb gond akkor van.Császárral kell szülni és korházban is töltheted az idõd.
Ahogy nõ a méhed, a lepény vándorol. Valóban nem jó, ha ott van, de lehet, h a következõ vizsgálatkor már nem lesz a méhszájadnál. Nekem is így volt. Ne aggódj, elmegy majd onnan! Most csak annyi a dolgod, h szedd az Utrogestan-t, ami amúgy tényleg jó, meg pihenj sokat!
Szia! Én most 17 hetes vagyok és a 12 hétnél nekem is a méhszájon volt a méhlepény.Véreztem sokat meg görcsöltem is rendeteget, de a sok pihenés meghozta az eredményt.Mára már hátsófali és minden rendben van velünk.Kívánom hogy Neked is minden sikerüljön. A lényeg a sok pihenés fekvés és a nyugalom. A házas életet meg a dokim szerint meg lehet oldani kreatívan:D de a hagyományost pár hétig felejtsd el:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm arik vagytok, de azért egy picit aggodok, na majd 29.-én meglátjuk akkor lesz a köv. ultrahang.

38hetes vagyok a méhlepény mellső fali eléri a mészájat ez mit jelent?

Legjobb válasz: Háááááát, furcsa, hogy eddig nem kaptál errõl tájékoztatást. Ha a méhlepény eléri a méhszájat, akkor valószínüleg császárral fogod világrahozni a kisbabádat. Szerintem kellene keresned egy alapos orvost. Szép szülést.

Háááááát, furcsa, hogy eddig nem kaptál errõl tájékoztatást. Ha a méhlepény eléri a méhszájat, akkor valószínüleg császárral fogod világrahozni a kisbabádat. Szerintem kellene keresned egy alapos orvost. Szép szülést.
Nekem is így helyezkedett el a lepényem és simán hüvelyi úton megszültem a lányomat, aki elsõ baba volt, és 3450 Kg, 56 cm. Úgyhogy ne izgulj! Sikeres szülést és jó babázást!
császáros leszel

Mit jelent az hogy kezd leválni a méhlepény?

Legjobb válasz: Szia.A méhlepény csak szülés után válik le.Mikor kibújik a baba a "lepény" ami addig táplálta a babát,elválik a méh falától, és ugyanúgy 1-2 nyomással megszületik mint a baba.Van akinek a doki segít a has nyomásával hogy kijöjjön.Az már nem fájdalmas. (legalábbis nálam nem fájt)

Szia.A méhlepény csak szülés után válik le.Mikor kibújik a baba a "lepény" ami addig táplálta a babát, elválik a méh falától, és ugyanúgy 1-2 nyomással megszületik mint a baba.Van akinek a doki segít a has nyomásával hogy kijöjjön.Az már nem fájdalmas. (legalábbis nálam nem fájt)
Az bizony baj. Ha leszakad nemcsak, hogy a babót nem tudja táplálni semmi, de nagyon súlyos vérzéssel jár.

Mit jelent, az hogy a méhlepény elhelyezkedése fundusban van?

Legjobb válasz: Ha jól tudom a fundus a méh teteje. Gondolom ott helyezkedik el a méhlepény.

Ha jól tudom a fundus a méh teteje. Gondolom ott helyezkedik el a méhlepény.
Igen! A méh felsõ részén van, az teljesen jó! :)
fundus=fenék Méh feneke.vagyis alja
A fundus a méh teteje.Nekem is ott van.Állítólag ez a legjobb hely, ahol a lepény lehet.
A mehfenek a meh felso resze. Nem alja, az alja a mehszaj :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!