Találatok a következő kifejezésre: Mi jelenleg tartalékosok státusza (1 db)

Mi jelenleg a tartalékosok státusza?

A sorállományú katonaság (honvédség és határ?rség) megsz?ntetése és hivatásosokból állóvá történt átalakítása után az egykori sorozott állományból álló tartalékosok bármilyen okból behívhatók-e még? Kötelezhet?ek-e tartalékos szolgálatra?

Legjobb válasz: Az elsõ és a két válasz is igaz. A második: így, jelenlegi békebeli helyzetre vonatkozik. Az elsõ: ha hadbalépnénk, és szükség lenne több katonára*, gondolom elsõnek azokat hívnák be, akiknek tapasztalatuk van. (Bár akkor minden alkalmas embert behívnának.) *jelenlegi katonai technológiák mellett, mire a frissen sorozott álományból hadrafoghatóak lesznek sok idõ. Másrészrõl, fegyvert is kéne a kezükbe adni, amibõl megint csak nem túl sok van raktáron...

Az elsõ és a két válasz is igaz. A második: így, jelenlegi békebeli helyzetre vonatkozik. Az elsõ: ha hadbalépnénk, és szükség lenne több katonára*, gondolom elsõnek azokat hívnák be, akiknek tapasztalatuk van. (Bár akkor minden alkalmas embert behívnának.) *jelenlegi katonai technológiák mellett, mire a frissen sorozott álományból hadrafoghatóak lesznek sok idõ. Másrészrõl, fegyvert is kéne a kezükbe adni, amibõl megint csak nem túl sok van raktáron...
Minden magyar embernek állampolgársági kötelessége a haza védelme. (Nem szélsõjobboldali szavak ezek, hanem tényleg így van a magyar polgári törvénykönyvben.) Tehát ha hadba lépnénk és szükség lenne emberre, minden 18 és 50 év közötti férfit besoroznának.
Valahogy úgy, csak nem a PTK-ban van!:)
a tartalékosokat akkor hivják be ha szükség van rájuk. és ha behivnak töteles vagy bevonulni.
A sorállománnyal együtt megszünt a tartalékos állomány is, így nem kötelezhetõk tartalékos szolgálatra.Már nem hívhatók be!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az Osztrák-Magyar Monarchia miért támadta meg Szerbiát?

Mi volt a háborús célja?

5

A porosz-francia háborút ki kezdte?

(1870-ben)
Elkerülhető lett volna?

4

A 2. világháborúban kb. hány afroamerikai szolgált a szövetséges seregekben?

Sok dokumentumfilmet nézek, meg történelmi filmet a témában. És nem nagyon látok fekete katonát. Ennek mi az oka?
Ellenben a vietnámi háborúról szóló filmekben dokumentum filmekben már az látszik hogy sok fekete szolgált a seregben. (amikor sereget írok minden alakulatra gondolok tengerészgyalogság, sereg, légierő stb.)

7

A román vagy a magyar hadseregben jobb a harci morál, ki a keményebb katona?

3

Mi az oka hogy most hirtelen ennyi embert toboroznak hivatásos katonának vagy önkéntesnek?

7

A szegedi volt szovjet laktanyában járt már valaki? Tudtok róla mesélni?

Budapesti úton van, az Öthalmi kolival szemben

5

Hogyan lehet az, hogy Oroszorszagnak gazdasaga gyenge megis katonailag a vilag 2. Legerosebb allama?

14

Mi a különbség a 65M és a 85M surranó között?

3

Mit gondoltok a titkos projektekről?

igaz? nem? van valamelyikre bizonyiték?

9

Melyik miben jobb az Ak47 vagy az Ak63?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!