Találatok a következő kifejezésre: Mi jelenleg tartalékosok státusza (1 db)

Mi jelenleg a tartalékosok státusza?

A sorállományú katonaság (honvédség és határ?rség) megsz?ntetése és hivatásosokból állóvá történt átalakítása után az egykori sorozott állományból álló tartalékosok bármilyen okból behívhatók-e még? Kötelezhet?ek-e tartalékos szolgálatra?

Legjobb válasz: Az elsõ és a két válasz is igaz. A második: így, jelenlegi békebeli helyzetre vonatkozik. Az elsõ: ha hadbalépnénk, és szükség lenne több katonára*, gondolom elsõnek azokat hívnák be, akiknek tapasztalatuk van. (Bár akkor minden alkalmas embert behívnának.) *jelenlegi katonai technológiák mellett, mire a frissen sorozott álományból hadrafoghatóak lesznek sok idõ. Másrészrõl, fegyvert is kéne a kezükbe adni, amibõl megint csak nem túl sok van raktáron...

Az elsõ és a két válasz is igaz. A második: így, jelenlegi békebeli helyzetre vonatkozik. Az elsõ: ha hadbalépnénk, és szükség lenne több katonára*, gondolom elsõnek azokat hívnák be, akiknek tapasztalatuk van. (Bár akkor minden alkalmas embert behívnának.) *jelenlegi katonai technológiák mellett, mire a frissen sorozott álományból hadrafoghatóak lesznek sok idõ. Másrészrõl, fegyvert is kéne a kezükbe adni, amibõl megint csak nem túl sok van raktáron...
Minden magyar embernek állampolgársági kötelessége a haza védelme. (Nem szélsõjobboldali szavak ezek, hanem tényleg így van a magyar polgári törvénykönyvben.) Tehát ha hadba lépnénk és szükség lenne emberre, minden 18 és 50 év közötti férfit besoroznának.
Valahogy úgy, csak nem a PTK-ban van!:)
a tartalékosokat akkor hivják be ha szükség van rájuk. és ha behivnak töteles vagy bevonulni.
A sorállománnyal együtt megszünt a tartalékos állomány is, így nem kötelezhetõk tartalékos szolgálatra.Már nem hívhatók be!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen a 3 hónapos katonai alapkiépzés Szentendrén?

Részletek érdekelnének, a napirendről, az ételről, fizikailag mennyire megterhelő, milyen a laktanya felszereltsége, állapota, bármilyen információnak örülnék, köszönöm.

1

A technikai fölényt leszámítva melyik ország katonái a legfelkészültebbek, legjobban kiképzettek?

17

Valaki megy most Kecskemérte katona fizikai felmérésre, most oktober 7-8 . Valaki Szolnokról esetleg?

0

Lőfegyver kezelésének ismeretét miért tartják sokan fontosnak Magyarországon?

Sokan itthon azt mondják, hogy ráférne mindenkire az ismerete. Oké, ez nem gond, de...

Minek lőfegyver ismeret egy olyan országban (Mo.), ahol az ember soha az életében nem fog több fegyvert látni? Mert az USA-val, vagy Svájccal ellentétben itthon tilos fegyvert tartani, ráadásul egy kis pisztolyra is szinte lehetetlen engedélyt kapni, vagy baromi nehéz. Hát akkor még a nagyon fegyverekhez....

7

Legnagyobb bomba?

mekkora a legnagyobb hatótávolságú bomba? hány km?
illetve nem csak hidrogén, meg neutronbombára gondolok hanem vegyi fegyverre is mekkora a legnagyobb sugarú
ami legnagyobb körben pusztít? annyit tudok hogy a cár bomba 50mt volt de a hatósugarát nem és azt sem h egy vegyi fegyver nagyobb pusztítást képes e végezni?

7

Mi a katonaállam?

8

Tudtok BUDAPESTEN Honvéd hagyományőrző egyesületet mondani?

Kizárólag Budapesten keresek magyar királyi honvédség hagyományőrző egyesületet.

2

Mi történne, ha valóban bemutatkoznának valamelyik földön kívüli civilizáció képviselői? Mi lenne a föld részéről a legvalószínűbb reakció?

Gondolom(lehet hogy naívan?) hogy miután ma már azért "fejlettebb"kultúránk van,csak nem lőnénk le őket elsőre.

7

Avionista mit csinál? És hol van ilyen képzés?

1

A "mai" tankokon miért nem használnak már döntött frontpáncélzatot?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!