Találatok a következő kifejezésre: Mi jelenleg tartalékosok (1 db)

Mi jelenleg a tartalékosok státusza?

A sorállományú katonaság (honvédség és határ?rség) megsz?ntetése és hivatásosokból állóvá történt átalakítása után az egykori sorozott állományból álló tartalékosok bármilyen okból behívhatók-e még? Kötelezhet?ek-e tartalékos szolgálatra?

Legjobb válasz: Az elsõ és a két válasz is igaz. A második: így, jelenlegi békebeli helyzetre vonatkozik. Az elsõ: ha hadbalépnénk, és szükség lenne több katonára*, gondolom elsõnek azokat hívnák be, akiknek tapasztalatuk van. (Bár akkor minden alkalmas embert behívnának.) *jelenlegi katonai technológiák mellett, mire a frissen sorozott álományból hadrafoghatóak lesznek sok idõ. Másrészrõl, fegyvert is kéne a kezükbe adni, amibõl megint csak nem túl sok van raktáron...

Az elsõ és a két válasz is igaz. A második: így, jelenlegi békebeli helyzetre vonatkozik. Az elsõ: ha hadbalépnénk, és szükség lenne több katonára*, gondolom elsõnek azokat hívnák be, akiknek tapasztalatuk van. (Bár akkor minden alkalmas embert behívnának.) *jelenlegi katonai technológiák mellett, mire a frissen sorozott álományból hadrafoghatóak lesznek sok idõ. Másrészrõl, fegyvert is kéne a kezükbe adni, amibõl megint csak nem túl sok van raktáron...
Minden magyar embernek állampolgársági kötelessége a haza védelme. (Nem szélsõjobboldali szavak ezek, hanem tényleg így van a magyar polgári törvénykönyvben.) Tehát ha hadba lépnénk és szükség lenne emberre, minden 18 és 50 év közötti férfit besoroznának.
Valahogy úgy, csak nem a PTK-ban van!:)
a tartalékosokat akkor hivják be ha szükség van rájuk. és ha behivnak töteles vagy bevonulni.
A sorállománnyal együtt megszünt a tartalékos állomány is, így nem kötelezhetõk tartalékos szolgálatra.Már nem hívhatók be!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti mit gondoltok a Amerika Szíria elleni katonai akciójáról?

Én nem kívánok álláspontot foglalni, csak a ti véleményetekre vagyok kíváncsi. :)

19

Melyik ország hadereje erősebb Romániáé vagy Szerbiáé?

4

Hitler miután hatalomra jutott foglalkozott utána is festészettel?

Lehet a kérdés nem ebbe a témakörbe illik szóval elnézést, de arra lennék csak kíváncsi Hitler foglalkozott e a festészettel miután aktívan kezdett politizálni és miután hatalomra került "szabadidejében" hódolt e a festészetnek és a rajzolásnak?

3

Van valamilyen információtok az ellenerő századról? Nehéz e a bekerülés? Milyen ott az élet?

1

Jelenleg melyik a legmodernebb tank a világon?

11

A harmadik világháború küszöbén állunk?

Egy amerikai flotta indult meg Szíria felé, plusz az USA és Oroszország között eléggé fagyos a hangulat. Halljátok a vh lesz én nem tudom mit csinálok.

40

Ki volt a második világháború legjobb hadvezére?

7

A második világháborúban mikor használtak ágyút, mikor tarackot, mikor aknavetőt és mikor katyusát/nebelwerfert?

mikor melyik volt a legcélszerűbb?

4

F-18C/D vs Eurofighter Typhoon?

4

Megváltoztatják most a japán alkotmányt?

Kína nyomasztó növekedése ráébresztette a japán kormányt arra, hogy a háború utáni alkotmányban lemondani a fegyverkezésről felelőtlen és gyermekesen naiv volt. Most már szorul a hurok és sürgősen tenni kell valamit...

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!