Találatok a következő kifejezésre: Mi jelenleg tartalékosok (1 db)

Mi jelenleg a tartalékosok státusza?

A sorállományú katonaság (honvédség és határ?rség) megsz?ntetése és hivatásosokból állóvá történt átalakítása után az egykori sorozott állományból álló tartalékosok bármilyen okból behívhatók-e még? Kötelezhet?ek-e tartalékos szolgálatra?

Legjobb válasz: Az elsõ és a két válasz is igaz. A második: így, jelenlegi békebeli helyzetre vonatkozik. Az elsõ: ha hadbalépnénk, és szükség lenne több katonára*, gondolom elsõnek azokat hívnák be, akiknek tapasztalatuk van. (Bár akkor minden alkalmas embert behívnának.) *jelenlegi katonai technológiák mellett, mire a frissen sorozott álományból hadrafoghatóak lesznek sok idõ. Másrészrõl, fegyvert is kéne a kezükbe adni, amibõl megint csak nem túl sok van raktáron...

Az elsõ és a két válasz is igaz. A második: így, jelenlegi békebeli helyzetre vonatkozik. Az elsõ: ha hadbalépnénk, és szükség lenne több katonára*, gondolom elsõnek azokat hívnák be, akiknek tapasztalatuk van. (Bár akkor minden alkalmas embert behívnának.) *jelenlegi katonai technológiák mellett, mire a frissen sorozott álományból hadrafoghatóak lesznek sok idõ. Másrészrõl, fegyvert is kéne a kezükbe adni, amibõl megint csak nem túl sok van raktáron...
Minden magyar embernek állampolgársági kötelessége a haza védelme. (Nem szélsõjobboldali szavak ezek, hanem tényleg így van a magyar polgári törvénykönyvben.) Tehát ha hadba lépnénk és szükség lenne emberre, minden 18 és 50 év közötti férfit besoroznának.
Valahogy úgy, csak nem a PTK-ban van!:)
a tartalékosokat akkor hivják be ha szükség van rájuk. és ha behivnak töteles vagy bevonulni.
A sorállománnyal együtt megszünt a tartalékos állomány is, így nem kötelezhetõk tartalékos szolgálatra.Már nem hívhatók be!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Régen a "paraszthadsereg" mennyire volt hatékony?

Arra vagyok kíváncsi hogy egy 1000 fős parasztcsapat sík terepen mennyi katonával tudott eséllyel (legalább 60%) elbánni. Játszódjon mondjuk a 15. században, lőfegyverek, íjjak, számszeríjak nélkül. A parasztok fegyvere legyen a szokványos kasza, vasvilla, tákolt páncél stb, a katonáké pedig az átlagos (kard, némi páncél). Legyen mindkét csapat vezére azonos képességű.

4

Egy Ak 47-es golyó mennyibe kerül körülbelül?

17

Amerikát (USA-t) senki sem győzheti le, haditechnikával! Ugyan is ki merné megtámadni Õket?

Ugyanis: Az USA rendelkezik a világ legjobb gazdaságával, még ha kissé hanyatlik is. (megjegyzem: nemrég az USA-tól kért kölcsönt Japán) és.. Honnan tudjátok, hogy kb. 5-10 év múlva nem húzza fel magát annyira, mint korábban volt?

13

Hol s hogyan jelentkezhetek szerződéses katonának? Szakmunkás végzetségem van.

1

Ezt meg lehetne csinálni Szíriában (bőv ment)?

szal én mint magyar állampolgár fognám magam elutaznék szíriába és kérném h vegyenek fel a hadseregbe(akik az elnök oldalán harcolnak) akkor bevennének? egyáltalán beengednének az országba? hiszen a lázadóknak inkább fegyverek kellenek, az elnöknek meg feltételezem inkább emberek, am nyugi nem fogok holnap nekiindulni csak téll érdekel. 20/f

9

Daimon Wehrmacht zseblámpába HOGY TEGYEK ELEMET?

Hülye kérdésnek tűnik, de higgyétek el, nem így van! Sehol nincs feltüntetve rajta, hogy hogy kell beletenni a két góliátelemet. (A pólusokra gondolok, - vagy +.) Félek próbálgatni, mert ha fordítva teszem bele őket, akkor lehet elcseszem az izzót, és az még több probléma. Az 1930-as években gyártódtak.

5

Magyarország annak idején miért pont Gripen-eket szerzett be F-16-osok helyett?

22

A magyar vezetés miért támadta meg a Szovjetuniót? Elkerülhető lett volna a háború utáni szovjet megszállás?

Az emberek általában szeretnének kimaradni a háborúkból.

10

Mit gondoltok a női katonákról?

Én is annak készülök.

17

Aranyérrel lehetek még katona? Vagyis az nke-hadtudományi és honvédtiszti karán az orvosi alkalmasságin kizáró ok?

esetleg a gyakori hasmenés is? vagy mik a kizáró okok?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!