Találatok a következő kifejezésre: Mi is szekularizáció (1 db)

Mi is a szekularizáció?

Legjobb válasz: A szekularizáció a modern vallástudományi, vallásszociológiai, keresztény teológiai és politikai fogalom. A társadalom egésze mindennapi életébõl egy adott vallás és egyház szokásainak kiszorulását, vagy inkább elkülönülésének folyamatát jellemzi. Eredeti , kezdeti jelentése az elvilágiasodás volt. Ez a fogalom elsõként a szerzetes vagy a pap világi állapotba való visszatérésének jogi aktusát, késõbb az egyházi vagyon világi, világnézetektõl független kézbe kerülésének folyamatát jelentette. Egyes ateista vagy agnosztikus ideológiák és szociológiai elméletek szerint a szekularizáció nem más, mint a vallás elhalásának folyamata.

A szekularizáció a modern vallástudományi, vallásszociológiai, keresztény teológiai és politikai fogalom. A társadalom egésze mindennapi életébõl egy adott vallás és egyház szokásainak kiszorulását, vagy inkább elkülönülésének folyamatát jellemzi. Eredeti , kezdeti jelentése az elvilágiasodás volt. Ez a fogalom elsõként a szerzetes vagy a pap világi állapotba való visszatérésének jogi aktusát, késõbb az egyházi vagyon világi, világnézetektõl független kézbe kerülésének folyamatát jelentette. Egyes ateista vagy agnosztikus ideológiák és szociológiai elméletek szerint a szekularizáció nem más, mint a vallás elhalásának folyamata.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Sokszor olvasom kommentekben, hogy "ez a kérdés csak provokáció". Akkor a keresztények "pokolra jutsz, pogány vagy, stb. " típusú válaszai miért nem számítanak annak?

Ugyanúgy sérthetnek valakit, mint az egy hív?t, ha valaki a Bibliába, vagy a szentekbe köt bele.

35

Mi gondolnak a Jehova tanúi az Olimpiai Játékokról?

Elvégre az egy ókori, de pogány hagyomány.

38

Jehova tanúi honnét szedték a Biblia magyarázatukat?

7

Kent Hovind-nak milyen területen, milyen végzettsége van?

4

A Bibliai teremtés Krisztus születése előtt hány évvel történhetett?

Lehet tudni a Biblia szerint úgy saccra? A kérdés bárkinek szól, csak kíváncsi vagyok ki mit gondol!

11

Miért választott pogány szimbólumokat az MTVA a TV csatornák jelölésére, ha az aktuális kormány szerint mi egy Keresztény nép vagyunk?

14

A katolikusok miért használják ezt a hülye érvet?

hallottam már sokszor, hogy akik csalódtak a vallásban gyakran számon kérik istent, hogy ? miért nem segítette miért nem kapta meg ezt vagy azt tényleg sokszor egyáltalán nem nagy kérések olyanok amik tulajdonképpen életben tartanának...

51

Mit gondoltok Akiane Kramarik a festő "csoda "lányról?

3

Mi volt az 1. századi kereszténység és a Bibliakutatók megjelenése között? Volt e Istennek "látható" szervezete?

(Bibliakutatók - Alias:Jehova tanúi a kezdetekben)

19

Miért nevethettek ki engem a vallásosak, amikor ezeket mondtam, nem akarják elfogadni, vagy nem tudják, vagy nincs is igazam, hogy is van ez?

Járok egy angol csoportba külföldön angolt tanulunk. Én vagyok csak magyar és ateista, a többiek megrögzött katolikusok. Meg akarnának engem is páran téríteni, mondogatják, hogy Jézus meghalt értünk blabla.

21

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!