Találatok a következő kifejezésre: Mi is probálkozunk, de eddig semmi (4 db)

Mi is régota probálkozunk, de eddig semmi. Viszont 3 napja nagyon fáj a derekam, rosszul alszom miatta, és egész nap fáradt álmos vagyok. Tegnap ota a hasamban nyilamlo picike fájást érzek(alul). De semmi más tünet. Jelenthet valamit?

Tegnapelött normális volt az étvágyam tegnap egész nap csak ettem, mert mindig éhesnek éreztem magam. Miután édeset ettem, rögtön a sósat kivántam.

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy késik-e a menzeszed, de a kívánósság jellemzõ tünet. Lehet baba, de a növekvõ étvágy lehet a közelgõ menzesz jele is. Ha késett is már pár napot, csinálj tesztet, hátha :-)

Nem írtad, hogy késik-e a menzeszed, de a kívánósság jellemzõ tünet. Lehet baba, de a növekvõ étvágy lehet a közelgõ menzesz jele is. Ha késett is már pár napot, csinálj tesztet, hátha :-)

Hogy lehet a legkönnyebben teherbe esni? Már egy ideje próbálkozunk de eddig semmi. Hogy szokták kiszámolni, hogy mikor a legesélyesebb? Mi a legjobb módszer, ami be is válik?

Legjobb válasz: Murphy törvény szerint úgy lehet, hogy ne akarjatok babát, de azért "felejtsetek el" védekezni, egykettõre lesz baba :) Komolyra fordítva a szót, ebben a poénban van annyi igazság, hogy ha nem görcsöltök rá, hamarabb terhes leszel.

Murphy törvény szerint úgy lehet, hogy ne akarjatok babát, de azért "felejtsetek el" védekezni, egykettõre lesz baba :) Komolyra fordítva a szót, ebben a poénban van annyi igazság, hogy ha nem görcsöltök rá, hamarabb terhes leszel.
Nekem úgy sikerült elsõre, hogy már évekkel azelõtt, hogy babát akartam (mert akkor még nem voltak meg a megfelelõ körülmények) elkezdtem mérni és grafikonon ábrázolni az ébredési hõmet. Pár év alatt tökéletesen kitapasztaltam, melyik nap mi történik velem és mikor érdemes próbálkozni. Hát, így, de lehet, hogy csak szerencsém volt...
Én is hasonló cipõben vagyok, mint Te. Én az ébredési hõ mérésén kívül még figyelem a méhnyaknyákot (ha tojásfehérjéhez hasonló, akkor van peteérés) és csinálok ovulációs tesztet. És fontosnak tartom a 2 naponta szeretkezést, fõleg peteérés környékén (akkor akár naponta is), hogy a kis katonák ott várjanak a nagy pillanatra. És abban tényleg van nagy igazság, hogy nem szabad rágörcsölni. Nálunk az elsõ gyerkõc így jött össze 1 év után, amikor elhatároztuk, hogy most hanyagoljuk. Most a tesóval próbálkozunk, remélem hamarosan mindketten sikerrel járunk.
A kérdező hozzászólása: Én is remélem! Az ébredési hõ miben befolyásolja? Nekem az elsõ babám lenne. Már egy ideje nem védekezünk. Volt pajzsmirigy alulmûködésem de az már helyrejött, így a doki szerint jöhet a baba.
Szerintem az elsõ válaszolónak tökéletesen igaza van. Az én rövid történetem: több, mint 1 évig nagyon, de tényleg nagyon akartam egy babát, hõt mértem, méhszájat, minden kis tünetemet feljegyeztem, számolgattam, a neten is több oldalon megnézettem, hogy mikor lenne a legjobb idõpont, és semmi. Teljesen kikészültem. Nem tudom miért talán a szervezetem így akart megmenteni a teljes idegösszeomlástól, de egyik hónapról a másikra viszont azt mondtam, hogy nem érdekel, nem foglalkoztam vele. Ez volt szeptemberben. Tegnap pozi lett a tesztem:-)) Szerintem én lepõdtem meg a legjobban.
Az ébredési hõ jelentõségét itt elég jól elmagyarázzák: http://www.babaterv.hu/ebredesihomerseklet.php

Mért van az hogy egyesek több évet várnak h l egyen babájuk, és mégse jön össze? Mi is 2 éve probálkozunk de eddig semmi.

kivizsgáláson is voltunk már.volt laporoszkópiai,átjárhatósági mütétem is.ahol kiderült h a bal petefészkem nincs teljesen kifejl?dve.de mondta az orvos h ettöl összejöhet.clostit is szedtem 2 hónapig.de ez se használt.most gondoltam kiproobálom a teákat/cickafarkfü,palástfü/hát nem tudom mit csináljak már h összejöjjön.de nagyon elvagyok keseredve.remélem a tea beválik.

Legjobb válasz: Egyesek ilyenkor elmennek inszeminációra, lombikra és vn 3 gyerekük. Asszem ennyi.

Egyesek ilyenkor elmennek inszeminációra, lombikra és vn 3 gyerekük. Asszem ennyi.
Utolsó elõtti! Nem hiszem, hogy a kérdezõnek kioktatásra volt szüksége! Sokan vannak, akiknek nem sikerül és persze, hogy az ember elgondolkozik, hogy miért pont vele/velük történik? Gondolom Te a szerencsések táborába tartozol, úgyhogy örülj neki, nem kell lehurrogni másokat, nem kötelezõ reagálni, lehet tovább olvasni!
Megint 17:10-es vagyok. Elõzõ válaszoló. Valahol egyet értek veled hogy talán jobban utána lehetett volna járnia a kérdezõnek, a meddõségi problémáknak, és lehetséges kezeléseknek, de hagy védjem meg egy kicsit! Abban nincs igazad, hogy nem tett semmit. A kommentjeibõl, sõt már a kérdésbõl is kiderül hogy járt már orvosnál, több szükséges vizsgálaton túl van õ is és a párja is, kezelést is kapott, mert a Closti kúra az. Az meg sajna a szomorú valóság, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak a lombikot. A saját környezetmben, is van olyan pár, akiknek talán már rég lehetne babája, ha egy kicsit jobban el lennének eresztve. Egy lombikot kifizettek nagy nehezen, de nem sikerült. Ez már évekkel ezelõtt volt, azóta nem tudnak összekaparni a következõre. Én tényleg kívánom hogy így vagy úgy, de összejöjjön a baba.
Azért válaszolok ilyen stilusban, mert számomra teljesen érthetetlen, hogy valaki ÉVEKIG próbálkozik, vár. ÉS csodálkozik, hogy de miért nem sikerül? És a lombik ellen az a reakciója, hogy az drága... Azért nem sikerül, mert gond van. Mivel egy normál átlag párnak 1 éven belül sikerül, ezért ha ÉVEKIG nem sikerül, akkor ott valami probléma van. Amit ki kell vizsgáltatni, megoldást találni és akkor ESETLEG lesz baba. Pécsen vannak szerintem a legjobb dokik, persze nem a megyeiben, hanem a PTE lombik központjában, de odáig még el se jutott az évek alatt... Erre mégis mit kéne reagálni? Mint ti? Persze, próbálkozz cska, össze fog az jönni! Ez most igy jobb? Akkor legyen! Minden rendben lesz, ne add fel! Tiszta szivembõl kivánom! Hogy egyszer végre te is megtapasztald ezt az érzést.
A kérdező hozzászólása: pécsen a megyeibe volt a meddõségi, de már elköltözött a lock károly u.-ba, a kaáli intézet kihelyezett intézete.igen volt sperma vizsgálata.bekellett vinnem kis üvegbe, azt is ott nézték meg.az jó volt.de mióta a 2.havi closti is elfogyott, azóta nem voltam, mivel ennél az orvosnál ahova járok, fizetni kéne.mivel mondta h ez az intézet nem tb támogatott.lehet van ott a megyeibe rajta kivül más orvos, ami ingyenes lenne, körül kéne néznem.
17:10-es vagyok. Az inszem =inszemináció. Ekkor egy katéter segítségével juttatják fel a párod megtisztított spermáját egy oldatban közvetlenül a méhüregbe. Így a spermiumoknak nem kell átküzdeniük magukat a méhszájon, és máris könnyebben célhoz érhetnek. Ekkor stimulálják a nõt kis hormonnal, hogy biztosan érett petesejtje legyen, adott esetben akár kettõ vagy három is a biztosabb eredmény érdekében. De ez a hormon adag közel sem annyi, mint a lombiknál. Így persze olcsóbb is. Az egész annyi kb, mint egy nõgyógyászati viszgálat. Nekem nem volt, de ismerek olyat, aki ennek segítségével most fog szülni. Melyik meddõségibe jártál? Én a Budai Meddõségi Centrumba. Ott nem írnak fel már Clostit, nem tudom miért. Bár nálunk nem segített volna. A páromnál volt a gond. Errõl jut eszembe, a párodnak volt már spermavizsgálata?
A kérdező hozzászólása: lehet hogy nem jol irtam, de meddõségi intézetbe csinálták mind ezt a kivizsgálásokat.a mütétet, ott irták fel a clostit, stb.minden vizsgálat.az inszem az mi?mert azt nem tudom.
Kedves kérdezõ! remélem sikerülni fog neked természetes úton is, de néhány dolgot elmondok. Tapasztalatból beszélek, hiszen mi is két évet vártunk a babára, aki végül lombikkal fogant meg, és most lesz 6 hónapos. Az valóban nagyon fontos hogy tudd mikor van pé-d, mérd a reggeli hõdet és használj ovu tesztet. Ha megvan a megfelelõ idõpont akciózzatok, és pár hónapot adjatok ennek, hátha eddig csak sosem csíptétek el a megfelelõ idõpontot. Terhesvitamint szedhetsz, ártani nem fog, de ez nem segít a teherbe esésben, arra jó, hogy a babának már a megfoganás pillanátótl minden szükséges vitamin a rendelkezésére álljon. A teherbe eséshez semmi köze. Cicka /palástfû tea, van akinél beválik, de ha nincs gond a ciklussal akkor be is kavarhat. Nekem a 28 napos ciklusomból 35, majd 42 naposat csinált.De próbáld ki, hátha te a bevális táborba tartozol. Ha mindez nem segít, a Te döntésed meddig vártok. Én a helyedben már rég meddõségi intézetbe járnék, de én már csak ilyen türelmetlen típus vagyok. Azt írtad nem akarsz lobikor mert saját gyereket szeretnél. Lombikkal is saját gyereked lesz. Az viszont tény hogy nem olcsó. Viszont ott van még az inszem, ami nem olyan drága, és ha nincs nagy gond jók az esélyek. Kívánom hogy minél hamarabb babázhass!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat.fõleg neked aki bátoritott h ne adjam fel, mert egyszer sikerülni fog.igen kiprobálom az ovu tesztet, h egyáltalán van-e peteérésem.de sztem biztos van, hisz amikor clostit szedtem, attol is lehetett.mert 2-3 naponta együtt vagyunk általába, az elég sztem.az miatt veszem h biztos van-e peteérés.meg a teákat is szted igyam.és a terhes vitamint is szted?attol a v itamintol sikerülne, ugy gondolod?elevitre gondoltam.most a ciklus elsõ felébe vagyok, cickafarkfût iszok, a palástfüvet meg peteérés után.csak nem tudom pontosan mikor van az a peteérés után, azért is veszek ovu tesztet.az tudja biztosan.
Kedves utolsó! Miért válaszolsz mindig ilyen arrogáns stílusban? Teljesen lekezelõ a stílusod, amit nem értek, hogy mi vált(ott) ki. A kérdezõ teljesen normálisan tette fel a kérdését és írta meg, hogy eddig mi történt vele. Számomra érthetetlen, hogy miért nem lehet normálisan válaszolni a kérdésére.
Igen, a lombik pénzbe kerül, kb. 100.000 Ft az injekciók ára. Ha gondolod, akkor várj és kisérletezz még pár évig, ez már a te dolgod...
2.válaszoló vagyok: az, hogy már voltál terhes, nagyon jó hír. Az, hogy elment, annak sok oka lehet, nem okvetlenül a Te tested okolható emiatt. Én nem estem át ilyen vizsgálatokon, mint Te, így ezekhez nem tudok érdemben hozzászólni. Viszont józan paraszti ésszel én az alábbiakat tenném: hõmérõzés, mellette ovu teszt, terhesvitamin szedése és a cickafark/palástfû teák ivása. Ezek segítségével elvileg tudni fogod, hogy volt-e pé-d/ovu-d és mikor, illetve magad is a lehetõ legjobb formában leszel a teherbeeséshez. Ha ezek ellenére az elkövetkezendõ 3 hónapban nem esnék teherbe, orvoshoz fordulnék (akár másikhoz, akinek megmutatnám a 3 hõgörbét és az összes addigi eredményemet). Remélem, hogy valamennyire tudtam segíteni. Egy a lényeg: ne add fel, mert lesz babád és már csak idõ kérdése!!! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: de azért még reménykedünk, soknak 4-5 év után sikerül.azt nem tudom hogy addig mér nem.de ez van.ha lehet nem szeretnék lombikot, meg örökbe fogadni sem, hanem sajátot.mégis csak az az igazi.meg ugy tudom a lombik pénzbe kerül
Valószínû a tested nem alkalmas rá. :(
A kérdező hozzászólása: de milyen egészségügyi probléma állhat?kivizsgáltattuk magunkat.ez a probléma amit irtam.meg még régebben mondta az orvos h hátrahajló a méhem.de ez se befolyásolja sztem.vagy mégis?vagy az is lehet h nem akar megtapadni.vagy nem tudom.de olyat is ismerek h 5 év után jött össze.de érdekes h egyszer voltam már terhes, tehát teherbe tudnák esni elvileg, de sajnos elment 5 hetesen:(
A válasz a saját esetedben rejlik: egészségügyi probléma áll a háttérben, aminek kikezelése vagy egy hosszabb folyamat, vagy más megoldáshoz kell folyamodni (lombik, örökbefogadás stb.). Sajnálom, hogy így jártál/jártatok. Szorítok, hogy mihamarabb összejöjjön a várva várt baba!
KEdves utolsó, hogy te mit gondolsz, az a te magánvéleményed, engem meg marhára hidegen hagy. Amit rólam tudni kell, kiderül a legelsõ hozzázólásból, de neked még az olvasási kézségedet látom fejleszteni kell... Légy oly kedves és ne fáraszd magad azzal, hogy hozzám beszélsz, pláne hogy utasitgatsz, hogy én mit és mit ne csináljak. Semmiféle jogod nincs rá és nem is kért rá senki. Ergo...


Mikor teszteljek? Tegnapra nem vártam és nem is jött, eddig ma se semmi. Szombat óta enyhe barnázás volt, de mára szinte elmúlik. Izgulok, hogy sikerült e, már több mint 2, 5 éve próbálkozunk!

Legjobb válasz: Már tesztelhetsz,ha biztosra akarsz menni akkor inkább reggeli elsõ pisibõl,mert abban a legmagasabb a HCG szint. De már biztosan kimutatja napközben is(én nem bírnám holnapig:D) Nálam a középsõ terhességemnél még a nõvédelmis menotezst sem volt egyértelmûen pozitív 4 hetesen,úgyhogy ne ess kétségbe akkor sem,ha még neg van ilyen is. Viszont az elsõnél a nem várt elõtti napon erõs pozitív volt. Sok sikert.

Már tesztelhetsz, ha biztosra akarsz menni akkor inkább reggeli elsõ pisibõl, mert abban a legmagasabb a HCG szint. De már biztosan kimutatja napközben is(én nem bírnám holnapig:D) Nálam a középsõ terhességemnél még a nõvédelmis menotezst sem volt egyértelmûen pozitív 4 hetesen, úgyhogy ne ess kétségbe akkor sem, ha még neg van ilyen is. Viszont az elsõnél a nem várt elõtti napon erõs pozitív volt. Sok sikert.
Én vasárnapra nem vártam és eddig nekem sem jött meg. Mi 1, 5 éve próbálkozunk. Én mondanám, hogy csinálj tesztet, de én nem merem megtenni. De csak azért, mert annyira félek. Eldontottem, hogy még megvárom a holnapi napot, hogy mi lesz, és csutortok reggel tesztelek. Majd írd meg, hogy neked mi lett az eredmény, ha netán még ma, vagy holnap tesztelnél. Szorítok :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat és a bíztatást, de még én sem merek tesztelni. Igaz ma vettem egyet, de lehet, hogy csak én is csütörtökön csinálom meg. Februárban volt egy vetélésem 4-5 hetesen, de már nagyon jó lenne ha nekünk is sikerülne.
A kérdező hozzászólása: Ma reggel teszteltem, de sajna negatív lett az eredmény. :-(((((Enyhe barnázás van de még mindig nem jött meg. :-(
Utolsó válaszadó vagyok, én még nem csináltam meg a tesztet. nem merem, de eddig még nem jött meg a menzim.
A kérdező hozzászólása: Utolsónak üzenem, nekem sajna pénteken megjött iszonyú fájdalmakkal :-(((( Remélem neked jobban alakult a hétvége, és pozítív tesztet csináltál. :-))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!