Találatok a következő kifejezésre: Mi is probálkozunk, de (45 db)

Sportolni szeretnék, egyben életmódot váltani és ezáltal fogyni is, mihez kezdjek: Uszoda, konditerem, nőcis alakformálós tornák? Itthon is próbálkozom, de jó lenne hozzáértők segítségével nekivágni.

Ráadásul eléggé sutának érzem magam bemenni egy terembe,hogy na, jöttem edzeni :D

Legjobb válasz: Én ezt úgy oldottam meg, hogy az elsõ néhány alkalommal elhívtam egy barátnõmet. Elmentünk egy aerobic óra végére, beszéltünk az edzõvel (kiscsoportos óra, ezért megkérdeztük jöhetünk-e, milyen típusú órákat tart stb.) Aztán késõbb már az ember úgyis összebarátkozik a többiekkel: nekem lettek ebbõl a társaságból is barátnõim, akikkel edzésen kívül is találkozunk. Csak az elsõ lépés nehéz, aztán hamar belejössz. Az, hogy milyen mozgást válassz, függ a súlyodtól, általános fizikai állapotodtól, illetve hogy egyáltalán mihez érzel kedvet. Én legjobban a zenés, hosszú koreográfiás step-aerobicot szeretem, mert eszméletlen jó a hangulat, és változatos.

Én ezt úgy oldottam meg, hogy az elsõ néhány alkalommal elhívtam egy barátnõmet. Elmentünk egy aerobic óra végére, beszéltünk az edzõvel (kiscsoportos óra, ezért megkérdeztük jöhetünk-e, milyen típusú órákat tart stb.) Aztán késõbb már az ember úgyis összebarátkozik a többiekkel: nekem lettek ebbõl a társaságból is barátnõim, akikkel edzésen kívül is találkozunk. Csak az elsõ lépés nehéz, aztán hamar belejössz. Az, hogy milyen mozgást válassz, függ a súlyodtól, általános fizikai állapotodtól, illetve hogy egyáltalán mihez érzel kedvet. Én legjobban a zenés, hosszú koreográfiás step-aerobicot szeretem, mert eszméletlen jó a hangulat, és változatos.
Én az úszást tudom ajánlani, ha van rá lehetõséged. Amellett, hogy rendkívül egészséges, és gyógyhatású, rendszeresen csinálva fogyaszt is. Én egy éve úszom naponta kétnapont kb.3/4 órát olyan 1000-1200 métert, kevesebbet eszem, és ledobtam 11 kilót 5 hónap alatt, javult a tartásom, erõsebb lettem

Másfél éve próbálkozunk a babával, fél éve össze is jött, de 5-6 hetesen elment. Azóta hiába próbálkozunk nem sikerül. Mi lehet a baj?

áadásul az id? is sürget mert jan.tól nem lesz munkahelyem és akkor nem tudom mi lesz. tudnátok tanácsot adni mitév? legyek?

Legjobb válasz: Nekem 6 évembe telt.Akkor sikerült,amikor"leszálltam" a témáról.Azt mondtam -jó elég volt akkor nem lesz gyerek.Más célt kerestem.Iskolába kezdtem járni estin.Tanultam mint a güzü,az osztály legjobbjai közé kerültem.(Amikor középsuliba jártam rossz tanuló voltam,nem is végeztem el)Szóval figyelem elterelés.Nem görcsöltem a babán,az évvégi vizsgákon már 4hónapos terhes voltam.

Nekem 6 évembe telt.Akkor sikerült, amikor"leszálltam" a témáról.Azt mondtam -jó elég volt akkor nem lesz gyerek.Más célt kerestem.Iskolába kezdtem járni estin.Tanultam mint a güzü, az osztály legjobbjai közé kerültem.(Amikor középsuliba jártam rossz tanuló voltam, nem is végeztem el)Szóval figyelem elterelés.Nem görcsöltem a babán, az évvégi vizsgákon már 4hónapos terhes voltam.

Mi is régota probálkozunk, de eddig semmi. Viszont 3 napja nagyon fáj a derekam, rosszul alszom miatta, és egész nap fáradt álmos vagyok. Tegnap ota a hasamban nyilamlo picike fájást érzek(alul). De semmi más tünet. Jelenthet valamit?

Tegnapelött normális volt az étvágyam tegnap egész nap csak ettem, mert mindig éhesnek éreztem magam. Miután édeset ettem, rögtön a sósat kivántam.

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy késik-e a menzeszed, de a kívánósság jellemzõ tünet. Lehet baba, de a növekvõ étvágy lehet a közelgõ menzesz jele is. Ha késett is már pár napot, csinálj tesztet, hátha :-)

Nem írtad, hogy késik-e a menzeszed, de a kívánósság jellemzõ tünet. Lehet baba, de a növekvõ étvágy lehet a közelgõ menzesz jele is. Ha késett is már pár napot, csinálj tesztet, hátha :-)

Petefészekgyulladás után mikor sikerült teherbe esned? Már 10 hónapja próbálkozunk, de most kiderült hogy be van gyulladva jobb petefészkem. Kicsit barnázok is. Kaptam rá győgyszert.

Ha elmúlik a barnázás utánna egyből lehet próbálkozni vagy csak a következő ciklusban?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 2010 novemberében volt egy gyulladásom, ami decemberig húzódott. Még januárban is kaptam gyógyszert rá, de utólag belegondolva felesleges volt. Végülis februárban kezdtünk bele a babaprojektbe, és áprilisban estem teherbe. Szóval elég hamar ment. Ha antibiotikumot kaptál, akkor légy résen, mert nekem a szedése után azonnal kijött egy gombás fertõzés, amit szintén ki kellett kezelnem. Szerintem a dokit is kérdezd meg, úgyis kell visszamenned, gondolom. Remélem hamarosan sikerül! :)

Szia! Nekem 2010 novemberében volt egy gyulladásom, ami decemberig húzódott. Még januárban is kaptam gyógyszert rá, de utólag belegondolva felesleges volt. Végülis februárban kezdtünk bele a babaprojektbe, és áprilisban estem teherbe. Szóval elég hamar ment. Ha antibiotikumot kaptál, akkor légy résen, mert nekem a szedése után azonnal kijött egy gombás fertõzés, amit szintén ki kellett kezelnem. Szerintem a dokit is kérdezd meg, úgyis kell visszamenned, gondolom. Remélem hamarosan sikerül! :)
Nekem is volt petevezeték gyulladásom, kaptam rá gyógyszert. A babaproject nem ment könnyen, de ennek semmi köze ahhoz (peteérésem nem volt, mikor ezt rendbe tették rögtön terhes léettem. Most mmár a kistesót várjuk, hát hozzá semmilyen gyógyszer nem kellett. Biztosan sikerülni fog elõbb-utóbb!!
A kérdező hozzászólása: Nektek vérzés/barnázás is volt?Nekem még mindig van barna folyásom, pedig már 3 napja szedem a gyógyszert.Már van egy két éves pici fiam, remélem a kistesó nem sokat várat magára:) de jó lenne már pozit tesztelni végre:)
A kérdező hozzászólása: Adok neki fõtt tojást, répát, vizet is...
Szerintem keress egy állatorvost, õ majd megmondja mi a baja, és hogy lehet megmenteni (ha menthetõ:[ )
A kérdező hozzászólása: köszi.. :)

Hogy lehet a legkönnyebben teherbe esni? Már egy ideje próbálkozunk de eddig semmi. Hogy szokták kiszámolni, hogy mikor a legesélyesebb? Mi a legjobb módszer, ami be is válik?

Legjobb válasz: Murphy törvény szerint úgy lehet, hogy ne akarjatok babát, de azért "felejtsetek el" védekezni, egykettõre lesz baba :) Komolyra fordítva a szót, ebben a poénban van annyi igazság, hogy ha nem görcsöltök rá, hamarabb terhes leszel.

Murphy törvény szerint úgy lehet, hogy ne akarjatok babát, de azért "felejtsetek el" védekezni, egykettõre lesz baba :) Komolyra fordítva a szót, ebben a poénban van annyi igazság, hogy ha nem görcsöltök rá, hamarabb terhes leszel.
Nekem úgy sikerült elsõre, hogy már évekkel azelõtt, hogy babát akartam (mert akkor még nem voltak meg a megfelelõ körülmények) elkezdtem mérni és grafikonon ábrázolni az ébredési hõmet. Pár év alatt tökéletesen kitapasztaltam, melyik nap mi történik velem és mikor érdemes próbálkozni. Hát, így, de lehet, hogy csak szerencsém volt...
Én is hasonló cipõben vagyok, mint Te. Én az ébredési hõ mérésén kívül még figyelem a méhnyaknyákot (ha tojásfehérjéhez hasonló, akkor van peteérés) és csinálok ovulációs tesztet. És fontosnak tartom a 2 naponta szeretkezést, fõleg peteérés környékén (akkor akár naponta is), hogy a kis katonák ott várjanak a nagy pillanatra. És abban tényleg van nagy igazság, hogy nem szabad rágörcsölni. Nálunk az elsõ gyerkõc így jött össze 1 év után, amikor elhatároztuk, hogy most hanyagoljuk. Most a tesóval próbálkozunk, remélem hamarosan mindketten sikerrel járunk.
A kérdező hozzászólása: Én is remélem! Az ébredési hõ miben befolyásolja? Nekem az elsõ babám lenne. Már egy ideje nem védekezünk. Volt pajzsmirigy alulmûködésem de az már helyrejött, így a doki szerint jöhet a baba.
Szerintem az elsõ válaszolónak tökéletesen igaza van. Az én rövid történetem: több, mint 1 évig nagyon, de tényleg nagyon akartam egy babát, hõt mértem, méhszájat, minden kis tünetemet feljegyeztem, számolgattam, a neten is több oldalon megnézettem, hogy mikor lenne a legjobb idõpont, és semmi. Teljesen kikészültem. Nem tudom miért talán a szervezetem így akart megmenteni a teljes idegösszeomlástól, de egyik hónapról a másikra viszont azt mondtam, hogy nem érdekel, nem foglalkoztam vele. Ez volt szeptemberben. Tegnap pozi lett a tesztem:-)) Szerintem én lepõdtem meg a legjobban.
Az ébredési hõ jelentõségét itt elég jól elmagyarázzák: http://www.babaterv.hu/ebredesihomerseklet.php

2hónapos babám nem akarja elfogadni a tápszert a tejci meg kevés neki . milupa ha val probálkozunk de sajnos ökölődik tőle. Mit tanácsoltok mit tegyek? Magával a cumival is baja van csak a cicit akarja.

Legjobb válasz: Másik tápszerrel és cumival próbálkozzatok, mert azért nem maradhat éhen a pici. Az igaz, ha egy ideig többször szoptatod, vagy fejed, akkor szaporodni fog. De ez pár napba beletellik. Az nem igaz, hogy elapad a tejed, ha tápszerrel pótolsz, ha mindig szopival kezdesz, és csak kiegészítesz a táppal.

Másik tápszerrel és cumival próbálkozzatok, mert azért nem maradhat éhen a pici. Az igaz, ha egy ideig többször szoptatod, vagy fejed, akkor szaporodni fog. De ez pár napba beletellik. Az nem igaz, hogy elapad a tejed, ha tápszerrel pótolsz, ha mindig szopival kezdesz, és csak kiegészítesz a táppal.
Neki több esze van, hogy az anyatejet többre becsüli, mint a tápszert, az igazi cicit jobban szereti, mint a mûcicit. Tedd többször mellre, hogy több legyen a tejed. Ha tápszert adsz neki cici helyett, a maradék tejed is el fog apadni sajnos, ezt borítékolom.
Sajnos nem mindenkinél jön be a tedd többször mellre - több tej termelõdik dolog. Nálam sem sikerült, pedig ittam teát, szedtem homeós bogyót, egész nap rajtam volt a gyerek (szétáztatta a mellbimbómat már, emiatt berepedezett, majd ettõl mellgyulladásom is lett), plusz masszíroztam, fejtem, de mégsem lett több (így is örültem, hogy 5 hónapos koráig volt némi tejem, a családban senki nem tudott szoptatni). Egyébként ha tényleg mindent megteszel azért, hogy több legyen a tejcsid, de mégsem jön össze, akkor kénytelen vagy pótolni tápszerrel, éhen nem maradhat. Kisfiam egyébként a HA tápszert nem fogadta el, csak a simát. Lehet, hogy váltanotok kell másikra, és azzal semmi problémája nem lesz. B.

Decemberben volt egy missed ab, és március óta próbálkozunk, de nem sikerül teherbe esnem. Előtte kétszer is sikerült egyből teherbe esnem. Történt már ilyen valakinek? Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ez volt és csak rá egy évre sikerült teherbe esnem,remélem neked hamarabb összejön.Kitartást kívánok,nem biztos,hogy baj van,de ha nagyon ideges vagy emiatt,menj el az orvoshoz. Üdv:8hós baba anyukája

Szia! Nekem is ez volt és csak rá egy évre sikerült teherbe esnem, remélem neked hamarabb összejön.Kitartást kívánok, nem biztos, hogy baj van, de ha nagyon ideges vagy emiatt, menj el az orvoshoz. Üdv:8hós baba anyukája
Szia, nekem decemberben volt egy vetelesem es januartol mar szabad utat kaptunk a probalkozasra de csak most majusban sikerult teherbe esnem. Nallam semmi hormonalis gond nem volt csak azzal magyaraztak, hogy nem mindenkinek all egyforman keszen a teste az ujabb terhessegre. Van akinek mar a kovetkezo honapba, van akinel 3 honap mulva es van akinek csak kesobb sikerul. En is ketsegbe voltam esve mert az elso baba akit elvesztettunk mar elsore sikrult es nagyon szomoru voltam. Sajnos csak varni tudtunk mi is mert minden mas rendben volt. Szeritnem januar februarban meg nem is volt egyaltalan pe-m hiaba is probalkoztunk. Nekunk fel evet kellett varni a babara es ovutesztel jott ossze. Nem gorcsoltunk ra, akkor voltunk egyutt amikor kivantuk egymast csak arra vigyaztunk, hogy amikor pozitiv lesz az ovuteszt legyunk egyutt. Kivnom neked, hogy minel hamarabb sikeruljon a baba, tudom hidd el min messz keresztul. :(
Szia! Igaz velem nem most történt a dolog hanem 6 évvel ezelõtt.14 hetesen volt missed ab.-om mert nem éltek a babák(ikrek).Nekem akkor azt mondták hogy a fiatal kormomra tekintettel 1 évet javasolnak hogy várjunk.Be is tartottuk nem egyet hanem 3-at mert így a sulit befejeztem és lehelyezkedtem dolgozni.Utánna már próbálkoztunk de sehol semmi.Újabb 3 év után sikerült de elõtte már annyi csalódáson voltam keresztül hogy már már néha belefáradtam.Szerintem (jó nem az én esetemben 3 év után)kell egy kis idõ a szervezetnek is mire meggyógyul és képes fogadni egy újabb életet.Hidd el jönni fog a kis manó.Én nagyon sok sikert kívánok neked!!Tudom milyen érzés fõleg ha az ember már iszonyatosan rá van állva a babára. Üdv:18 hetes km.
A kérdező hozzászólása: elnézést a hibámért, lekopik.
nem tudom, én is olyat használok, essence-set, de ha nem nyúlok hozzá akkor ottmarad nagyjából :D
Korrektortól függ a tartósság meg hogy mennyit fogdosod a bõröd, lejöhet attól is ha hozzáér ruha vagy haj... ezekre nem árt figyelni.

Terbe esni nem konyu manapsag. Mi is mar egy ideje probalkozunk es nem igazan jonn ossze. Olvastam a szimptotermalis metodusrol, de maceranak nez ki. Nektek mi a velemenyetek?

Legjobb válasz: Szia! Az mi??? A keresett kifejezés (szimptotermalis metodus) egyetlen dokumentumban sem található meg. Javaslatok: Gyõzõdjön meg arról, hogy valamennyi szót helyesen írta. Próbálkozzon más kulcsszavakkal. Próbálkozzon több általános kulcsszóval. Próbálkozzon kevesebb kulcsszó használatával.

Szia! Az mi??? A keresett kifejezés (szimptotermalis metodus) egyetlen dokumentumban sem található meg. Javaslatok: Gyõzõdjön meg arról, hogy valamennyi szót helyesen írta. Próbálkozzon más kulcsszavakkal. Próbálkozzon több általános kulcsszóval. Próbálkozzon kevesebb kulcsszó használatával.
A kérdező hozzászólása: szimptotermalis modzerre gondoltam. koszonom.
Nagyon sokan alkalmazzák. Én személy szerint nem, mert szerintem ez már tényleg kimeríti va rágörcsölés fogalmát. De ha biztosan nem akarom elkerülni a peteérés idõszakát, akkor kétnaponta szex a középidõ körül, és ugyanazt elértem, mint a minden napos hõmérõzéssel és önvizsgálatokkal.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszt.. mar anyit neztem a neten es felfedeztem a 'cyclotest baby' nevezetu dolgot ami ezen a modszer alapjan dolgozik ... van valakinek tapasztalata?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!