Találatok a következő kifejezésre: Mi is konkrétan (76 db)

Mi is konkrétan az elállási nyilatkozat Internetes vásárlás esetén?

"Amennyiben elszeretne állni a vásárlástól akkor kérem juttassa vissza a terméket (elállási nyilatkozattal) átvételt?l számítva és a jogszabályban megadott 30napon belül visszautaljuk a termék vételárát ,ha sérülésmentes és minden tartozéka hiánytalanul megvan. "

Legjobb válasz: Te írod meg. De szerintem a határidõ téves, én 8 napról tudok.

Te írod meg. De szerintem a határidõ téves, én 8 napról tudok.
8 napon belül a vevõnek kell élnie az elállási jogával. "..A vállalkozó a termék visszaérkezését követõen a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésõbb 30 napon belül visszatéríti a termék vételárát a fogyasztó részére."
Ja bocs, félreértelmeztem a kérdés leírását. (Legalább egy vesszõ hiányzik belõle.)

Mi is konkrétan a wifi? Ha egy laptophoz például tartozik beépített wifi, akkor azt jelenti, h bárhol tudok vele internetezni? Akár repülőn, autóban és bármelyik épületben, házban?

Legjobb válasz: Inkább úgy próbáld érteni ,hogy ahol (buszon,mekiben,stb )van egy wifis router ami szétszórja a netet ,ott Te a wifis laptopoddal azt be tudod fogni.

Inkább úgy próbáld érteni , hogy ahol (buszon, mekiben, stb )van egy wifis router ami szétszórja a netet , ott Te a wifis laptopoddal azt be tudod fogni.

Laptop vagy Notebook való nekem? Mi is konkrétan a különbség?

Szeretnék minél olcsóbban kijönni.Nem játszani kell, de ne legyen "lomha"! Akár használt is lehet, kb árat ha tudtok adni..

Legjobb válasz: Köszi mindenkinek! Valószínûleg akkor Laptopot veszek!

A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Valószínûleg akkor Laptopot veszek!
Szerintem te a laptop és a netbook közti különbségre gondolsz. a netbook kisebb teljesitményû, lassúbb és nincs benne DVD meghajtó. kb 50-60 ezer. a laptop kb 20 ezerrel drágábban indul
A netbook kicsi, és kisebb teljesítményû is. Ha olyan laptopot akarsz, ami egy-másfél év múlva se lesz korszerûtlen, akkor az sajnos 180E :( Fõleg, ha op.rendszerrel veszed.
Te tényleg a netbookra gondolhatsz, mert a notebook ugyanaz, mint a laptop, csak régen jó volt a laptop elnevezés, mostmár a notebook a menõ :P
A laptop és a notebook között volt különbség úgy tíz-tizenöt éve, de azóta már teljesen mindegy, hogy hívod :) A netbook, mint a nevében is benne van, kifejezetten netezésre alkalmas, kisebb méretû, kisebb kapacitású, kisebb teljesítményû hordozható számítógép. Ha csak netezni akarsz vele, vedd ezt, mert olcsóbb.
*Ja és netbookot szerintem ne vegyél még, nem éri meg az ára, nagyon kicsi a teljesítménye, nem sokkal többért kapsz egy tisztességes laptopot.

Hol találok az interneten olyan oldalt, aholy ÖSSZKÖLTSÉG ELJÁRÁSÚ EREDMÉNYKIMUTATÁS egyes elemei ki vannak fejtve, hogy konkrétan mit is jelent és mi tartotik adott ponthoz?

Legjobb válasz: Hol találok az interneten olyan oldalt, ahol az ÖSSZKÖLTSÉG ELJÁRÁSÚ EREDMÉNYKIMUTATÁS egyes elemei ki vannak fejtve, hogy konkrétan mit is jelentenek a különbözõ tételek és mi tartozik az adott pontokhoz? Így helyes, csak siettem! :S

A kérdező hozzászólása: Hol találok az interneten olyan oldalt, ahol az ÖSSZKÖLTSÉG ELJÁRÁSÚ EREDMÉNYKIMUTATÁS egyes elemei ki vannak fejtve, hogy konkrétan mit is jelentenek a különbözõ tételek és mi tartozik az adott pontokhoz? Így helyes, csak siettem! :S

Nyombélfekélyem van, 25 évesen. Az orvos diétát rendelt el, de nem mondott semmi konkrétat, hiába kérdeztem. VAn valamii ötletetek arra, hogy mit is ehetek és mit nem?

El?re is köszi.

Legjobb válasz: "A növényi rostokban és fûszerekben szegény diéta az emésztõrendszer kímélésére szolgál. Ilyen ételeket kell adni a gyomor és bélrendszer hurutos és fekélyes megbetegedéseiben, az epehólyag és a hasnyálmirigy betegségeiben szenvedõ betegeknek. Kerülendõk a nehezen rágható húsféleségek, a káposzta, karalábé, kel és más növényi rostokban gazdag ételek, az erõs fûszerek (paprika, bors), a mustár, a torma, a vöröshagyma és a fokhagyma is. Csökkenteni kell az ételek készítésekor a só felhasználását." Épp a táplálkozási szervrendszert néztem át tegnap bioszból, ez a könyvbõl egy idézet. Mielõbbi gyógyulást kívánok:)

"A növényi rostokban és fûszerekben szegény diéta az emésztõrendszer kímélésére szolgál. Ilyen ételeket kell adni a gyomor és bélrendszer hurutos és fekélyes megbetegedéseiben, az epehólyag és a hasnyálmirigy betegségeiben szenvedõ betegeknek. Kerülendõk a nehezen rágható húsféleségek, a káposzta, karalábé, kel és más növényi rostokban gazdag ételek, az erõs fûszerek (paprika, bors), a mustár, a torma, a vöröshagyma és a fokhagyma is. Csökkenteni kell az ételek készítésekor a só felhasználását." Épp a táplálkozási szervrendszert néztem át tegnap bioszból, ez a könyvbõl egy idézet. Mielõbbi gyógyulást kívánok:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
nem megoldás az ha az étrendeden változtatsz. nyombélfekélyre gyógyszert kell szedni. keress fel másik orvost ha az aktuális nem írt fel neked. tudom ajánlani a magánrendelést, igaz hogy pénzes, de ott legalább nem szarnak az emberre

Honnan tudok ilyen orrféket venni és mire is szolgál ez konkrétan?

http://kepfeltoltes.hu/view/130228/539817_483405811695484_48..

Legjobb válasz: Ez egy hannoveri orrszíj, arra jó, hogy nem engedi tátogni a lovat, illetve stabilizálja a zabla helyzetét is. Bármilyen lovasboltban tudsz venni, de hogy pontosan ilyet hol, azt nem tudom (és szerintem csúnya is, mert ez a köteles téma egyáltalán nem illik egy angol kantárhoz).

Ez egy hannoveri orrszíj, arra jó, hogy nem engedi tátogni a lovat, illetve stabilizálja a zabla helyzetét is. Bármilyen lovasboltban tudsz venni, de hogy pontosan ilyet hol, azt nem tudom (és szerintem csúnya is, mert ez a köteles téma egyáltalán nem illik egy angol kantárhoz).
nem rosszból, de ha azt sem tudod mire jó, miért akarsz venni?
A kérdező hozzászólása: Klp-nél is kapható: http://klp.hu/termek/36241 Ezt eddig nem is tudtam ;)...
Ennyit arról, hogy nem kapni. :) Egyébként nem gondolod, hogy ez kidörzsöli a ló orrát? A kisorrszíj legalábbis - szerintem.
Én hanyagolnám ezt. Ez megint a "könnyebbik út", amit piszkosul szeretnek tõlünk nyugatra alkalmazni (lásd mikmar zabla). Õk is max versenyre használják ezt az orrszíjat és nem a mindennapi edzésben, különben csak felerõsíti a problémát. Mivel durvább kötél, ezért huzamosan használva tuti feltöri. Én inkább többet idomítanék a helyedben és bõr orrszíjat használnék.
Egyetértek az utolsóval, rengeteg idomító munka, kis terep, és menni fog ez mindenféle feszítõzabla, meg kötél-orrfék nélkül is, az én lovam is csillagvizsgáló üzemmódban közlekedett lovassal mikor elhoztam az elõzõ tulajtól, pár hét alatt meg már teljesen széthullott, ha nem találta a támaszkodást...
A kérdező hozzászólása: Én sem gondoltam hogy minden napos használatra teszem rá :D... Amúgy lehet kapni olyan szõrmét ami kívül nem szõrös csak belül, vagyis ilyen csatolós... láttam már ilyen orrfékkel azt használták, vagy semmit.. nem hiszem hogy kidörzsölné
Erre szõrmét rakni semmi értelme, pont az a lényeg, hogy vékony és kötél. Egyébként meg had próbálja ki a kérdezõ, ha szeretné, nem a világvége ilyet feltenni a lóra, és azért annyira nem brutális, hogy helyettesítse a képzést, csak egy kis segítség egy menõs, keményebb lóhoz.
Nem dörzsöli ki az orrát ha nem úgy rakod rá mint egy vadállat. Olyan nagyon okos itt mindenki magyarázzátok már el az összes nagy lovasnak a kis összeesküvés elméleteteket valószínûleg azért raknak föl ilyet mert nem tudnak idomítani nem? Erõsebb így a zabla, van olyan ló amelyik versenyen elkattan, és erõsebb megoldásokhoz kell folyamodni. Szerintem ha akarsz ilyet akkor lovasboltban vegyél, ha csináltatod nem biztos hogy olyan lesz mint amit hozzáértõk készítenek. Kedves "ez csak egy kötél" neked pedig annyit tudok mondani hogy a kengyel csak egy vas, és az egész kantár csak egy bõr. Akkor te kézmûveskedj magadnak az biztos nem fog kárt tenni a lóban.
*Zabla csak egy vas... bár a kengyel is többnyire.
A kérdező hozzászólása: Sosem találtam volna meg.. Nagyon szépen köszönöm!
különben ha jól látom hannoveri orrfék
Harmas jol mondta megy a pipa.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: Azzal tisztába vagyok hogy ez egy hannoveri orrfék és mi a funkciója! De ki mondta hogy én használni akarom?? És minek szólsz be? Tipikusan egy .... kötekedõs ember vagy, ilyenre NEM vagyok kíváncsi. Látom tisztába vagy a dolgokkal.. Többiek: Köszönöm de akkor rosszul kérdeztem.. Igen annak a "köteles" részére vagyok kíváncsi mert a hannoveri orrzós részt tudom, hogy az lenne de pl. azt hiszem ugyanilyet láttam Whitakeréknél is, és kíváncsivá tett mi lehet ez. Az tök mindegy illik e vagy nem csak hogy mi az értelme, nem tudtam rájönni, de megpróbálok rákeresni, hátha találok akár egy angol hlapot róla vagy valami eladó t..
A kérdező hozzászólása: Amúgy az elsõ tudja hogy mire jó???? mert nagyon rosszindulatú, de akkor valószínû okosabb és tudja mi lenne ez :)
Nem ilyet láttál? Ezt az õ nevével fémjelzett cuccok között találtam. http://www.johnwhitakerintltd.com/product_detail.cfm?id=RNB
A kérdező hozzászólása: Fhú épp most néztem ezt a hlapot de nem volt kedvem már végig nézni! igen igen ilyesmi, amúgy énis találtam egy másikat épp most: http://www.saddlerybarn.co.nz/product_pcid_5229.html Azért szerintem kinézetre sem rossz :) Kár hogy Mo-n nem kapható :) De aki tud hozatni valahonnan írjon nekem privátot vevõ lennék rá :)
Ez egy sima kötél, biztosan meg lehet házilag is oldani, nehogy már külföldrõl rendelj kötelet. :) Közben utánanéztem, hogy mire jó. Azt írják, hogy keményebb lovaknál használatos, mert durvább a felülete, mint a bõré (fõleg ha jól rá is feszítenek, gondolom én).
A kérdező hozzászólása: Az enyém nem mondom hogy kemény, de azt se hogy hú de puha ló (sajnos nem volt a legjobban lovagolva, profi kézben alig-alig járt), inkább a keményebb felé hajlik. Kipróbálnám azért ezt :-) Mondjuk ismerek egy jó bõröst, próbálok csináltatni vele. Amúgy ez a whitakeres orrszíj 11 ezer körül fáj, még hozzájön a pk, hát nem olcsó. Inkább tényleg csináltatok.
A kérdező hozzászólása: Én sem értem mi ebben a probléma. Ennek meg nem sok köze van az idomítottsághoz szerintem. De õk tudják
Igen, rövidítés. Angol: return.
juj bocsi:S félreolvastam :S nem voltam semmit
re - újra
re: újra, megint, vissza-. pl: moralizál remoralizál (idegen szavakkal tudom csak érzékeltetni, de az nem az igazi, tudom)
pill=pillanat, mindjárt jövök vok=vagyok, megjöttem
A kérdező hozzászólása: köszi a normális válaszokat:) sejtettem hogy valami ilyesmit jelenthet csak kíváncsi voltam hogy konkrétan mi lehet.
Re-Ismét REplay-Újra játszás REturn-Megint, újra, ismét Magyrul igen azt jelenti hogy vagyok.
Én is nála fogok szülni, de én csak annyit kérdeztem, hogy elvállal-e, árat nem mondott. Biztos közölte volna, ha konkrét tarifái vannak.
A kérdező hozzászólása: De jó, örülök Neked!És ti mikorra várjátok a kis Pocaklakót?Hogy viseled a terhességet?Kisfiú, kislány?Mi december 29. körül, elm. csajszli, és vsz. Zoé lesz a neve.Nálatok?
Szia! Én november 1-körül várom, kisfiú lesz és Tibor András lesz a keresztneve. Eddig nem volt gond, még a jövõ héten megyek a dokihoz, majd a kórházba kell járnom hetente. Lehet, hogy még találkoztunk is a rendelésén, én mindig hétfõnként járok hozzá. Elsõ gyerek nektek is?
A kérdező hozzászólása: Van már egy 8 éves kislányom, Kinga.Én még csak 2x voltam nála, akkor hétfõi napokon.A legjobbakat kívánom Nektek, és kitartást, már nemsokára babázhatsz:) !
A kérdező hozzászólása: Halihó, mi újság veletek? Sokszor eszembe juttok, talán már karodban a kis Pocaklakó! A legjobbakat kívánom, és majd egy pár sort azért írj, milyen volt!?

Mit csinál konkrétan egy óvodai dajka? Ha elvégzem ezt a tanfolyamot, akkor elképzelhető, hogy fel is vesznek oviba? Azért kérdezem mert előtte élelmiszer iparban dolgoztam, tehát más téren semmi tapasztalatom nincs.

Legjobb válasz: A Dajka fõ tevékenysége: az Óvónõvel való együttmûködés. Sétánál kisérõként jelen van, Segit a gyermekek tisztálkodásánál, étkezésénél, öltözésnél,wc használatban, fektetésnél, szellõztet, takaritási feladatokat is ellát.Fontos az empátia, példát kell mutatni saját viselkedésünkkel, beszédünkkel is.nagyon röviden. Nem 100 % hogy el tudsz benne helyezkedni, én is ezt a tanfolyamot végeztem, és nem tudtam, azért van rá esély. Viszont mindenképp hasznos, mert a kisgyermek lelki világáról, viselkedésérõl, gondozásáról nagyon sokat meg lehet tudni, ami nagyon hasznos ugyebár, ha van az embernek gyermeke, ha nincs.Én mindenképp azt mondom : végezd el ezt a tanfolyamot. Nem fogod megbánni !

A Dajka fõ tevékenysége: az Óvónõvel való együttmûködés. Sétánál kisérõként jelen van, Segit a gyermekek tisztálkodásánál, étkezésénél, öltözésnél, wc használatban, fektetésnél, szellõztet, takaritási feladatokat is ellát.Fontos az empátia, példát kell mutatni saját viselkedésünkkel, beszédünkkel is.nagyon röviden. Nem 100 % hogy el tudsz benne helyezkedni, én is ezt a tanfolyamot végeztem, és nem tudtam, azért van rá esély. Viszont mindenképp hasznos, mert a kisgyermek lelki világáról, viselkedésérõl, gondozásáról nagyon sokat meg lehet tudni, ami nagyon hasznos ugyebár, ha van az embernek gyermeke, ha nincs.Én mindenképp azt mondom : végezd el ezt a tanfolyamot. Nem fogod megbánni !
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy írtál!

Mikor van konkrétan előváladék szex közben? Lehet az elején is, vagy csak mielőtt elmegy a fiú?

Legjobb válasz: Elõváladék az aktus során és azt megelõzõen is lehetséges. A szerepe az elõváladéknak az, hogy megfelelõ síkosságot biztosítson a pénisz/fityma számára. Tehát már a szexuális együtlétet megelõzõ csók után is lehet elõváladék, akár még nem merev állapotban is.

Elõváladék az aktus során és azt megelõzõen is lehetséges. A szerepe az elõváladéknak az, hogy megfelelõ síkosságot biztosítson a pénisz/fityma számára. Tehát már a szexuális együtlétet megelõzõ csók után is lehet elõváladék, akár még nem merev állapotban is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!