Találatok a következő kifejezésre: Mi is az Inszemináció (4 db)

Mi is az az Inszemináció?

Legjobb válasz: Az azt jelenti, hogy gyógyszeresen petét érlelnek, aztán kapsz egy injekciót, hogy kilökõdjön. És az injekció után pár órán belül a megtisztított spermát egy vékony csövön keresztül felhelyezik a méhüregbe. Aztán döntött helyzetben még fekszel egy kicsit, hogy a gravitáció segítsen. A többit elvégzi a természet :) Ennek feltétele, hogy a petevezetékek átjárhatók legyenek, amíg ezt meg nem vizsgálják, addig nem csinálnak ilyet. Az a lényeg, hogy csak "rásegítenek" a természetes fogantatásra. És itt kevesebb a veszteség, mert az egész ejakulátum feljut a méhbe, nem úgy, mint az aktusnál, mert ott egy része "kárba vész". Akkor szokták csinálni pl ha lassabbak a spermiumok, mint az átlag. Legalábbis azt hiszem. Bocsánat, ha a megfogalmazás nem volt túl szakszerû! A fõnöknõmnek csinálták, õ mesélte.

Az azt jelenti, hogy gyógyszeresen petét érlelnek, aztán kapsz egy injekciót, hogy kilökõdjön. És az injekció után pár órán belül a megtisztított spermát egy vékony csövön keresztül felhelyezik a méhüregbe. Aztán döntött helyzetben még fekszel egy kicsit, hogy a gravitáció segítsen. A többit elvégzi a természet :) Ennek feltétele, hogy a petevezetékek átjárhatók legyenek, amíg ezt meg nem vizsgálják, addig nem csinálnak ilyet. Az a lényeg, hogy csak "rásegítenek" a természetes fogantatásra. És itt kevesebb a veszteség, mert az egész ejakulátum feljut a méhbe, nem úgy, mint az aktusnál, mert ott egy része "kárba vész". Akkor szokták csinálni pl ha lassabbak a spermiumok, mint az átlag. Legalábbis azt hiszem. Bocsánat, ha a megfogalmazás nem volt túl szakszerû! A fõnöknõmnek csinálták, õ mesélte.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz annyi módosítással, hogy ha az összeférhetetlenségi vizsgálat eredménye nem jó, azaz a spermák nem tudnak keresztülverekedni a méhnyákon peteéréskor, mert az túl sûrû, akkor indokolt ez az eljárás. Ha kevés a spermaszám vagy nem ficánkolnak megfelelõen, akkor már a lombikot javasolják.
[link]
ÉN a youtubon találtam nemrég...megpróbálom megkeresni, és belinkelni
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/attribution_link?u=%2Fwatch%3Fv%3DBji.. és ehez hasonlokat nem tudtok ??
Szia! Neked mi kerül ennyibe???? Nekem most volt a harmadik inszeminációm.
Hát rendben, én csak segíteni akartam. Akkor ne panaszkodj, hogy drága az inszem, ha másokkal tudsz gorombáskodni, aki tanácsot ad neked, és a saját tapasztalatait osztja meg veled, hogy hogyan is tudnál olcsóbban kijönni. További sok sikert!
Figyu...sztem menj egy másik orvoshoz, aki nem a legdrágább gyógyszereket fogja neked felírni. Leírom nekem mennyibe kerül a gyógyszer: closty(900Ft) ez általában elég szokott lenni, mivel ez érlel petét rendesen, de egyszer volt olyan, hogy mégse lettek szép tüszõim, és akkor kaptam merionalt(ez peteérés serkentõ-1500Ft/ampulla, és egy adag az 2db ampullából áll, szóval az 3000Ft), aztán a tüszõrepesztõ az 3000Ft(ez choragon). És így, ha nem kell merional-tehát további tüszõérlelõ-akkor 3000Ft-tüszõrepi-meg egy doboz closty-900Ft, tehát 3900Ft/hó az inszeminációm.(no erre jön még az, hogy magánorvoshoz járok, ahol 5000Ft egy ultrahang, de általában 2 szokott csinálni, mert a klinikán is dolgozik, és oda is beszokott hívni uh-ra, ha épp ott van) Ennek tudatában sztem váltsd le az orvosod, vagy kérd, hogy írjon fel olcsóbbat.
A kérdező hozzászólása: A Closty magában semmit nem csinált nálam. Sajnos nekem a Merional + Closty kombináció sem segített. 1 db 16 mm-es tüszõm érett. A dokimat pedig semmiképpen nem cserélem le, mert õ a 3. orvosom, és tõle tudom, hogy nincs pé-m. A másik kettõ észre sem vette...
A kérdező hozzászólása: Ja, és az uh-t nekem mindig szakrendelésen csinálja, tehát az ingyen van.
A kérdező hozzászólása: Peteérésem nincsen, ezért kapok Clostylbegytet (900) és 5 Fostimon injekciót. (16.000) A tüszõrepesztõ Ovitrelle (7000), és az Utrogestan (4000). Ha nem sikerül az elsõ, akkor a másodikat mibõl fogom kifizetni? És állítólag a lombikig 6 inszem van. Nemhogy az lombikra, de az inszemekre sem futja... Teljesen el vagyok keseredve. Pénz áll a baba útjába? Már az eddigi 3 év sem volt egyszerû, de most tényleg aggódom.
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy gorombáskodtam volna. Csak elmondtam, mi a helyzet.
Mielõtt belekezdtél nem olvastál utána mennyibe kerül a lombik? De nem akarlak elkeseríteni ha most 5 fostimont kell kapnod akkor ez lesz még több is. Nekem semmi bajom a peteérésemmel, én is closty+fostimon kombinációt használok. Megkérdezhetem hova jársz lombikra?
A kérdező hozzászólása: Szia! A Closty + 5 Fostimon sem csinált peteérést. :( De aztán 1 hónapra rá (3 év küszködé után) spontán terhes lettem, és most már 11 hónapos a kisfiam. :) )))
Gratula:) A dátumot nem is néztem mikor lett a kérdés kiírva:) bocsi


Inszemináció? A budapesti Kaáliban lesz, de nem tudom, hogy mennyi lesz a költség? Azt tudom, hogy 45. 000, de ebben benne van az ultrahangos peteérés figyelés is? Mi mennyibe fog kerülni?

Legjobb válasz: Nálunk, vidéken 40.000Ft maga az inszem, az Uh-k és a hormonok + költség. Én 70-80 körül számolok, minimum 60.000 nálunk ha spontán ciklusban lesz.

Nálunk, vidéken 40.000Ft maga az inszem, az Uh-k és a hormonok + költség. Én 70-80 körül számolok, minimum 60.000 nálunk ha spontán ciklusban lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!