Találatok a következő kifejezésre: Mi is a gátmasszázs (4 db)

Homeos bogyó kérdés? Miket kell szedni hogy könnyebb legyen, mennyibe kerülnek, mennyit kellene venni, és hol lehet venni? És a gátmasszázs olaj is érdekelne.

Legjobb válasz: Én málnalevél teát ittam napi 2 csészét a 35 héttõl, segíti a tágulást és medence izmainak ellazulását. Nagyon gyorsan tágultam, ( 4 óra ) gyorsan gyógyultam. Gátmasszázsra Orbáncfûolajjal készültem, de végül lett gátmetszés mert nagyon gyorsan szültem és nagy volt a fiam.

Én málnalevél teát ittam napi 2 csészét a 35 héttõl, segíti a tágulást és medence izmainak ellazulását. Nagyon gyorsan tágultam, ( 4 óra ) gyorsan gyógyultam. Gátmasszázsra Orbáncfûolajjal készültem, de végül lett gátmetszés mert nagyon gyorsan szültem és nagy volt a fiam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek a felvilágositást!! Sokat segitettetek!!! Remélem nekem is segiteni fog mint neked kedves utolsó! Üdv nektek
Barátnõm nem rég szült, én meg nem sokára fogok. Ezeket õ mondta nekem: 36. héttõl A nap: Cimicifuga recemmosa 3x5 golyó B nap: Caulophyllum thalictroides 3x5 golyó Szülés alatt: Arnica montana - vajudás elején 1x5 golyó, szülés után 1x5 golyó, majd 1 héten keresztül 1x5golyó/nap Amnica szedése után pedig 5 napig: Delphinium staphisagria 2x5 golyó/nap Patikákban lehet kapni, nem tudom mennyibe kerül. (Tavaly 5-600 ft körül voltak, ha jól olvastam.) Még én sem kezdtem el szedni. Sajnos a gátmasszázsolajról nem tudok semmit. 33 heteske
Elõzõ vagyok: Itt böngészhetsz ezt-azt a homeós bogyókról: http://homeopatia.info.hu/ Nekem a Felicitas ajándékcsomagban (amit a harmadik harmadban lehet átvenni), volt egy nagyon hasznos kisfüzet, amiben a homeós szerekrõl írtak.
Utolsó vagyok!Gátmasszázsra nem használtam semmit, mert tuti volt hogy vágni kell, 36-os fejkörfogat, meg hát õ maga is szép nagy volt!Nem is bírtam vlna visszatartani amikor a szülésznõ mondta volna, mert annyira akarhattam hogy kijöjjön, hogy 3*10 másodperc helyett 1 tolófájás alatt 4*10 másodpercig nyomtam!mert nekem így volt jó!A doki mindig mondta hogy pihenjek...de nekem nyomnom kellett, azt hiszem ezt mondtam legtöbbször szülés alatt! :)

Mi is az a gátmasszázs pontosan? Hogyan kell és konkrétan hol? Mivel?

Ér valamit? Nem késtem még el vele? 37 hetes 3 napos kismama

Legjobb válasz: www.google.hu rengeteg jo cikket fogsz errol talalni! Gratulalok a babahoz! 12 hetes es 1 napos pocako9s kismama

http://www.google.hu rengeteg jo cikket fogsz errol talalni! Gratulalok a babahoz! 12 hetes es 1 napos pocako9s kismama
A kérdező hozzászólása: anyáááááámmmmmm.... erre nem számítottam... jajjj... ha valakit érdekelne bemásolom... jujj... A szülés elõtti rendszeres gátmasszírozás lecsökkentheti a gátrepedés, a fogós szülés és a vákuumos szülés szükségességét. A 34.-36. hétben kell elkezdeni és javasolt folytatni a szülésig. A masszírozandó felület a gát. A perineum masszírozása magában foglalja a hüvely bemenet és a végbélnyílás közötti területet. Ha veszünk egy tükröt és megnézzük a szeméremtájékot, a klitoriszt vegyük 12 óránál akkor a masszírozandó felület 3 és 9 óra közé, esik. Nem szabad masszírozni a húgycsõ felé, mert könnyû a fertõzés veszélye. A gát masszírozásának a technikája a következõ: mossuk meg a kezünket, természetesen rövid legyen a körmünk, hogy nehogy megsértsük az érzékeny területet. Leülünk egy kényelmes meleg helyen a lábakat szétnyitva, félig ülõ helyzetben. Lehet állva is az egyik lábat felhúzva a fürdõkád szélére tenni vagy egy székre, esetleg guggolni a fallal szemben. Fontos, hogy kényelmesen hozzáférjünk a szeméremtájékhoz. Tiszta olajat használjunk, a legalkalmasabb az orbácfû olaj mert izomlazító, vérzéscsillapító és fertõtlenítõ hatása is van. Masszírozzuk ezt be a perineumba és a hüvely bejárata mögé kb. öt percig, különösen ügyelve a hegekre ha vannak. Majd helyezzük be az ujjakat a hüvelynyílásba a második körig. Vannak nõk akik a hüvelykujjukat könnyebben tudják használni. Most nyújtsuk meg gyöngéden lefelé irányuló enyhe nyomással, amíg nem érzünk forróságot, majd ennél a pontnál folytassuk, amíg az égetõ érzés elmúlik. Ha a hüvelykujjal végezzük a lazító mozdulatokat, akkor a hüvelykujjakkal lefelé, kifelé húzó mozdulatokat végzünk, masszírozzuk a perineum bõrét a hüvelykujj és az elsõ ujjak között. Egy hétig végezzük a mozdulatokat napi rendszerességgel, ez idõ alatt érezni lehet a változást a gáti izmoknál. Ha már be tudjuk illeszteni az 5 ujjunk hegyét, akkor elértük a 4 cm-t. ekkor is folytassuk tovább a gyakorlatot napi rendszerességgel, amíg elérjük a 7 cm-t, ami kétharmada annak, amire a baba fejének szüksége van. Ekkor elég kétnaponta masszírozzunk, hogy megtartsuk a gát rugalmasságát. Ekkor is elengedhetetlen a medencealapi izmok rendszeres tornáztatása.
Szia. Nekem csináltak gát metcést és itt vagyok, pedig volt egy pár varratom, mert nagy babám volt.Nem mindíg lehet gátvédelemmel szülni. A gátmetcést a baba fejének kibújásakor végzik, hogy könnyebben kiférjen.Eggyáltalán nem érezni, mert addígra akkora a fájdalom, hogy eltörpül mellette.És még mindíg jobb, mint repedni.
OH EZER BOCSI!!!! GÁT METSZÉST OLVASTAM!!!!!BOCSIKA;MIELÖTT LEHURROGNAK!!!!!
Szia!Érdekes a cikk amit írtál-huu pedig én is vettem olajat welwda gátmaszírozó olajat, nekema khban ezt mondták ezt használjam.a dmben a legolcsóbb..ez amit bemásoltál kész szeánsz lesz érzem én is...de reméljük megéri , sokan dícsérik és én sem szeretnék vágást.34hetes kismama
Kedves valaszolo. En ugy gondolom, hogy nem azert vegezzuk a gatmasszazst, mert felunk a gatmecces fajdalmatol.... itt az a lenyeg, hogy NE legyen szulseg gatmetcesre (persze ha elkerulheto). Nyilvan mindenki szeretne megorizni huvelyet a leheto legjobb allapotban a szules utan. En nem otthon fogom megszulni a babamat es itt nem is vegeznek gatmetszest....igy marad a masszazs mivel repedni nem szeretnek.
Attól nem lesznek annyira rugalmasak a szövetek, mint a búzacsíraolaj és az orbáncfûolaj keverékétõl.
Szia! A hidegen sajtolt, jó minõségû, valódi, extra szûz olívaolaj nagyon jó masszázshoz! Jobb is, mint a "drága" kutyulmányok. A gátmasszázs javallatait és ellenjavallatait sajnos nem ismerem. Azóta már kipróbáltad gátmasszázshoz az olajat? Érdekel, hogy milyen eredménye volt, örülnék, ha megírnád - ha ráérsz. Szia!

A maradék gátmasszázs olajat mire lehet fölhasználni, v már most is akár?

Hasra kenni,v sikosító helyett.Még megvan a fele.Császározni fognak 1-2 héten belül.

Legjobb válasz: én odaadtam a szülésznõmnek. Azt hiszem felbontás után 6 hónapig lehet csak használni.

én odaadtam a szülésznõmnek. Azt hiszem felbontás után 6 hónapig lehet csak használni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!