Találatok a következő kifejezésre: Mi indíthatja a szülést (4 db)

Mi indíthatja be a szülést? Miket kerüljek, hogy ne induljon be a szülés?

Legjobb válasz: Mennyi idõs kismama vagy? Szerintem nagyon alkati is, mi indíthatja be. Én pl. bármivel próbálkoztam, csak nem akart kibújni. Aztán egy nap feladtam, és lefeküdtem pihenni. 1 óra múlva beindult... :)

Mennyi idõs kismama vagy? Szerintem nagyon alkati is, mi indíthatja be. Én pl. bármivel próbálkoztam, csak nem akart kibújni. Aztán egy nap feladtam, és lefeküdtem pihenni. 1 óra múlva beindult... :)
Én úgy tudom hogy a forró ülõfürdõ az ami a leghamarabb beindítja. De lehet más sokkal többet tud errõl írni, de lehet hogy már mások is kérdezték itt, úgyhogy lehet hogy ha rákeresel akkor több választ is találsz. 38 hetes kismama
Elsõ vagyok. Bocs, csak épp a kérdésre nem válaszoltam. Szex, meleg ülõfürdõ, sokaknál a nagytakarítás...Ja, errefelé az a hír járja, hogy a Mc'-is kaja. :) De szerintem is volt már itt ilyen kérdés.
A kérdező hozzászólása: 36 hetes vagyok.néztem hasonló kérdéseket, de csak a fürdést írták.nem akarom, hogy még beinduljon, de pl. a 3.-on lakom sokat lépcsõzök és érdekel, hogy ez is lehet ok a szülés beindulásánál?
Ha minden rendben van veletek, a normál, mindennap végzett munka, mozgás csak úgy magától nem fogja beindítani :) ) Igazán a baba indítja be, azaz a belõle felszabaduló hormonok. Attól, hogy megfürdesz vagy lépcsõzöl, még nem lesz semmi baj. Én még az utolsó napon is ugyanúgy elvégeztem a napi teendõimet, sõt nagy-takarítottam is, elõzõleg végig a kertben dolgoztam, mégse indult be hamarabb a szülés. A sógornõm naponta megmászott 4 emeletet többször is, mégis a doki indította be a szülést a 40.héten... Szóval ha minden rendben van, nem fog hamarabb beindulni, nem kell mindenbõl kikímélni magad, hisz ha elhagyod magad, a szülés is nehezebb lesz:)
18.30-as. Én is a harmadikon lakom, a babámat nem izgatta, pedig sokat cipekedtem.:) A végén, amikor pihenni feküdtem le, horrorfilmet néztem, esetleg az hatott... ? :D Élvezd ki a hátralévõ idõt, utána pedig a babázást!:) Minden jót!
Nekem mindkét szülésemnél a magzatvízvizsgálat volt a szülésindító. 38.héten a vizsgálat után 24 órán belül megszültem.
18:24-es vagyok. Én is a harmadikon lakom, de eddig azon kívül hogy eléggé elfáradok mire feljövök (nincs lift és nem is használnám) semmi hátrányát nem látom. 38 hetes kismama vagyok

Mikor indíthatom el a szülési szabadság igénylését?

Aug. 22-re vagyok kiírva. Így júl. 25-t?l (hétf? 27-e) mehetek szülési szabadságra.

Legjobb válasz: szia! Úgy tudom, hogy leghamarabb a szülési szabadság elsõ napján lehet kérelmezni.

szia! Úgy tudom, hogy leghamarabb a szülési szabadság elsõ napján lehet kérelmezni.
Szia! Megigényelni tényleg a kiírt idõ elõtti 28. naptól lehet, de ahhoz, hogy jóváírják, kell majd a picúr születési anyakönyvi kivonata. Tehát, ha megvan a baba, OEPnél pótlólag leadjátok a kivonatot, és csak utána utalnak. Általában a szülést követõ hónap elején, egyszerre küldik a két havi TGYÁSt. Ha táppénzen maradsz a szülésig, akkor nincs torlódás a kifizetésben, mert a TGYÁSt akkor igényled, amikor már a kezedben a szül. any. kivonat.

Mi indíthatja be a szülést?

A 39.hetemet kezdem,de már nagyon-nagyon nehezen bírom a terhességet.Napi 2-3 órát tudok aludni és a hátam is fáj.Van valami olyan módszer,ami nem árt a babának,de segít,hogy el?bb kibújjon?

Legjobb válasz: Én 5 nap túlhordásban vagyok, és mindent kipróbáltam. Szex, meleg fürdõ, pakolás, emelgetés, séta, de semmi nem jött be. Akartam homeos mixet venni, de nem adták ki a gyógyszertárban. A védõnõm viszont azt mondta tegnap, mikor rám nézett, hogy a héten megszülök, ez megnyugtatott:-) Türelem, nehéz ez az idõ, de a baba tudja, mikor van készen, igazán õ indítja be a szülést. Nem jó ezt siettetni:-)

Én 5 nap túlhordásban vagyok, és mindent kipróbáltam. Szex, meleg fürdõ, pakolás, emelgetés, séta, de semmi nem jött be. Akartam homeos mixet venni, de nem adták ki a gyógyszertárban. A védõnõm viszont azt mondta tegnap, mikor rám nézett, hogy a héten megszülök, ez megnyugtatott:-) Türelem, nehéz ez az idõ, de a baba tudja, mikor van készen, igazán õ indítja be a szülést. Nem jó ezt siettetni:-)
Én is 39 hetes vagyok. Nekem is fáj a derekam a keresztcsontom feszít, fáj amikor mozog a baba, éjjel alig alszom, állandóan pisilnem kell, 2-3 hete vannak jóslófájásaim. A hétvégén rendszeres fájások voltak 5 óránát aztán elmúlt. Azóta is van, de nem olyan rendszeresen. Már mindenki megszült körülöttem akivel pár nap külömbséggel voltam kiírva, én még egyben vagyok, pedig de reménykedtem a hidegfrontban. Türelem kíbújjik, ha úgy érzi itt az ideje.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy jön, ha jönnie kell, és a picurka kárára semmit nem tennék.Ezt a pár hetet már kibírom.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Kitartást Nektek
Én szintén 39 hetes vagyok, és még mindig dolgozom. Fura, de túl jól érzem magam. Simán lehajolok, sikálom a padlót, takarítok ezerrel, hátha beindul, de semmi. Azt mondják, hogy az utolsó pillanatban, mint derült égbõl... Kiváncsi leszek.
A szülésem napján nehezen tágultam ki. Azt tanácsolta a doki, hogy menjek ki a folyósóra és sétálgassak, ha van erõm, lépcsõzzek. Annyira rákattantam, hogy a két perces fájások közepette le-fel rohangáltam a lépcsõn 8 órán keresztül. Hát, csak 6 centire sikerült a tágulás, de a méhnyak olyan maradt, mint a beton, nem akart tágulni. Ennek örömére megcsászároztak. Hát volt értelme a 10 órás szenvedésnek...


Mi indíthatja be a szülést? Praktikákra lennék kíváncsi!

Legjobb válasz: állitolag: szex, lépcsõzés, mozgás, sétálás, takarítás stb...

állitolag: szex, lépcsõzés, mozgás, sétálás, takarítás stb...
tüzijáték hétfõ este
Hidegfront.... De van, amikor az eddigiek felsoroltak közül semmi sem!!!
Èn reggeli megittam egy homeòs bàbakoktèlt(neten megtalàlod)aztàn takarìtottam egèsz nap, ès este elfolyt a vizem. :-) Nem tudom hogy ezektôl volt-e, de ha mègegyszer csinàlhatnàm a takarìtàst az kihagynàm ès inkàbb pihennèk, mert nagyon hosszú vajùdàsom volt ès iszonyat fàradt voltam.Tehàt ha megteheted a vègèn pihenj sokat.
Semmi. En mar a 41+4 hetben tartok. Kepzelheted, hogy mindent kiprobaltam, de semmi. Már tágítottak is ketszer, ami azert a mindenfele mendemondas trükköknél azért jóval hatásosabb, de nalam mêg az sem jott be. Feladtam. Vasarnap lesz inditas, ami az utolso pillanat a 42. het elott tiszta ideg vagyok, hogy ez miatt lesz baj, ugyhogy szerintem mar ez miatt sem fog addig beindulni.
Mindent megpróbáltam...ami létezett...és semmi... háromszor inditottak...semmi... olyan zárt voltam, hogy még magzatvizet se tudtak nézni, maradt az õrjitõ várakozás... Kérdeztem a dokikat hogy nem lesz baj? Se a vizemet nem tudták megnézni, se semmi... Áhh nem, tuti tiszta még a viz... 12 nappal hordtam tul, mire megcsászároztak...a vizem már spenót zöld volt.A babám gyönyörû és szerencsére nem nyelt a vizbõl, makk egészséges:) Azóta nem hiszek abban hogy bármi is megindithatja...ha a méhszáj még nem érett a szülésre, akkor az esély nulla:S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!