Találatok a következő kifejezésre: Mi illik nálam (20 db)

Mit illik es mit nem illik megkerdezni egy tenyesztotol, mikor erdeklodok nala?

pl az arat?!

Legjobb válasz: Természetesen az árról is beszélni kell, de ne azzal kezdj pl helló, szeretnék egy kutyust, ilyen-olyat, mennyibe kerül? Mond el neki, hogy mi a viszonyod a kutyákkal, hogy találtál rá a fajtára(ezeket elég tömören, nem kell kisesszét írni) kérd ki a véleményét, hogy amiket tudnál biztosítani a kutyusnak, azok megfelelnének e az ebnek. Aztán mond el az elképzelésedet, csak hobbi vagy kiállítanád is, esetleg dolgoznál vele, szín, neme és hogy kiváncsi vagy az árára is. Ekkorra a tenyésztõ látja, hogy valóban érdeklõdsz, és fog válaszolni a kérdésedre is.

Természetesen az árról is beszélni kell, de ne azzal kezdj pl helló, szeretnék egy kutyust, ilyen-olyat, mennyibe kerül? Mond el neki, hogy mi a viszonyod a kutyákkal, hogy találtál rá a fajtára(ezeket elég tömören, nem kell kisesszét írni) kérd ki a véleményét, hogy amiket tudnál biztosítani a kutyusnak, azok megfelelnének e az ebnek. Aztán mond el az elképzelésedet, csak hobbi vagy kiállítanád is, esetleg dolgoznál vele, szín, neme és hogy kiváncsi vagy az árára is. Ekkorra a tenyésztõ látja, hogy valóban érdeklõdsz, és fog válaszolni a kérdésedre is.
A kérdező hozzászólása: de ha meg az se biztos h tole szeretnem megvenni a kedvencemet, akkor is irjak bele ilyenket? hisz ha debrecenben vannak helyileg oda tuti nem fogok elutazni...
Mindent kérdezz meg, amit csak akarsz!!! Pont annyiért adja a kicsiket, hogy kutya kötelessége mindenre kimerítõ választ adni. Ha nem teszi, azt ahhoz tudnám hasonlítani (tudom, rossz példa) mint ha bemennél egy media marktba venni egy tévét, és nem lenne rajta semmi féle infó. Vagy mondjuk vennél egy amerikai cukor mókust, kérdeznéd az eladót, hogy hogy kell tartani, és nem válaszolna. Mindent kérdezz meg, ha valami nem tetszik neki, húzza a -akárhova- a kutyáit. Nem egy istenrõl beszélünk, a tenyésztõ is ugyanolyan büdöset szarik, mint te, szóval ha az ár érdekel, akkor azt is kérdezd meg. Néma gyereknek anyja se érti a szavát.
Mindent megkérdezhetsz.DE:mivel már általános iskolába megtanuljuk a fogalmazást itt is hasznosítani kell a tanultakat.(bekezdés-tárgyalás-befejezés. A lényeg, hogy írd meg a magadról fontos dolgokat, hogy tartanád az állato, milyen célra vásárolnád(kedvenc, tenyész, kiállítás)Az utolsó legyen az ár. Gondolom megvan, hogy milyen állatot keresel így nem értem, hogy több tenyésztõt is megkeresel, ne az ár legyen a döntõ! Én pl olyanokra, hogy:Hello, mennyibe kerül a cica/kutya? na ilyenekre nem is válaszolok.
A kérdező hozzászólása: igen megvan milyen allatot keresek, es csak ket tenyesztonel lattam azt a szint, ami nekem tetszik! ezt a ket tenyesztot kerestem meg, az egyikojuk nagyon szimpatikus volt, a masik meg csak felszavakra meltatott... sajnos nekem nicsenek szazezreim, se autom, ugyhogy nagyon szamit az h hova kene elmennem az allatert, es h mennyibe kerul! de ha a tenyesztoknek mar konyorogni kell, h hadd vehessem meg az allatot 80ezeret, akkor inkabb megyek szaporitohoz, nem banom ha nem fajtatiszta lesz, csak az a szinu, amit en szeretnek! :)

Az egyik legjobb barátomhoz megyek vendégségbe, már voltam nála, akkor egy üveg bort vittem ajándékba. Ismét megyek, de mivel buli lesz ott fogok aludni náluk 2 éjszakát. Szóval ilyenkor mit illik vinni?

Barátnőjével él, neki is valamit, ami nem félreérthető, Ti mit vinnétek?

Legjobb válasz: szerintem ha buli, akkor a pia egyértelmûen a legjobb ötlet! :D esetleg vmi csoki/rágcsálnivaló. a virágot mellõzném... :D

szerintem ha buli, akkor a pia egyértelmûen a legjobb ötlet! :D esetleg vmi csoki/rágcsálnivaló. a virágot mellõzném... :D
A kérdező hozzászólása: A csaj miatt aggódom, hogy vajon tetszik-e majd neki a jelenlétem... de a barátom hajthatatlan. az úgy elég kellemetlen lenne.
én is a barátommal lakom, havonta, két havonta feljön az egyik legjobb haverja, sört isznak, esetleg pókerezünk. vagy lelépek. személy szerint nem kedvelem annyira a srácot, de ha a barátomnak ez a fontos, akkor tiszteletben tartom! :) ne aggódj, jó lesz minden! :)
pia és rágcsálni való, mi így szoktuk

Mit illik egy olyan férfinak venni, aki kb.10 évvel idősebb nálam, nekem élettársi kapcsolatom van, de ő megajándékoz?

Legjobb válasz: Ha a kapcsolatodban szeretnél maradni, akkor szerintem nem illik semmilyen ajándékot adni erre az (amúgy is igen erõltetett angolszász) ünnepre.

Ha a kapcsolatodban szeretnél maradni, akkor szerintem nem illik semmilyen ajándékot adni erre az (amúgy is igen erõltetett angolszász) ünnepre.
Nem illik?? Ejha, honnan vetted ezt a badarságot? Amúgy meg miért van ez a sok negatív kritika ezzel az ünneppel, emberek már nem szeretitek egymást hanem utáljátok...szánalom, igenis illik ilyenkor meglepni a másikat, ha nem is ajándékkal egy kis odafigyeléssel kedvességgel mindenképp.
2 - megértetted kérdést? van egy párja - valaki meg valentinozik vele? az ellenérzés a mérhetetlen giccs ellen van, amit ilyenkor az emberek nyakába sóznak, de ez már itt Ámerika
Ha valentinbuzulásra, akkor vissza kell utasítani az "ajándékot". Ha meg nem, akkor HA van komolyabb lelki kapcsolatotok, akkor persze valami önálló dolgot esetleg késõbb ajándékozz neki, bár az egész ajándékozósdi ellenkezik a szeretettel. Ha nincs lelki kapcsolatotok, akkor GOTO 10.
Ha ezt komolyan kérdezed drága, akkor bizony oltári naiv vagy. :) Gondolom ezt a 01 évvel öregebb fickó is vágja kapóból, azért kaptad az ajándékot. :) ))) Hagy a fenébe az ajándékozást, úgyis csak azért kaptad, hogy legyen szex. :) Ha biztosan jó ajándékot akarsz adni, hagy a fenébe a felesleges elõjátékot. :) )))
Guminõt.

Ez a párommal a harmadik karácsonyunk, de még sosem voltam náluk karácsonyozni. Mit illik venni a szüleinek?

Mostmár a võlegényem, nem csak a barátom, ugyhogy szerintem mostmár jó lenne egyszer egy napot legalább együtt karácsonyozni a családjával. (elég nagy összevisszaság szokott lenni nekem a karácsony, mert minden nap utaznom kell .. a szüleim elváltak..) Viszont idén fontosabbnak tartom azt, hogy a võlegényemmel és a családjával is elöltsek legalább egy napot. Eddig nem találkoztam a szüleivel karácsonykor ugye, tehát ki is lett kerülve az ajándék része a dolognak. Szóval ilyenkor mit illik venni nekik ajándékba? Túl sokat nem szoktam velük beszélgetni, mert egy kicsit "ijesztõek". Meg nem akarom õket kellemetlen helyzetbe hozni, ha õk nem vesznek nekem semmit. Én szivesen adnék, csak nem szeretném a feszült hangulatot. Szóval mit tudok tenni ilyen helyzetben? Köszi

Legjobb válasz: Talán kérdezd meg a párodat, szerinte mit ajándékozz a szüleinek. Õ csak jobban ismeri õket.

Talán kérdezd meg a párodat, szerinte mit ajándékozz a szüleinek. Õ csak jobban ismeri õket.
Anyósjelöltnek egy doboz bonbon, apósjelöltnek pedig egy üveg ital (amit szeret)
Szép díszdobozos keksz, ha isznak alkoholt akkor az, kávé vagy teacsomag, illatgyertya Kérdezd meg a párodat, mit szeretnek mit nem.
lehet, hogy te fontosnak találod, de õk már meghívtak téged? egy gyümölcskosár, egy tálca saját sütésû süti
Csak nem fogja letámadni a lány miközben ott vannak a szülei :S
nem kell vinni semmit
Volt egy hasonlo kerdesem nemreg. Ovszert vigyel, mert a filmnezes nem a filmrol szol.
nézzetek pornófilmet miközben tocsogóra ujjazod a kis szottyos pináját szétszopkodod az anyukája elhasznált már fekete bimbijét és együtt masztiztok a sarokba... Ezen kívül szerintem nézzetek valami oylat amit õ is szeret, mutatkozz be a szüleinek és érezzétek jól magatokat :)
magázd õket köszönj illedelmesen add elõ h te vagy a legjobb legneveltebb fiu a bolygón aztán üljetek le filmet nézni
a szüleinek vigyél análtúdert és klopfolót és mondd, h a kankalin tavasszal virágzik, és csináljatok gyereket ×Ð
Én ezzel a FILMEZÉS ürüggyel vesztettem el a szüzességem ! óvszert mindenképp vigyél magaddal... :D
Megkérdezed, hogy látott-e már ilyet? Erre õ: Milyet? És te elõkapod. Aztán beleteszed. Majd ritmikusan ki-be húzogatod benne és közben nyögtök meg ilyesmi, izzadtok. A végén meg remegtek. Aztán felszabadul bennetek egy kis oxitocin és szerotonin. Ösztönlények.
Érdekes... Másik kérdésben 16 éves vagy, 10 hónapja vagytok együtt, amit felkerekítettél a kérdésben egy évre, aztán mégis bevallottad a tíz hónapot, és a moziban akartad a mellét fogdosni. Mert valszeg az a kérdés is te voltál. Okos kisfiú lehetsz, Gabika.
Dugni.
Csak barátilag a barátnõd vagy kapcsolatban vagytok?
A kérdező hozzászólása: Szerelmesek vagyunk, 5honapja.
Leet elkestem, de mutatkozz be, mosolyogj, aztan csaj szobaja 2en ajto bezar tv hangero max indul a s3x

Mi illik egy nálam 13évvel idősebb pasival az első randin?

Egy éve ismerem;de személyesen csak most fogunk találkozni (egy év után újra-eddig egy hétre láttam 1éve)Megzavar engem;hogy van egy fia;aki meg 13évvel fiatalabb nálam.Kapcsolatunk telefonon elég bizalmasnak t?nik;de vajon személyesen is lehet olyan?

Legjobb válasz: nekem is kb azonos volt a helyzetem, bár mi pár hét ismeretség után taliztunk. szerintem nincs semmi különös dolog ebben a helyzetben sem az elsõ randin, fõleg ha elég személyes a kapcsolatotok. viselkedj természetesen, legalább nem kell már jobbnak mutatkoznod, mint mondjuk egy félig-ismeretlen pasival ez elsõ randin. a gyerekével meg ne foglalkozz, ha nem olyan komoly ez a dolog köztetek, valszeg sose fogod látni a fiát.

nekem is kb azonos volt a helyzetem, bár mi pár hét ismeretség után taliztunk. szerintem nincs semmi különös dolog ebben a helyzetben sem az elsõ randin, fõleg ha elég személyes a kapcsolatotok. viselkedj természetesen, legalább nem kell már jobbnak mutatkoznod, mint mondjuk egy félig-ismeretlen pasival ez elsõ randin. a gyerekével meg ne foglalkozz, ha nem olyan komoly ez a dolog köztetek, valszeg sose fogod látni a fiát.
Sehol sincs megszabval, hogy mi illik.Csak magadat add! :)
A kérdező hozzászólása: Fiát ismertem meg elõbb.Jah de 3 napja nem hajlandó telefont sem felvenni;sem az smsemre válaszolni.Kicsit dühít!
nem házas véletlenül? csakmert egy családos embernek néha vannak ien dolgai h nem lehet elérni sokáig :s szal nem hiszem h le akar pattintani ha ennyivel fiatalabb vagy nála :)
A kérdező hozzászólása: sajnos nem.Elhagyta a felesége....vagy valami ilyesmi;lényeg nincsenek együtt;sehogy.

Mit 'illik' vinni, ha megyek szilveszterezni a legjobb barátnőmhöz, és 2 és fél napig leszek náluk?

Nem azért,mert ott valami hiányzik,csak ők fizetik a korizást is,meg a kaját is meg mindent...De valamit csak azért is kell vinnem ami hasznos időtöltést biztosít :D Mit? 13/L

Legjobb válasz: Piat

Piat
13évesen ne igyanak olyan sokat, vigyél üdítõt vagy egy pezsgõt az még nem olyan gázos 13 évesen
kölyök pezsgõ, valami házilag sütött sütike ami meg hasznos idõtöltést biztosít az valami társasjáték
A kérdező hozzászólása: Süti, hát persze.De buta, vagyok... :) Amúgy csak azért írtam oda a koromat, hogy ne az alkoholt írjátok.Erre csak azért is!A gyerekpezsgõ se rossz, de sztem az lesz ott is!
csá szerintem vegyél tüzijátékot olyan 2000-2500ftközöt és löjétek fel de ha sokalod a pénzt akor legalábis szerintem vigyél valami jó krémlikört és igyátok meg. idén én ezt fogom csinálni.am 12 éves vagyok.xd

A barátomnak tegnap halt meg az édesapja, és nem tudom ilyenkor mi a teendő nekem is halt már meg valakim. Most itt vagyok nálunk az anyával és vele, de nem tudom meddig illik vagy hogy mit tegyek. Egyátalán itt kéne lennem?

Legjobb válasz: Azt írod: ... itt vagyok nálunk ... tehát õk vannak tinálatok, vagy te vagy õnáluk? Ha õk vannak tinálatok, nem rakhatokód ki õket, próbáld vígasztalni õket, már amennyire ilyen helyzetben lehet, és biztosítsd arról a barátodat, hogy bármikor szüksége van rád, csak szóljon nyugodtan. Ha te vagy õnáluk, akkor kívánj részvétet a barátodnak is és az anyujának is. Mondd el, ha bármiben tudsz nekik segíteni, csak szóljanak nyugodtan, rád számíthatnak. És gyere el tõlük, sokáig ne maradj.

Azt írod: ... itt vagyok nálunk ... tehát õk vannak tinálatok, vagy te vagy õnáluk? Ha õk vannak tinálatok, nem rakhatokód ki õket, próbáld vígasztalni õket, már amennyire ilyen helyzetben lehet, és biztosítsd arról a barátodat, hogy bármikor szüksége van rád, csak szóljon nyugodtan. Ha te vagy õnáluk, akkor kívánj részvétet a barátodnak is és az anyujának is. Mondd el, ha bármiben tudsz nekik segíteni, csak szóljanak nyugodtan, rád számíthatnak. És gyere el tõlük, sokáig ne maradj.
ha már ott vagy szerintem nem a telefont kéne nyomkodnod ha nagyon feszült a légkör és nincs kedve beszélgetni a barátodnak akkor ne maradj sokáig
Bocsi! Szóval: ... nem rakhatod ki õket ... (Ezek a billentyûk!)
legyél vele õszinte. mondd neki, hogy zavarni nem akarod, de ha akarja, hogy ott legyél maradsz
A kérdező hozzászólása: Az anyáéknál vagyunk, de néha kellemetlen. Együtt vagyunk 2 és fél éve de mégis olyan mintha nem idetartoznék. A fiu 32 és én 18
Kis korkülönbség. Szerintem kérdezd meg tõlük, hogy hogy gondolják, hogy maradj, vagy inkább hagyd õket. Van testvére a barátodnak? Hogy halt meg? Mármint hirtelen vagy betegségben?

Úgy illik, h az ajánlja fel a tegeződést, aki idősebb, vagy aki a vezető, vagy nő. De mi van akkor, ha vezető vagyok, és a beosztottam jóval idősebb nálam, sőt, mi van akkor, ha jóval idősebb nálam, és ráadásul még nő is?

Legjobb válasz: Ha vezetõ vagy, akkor te döntöd el, hogy ki tegezhet és ki nem. A felsorolásod helyes, de vezetõként te mondod meg, hogy az idõsebb kolléganõ tegezhet, vagy nem. A tiszteletet magázva is megadhatod, mert ugye a beosztottakat tiszteljük, hisz az õ kiváló munkája minõsíti a miénket. Ha olyan kapcsolatot építesz ki a hölggyel, hogy megtiszteltetésnek veszitek (igen, mindketten) a tegezõdést, akkor te kínálod fel a lehetõségét. A mai világban egyébként mindenki mindenkit tegez, ami nem mindig helyes. Ha jó fõnök vagy, és emberszámba veszed a beosztottaid, értékeled a munkájukat, sohasem fognak visszaélni a tegezõdés lehetõségével.

Ha vezetõ vagy, akkor te döntöd el, hogy ki tegezhet és ki nem. A felsorolásod helyes, de vezetõként te mondod meg, hogy az idõsebb kolléganõ tegezhet, vagy nem. A tiszteletet magázva is megadhatod, mert ugye a beosztottakat tiszteljük, hisz az õ kiváló munkája minõsíti a miénket. Ha olyan kapcsolatot építesz ki a hölggyel, hogy megtiszteltetésnek veszitek (igen, mindketten) a tegezõdést, akkor te kínálod fel a lehetõségét. A mai világban egyébként mindenki mindenkit tegez, ami nem mindig helyes. Ha jó fõnök vagy, és emberszámba veszed a beosztottaid, értékeled a munkájukat, sohasem fognak visszaélni a tegezõdés lehetõségével.
Pontosan, ha vezetõ vagy, akkor te ajánlod fel a beosztottadnak, legyen az akármilyen idõs vagy akármilyen nemû.
És ha én nõként középvezetõ vagyok egy cégnél, harmincas, magázom a sofõrünket (50-es), õ meg letegez, akkor mi van? merthogy nekem nem nagyon menne vele a tegezõdés, de gondolom, fennhéjázó, beképzelt p*csának fog tartani.
A kérdező hozzászólása: utolsó: engem ha letegez egy 50-es férfi (én 25 vagyok), én azonnal visszategezem. ha nõ vagy, akkor még inkább megteheted! vagy ha nem akarsz vele tegezõdni, akkor mondd neki legközelebb, h "nem emlékszem, h valaha is felajánlottam volna Önnek, hogy tegezõdjünk!". hidd el, úgy elszégyelli magát, hogy sosem tegez le többé. majd figyeld az arcát, hogy elpirul. megérdemli. te meg ne hagyd magad! hogy minek fog téged tartani, azzal ne törõdj! õ talán törõdik vele, h te minek tartod õt? nem hinném!

Mi a helyes? . Végzetes betegséget diagnosztikáltak rajta, vagy diagnosztikáltak nála ill. néki.

A You tube-on Az élet háza c. kit?n? film magyar változatának bevezet?jében a "rajta"vonzat áll. De nekem furán hangzik.

Legjobb válasz: diagnosztizáltak, és nála.

diagnosztizáltak, és nála.
DiagnosztiZáltak és nála.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!