Találatok a következő kifejezésre: Mi illendőbb az ágyú, a (1 db)

Mi illendőbb emberöléshez: az ágyú, a gáz vagy a bajonett?

Vas István költ? tette fel a kérdést az egyi versében, amelyiknek - talán nem véletlenül - éppen "Etikett" a címe.

Legjobb válasz: Egyik sem illendõ. Ha azt kérdezed melyik humánusabb akkor talán a bajonett. Nem is humánus inkább méltóbb egy emberhez, mintsem, hogy megmérgezzék mint valami kártevõt vagy ágyú elé kössék.

Egyik sem illendõ. Ha azt kérdezed melyik humánusabb akkor talán a bajonett. Nem is humánus inkább méltóbb egy emberhez, mintsem, hogy megmérgezzék mint valami kártevõt vagy ágyú elé kössék.
Akkor ez egy költõi kérdés és nem is kell rá válaszolni.
Egyik sem szerintem mindenképp a cián a legmegfelelõbb!! :-)
Kit akarsz megölni?
egyik sem.
Körülményektõl függ.
Szerintem mindenképp a bajonett. Eelegánsabb mint a másik két megoldás. Bár a gáz a legtisztább, de valahogy tényleg méltóságát veszett halálmód. Nem épp ide vág, de volt egy király aki, öngyilkos akart lenni és a leméltóságteljesebbenek a vízbefullást találta xD. biztos nem látott még felpuffadt vízi hullát -.-
a gáz az nem fáj annyira! De inkább ölnék egy gyilkos füzettel!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Régen sok tréfás népies köszöntést ismertek és használtak pl. Adjon isten minden jót, diofából koporsót. Vagy Bő szüretet, nagy csizmát. Tudnátok még mondani ilyen kicsit vicces köszöntéseket?

1

Punkok, ti komcsik vagytok? :D https://www.youtube.com/watch? V=L4QlKuIegnI Ebből a számból gyanítom :D

https://www.youtube.com/watch?v=L4QlKuIegnI
Ebből a számból gyanítom :D

4

Gáz-e ülve pisálni?

Olvastam vagy TV-ben láttam, már nem tudom. Arról volt szó benne, hogy anyukák, feleségek, vagy éppen élettársak megkérték a ház férfi lakóit, hogy ülve pisáljanak. Meg is indokolták, így könnyebb takarítani és ritkábban is kell, valamint higiénikusabb. Férfiak válaszára lennék kíváncsi, ők hajlandóak lennének-e betartani (csak otthon) ezt a szabályt? Indoklást is kérnék!

11

Régen sosem ittam, kifejezetten utáltam az ivást és mindent, ami vele kapcsolatos. De mostanában lazultak az elveim. Szerintetek hol van az a határ, amikor az ember már túl sokat iszik?

Tehát nem úgy értem, hogy egy alkalommal, hanem szokásszerűen. Heti hányszor? Én amúgy sosem iszom addig, hogy hányjak vagy rosszul legyek, azt továbbra is utálom. Csak arra jöttem rá, hogy jó az, amikor kellemesen szédelgek, jól érzem magam és oldottabb vagyok. Viszont alapvetően egy eléggé ideges, feszült, szorongó emberke vagyok, és attól félek, hogy túlságosan megkedvelem, mint módot a feloldódásra...

3

Szerintetek igazam volt, hogy nem adtam pénzt egy kéregető gyereknek?

Sziasztok! Pár napja egy haverommal sétáltam egy kisebb városban (kb 60000 fős), és találkoztunk két lányismerősünkkel. Kb fél perce beszélgettünk aztán odajött hozzánk egy max 8 éves fiú és egy kb 6 éves lány. (Nem vagyok rasszista de román/és, vagy roma származásúak voltak.) A fiú azt mondta "elnézést kisegítenének egy kis pénzel?" (valahogy így hangzott, a lány nem szólt semmit). Két lányismerősöm azt mondta, hogy nincs aprójuk, haverom azt mondta csak papírpénze van az meg kell neki, én azt mondtam, hogy csak bankkártya van nálam de az pin kód nélkül nem jó (igazából volt nálam apró és papírpénz is). Erre a lányismerősöm azt mondta nekem, hogy maradj csöndben. A gyerek elment kb 10 méterre mi még kb 2-3 percig beszélgettünk, a lányok "elérzékenyültek". A kéregetőkön nem látszott a szegénység mármint koszosak voltak de nem volt egyik se sovány. Szerintetek bunkóság, hogy nem adtam/adtunk pénzt? Szerencsére nem vagyunk szegények de nem szórjuk a pénzt. Előre is köszi! 14/f

22

Ha diákmunkáról szeretnék érdeklődni e-mailben, hogy szólítsam meg a személyt?

Tehát hogy kezdjem a levet?
Tisztel cím?

Köszönöm!
15L

2

Ha egy srác meghív engem (lányt) egy italra, akkor azt illik viszonozni - mármint ha még sokáig ott maradunk, egész este iszogatunk?

3

Mi a véleményetek az állítólagos svájci kísértetről? (cikkel)

http://hir.ma/kulfold/szines-hirek/rejtelyes-alak-kisert-egy..

Ezt nemrég olvastam. Helyiek szerint már majdnem 10 éve ott megy, mindennap azon az úton. Semmit nem csinál, csak megy. Gázálarccal, katonai öltözékben. Az emberek már félnek tőle, mert nem tudják, mire számítsanak, ezért sokan nem mernek az erdőn se átmenni.
Fényes nappal csinálja ezt.

A cikk szerint már a rendőrség is keresi, hogy fejezze be a lakosok ijesztgetését.

Mi a véleményetek? Mit gondoltok erről?
Kamu nem kamu? Vagy mitől rejtőzhet valaki mindig gázálarc mögé? Az ott lakók mindenféle dologra tippelnek. Bőrbetegség, vagy hogy hibbant, stb.

Mit gondoltok?

3

Ha egy lány úgy köszön, hogy szia mizujs akkor annak van valami féle jelentése?

6

Mi a jó abban, h le- vagy felpontoztok más emberek véleményét ezen az oldalon?

Engem nem nagyon izgat ez a dolog, ezért nem is szoktam senkinel pontozgatni, nem nyomok se zöld, se piros kezet!
Ám, az nagyon zavar, hogyha valakinek nem egyezik a véleménye az enyemmel, akkor mint a vadállat már nyomkodnak is lefelé! Mi ebben az öröm? Függetlenül attól, h önmagában a válasz helyes-e vagy sem!

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!