Találatok a következő kifejezésre: Mi illendőbb az ágyú, (1 db)

Mi illendőbb emberöléshez: az ágyú, a gáz vagy a bajonett?

Vas István költ? tette fel a kérdést az egyi versében, amelyiknek - talán nem véletlenül - éppen "Etikett" a címe.

Legjobb válasz: Egyik sem illendõ. Ha azt kérdezed melyik humánusabb akkor talán a bajonett. Nem is humánus inkább méltóbb egy emberhez, mintsem, hogy megmérgezzék mint valami kártevõt vagy ágyú elé kössék.

Egyik sem illendõ. Ha azt kérdezed melyik humánusabb akkor talán a bajonett. Nem is humánus inkább méltóbb egy emberhez, mintsem, hogy megmérgezzék mint valami kártevõt vagy ágyú elé kössék.
Akkor ez egy költõi kérdés és nem is kell rá válaszolni.
Egyik sem szerintem mindenképp a cián a legmegfelelõbb!! :-)
Kit akarsz megölni?
egyik sem.
Körülményektõl függ.
Szerintem mindenképp a bajonett. Eelegánsabb mint a másik két megoldás. Bár a gáz a legtisztább, de valahogy tényleg méltóságát veszett halálmód. Nem épp ide vág, de volt egy király aki, öngyilkos akart lenni és a leméltóságteljesebbenek a vízbefullást találta xD. biztos nem látott még felpuffadt vízi hullát -.-
a gáz az nem fáj annyira! De inkább ölnék egy gyilkos füzettel!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért néz ki minden lány ugyanúgy?

Virágmintás ruhák, barna középen elválasztott haj, terepmintás gatya, szegecsek dolgok... Csak szerintem szánalmas a divatolás?

12

Te megennéd az ételt ilyen láttán vendégségben vagy vállalnád a bunkó szerepét és éhen maradnál?

Rokonoknál voltunk hivatalosak vacsorára.
Hamarabb érkeztünk,még készülőben volt a vacsora.
Ránézésre tiszta rokon,de amit láttam...sült a csirke,elment wc-re,kézmosás nélkül ment a sütőhöz és wc utáni kézzel forgatta át (külön van a mosdó,figyeltem,hogy nem megy kezetmosni).
Aztán törte a krumplit,jó nagyot tüsszentett a fazékba,kéz száj elé? Minek...átszedte tálba,ujjal belenyúlva kostolta meg.
Aztán kifújta az orrát és kézzel kiszedte az uborkát a befőttes üvegből...
Én vállaltam a bunkó szerepét,megmondtam,hogy nem kérek semmit.

Ti mit tettetek volna?

16

Ha valamire azt mondom, hogy "köszönöm", és erre az a válasz, hogy "kérem", akkor az azt jelenti, hogy valamit adnom kell neki?

4

Az emberek miért 'ítélik' el a nem a mainstream zenét?

Értem ezalatt azt a réteget, akik a divatzenét hallgatják, illetve a nem mainstream zene alatt akár a különböző szubkultúrális zenéket, komolyzenét stb. Az is fura nekem, hogy menő egy adott zenei stílus, előadó [Rihanna, David Guetta vagy kicsoda] és csak azt hallgatják, azért ne mondják már nekem, hogy ez egységesen minden embernek tetszik :-) ! Nem vagyok vén csont, 24 éves vagyok :D. Nem provokáció, de érdekelne más szemszöge is.

12

Volt nálam 2 napig egy török lány, mi is voltunk Törökbe a néptánccsoporttal, őket visszahívtuk. Mikor megérkeztek a 2-3 napos utazás után, kérdeztem, hogy nem akar-e fürdeni, de nem akart. Szinte senkinél nem fürödtek a törökök. A vallásuk tiltja?

Már hallottam olyat,hogy egy héten csak 1-szer érheti víz a bőrüket.Ez igaz?

5

Jól teszi egy zsidó ember, ha egy antiszemita közszereplő feltűnése miatt kimegy egy étteremből?

Most mondta Fiala János a Rádió Q-ban, hogy a barátnőjével bementek egy étterembe, le is ültek, és mondták a pincérnek, hogy csak egy levest kérnek. De ekkor megpillantották a szintén ott ülő Vona Gábort. Fiala megkérdezte a barátnőjét, hogy mi legyen, aki azt mondta, hogy menjenek el innen, és erre távoztak is. A pincér még marasztalta őket, de ők elmentek. Később Fiala felhívta az étterem tulajdonosát, és tisztázta vele, hogy a tulajdonos nem felelős Vona Gábor jelenlétéért. (Nem tudom, milyen felelősségre gondolt.)

9

Olyan a helyzetem, hogy így oldjam meg: páromhoz költöztem tavaly. De ez bonyolult lett, mit tegyek? Megtegyem? Jó lenne, ha megértenének, nem?

Gyakran kapok itt hasznos és okos válaszokat. Plííz most is segítsetek.

Előttem itt a régi élettársa lakott. Most a lakóparkban az úgy nevezett 2-nak érzem magam. Nem is szeretek itt kimenni, pedig kéne. Sztem semmit nem értenek az itt lakók. Dehát mind barátai már a Móninak! Hogy ismerkedjek így velük? Szívem szerint elmondanám mindannyiuknak mit érzek.

4

Baj, ha őszinte vagyok és elmondom a véleményem?

Mindig hangot adok a véleményemnek,ha pozitív,ha negatív,még ha meg is bántok vele valakit vagy az aktuális rendszernek nem tetszik.Szerintem az őszinteség minden esetben a legfontosabb.

3

Csak szerintem furcsa az, hogy nem látnak szívesen?

Legjobb barátnőmnél nem látnak szívesen, azaz anyukájának nem tetszik,hogy ott vagyok.
Nekem ez furcsa, anyu nagyon szokott örülne,ha jönnek a barátnőim,nyilván szereti Õket,akárcsak én.
Egy anyának nem jó látni,hogy a lánya boldog a barátnőjével/barátnőivel?
Vagy mi az,amiért ennyire nem 'kedvel'? Nem lát szívesen.

18

Miért mindig olyantól halom h kocka akinek az infó tudása finoman szólva kevés?

Én is nyugodtan ércelődhétnek rajta h haha xy nem tudja megkülönböztetni a divix-et a diterix's-töl. De szánalmas meg h nem tud ki írni egy dvd-t, kinyomtatni egy borítót, betenni egy vga-t...

24 F

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!