Találatok a következő kifejezésre: Mi használ Valami (147 db)

Angolban mire használjuk a, , do"-t, mit jelent, és van valami hasznos tanácsotok, hogy hol használunk, , do"-t és hol, , make"-t?

Legjobb válasz: 1) do = csinálni használhatod a do-t a csinálni, tenni ige kifejezésre. pl. megcsinálom a házimat: I'm doing my homework. Mit tehetek érted?: What can I do for you? 2) do = kérdés (segédige) amennyiben a mondatban nincs más segédife (can, will, must stb.) és nem létige van benne, a do-t használod a kérdezés segédigéjeként. pl. Meg akarod nézni a filmet?: Do you want to watch the film? Hazajössz?: Do you come home? 3) do = tagadás (segédige) amennyiben a mondatban nincs más segédife (can, will, must stb.) és nem létige van benne, a do-t használod a tagadás segédigéjeként pl.: Nem hallom: I do not hear it. (don't) Nem akarom látni: I don't want to see him. Ha ilyen mondatok (kérdés, tagadás) múltidõben vannak, akkor akkor értelemszerûen a ragozott igét (do) teszed múlt idõbe, a fõige marad elsõ alakban. pl.: Tegnap nem láttam: Yesterday I did not see him. (didn't) Láttad a filmet?: Did you watch the film? a do alakjai: do, did, done segédige alakban csak did-ként lehet múltidõben, de csinálni jelentésben done-ként is, pl. Present Perfectben: I have done. remélem, tudtam segíteni:)

1) do = csinálni használhatod a do-t a csinálni, tenni ige kifejezésre. pl. megcsinálom a házimat: I'm doing my homework. Mit tehetek érted?: What can I do for you? 2) do = kérdés (segédige) amennyiben a mondatban nincs más segédife (can, will, must stb.) és nem létige van benne, a do-t használod a kérdezés segédigéjeként. pl. Meg akarod nézni a filmet?: Do you want to watch the film? Hazajössz?: Do you come home? 3) do = tagadás (segédige) amennyiben a mondatban nincs más segédife (can, will, must stb.) és nem létige van benne, a do-t használod a tagadás segédigéjeként pl.: Nem hallom: I do not hear it. (don't) Nem akarom látni: I don't want to see him. Ha ilyen mondatok (kérdés, tagadás) múltidõben vannak, akkor akkor értelemszerûen a ragozott igét (do) teszed múlt idõbe, a fõige marad elsõ alakban. pl.: Tegnap nem láttam: Yesterday I did not see him. (didn't) Láttad a filmet?: Did you watch the film? a do alakjai: do, did, done segédige alakban csak did-ként lehet múltidõben, de csinálni jelentésben done-ként is, pl. Present Perfectben: I have done. remélem, tudtam segíteni:)
Rengeteg dologra használjuk. Kérdezünk, meg tagadunk vele. Sokszor lexikális igeként is használjuk, ahogy a 'make'-et is. Mindezt aszerint, hogyan szokták.
A kérdező hozzászólása: köszi

Mi a véleményetek a Tonific zsírégető-feszesítő többfunkciós masszírozóról? Használ valamit, vagy bóvli? Van valakinek tapasztalata vele?

Legjobb válasz: Önmagában nem használ semmit. Sport és helyes táplálkozás mellett lehet valami haszna, de nem olyan nagy, hogy a hiánya észrevehetõ különbséget eredményezne.

Önmagában nem használ semmit. Sport és helyes táplálkozás mellett lehet valami haszna, de nem olyan nagy, hogy a hiánya észrevehetõ különbséget eredményezne.
Pénzkidobás.

Migrenre kapn a patikaban golyos fejdezodort. Mik a tapasztalatok hasznal valamit?

Legjobb válasz: Nekem semmit.plusz próbáltam a tapaszt is meg az orrspray-t is. Ami használt : cefalgin it a doki irt fel, kb 500 forint.

Nekem semmit.plusz próbáltam a tapaszt is meg az orrspray-t is. Ami használt : cefalgin it a doki irt fel, kb 500 forint.


Mi a véleményetek az internet gyorsító programokról? Használnak valamit?

Ha jó a tapasztalatotok, írd meg a program nevét.

Legjobb válasz: Semmit nem használ. Én már kipróbáltam egy párat. Az internet sebességedet a szolgáltatódtól függ (UPC, T-online, stb).

Semmit nem használ. Én már kipróbáltam egy párat. Az internet sebességedet a szolgáltatódtól függ (UPC, T-online, stb).
Nem lehet az internetet gyorsítani. Azt lehet megcsinálni, hogy p2p megosztásnál (mert mi másra kell "gyorsabb" internet), hogy lekorlátozod a feltöltésed. Ehhez mondjuk netlimiter kell. De az uTorrent is megoldja magának.
Akkor jó a netgyorsító ha mondjuk 4mb-is neted van de csak 2mb-el tölt le. Nekem is ez volt a problémám és a cfos speed megoldotta és most maxal tölt, de amekkora netre fizetsz annál gyorsabb nem lesz.
cfos, nekem bevált.. 3 gép van hálóban, mind együttmûködõben és elég jól lehet nezetni letöltés melelt is

TV kéthetes újságban szoktak fogyasztószereket bemutatni. Valami tapasztalat? Rendelt már valaki innen fogyasztószert? Ha igen mit? Használ?

Nekem szerencsére nincs rá szükségem, de anyukám gondolkodik rajta.

Legjobb válasz: Nem használ,leellenõrizhetetlen humbuk,nehogy megvegye anyukád!Cím nincs csak postafiók,elérni nem lehet õket és erre hívja fel a figyelmet a fogyasztóvédelem!

Nem használ, leellenõrizhetetlen humbuk, nehogy megvegye anyukád!Cím nincs csak postafiók, elérni nem lehet õket és erre hívja fel a figyelmet a fogyasztóvédelem!

Szülés után 5. Hónnappal csomókba hull a hajam. Másnal is vt ilyen? Mit tett? Használt valami?

Legjobb válasz: Igen, a második gyerek után nagyon durván, szó szerint kopaszodtam. Csináltam egy HairClinic kúrát, aztán még egy doboz valami vitaminkészítményt beszedtem. Most mindenhol ilyen 5 centis hajtincsek állak ki a fejembõl, tök gáz, de még mindig jobb, mintha nem volna hajam, és majd megerõsödik.

Igen, a második gyerek után nagyon durván, szó szerint kopaszodtam. Csináltam egy HairClinic kúrát, aztán még egy doboz valami vitaminkészítményt beszedtem. Most mindenhol ilyen 5 centis hajtincsek állak ki a fejembõl, tök gáz, de még mindig jobb, mintha nem volna hajam, és majd megerõsödik.
A szülés után normális a fokozottabb hajhullás, mivela terhesség alatt hormonális okokból nem hullanak ki azok a hajszálak, amik már elöregedtek, és ezek a hormonok visszarendezõdése után szinte egyszerre kihullanak. Amennyiben nem lett kevesebb hajad, mint terhesség elõtt, addig normális a folyamat, nálam is így volt, majd 2 hónap múlva normalizálódott a helyzet.Amennyiben mégis vitamint szednél, akkor Elevitet, vagy más terhesvitamint, mert ezeket javasolják a szoptatás ideje alatt is szedni.
Egyél több májat, több tejterméket, és barna kenyeret. azt se ártana ha minden 3-4 nap egy kicsit pihennél, rátennéd a fejedre a tenyeredet úgy, hogy a haj tövénél a fejbõrt is érezd. Elõször melegedni fog ezt várd meg, aztán pedig felejtsd ott 10-15 percen keresztül legalább, attól a hajhagymák szinte életre kelnek. De ezt ismételheted akár naponta is, amikor a tv nézed- csak elõször kell odafigyelni és koncentrálni amíg fel nem melegszik a fejbõr. Valamikor én csak ezt használtam amit leírtam és 50 éves koromtól ismét amikor megjelent az elsõ õszhajszálam. Most 71 vagyok rengeteg a hajam és nem õszültem meg. Igaz mostanság semmit nem teszek, mert röstellem, hisz a férjem egy évvel fiatalabb nálam és teljesen hófehér már a haja... szóval muszáj már követnem... persze mikorra leszek fehér, fogalmam sincs. De azért az orvosnak se ártana szólnod
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanàcsokat.annyi kérdésem lenne az úrtól, hogy a felesége szoptatàs alatt hasznàlta ezt a készìtményt, illetve vàsàroltàk vagy. Hàzilag készìtették.Mivel szoptatok még nem akarok sokfajta vitamint meg gyógyszert össze-vissza kapkodni.újra elkeztem szedni az elevitet, azzal biztos, hogy nem àrthatok neki.
Feleségemnek azonos problémája volt mind a két fiúnk után. De a Mannarax helyrehozta. Nem kell megvenni a Mannaraxot, készíthetsz otthon is csíramálét. A búzacsírában olyan hatóanyagok vannak, mi regenerálja a testet. 2 hónappal a Mannarax szedés kezdete után fodrásza is megjegyezte, hogy milyen szépen feldúsult a haja és milyen sima, egészséges lett.
Vas mellé még szoktak ajánlani c-vitamint, mert az segíti a beépülését.A spirulinában van az is a többi hasznos ásványi anyaggal, vitaminnal együtt.
http://vivanatura.hu/hu/osszetevok/vas/spirulina-mikroalga-t.. Itt tudsz rendelni, nem tudom hol élsz, lehet, hogy van felétek boltjuk, akkor nem kell rendelned. Õk garantáltan elegendõ hatóanyag mennyiségû termékeket forgalmaznak, és valóban természetes(nem szintetikus) anyagokból!!! Ez fontos!
Szedj olyan multivitamint, amikben tényleg van elég vitamin és ásványi anyag. Én a Lenkei vitmincsomagokat ajánlom, a közepes csomag már nagyon jó.
Igen szedtem a vas mellett multivitaminokat is, de azt szedtem folyamatosan a terhesség elõtt, a terhesség alatt, és a szülést követõen is. Persze ez nem terhes vitamin volt, hanem általános multivitamin, de gondolom a szülés utáni hosszú tisztulási folyamatom (egyébként ikreim születtek), és a szoptatás sok ásványi anyagot vett el, mint amennyit a szervezetembe jutott. Egy teljes vérkép kérése lehet, hogy elegendõ lenne, hogy az orvos leszûrje a hajhullás okát.
A kérdező hozzászólása: Mindenképp menjek orvoshoz?köszönöm a vàlaszokat!a vss tabletta mellett szedtél màst is?szoptatàd alatt kezdted el szedni?
Nekem is szülést követõ pár hónap múlva kezdett el hullani a hajam. Mikor mentem nõgyógyászati ellenõrzésre (16. hét), akkor ajánlotta az orvos, hogy szedjek három hónapig vasat. Rendbe is hozott.
Közben látom írtad is, hogy Elevitet szedsz. Ne aggódj, ha mégsem áll meg a hajhullás! A következõ 1-2 hónapban még normális, csak a szó szerinti kopaszodás esetén kell közbelépni. Elõzõ voltam.

Mikor jelentek meg a terhességi csíkok a pocitokon? És használtatok valamit rá? Használt valamit?

Legjobb válasz: Én az terhesség elejétõl minden nap bekentem garnier rózsaszín flakonos testápolóval. és nem lett egyetlen egy csíkom sem. De szerintem ez is alkat. valakinek lesz valakinek nem. de ha kened a hasad akkor valószínû, hogy kevesebb lesz!

Én az terhesség elejétõl minden nap bekentem garnier rózsaszín flakonos testápolóval. és nem lett egyetlen egy csíkom sem. De szerintem ez is alkat. valakinek lesz valakinek nem. de ha kened a hasad akkor valószínû, hogy kevesebb lesz!
Szerencsére csak az utolsó hetekben és akkor sem túl sok. Solaris DN-t és dr.Nona iszapot használtam sikerrel, mert eltûntek a csíkok.
26 héttõl kezdtem csikosodni, 2 napja vettem rá olajat, dm-es saját márka, kimonottan terhescsíkokra, szerintem jó lesz, mert a mellbibbómra is ebbõl a termékcsaládból vettem, nagyon ki volt száradva a bimbóm, szinte már hámlott, 3 nap kenegetés után szinte újjávarázsolta, szoptatásnál is ajánlják, Boldog babavárást, 30 hetes kismama:)
Szia! Én babaolajjal kentem magam, és úgy kihúztam a 40 hetet, hogy nem volt egy db csíkom sem. :) De a két hetes túlhordás alatt, (hiába kentem továbbra is, ) teljesen becsíkosodtam. :(
Amit leírtál, az a terheségi csík.
Magas E-vitaminolaj
32 hetes vagyok és még nincs csíkom (remélem nem is lesz...) Én egyébként a babavárás elsõ heteitõl kezdve naponta kenegetem a pocit. Mikor mivel, ami éppen van. Leginkább babaolajjal (DM saját márkája), vagy valamilyen testápolóval, amit éppen találok a szekrényben :) De most kaptam tesómtól 100%-os mandulaolajat, állítólag ez kell a striák ellen. Úgy látom kicsit szárítja a pocimat, így ezt 2 naponta használom, közte valami másfajta testápoló. üdv!
37-38. héten repedt be több helyen a hasam. Még most is elég csúnya. Idõvel el fog halványulni, így nem vagyok halálosan kétségbe esve. Én is kenegettem, de mindhiába.
Szia!Ez sajnos 100% genetika.Bár nem az elejétõl, de használtam több féle terméket is, olajat, krémet stb.Egyik sem ért semmit, de legalább megtettem mindent :) Nekem hatalmas pocakom volt, már 7. hónapban megrepedt, egy-egy csík elég mélyen ráadásul...Már megszoktam õket, szinte el is felejtem, hogy itt vannak! :)
38hetes vagyok, nekem sincs csikom még remélem nem is lesz, kezdettõl fogva DM-es masszázs krémmel kenem bevált.
utolsónak: Szia!Szerintem ez nem stria, bár ötletem az nincs, hogy mi lehet...A stria csíkok többnyire lilás-pirosas színûek, aztán végül fehéres-gyöngyház színûvé halványodnak.
Milyen, amikor megreped a bõr? Csak azért kérdezem, mert nekem kb. 3 hete megjelent a köldököm alatt egy kb. 2 ujjnyi vastag fehér csík, ami kb. a poci aljáig leér. Maga a bõr felülete tök sima, szép, csak olyan, mintha napoztattam volna a hasamat, de abban a kis sávban le lett volna takarva, é így fehér maradt...van tippetek, hogy ez mi lehet?
A kérdező hozzászólása: Hát úgy látom ti szerencsések vagytok. Én most vagyok 18 hetes de kb. 2 hete kezdtek megjelenni a csíkjaim:( Igaz hogy kb. 1kg-ot híztam, de a pocim már látszik és a nadrágok közül egy sem jó rám csak a melegítõim de már azok is szorítanak.
Én a 2hónaptól kenegetem és egyáltalán nincs csíkom. 38hetes vagyok most. Még a nõgyógyászom is megdícsérte, hogy nincs rajta csík és megkérdezte használok-e valamit és pontosan mi az... :) A DM márka Babylove krémmel kenegettem, ami pont erre való, nagyon sok fórumon dícsérték és valóban jó.Olaja is van, de az kicsit ragadós, azt nem javaslom.De a krém jó illatú és pillanatok alatt felszívódik. Remélem segítettem. :) Még annyi, hgy nem mindennap használtam, csak ha eszembe jutott, így is 3flakonnal elkenegettem, de nem drága 700-800ft. (van több 4-5000ft is!!)

Mikor használjuk németben a 2. múltat és mikor a 3. alakot? Mi a különbség? MElyiket használjam ha például valami múltban történt dologról beszélek?

Legjobb válasz: Általában írásban, hivatalos leveleknél a Präteritumot használják, szóban pedig a Perfektet, bár ez sem feltétlenül igaz, tájegységtõl függ. A Plusquamperfektet (régmúlt) pedig akkor használják, amikor azt akarják kifejezni, hogy valamilyen esemény a múltban egy másik elõtt történt.

Általában írásban, hivatalos leveleknél a Präteritumot használják, szóban pedig a Perfektet, bár ez sem feltétlenül igaz, tájegységtõl függ. A Plusquamperfektet (régmúlt) pedig akkor használják, amikor azt akarják kifejezni, hogy valamilyen esemény a múltban egy másik elõtt történt.
Általában a Präteritumot irodalmi elbeszélésekkor szokták használni. Élõbeszédben kizárólag a sein/haben ill. a módbeli segédigéknél. Többi esetben az élõbeszéd a Perfektet használja.
Azt azért nem mondanám, hogy kizárólag. Ahol én élek, itt szokták használni más igéknél is a Präteritumot. Elsõ válaszoló
én végsõ esetben kentem az elocomot, doki tudtával.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!