Találatok a következő kifejezésre: Mi hátrányom abból, (5 db)

Mi hátránya származik a munkaadónak abból, ha kismama vagyok és felmondok?

Felvette a támogatást utánam,elvileg egy évig foglalkoztatnia kellene,különben vissza kell fizetnie a támogatást.

Legjobb válasz: Ha te mondasz fel, abból semmi. Ha a munkáltató mond fel, vagy közös megegyezéssel szûnik meg a munkaviszony, annak vannak szankciói.

Ha te mondasz fel, abból semmi. Ha a munkáltató mond fel, vagy közös megegyezéssel szûnik meg a munkaviszony, annak vannak szankciói.
Miért akarsz felmondani? Mikor kezdtél ezen a munkahelyen?
"kismama vagyok és felmondok" Tessék már elmondani, így névtelenül, hogy ebben Magának mi a jó? Akárhogy agyalok, nem jövök rá.
A kérdező hozzászólása: Az a jó, hogy kismama vagyok :-D ...és nem a pulton gondolok szülni, úgyhogy elõbb utóbb táppénz lesz a vége. :-)
Öö azt hittem, tudok segíteni. Mindegy, igaza van, szerintem mondjon fel még ma, nehogy a pulton kelljen szülnie. (a munkáltatók álma egy terhes nõ, aki felmond - komolyan!)
Akkor mondj fel! Ha határozott idejû a szerzõdésed.még indokolnod is kell! :-) Örülni fog a munkáltatód, de az tuti, hogy többet menopausa elõtt lévõ nõket nem fog alkalmazni!
Ja, és méghozzá milyen "okos" kismama vagy! Azt azért gondoljuk végig, ha te most felmondasz, akkor szülésig már nem lesz más munkaviszonyod feltehetõen...vagyis a szülés idõpontjában nem leszel biztosított! Ami meg kéne a kórházi ellátáshoz... Szóval én inkább a táppénzt választanám!
Ne higgyen a kommentelõknek, akik meg akarják vezetni. Mondjon fel nyugodtan, nehogy a pulton kelljen szülnie. A munkáltatója el fogja engedni, ne aggódjon.
És ha felmondasz, akkor lesz táppénzes szerinted?

Mi hátrányom származik abból, hogy szoptatás után nem fejem ki a maradékot?

Azt mondják, hogy el fog apadni, meg a babának nem lesz elég a kés?bbiekben.

Legjobb válasz: Szia! Én nem fejtem, és 6 hónapig kizárólag anyatejen élt, utána is szopizott, 11 hósan õ mondott le róla. Sikeres szoptatást! :o)

Szia! Én nem fejtem, és 6 hónapig kizárólag anyatejen élt, utána is szopizott, 11 hósan õ mondott le róla. Sikeres szoptatást! :o)
hogy ha túl sok tejed van, be gyulladhatnak a melleid... de ha a baba sokat eszik és mindig kiüriti a melled akkor nem hiszem hogy lenne gondod :)
A kereslet kínálat hamar beáll, és akkor nem nagyon fog maradni a végén.Így begyulladni sem fog.Sosem lesz fizikai értelemben tök üres a melled, mert szoptatás alatt rengetg tej termeõdik, sõt a szopott mennyiség jelentõs része, akkor termelõdik. Amikor a baba növekedése inteziv idõszakába lép, akkor elõfordulhat 1-2 napig, hogy egyszerre nem elég neki csak az egyik melled, olyankor nyugodtan rakd a másikra is.Nem fog elapadni.A nõi mell úgy mûködik mint egy WC tartály.Ha kiürül, akkor feltöltõdik.Ha sokat fejsz, akkor azt hiszi a szervezeted, hogy többet kell termelnie és végén úgy fogod érezni magad, mint egy fejõstehén.Mert, ha beállt tejtermelésnél nem fejsz, pedig addig fejtél, akkor lehet belõle probléma.Ah mesélték a mellgyulladás nem egy leányálom. Mindenesetre célszerû megtanulni egy fejésitechnikát, a kézzelfejés is igen remek tud lenni, mert ki tudja mikor lesz rá szükséged.


Mi az az egyházadó? Egyáltalán milyen hátrányom származik abból, ha nem fizetem?

Halvány fogalmam sincs róla, szóval azt sem tudom, kinek, hogy, hova, hogy jönnek rá, hogy fizetnem kell stb.

Legjobb válasz: Egyházadó a helytelen elnevezése az egyházközségi hozzájárulásnak. Én csak a Katolikus Egyház gyakorlatát tudom ismertetni másra nincs rálátásom. Azt hallottam, hogy a Hit Gyülekezeténél kötelezõ mindenböl tizedet fizetni. Az egyházközségi hozzájárulás a hivek anyagi hozzájárulása az egyházközség müködéséhez (rezsi, munkabér stb.) Mértéke a nettó jövedelem 0,5 - 1%-a. (évente.) Azonban ez csak iránymutatás, mindenkinek a lelkiismeretére van bizva, hogy fizet-e és mennyit. "Hogy jönnek rá?" Amikor az Egyháztól kérsz valamit (egyházi esküvõ, temetés) akkor szokták megkérdezni. A keresztelésnél nem mert az ingyenes. Ha addig nem fizetted általában 1500 ft/év befizetését kérik. Hátrányod ha nem fizeted - gyakorlatilag - nem származhat belõle, mert sem a temetést, sem az esketést nem lehet megtagadni ilyen okok miatt. Másrészt - kikérövel - szabadon választhatod meg, hogy hol melyik templomban kéred a temetést vagy esketést. A keresztelés ingyenes.

Egyházadó a helytelen elnevezése az egyházközségi hozzájárulásnak. Én csak a Katolikus Egyház gyakorlatát tudom ismertetni másra nincs rálátásom. Azt hallottam, hogy a Hit Gyülekezeténél kötelezõ mindenböl tizedet fizetni. Az egyházközségi hozzájárulás a hivek anyagi hozzájárulása az egyházközség müködéséhez (rezsi, munkabér stb.) Mértéke a nettó jövedelem 0, 5 - 1%-a. (évente.) Azonban ez csak iránymutatás, mindenkinek a lelkiismeretére van bizva, hogy fizet-e és mennyit. "Hogy jönnek rá?" Amikor az Egyháztól kérsz valamit (egyházi esküvõ, temetés) akkor szokták megkérdezni. A keresztelésnél nem mert az ingyenes. Ha addig nem fizetted általában 1500 ft/év befizetését kérik. Hátrányod ha nem fizeted - gyakorlatilag - nem származhat belõle, mert sem a temetést, sem az esketést nem lehet megtagadni ilyen okok miatt. Másrészt - kikérövel - szabadon választhatod meg, hogy hol melyik templomban kéred a temetést vagy esketést. A keresztelés ingyenes.
Egyházi adót az fizeti aki a közösség tagjának érzi magát. Természetesen jogodban áll nem fizetni, de akkor be kell számítanod, hogy azok részesülnek elõnyben, akik fizetik. Pl. esküvõ, keresztelõ idõpontjában, egyházi óvodába, iskolába való bekerülésben. (Hiszen ezeket ezekbõl a pénzekbõl is tartják fenn)
Elvileg abba a templomba kell fizetni, ahova a lakóhelyed szerint tartozol (ezt bármelyik plébánián megmondják, hogy a kerületben vagy a városban melyikbe tartozol). Én pl. máshova fizetek, mert máshova járok (a város másik végére), de semmi gond nincs belõle. Amikor ideköltöztem, kb. 2-3 évig nem jártam sehova, nem is fizettem, visszamenõleg nem kérte el senki, csak én szerettem volna ha rendben van, m így akkor nekem is 1500-2000 forint/év összeget mondtak.
Csak annyi, hogy nem szívesen esketnek, vagy keresztelik a kölköd késõbb. De már ezt sem veszik olyan szigorúan.
A második választ szeretném pontosítani, csak hogy ne téves kép alakuljon ki. Én a Hit Gyülekezetébe járok, ezért elég biztosan tudom, mit kell, mit nem kell fizetni. Tizedet nem "kell", senki nem tartja számon, ki fizetett, ki nem, fõleg, mert sokszor az adakozás során névtelenül bedobják egy borítékban. Gyakran én is csak így adom oda. Ha valamelyik presbiternek adom oda, megköszöni, áldást mond az életemre, de nem jegyezgeti fel a noteszába, hogy én személy szerint adtam vagy ilyesmi. Már csak azért is kizárt, hogy kelljen, mivel nyilvántartást sem vezetnek a hívõkrõl. Még a hívek számát is csak becsülni tudjuk, nincs névsor. Ez hitbeli kérdés nálunk. Ha hiszem, hogy Isten ezért megáld, akkor adok. Ha nem tudok ebben hinni, akkor nem adok. Remélem, segítettem. A többi egyház gyakorlatát nem ismerem.
az egyházadó egyértelmû lenyúlás a semmire.. ennyi ingyenélõ banda könnyû pénzkereseti forrása :)
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. Kíváncsi voltam rá, mert hallottam valakitõl, hogy befizette az egyház adót. Én össze-vissza költözködök, azért kérdeztem, hogy honnan tudják, hogy én épp most ott lakok, vagy ezt egyetemesen kell fizetni, nem épp az adott helyen stb. Még nem fizettem sose, igaz templomba nem járok, nem is tudtam róla, hogy van ilyen. Mindenesetre megfontolandó.

Mi van olyankor, ha az anyósomhoz vagyok párommal és két gyermekemmel együtt bejelentve, és ő önkényesen kijelent onnan engem, milyen hátrányaim származhatnak abból, ha a két kiskorú gyermekem viszont az ő lakcímén marad?

Legjobb válasz: Ha kijelent és te mégis ott élsz továbbra is, nem tesz ki téged a kijelentés után, ezt nem kezdeményezi sehol sem, akkor az anyósod szabálysértést követ el. Megsérti a lakcímbejelntés szabályait és pénzbírságot kell fizetnie a rendõrségnek. Ujjabban sokakat büntetnek így, akik kijelentkeztek és mégis a címükön találják meg õket. Itt az anyósod lenne a szabálysértõ, hiszen a kijelentésrõl te nem is tudsz gyakorlatilag semmit. Aki beenged a tulajdonjogába lévõ ingatlanba valakit, hogy ott éljen, annak KÖTELESSÉGE aláírni a szállásadót.

Ha kijelent és te mégis ott élsz továbbra is, nem tesz ki téged a kijelentés után, ezt nem kezdeményezi sehol sem, akkor az anyósod szabálysértést követ el. Megsérti a lakcímbejelntés szabályait és pénzbírságot kell fizetnie a rendõrségnek. Ujjabban sokakat büntetnek így, akik kijelentkeztek és mégis a címükön találják meg õket. Itt az anyósod lenne a szabálysértõ, hiszen a kijelentésrõl te nem is tudsz gyakorlatilag semmit. Aki beenged a tulajdonjogába lévõ ingatlanba valakit, hogy ott éljen, annak KÖTELESSÉGE aláírni a szállásadót.
Szerintem nem lehet valakit kijelenteni.
A kérdező hozzászólása: De igen, ki lehet, bármikor, mivel õ a szállásadó, ez az õ döntése.Kicsit komolyabb válaszokat várok, amit elõre is köszönök.
HA együttéltek (házasok vagytok), akkor nem jelenthet ki. Ha csak együttéltek, akkor nyugodtan kijelenthet, a gyerekek meg maradnak az apjukkal egy lakcimen.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyunk házasok, mégse szeretném, ha nála lennénk bejelentve, mivel ha bizonytalanná válik az apjával való együttélésünk és gyermekelhelyezésre kerül sor, félek, hogy elõnyben lesznek õk, az állandó lakcím miatt.
A kérdező hozzászólása: Az igazat megvallva, nem lakunk ott vele, mindösszesen a párom fejébõl pattant ki a gondolat, mert így könnyebben kapnánk önkormányzati támogatást, én mégis abszolut ellene vagyok a dolognak, mert ismerem anyósomat és tudom, hogy CSAK VISSZAÉLNE a helyzettel, õ maga venne fel mindenféle segélyeket, egyéb segítségeket vehetne igénybe a névleges lakcímért fejében, és én ezt semmiképpen nem akarom - nem neki akarok kersztbe tenni, de nem szeretném, ha a két gyermekemmel élne vissza, és akkor még ráadásul azt gondolom, ha gyermekelhelyezésre kerülne sor, elõnyben lennének a fiával együtt..De lehet hogy kiírom ezt a köv.kérdésbe, ha itt nem kapok választ.
Semmi nem lesz, mert nem ezen múlik a gyermekelhelyezés.
Azért így nem kicsit más a leányzó fekvése, hogy valójában nem laktok ott, csak az önkormányzati támogatásért jelentkeznétek be oda. Anyósod nem önkényesen jelent ki ebben az esetben, hanem törvény szerint jogosan jár el a kényszerkijelentéseddel: nem laksz ott, neked kötelességed lenne kijelentkezni, ha nem teszed meg, õ kijelenthet. Anyósod nem tudna visszaélni a helyzettel, azért, hogy ti oda vagytok bejelentve, õ nem vehet fel semmilyen segélyeket, egyéb segítségeket. Ha pedig gyerekelhelyezésre kerülne a sor, az nem számít, hogy hova vannak bejelentve a gyerekek. Anyósodnak meg semmi köze a gyerekelhelyezéshez, hacsak nem õ a gyerekeitek gyámja. Mellesleg a bejelentkezésetekkel csak anyósod veszíthet: ha oda vagy bejelentve állandóra és végrehajtás indul ellened, akkor viszik a cuccait, amirõl nem tudja hitelt érdemlõen bizonyítani, hogy az övé. Ráadásul ha már most azon jár az agyad, hogy mi lesz majd a gyerekelhelyezésnél, nem valószínû, hogy békességben fogtok "elválni" az élettársaddal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!