Találatok a következő kifejezésre: Mi gyorsítja enyire a fényt (1 db)Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért megy össze a rugó melegítés hatására?

2

Hogyan veszi fel a hangot? Lent!

Sziasztok! Az érdekelne, hogy a sáskák, szöcskék és tüvcskök, hogyan veszik fel a környezetükből a hangokat. Sürgősen kéne a válasz.

0

Milyen természeti hatások érik az embert?

2

Ferde lejtő átmegy függőleges körpályába. A lejtőn legalább milyen magasságból kell a testet elengedni, ha azt akarjuk, hogy végigmenjen a körpályán (a legfelső pontnál se váljon el)?

A súrlódás elhanyagolható.
Részletes leírást légyszíves.

1

R sugarú félgömb tetejéről, kezdősebesség nélkül elindított test hol fog elválni a felszíntől?

A test csak csúszik, nem gördül és súrlódásmentesen.
Részletes leírást írjatok légyszíves.

0

Ismertek agykutatásról, álomkutatásról szóló ismeretterjesztő filmeket?

1

Milyen mozgásfajtát tapasztalnánk, ha egy atomot lekamerázva, majd a felvételt lelassítva megfigyelhetnénk magát az atomot?

Tekintsünk el a gyakorlati problémáktól, mint az ehhez lassú kamera és hasonlók. Tehát mit látnánk, mit csinálna az atom, rezegne, hullámzana, forogna, excenteresen mozogna, vagy milyen fajta mozgást végezne?

18

Mi a különbség a johnson kód és a gray kód között?

1

Mit lehet tudni arról, hogy kb. miért igaz a Fermat tétel?

Valami egyenlőtlenségek miatt, nem is lehet egyenlő? Vagy kis hatványokra váletlenül nincs megoldás, nagyobbakra meg nem is lehet? Vagy valami oszthatósági feltételek húzódnak meg a háttérben? Vagy valami egészen más? Tudom, hogy nagyon hosszú és bonyolult a bézonyítás, de intuitíve mi van a háttérben?

5

Mekkora pillanatnyi gyorsulással mozog a 4 kg tömegű test, ha rá hat egy 10 N nagyságú észak fele mutató húzóerő, és egy 2 N nagyságú fékező hatású, súrlódási erő? A test az adott pillanatban kelet fele mozog.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!