Találatok a következő kifejezésre: Mi fog a szomszéd (5 db)

Kedves Felhasználók! Édesapám szeretne építeni egy kemencét a kertbe, de a szomszéd kifogásolja mert hogy nagyon füstölni fog. A szomszéd feljelenthet minket azért mert nagyon füstöl? És kell e építési engedélyt kérni?

Legjobb válasz: Feljelenthet, ha nagyon füstöl, de ne füstöljön. Ha nagyon nem tetszik neki, akkor nem a feljelentés a kérdés, hanem a harag. Ha eddig nem volt bajotok egymással, talán jobb a békesség, s ne legyen kemence. Ha nagyon szeretnétek – és egyébként nem az a dörmögõ típus, hanem normális – akkor vonjátok be a dologba. Trükkösen kérjen a papád tõle tanácsot, emlegesse, hogy majd õt is meghívjátok egy jó kis kenyérlángos sütésre, vagy hasonló. A jogi részét nem tudom, de nem a bíró és nem az ügyvéd az, akivel egy utcában éltek.

Feljelenthet, ha nagyon füstöl, de ne füstöljön. Ha nagyon nem tetszik neki, akkor nem a feljelentés a kérdés, hanem a harag. Ha eddig nem volt bajotok egymással, talán jobb a békesség, s ne legyen kemence. Ha nagyon szeretnétek – és egyébként nem az a dörmögõ típus, hanem normális – akkor vonjátok be a dologba. Trükkösen kérjen a papád tõle tanácsot, emlegesse, hogy majd õt is meghívjátok egy jó kis kenyérlángos sütésre, vagy hasonló. A jogi részét nem tudom, de nem a bíró és nem az ügyvéd az, akivel egy utcában éltek.
neharagudj és ha veszel egy grillezõt és kiteszed? Tudtommal egy kemence nem épületnek számít. Máshová tudjátok építeni a kemencét ahol neki nem lessz útba?Amúgy azoknak van kéménye szal ha füstöl is azt is magasba lövi a füstöt.Szerintem ebbe így beleszólása nincs a szomszédnak, viszont ha nagyon füstöl akkor és elárasztja a szomszédot az ugyanolyan mint a csendháborítás... kb. Szerintem köcs ög a szomszéd, meg irigy, Tegyétek a másik oldalra ahol nem õ lakik és be kap...ja szerintem.De ha nem építítek meg akkor légyszi a kedvemért csináljatok rendszeresen bográcsot!!! ott ahol nem jó neki! :)

A szomszéd kutyája széttépte az összes tyúkunkat! Ha feljelentjük mi fog történni?

Mi kutyánk be volt zárva, másé nem lehetett, másik szomszéd tanúsítja, hogy a szomszéd kutyája a kerünkben volt+ az ő kertjébe is átmnet! Mondtuk, hogy fizessenek, vagy feljelentjük őket! Szóltunk, hogy csinálják meg a kerítést(az ő részük), nem tették! Mire számíthatunk, ha az önkormányzatnál feljelentjük őket! Valószínüleg nincs a kutya beoltva veszetség ellen!Valaki esetleg meg tudná írni, hogyha a kutya nincs beoltva és feljelentjük, akkor mekkora büntetést kaphatnak? Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ!

Legjobb válasz: Elõször is beszélj a szomszéddal. Ha velem ilyen történne zokszó nélkül kifizetném, csak, ne jelentsenek fel, és ne essen baja a kutyámnak. Azon kívül van rájuk felelõsség biztosításom, így a biztosító is kifizetné. Csak az udvart ne pucoljátok ki, amíg nem rendezõdik, hogy legyen bizonyíték.

Elõször is beszélj a szomszéddal. Ha velem ilyen történne zokszó nélkül kifizetném, csak, ne jelentsenek fel, és ne essen baja a kutyámnak. Azon kívül van rájuk felelõsség biztosításom, így a biztosító is kifizetné. Csak az udvart ne pucoljátok ki, amíg nem rendezõdik, hogy legyen bizonyíték.
Természetesen, ha nincs oltva a kutya akkor 80-200 ezer lehet a büntetés. (állatvédelmi törvény szól errõl)
80 ezer a büntetés, ha nincs oltva valamint a tyukokára. Derendõrségen jelentsétek ne az önkormányzatnál.
Ja és minden bizonyítékot fényképezzetek le, tarsatok meg, amit csak lehet, stb.
Én inkább a rendõrségen tennék feljelentést, mert az Önkormányzat... Illetve ha van tanútok, aki 100%-osan tudja tanúsítani, hogy az a kutya volt, akkor kártérítési pert tudtok indítani ellene.
jegyzõ jegyzõ jegyzõ jegyzõ jegyzõ jegyzõ Remélem, elégszer leírtam. A kerítés, a szökés, az oltás hiánya, mind-mind az õ hatásköre. A többi hatóságot majd belekeveri õ, ha szükségét érzi.
Hivatalos út is van.Rendõrségi feljelentés, kutyával való veszélyeztetés címszóval és a tyúkok miatt is.Tanú van , meg fogod nyerni, csak idõ kérdése.De akkor nem 10ezret fogsz kérni hanem az összes tyúk piaci árát, mellé az etetési gondozási költségüket amivel felnevelted õket, plusz fizeti a teljes perköltséget.Tipikus tyúkper lesz , de végigvinném , az ilyen alakoknak ne legyen már olyan nagyon jó .Mellé az oltás miatt feljelentés az önkormányzaton.
Volt hasonló nálunk. Véletlenül ráesett a kocsijukra egyik éjjel egy üveg kromofág, fene tudja honnan.Utólag belátta hogy olcsóbb lett volna fizetni a néhány 10ezret mint egy teljes kocsifényezést kipengetni..Próbált gyanúsítani de a képébe röhögtünk ahogy õ tette.Ha harc , legyen harc.
Igazatok van, le kellállítani õket- A kerítés miatt a jegyzõhöz menjetek, az oltás miatt a körzeti tisztiállatorvoshoz.(ha nem tudod ki az aklkor a sima állatorvoshoz. Megmondod, hogy a kutya vad, vadászik, tyukor öl, megharap állatot. Kötelesek kimenni és ellenõrizni.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy nehéz lesz, de ez egy kicsit már sok! A mi kutyánkat kellett elzárni egy kis ólba, mert félünk, hogy megmérgezik, az övé meg szabadon van, az utcára is kiengedik! Véleményetek szerint, akkor most hova menjünk? Rendõrség, önkormányzat, állatorvos? Rendõrségen szerintem ezzel nem foglalkoznak. Önkormányzatnál, az Igazgatási osztályon, nálunk 3 csoport van: igazgatásrendészet: itt szóljak, hogy lehet nincs a kutya beoltva? (itt végzik a szabálysértési ügyeket), van még vállalkozási csoport, itt foglalkoznak az állatok tartásával stb, a 3. csoport az általános igazgatás, ott lehet birtokvédelmi eljárást kezdeményezni. Mindnek külön illetéke van 3 ill 5 Eft, ha mindenhová beadom, elég sokba kerül! Tanácstalan vagyok! Kérlek segítsetek!
Mivel nem bizonyítható, h az a kutya ölte meg, és a szomszéd a kárt se fogja megfizetni, ezért szívás. Max az oltatlan kutya miatt tudod feljelenteni, az meg nektek egy fillért se hoz.
A helyi jegyzõnek kell leírni, mi a helyzet, õ pedig kötelezheti, hogy csinálja meg a kerítést. A szomszédi viták és az állatok ügye is hozzá tartozik, nyugodtan kérd a segítségét.
A kérdező hozzászólása: Lehet félreérthetõen írtam, de! Már beszéltünk velünk, értelmesen, mondtuk nekik, hogy zárják el a kutyát, csinálják meg a kerítést és megbeszélünk egy alacsony árat! Kb:10 000 Ft, szerintem 12 db tyúkért ennyi pénz, nagyon kevés, mondtuk nekik, ha nem tudunk megállapodni feljelentjük õket! Kaján vigyorral az arcukon, mondták, hogy nyugodtan! Igazából elég sok piszkos dolguk van, és még senki nem jelentette fel õket és ezért merik ezt csinálni. Õszintén én azzal is megelégednék, ha a kutyát beoltják, és megcsinálják e kerítést, nekünk nem a pénz a lényeg, hanem, hogy húzzák meg magukat!
Ha a szomszéd hajlandó kifizetni a károtokat, akkor semmi szükség feljelentésre. Ha az oltás miatt megbüntetik, akkor abból Ti nem láttok egy fillért sem. Próbálj velük megegyezni, ha nem hajlanak a fizetésre, akkor állatorvos, rendõrség.
A rendeletet a bírság mértékérõl nem találtam 7.) Azt az ebet, amelyik nem részesült az életkorának megfelelõen elõírtak szerinti (érvényes) veszettség elleni védõoltásban, veszettség szempontjából aggályosnak kell tekinteni. A veszettség szempontjából aggályos állatot tizennégy napra hatósági megfigyelés alá kell vonni, és - amennyiben még nincs - az ebeket elektronikus azonosító transzponderrel (bõr alá ültetett mikrochippel) a tulajdonos költségére meg kell jelölni. A megfigyelés megszüntetésével egy idõben az érvényes veszettség elleni védõoltással nem rendelkezõ eb veszettség elleni beoltását el kell rendelni. Az oltatási kötelezettség elmulasztásakor az állat tartójával szemben bírság is kiszabható.
A kérdező hozzászólása: köszönöm utolsó! Honnan tudod, hogy 80.000? Esetleg megírnád a jogszabály, rendelet számát? Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a választ! Lépni fogunk az ügyben!

Mi fog történni a szomszéd kismamával, ha ma bekerült kórházba 27 hetesen, mert fájdalmai voltak és két ujjnyira kinyílt?

Én is kismama vagyok, a 26.hétben vagyok, a szomszéd kismamaért nagyon aggódom!

Legjobb válasz: remélhetõleg sikerül visszatartani a babát, mert még nagyon fejletlen több szerve is. Ha kórházban van kevesebb ok van aggodalomra. Szegényke, remélem nem lesz semmi baj. Ha hazajön is mindig mondd neki, hogy pihenni és pihenni, de lehet hogy ár égig bent kell maradnia.

remélhetõleg sikerül visszatartani a babát, mert még nagyon fejletlen több szerve is. Ha kórházban van kevesebb ok van aggodalomra. Szegényke, remélem nem lesz semmi baj. Ha hazajön is mindig mondd neki, hogy pihenni és pihenni, de lehet hogy ár égig bent kell maradnia.
Reméljük az orvosok csodát tesznek, és megelõzik a bajt.most még nagyon nem kellene megszületnie annak a gyereknek.Minden nappal nagyobb az esélye az életbenmaradásra. Valószínûleg szigorú fekvésre ítélik, és komoly dózisban kapja majd a magnéziumot, meg minden izomlazító dolgot.
Na mi történt vele? szerintem bent tartották és bevarták a méhszáját... jaj szegény! De ami a legfontosabb, TE ne ijedj meg, veled nem fog megtörténni! Fobtos a sok pihenés!!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi a helyzet tegnap óta, a férjével még azóta nem találkoztam. Tegnap kapott infúziót, hogy leállítsák a további tágulást és még nincs itthon, szerintem ha haza is engedik, szigorú fekvés lesz neki. Sajnálom õt nagyon, de a lényeg, hogy a baba jól legyen és még min. 1 hónapig maradjon bent, hogy kifejlõdjön a tüdeje. Kicsit megijesztett engem is a dolog, mostantól én is jobban kímélem magam, bár hála Istennek én jó vagyok! Nem egyszerû ez a terhessség! Az ember csak akkor nyugodhat meg, ha már a babát a kezében tartja (vagy még utána se, mert jön más izgalom)! Minden jót kívánok minden kismamának!


A szomszédban van a szuka kutyám fia (ők vették meg). Sajnos megtörtént a sex közöttük. Mennyi esély van rá, hogy sérült kiskutyák fognak születni? Mi lehet a probléma?

Sajnos hallani sem akarnak az ivartalanításról, s a megszakító injekcióról sem. Fajtiszta shar-pei-r?l van szó.

Legjobb válasz: A szukát kéne ivartalanítani!A kölykök lehet hogy egészségesek lesznek de az õk utódai már nem biztos!:( Szerintem a kölyköket csak ivartalanítva add el vagy ivartalanítási kötelezettséggel!

A szukát kéne ivartalanítani!A kölykök lehet hogy egészségesek lesznek de az õk utódai már nem biztos!:( Szerintem a kölyköket csak ivartalanítva add el vagy ivartalanítási kötelezettséggel!
Csak gratulálni tudok.. Már ne is haragudj de eleve hiba volt anno pároztatnod a kutyád, mivel gondolom nem vagy tenyésztõ.. Gondolom a kutyának nincsenek szûrései, tenyész szemléje stb. Tudom nem ez volt a kérdés de nagyon fel tud húzni ez a dolog.. Muszáj lesz ivartalanítani, kerül amibe kerül mert ilyen közeli kapcsolatnál elég nagy az esély beteg kutyákra.. És a te kutyád is IVARTALANÍTTASD!!!
Halmozottan terhelt kiskutyákat szeretnének? Csak a mûtét, amitõl végre kitudják nyitni a szemeiket, horribilis összegbe kerülne. Inkább ivartalanítás! Legalább mostlegyél felelõs gazdi- gondolj a kicsikre!
Ha jól értem a kérdést, nálad van a szuka, a te kutyád vemhesült. Akkor miért a szomszéd kant akarod, hogy ivartalanítva legyen??? Mihamarabb vidd el a kutyádat legalább egy megszakító injekcióra, de inkább ivartalaníttatni! A szuka gazdinak kell jobban odafigyelnie! A leendõ betegségek és fogyatékosságok listája függ a két kutya genetikai állományától, teljesen pontosan elõre nem lehet tudni. Lehet, hogy az össze kiskutya már 3-8 hetes korára meg fog halni, vagy felnõttként viselkedési, idegrendszeri problémákkal fog küzdeni. Lehetnek fizikailag defektesek is (pl. gyenge csontozat, rossz emésztõrendszer), illetve minden apró betegségre hajlamosak.
Én nem merném megtartani a kicsiket. Nagyon szoros a kapcsolat, szinte biztos, hogy nem lesznek egészségesek. Ráadásul ha véletlen kölyökként egészségesnek is tûnnének, esetleges továbbszaporításuk után, szinte biztos hogy kiütközne valahol a dolog. Ha semmiképp nem akartok ivartalanítani, az állatorvos beoltja és elmennek a kicsik. Bár ez a megoldás kb. ugyanannyiba kerül mit az ivartalanítás... Ráadásul, ha szeretitek és nem akartok tõle további utódokat, nektek és neki is az ivartalanítás lenne a legjobb! Felelõsségteljes döntést kívánok!
Elsõ vagyok! Akkor a férjed és a családja is idióták, már bocs! Szerinted mit szólna hozzá a tenyésztõ h az általa eladott kutya a saját kölyke utódait várja és a "kedves" gazdi nem akarja ivartalanítani?! NEVETSÉGES ÉS SZÁNALMAS! Ennyire tudatlan emberek minek vállalnak kutyát?
Én csak azt nem értem, hogy miért hiszik azt az emberek, hogy egy gyõztes szülõktõl származó kutya az feltétlenül jó is? Sok tenyésztõt is almot ismerek, gyõztes párosításokból. Egyazon alomból elõfordult kiváló kutyus is, de ugyanabból az alomból gyengébb minõségû is, akit csak hobbi kutyának adtak el. Pedig a szülõk gyõztesek voltak! Az, hogy a kutyádnak gyõztes felmenõi vannak, nem jelenti azt, hogy attól a te kutyád is gyõztes lenne, ha ne adj Isten elvinnéd egy kiállításra! Én egyetértek az elsõvel, de hogy a kérdésedre válaszoljak, vidd el a kutyát dokihoz, és még vagy most ivartalanítsd, ha vemhes, akkor vemhesen, vagy adass be neki egy megszakító injekciót és aztán ivartalanítsd. Bár én az elsõt választanám. Nagyon nagy valószínûséggel születnének beteg kiskutyák, a másik meg, hogy nem tudhatod, hogy mindet jó gazdihoz tudnád adni... Lehet jónak tûnik, de az emberek sajnos olyanok, hogy amíg pici a kölyök addig aranyos, de ha felcseperedik, inkább nyûg és vannak emberek, akik aztán lepasszolják. A másik meg, hogy nem tudhatod, ha teszem azt sikerülne mindnek gazdit találni és teszem azt egészségesek lennének, hogy az kölykök gazdijai nem akarják-e pároztatni, na abból viszont már biztos beteg kölykök lennének. Bár szerintem már ezek betegek lesznek, biztos ami biztos, ivartalaníttasd még most a kutyádat.
Kedves utolsó! A távolbanemzés vagy telegónia amirõl beszélsz, csak legenda! PÉLDA: Azért mert egy alomnak esetleg a szomszéd korcsa az apja, a következõ fedeztetésnél már nyugodt lehet a gazdi, nem lesznek keverék kölykök, ha fajtatiszta a következõ apa, akkor csak az õ vérvonalát öröklik a kicsik illetve az anyjukét, de semmiképpen nem jelentkezik az elõzõ alom apjának a vérvonala. LEGENDÁKAT NE ÍRJ! MARHASÁG!
Felelõtlen vagy NAGYON! Amikor tüzel a fajtatiszta amstaffunk (tenyészszemlés), bent van a garázsba, addig amig haza nem megyünk, és akkor is csak akkor lehet kint amikor valamelyikünk kint van vele. (Ez nem állatkinzás, mert amúgy is egésznap fekszik, és olyankor semmihez sincs kedve). Azt nemtudtad, hogy a kutyák bármilyen keritésen áttudnak menni? Remélem tisztában vagy vele, és felvilágosíthatod a kis családod, hogy ezzel a kutyával való tenyésztést elfelejthetik, mert örökre benne marad a mostani kis akciótok a vérvonalába. Olvass utána!!!
Döntsd már el, hogy akkor szült e már a kutyád vagy nem? Elõbb azt írod, hogy a szomszéd kutya, a te szukád fia, aztán azt, hogy még nem fialt a szukád? akkor most hogy is van? ez elég szánalmas így nem gondolod?
14:02 Zseni vagy! Itt a bibi! :) ))
Örülök hogy felelõsségteljes döntést tudtatok hozni. Csak egy kérdésem van: Az utolsó kommentedben azt írtad hogy a kutyád még nem szült, stb.... Akkor hogy lehet a szomszédban a fia?
Ha ilyen nagytudású vagy, minek kérdeztél? De lehet, hogy rosszul fogalmaztad meg a kérdést. Ugyanis nekünk ez jött le. És ilyen formában mégis mit vártál? Ha hozzáteszed a körítést, miáltal tisztában lennénk a háttérrel, akkor más válaszokat kaptál volna. Vannak kérdezõk, akik tudnak fogalmazni, azokat nem oltja le senki, még akkor sem, ha hibázott. Ennyi.
Ami neked bunkóság az másnak vélemény nyilvánítás és jogos!
A kérdező hozzászólása: Azért jó tudni hogy vannak még bunkó emberek!!!!Én segítséget jöttem kérni s nem fejmosásért!S képzeljétek 5 évig sikerült megvédenem a kutyámat a szextõl, mert már több mint 5.5 éves, s még nem fialt.Nem szaporításra lett vásárolva!!!!!!1 napot , sõt 1 órát hibáztunk, s itt pedig már óriási szinte mintha kínoznám a kutyámat úgy beszéltek az emberrel(tisztelet és köszönet a kivételnek).Teszem hozzá azért csak most írok, mert orvosnál voltunk a kutyival, s az ivartanítás mellett döntöttem, hogy elkerüljem az esetleges daganatok, vagy méhgyulladás kialakulását, mert azért egy soha nem fialó kutyánál elõfordulhat.képzeljétek még ezt is tudom......még orvos nélkül is. Aki pedig bunkózik, az itt megmutatta a szép magyar temperamentumot-sajnos-mikor az ember segítséget kér, még rúgtok rajta egyet!!!!!!
14:00-s Szerinted ha marhaság akkor a tk-ba mért nem csak a két szülõ adatait írják be? Visszamenõleg az ükszülõkig benne van, hogy milyen vérvonalú...
Nagyon nagy esélyetek van a sérült kutyákra, nem érdemes kockáztatni. Menjetek el egy jó állatorvoshoz, hogy férjed is ott legyen. Az orvos remélhetõleg meg tudja értetni majd a férjeddel az ivartalanítás szükségességét és fontosságát, pláne egy ilyen helyzetben. Nagyon komoly dolog a tenyésztés, de még komolyabb a felelõs gazdik megtalálása. Ez az eset jó lecke volt erre nézve.
A kérdező hozzászólása: Rosszul fogalmaztam-a férjem, s családja nem akar hallani az ivartalanításról, hiszen egy értékes kutyáról van szó.S "kedves" elsõ válaszoló, nem a kérdésre válaszoltál, a második dolog pedig, a tenyésztõ kérésére, akitõl a kutyám származik(egyébként belga gyõztes kutya lánya) lett fedeztetve a kutya.Természetesen törzskönyves, semmilyen pénzhajhászási lehetõség nem volt benne. Másodszor pedig mi vigyáztunk a szukára, s egyúttal szóltunk is, higy tüzel, ezért õk is figyeljenek a kanra, mert szoktak össze járni a kutyák-játszani.Amíg mi nem voltunk itthon, akkor jöhetett át a kan.
nagyon lapít a kérdezõ...

Vajon mit fognak szólni a kisvárosi meg falusi fidesz fanok amikor az új vármegye-járás rendszer miatt ha közügyet kell intézniük, akkor utazhatnak a szomszéd városba?

Legjobb válasz: Nem vagyok Fidesz fan, csak falusi. Ha közügyet kell intéznünk, most is be kell utaznunk valamelyik városba. Nemcsak az okmányiroda van ott, hanem az önkormányzati feladatok egy része is a kistérségi önkormányzatnál intézhetõ (pl. építésügy, gyámügy) A felsõ tagozat szintén a közeli városban van. Nincs ezer lakosa a községnek, de az önkormányzatban (bent az irodában) a polgármesteren és a jegyzõn kívül 9-en "dolgoznak" (ebben a létszámban nincsenek benne a takarítónõk, csak az irodisták)

Nem vagyok Fidesz fan, csak falusi. Ha közügyet kell intéznünk, most is be kell utaznunk valamelyik városba. Nemcsak az okmányiroda van ott, hanem az önkormányzati feladatok egy része is a kistérségi önkormányzatnál intézhetõ (pl. építésügy, gyámügy) A felsõ tagozat szintén a közeli városban van. Nincs ezer lakosa a községnek, de az önkormányzatban (bent az irodában) a polgármesteren és a jegyzõn kívül 9-en "dolgoznak" (ebben a létszámban nincsenek benne a takarítónõk, csak az irodisták)
1) Sajnos nem lesz vármegye. 2) Mégis ezt milyen tényre alapozod, hogy bármit is elköltöztetnének? Annyit azonban lehet tudni, hogy az ügyintézés már egyszerûsödött és még tovább fog.
Úgy tudom a járások a ma kistérségeknek nevezett közig. egységekbõl lennének. Amirõl te beszélsz Kamumail ("ha közügyet kell intézniük, akkor utazhatnak a szomszéd városba") azok a vidéki önkormányzatok, amiket a Bokros-féle MDF-en kívül eddig még senki nem akart megszüntetni. Azt meg hogy sok embert kilógatnak a hivatalokból én nem tartom olyan elvetemült dolognak. Nálunk pl tele van az önki hivatásos f*szverõkkel meg p*csavakarókkal (tisztelet a kivételnek), egy irodában bent ülnek hárman, holott egy ember is bõven el tudná látni az oda tartozó feladatokat (legalábbis amikor egy forgalmas hétköznapon gombostût nem lehetett leejteni az önkiben annyian voltak, míg az önki dolgozók nagy része egy városi rendezvényen könyökölt, az irodában lévõ alig harmad létszám is vígan elvégezte a dolgát).
"ismerõs szerint 100%, hogy lesz járás. szakmabeli. nekik pl nagy valószínûséggel így megszûnik a munkahelyük, a hivatal, többségében." tekintve, hogy nem az ismerõsöd dönti el (hacsak nem Fideszes politikus), így ez egyenlõre egy vélemény. Nem tény.
A kérdező hozzászólása: ismerõs szerint 100%, hogy lesz járás. szakmabeli. nekik pl nagy valószínûséggel így megszûnik a munkahelyük, a hivatal, többségében.
A kérdező hozzászólása: Nah nem lesz? csoda. ez új. akkor nem tudom, hogy ez így magával vonja e az átalakítást. ha vármegye rendszer lenne, akkor jönnének ezek a járások, amik a hivatalokból lennének. viszont valami rendszer alapján van megszabva, hogy melyik város, falu polg hivatala lehet járás, nem mindegyikbõl lehetne, ahol nincs járás ott gyakorlatilag megszûnne a jelenlegi polg hivatal, valami minimál maradva, és mehetne az ember a szomszéd városba.
A kérdező hozzászólása: Én speciel olyan hivatalt ismerek ahol szó szerint belebetegszenek a munkába. mind1, majd hisznek az emberek a saját szemüknek, bõrüknek.
A kérdező hozzászólása: nyilvánvalóan vannak települések ahol ez már most is így mûködik, nem mondtam, hogy nincs ilyen.
Öhm, én úgy tudom, hogy elvetették ezt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!