Találatok a következő kifejezésre: Mi fog a (8002 db)

Mit fog a fogorvos csinálni az első fogammal?

Régebben már kitisztította,meg betömte,de most megint elromlott és egyre rosszabb...már feketedik is.Jöv?hétre tudtam programáltatni magam...mire számítsak?!Kifúrja és újra betömi?Attól megmarad még a feketeség?:(

Legjobb válasz: Az elszínezõdött fog sajnos sose lesz már fehér. Szerintem gyökérkezeljék és tetess rá egy szép koronát. Nekem az elsõ fogam egy rossz tömés miatt elhalt, elszürkült, az is gyökérkezelve van és cirkonvázas porcelán korona van rajta. Meg se látszik hogy nem igazi.

Az elszínezõdött fog sajnos sose lesz már fehér. Szerintem gyökérkezeljék és tetess rá egy szép koronát. Nekem az elsõ fogam egy rossz tömés miatt elhalt, elszürkült, az is gyökérkezelve van és cirkonvázas porcelán korona van rajta. Meg se látszik hogy nem igazi.
A kérdező hozzászólása: drága az ilyen koronás cucc?
Másik válaszoló vagyok, de 40.000Ft körül van, én Pestre ahova járok, ott: Cirkon korona (fémmentes): 39.000 Ft :)
Az elsõ vagyok Az enyém is 40ezer volt. A cirkonvázas korona vázszerkezet is hófehér, melyre a fehér porcelánt dolgozzák rá. Így teljesen természetes hatású, napfényben és UV fényben is fehér teljes fogalakban, és ráadásul javítható is. A hagyományos porcelán korona vázszerkezete szürke fémszínû, melyre a fehér porcelánt dolgozzák rá. Napfényben és fõképp UV fényben a köszörült fogcsonk virít. Idõvel megkopik a fogéleken a porcelán és elszürkül a kilátszó vázszerkezet miatt. Az elsõ fogakkal pedig nagyon sokat és erõsen harapunk, ezért jobban kopik az éle mint a rágófogaké. Elsõ fognál érdemes áldozni a jobb és szebb minõségre.

Most megyek fogamzásgátlót íratni, mit fog a doki csinálni? Milyen kérdéseket tesz fel?

Vérvétel mindig kötelez??

Legjobb válasz: Engem egy nõdoki sem küldött még el vérvételre, de azért az nem árt. Meg fogja kérdezni, hogy szedtél-e már korábban valamilyen fogamzásgátlót, hogy érzékeny vagy-e valamilyen gyógyszerre. Ezután elképzelhetõ, hogy megvizsgál. Ha nem voltál az elmúlt 1 évben rákszûrésen, akkor valószínûleg levesz kenetet. Nagyjából ezek fognak történni.

Engem egy nõdoki sem küldött még el vérvételre, de azért az nem árt. Meg fogja kérdezni, hogy szedtél-e már korábban valamilyen fogamzásgátlót, hogy érzékeny vagy-e valamilyen gyógyszerre. Ezután elképzelhetõ, hogy megvizsgál. Ha nem voltál az elmúlt 1 évben rákszûrésen, akkor valószínûleg levesz kenetet. Nagyjából ezek fognak történni.
Ha alapos az orvos és 1. irattatod föl a gyógyszert kenetet vesz, és elküld vérvételre. Nekem legalábbis ezt tette, remélem neked is ezt fogja. Így kiderül(het) hogy van-e valami májfunkciózavarod, vagy egyéb gond, ami miatt vagy nem javallt a tabletta alkalmazása vagy pedig bizonyos fajtájút kell, hogy felírjon.

Mit fog mondani a fogorvos és mit fog a fogaimmal csinálni?

Nagyon rosszak a fogaim,lyukasak,már több le is tört,köztük az els? két szemfogam.Utoljára ált.iskolában voltam fogorvosnál,most már 30 is elmúltam.Többször is fájtak,de megoldottam fájdalomcsillapítóval.Légyszi ne szóljatok meg!!!

Legjobb válasz: szia. mindenki parázik a fogorvostól, még én is, pedig sosem fáj a kezelés, mert a nagynéném a dokim, és nagyon jól adja a szurit, végülis ez a lényege, hogy idegbe adja... amugy amig menthetõ egy fog, addig mentik, pótolják, gyökérkezelik, nyugi az sem fáj, legalábbis nekem az sem fájt. ha menthetetlen, akkor húzzák csak ki, ilyenkor pedig hidat lehet csináltatni, illetve rengeteg fogpótlási módszer létezik még, implantátum, STB. az elsõ fogaidra valószinûleg korona kerül majd. arra viszont készülj fel, hogy egy rendes magánorvos elkéri ezek árát, de elõre mindig egyeztess árat. ezt igy szokás.

szia. mindenki parázik a fogorvostól, még én is, pedig sosem fáj a kezelés, mert a nagynéném a dokim, és nagyon jól adja a szurit, végülis ez a lényege, hogy idegbe adja... amugy amig menthetõ egy fog, addig mentik, pótolják, gyökérkezelik, nyugi az sem fáj, legalábbis nekem az sem fájt. ha menthetetlen, akkor húzzák csak ki, ilyenkor pedig hidat lehet csináltatni, illetve rengeteg fogpótlási módszer létezik még, implantátum, STB. az elsõ fogaidra valószinûleg korona kerül majd. arra viszont készülj fel, hogy egy rendes magánorvos elkéri ezek árát, de elõre mindig egyeztess árat. ezt igy szokás.
amugy max. annyit mondanak hogy: ejj ejj, de aztán úgyis megcsinálja, mert ez a munkája, ezért kap pénzt!
ha két elsõ fogad között van lyuk, azt simán kifúrja, és szép fehér töméssel palástolja, rosszabb esetben, lehet, hogy gyökérkezeli, végsõ esetben koronát raknak, ha annyira rosszak, ez lehet híd is, de lehet egy-egy korona is. Nagyon szépen meg tudják csinálni, de mint írtam, amig menthetõ egy fog, addig mentik! Én ide járok, Szombathelyre, nagynéném a fogorvos: http://www.queendental.hu itt tudtok akár árajánlatot is kérni, attól még nem muszáj idemenni, de õ egy profi orvos. a lényeg, hogy nem kell félni, egy betegorientált orvos sosem nevet ki, nem szól le, elsorolja a lehetõségeket, az anyagi vonzatokat, és rádbízza a döntést, de próbál mindig a legjobb felé terelni! a szurit érzitek, utána pedig semmit. na még a végére azt is: a felsõ fogsorban minden fognak külön idege van, igy ott minden foghoz külön szurit kaptok, általában Ultracaint (szuper) alsó fogsornál 2 ideg van, egy-egy oldalon, igy lentre ha egy szurit kaptok, az egész oldal elzsibbad, igy a kezelés is gyorsabb lehet. Elsõ voltam, remélem segithettem!! :)
Nem tudom, hogy állsz anyagilag, de magánorvos valószínûleg nem fogja leszólni a fogaid, mivel neki ebbõl pénz lesz és nem akarja, hogy elpártolj tõle. Amúgy manapság nagyon ritkán húznak fogat, mert olyan korszerû anyagok vannak, hogy csak na:) Úgyhogy itt az ideje, hogy meglátogass egy dokit:)
Bocsi, hogy beleszólok, de nekem is ilyen problémám van. Szóval akkor tud még szép, igényes fogakat csinálni?
Az elsõ két fogam között felfedeztem egy kis feketeséget, valószínû, lyukas, de még nagyon apró. Azt meg tudja szépen csinálni? (Ha lehet, akkor az elsõ válaszoljon!) Köszi!
nekem is ez a problémám, csak nekem szärok a fogaim és mindíg kiesett a tömés, és egyre nagyobb lukak lettek rajtuk, ezért nem is nagyon mentem többet :( Nemrég viszont rávettek hogy menjek el a dokihoz aki azt mondta hogy az egész kb 1, 5 milka lesz :O nincs erre valami olcsóbb, de szintén tartós megoldás? esetleg altatásban ?
azt a 1, 5 millát ugy tudom elképzelni, hogyha teljes porcelánhidat kapsz, alulra-felülre... (még mindig az elsõ)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, fõleg Neked kedves"elsõ":-)

Egy 6 hónapos babának mi lazítja és mi fogja a székletét?

Az a problémám,hogy most kezdtük a hozzátáplálást és a kisfiam széklete elég kemény lett,sokszor csak nyom,de nem tud kakálni.

Legjobb válasz: Ez természtes ilyenkor, meg fog változni pár hét alatt, és beáll a rend. Ami lazít, az a barack, de lányom borzalmasan megcsikarta, nem isnagoyn adtam neki. Ha szorulása van , itass vele sok folyadékot, kamilla vagy mecsek teát, higított rostos baba gyümilét. Ami kimondottan fog a banán, de fog az alma is, répa is. Hajthat a sütõtök, de lányomat nem hajtotta meg.

Ez természtes ilyenkor, meg fog változni pár hét alatt, és beáll a rend. Ami lazít, az a barack, de lányom borzalmasan megcsikarta, nem isnagoyn adtam neki. Ha szorulása van , itass vele sok folyadékot, kamilla vagy mecsek teát, higított rostos baba gyümilét. Ami kimondottan fog a banán, de fog az alma is, répa is. Hajthat a sütõtök, de lányomat nem hajtotta meg.
Szilvapüré, õszibarack, sárgabarack hajt. Alma banán répa fog. DE ! Minden a gyerekedtõl függ. Szerintem beáll idõvel. Ne aggódj. Ha szoptatod segíthetsz azzal hogy te is eszel szilvát, barackot.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! :)

Ha be van dagadva a nyirokcsomóm és a fogam miatt, akkor az orvos mit fog a fogammal csinálni? Nem birom nagyra nyitni a számat, így is tud kezelni?

Legjobb válasz: szia.Sajna én is így voltam, be volt dagadva a nyirokcsomóm a fogaim miatt, elöször csak antibiotikumot kaptam, majd idegelni kezdték, pedig nem volta lyukas,kb...fél évig jártam, és nem sok hatást értünk el mert mindig begyulladt,a fogam nem volt jó helyen az állkapcsomba, nyomta a többi fogamat, és amikor nõtt mellet a másik fog megsértette ezt a fogamat, ezért gyulladt mindig be.Hát most kb 3 hónapja kihúzták, és még csak most kezd lemenni a nyirokcsomó, és ugyanígy voltam, nem tudttam kinyítni a számat, és állandóan fájt az állkapcsom

szia.Sajna én is így voltam, be volt dagadva a nyirokcsomóm a fogaim miatt, elöször csak antibiotikumot kaptam, majd idegelni kezdték, pedig nem volta lyukas, kb...fél évig jártam, és nem sok hatást értünk el mert mindig begyulladt, a fogam nem volt jó helyen az állkapcsomba, nyomta a többi fogamat, és amikor nõtt mellet a másik fog megsértette ezt a fogamat, ezért gyulladt mindig be.Hát most kb 3 hónapja kihúzták, és még csak most kezd lemenni a nyirokcsomó, és ugyanígy voltam, nem tudttam kinyítni a számat, és állandóan fájt az állkapcsom
Sztem ha nem súlyos annyira akkor elõször várd meg míg lejjebb megy, mert nem fogja tudni megcsinálni!

A 26. hétbe vagyok. Mikor fog a mell láthatóan megnőni? Lehet, hogy nem is lesz nagy?

Legjobb válasz: Elõforduhat, hogy nem fog olyan számottevõen megnagyobbodni, de azt majd úgyis látni fogod illetve érezni(nehezebbek lesznek egy kicsita az anyatej miatt, az biztos).

Elõforduhat, hogy nem fog olyan számottevõen megnagyobbodni, de azt majd úgyis látni fogod illetve érezni(nehezebbek lesznek egy kicsita az anyatej miatt, az biztos).
Szerintem már az elsõ hónapban is jelentõsen megnõ , megduzzad a mell, elég láthatóan. Legalábbis nálam ugy volt. Nem mindenkinek nõ meg jelentõsen. A fontos az, h legyen tejecske) Megfelelõ étrend az egész.

Mikor fog a kisfiam "rendesen" járni?

12,5 hónapos kisfiam most kezdett úgy lépegetni, hogy már nem kapaszkodik. Járkál a lakásban, már úgy is megy neki, ha közben mindkét kezében hoz valamit (pl. egy plüss állatkát). De egy id? után elkezd billegni, ilyenkor megkapaszkodik valamiben, vagy leül. És még olyan kis bizonytalan a lába, mit az újszülött ?zikéknek :) Mennyi id? kell még ahhoz, hogy az utcán úgy tudjunk sétálni, hogy rendesen megy és csak akkor kell babakocsiba tenni, ha elfárad a lába? Mert azért most még néha elesik.

Legjobb válasz: szia, Nagyon ügyes a bébid. Hová sietteted? A maga ritmusában szépen meg fogja szokni, hogy két lábon állva közlekedik. A kislányom 15 hónapos és kb 1 hónapja sétálgat egyedül. De még mindíg van hogy pelusra huppa. Na és? van ez így. Ne izgulj szépen halad a bébid. Ahogy biztonságosan fog lépkedni, úgy fog egyre kevesebbet esni. Türelem, szépen halad..:))

szia, Nagyon ügyes a bébid. Hová sietteted? A maga ritmusában szépen meg fogja szokni, hogy két lábon állva közlekedik. A kislányom 15 hónapos és kb 1 hónapja sétálgat egyedül. De még mindíg van hogy pelusra huppa. Na és? van ez így. Ne izgulj szépen halad a bébid. Ahogy biztonságosan fog lépkedni, úgy fog egyre kevesebbet esni. Türelem, szépen halad..:) )
Szia Az én kisfiam ennyi idõsen mint most a tiéd, még csak a felállással próbálkozott kb.olyan 14 hónaposan ment egyedül.most 21 hónaposak vagyunk és kb.olyan3 hónapja nem használjuk már a babakocsit ha messzebb megyünk akkor mindig bicajjal indulunk el, és megállunk egy játszótéren ahol kifuthatja magát. Úgyhogy csak nyugi nem kel sürgetni szegénykét, nagyon szépen halad így is, neki még elég az a pár lépés is majd szépen lassan kialakul, én mindig azt mondogatom, hogy az a baba amelyik makk egészséges még egyik sem maradt sem ülve sem csendben!:-)
A kérdező hozzászólása: Nem sürgetem, csak érdekel, hogy meddig tart a folyamat. Vagy baj, hogy megkérdeztem? Azért érdekel, mert a babakocsiban nem szeret lenni, le akar menni a földre, de ott nem sokáig tud állni (itthon tovább tud), és mászni kezd, ha már elveszti az egyensúlyát, ahhoz meg kissé hideg van, meg nem is szeretném, ha a járdán lenne a keze.

7 hetesen mit fog a doki ultrahangon látni a babámból? Csak a pocakomon keresztül vizsgálnak, vagy hüvelyen keresztül is fognak? Milyen életjelenségei lesznek akkor?

Legjobb válasz: Engem 6 hetesen csak hasi ultrahanggal vizsgált, és már szívmûködést is látott. Szerintem már neked is fogja látni. Sok sikert!

Engem 6 hetesen csak hasi ultrahanggal vizsgált, és már szívmûködést is látott. Szerintem már neked is fogja látni. Sok sikert!
szia! nekem hüvelyit csinált, de nekem üres hólyagot kértek! én úgy tudom, h teli hólyagot hasinál kérnek, de hallottam már arról is, h hüvelyinél is telit kértek... na mindegy, sztem készülj mind2re, aztán meglátod:) a hüvelyitõl meg ne félj, ha már úgy is látott alulról nem olyan vészes... szerintem:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, úgy látszik az a legjobb ha mindkettõre felkészülök. Valójában a fejem búbjától a lábam kisújjáig is vizsgálhatnak, csak ne legyen semmi baj a kicsimmel. :)
Szia! Engem hasin néztek, és 7 hetesen már volt szívhang :)
Engem is 7 hetesen hüvelyivel vizsgált. Látta a szívhangot, petezsák méretét stb. Ne félj a hüvelyi uh-tól, egyáltalán nem fájdalmas, csak a helyzet kicsit kellemetlen:)
A kérdező hozzászólása: Amikor bejelentkeztem uh-ra, a hölgy azt mondta teli húgyhólyaggal menjek, talán csak a hasamon keresztül vizsgálnak. Remélem, mert a másiktól félek kicsit.
Szia, nekem hüvelyi UH-t csinált 7 hetesen, már volt szívhangja is. Nekem mérték a petezsák méretét, a baba ülõmagasságát (CRL) stb.
Engem a 12.hétig csak hüvelyen keresztül nzett uht, és igen kb lesz már szívhang is. Gratulálok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! :)
Az elsõ alkalommal hüvelyi UH-t néznek, hasit ritkán! Az én dokim minden alkalommal megnézi a hüvelyt, azután hasi UH!!! 21h terhes

Mikor fog a Bajnai - féle slepp / viccpárt belekötni Orbán könyvosztogatásos dolgába?

Legjobb válasz: Orbán mibe nem kötött bele az "elmúltnyolcévben", amit az akkori kormányok csináltak? És mit valósított meg abból, amit annyira hirdetett?

Orbán mibe nem kötött bele az "elmúltnyolcévben", amit az akkori kormányok csináltak? És mit valósított meg abból, amit annyira hirdetett?
Holnap délben de legkésõbb holnap után vacsoránál :) Amúgy egy olyan jelentéktelen miniatûr párt hiába pattog soha enm lesznek sehol sem ahogy már az MSZP sem... :)
"Gyors számítások szerint, ha persze csak 2000 forint/könyv/érettségizõvel számolunk akkor a miniszterelnök magánakciója kb. 200 millióba került az adófizetõknek. Ebben még nincsen benne a postaköltség" Ezt a pénzt mondjuk inkább egy kórháznak adhatták volna, több értelme lenne a dolognak. Pedro
Amikor majd úgy gondolják. Egyébként igazuk is lenne. Mi a fenének kell közpénzen ilyen hülyeségeket osztogatni? Ezek is úgy járnak mint az alkotmányok, mennek fel a vaterára és hasonló oldalakra.
Azt a pártot nyugodtan lehet viccpártnak nevezni, amely: - a félmilliárdos támogatásból csak 4%-os eredményt hoz össze - közös nevezõre akarja hozni a balosságot a neoliberális gazdaságpolitika támogatásával és Soros képviselésével? Bajnai már szavakban sem áll a kisemberek pártján. A nagytõke, az üzleti világ elvárásait elégíti ki, ezért is támogatja õt Soros György és a Bilderberg. Ezt a politikát próbálja aztán úgy eladni, hogy az valami fantasztikus professzionalizmus, meg válságkezelés. De nyilvánvaló, hogy Bajnai balosnak nevezett neoliberális gazdaságpolitikájából kb. annyi haszna lesz a szegényeknek, mint Gyurcsány ország"építésébõl".
Ez most azt, hogy akit felvettek felsõoktatásba kapott egy 600+ oldalas könyvet? Ja meg középkorinak kinézõ könyvjelzõt? Ja és mindezt rohadt drága külföldi csomagolásban? Meg ütõdésvédõ légbuborékos bugyiban? Amúgy Bajnaié nem viccpárt remélem egyesülnek a szocik azt végre lesz vmi értelem is itt, de ha más nem önkormányzatilag le kéne már váltani a Fidesz mielõtt kihalunk.
Egy érettségizõnek a könyv legyen a legszebb ajándék.
Az ajándék "csak" 51 millióba került. Nekem tetszik ez az ajándék.
Remélem az újdonsült veje is megkapja, sokat tanulhat belõle..fõleg a seggnyalás nélküli érvényesülésrõl. "viccpárt" Kérdezõõ ha 20 év alatti vagy, inkább maradj csendben:) Bár egyeseknél még a 30 év sem garancia a tiszta gondolkodásra.
Milyen könyvet osztanak?
Szerintem holnap tíz óra körül lendülnek mozgásba a szokásos sablonszöveggel, meg az aktuális diktátorozással hogy állami pénzen megy a kormánypropaganda, meg különben is az abszolutista monarchia felé próbálja õket pofozgatni Szent István életmûvérõl szóló könyvek osztogatásával, meg különben is a pénzbõl meg lehetett volna etetni vagy ezer éhezõt és új elefántot is lehetett volna venni a veszprémi állatkertnek. Amúgy legalább nem a Tákolmány negyedik módosítását osztogatja, hanem valami hasznos olvasmány kapnak legalább az érettségizõk még ha szûk kétszázmilliójába plusz a postaköltségbe fájt a dolog egy kis önfényezõ monológgal mellékelve. De most roppant jó hangulatom van, így csak kellemes olvasást kívánok a szerencsés diákoknak!
Errõl van szó?: http://atlatszooktatas.blog.hu/2013/08/21/orbantol_kaptak_aj.. Érdemes elolvasni!
Helyes is, hogy nem akar populista politikát folytatni mert az utóbbi hát 1013 évben az tette tönkre Magyarországot. Haggard te nem vagy normális úgyhogy kuss... Komolyan.

Mit fognak a fogammal csinálni? A fogorvos már csak beutalót fog írni?

Másfél-2 év alatt letörtek a fogam íny feletti darabjai, már csak egy kicsi van meg az íny felett, de az is mozog. Ha az íny felett már csak 1-2 milliméternyi fog látszik, akkor arra szájsebészeti beutalót ír? Õ nem tudja kihúzni? És ha szájsebészetre megyek, akkor ott felvágják az ínyem és úgy szedik ki? Kérlek írjatok!

Legjobb válasz: Elvileg ezt még ki lehet húzni. Ha esetleg menet közben letörne, és a fogorvosod nem szájsebész is egyben, akkor elküld egy szájsebészhez. Ott oldalt kis metszéseket ejtenek, nem fájdalmas, kapsz érzéstelenítõt. Egy hét múlva varratszedés és kész. Javaslom, ha valóban arra kerül a sor, hogy szájsebészeten veszik ki, és sokat kell utaznod a szájsebészetre, vigyél magaddal fájdalomcsillapítót, ugyanis kellemetlen tud lenni, ha hazafelé kimegy az érzéstelenítõ hatása. Egy fogászati asszisztens

Elvileg ezt még ki lehet húzni. Ha esetleg menet közben letörne, és a fogorvosod nem szájsebész is egyben, akkor elküld egy szájsebészhez. Ott oldalt kis metszéseket ejtenek, nem fájdalmas, kapsz érzéstelenítõt. Egy hét múlva varratszedés és kész. Javaslom, ha valóban arra kerül a sor, hogy szájsebészeten veszik ki, és sokat kell utaznod a szájsebészetre, vigyél magaddal fájdalomcsillapítót, ugyanis kellemetlen tud lenni, ha hazafelé kimegy az érzéstelenítõ hatása. Egy fogászati asszisztens
kép van róla, mennyire súlyos a helyzet? Ha még van stabil része, ami az íny felett van akkor ki lehet húzni.
Szerintem semmi garancia nincs rá, hogy azt ki kell húzni. Nemrégiben olyan foggal mentem el, aminek szintén nem volt íny feletti része, de simán lehetett gyökérkezelni, tett bele csapot és felépítette. Szóval még az is lehet, hogy megúszod a húzást. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!