Találatok a következő kifejezésre: Mi ezeknek halaknak a (151 db)

Mik ezek? Adhatom a halaknak?

Kint a kertben egy kifeszített fólia egyik mélyedésében megjelent pár darab 2-3 mm hosszú kis fekete fejjel rendelkez? lárvaszer? valamik. Úgy mozognak mint a szúnyoglárvák, csak nem a víz felszíne közelében, hanem az alján. Mehet halvacsorának? :)

Legjobb válasz: Hát, ha valamilyen szúnyoglárva, akkor lehet vele etetni. Csak tedd tiszta vízbe 1 napra õket, hogy kiürüljön a béltartalmuk. Viszont ha nem ismered õket, akkor óvatosan kellene, mert például a szitakötõ lárva elég nagyra nõ és levadássza a halaidat.

Hát, ha valamilyen szúnyoglárva, akkor lehet vele etetni. Csak tedd tiszta vízbe 1 napra õket, hogy kiürüljön a béltartalmuk. Viszont ha nem ismered õket, akkor óvatosan kellene, mert például a szitakötõ lárva elég nagyra nõ és levadássza a halaidat.

Az egyik halam valószínű hasvízkorban hunyt le. Ez fertőző? , mert én attól félek, hogy megfertőzte a többit. Mit csináljak, hogy a többit megvédjem a betegségtől.

Legjobb válasz: Ez a betegség szélsõséges esetekben szokott elõjönni, valami nincs rendben, ha ebben pusztult el a halad. Eredményesen csak jó tartási körülmények megteremtésével védekezhetsz ellene, fontos a jó szûrés, a vízcserék és a megfelelõ darabszámú és méretû hal, a minõségi etetés. Ha ezek megvannak és mégis megbetegszik 1-1 hal, akkor jöhet szóba gyógyszeres kezelés.

Ez a betegség szélsõséges esetekben szokott elõjönni, valami nincs rendben, ha ebben pusztult el a halad. Eredményesen csak jó tartási körülmények megteremtésével védekezhetsz ellene, fontos a jó szûrés, a vízcserék és a megfelelõ darabszámú és méretû hal, a minõségi etetés. Ha ezek megvannak és mégis megbetegszik 1-1 hal, akkor jöhet szóba gyógyszeres kezelés.
A kérdező hozzászólása: A többi nem kaphata el? Egyébként 5 naponta végzek 35%-os vízcserét, szûrõ + légpumpa is van/igaz a légpumpa éjjel nem üzemel/, eleséget inkább fagyasztottat kapnak minden reggel.
mekkora akvárium, milyen szûrés és milyen és mennyi hal? a szûrõt állítsd úgy hogy fodrozza a vízfelszínt. a légpumpa üzemeltetése teljesen felesleges nap közben, ha éjszaka meg nem megy mer nappal a növények oxigén adnak le, ezáltal van a halaknak, de éjjel a növények is oxigént vesznek fel, ezáltal elveszik a halaktól. ont fordítva kellene hogy éjszaka megy és nappal nem vagy a nap 24 órájában megy vízcserét és etetést kivéve.
a hasvízkór fertõzõ ami mint írták a rossz tartási körülmények miatt van.
Nekem régen az egyik haverom hozott egy hasvízkóros beteg halat, én hülye meg betettem az akváriumba a többi közé. Az õ hala 1 héten belül megdöglött, az én kisebb halaim meg elkezdtek hízni. Volt egy aminek kipukkadt a hasa és úgy döglött meg a víz alján. Pénzem alig volt, de vettem Sera bactopur direct-et. Azzal sikerült megmenteni 2 nagyobb halat. Az egyiknek csak piros volt a szeme, a másiknak meg a pikkelyei voltak kicsit fel borzolódva, õk élték túl. A többi, akik már meg voltak hízva, azok mind megdöglöttek. Kezelés közben majdnem egy hétig nem adtam enni a halaknak, csak utána amikor lecseréltem a gyógyszeres vizet, akkor etettem meg õket fagyasztott kajával. ---- Aztán évekkel késõbb vettem egy terhes halat, de õt karanténoztam vagy 2 hónapig, de nem akart szülni. Vizsgálgattam közelrõl, nem látszott betegnek, persze az lehet, hogy bélgyulladása volt. De mivel nem romlott az állapota, betettem mellé egy másikat. Néztem, hogy mi lesz és nem történt semmi, így pár hét mulva mindkettõt betettem a többihez. Aztán ez a nagyobb hasú halacska még vagy 2 évig élt. De ez nem volt hasvízkóros, csak talán más baja volt, vagy génhibás volt, nem tudom.

Kolibri halaim ma este különös "táncba" kezdtek. Az egyik pár egymás mellé úszott, kifeszítették úszóikat, majd nagyon gyors, szinte rezgő mozgással úsztak, és a farokúszóik összeértek. Olyankor szétszaladtak, majd ismét. Mi ez?

Mit csinálnak? Násztánc, vagy valami más? Nem találok ilyet a neten.

Legjobb válasz: Lehet, hogy násztánc. Nincsenek ilyen halaim, nem tudom ezek hogy csinálják. Nekem a násztánc inkább olyan szokott lenni, hogy lassan forognak együtt pl a galaxy razbórák, de közben meg nem szaporodnak, csak szórakoznak. Mondjuk nekem vegyesen vannak kis halak.

Lehet, hogy násztánc. Nincsenek ilyen halaim, nem tudom ezek hogy csinálják. Nekem a násztánc inkább olyan szokott lenni, hogy lassan forognak együtt pl a galaxy razbórák, de közben meg nem szaporodnak, csak szórakoznak. Mondjuk nekem vegyesen vannak kis halak.
Igen, nekem is úgy tûnik, hogy násztánc. Érdemes lenne külön tenni a párt, egy kis ikráztató medencébe. Lehetõleg sötét háttér, talaj, valamint egy kupac moha és valami más növényke is mehetne mellé. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Tegnap a két pink dánióm is hasonlóba kezdett. :) Másrészt az egyik panda harcsám minden jel nélkül elpusztult, az egyik törpe gurámim meg felpuffadva az akvárium egyik felsõ szegletében "pihen"... Most mi a gond?? Ha nem jó a víz, akkor nem násztáncolnak a halak. Ha jó, akkor meg nem betegeskednek...


Körbenézel ami tetszik és megnézed az igényeiket. Rengeteg tehetõ mellé, nem tudjuk így felsorolni...
Igen, ahogy írtam az aranyhal rossz választás. A titteya túl békés és kicsi hozzá képest. Másrészt a titteyának és a páncélos harcsának 25 C az ideálisnak mondható, míg az aranyhal 18-20 körül érzi jól magát. Ha lehet az aranyhalat ajándékozd el vagy vidd vissza, a másik két faj viszont nagyon jól társítható békés trópusi halakkal. Viszont mindkettõ rajhal, legalább 6-8 egyedet tarts belõlük!
A kérdező hozzászólása: Igen ezek a halak! De mi tehetõ ezek mellé?
Az aranyhalak hidegvízi halak, márnákkal nem a legjobban párosíthatók (bár nem írtad le, hogy milyen márnák, rengeteg fajtájuk létezik: http://diszhal.info/pontyfelek.php). Ez azt jelenti, hogy míg az aranyhal nem bírja tartósan a meleg vizet, a márnák könnyen megfáznak. Ha mégis egy akváriumban lesznek, meg kell találni egy mindkét fajnak elfogadható hõmérsékletet. Ráadásul az aranyhal kishalakkal nem fér meg jól, mindent megeszik ami befér a szájába. A törpeharcsa sem tudom mit jelent nálad, ha ancistrust vettél, neki sem a legjobb a hideg. http://diszhal.info/Ancistrus_temminckii.php Vagy talán coryk? http://diszhal.info/Corydoras_aeneus.php Próbáld meg beazonosítani õket, úgy többet lehet segíteni és döntsd el, hogy aranyhalas vagy trópusi akváriumot szeretnél.
A kérdező hozzászólása: Vagy azt mondjátok nagyon rosszul tettem, hogy aranyhalat vettem?
A kérdező hozzászólása: Kékpajzsos páncélosharcsa, amit vettem, és karcsú díszmárna. A kérdés még mindig az, hogy miket vehetek még mert nem találom ezen az oldalon. (diszhal.info)
http://www.diszhal.info Itt majdnem minden halfaj fent van, meg tudod nézni az igényeiket és az alapján válogathatsz össze halakat. Vedd figyelembe a halnépességet, minimum mekkora akvárium kell, mennyi a minimum tartható egy fajtából, milyen melegségû vizet igényel, és mit eszik.
Öregem XD Ha közönséges törpeharcsád van akkor az megeszi a többieket... Az aranyhalak összesz*ják a vízet. Ami a többi halat illeti attól függ milyen márnákat meg harcsákat szereztél be :)
Vidd vissza az aranyhalat és vegyél helyette 6db ékfoltos razbórát, 6db zebradániót, 6db leopárd dániót, 6db tetrát oszt kész. Az jól meglesz a márnákkal.

Már csak 1 gurámink maradt. Most ennek az oldalán megjelent 1 nagy dudor, közepén egy véres folttal. Mi ez? Mivel kezelhetném? Mennyire veszélyes a többi halra?

Legjobb válasz: nem kezelheted ezt fertõzés okozza, ha lehet ne is tegyél mellé több halat, ezt a vizet pedig naponta csereld, de sajnos nem fog megmaradni elég valószínü.

nem kezelheted ezt fertõzés okozza, ha lehet ne is tegyél mellé több halat, ezt a vizet pedig naponta csereld, de sajnos nem fog megmaradni elég valószínü.

A kereszténységnek mi ez a hal szimbólum? Miért színes? Mit jelképez, stb?

http://szegedma.hu/wp-content/uploads/2010/09/hal.jpg

Legjobb válasz: Jézussal állt be a halak világkorszaka, ahogy elõtte a kosé volt, megelõzõleg a bikáé. A hal szaporításról biztos hallottál, arról is hogy a tanítványok között is akadt halász, illetve hogy Jónás története a három napos cet-pociban töltött idõszakkal és a harmadnapra a halálból feltámadó Krisztus képzete valaminõ összefüggésben van egymással.

Jézussal állt be a halak világkorszaka, ahogy elõtte a kosé volt, megelõzõleg a bikáé. A hal szaporításról biztos hallottál, arról is hogy a tanítványok között is akadt halász, illetve hogy Jónás története a három napos cet-pociban töltött idõszakkal és a harmadnapra a halálból feltámadó Krisztus képzete valaminõ összefüggésben van egymással.
Elsõ jó leírta. "Miért színes?" Nem színes, vagyis nem lényeges a szín, csak a forma a lényeg. De a linkelt kép se színes, fekete vonal a halacskarajz.
Bélférge van szegénynek :( Mivel eteted õket? Került új hal mostanában hozzád?

Egy test 1 percen keresztül 50 km/h sebességgel halad, majd sebessége hirtelen megváltozik 80 km/h-ra és ezzel halad tovább 1 percen keresztül. (a feladat többi része lent) Mi a helyes megoldás?

"Ekkor a test 1 percre megáll. A várakozás után a test újra elindul és 9 percen keresztül -80 km/h sebességgel halad.A hely idő grafikonról olvassa le, hogy hol lesz a test az indulástól számított 7.5 perc múlva. A test az origóból indult." Egy hasonló példát jól ki tudtam számolni, de ennél -4000 m jön ki az ábra alapján, ami nem nagyon lehet. Aki tud segíteni, előre is köszönöm:)

Legjobb válasz: 1 percig megy 50-nel, ekkor megtesz: 50*1/6"=0,833 km-t, utána 1 percig megy 80-nal, ekkor megtesz: 80*1/60=1.333 km-t. ezután egy percig áll, ekkor 0 km-t tesz meg. az eddig vizsgált 7,5 percbõl eltelt 3, maradt 4,5 perc. ez idõ alatt -80-nal ment, ekkor megtett: -80*4,5/60=-6 km-t. a megtett utakat elõjelesen összeadva: 0,833+1,333-6=-3,833 km = 3833 m.

1 percig megy 50-nel, ekkor megtesz: 50*1/6"=0, 833 km-t, utána 1 percig megy 80-nal, ekkor megtesz: 80*1/60=1.333 km-t. ezután egy percig áll, ekkor 0 km-t tesz meg. az eddig vizsgált 7, 5 percbõl eltelt 3, maradt 4, 5 perc. ez idõ alatt -80-nal ment, ekkor megtett: -80*4, 5/60=-6 km-t. a megtett utakat elõjelesen összeadva: 0, 833+1, 333-6=-3, 833 km = 3833 m.
A kérdező hozzászólása: Tényleg, köszi:) )
Milyen halak vannak benne?
A kérdező hozzászólása: guppik, rózsalazac(?) és neonhalak
Hát nekem nem világos, hogy mi lett vattaszerû. Oké h az akvárium alján vmi. de mi? Azt nem tom mit lehet tenni de megelõzésnek valószinûleg 1 erösebb keringtetés megoldotta volna, h ne ülhessen le semmi.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de ettõl nem lettem okosabb. Vattaszerû. benne porszerû vmi. Az akvárium oldalán meg kis fonalacskák. Mint fonalféreg nem találtam semmit.
nem lehet, hogy valamilyen alga? esetleg több fajta? nics véletlen napsütésnek kitéve az akvárium? a helyedbe megpróbálnám kiszedni valahogy azt a vattaszerû dolgot. a feket szmötyi lehet h csak üledék, de lehet h az alga pl igy szaporodik.
A kérdező hozzászólása: Már kitakarítottam. A kisebbikben levõ halak elsõnek el is pusztultak, most a nagyobbikból kiszedettek még élnek. Nincs napsütés. Azóta nem jelentkezett, mindent kifertõtlenítettem, csak jó lett volna tudni az okát, hogy legközelebb megelõzhessem. Köszi, hogy segíteni próbáltál!
Szerintem túletettél lemezes vagy merülõs táppal, ami bepenészedett, én is jártam így kezdõként, nagyon oda kell figyelni a túletetés elkerülésére! Ha ebbõl a romlott cuccból esznek a halacskák, megbetegednek. Meg ez a cucc a kajcsiról tovább terjedhet.

Hogy mondod angolul hogy : Ez egy jó videó de mit keresnek benne a srácok a Halo-ból?

A Halo-t nem kell lefordítani, ha lehet többféleképpen is írjátok le. Jó vagyok angolból, de ahogy én fordítanám az számomra rosszul hangzik.

Legjobb válasz: It's a good video but what the Halo guys are doing in it?

It's a good video but what the Halo guys are doing in it?
this is a good video, but what are the halo guys doing in it? this is a good video, but why are the halo boys in it?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!