Találatok a következő kifejezésre: Mi ezeknek halaknak (183 db)

Kolibri halaim ma este különös "táncba" kezdtek. Az egyik pár egymás mellé úszott, kifeszítették úszóikat, majd nagyon gyors, szinte rezgő mozgással úsztak, és a farokúszóik összeértek. Olyankor szétszaladtak, majd ismét. Mi ez?

Mit csinálnak? Násztánc, vagy valami más? Nem találok ilyet a neten.

Legjobb válasz: Lehet, hogy násztánc. Nincsenek ilyen halaim, nem tudom ezek hogy csinálják. Nekem a násztánc inkább olyan szokott lenni, hogy lassan forognak együtt pl a galaxy razbórák, de közben meg nem szaporodnak, csak szórakoznak. Mondjuk nekem vegyesen vannak kis halak.

Lehet, hogy násztánc. Nincsenek ilyen halaim, nem tudom ezek hogy csinálják. Nekem a násztánc inkább olyan szokott lenni, hogy lassan forognak együtt pl a galaxy razbórák, de közben meg nem szaporodnak, csak szórakoznak. Mondjuk nekem vegyesen vannak kis halak.
Igen, nekem is úgy tûnik, hogy násztánc. Érdemes lenne külön tenni a párt, egy kis ikráztató medencébe. Lehetõleg sötét háttér, talaj, valamint egy kupac moha és valami más növényke is mehetne mellé. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Tegnap a két pink dánióm is hasonlóba kezdett. :) Másrészt az egyik panda harcsám minden jel nélkül elpusztult, az egyik törpe gurámim meg felpuffadva az akvárium egyik felsõ szegletében "pihen"... Most mi a gond?? Ha nem jó a víz, akkor nem násztáncolnak a halak. Ha jó, akkor meg nem betegeskednek...

A kereszténységnek mi ez a hal szimbólum? Miért színes? Mit jelképez, stb?

http://szegedma.hu/wp-content/uploads/2010/09/hal.jpg

Legjobb válasz: Jézussal állt be a halak világkorszaka, ahogy elõtte a kosé volt, megelõzõleg a bikáé. A hal szaporításról biztos hallottál, arról is hogy a tanítványok között is akadt halász, illetve hogy Jónás története a három napos cet-pociban töltött idõszakkal és a harmadnapra a halálból feltámadó Krisztus képzete valaminõ összefüggésben van egymással.

Jézussal állt be a halak világkorszaka, ahogy elõtte a kosé volt, megelõzõleg a bikáé. A hal szaporításról biztos hallottál, arról is hogy a tanítványok között is akadt halász, illetve hogy Jónás története a három napos cet-pociban töltött idõszakkal és a harmadnapra a halálból feltámadó Krisztus képzete valaminõ összefüggésben van egymással.
Elsõ jó leírta. "Miért színes?" Nem színes, vagyis nem lényeges a szín, csak a forma a lényeg. De a linkelt kép se színes, fekete vonal a halacskarajz.

Már csak 1 gurámink maradt. Most ennek az oldalán megjelent 1 nagy dudor, közepén egy véres folttal. Mi ez? Mivel kezelhetném? Mennyire veszélyes a többi halra?

Legjobb válasz: nem kezelheted ezt fertõzés okozza, ha lehet ne is tegyél mellé több halat, ezt a vizet pedig naponta csereld, de sajnos nem fog megmaradni elég valószínü.

nem kezelheted ezt fertõzés okozza, ha lehet ne is tegyél mellé több halat, ezt a vizet pedig naponta csereld, de sajnos nem fog megmaradni elég valószínü.


Bélférge van szegénynek :( Mivel eteted õket? Került új hal mostanában hozzád?

Egy test 1 percen keresztül 50 km/h sebességgel halad, majd sebessége hirtelen megváltozik 80 km/h-ra és ezzel halad tovább 1 percen keresztül. (a feladat többi része lent) Mi a helyes megoldás?

"Ekkor a test 1 percre megáll. A várakozás után a test újra elindul és 9 percen keresztül -80 km/h sebességgel halad.A hely idő grafikonról olvassa le, hogy hol lesz a test az indulástól számított 7.5 perc múlva. A test az origóból indult." Egy hasonló példát jól ki tudtam számolni, de ennél -4000 m jön ki az ábra alapján, ami nem nagyon lehet. Aki tud segíteni, előre is köszönöm:)

Legjobb válasz: 1 percig megy 50-nel, ekkor megtesz: 50*1/6"=0,833 km-t, utána 1 percig megy 80-nal, ekkor megtesz: 80*1/60=1.333 km-t. ezután egy percig áll, ekkor 0 km-t tesz meg. az eddig vizsgált 7,5 percbõl eltelt 3, maradt 4,5 perc. ez idõ alatt -80-nal ment, ekkor megtett: -80*4,5/60=-6 km-t. a megtett utakat elõjelesen összeadva: 0,833+1,333-6=-3,833 km = 3833 m.

1 percig megy 50-nel, ekkor megtesz: 50*1/6"=0, 833 km-t, utána 1 percig megy 80-nal, ekkor megtesz: 80*1/60=1.333 km-t. ezután egy percig áll, ekkor 0 km-t tesz meg. az eddig vizsgált 7, 5 percbõl eltelt 3, maradt 4, 5 perc. ez idõ alatt -80-nal ment, ekkor megtett: -80*4, 5/60=-6 km-t. a megtett utakat elõjelesen összeadva: 0, 833+1, 333-6=-3, 833 km = 3833 m.
A kérdező hozzászólása: Tényleg, köszi:) )

Hogyan takarítsam ki a 60 l-es akváriumot? Tiszta alga a belső fala. És nem akarom az összes vizet lecserélni, mert mikor ezt legutóbb (kb.3 hónapja) megtettem majdnem az összes hal kipusztult.

Legjobb válasz: nekem 120 literes akváriumom van, tehát kétszer nagyobb. Pont a múlthéten tisztítottam. benyúlhatsz valami dörzsivel, de a legegyszerûbb, ha lecseréled a vizet, ha ezért meghalnak a halak, akkor vagy rosszul csinálsz valamit, vagy nagyon trágya a víz minõsége. Vegyél sok algaevõt.

nekem 120 literes akváriumom van, tehát kétszer nagyobb. Pont a múlthéten tisztítottam. benyúlhatsz valami dörzsivel, de a legegyszerûbb, ha lecseréled a vizet, ha ezért meghalnak a halak, akkor vagy rosszul csinálsz valamit, vagy nagyon trágya a víz minõsége. Vegyél sok algaevõt.
Cseréld a vizet és ne használj vegyszert, mert ha abból véletlen egy kicsi benne marad, akkor tuti elpusztulnak a halak. A halakat egy nagy (legalább 5 literes) befõttesüvegbe, tálba, lavórba, akármibe vedd ki legalább 5 liter vízzel. Miután kitakarítottad az akváriumot, töltsd fel, és várj egy napot, mielõtt beleteszed a halakat. Az 5 liter kivett halas vizet a halakkal együtt öntsd az akváriumba (nyilván elõzõ nap annyival kevesebb vizet kell beletölteni :) ), így talán jobban bírják. Ha van lehetõséged, akkor szerezz forrásvizet, azt általában jobban szeretik a halak, mert nem klóros, vegyszeres.
Mágneses algakaparó a legegyszerübb.Még vizes sem leszel.
A vízcserés válaszadó tanácsait fogad meg! Ha az egész vizet cseréled, fõleg, ha nem pihentetett attól döglenek meg. A vízben lévõ baktériumok hasznosak ami több hét alatt alakul ki az aksiba. A szûrõ folyamatosan menjen, ne kapcsold ki, csak ha etetsz vagy piszkálsz az aksiba. Itt olvasni! http://www.akvarista.hu/
Milyen halak vannak benne?
A kérdező hozzászólása: guppik, rózsalazac(?) és neonhalak
Hát nekem nem világos, hogy mi lett vattaszerû. Oké h az akvárium alján vmi. de mi? Azt nem tom mit lehet tenni de megelõzésnek valószinûleg 1 erösebb keringtetés megoldotta volna, h ne ülhessen le semmi.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de ettõl nem lettem okosabb. Vattaszerû. benne porszerû vmi. Az akvárium oldalán meg kis fonalacskák. Mint fonalféreg nem találtam semmit.
nem lehet, hogy valamilyen alga? esetleg több fajta? nics véletlen napsütésnek kitéve az akvárium? a helyedbe megpróbálnám kiszedni valahogy azt a vattaszerû dolgot. a feket szmötyi lehet h csak üledék, de lehet h az alga pl igy szaporodik.
A kérdező hozzászólása: Már kitakarítottam. A kisebbikben levõ halak elsõnek el is pusztultak, most a nagyobbikból kiszedettek még élnek. Nincs napsütés. Azóta nem jelentkezett, mindent kifertõtlenítettem, csak jó lett volna tudni az okát, hogy legközelebb megelõzhessem. Köszi, hogy segíteni próbáltál!
Szerintem túletettél lemezes vagy merülõs táppal, ami bepenészedett, én is jártam így kezdõként, nagyon oda kell figyelni a túletetés elkerülésére! Ha ebbõl a romlott cuccból esznek a halacskák, megbetegednek. Meg ez a cucc a kajcsiról tovább terjedhet.

Mi ez? Nem értem.2+2=hal, 3+3= nyolc, 7+7=háromszög.

Legjobb válasz: emberek, hol van a fantáziátok?:D 2db 2es kitesz egy halat, két db 3as egy 8ast, kéd db 7es egy háromszöget. ha összeteszitek :)

emberek, hol van a fantáziátok?:D 2db 2es kitesz egy halat, két db 3as egy 8ast, kéd db 7es egy háromszöget. ha összeteszitek :)
"Nekem egyáltalán nem poénos!" ...nem is a humor kategóriában volt :)
A kérdező hozzászólása: húúú rájöttem..
A számokat a saját tükörképükkel "add össze", azaz pl. a 2-eshez rajzold hozzá a 2-es tükörképét, akkor egy hal-formát kapsz, stb. Így érthetõ?
Én okos vagyok, de nem értem..., vagy bincs értelne! Mi a megoldás??? Please!!!
Nekem egyáltalán nem poénos!
A kérdező hozzászólása: mindigcsak egybe kell fordítani a számokat.:)
OK, rájöttem. :) Tudtok még ilyesmit?
én nem tudom, mondjátok mi ez :D
Leesett XD
mi ?
Én nem értem... :)
hogy ezen hogy fekbasztam magam, teljesen méshogy közelítettem meg de 10 percet gondolkoztam rajt.. :@ :D

Mik ezek? Adhatom a halaknak?

Kint a kertben egy kifeszített fólia egyik mélyedésében megjelent pár darab 2-3 mm hosszú kis fekete fejjel rendelkez? lárvaszer? valamik. Úgy mozognak mint a szúnyoglárvák, csak nem a víz felszíne közelében, hanem az alján. Mehet halvacsorának? :)

Legjobb válasz: Hát, ha valamilyen szúnyoglárva, akkor lehet vele etetni. Csak tedd tiszta vízbe 1 napra õket, hogy kiürüljön a béltartalmuk. Viszont ha nem ismered õket, akkor óvatosan kellene, mert például a szitakötõ lárva elég nagyra nõ és levadássza a halaidat.

Hát, ha valamilyen szúnyoglárva, akkor lehet vele etetni. Csak tedd tiszta vízbe 1 napra õket, hogy kiürüljön a béltartalmuk. Viszont ha nem ismered õket, akkor óvatosan kellene, mert például a szitakötõ lárva elég nagyra nõ és levadássza a halaidat.

Van egy hím bettám. Külön van magányosan mivel ezek a halak azt szeretik. Elkezdte építeni a habvárat. De nőstényel még nem találkozott. Mi lehet vele? Vegyek neki nőstényt?

Legjobb válasz: Egy ivarérett hím habfészket épít, függetlenül attól, találkozott e nõsténnyel. Ne vegyél hozzá nõstényt, ez náluk ennél bonyolultabban mûködik.

Egy ivarérett hím habfészket épít, függetlenül attól, találkozott e nõsténnyel. Ne vegyél hozzá nõstényt, ez náluk ennél bonyolultabban mûködik.
Ne vegyél neki, jól elvan õ így is. Majd abbahagyja.:D
Nem. Nõstényt csak abban az esetben szabad venni, ha kellõen nagy, és berendezett akváriumban vannak - ja, és nem árt, ha a nõstény függõlegesen becsíkozódik. Ellenkezõ esetben könnyen lehet tragédia.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!