Találatok a következő kifejezésre: Mi ez vagy (11282 db)

A mássalhangzótörvényeknél van az írásban jelölt teljes hasonulás és az írásban jelöletlen teljes hasonulás és ezt honnan tudom mikor ez vagy mikor az?

Legjobb válasz: Onnan, hogy úgy is írod, mint ahogy kimondod, vagy pedig nem. :P jelölt: kalappal jelöletlen: teljes

Onnan, hogy úgy is írod, mint ahogy kimondod, vagy pedig nem. :P jelölt: kalappal jelöletlen: teljes
Írásban jelöletlen teljes hasonulás nem létezik; attól teljes a hasonulás, hogy mind írásban, mind kiejtésben érzékeltetjük a változást. Írásban jelölt teljes hasonulásnál többnyire a -val, -vel, -vá, -vé ragok v-je hasonul a szó utolsó betûjéhez, amennyiben az mássalhangzó; ha magánhangzó, akkor marad a v betû. Két esetet leszámítva mindig a v betû hasonul; az evvel, avval esetben a szótõ mássalhangzója hasonul. Írásban jelöletlen RÉSZLEGES hasonulásnál (mint ahogy a neve is mutatja) írásban nem, csak a beszédben hasonul a szó, ilyenek például az olyan szavak, olyan betûkre végzõdnek, melyeknek képzése hasonlít a j betûre, például: bátyja (báttya) fagyja (faggya) anyja (annya) hallja (hajja) Nagyjából ennyi. Érzékelhetõ, hogy írásban jelöljük a szabály szerint a kapcsolatot, viszont szóban (a könnyebbség kedvéért) más a hangalakja. Ez a megállapítás nem pontos; akkor részleges hasonulás, ha új hang nem keletkezik; itt csak a szótõ utolsó betûjét hosszan ejtjük (ahogy zárójelben írtam). Bizonyos esetekben új hang keletkezik, ekkor már összeolvadásról beszélünk: nénje (nénnye) botja (bottya) barátság (baráccság) satöbbi.
2-es, nincs igazad. Van írásban jelöletlen teljes hasonulás, pl az 1-es példája, a 'teljes' az jelölettlen teljes has. (tejjes, ezt mondod ki). Nem mindig csak a ragok hasonulhatnak, ha két olyan betû kerül egymás mellé a szóban amit nehéz lenne együtt kimondani, akkor is gyakran hasonul egyik a másikhoz

Ez tényleg működik, és ha igen mi ez? Vagy ha nem, akkor mégis mi értelme van?

http://indavideo.hu/video/Street_fighter_II_vs_Hivok Az ilyen Hitgyülis dolgokra gondolok, hogy ilyenkor mégis mit csinálnak az emberekkel? Vagy ez csak egy ilyen csalás akar lenni vagy mi? De ha csalás akkor miért ön ámítják magukat az emberek? Isten nevében nem gyalázatos ilyennel átverni az embereket?

Legjobb válasz: az amerikaiak (szokásuk szerint) ûzik megint a hülyeségüket. tudják, hogy a saját "népük" értelmi szintje azonos egy tonhallal, és ezt ki is használják. sok marha meg elhiszi. (mint sok mást)

az amerikaiak (szokásuk szerint) ûzik megint a hülyeségüket. tudják, hogy a saját "népük" értelmi szintje azonos egy tonhallal, és ezt ki is használják. sok marha meg elhiszi. (mint sok mást)
A szent szellem tölti be az embereket, a paranoiás emberek ezt nem képesek felfogni...
de elég gyalázatos nem is értem, hogy ezt a hívõk miért nem veszik észre
Én egyszer tévedésbõl bementem egy ilyen hitgyülis elõadásra, és fektettek el engem is. Megmondják, hogy lazuljak el. Végig magamnál voltam, és nem volt rossz érzés.
A kérdező hozzászólása: De kézzel leültettek vagy eltoltak az erõvel?
Egy picsit felém intett a csaj, attól eldõltem. (Mondott valami "varázsigét" is, hogy "köszönjük, Istenem, amiért ide vezérelted ezt a drága lelket" valami iylesmi volt."
A kérdező hozzászólása: Egy fizikus mit mondana, milyen erõhatás taszított meg? Érezted hogy külsõ erõ lök meg, vagy magadtól?

A Ez mi ez vagy inkább a ez mi értelmes nyelvhelyleségileg?

Legjobb válasz: Szerintem add fel ezt a nyelvhelyesség dolgot, kedves kérdezõ, neked nem fog menni :D

Szerintem add fel ezt a nyelvhelyesség dolgot, kedves kérdezõ, neked nem fog menni :D
Nyelvhelyességileg?
Ez mi ez má?:D Téged ez most komolyan érdekel? Elõször tanulj meg HELYESEN irni, aztán(se)tegyél fel igyen kérdések! Na csõ!:D
A Ez mi ez vagy inkább a ez mi értelmes nyelvhelyleségileg? Melyik a helyes:"ez mi ez" vagy az "ez mi"? Gondolom, így akartad feltenni a kérdést.
10-14 09:17: Sajnos, az itt szereplõ kérdések és hozzászólások döntõ többségébõl kiindulva egyáltalán nem az. És még a romákat akarjuk integrálni... Szégyen, ami ebben az országban oktatás címén folyik, a családok elfelejtettek beszélgetni, csak a tévét bámulják, a gyerek pedig az interneten kérdez marhaságokat, nem a szülõktõl...
Ez vicc ? - mert még annak is gyenge :)
"A ez"????? "Nyelvhelyleség"? És ezek után még azt kérdezed, mi értelmes??????
Elemezd a mondatot, és rájössz! :)
"ez mi ez?" A macskajaj címû filmben egy kokszrészeg liba kérdezett így. Annyira fáj, hogy már vicces :-)
A kérdező hozzászólása: Hát ez cinkes:$ Amúgy igen!
*ilyen

A felicitastól felhívtak, hogy eljönnének házhoz tájékoztatni egy több százezer forintos állami támogatás lehetőségéről, mást is kerestek ezzel? Mi ez, vagy kamu?

Legjobb válasz: Kamu. Arról szól, hogy fizess be ennyit és ennyit, és akkor majd milyen jó pénz lesz a gyerekednek mire felnõ. Ne menj bele, és ne engedd be õket. Nagy lehúzás csak. Jelenleg nincs több százezres támogatás Magyarországon.

Kamu. Arról szól, hogy fizess be ennyit és ennyit, és akkor majd milyen jó pénz lesz a gyerekednek mire felnõ. Ne menj bele, és ne engedd be õket. Nagy lehúzás csak. Jelenleg nincs több százezres támogatás Magyarországon.
Minket is megkerestek anno, nem a felicitas volt végül is, biztos félreértetted, csak õk adták ki az adataid (ehhez hozzájárultál még a kórházban mikor átvetted a csomagjukat), hanem az Aegon akarta eladni a baba-mama programmját, szerintem felejtõs, nézz utána a neten . Ma már rákérdeznék én is pontosan mit akarnak, ezért nem érdemes kijönniük szerintem, ha meg akarod kötni úgyis keresed õket. Kérdezd meg konkrétan tõled mit akarnak.
Engem anno a felicitasra hivatkozva hívtak az egyik biztosítótól, az õ konstrukciójuk is valamiféle babakötvény néven futott, de szerintem nem érte meg belevágni. Nem kötném le 18 évre a pénzemet, és addig pedig nem lehetett volna hozzányúlni. Szerintem is kamu, én nem tudok semmiféle több százezres állami támogatásról.
Engem is felhívtak telefonon, de én rögtön közöltem, hogy nincs pénzünk befektetni, nem érdekel. Ugyanis ha belekérdezel, hogy mégis mirõl lenne szó, akkor elmondja. Biztosítás a baba részére.
3-as vagyok, igen, valóban egy biztosítási konstrukció van mögötte.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én sem tudtam ilyen támogatásról, de a gyerek miatt a telefonban beszélõt sem értettem teljesen. :)
A kérdező hozzászólása: tudjam meg*
Kérdezd meg a szomszédokat, hogy õk is hallják-e! Lehet, hogy valaki bajban van...

Adósságkezelési szolgáltatásnál hogy is van ez? Igényelhetjük mi ezt vagy sem? Segitenétek kicsit?

Erről lenne szó:

Legjobb válasz: Az utolsó mondatoddal megfeleltél a kérdésedre. Mivel nem a neveteken van a szolgáltatás, ti nem kaphattok semmit. Viszont meghatalmazással el tudtok járni a szolgáltatóknál. Persze, a szülõk anyagi helyzetének ismeretében dönthetnek a tartozás kiegyenlítésének segítségében.

Az utolsó mondatoddal megfeleltél a kérdésedre. Mivel nem a neveteken van a szolgáltatás, ti nem kaphattok semmit. Viszont meghatalmazással el tudtok járni a szolgáltatóknál. Persze, a szülõk anyagi helyzetének ismeretében dönthetnek a tartozás kiegyenlítésének segítségében.
A kérdező hozzászólása: Elvileg albérletben jár a támogatás, szóval lehet itt is. Elvileg kérnek jövedelemigazolást(ezt csak az önkormányzat mondta) s igy a mi jövedelem helyzetünk alapján adják a támogatást... Igen azt tudom, hogy meghatalmazással el tudok én is járni... Ezt a "támogatást" vagy nem is tudom pontosan mi a Családsegitõ intézi... Majd õket is felhivom...
ez engem is érdekelne, mert nekem is ez a gondom most

Jan.25. -én lett vége a menstruációmnak, és azóta elég erős barna folyásom van, ami elég kellemetlen! Mi ez vagy mitől lehet?

Legjobb válasz: Lehetne találgatni, hogy hormon probléma vagy gyulladás, vagy bármi más. Igazából nem oldja meg a problémádat, ha itt megpróbáljuk megtippelni az okokat, mert csak orvos tud segíteni.

Lehetne találgatni, hogy hormon probléma vagy gyulladás, vagy bármi más. Igazából nem oldja meg a problémádat, ha itt megpróbáljuk megtippelni az okokat, mert csak orvos tud segíteni.

Miért mondják, hogy Altaïr a legnagyobb Assassin, mikor Ezio vagy ugyanannyit tud? (Ha nem többet)

Legjobb válasz: Nem tudom. Lehet, hogy azért, mert EDDDDDZIÓ másokat is halálra idegesített a játék alatt, Altajer meg nem :D Amúgy a helyedben ezt inkább az Assasins' Creed Wiki fórumán kérdezném meg.

Nem tudom. Lehet, hogy azért, mert EDDDDDZIÓ másokat is halálra idegesített a játék alatt, Altajer meg nem :D Amúgy a helyedben ezt inkább az Assasins' Creed Wiki fórumán kérdezném meg.
A kérdező hozzászólása: Jaaaaaa, értem.
Mert õ írta a kódexeket, amiket a 2-ben neked kell összeszedned, valamint újraalapította az egész rendet, miután megölte az elõzõ vezetõt.
azért mert Altair volt Éva és Ádám után a legnagyobb assassin(nameg azért is mert altair ezionak az ük-ük-ük-ük-ükapja)-jah namég annyit hogy ez az "ádám és éva assassin dolog benne van az AC2 rejtélyiben elrejtve.
A kérdező hozzászólása: Azért még lehet írni.
A kérdező hozzászólása: Aha.
megtalálta az egyik "piece of eden"-t, és tanulmányozta.
A kérdező hozzászólása: Nekem csak a 2 van meg, úgyhogy beavatnátok, hogy mit tett Altaïr, amitõl olyan híres lett?
Nekem Altaïr valahogy mindig jobban bejött. Szerintem nem azért nagy ahogy harcolt, hanem azért nagy amit tett.
szerintem azért mert ezio boszúbol ölt meg ijesmik. Altair pedig egy nagy harcos aki a kereszeseket úgy tudta fingatni mint a szél.de viccet félretéve altir hidegvérû assassin volt nem láttad sose forrófejûen.

Mi ez vagy mire jo? SharpIQ-8300M

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Ma találtam nagypapám picéjében :D

A kérdező hozzászólása: Ma találtam nagypapám picéjében :D
Ez valami régi laptop féle :) nagyon király :)
régi Manninger kalkulátor
a laptopok elõdje. nagyon szuper cucc! igaz manapság egy okostelefon lenyomná tudásban, de a maga idejében ez nagyon hasznos volt. arról meg ne is beszéljünk, hogy az okoskütyükkel ellentétben sokáig bírja aksival. akkoriban még odafigyeltek erre...
A kérdező hozzászólása: Ma már seemit sem érek vele ugye??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!