Találatok a következő kifejezésre: Mi er jobban (179 db)

Mit ér jobban meg venni ps vita-Laptop?

Legjobb válasz: laptop adatai:Processzor: Intel Core i5-3210M (2 x 2,50GHz / 3,10GHz Turbo, 3MB Cache); Memória: 4GB DDR3 1600MHz; Merevlemez: 500 GB SATA 5400rpm; Grafikus kártya: Nvidia Geforce GT 610M 2GB DDR3; Kijelzõ: 15.6" (1366x768) HD; LED megvilágítás; Egyéb jellemzõk: Wifi: 802.11g/n; 1 x USB + 2 x USB 3.0; kártyaolvasó:; HDMI?; webkamera: 0,3 Mpx; Bluetooth; LAN: Gigabit; Altec Lansing SonicFocus; akkumulátor (cella): 6; üzemidõ (óra): 4

A kérdező hozzászólása: laptop adatai:Processzor: Intel Core i5-3210M (2 x 2, 50GHz / 3, 10GHz Turbo, 3MB Cache); Memória: 4GB DDR3 1600MHz; Merevlemez: 500 GB SATA 5400rpm; Grafikus kártya: Nvidia Geforce GT 610M 2GB DDR3; Kijelzõ: 15.6" (1366x768) HD; LED megvilágítás; Egyéb jellemzõk: Wifi: 802.11g/n; 1 x USB + 2 x USB 3.0; kártyaolvasó:; HDMI?; webkamera: 0, 3 Mpx; Bluetooth; LAN: Gigabit; Altec Lansing SonicFocus; akkumulátor (cella): 6; üzemidõ (óra): 4
A kérdező hozzászólása: szóval ez vagy a ps vita

Mi éri meg jobban? 10-12 milliós 1 szobás jó helyen lévő zuglói téglalakást kiadni albérletbe vagy eladni, leadózni és valamibe befektetni? Ha befektetni, akkor mibe?

Befektetés terén valami energetikai, energiatakarékossági dolog érdekelne, de ilyen irányú végzettségem, tapasztalatom nincs. Csak érdekel(ne).

Legjobb válasz: Nézd, ha én belegondolok, hogy a 10 évvel ezelõtt 8millióért vásárolt lakásom ma 28milliót ér, akkor azt gondolom, hogy semmiféle befektetéssel nem tudnék 8millióból 28milliót csinálni 10 év alatt!!! (Fõleg azóta bevezették a kamatadót is.) És akkor ez még csak a lakás értéke... Azt is számold hozzá, mennyi maradna meg tisztán a kiadásból bevétel az évek alatt! Szóval, szerintem : megtartani és kiadni! Ha eladod azzal egy kalap pénztõl megszabadít az állam adó-címén, a befektetés kockázatos és a pénz meg eszméletlenül romlik, a Ft még jobban fog romlani, amint bevezetik az Eurót... Ha eladod, csak áron alul tudod eladni, mert manapság nem mennek az ingatlanok, ezzel is veszíteni fogsz.

Nézd, ha én belegondolok, hogy a 10 évvel ezelõtt 8millióért vásárolt lakásom ma 28milliót ér, akkor azt gondolom, hogy semmiféle befektetéssel nem tudnék 8millióból 28milliót csinálni 10 év alatt!!! (Fõleg azóta bevezették a kamatadót is.) És akkor ez még csak a lakás értéke... Azt is számold hozzá, mennyi maradna meg tisztán a kiadásból bevétel az évek alatt! Szóval, szerintem : megtartani és kiadni! Ha eladod azzal egy kalap pénztõl megszabadít az állam adó-címén, a befektetés kockázatos és a pénz meg eszméletlenül romlik, a Ft még jobban fog romlani, amint bevezetik az Eurót... Ha eladod, csak áron alul tudod eladni, mert manapság nem mennek az ingatlanok, ezzel is veszíteni fogsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot!
El ne adj, inkább vegyél!

Mi éri meg jobban? Építkezés vagy kész házvásárlás

az a baj, hogy elék konkrét elképzelésem van róla milyen legyen a házunk

Legjobb válasz: Mindig a már meglévõ ház vásárlása éri meg jobban. Ez hatványozottan igaz most, mert a béka feneke alatt vannak az ingatlanárak.

Mindig a már meglévõ ház vásárlása éri meg jobban. Ez hatványozottan igaz most, mert a béka feneke alatt vannak az ingatlanárak.
3-4 éve óta is már hatalmasat nõttek az ép.anyag árak, sõt az ingatlanpiaci árak is a béka segge alatt van, ilyen körülmények között jobban megéri egy kész házat vásárolni.
Akkor építkezz miután kiszemeltél egy jó helyet jó szomszédokkal. A kész házon rajta van a befektetõ haszna, ami nem túl nagy, de van valamennyi. Így persze meg kell terveztetni a saját elképzelést ami kiadás, de nem vészes egy ház árához képest. Áron alul (önköltségen alul) eladott zsír új ház nem hiszem hogy van a valóságban.
Lehet, hogy én értetem félre a kérdést. Természetesen egy 15-20 éves ház olcsóbb mint a zsír új készen vagy megépítve. Én olyannal vetettem össze amibe kvázi nem fingottak bele. 1-es voltam.
Sok mindentõl függ. Nulla hozzáértéssel vásárolni valószínûleg olcsóbb.
Az építkezés nagyon megdrágult , aki nem csinálta , az nem tudja mennyire. Tehát most érdemesebb házat venni .
Ismerek olyat, aki a 17 millás félkész házát 6 milláért adta el. Jó, ott mondjuk válás volt az ok.


Mivel lehet jobban elhelyezkedni? Egy Mechatronikusi karbantartó vagy egy gépi forgácsoló? És egy jó szakma az többet ér mint egy éretségi?

Legjobb válasz: Utolsó kérdésre egy hatalmas és erõs IGEN a válasz, sokkal többet ér, az érettségi a kutyát nem érdekli, legfeljebb az állami helyeken ér valamit. Egy céget az érdekli, hogy mennyire vagy jó a szakmádban, nem az, hogy tudod-e mikor volt a francia forradalom vagy, hogy tudsz-e verset elemezni, és egyéb haszontalan marhaságok... CNC forgácsoló vagyok, érettségi után végeztem el, eddig 2 munkahelyem volt, minden interjúra hívás elõtt megkérdeztem vigyem-e az érettségi bizonyítványt, azt mondták NEM KELL, CSAK A SZAKMAI... érdemes volt 4 évet gimiben rohadni... kapják be.

Utolsó kérdésre egy hatalmas és erõs IGEN a válasz, sokkal többet ér, az érettségi a kutyát nem érdekli, legfeljebb az állami helyeken ér valamit. Egy céget az érdekli, hogy mennyire vagy jó a szakmádban, nem az, hogy tudod-e mikor volt a francia forradalom vagy, hogy tudsz-e verset elemezni, és egyéb haszontalan marhaságok... CNC forgácsoló vagyok, érettségi után végeztem el, eddig 2 munkahelyem volt, minden interjúra hívás elõtt megkérdeztem vigyem-e az érettségi bizonyítványt, azt mondták NEM KELL, CSAK A SZAKMAI... érdemes volt 4 évet gimiben rohadni... kapják be.

Milyen körülmények közt érdemes otthon tartani a lovat, és mi éri meg jobban, a bértartás vagy ha otthon tartjuk?

Legjobb válasz: Akkor szélszerû otthon tartani, ha van megfelelõ nagyságú területed, széna és trágyatárolód, és olyan helyen laksz, ahol a települési állattartási rendelet szerint megtehetõ. Emellé jön, hogy a lovat minimum 2x eteted egy nap (reggel-este), mindennap vagy másnap kialmolod, van napi 2-3 órád vele foglalkozni. Kellenek jó kapcsolatok, hogy beszerezd a zabot, szénát, szalmát. Nincsenek nyaralási terveid, vagy ha vannak akkor van kire bízni a lovat. Lehet egyedül is tartani, de mivel társas állat jobban érzi magát fajtárssal, viszont egy kecskével is tök jól el van. Bértartásnál nem neked kell reggel-este etetned és kialmolnod. Nincs gondod a kaja beszerzésére, tárolására, trágya problémák sincsenek. Akkor mész, amikor akarsz. Van lovaspálya, oktató, edzõ, nagy legelõ, fajtársak. Hátránynak talán azt tudom mondani, hogy ha ilyen mindenkit lovagoltató helyrõl van szó, akkor bármit bezabáltathatnak a lovaddal, ha épp nem figyelnek. Nem tudhatod biztosan, hogy mibõl mennyit kap kajának, nem-e ül rá más is (sajnos ilyen lovit is láttam már). Bértartás ára vidéken 30-60 ezer/hó + 6 hetente kovács+ állatorvos BP közelében 40-70 ezer/hó + kovács+ orvos Otthon tartva 20-35 ezer/hó -ra kihozható, de itt általában egyszerre van nagyobb kiadás pl nyáron megveszed az egész éves zab mennyiséget.

Akkor szélszerû otthon tartani, ha van megfelelõ nagyságú területed, széna és trágyatárolód, és olyan helyen laksz, ahol a települési állattartási rendelet szerint megtehetõ. Emellé jön, hogy a lovat minimum 2x eteted egy nap (reggel-este), mindennap vagy másnap kialmolod, van napi 2-3 órád vele foglalkozni. Kellenek jó kapcsolatok, hogy beszerezd a zabot, szénát, szalmát. Nincsenek nyaralási terveid, vagy ha vannak akkor van kire bízni a lovat. Lehet egyedül is tartani, de mivel társas állat jobban érzi magát fajtárssal, viszont egy kecskével is tök jól el van. Bértartásnál nem neked kell reggel-este etetned és kialmolnod. Nincs gondod a kaja beszerzésére, tárolására, trágya problémák sincsenek. Akkor mész, amikor akarsz. Van lovaspálya, oktató, edzõ, nagy legelõ, fajtársak. Hátránynak talán azt tudom mondani, hogy ha ilyen mindenkit lovagoltató helyrõl van szó, akkor bármit bezabáltathatnak a lovaddal, ha épp nem figyelnek. Nem tudhatod biztosan, hogy mibõl mennyit kap kajának, nem-e ül rá más is (sajnos ilyen lovit is láttam már). Bértartás ára vidéken 30-60 ezer/hó + 6 hetente kovács+ állatorvos BP közelében 40-70 ezer/hó + kovács+ orvos Otthon tartva 20-35 ezer/hó -ra kihozható, de itt általában egyszerre van nagyobb kiadás pl nyáron megveszed az egész éves zab mennyiséget.
Még hátránynak mondható az is ha nem megfelelõ lovakkal rakják össze a tiedet a bértartásban. Ismerõsnek a lovát összerakták valami "vadállatokkal", szegények úgy szétharapták a marját-hátát, hogy a gazdája már 3 hónapja nem tudott ráülni.
otthon akkor tartsd ha nem egy lovad van, hanem legalább kettõ. Egy lovat tartani állatkínzás. és ha tudsz 5-kor kelni és ellátni rendesen.
Még annyit hozzátennék, hogy nekem itthon olyan 10-15 ezerre jött ki a tartás, mert csak szénát kapott, télen kevés kukoricát. A bértartás 30ezer ridegtartásban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!:)
Szia Dia:D:D:D yNYah a két ló nem feltétlen kell lenni basszus egy shire-nek.. lehet a te választott lovat, meg egy 50.000 Ft os törpeló igen oylan is van!!! Egyrészt sokkalolcsóbb. Nem kell neki akkora húdenagy terület ha mozgatod rendesen, nem kell 5 kor kelni ez is hüyleség az enyémek pl 8 kor kapnak reggelit délben ebéd és 6-7 között a vsci és érdekle miylen jól elvannak. Az hogy menyni idõd van rá, hát ha otthon nyilvn sokkal többet tudsz vele lenni mintha bérbe lenne, azt nem is nézve, hogy akkor te tudod h miylen kaját kap mennyit mitõl van baja mitõl fáj ez vagy amaz. Sõt sok lovardában le is húznak pl gyógyszer árával. Otthon lovat tratani nem kis felelõsség de mikor reggel mész hulla fáradtan adod nekik a reggelit és az arcodba rhögk és megbökdös az isteni érzés:) :) Akik írtak ellene az fogadni mernék hogy havonta 50et költ bértartásra:D:D

Mi éri meg jobban ha valaki 40 plusz pontot szeretne összeszedni nyelvvizsgákkal? Részletek lent.

Van már egy B2-es középfokú nyelvvizsgám németb?l. Így a felvételin már van 28 pontom, de nem tudom hogy érdemes összeszedni inkább a maradék 12-t. Angolt tanuljak vagy németet? Az angol tanárom nagyon rossz volt az iskolában, így ha angolt kéne tanulnom, az alapoktól kéne elkezdenem, úgy hogy egy év alatt nyelvvizsgázni mehessek bel?le. Vagy ott a német amir?l nem tudom hogy a C2-es nyelvvizsgaszintet elérni mennyire nehéz. Ti mit tennétek? Mik a tapasztalataitok?

Legjobb válasz: Nem kell C2-es, elég a C1 is :) Ha jó erõs a középfokod, akkor nem lehetetlen megcsinálni. Itt a nyár, tétlenkedés helyett szépen elõveszed a nyelvkönyvet és hajrá ;) esetleg 1x1x ellátogathatsz egy nyelvtanárhoz is, akihez én jártam 1500-ért tartott órát. Csak ellenõrzés és kommunikáció kedvéért járj és tényleg csak pár alkalomra kell. És nézz német rtl-t is :) Nem árt tovább ismerkedni a német irodalommal is. Én német nemzetiségi tagozatra jártam és ilyeneket kellett olvasnunk, hogy Effi Briest, Hamide spielt Hamide stb. Elõbbi nagyon jó :) Meg persze Kafka németül, az aztán csodálatos. De én javaslom nagyon, mert sokat segíthet.

Nem kell C2-es, elég a C1 is :) Ha jó erõs a középfokod, akkor nem lehetetlen megcsinálni. Itt a nyár, tétlenkedés helyett szépen elõveszed a nyelvkönyvet és hajrá ;) esetleg 1x1x ellátogathatsz egy nyelvtanárhoz is, akihez én jártam 1500-ért tartott órát. Csak ellenõrzés és kommunikáció kedvéért járj és tényleg csak pár alkalomra kell. És nézz német rtl-t is :) Nem árt tovább ismerkedni a német irodalommal is. Én német nemzetiségi tagozatra jártam és ilyeneket kellett olvasnunk, hogy Effi Briest, Hamide spielt Hamide stb. Elõbbi nagyon jó :) Meg persze Kafka németül, az aztán csodálatos. De én javaslom nagyon, mert sokat segíthet.
A kérdező hozzászólása: Mennyivel nehezebb a C1-es nyelvvizsga a B2-höz képest? Te már megszerezted a C1-t? Amúgy én is "nyelvi tagozatos" voltam, de csak heti óra németem volt, az alaptárgyakat magyarul tanultam ettõl független.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat; * heti, 5 óra németem volt.. :)
Nekem angolból megvolt a középfokú, majd amikor nekem is kellettek a pontok, egyedül felkészültem a felsõfokra, kb. két hónap alatt. Az egész annyiból állt csak, hogy k*rva sokat olvastam angolul. Ugyanis a közép- és felsõfokún is 99%-ban ugyanazt a nyelvtant használod, a lényeges különbség a szókincs. Szóval szerintem lényegesen egyszerûbb egy középfokos tudást kibõvíteni felsõre, mint az alapoktól kezdve eljutni középre.

Mi éri meg jobban pénzügyileg/időben?

érdr?l gyöngyösre:

Legjobb válasz: Budapest és Gyöngyös között sajnos a vonat kissé lassú, a busz a gyorsabb és a sûrûbb. Persze egy-egy konkrét idõpontban a vonat is lehet nyerõ, de általánosságban sajnos nem az! Érd Bp útvonalon attól függ, hogy Érden hol laksz/dolgozol, mert mindkettõ eléggé sûrû!

Budapest és Gyöngyös között sajnos a vonat kissé lassú, a busz a gyorsabb és a sûrûbb. Persze egy-egy konkrét idõpontban a vonat is lehet nyerõ, de általánosságban sajnos nem az! Érd Bp útvonalon attól függ, hogy Érden hol laksz/dolgozol, mert mindkettõ eléggé sûrû!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen, érd központjához elég közel (kb. 10 percre busszal) lakom.

Szerintetek mi éri meg jobban? Ha veszek 1 Converse cipőt, vagy ha az árán veszek inkább ruhákat?

Nemtudok dönteni mert a cipő is tetszik, de a ruhákat is szeretem, csak hát ha megveszem a cipőt, másra nem marad pénzem.

Legjobb válasz: Másodikkal jobban jársz :) egyébként én is imádom a converse-t!

Másodikkal jobban jársz :) egyébként én is imádom a converse-t!
én inkább ruhákat vennék rajta
ha jó minõségû, menõ cipõre vágysz akkor vedd meg a converset (min. 3 évig kitart), de ha cipõd van akkor minek még egy?? ruhábol amúgy sincs sose elég :D
Converse, érdemesebb az összegyüjtött pénzed egy minõségibb darabra költeni, amire úgy általában nem lenne pénzed, míg ruhákra hamarabb összegyül a kívánt összeg. Tehát mindenképp a cipõ. :)
minõségi cipõ? a converse? lol... 2 ezer a kínaiban és ugyanaddig kitart ha nem tovább, tehát egy fél évig kb.
Szerintem is Converse, mert hacsak nincs valami különösen durva járásod, nagyon sokáig kitart és kényelmes. Azért érdemes rá vigyázni, mert puha gumi talpa van, ami gyorsan el tud kopni, ha nem figyelsz.
Mire van szükséged jobban, cipõre vagy ruhára? Amúgy az alap Converse sem valami jó minõségû, sõt a kialakítása kifejezetten árt a lábnak. Mondom ezt annak ellenére, hogy nekem is van 4-5 pár, viszont mindennapi használatra biztos nem vennék, mivel tönkretenné a lábamat. Én múlt héten vettem egy rövid szárú fehéret 16 ezerért, mert amit a tavaly tavasszal vettem annyira koszos lett, hogy már nem tudom felvenni, pedig nem volt rajtam nagyon sokszor.

Minek eri meg jobban hajora menni dolgozni, pultosnak vagy felszolgalonak?

Azt szeretnem megtudni hogy melyik eri meg poszt eri meg jobban a pultos vagy a felszolgalo? Amit szeretnek pontosabban tudni: - egy atlag kereset(kb) - Munka ido - es mennyi tapasztalat kell( fel ev,egy ev eleg+kurzus+12 osztaly turistikai szakon)( ennyi eleg lenne?) Nem muszaly pontos valaszokat adni,korulbelul eleg ha tudom! Koszi elore is!

Legjobb válasz: hajóra menni dolgozni, felszolgáló,pultos.. nálam ez a sorrend Ha hajóra mész dolgozni, több pénzt tudsz félretenni, mivel nagyon nem tudod elkölteni, gyönyörû helyekre tudsz eljutni és jól is kereshetsz. Felszolgáló.Egy felszolgáló sokkal több mindenhez ért, mint egy pultos és több lehetõsége van..pl. hajón, egy neves étteremben dolgozni stb. magasabb fizura is számíthat. Munkaido: 10-12 óra min. bírnod kell a talpalást. Megkérdezhetem hány éves vagy?

hajóra menni dolgozni, felszolgáló, pultos.. nálam ez a sorrend Ha hajóra mész dolgozni, több pénzt tudsz félretenni, mivel nagyon nem tudod elkölteni, gyönyörû helyekre tudsz eljutni és jól is kereshetsz. Felszolgáló.Egy felszolgáló sokkal több mindenhez ért, mint egy pultos és több lehetõsége van..pl. hajón, egy neves étteremben dolgozni stb. magasabb fizura is számíthat. Munkaido: 10-12 óra min. bírnod kell a talpalást. Megkérdezhetem hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 19 vagyok es most vegzem a liceumot es nem tervezem h egyetemre megyek ... hanem az elkovetkezendo 1-2 evben kijutni egy hajora!
A kérdező hozzászólása: Es 12 ora munka utan mennyi szabad napod van? mert gondolom azt egy ember sem birna hogy 24-bol 12`ot dolgozik napi szinten! :D ha tudsz ra valaszolni akkor oke ...meg egy atlag keresetet ha tudnal mondani azt is megkoszonnem!

Szerintetek mi éri meg jobban, Most egy Sony Xperia S, vagy karácsony környékén egy Sony Xperia Z, vagy ha jön ki jobb, akkor az?

Legjobb válasz: Egy telefon soha nem éri meg, nincs még egy olyan mûszaki eszköz ami annyira hamar avul el, értéktelenedik, mint a mobiltelefon. Inkább úgy gondold el, hogy mire használod és van-e rá bõven annyi pénzed. Ha igen, akkor vedd meg most, mert a Karácsony még messze van.

Egy telefon soha nem éri meg, nincs még egy olyan mûszaki eszköz ami annyira hamar avul el, értéktelenedik, mint a mobiltelefon. Inkább úgy gondold el, hogy mire használod és van-e rá bõven annyi pénzed. Ha igen, akkor vedd meg most, mert a Karácsony még messze van.
A kérdező hozzászólása: Értem. Amúgy használnám rendesen! Leginkább játékra szeretném, hogy ne unatkozzak egész nap a suliban, fõleg a lyukas óráimon. Most egy Nokia 5230am van, és mindenre jó, csak wifizni nem, meg játékra nem.
Xperia Z négy magos, Full HD kijelzõs, LTE képes készülék, 2 GB rammal. Az Xperia S 2 magos, HD kijelzõs, Nm képes LTE-re , 1 GB rammal. A különbség a kettõközött, hogy kettõ darab Xperia S-t tudsz venni annyiból mint egy Xperia Z. Ha megteheted akkor Xperia Z-t vegyél! Ha nincs annyi pénzed rá akkor vegyél S-t Igazából mind a kettõvel tudsz játszani ugyan úgy, csak a Z-vel viszel minden játékot az S-sel csak 1-2 nem fog menni gondolok itt a N.O.V.A. 3-ra LG Optimus 4x is szaggatja.. De ha nem akarsz ilyen 1-2 gigás játékokkal játszani a telódon akkor S-t vegyél.
Eléggé szubjektív döntés, én is hasonló döntés elõtt vagyok, inkább várok szeptemberig és veszem a Z-t. Remélhetõleg addigra kijönnek a gyári 4.1 romok is.
A kérdező hozzászólása: Értem. Igazából amilyen játékokkal szeretnék játszani(NFS Shift, minecraft, fruit ninja, headsoccer[nem tudom, hogy van e androidra], meg ilyenek), szerintem elég az Xperia S is. Még mindig nem tudom. A Z jobb, de kb. 60k-val drágább. :/ Szerintetek mikor fog lemenni az ára a Z-nek?
Amint lesz újabb, jobb. :)
azért veszel egy 170000 forintos telefont, hogy játszhass rajta??
A kérdező hozzászólása: Te mivel töltenéd ki a szabad óráidat, ha unatkozol bennük? Amúgy meg ezért vacillálok, mert a Z-t drágának találom. Az s meg mégiscsak közel 60-al olcsóbb.
Akinek csak a játék jut eszébe a telefonról, az máris kidobta a pénzét az ablakon. Nekem a Z más okból kell. A munkám olyan, hogy az IP57 nélkül a telóm életveszélyben van folyamatosan, A processzorsebesség meg memória meg CAD-es alkalmazásokhoz kell. Ha szeptemberre lesz korrekt részletben az elõfizetésemhez, akkor megveszem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!