Találatok a következő kifejezésre: Mi ennek könyvnek a címe: (96 db)

Mi ennek a könyvnek a címe, illetve mi a neve ennek a náci háborús bűnösnek?

15 évvel ezelőtt olvastam egy könyvet. A főszereplője egy náci haláltábor vezetője volt, akinek az volt a feladata, hogy minél hatékonyabban és szervezettebben irtsa a zsidó foglyokat. Az ő parancsára kaptak a szappant a foglyok a "tusoláshoz", hogy ne legyen "fennakadás" az elgázosításban épp akkor, amikor magas rangú nácik jöttek szemlére, hogy milyen eredményesen működik a haláltábor. Emlékszem a könyvből még arra is, hogy az apja egy elmebeteg katolikus pap volt. Csak hideg vízzel volt szabad mosakodnia, ha nem így tett, vagy hazudni próbált az apjának, akkor nagyon megverte, így ő sohasem hazudott, és nem szegte meg ezt a szabályt, és haragudott az anyjára, aki langyos vizet akart neki adni. Fiatalon két választása volt, vagy pap lesz vagy katona, az utóbbit választotta. A világgazdasági válság idején munkát vállalt, de túl becsületes volt, és túl jól dolgozott. Miatta megnőtt a napi norma, és ezért gyengébben teljesítő német munkásokat bocsátottak el, amiért általános ellenszenvnek örvendett a munkahelyén. A munkatársai próbálták rábeszélni, hogy ne dolgozzon olyan keményen, hisz ezzel a rabló kapitalistákat erősíti, de ő kijelentette, hogy ezt ő is tudja, ő is utálja őket, de nem hajlandó csalni, annyit és úgy dolgozik ahogy csak bír az éhbérnek megfelelő keresetért. Ugyanez az ember később viszont hajlandó volt katonaként hazudni abból a felfogásból, hogy a zsidók a nemzet ellenségei, és az ellenség megtévesztése nemcsak megengedett, hanem kívánatos is, afféle "hadicsel", és így az egyáltalán nem bűn. A nőket nem szerette, de felsőbb utasításra elvett egy német nőt, akinek gyerekeket nemzett, hisz ez volt a kötelessége a Birodalommal szemben.

Legjobb válasz: Merle: Mesterségem a halál. Bár arra nem emlékszem, hogy az apa valóban pap lett volna, csak bigott katolikus volt, nem? Bár régen olvastam. A fõszereplõ a könyvben Rudolf Lang néven szerepel, Merle Rudolf Höß nünbergi vallomását használta a könyvhöz, szóval az õ fiktív életrajza. (Wiki barátném szerint.) Persze lehet, hogy van egy ehhez nagyon hasonló könyv, több általad említett részre nem emlékszem, de ez a legvalószínûbb.

Merle: Mesterségem a halál. Bár arra nem emlékszem, hogy az apa valóban pap lett volna, csak bigott katolikus volt, nem? Bár régen olvastam. A fõszereplõ a könyvben Rudolf Lang néven szerepel, Merle Rudolf Höß nünbergi vallomását használta a könyvhöz, szóval az õ fiktív életrajza. (Wiki barátném szerint.) Persze lehet, hogy van egy ehhez nagyon hasonló könyv, több általad említett részre nem emlékszem, de ez a legvalószínûbb.
A kérdező hozzászólása: Igen, igazad van, nem volt pap, csak bigott katolikus. Igen, ezt kerestem, nagyon szépen köszönöm!
Ha mesekönyvre vágysz, én inkább a Hófehérkét ajánlanám.

Mi lehet ennek a könyvnek a címe?

2 éve hallottam a Class Fm-en a Class Kúltúra adásában, hogy egy 14 éves magyar kislány könyvet írt. Sajnos a címét elfelejtettem. Valaki tudna ebben esetleg segíteni? Nagyon megköszönném! A riportot Szani Roland készítette.

Legjobb válasz: lehet hogy nem jelent meg.. írni én is írok könyvet..:D

lehet hogy nem jelent meg.. írni én is írok könyvet..:D
Szabó Napsugár? Ilyenbõl õt tudom:)

Mi lehet ennek a könyvnek a címe? (tartalma leírásban, ifjúsági könyv)

Nagyjából arról szól, hogy egy 15-16 éves csaj elmegy táborba, ott van egy pali, akit először nem bír, aztán megkedveli, és egymásba szeretnek. Nem találom a könyvet, a címe nagyon kéne. A borítója pirosas. Előre is köszi!

Legjobb válasz: Nem az Elsõ csók 1.:Bizalomjáték-ra gondolsz? http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/rachel-hawthorn..

Nem az Elsõ csók 1.:Bizalomjáték-ra gondolsz? http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/rachel-hawthorn..
A kérdező hozzászólása: Ezaz! Köszönöm:) 

Mi ennek az arcmásolós könyvnek a címe?

Egy olyan könyvet keresek, amiben ceruzarajzok vannak,amelyek arcokat ábrázolnak és ezeket kell lemásolni egyik oldalról a másikra lemásolni néhány segít? vonal segítségével. Kb 8 éve láttam egyszer ilyet. Mi a címe?

Legjobb válasz: Hát azt nem tudom, de azt tudom, hogy van az úgynevezett jobb agyféltekés rajzolás, és arról van könyv. Abban is vannak képek amiket másolni kell.

Hát azt nem tudom, de azt tudom, hogy van az úgynevezett jobb agyféltekés rajzolás, és arról van könyv. Abban is vannak képek amiket másolni kell.

Mi ennek a könyvnek a címe?

Valami arab vagy ilyesmi gyerekről szól a történet, aki egy kuurvagyerek neveldében van, és a történet végén a halott nagymamát a pincében tartja, amíg a szomszédok a szag miatt ki nem hívják a rendőröket.

Legjobb válasz: Milyen beteg könyveket olvasol te? Mennyi idõs vagy? o.O

Milyen beteg könyveket olvasol te? Mennyi idõs vagy? o.O
Háhá, Émile Ajar: Elõttem az élet :)
A kérdező hozzászólása: Óóó köszönöm. Mennyit kerestem. :D

Mi ennek a könyvnek a címe?

A története röviden (amire emlékszem bel?le):

Legjobb válasz: Bocsi. De egy csomó ilyen könyv van... Nagyon nem lehet érteni hogy vajon melyikre gondolsz.

Bocsi. De egy csomó ilyen könyv van... Nagyon nem lehet érteni hogy vajon melyikre gondolsz.
A kérdező hozzászólása: ha olvastad volna, akkor tudnád :)
Marian Keyes:Sushi kezdõknek

Mi lehet ennek a könyvnek a címe?

Maga a könyv borítója zöldes kékes színű, de emlékeim szerint inkább zöld. Kemény borítós. Egy nő áll háttal, előtte a tenger. Talán szőke hajú és van rajta egy szalmakalap, de erre nem mernék esküdni. A története az lehet, hogy egy lány és egy fiú a tengerparton nőttek fel, de a 2.vh miatt el kellett szakadniuk egymástól. A fiú elment katonának. Valami ilyesmire emlékszem. Nyár közepe fele akadt meg a szemem rajta a libriben.

Legjobb válasz: http://moly.hu/konyvek/mary-nichols-lany-a-tengerparton talán ez?

A kérdező hozzászólása: Igen, ez az köszönöm szépen. :) Olvastad esetleg?
Nem, csak jó vagyok a keresésben. :D
A kérdező hozzászólása: Ja értem :/ :D

Mi lehet ennek a könyvnek a címe?

Rejtélyes élőlények, jelenséges enciklopédiája. Kifejezetten vastag, kemény borítású könyv. A borító fekete alapszínű.

Legjobb válasz: http://partvonal.hu/judy-allen-megmagyarazhatatlan-jelensege.. http://www.rdshop.hu/konyvek/tortenelmi/rejtelyek-nyomaban-t..

SOS. Mi ennek a könyvnek a címe és szerzője? A borítója fekete és talán rózsaszín?

Pár hónapja láttam a libriben de akkor nem vettem meg Csak arra emlékszem az ajánlóból, hogy a lány tizenhét éves és talán valami balett. Szerelmes könyv, belép a képbe majd valami srác is? Tudom ez nem sok, de még azt is tudom, hogy tuti NEM vörös pöttyös, de szintén tiniknek szól. Légyszí írjatok tippeket?

Legjobb válasz: Ja igen, és mostani könyv tehát 2013, 2012 -es. Max 2011-es régiségû.

A kérdező hozzászólása: Ja igen, és mostani könyv tehát 2013, 2012 -es. Max 2011-es régiségû.
A kérdező hozzászólása: köszi ez az :)
Szívesen. Nekem is megtetszett, lehet, hogy elolvasom.
Olvassátok el nekem nagyon tetszett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!