Találatok a következő kifejezésre: Mi ennek könyvnek a (145 db)

Mi ennek a könyvnek a címe, illetve mi a neve ennek a náci háborús bűnösnek?

15 évvel ezelőtt olvastam egy könyvet. A főszereplője egy náci haláltábor vezetője volt, akinek az volt a feladata, hogy minél hatékonyabban és szervezettebben irtsa a zsidó foglyokat. Az ő parancsára kaptak a szappant a foglyok a "tusoláshoz", hogy ne legyen "fennakadás" az elgázosításban épp akkor, amikor magas rangú nácik jöttek szemlére, hogy milyen eredményesen működik a haláltábor. Emlékszem a könyvből még arra is, hogy az apja egy elmebeteg katolikus pap volt. Csak hideg vízzel volt szabad mosakodnia, ha nem így tett, vagy hazudni próbált az apjának, akkor nagyon megverte, így ő sohasem hazudott, és nem szegte meg ezt a szabályt, és haragudott az anyjára, aki langyos vizet akart neki adni. Fiatalon két választása volt, vagy pap lesz vagy katona, az utóbbit választotta. A világgazdasági válság idején munkát vállalt, de túl becsületes volt, és túl jól dolgozott. Miatta megnőtt a napi norma, és ezért gyengébben teljesítő német munkásokat bocsátottak el, amiért általános ellenszenvnek örvendett a munkahelyén. A munkatársai próbálták rábeszélni, hogy ne dolgozzon olyan keményen, hisz ezzel a rabló kapitalistákat erősíti, de ő kijelentette, hogy ezt ő is tudja, ő is utálja őket, de nem hajlandó csalni, annyit és úgy dolgozik ahogy csak bír az éhbérnek megfelelő keresetért. Ugyanez az ember később viszont hajlandó volt katonaként hazudni abból a felfogásból, hogy a zsidók a nemzet ellenségei, és az ellenség megtévesztése nemcsak megengedett, hanem kívánatos is, afféle "hadicsel", és így az egyáltalán nem bűn. A nőket nem szerette, de felsőbb utasításra elvett egy német nőt, akinek gyerekeket nemzett, hisz ez volt a kötelessége a Birodalommal szemben.

Legjobb válasz: Merle: Mesterségem a halál. Bár arra nem emlékszem, hogy az apa valóban pap lett volna, csak bigott katolikus volt, nem? Bár régen olvastam. A fõszereplõ a könyvben Rudolf Lang néven szerepel, Merle Rudolf Höß nünbergi vallomását használta a könyvhöz, szóval az õ fiktív életrajza. (Wiki barátném szerint.) Persze lehet, hogy van egy ehhez nagyon hasonló könyv, több általad említett részre nem emlékszem, de ez a legvalószínûbb.

Merle: Mesterségem a halál. Bár arra nem emlékszem, hogy az apa valóban pap lett volna, csak bigott katolikus volt, nem? Bár régen olvastam. A fõszereplõ a könyvben Rudolf Lang néven szerepel, Merle Rudolf Höß nünbergi vallomását használta a könyvhöz, szóval az õ fiktív életrajza. (Wiki barátném szerint.) Persze lehet, hogy van egy ehhez nagyon hasonló könyv, több általad említett részre nem emlékszem, de ez a legvalószínûbb.
A kérdező hozzászólása: Igen, igazad van, nem volt pap, csak bigott katolikus. Igen, ezt kerestem, nagyon szépen köszönöm!
Ha mesekönyvre vágysz, én inkább a Hófehérkét ajánlanám.

Rukkolások! Mivel lehet itt fizetni? Úgy értem ha én rukkolok egy könyvet én állom a postaköltéget, de mit kapok cserébe a happolómtól? Pontokkal fizet vagy cserével? Hogyan müködik?

Legjobb válasz: Az oldal "segítség" fülén minden el van magyarázva, eléggé szájbarágósan. Röviden: rukkolsz könyveket, elküldöd postaköltséget vállalva a happolónak, ha átvette, megkapod érte a pontjaidat, amiket beválthatsz másik könyvek happolására. :)

Az oldal "segítség" fülén minden el van magyarázva, eléggé szájbarágósan. Röviden: rukkolsz könyveket, elküldöd postaköltséget vállalva a happolónak, ha átvette, megkapod érte a pontjaidat, amiket beválthatsz másik könyvek happolására. :)

Tudtok olyan könyvet ajánlani amiben én vagyok a főhős és én döntöm el mit csinálok?

Valami fantasy jellegűre gondoltam.

Legjobb válasz: Kalandregényeket keress. Én ajánlom a Gyíkkirály szigete címû könyvet, többször végigolvastam és mindig leköt, nagyon jó.

Kalandregényeket keress. Én ajánlom a Gyíkkirály szigete címû könyvet, többször végigolvastam és mindig leköt, nagyon jó.
Kalandregények, a Rakéta kiadó adta õket ki a nyolcvanas, kilencvenes években. Én a Skorpió Futamot és a Bajnokok próbáját ismerem, utóbbival játszottam is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :-)

Mi lehet ennek a könyvnek a címe?

2 éve hallottam a Class Fm-en a Class Kúltúra adásában, hogy egy 14 éves magyar kislány könyvet írt. Sajnos a címét elfelejtettem. Valaki tudna ebben esetleg segíteni? Nagyon megköszönném! A riportot Szani Roland készítette.

Legjobb válasz: lehet hogy nem jelent meg.. írni én is írok könyvet..:D

lehet hogy nem jelent meg.. írni én is írok könyvet..:D
Szabó Napsugár? Ilyenbõl õt tudom:)

Mi lehet ennek a könyvnek a címe? (tartalma leírásban, ifjúsági könyv)

Nagyjából arról szól, hogy egy 15-16 éves csaj elmegy táborba, ott van egy pali, akit először nem bír, aztán megkedveli, és egymásba szeretnek. Nem találom a könyvet, a címe nagyon kéne. A borítója pirosas. Előre is köszi!

Legjobb válasz: Nem az Elsõ csók 1.:Bizalomjáték-ra gondolsz? http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/rachel-hawthorn..

Nem az Elsõ csók 1.:Bizalomjáték-ra gondolsz? http://konyvmolykepzo.hu/products-page/konyv/rachel-hawthorn..
A kérdező hozzászólása: Ezaz! Köszönöm:) 

Mi ennek a könyvek a pontos címe? Csak részben emlékszek rá.

Ahogy keresgéltem könyvek között láttam egy olyat, aminek valami hasonló volt a címe: nyolc eltűnt lány ,nyolc bucka a kertben.. de nem-biztos.. sőt.. nem is biztos hogy nyolc volt az a szám, lehet 6, 5, már nem emlékszem ahogy arra sem, hogy egyáltalán lány volt e, vagy gyerek.. és még az sem biztos hogy bucka a kertben a vége hanem gödör/ földkupac/ , udvaron/erdőben.. Sajnos csak ennyit tudok róla..:/ a műfajában sem vagyok biztos vagy pszichothriller, vagy thriller , vagy horror . A borítója szürke színű és egy ásó van rajta és a x darab földkupac. Napok óta keresem, de nem találom mert nem emlékszem mi volt a pontos címe.. Előre is köszönöm a válaszokat:)

Legjobb válasz: Sajnos én sem tudom, de ha bemész egy könyvesboltba, akkor az eladóktól a borító alapján is tudsz érdeklõdni. Én így találtam meg egy könyvet aminek fogalmam sem volt róla, hogy mi a címe.

Sajnos én sem tudom, de ha bemész egy könyvesboltba, akkor az eladóktól a borító alapján is tudsz érdeklõdni. Én így találtam meg egy könyvet aminek fogalmam sem volt róla, hogy mi a címe.

Mit olvassak? Én nem 16 hanem csak 13 éves vagyok és az egyik kedvenc könyvem a Twilight + a többi része.

Legjobb válasz: akkor gondolom szereted a vámpíros könyveket! ajánlom figyelmedbe: darren shan -sorozat, illetve anne rice. aztán még ezenkívül természetesen vannak jó könyvek:) ha gondolod még írok, csak írd meg, hogy fiú vagy-e vagy lány:) (gondolom lány.)

akkor gondolom szereted a vámpíros könyveket! ajánlom figyelmedbe: darren shan -sorozat, illetve anne rice. aztán még ezenkívül természetesen vannak jó könyvek:) ha gondolod még írok, csak írd meg, hogy fiú vagy-e vagy lány:) (gondolom lány.)
Akkor romantikus-tinis könyveket szeretnél:DNos lássuk csak Avril Lavigne: 5 kívánság Elátkozott Ella Bad Girl Beach Girl
az alkonyat többi része megvan? el tudnád küldeni?
A kérdező hozzászólása: Lány vagyok, és inkább az olyasmi könyveket szeretem mint a beach girl, 16 leszek, neveletlen hercegnõ naplója...
A kérdező hozzászólása: igen címed??

Mi ennek az arcmásolós könyvnek a címe?

Egy olyan könyvet keresek, amiben ceruzarajzok vannak,amelyek arcokat ábrázolnak és ezeket kell lemásolni egyik oldalról a másikra lemásolni néhány segít? vonal segítségével. Kb 8 éve láttam egyszer ilyet. Mi a címe?

Legjobb válasz: Hát azt nem tudom, de azt tudom, hogy van az úgynevezett jobb agyféltekés rajzolás, és arról van könyv. Abban is vannak képek amiket másolni kell.

Hát azt nem tudom, de azt tudom, hogy van az úgynevezett jobb agyféltekés rajzolás, és arról van könyv. Abban is vannak képek amiket másolni kell.

Mi ennek a könyvnek a címe?

Valami arab vagy ilyesmi gyerekről szól a történet, aki egy kuurvagyerek neveldében van, és a történet végén a halott nagymamát a pincében tartja, amíg a szomszédok a szag miatt ki nem hívják a rendőröket.

Legjobb válasz: Milyen beteg könyveket olvasol te? Mennyi idõs vagy? o.O

Milyen beteg könyveket olvasol te? Mennyi idõs vagy? o.O
Háhá, Émile Ajar: Elõttem az élet :)
A kérdező hozzászólása: Óóó köszönöm. Mennyit kerestem. :D

Mi ennek a könyvnek a címe?

A története röviden (amire emlékszem bel?le):

Legjobb válasz: Bocsi. De egy csomó ilyen könyv van... Nagyon nem lehet érteni hogy vajon melyikre gondolsz.

Bocsi. De egy csomó ilyen könyv van... Nagyon nem lehet érteni hogy vajon melyikre gondolsz.
A kérdező hozzászólása: ha olvastad volna, akkor tudnád :)
Marian Keyes:Sushi kezdõknek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!