Találatok a következő kifejezésre: Mi dönti hogy egy (52 db)

Mi dönti el egy szolgáltatónál (t-home) hogy megrendelésnél milyen beltéri egységet szerel be használtat vagy újat műholdas tv-ről lenne szó?

Legjobb válasz: Csak attól függ hogy épp milyen van a szerelõnél vagy hogy éppen melyik akad a kezébe amikor elõkészül a beszerelésre. Esetek többségében újat visz de a használt felújítottról sem mondod meg elsõre hogy az nem valóban új mert kopott karcos készüléket soha nem adnak ki még a doboz is új nem a régi.

Csak attól függ hogy épp milyen van a szerelõnél vagy hogy éppen melyik akad a kezébe amikor elõkészül a beszerelésre. Esetek többségében újat visz de a használt felújítottról sem mondod meg elsõre hogy az nem valóban új mert kopott karcos készüléket soha nem adnak ki még a doboz is új nem a régi.

Hogyan lehet szex közben elvarázsolno egy férfit? És mi alapján döntik el a férfiak, hogy egy nő jó az ágyban vagy nem?

Legjobb válasz: Mi alapján döntöd el, hogy jó-e az idõ? Vagy hogy finom-e egy étel?

Mi alapján döntöd el, hogy jó-e az idõ? Vagy hogy finom-e egy étel?
Túl sokat WoW-oztál, nem lehet varázsolni a való életben. Én úgy döntöm el, hogy feldobok egy százast, ha fej, akkor jó, ha írás, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: A varázslást nem szó szerint értettem hanem hogy hogyan lehet a kedvében járni ilyesmi..

Mi dönti el, hogy egy program XP vagy Vista kompatibilis? Ha XP-n írok egyet akkor az menni fog Vistán is?

Most kezdtem el programozni és érdekelne, köszönöm! :)

Legjobb válasz: Az adott filera jobbklikk, majd Tulajonságok, és ott be tudod állítani a kompatibilitási módot, amennyiben erre lehetõséget ad a Vista. Voltaképp a legtöbb Windows verzió kompatibilitás elérhetõ Vista alatt mindenféle babrálgatás nélkül. Alapból a filerendszer struktúrája dönti el. A Vista hybrid rendszer, míg az XP nem. Belenézel a kernelbe és máris tudni fogod mik azok amik változtak!

Az adott filera jobbklikk, majd Tulajonságok, és ott be tudod állítani a kompatibilitási módot, amennyiben erre lehetõséget ad a Vista. Voltaképp a legtöbb Windows verzió kompatibilitás elérhetõ Vista alatt mindenféle babrálgatás nélkül. Alapból a filerendszer struktúrája dönti el. A Vista hybrid rendszer, míg az XP nem. Belenézel a kernelbe és máris tudni fogod mik azok amik változtak!
Elvileg kompatibilis, nekem az összes progim mûxik alatta, sõt olyanok is vannak (SQL, hálózat, internet), amik még jobban is futottak Pista alatt.
2. komment: Ugye azt tudod, hogy az csak emulálni próbálja a HAL-t, illetve a HEL-t? Mivel írtad, hogy programozol, ezért gondolom tisztában vagy az API foglamával. Mivel az XP, és a Vista API-ja nem ugyanaz (még szép), ezért ez lehet az egyik indok. A másik indok az illesztõprogramok lehetnek. Nézzük a Nero-t, nézzük a Daemon Tools-t, mindkettõ egy-egy illesztõprogramot fog feltenni. Mint tudjuk, ez eléggé különbözõ lehet a két op. rendszer között. "Ha XP-n írok egyet akkor az menni fog Vistán is?" Attól függ. Ha .NET-ben írod (mondjuk 3.0), akkor kell Vista alá a keretrendszer, és fordítva. Ha közvetlenül hivatkozol az API-ra, illetve a rendszer DLL-ekre, akkor neccesebb a helyzet, ugyanis, lehet, hogy különbség van pont ott a két op. rendszer között.

Mi alapján döntik el, hogy egy kép melyik múzeumba kerül?

Legjobb válasz: Kik döntik el? Abba a múzeumba kerül, amelyik megveszi.

Kik döntik el? Abba a múzeumba kerül, amelyik megveszi.
A kérdező hozzászólása: :O ja, ez így megy?:O akkor a louvre nagyon gazdag, nem?:O

Hogyan működik a tőzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? Miért jó egy cégnek részvényt kibocsájtani? Mi alapján változik pl. a forint értéke? Ki és hogyan dönti el hogy mennyi új pénzt nyomtassanak?

pénzügy

Legjobb válasz: Hogyan mûködik a tõzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? A tõzsdén részvényeket (vagy más befektetési eszközöket) adnak-vesznek, mint egy jól szabályozott és nyilvános piacon. A részvény árfolyama az alapján változik, hogy a kereslet (akik venni akarnak) vagy a kínálat (akik eladni akarnak) kerekedik felül, kinek sürgõsebb, ki türelmetlenebb, ki mit tud a megvásárolni/eladni kívánt "portékáról"... Ahogy ez egy piaci alku-tárgyalási folyamat során lenni szokott. Itt van errõl bõvebben: http://abszoluthozam.hu/tudastar/cikkek/a_tozsde_lenyege.php Miért jó egy cégnek részvényt kibocsátani? Tõkét szerez vele a vállalkozásához. Cserébe persze új tulajdonosokat enged be a cégébe, de pénzhez jut. Itt van ez leírva pl.: http://abszoluthozam.hu/tudastar/tozsde/1_tozsderol.php A forint értéke ugyanúgy változik, mint bármi értéke, aminek van piaca. Mint ahogy a krumpli ára is változik attól függõen, hogy mennyi rá a kereslet és a kínálat. Ez itt részvényekre van írva, de ugyanúgy igaz a forintra is vagy bármilyen befektetési eszközre: http://abszoluthozam.hu/tudastar/gyik/index.php#piac_esik A "pénznyomtatásért", a gazdaságban lévõ pénz mennyiségért a jegybankok felelõsek. A jegybank tevékenységét monetáris politikának nevezik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Monet%C3%A1ris_politika http://abszoluthozam.hu/tudastar/lexikon/monszig.php Jó olvasást!

Hogyan mûködik a tõzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? A tõzsdén részvényeket (vagy más befektetési eszközöket) adnak-vesznek, mint egy jól szabályozott és nyilvános piacon. A részvény árfolyama az alapján változik, hogy a kereslet (akik venni akarnak) vagy a kínálat (akik eladni akarnak) kerekedik felül, kinek sürgõsebb, ki türelmetlenebb, ki mit tud a megvásárolni/eladni kívánt "portékáról"... Ahogy ez egy piaci alku-tárgyalási folyamat során lenni szokott. Itt van errõl bõvebben: http://abszoluthozam.hu/tudastar/cikkek/a_tozsde_lenyege.php Miért jó egy cégnek részvényt kibocsátani? Tõkét szerez vele a vállalkozásához. Cserébe persze új tulajdonosokat enged be a cégébe, de pénzhez jut. Itt van ez leírva pl.: http://abszoluthozam.hu/tudastar/tozsde/1_tozsderol.php A forint értéke ugyanúgy változik, mint bármi értéke, aminek van piaca. Mint ahogy a krumpli ára is változik attól függõen, hogy mennyi rá a kereslet és a kínálat. Ez itt részvényekre van írva, de ugyanúgy igaz a forintra is vagy bármilyen befektetési eszközre: http://abszoluthozam.hu/tudastar/gyik/index.php#piac_esik A "pénznyomtatásért", a gazdaságban lévõ pénz mennyiségért a jegybankok felelõsek. A jegybank tevékenységét monetáris politikának nevezik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Monet%C3%A1ris_politika http://abszoluthozam.hu/tudastar/lexikon/monszig.php Jó olvasást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a linkeket! Végre egy kicsit átlátom a témát, ami nagyon érdekes! Köszi mindkét kommentelõnek!

Mikor van az a határ, amikor egy idős agylágyulásos néni saját maga, illetve a gyermekei döntik el, hogy szoc. Otthonba menjen? Tudom, hogy egy egészséges idős embernek alá kell irnia egy papirt, hogy otthonba vonuljon.

Legjobb válasz: Amikor orvosilag igazolt, hogy nem tud a saját dolgaiban dönteni, ezután birósági úton gyámság alá kell helyeztetni. Attól kezdve, hogy ez a határozat megvan, a gyám döntheti el, hogy mi legyen vele.

Amikor orvosilag igazolt, hogy nem tud a saját dolgaiban dönteni, ezután birósági úton gyámság alá kell helyeztetni. Attól kezdve, hogy ez a határozat megvan, a gyám döntheti el, hogy mi legyen vele.
leginkább akkor, amikor már totál beszámíthatatlan, és gyámságra szorul.

Mi alapjan dontik el a fiuk, hogy egy csajt csak szexre hasznalnak?

Legjobb válasz: Kezdjük ott ha a csaj egy r!banc másra nem is használható. És lássuk be egyre több r!banc van.

Kezdjük ott ha a csaj egy r!banc másra nem is használható. És lássuk be egyre több r!banc van.
Feldobnak egy érmét.
Külsõ alapján rögtön eldõl.De nagyban befolyásolja a személyiség. De erre nem igen lehet komoly választ adni. Nyilván ha cicababa akkor dugni, de ha olyan a személyisége akkor járni is
Vannak bizonyos lányok, akik nem jók másra.
1.Neked annyi eszed van mint 6 tojásnak. A ribancokkal is jól lehet szórakozni(nem szex).SÕT van aki bele is szeret a pasiba. Te kis tapasztalatlan sutyerák vagy
Nem mi alapján, hanem ki alapján. A lány alapján.
A kérdező hozzászólása: Es aki kinezetre olyan, hogy mukorom es az esetek 90%aban nagyon jol nez ki, viszont ezek ellenere nagyon baratsagos, vicces.
Ez azért pasi függõ is.Amit leírtál én barátnõnek szánnám.De ha az nem jön össze egy dugást megpróbálnék
alapból olyan lánnyal jövök csak össze aki tetszik aki vonzó személyiség külsõre. De ha kiderül, hogy egy miss hisztérika, vagy az életfelfogása = 0 akkor csak szex.

Mi dönti el azt, hogy egy autó 4 vagy 5 ajtós?

Ezt hogy döntik el?

Legjobb válasz: A négyajtós autók utasterébe négy ajtón át lehet bejutni, a csomagtér ettõl élesen elhatárolódik. Vagyis menet közben nem tudsz hátranyúlni, hogy kivedd a hûtõtáskából az ásványvizet és ha bezárod a kulcsot, hiába nyitod ki a csomagtér ajtaját, nem tudsz bejutni érte. Az ötajtósok esetén az utastér öt ajtón át elérhetõ. Jó, a csomagtér ajtaja nem arra való és onnan beszállni egyébként is körülményes, de az a lényeg, hogy ott az utas- és csomagtér egy teret alkot, a kettõt csak a kalaptartó választja el egymástól (meg az üléstámla, de anélkül a hátsó ülések eléggé kényelmetlenek).

A négyajtós autók utasterébe négy ajtón át lehet bejutni, a csomagtér ettõl élesen elhatárolódik. Vagyis menet közben nem tudsz hátranyúlni, hogy kivedd a hûtõtáskából az ásványvizet és ha bezárod a kulcsot, hiába nyitod ki a csomagtér ajtaját, nem tudsz bejutni érte. Az ötajtósok esetén az utastér öt ajtón át elérhetõ. Jó, a csomagtér ajtaja nem arra való és onnan beszállni egyébként is körülményes, de az a lényeg, hogy ott az utas- és csomagtér egy teret alkot, a kettõt csak a kalaptartó választja el egymástól (meg az üléstámla, de anélkül a hátsó ülések eléggé kényelmetlenek).
Én úgy tudom, h a lényeg az, h akkor számolják a csomagtartót is, ha onnan is be tudsz jutni a utastérbe.
Ha a csomagtér ablakkal együtt nyílik akkor 5(3) ajtós, ha csak a "lemez" akkor 4(2) ajtós!
Ha a hátsó ablak is nyílik a csomagtérfedéllel együtt akkor 5 ajtós ha nem akkor csak 4!!!!!!
Általában a sportkocsik kétajtósak, a sedanok négyajtósak. A kisebb autók, amik még nem kombik, azok 3 vagy 5 ajtósak (Pl Suzuki Swift, VW Polo), a kombik pedig 5 pajtósak (van belõlük néha 3 ajtós is, azok általában áruszállító célúak).
Semmit a világon.
A kérdező hozzászólása: Kijavítom amit írni akartam teljesen.) csak túl sok volt a karakter..: Van egy srác a tesóm haverja . évek óta ismerjük egymást de még soha nem beszéltünk..és mikor megtudta hogy bejön nkm azt mondta túl kicsi vagyok mire én :O ( nemárr 3 év van küztünk..õ 17 én meg 14..) szval bele vagyok bolondulva. Azt nem mondanám hogy szerelmes vagyok belé mert annyira nem ismerem. Egy idje észre vettem hogy õ is vissza néz rám az utcán vagy csak ha elmegy elõttünk stb.. Mikor lát akarom egyszerûen sosincs rá alkalom.vagy épp elkerüljük egymást. De mikor úgy döntök hogy jó feladom akkor Egyre sûrûbben látom naponta Mért van ez? Jelent valamit?
mikor lát akarom?.. Amúgy semmit nem jelent.. Szerintem a 3 év kicsit sem sok szóval akár lehetne is köztetek valami..:)
azt jelenti felejtsd el, az univerzum így akar jelezni.... mert azt nem lehet hogy sose látod többé, mert tesod haverja, ezért vvan az hogy mikor akarod nem látod, mikor nem akarod látod...
A kérdező hozzászólása: * Mikor látni akarom.:) Csak az a baj hogy a szomszéd lánnyal járt aki elõtte a tesómmal is járt. És a tesóm azt mondta hogy õ semmi képpen sem engedné meg hogy össze jõjjek vele..://
Nem a karakter volt túl sok, hanem a nyelvtanóra túl kevés. Amúgy meg, szerintem nem sok a korkülönbség. Egyszerûen nem jössz be neki és erre fogja a dolgot, hogy "túl fiatal vagy".
A kérdező hozzászólása: Azt mondta hogy bejövök neki meg minden csak túl fiatal vagyok...egyépként szerintem a tesóm miatt nem akar semmit..
Hülye a pasi már bocsi, ha túl fiatalnak hisz! Szerintem hagyjad, keress mást aki nem néz téged le!
A kérdező hozzászólása: Karina.! Szerintem is keresek valaki mást..tegnap (tüzijáték volt a 'falunkba') És láttam egy olyan lánnyal hogy..pff és látszott rajta hogy szégyenli magát..de mától ha belehalok akkor sem..még csak rá se nézek. 'Fog õ még futni utánam'..:/

Mi dönti el, hogy egy ítélet jogerős, tehát megfellebbezhetetlen, vagy megfellebbezhető?

Csak, mert van, amikor már az els? szinten joger?s ítélet születik, van, ahol évekig fellebeznek, és már nagyon sokszor tárgyalták az ügyet.

Legjobb válasz: A törvény. Ha nem fellebbezel az erre a törvényben megállapított idõkereten belül, akkor az ítélet jogerõre emelkedik. A másik lehetõség, hogy már nincs hova fellebbezni. Sokszor amúgy új eljárásra utasítás történik eljárási hiba miatt, ami nem minõsül fellebbezésnek, hanem elsõfokon újrakezdõdik az egész.

A törvény. Ha nem fellebbezel az erre a törvényben megállapított idõkereten belül, akkor az ítélet jogerõre emelkedik. A másik lehetõség, hogy már nincs hova fellebbezni. Sokszor amúgy új eljárásra utasítás történik eljárási hiba miatt, ami nem minõsül fellebbezésnek, hanem elsõfokon újrakezdõdik az egész.
Elsõfokú ítélet ellen fellebbezésnek van helye, törvényi határidõn belül. A fellebbezési jogról le lehet mondani, ez esetben (már, ha mindenki jogszerûen mondott le) az utolsó jogosult lemondásakor már jogerõs lesz. Egyébként meg a másodfokú ítélet általában azonnal jogerõs, mivel Magyarországon nincs több fok, csak nagyon kivételes esetben. Vannak ritkán olyan végzések (sosem ítélet), amelyek ellen egyáltalán nem lehet fellebbezni - általában a pervezetõ végzések ilyenek, pl. egy tárgyalás elhalasztása. Ettõl eltérõen pedig különbség van alaki és anyagi jogerõsség között, ez elég bonyolult, de a fellebbezés az alaki jogerõhöz kapcsolódik, a kérdésed gondolom csak erre vonatkozik. (Alaki jogerõ: ha a határozat fellebbezéssel már nem támadható meg - anyagi jogerõ: amikor már rendkívüli jogorvoslattal sem támadható meg a határozat, ekkor beszélhetünk "ítélt dolog"-ról.)
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!