Találatok a következő kifejezésre: Mi dönti hogy egy (56 db)

Mi dönti el egy szolgáltatónál (t-home) hogy megrendelésnél milyen beltéri egységet szerel be használtat vagy újat műholdas tv-ről lenne szó?

Legjobb válasz: Csak attól függ hogy épp milyen van a szerelõnél vagy hogy éppen melyik akad a kezébe amikor elõkészül a beszerelésre. Esetek többségében újat visz de a használt felújítottról sem mondod meg elsõre hogy az nem valóban új mert kopott karcos készüléket soha nem adnak ki még a doboz is új nem a régi.

Csak attól függ hogy épp milyen van a szerelõnél vagy hogy éppen melyik akad a kezébe amikor elõkészül a beszerelésre. Esetek többségében újat visz de a használt felújítottról sem mondod meg elsõre hogy az nem valóban új mert kopott karcos készüléket soha nem adnak ki még a doboz is új nem a régi.

Hogyan lehet szex közben elvarázsolno egy férfit? És mi alapján döntik el a férfiak, hogy egy nő jó az ágyban vagy nem?

Legjobb válasz: Mi alapján döntöd el, hogy jó-e az idõ? Vagy hogy finom-e egy étel?

Mi alapján döntöd el, hogy jó-e az idõ? Vagy hogy finom-e egy étel?
Túl sokat WoW-oztál, nem lehet varázsolni a való életben. Én úgy döntöm el, hogy feldobok egy százast, ha fej, akkor jó, ha írás, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: A varázslást nem szó szerint értettem hanem hogy hogyan lehet a kedvében járni ilyesmi..

Miért a politika dönti el, hogy egy nyelv mikor dialektus, mikor önálló nyelv?

Azért ebbe a témakörbe írtam a kérdést, mert mégiscsak az országok politikájáról van szó.

Legjobb válasz: A nyelvhasználatot nem a politika dönti el, hanem az adott országban élõ népek. Ausztriában is németül beszélnek, de pl. egy bajor és egy észak német is nehezen érti meg egymást.

A nyelvhasználatot nem a politika dönti el, hanem az adott országban élõ népek. Ausztriában is németül beszélnek, de pl. egy bajor és egy észak német is nehezen érti meg egymást.
Nyilván mindenki szeretné, ha az õ közössége egyedibb lenne a másiknál, ezért húznak határokat gyakran ugyanazon nyelvek között. Igen van benne geopolitikai kényszer, amit persze szaftosan meg lehet indokolni, ki lehet magyarázni, be lehet bizonyítani.
Mert a politikusoknak nagyobb a hatalma, mint a nyelvészeknek :) Egyébként a nyelv a politika hatására is változik. Jugoszláviában tudatosan törekedtek arra, hogy a macedónt minél jobban eltávolítsák a bolgártól. A horvát nyelvet is próbálták minél jobban elhatárolni a szerbtõl a függetlenedés óta. És a montenegrói nyelv megalkotásán is dolgoznak jelenleg.
Az, hogy milyen nyelven beszélnek, nem jelenti azt, hogy ott is kell határ. Példa: Mo-Erdély, Mo-Szlovákia déli részei, Mo-Ukrajna nagyon kicsi része. Vagy ahogy te is mondtad: Svájc-Németország. Egyébként mivel mindkettõ a németen alapul, német az anyanyelv, a svájci-német csak egy "leány ágazat".
"A nyelv az a dialektus, amelyiknek hadserege van".
A probléma az, hogy a nyelvnek nincs definíciója, tehát problémád se szabadna lenned ezzel.

Mi dönti el, hogy egy program XP vagy Vista kompatibilis? Ha XP-n írok egyet akkor az menni fog Vistán is?

Most kezdtem el programozni és érdekelne, köszönöm! :)

Legjobb válasz: Az adott filera jobbklikk, majd Tulajonságok, és ott be tudod állítani a kompatibilitási módot, amennyiben erre lehetõséget ad a Vista. Voltaképp a legtöbb Windows verzió kompatibilitás elérhetõ Vista alatt mindenféle babrálgatás nélkül. Alapból a filerendszer struktúrája dönti el. A Vista hybrid rendszer, míg az XP nem. Belenézel a kernelbe és máris tudni fogod mik azok amik változtak!

Az adott filera jobbklikk, majd Tulajonságok, és ott be tudod állítani a kompatibilitási módot, amennyiben erre lehetõséget ad a Vista. Voltaképp a legtöbb Windows verzió kompatibilitás elérhetõ Vista alatt mindenféle babrálgatás nélkül. Alapból a filerendszer struktúrája dönti el. A Vista hybrid rendszer, míg az XP nem. Belenézel a kernelbe és máris tudni fogod mik azok amik változtak!
Elvileg kompatibilis, nekem az összes progim mûxik alatta, sõt olyanok is vannak (SQL, hálózat, internet), amik még jobban is futottak Pista alatt.
2. komment: Ugye azt tudod, hogy az csak emulálni próbálja a HAL-t, illetve a HEL-t? Mivel írtad, hogy programozol, ezért gondolom tisztában vagy az API foglamával. Mivel az XP, és a Vista API-ja nem ugyanaz (még szép), ezért ez lehet az egyik indok. A másik indok az illesztõprogramok lehetnek. Nézzük a Nero-t, nézzük a Daemon Tools-t, mindkettõ egy-egy illesztõprogramot fog feltenni. Mint tudjuk, ez eléggé különbözõ lehet a két op. rendszer között. "Ha XP-n írok egyet akkor az menni fog Vistán is?" Attól függ. Ha .NET-ben írod (mondjuk 3.0), akkor kell Vista alá a keretrendszer, és fordítva. Ha közvetlenül hivatkozol az API-ra, illetve a rendszer DLL-ekre, akkor neccesebb a helyzet, ugyanis, lehet, hogy különbség van pont ott a két op. rendszer között.

Mi alapján döntik el, hogy egy kép melyik múzeumba kerül?

Legjobb válasz: Kik döntik el? Abba a múzeumba kerül, amelyik megveszi.

Kik döntik el? Abba a múzeumba kerül, amelyik megveszi.
A kérdező hozzászólása: :O ja, ez így megy?:O akkor a louvre nagyon gazdag, nem?:O

Hogyan működik a tőzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? Miért jó egy cégnek részvényt kibocsájtani? Mi alapján változik pl. a forint értéke? Ki és hogyan dönti el hogy mennyi új pénzt nyomtassanak?

pénzügy

Legjobb válasz: Hogyan mûködik a tõzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? A tõzsdén részvényeket (vagy más befektetési eszközöket) adnak-vesznek, mint egy jól szabályozott és nyilvános piacon. A részvény árfolyama az alapján változik, hogy a kereslet (akik venni akarnak) vagy a kínálat (akik eladni akarnak) kerekedik felül, kinek sürgõsebb, ki türelmetlenebb, ki mit tud a megvásárolni/eladni kívánt "portékáról"... Ahogy ez egy piaci alku-tárgyalási folyamat során lenni szokott. Itt van errõl bõvebben: http://abszoluthozam.hu/tudastar/cikkek/a_tozsde_lenyege.php Miért jó egy cégnek részvényt kibocsátani? Tõkét szerez vele a vállalkozásához. Cserébe persze új tulajdonosokat enged be a cégébe, de pénzhez jut. Itt van ez leírva pl.: http://abszoluthozam.hu/tudastar/tozsde/1_tozsderol.php A forint értéke ugyanúgy változik, mint bármi értéke, aminek van piaca. Mint ahogy a krumpli ára is változik attól függõen, hogy mennyi rá a kereslet és a kínálat. Ez itt részvényekre van írva, de ugyanúgy igaz a forintra is vagy bármilyen befektetési eszközre: http://abszoluthozam.hu/tudastar/gyik/index.php#piac_esik A "pénznyomtatásért", a gazdaságban lévõ pénz mennyiségért a jegybankok felelõsek. A jegybank tevékenységét monetáris politikának nevezik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Monet%C3%A1ris_politika http://abszoluthozam.hu/tudastar/lexikon/monszig.php Jó olvasást!

Hogyan mûködik a tõzsde? Mi alapján mozog egy részvény értéke? A tõzsdén részvényeket (vagy más befektetési eszközöket) adnak-vesznek, mint egy jól szabályozott és nyilvános piacon. A részvény árfolyama az alapján változik, hogy a kereslet (akik venni akarnak) vagy a kínálat (akik eladni akarnak) kerekedik felül, kinek sürgõsebb, ki türelmetlenebb, ki mit tud a megvásárolni/eladni kívánt "portékáról"... Ahogy ez egy piaci alku-tárgyalási folyamat során lenni szokott. Itt van errõl bõvebben: http://abszoluthozam.hu/tudastar/cikkek/a_tozsde_lenyege.php Miért jó egy cégnek részvényt kibocsátani? Tõkét szerez vele a vállalkozásához. Cserébe persze új tulajdonosokat enged be a cégébe, de pénzhez jut. Itt van ez leírva pl.: http://abszoluthozam.hu/tudastar/tozsde/1_tozsderol.php A forint értéke ugyanúgy változik, mint bármi értéke, aminek van piaca. Mint ahogy a krumpli ára is változik attól függõen, hogy mennyi rá a kereslet és a kínálat. Ez itt részvényekre van írva, de ugyanúgy igaz a forintra is vagy bármilyen befektetési eszközre: http://abszoluthozam.hu/tudastar/gyik/index.php#piac_esik A "pénznyomtatásért", a gazdaságban lévõ pénz mennyiségért a jegybankok felelõsek. A jegybank tevékenységét monetáris politikának nevezik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Monet%C3%A1ris_politika http://abszoluthozam.hu/tudastar/lexikon/monszig.php Jó olvasást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a linkeket! Végre egy kicsit átlátom a témát, ami nagyon érdekes! Köszi mindkét kommentelõnek!

MI alapján döntjük el, hogy egy adott nyelvbõl mennyire vagyunk jártasak?

Pl. azt írjuk,hogy kezdõ szinten vagyunk C nyelvbõl. (vagy haladó pl.)

Legjobb válasz: Hát, például, hogy segítséget mihez kérsz: egy objektum mozgatásához vagy egy mesterséges intelligencia scripthez.

Hát, például, hogy segítséget mihez kérsz: egy objektum mozgatásához vagy egy mesterséges intelligencia scripthez.
A kérdező hozzászólása: M.I script az már "mester" szint.:D
Látom öntudatra ébredtél, a kérdés tökéletesen megvilágítja azt, hogy az életben minden csak attól függ, honnan nézzük... Pl. egy olyan emberhez, aki életében nem látott még számítógépet, Te már profi szintû programozónak számítasz... :-) Pl. egy olyan emberhez, aki elkészített egy számítógépet és az azt mûködtetõ szoftvereket, ahhoz képest naív csescszopó vagy... :-) Ilyen egyszerû ez az egész! :-) (a problémát az okozza, amikor a legtöbb ember azt képzeli magáról, hogy õ mindent jobban tud, mint mindenki más, tudod csak beüti a Google-ba és kész :-))

Mikor van az a határ, amikor egy idős agylágyulásos néni saját maga, illetve a gyermekei döntik el, hogy szoc. Otthonba menjen? Tudom, hogy egy egészséges idős embernek alá kell irnia egy papirt, hogy otthonba vonuljon.

Legjobb válasz: Amikor orvosilag igazolt, hogy nem tud a saját dolgaiban dönteni, ezután birósági úton gyámság alá kell helyeztetni. Attól kezdve, hogy ez a határozat megvan, a gyám döntheti el, hogy mi legyen vele.

Amikor orvosilag igazolt, hogy nem tud a saját dolgaiban dönteni, ezután birósági úton gyámság alá kell helyeztetni. Attól kezdve, hogy ez a határozat megvan, a gyám döntheti el, hogy mi legyen vele.
leginkább akkor, amikor már totál beszámíthatatlan, és gyámságra szorul.

Lányok! Mi szerintetek a különbség a "csak úgy barátkozom" és a "mert bejön" ismerkedés, közeledés között? Mi alapján döntitek el, hogy egy fiú az egyik vagy a másik módon barátkozik veletek?

Legjobb válasz: Hát ha valaki rájön, hogy én nem "csak úgy barátkozom" most a csajnál, hanem "mert bejön", akkor eléggé eszes lehet, mert próbálom visszafogni magam, nem szeretném a mostani kapcsolatát tönkretenni.

Hát ha valaki rájön, hogy én nem "csak úgy barátkozom" most a csajnál, hanem "mert bejön", akkor eléggé eszes lehet, mert próbálom visszafogni magam, nem szeretném a mostani kapcsolatát tönkretenni.
Ösztönösen ráérez az ember, ha vonzalom is van a háttérben.
hát erre én is nagyon kiváncsi lennék, hogy a fiúknál, hogy nyilvánul ez meg mindkét esetnél...lány vagyok és próbálok rájönni, hogy a srác aki nekem legalább is megtetszett nagyon és vonzódom hozzá, vajon neki is bejövök e, mert nagyon úgy tûnt pláne az elején, de szinte biztos, hogy többet úgy sem merne lépni, mivel nekem barátom van, pedig nem bánnám, mert ha tudná, hogy csak rá gondolok, a barátomból nagyon valószínû, hogy kiszerettem...nehéz helyzet
ja és azért is nem tudom eldönteni a viselkedésébõl, mert vannak akik elég könnyen barátkoznak és nyitnak mindenki felé, na õ valami ilyesmi, de nagyon jó lenne tudni, hogy mibõl is jöhetnék rá...

Mi alapjan dontik el a fiuk, hogy egy csajt csak szexre hasznalnak?

Legjobb válasz: Kezdjük ott ha a csaj egy r!banc másra nem is használható. És lássuk be egyre több r!banc van.

Kezdjük ott ha a csaj egy r!banc másra nem is használható. És lássuk be egyre több r!banc van.
Feldobnak egy érmét.
Külsõ alapján rögtön eldõl.De nagyban befolyásolja a személyiség. De erre nem igen lehet komoly választ adni. Nyilván ha cicababa akkor dugni, de ha olyan a személyisége akkor járni is
Vannak bizonyos lányok, akik nem jók másra.
1.Neked annyi eszed van mint 6 tojásnak. A ribancokkal is jól lehet szórakozni(nem szex).SÕT van aki bele is szeret a pasiba. Te kis tapasztalatlan sutyerák vagy
Nem mi alapján, hanem ki alapján. A lány alapján.
A kérdező hozzászólása: Es aki kinezetre olyan, hogy mukorom es az esetek 90%aban nagyon jol nez ki, viszont ezek ellenere nagyon baratsagos, vicces.
Ez azért pasi függõ is.Amit leírtál én barátnõnek szánnám.De ha az nem jön össze egy dugást megpróbálnék
alapból olyan lánnyal jövök csak össze aki tetszik aki vonzó személyiség külsõre. De ha kiderül, hogy egy miss hisztérika, vagy az életfelfogása = 0 akkor csak szex.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!