Találatok a következő kifejezésre: Mi dönti hogy a (122 db)

Hogyan lehet szex közben elvarázsolno egy férfit? És mi alapján döntik el a férfiak, hogy egy nő jó az ágyban vagy nem?

Legjobb válasz: Mi alapján döntöd el, hogy jó-e az idõ? Vagy hogy finom-e egy étel?

Mi alapján döntöd el, hogy jó-e az idõ? Vagy hogy finom-e egy étel?
Túl sokat WoW-oztál, nem lehet varázsolni a való életben. Én úgy döntöm el, hogy feldobok egy százast, ha fej, akkor jó, ha írás, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: A varázslást nem szó szerint értettem hanem hogy hogyan lehet a kedvében járni ilyesmi..
Szerintem csak úgy random módon dönti el. Nincs semmi ami alapján eldöntené.
A közeli ismerõsök listán lévõ emberek vannak legelöl, utána random módon.
A kérdező hozzászólása: És a közeli ismerõsök listáról lehet törölni, vagy meg kell várni, hogy míg észre veszi a facebook, hogy nem közeli? :D
Persze, hogy lehet törölni. Bal oldalon Közeli ismerõsök --> Ezen a listán --> Összes --> Kitörlöd azt, akit nem akarsz, hogy rajta legyen, vagy akár adhatsz is hozzá.
A kérdező hozzászólása: Jaj, köszi! :)
A kérdező hozzászólása: Jaj, nem jó. Ez mégsem az amire én gondoltam. Ezt már ismerem... :( Ez nem oldja meg a problémámat.

Kellett már új életet kezdened? Volt olyan mikor úgy döntöttél hogy tiszta lappal kezded a holnapot? Miért döntöttél így?

Legjobb válasz: Abban az értelemben, ahogy talán te gondolod soha. A saját értelmemben véve folyamatosan. Minden nap egy tiszta lappal indított új nap. Illetve az élet is produkál olyan dolgokat, amik következtében a holnap már nem ugyanolyan. pl.: egy halál eset,

Abban az értelemben, ahogy talán te gondolod soha. A saját értelmemben véve folyamatosan. Minden nap egy tiszta lappal indított új nap. Illetve az élet is produkál olyan dolgokat, amik következtében a holnap már nem ugyanolyan. pl.: egy halál eset,
A kérdező hozzászólása: Hát nekem is kell... Kicsit késõn kezdték el mondani, hogy átválthatnék nõiesebb ruhákra, inkább azt beszélték belém a szüleim hogy a sportos az jobban áll, így hát most kezdem le felfedezni az ízlésemet. A sportra sokáig nem is figyeltem, így felszedtem jó pár kilót... A kapcsolatokról ne is beszéljünk. Így hát új életet kell kezdenem, fogyókúrával, sporttal és minél nõiesebb ruhákkal és ezt a szerelem dolgot is ki kéne már próbálni :)
Igen, nem is olyan régen és úgy gondolom hogy helyesen döntöttem. Nekem sajnos a sulival és egyéb mással is gondjaim voltak, nyolcadikos voltam és most megint az leszek, mert tavaly elég rosszul sültek el a dolgok, most újra kezdem és elhatároztam hogy kihozom magamból a maximumot. :)
Nem kellett új életet kezdenem, de szabad akaratomból mégis megtettem. Azért döntöttem így, mert a családom egy része bebizonyította, hogy a [email protected]ól is vannak még [email protected] emberek. Egyszerüen hányingerem volt tölük. A "barátok" a legnagyobb bajban, a legnagyobb fájdalmamban nem mellém álltak, hanem semmisnek titulálták a problémámat amire nem volt megoldás. Nem is tudom miért, valahogy azt gondoltam, hogy a barátok mejd megerösítenek.... persze. Volt egy barátnöm, aki egy pénzéhes Nö volt, csak vak voltam. Folyton kritizált, meg akart változtatni, mindig más pasikkal került gyanúba. Külföldre mentem, új életet kezdtem. Elkezdtem többet foglalkozni magammal, kicsit megváltoztam, külsöleg és belsöleg is. Elkezdtem sportolni, divatos cuccokat venni (otthon nem tudtam megtenni...) és nem érdekel ki mit gondol, még szoláriumba is eljárok, hogy barna maradjak. Egyszóval gyökeres változáson mentem keresztül, párkapcsolatra viszont képtelen vagyok. Nem estem sokszor pofára, de azok épp elégnek bizonyultak ahhoz, hogy túlzottan is elövigyázatos legyek.
Mindenki mást ért új élet és tiszta lap alatt. Nekem annyit jelentett, hogy hátrahagytam mindent és mindenkit a múltaban, felégettem minden hidat visszafelé, több száz kilométerrel arrébb költöztem, egy olyan helyre, ahol senki sem ismert. Mindent a nulláról kellett kezdenem, de azt mondom, megérte. Két éve már ennek, és életemben elõször boldog vagyok, még akkor is, ha nem teljesen gondtalan az életem, mert örülök, hogy csak annyi gondom van, amennyi itt felmerül.
Kb minden este elhatározom, hogy holnap tiszta lap! Elkezdek tanulni, megváltozok stb.. Most hétfõn lesz a pótvizsgám, és kb egy betût nem tudok.. (most is itt netezek.. ) csoda lenne ha egy kettessel átt tudnk menni.. :) de ha sikerülne jövõre tuti teljessen tiszta lap 4 es 5 ös taluló leszek >< na jó am.. Tényleg volt már egy komolyabb eset, amikor nagyon a padlón voltam ( és ez nem csak ilyen tini depis dolog volt.. ) akkor nagyon nehezen de azt mondtam, hogy holnaptól mindenen változtatni fogok..
Igen. Nem becsültem meg a páromat, aki imádott, mindezt az anyám miatt érzett dühöm és tiltakozásom miatt. Csak anyámra nem akartam hasonlítani és végül görcsös próbálkozásomban pont olyan lettem, mint õ. Elhagytam a páromat, csak hogy bántsam és kullogjon utánam, ahogyan anyám tette mindenkivel, ám nem jött, mikor én akartam újrakezdeni azt mondta így nem kellek neki. Egy reggel felkelve eldöntöttem, hogy ennek vége, elköltöztem, anyámat azóta se láttam, új frizura, új kinézet, új viselkedés. Azóta a párommal újrakezdtük az õ kérésére és olyan társa vagyok, amire büszke lehetek én is és õ is. Végre értem, hogy a család nem nyûg és kötöttség, hanem kincs. Ennek már 2 éve...Azóta nem kínzok másokat, nem vagyok annyit ideges és boldogan építjük a párommal a közös életünket.
igen, a magánéleti síkon. mindig kihasználtak a pasik, vagy idegesítettek a tapadásukkal, erõszakos ragaszkodásukkal... a barátnõk meg anyám meg mindig mondta az okosságokat hogy adjak mindenkinek esélyt. de már egy rondaságnak sem tudok esélyt adni annyira herótom lett a kínos randiktól és a férfiaktól (bocsi) így úgy életet kezdtem. rájöttem hogy nem ez kell nekem, egyedül szeretnék élni nem egy bosszantó kolonccal a nyakamon aki megfullaszt vagy mindenben beleköt. megtanultam milyen testbeszéd, viselkedés elutasító és ha valaki ezen felül is próbálkozik, lazán Nem-et tudok már mondani ami eddig nem igazán ment félelem miatt. azóta boldog vagyok :)
Szakítottam a barátommal, azóta teljesen megváltoztam, el is döntöttem hogy új élet, sokkal "jobb" leszek. Tervezek még majd egy új kezdést pár év múlva, amikor végre kitehetem a lábam örökre ebbõl a házból, és saját lakásom lehet. Jó messze.
Igen. Mániákus hûtlen voltam mindig mindenkivel. Aztán találtam egy kapcsolatot amibe úgy kezdtem bele, hogy vége az eddigi életvitelnek. Nagyon jól mûködik. Minden fejben dõl el. Gyûlölöm amikor jönnek a kutyából nem lesz szalonna szöveggel mert nem igaz, igenis lehet új életet kezdeni és tiszta lappal indulni, ez döntés kérdése. Azért döntöttem így mert jobb így nekem.
Egy idõben csak úgy tudtam elviselni a rossz házasságomat, és az ezzel járó kudarc- és szégyenérzetet, hogy mindennnap leittam magam. Aztán egyik reggel iszonyat másnaposan belenéztem a tükörbe, és szörnyû volt a látvány. "Mit csinálsz magaddal?" kérdeztem hangosan magamtól, és aznap kikértem a házassági anyakönyvimet, hogy beadjam a válást. Elváltam, majd egyszál hátizsákkal nekiindultam a nagyvilágnak. Külföldön telepedtem le, családot alapítottam, tanulok, élvezem az életet. A legjobb döntés volt, amit akkor reggel a fürdõszobában meghoztam. :)
Mert nem szerettem a munkám és a családom is bunkó volt velem. Plusz úgy éreztem, hogy a barátaim csak kihasználtak. Jól döntöttem :)
többször is próbáltam új életet kezdeni, de csak egyszer sikerült! pont egy éve. ezelõtt egy zárkózott, csendes, depis lány voltam, lusta, antiszociális és hanyag. azért döntöttem így, mert elpárologtak mellõlem a barátok, és én sem voltam boldog. meg persze a párom kedvéért is. :) és megérte. bár csak mostanában sikerült visszaszereznem a családom bizalmát...
Hát csak olyan értelemben amikor nyaralásnál hátulról belénk jött a busz, és a mamám azt mondta, hogy én meghaltam és feléledtem, mert am nem lett semmi bajunk csak a szuzika lett kissé káros
Igen, méghozzá négy évvel ezelõtt. A pszichiátriai betegek pszichiátriai betege voltam, tulajdonképpen mindig is, de 2008-ban elég volt a dologból és új életet kezdtem, kitörtem minden fóbiából, pánikbetegségbõl, elmentem dolgozni, beiratkoztam az egyetemre, önellátó életet kezdtem élni, elõbb egy munkásszállón, késõbb egy albérletben, de a lényeg, hogy nem szüleimnél. Sajnos õk még mindig nem kezdtek új életet, pedig nekik is nagyon kéne, kellett volna már huszonöt évvel ezelõtt, de õk inkább két kézzel szedik szét az életüket, mondom, már évtizedek óta...
Nem kellett, csak nagyon ajánlott volt. Mikor ebbe a városba költöztünk a középsuli miatt, akkor kezdtem új életet. A régi városból 1 barátom maradt, meg néhány családtag, és ennyi. A többi volt osztálytársam, szomszédok, stb. senki nem érdekel. Általános iskolában eléggé visszahúzódó voltam, így emiatt sok cseszegetés ért. Elhatároztam, hogy középiskolában nem leszek ilyen, ott úgyis tiszta lappal indulok. Aránylag sikerült, igaz, nem én vagyok az osztály közepe, de senki nem utál, senki nem szólogat be. Egyébként még egy "új élet" vár rám, mert most olyan suliba járok, ami egy kicsit sem érdekel. De ha ennek vége, akkor megyek a saját álmom után.
írhatnál egy privátot ha van kedved.
Hasonló a történetem a 10. válaszolóéval. Egy nõt kellett hogy elfelejtsek, a családommal nem volt baj, de olyan helyzetet teremtettem magamnak amibõl ez volt a legjobb kiút, amit persze nem bántam meg. Én is külföldre mentem dolgozni, minél messzebbre mindenkitõl, akkor magam alatt voltam teljesen.
Igen. Nagyon régen, amikor eldöntöttem, hogy kirúgom a barátomat. Õ volt az elsõ, 5 évig jártunk, de már laposabb nem is lehetett volna a kapcsolatunk, mert az már homorú. Azután kezdtem el "élni" és közben megtaláltam az igazit, akivel aztán teljesen új életet tudtam kezdeni.
Igen, 2x. Elõször 20 évesen mikor Pestre költöztem (életem egyik legjobb döntése volt). Az elsõ két évben még nem voltam teljesen önellátó mert még tanultam, de aztán mikor munkába álltam, akkor már igen. Másodszor mikor külföldre költöztem. Az sokkal nehezebb döntés volt. Elvesztettem Magyarországon a munkám, a kényelmes kis életemet. Külföldön nagyon nehezen indultak be a dolgok... bár a szívem visszahúz, nagyon szerettem a Pesti életemet, egyenlõre tudom hogy itt van dolgom.

Minél több idő tellik el császár után annál nagyobb az esély term. Szülésre? A hegvastagság alapján mikor döntik el, hogy a 2. is császár lesz-e?

Legjobb válasz: Szia! Nekem most 17 hónapos a kislányom és császárral született. Év végén szeretnénk belevágni a "kistesó project"-be, így én kikérdeztem a dokimat, mert én is szeretnék természetesen szülni. Õ azt mondta, hogy a 38. héten nézik meg a hegvastagságot és az alapján döntik el, hogy engedik-e a természetes szülést, vagy a heg elvékonyodása miatt a 39. héten programozott császár lesz.

Szia! Nekem most 17 hónapos a kislányom és császárral született. Év végén szeretnénk belevágni a "kistesó project"-be, így én kikérdeztem a dokimat, mert én is szeretnék természetesen szülni. Õ azt mondta, hogy a 38. héten nézik meg a hegvastagságot és az alapján döntik el, hogy engedik-e a természetes szülést, vagy a heg elvékonyodása miatt a 39. héten programozott császár lesz.
A lányom 23 hónapos, most tervezzük a tesót. Én elõtte elmentem dokihoz, megnézte a heget kivül belül, azt mondta, hogy szép, de ettõl még szétválhat ha majd szülésre kerül a sor. Nekem azt mondta 36 hetesen nézni a hegvastagságot. Bár õ már a lányom születése után is kis esélyt adott a második természetesre, mert nálunk genetikai úton öröklõdik az nagy születési súly. Mind 4 kg fölött voltunk, a lányom is 4200 g volt, állitólag a második meg csak nagyobbra nõ, ráadásul nálunk téraránytalanság is volt. Hátha a második nem nõ nagyra.
Utolsó elõtti vagyok: Kérlek, kedves Utolsó! Mesélj egy kicsit bõvebben!! Mennyi idõ volt, hol szültél, a heged nem fájt stb... Jobb volt így? Elnézést az Off-ért!!
21 hónap a különbség a két lányom között. Az elsõt császárral szültem. A kicsi most 3 hetes és term. úton szültem. A hegvastagságot egyszer sem nézték meg.
A gyerekeim között 21 hónap lesz (kb. 1, 5 hét múlva szülök), és a dokim alapjáraton természetes szülésre készül. Azt mondta, hogy ott és akkor fog eldõlni, hogy kell-e császározni (régi máv). Tapasztalata alapján valaki vékony heggel is meg tud szülni, valaki vastaggal sem. Viszont nem adnak érzéstelenítõt vajúdáskor, hogy lehessen érezni az esetleges hegszétválást... hm... Azért kicsit félek... :S De jó lenne természetes úton kipottyantani a fiacskámat, talán hamarabb rendbe jönnék. De szerintem orvos és kórháza válogatja, van aki nem kockáztat, ill. függ a mama és a baba állapotától, nagyságától stb... Tény, hogy minél több idõ telik el a két szülés között, annál nagyobb az esélye a sima szülésnek. Hajrá a projekthez! :) )
Szivesen! :-) Sok sikert a kistesóhóz! Mi novemberben kezdünk el próbálkozni, remélem hamar sikerrel járunk... :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Én közben terhes lettem, de egyenlõre nem derült ki, hogy mi lesz, úgy vettem ki az orvos szavaiból, hogy ott fog majd ez eldõlni , illetve a korábban mért hegvastagság alapján már lehet tervezni. Utolsónak gratulálok a kisbabához! Sajnálom, hogy megint mûtét lett, de az a fontos, hogy jól vagytok! Kitartást kívánok az elsõ hetekhez! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Sok sikert nektek is! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Végre valami konkrétum :) Mi januártól próbálkozunk, akkor lesz 18 hónapos, de már nagyon nem bírok magammal... :)
A 13. 45-ös kérdezõnek Az elsõ szülésem császár volt, mert a lányom 29. hétre született. Akkor a vérveszteségtõl napokig még a felkelés is nehezen ment, a sebem hetekig fájt. Most császárnak indultunk, a doki szerint 30% esélyem volt a term. szülésre. A hegem a terhesség elején fájt, húzódott. 39 hétre szültem. Vasárnap kezdõdtek a jóslók este, aztán hajnalra elmúltak, délután megint voltak rendszertelenül, aztán este 11-kor egy 30 perces, egy 20 perces fájás, aztán meg 5 percesek lettek. Éjfélkor értünk be a kórházba és 8.08-kor lett meg a lányom. Nagyon fájt, nehezen tágultam, a doki szerint a császár miatt hátránnyal "indultam". Gátmetszésem volt, jó egy hétig fájt a seb.Gyõrben szültem.
Én vagyok, aki azt írta, 1, 5 hét múlva szülök. Na, már megszületett a kisfiam! :) A doki a hegvastagságot a kiírt idõpont elõtt 1 héttel megnézte, de nagyon vékonynak találta (2-3 mm), ezért progis császárra írt ki csütörtökre. Szerdán éjjel elfolyt a magzatvíz... Két órát vajúdtam, mire beért a doki és elõkészítettek a mûtétre. Sajnos akkor sem sikerült volna megszülnöm, ha elég vastag a heg, megintcsak nem tágultam szinte semmit, pedig 2-3 perces fájásaim voltak. Ráadásul a baba is 4 kilós volt, jóóóó nagy buksival! :) Tehát nagyon sokmindentõl függ, hogy lesz-e belõle császár. Én azért szorítok! Viszont gyorsabban felépültem/épülök, úgy érzem.

Mi alapján dönti el a nőgyógyász hogy melyik fogamzásgátlót írja fel?

Legjobb válasz: Vérvételkor is csak májfunkciót néznek, de hormonszintet nem.

Vérvételkor is csak májfunkciót néznek, de hormonszintet nem.
Igen sajnos attól függ amelyik gyógyszer cég támogatja. Elvileg kötelezõ lenne elötte vérvétel de nagyon kevés orvos tartja ezt be.
sajnos igaza van az elöttem szólóknak a hasracsapás és a gyûrtókat illetõen. ha valamiért nem válik be, akkor jöhet a következõ.
A hasára csap. És ez nem vicc. Senki, még a legképzettebb nõgyógyász sem tudja megállapítani, hogy melyik tabletta lesz számodra a megfelelõ. A nõgyógyász a vizsgálatok alapján csak azt tudja megállapítani, hogy egyáltalán szedhetsz-e fogamzásgátlót, nem áll-e fenn májkárosodás vagy trombózis veszély. Azt sajnos nem tudja elõre, hogy melyik típusú felel meg a leginkább számodra. Van aki csak a második, harmadik próbálkozásnál találja meg a legjobbat, van akinek elsõre sikerül.
A különbözõ gyógyszercégek ráhatása nyomán.
A hormonháztartásodnak megfelelõen állítja be a gyógyszert.
Az dönti el, épp melyik gyógyszergyártó cég ügynöke járt nála.
A gyártóválasztást az határozza meg, hogy "kitõl jön a hátszél", a többi pedig hasraütés.
Miért is szóltátok le a 2. hozzászólót? csak nem a "lobby" mûködik már megint itt is?
Általában a nõgyógyászoknak megvan a standard tabletta, amit a betegek 90%-nak felírnak.

Ha úgy döntök hogy kilépek a magányugdíjpénztáramból de nem akarok átmenni az államiba, mi lesz az eddigi pénz sorsa ami eddig összegyűlt? Kivehetem?

Legjobb válasz: Még én sem léptem semmit ez ügyben. Nekem sincs lila gõzöm se hogy egyáltalán mik a lehetõségek csak remélni tudom hogy fog jönni tájékoztatás aztán majd meglátjuk mit lehet tenni. De tuti hogy ebbõl se mi jövünk majd ki jól:(

Az önkéntes magánnyugdíjpénztárat nem fogják megszüntetni. Az egy ugyanolyan szolgáltatás, mint a takarítás, vagy a bankszámla. Az csak a jellege miatt van benne, hogy nyugdíj. Tulajdonképpen egy biztosítás, amivel idõs korodra pénzt takarítasz meg. Ezt az állam nem szüntet(het)i meg, legfeljebb a hozzátartozó adómentességet.
Nem csak a kérdezõnek! Amit egyszer az állam kötelezõvé tett azt el is veheti! Amit mindenkinek tanácsolok(én ezt fogom tenni): Állami, de miért is? Gondolkozzatok!!! Spekulációt nem vettek észre? Ami a lényeg: vedd ki a hozamot és inkább adózz le belõle 16%-ot minthogy az is államé legyen! Az igaz hogy ha átviszed az önkléntesbe akkor nem kell adózni utána, de ha 2 év múlva azt is megszüntetik? Ha pontosan számokban, saját verzió érdekel valakit, szívesen segítek mindenkinek!
Vagy magán, vagy állami - azt nem lehet, hogy egyik sem. Ha jól értem, a nyugdíjjárulék 9, 5%, választhatsz, hogy mindet az államnak fizeted, vagy 1, 5-et az államnak és 8-at magánba. Csak a 1, 5%-ot nem lehet választani. (Te se gondolhatod, hogy a fizetésed 1, 5%-ából kapnál annyit nyugdíjat, hogy legalább vízre meg kenyérre elég legyen.) Ezen kívül van az önkéntes, oda annyit fizetsz, amennyit akarsz.
Ja, vagy tõzsdéznek vele :-((
Az állambácsinak megy. De mi van/lesz a bentlévõ pénzünkkel???
Nem veheted ki. A lopás említése gyakorlatilag fenyegetés, az a pénz nem a tiéd, nem MOST a tiéd. Kivéve persze az ÖNKÉNTES mnyp-t, de te valószinûleg a kötelezõrõl beszélsz. Akár az államiban, akár mnyp-nél vagy, annak a pénznek a célja, hogy MAJD nyugdíjas korodra legyen nyugdíjad. Igaz, az állami meg úgy mûködik, hogy a most befizetett járulékot a mostani nyugdíjakra fordítják, a mnyp-nél meg elvileg befektetik a pénzt, és vagy kamatozik vagy épp buksz rajta. Akár az összeset is! (Kételkedõknek: ki gondolta volna 160-as CHF-nél, hogy lesz az 220 is?)
Én is épp ma akartam feltenni ezt a kérdést itt, csak megelõztél!!!!! Igen, biztos vagyok benne, hogy nem nekünk lesz ez jó, SÕT!!!!!!
Egyenlõre sajnos még semmi konkrétat nem lehet tudni:( Én is tartok tõle, hogy mi ezzel sem fogunk jól járni. Esetleg olvassátok el az alábbi linket, összefoglalja, hogy mit lehet eddig tudni http://www.mkbnyp.hu/magan_agazat/index.html
A kérdező hozzászólása: Még én sem léptem semmit ez ügyben. Nekem sincs lila gõzöm se hogy egyáltalán mik a lehetõségek csak remélni tudom hogy fog jönni tájékoztatás aztán majd meglátjuk mit lehet tenni. De tuti hogy ebbõl se mi jövünk majd ki jól:(
És akkor hová fog menni a nyugdíjjárulékod?
Szerintem nem, mert csak akkor nyúlhatsz hozzá, ha már nyugdíjskorúvá váltál. Aztán, hogy addig hol tartják ?????? Nem tudom. Én ezt az egészet nem értem, de komolyan. Azt sem tudom pl., hogy küldenek valami nyomtatványt, hogy mit akarok, vagy nekem kell "befáradni" a telephelyükre??!!!!! Te hogy csináltad????

Fiúk! Ti mi alapján döntitek el a discoban, hogy melyik lánnyal akartok táncolni?

kort is írjatok légyszi

Legjobb válasz: nyilván azzal amelyik megtetszik ^^,

nyilván azzal amelyik megtetszik ^^,
Nem járok diszkóba.
Azzal táncolok, amelyik tetszik.
én sem :)
Nem járok diszkóba. 16-17/F
Én sem. 18/F
amelyik tetszik, azt is megnézem kikkel van.
koncertek a királyak : ) 16F
Amelyik a legjobban táncol :D
Kedves kérdezõ, gondold át egy férfi fejével, szerintem ki fogod találni. Ha nem megy: arc, mell, segg, esetleg kisugárzás (a prioritás változó). 20/F
Elõzõ válaszoló vagyok . 15/F
Ez sokmindentõl függ, ha jó csaj akkor miértne mennék oda táncolni :D ha lekoptat jöhet a következõ.. am sztem a kisugárzás nagyon fontos =D
azzal táncolok, aki megtetszik. alap. 18
A kérdező hozzászólása: olyanok írjanak, akik járna discoba partyzni pls köszzi :D
Nagyképû üresfejû mûanyag csajok kizárva. Már csak azért is, mert azok elküldenek a halálba, ha nem vagy kigyúrt, kopasz, pénzes macsó. Normális kinézetû, kedves-aranyosnak tûnõ csajokhoz szoktam odamenni.

8 hetes németjuhászunk van, jó lenne ha engem tekintene falkavezérnek. Hogy lehet elérni, hogy én legyek az? A Családomba van egy nagyon határozott markáns férfi, de nem akar ilyen babérokra törni, de ugye nem mi döntünk.

Határozott vagyok vele, és következetes. Mit kell még tennem? Én fogom kutyasuliba vinni,ezért jó lenne ha hallgatna rám...

Legjobb válasz: Olvasd el Jan Fennel: Kutyapszichológia c. könyvét. Abban minden benne van, ami fontos!!!

Olvasd el Jan Fennel: Kutyapszichológia c. könyvét. Abban minden benne van, ami fontos!!!
8 hetes kutyát nem éheztetünk 1 napig sem!
12:05-s vagyok Bocsi nem írtam oda, hogy az egy napos kajakimaradást csak akkor ha már felnõtt a kutyus.Az öcséd meg nem hiszem, hogy bezavar ha te többet vagy a kutyával és csak te adsz neki enni.
Egy dolog a sokból ami szükséges: Mindig mikor enni adsz neki, ültesd le. Így látni fogja, hogy elõtte állsz. Én most Tamar Geller: Kutsaszeretet c. könyvét olvasom.
Mielõtt odaadod neki az ételt nézz a szemébe és csinálj úgy mintha ennél belõle.A legjobb az ha teszel egy alufóliát a kutyakaja tetejére és teszel rá magadnak valami finomat aminek erõs illata van.Pl.kolbász.Azt megszed úgy hogy nézel a szemébe és utána adod neki oda az ételét.És amíg eszik tedd oda a kezed.Ha simiért kuncsorog ne engedj neki.Mindig úgy simogasd, hogy elõtte te hívod oda magadhoz.És a hasát simogasd és közben a szemébe nézz.Ha el akar menni akkor ne enged felállni.Simizd még egy kicsit tovább adj hirtelen hagyd ott.Ezek a falkavezér viselkedései.Ha rendszeresen így teszel akkot te leszel a falkavezér.
12:05-s vagyok.Ha 90%-ban te adsz neki enni és te foglalkozol vele a legtöbbet akkor te leszel neki a falkavezér.Csak határozottnak kell lenni!Az nagyon jó, hogy te viszed kutyasuliba és amit ott tanultok azt otthon is gyakoroltasd vele.Azt kell elérned, hogy minden körülményben hallgasson rád!Arra figyelj, hogy a kutyák néha megpróbálnak felülkerekedni a falkavezéren.Ezt nem szabad hagyni!Ja és még annyi az etetéssel kapcsolatban.hogy hetente egyszer ne adj neki enni.Vidd oda neki a tálját te egyél belõle(tudod tegyél bele valami finomat magadnak) és az üres tálat tedd oda elé és szó nélkül hagyd ott.Ez durvának látszik de nem az az állatok körében.Egy falkában mindig a vezér eszik legelõszõr.És ha nem jut a többinek akkor majd esznek akkor ha sikeresebb volt a vadászat.Ezzel is azt mutatja, hogy õ a domináns!Jó kutyanevelést kívánok!:)
Nálunk is ilyen gondok voltak. Aztán a férfiak eldöntötték, hogy a "férjemnek" kell lennie a falkavezérnek:D. Szívesen kérdezném még a 12.05-öst ilyen "kutyadolgok" körében. Tetszett a hozzászólása, ezt majd egyszer kipróbálom. Valószínûleg nagyon érthet "kutyául".:)
A kérdező hozzászólása: Na igen, erõszak ments nevelés!!! Bizony bizony! Dícsérem a kis szarost rendesen, amikor ügyes, vagy van egy jó mozdulata:) már egyszer majdnem visszahozta a játékát:) lehet hogy véletlen, de már ezek szerint enm félti tõlem a "zsákmányát":) két hét kemény munka...:) simi, meg dícsérés... a kis büdös:) önbizalommal teli kutya lesz, de nem mindig:) MEgnézem azt a könyvet is, köszönöm. már annyit olvastam, hogy mindnekinek az agyára megyek már otthon:) de ez va, egy kutya nagy felelõség...:) Egy napos éheztetés valóban sok. a nagykutyánkat "éheztettük" egy nap nem kapott kaját, de ez kell nekik.
Az egy napos koplalást azért inkább akkor, ha felnõtt lesz. Kölyöknél még ez sok. Ilyenkor még egy nap többször kell nekik enni.
12:06-os vagyok a másik könyv szerzõje izraeli és arról szól, hogyan kell a kutyát erõszak nélkül nevelni. Nagyon jó és nagyon sok dologban igaza van. Megalapított egy nappali kutyaotthont, ahová a mindig dolgozó gazdik bevihetik a "neveletlen" állataikat. Eseteket ír le, hogy mi volt a gond a kutyával és ezt hogyan hozták rendbe. A másikat én is kerestem de nem találtam sehol, csakúgy mint a 101 kutyatrükköt.
A kérdező hozzászólása: Jaj még egy kérdés, kedves 12:05-ös! Ha egész nap nem vagyok otthon, hanem az öcsém, õ játszadozik vele, viszi is majd sétálni, meg gondolom tanítgatja is majd. Ez bezavarhat?:) gondolom igen, de ha reggel, este én etetem, meg tanítgatom este, meg a hétvégén... õ annyira nem következetse, vagy a fene tudja... Nem akarom kizárni a kutya életébõl...
A kérdező hozzászólása: Kedves 12:05-ös:) Ez egy kis 8 hetes plûsmaci:) Ne adjak neki kajá egy nap?:( hûûûûûûhaa.... Akkor felveszem a kesztyût:) lassan szabin leszek, és kipihenhetem magam, mert éjszakáztam vele elég sokat... Annyira szeretem:) :) :) el kell tõle olvadni:)
A neten is megtalálod akutyapszichológiát csak kb 12 oldalban, de nagyon szuper. belinkelem: http://hunamstaff.hu/index.php/cikkek/kutyapszichologia
A kérdező hozzászólása: Bocsánat Tamásnak olvastam a szerzõt:) Na mindegy. Pedig rajtam van a szemüvegem:)
A kérdező hozzászólása: Na én is ezért harcolok, nehogy a férfiak kerüljenek megint elõtérbe:( A másik kutyánknál is ez volt... De már nem gyerek vagyok, mert ugye azokat nem fogadja el a kutya soha feletteállónak. Ja és igencsak határozott lettem közben:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, köszönöm:) :) este ki is próbálom:) :) a kjás dolgot:) simizem rendesen a hasát, az a legsebezhetõbb pontjuk, ha mutatja nagy baj nem lehet:) A kutyapszichológia címû könyvet kerestem mindenhol, de elfogyott, nem kapható...:( viszont az író másik könyve ma érkezett meg, már ott figyel az asztalomon:) alig várom, hogy végre hazaérjek:) :) :) Arról a magyar könyvrõl nem hallottam még... Több infó róla?:) Ezek akkor is bevállnak, ha nem csak én foglalkozok vele?
A kérdező hozzászólása: ezer és ezer köszönet:) 12 oldal is több mint a semmi:) De hogy sehol nam lehet kapni... neten is próbálkoztam... de ha ezeket e viselkedési szabályokat betartom, akkor a többiek hiába szervezkednek ellenem, hogy letaszítsanak a trónról:) nem fog sikerülni?:) Tényleg csak azért aggódok, hogy mennyire fog majd szótfogadni a foglalkozásokon...

Ha a párom és én úgy döntünk, hogy el szeretnénk köttetni az ondóvezetékét, mit kellene tennünk?

Nem tervezünk ilyet, de gondoltam megkérdezem...Kitudja mit hoz a jöv?

Legjobb válasz: Hát ez egyrészt visszafordíthatalan, másrészt miért nem téged kötnek el? Konzultálni kell egy sebésszel, õ elõször alternatívákat fog javasolni.

Hát ez egyrészt visszafordíthatalan, másrészt miért nem téged kötnek el? Konzultálni kell egy sebésszel, õ elõször alternatívákat fog javasolni.
Szia, Ketten is írták, az utolsók: Elsõ lépésként vizsgáljátok meg, van 3 esetleg több gyerek? ha igen akkor a háziorvos beutalót ad, kivizsgálják az érintettet, és megmûtik, urológia mûtét lesz... De ez valóban milyen kérdés????
Figyelj, bármilyen nem akkut problémád van, akkor elõször mindig a háziorvoshoz kell menni, õ ad beutalót mindenhová.
Úgy tudom 35 éves kor felett és 3 gyerek esetén csinálják meg a mûtétet, akár férfi, akár nõ! Teljesen visszafordíthatatlan!
Ez milyen kérdés? Ha úgy döntötök, hogy el akarjátok köttetni, akkor mi a ******t kellene tennetek? Hmm? Esteleg elköttetni? Ja nem terveztetek ilyet; még azt sem lehet tudni mit hoz a jövõ? Elgondolkodtató, valóban.
áááááá...eznekemfájt..uristen
A kérdező hozzászólása: azt mindjárt gondoltam, hogy orvoshoz kell fordulni, de kihez? kell-e valamilyen különleges indok, (pl. h már van 5 gyerekünk) vagy akkor is megcsinálják ha még egy sincs? És úgy kb. mennyibe kerülhet? És tudom, hogy VISSZAFORDÍTHATATLAN...mint már írtam, nem tervezünk ilyet, csak érdekelne minket a folyamat... a "kedves" kommentekre meg nem vagyok kíváncsi.
most szerinted???? Elmenni az orvoshoz es elkottetni
A kérdező hozzászólása: Gyerek nincs, és mindketten 25 év alattiak vagyunk, ez csak egy kérdés volt. Egyszer szóbajött, és érdekelt, hogyan is zajlik ez a folyamat. Gondolom ha valakinek hibás génjei vannak (pl. Down-kóros mind2 szülõ...) akkor nekik elköttetik annak ellenére, hogy nincs gyerekük, nem?
A kérdező hozzászólása: és köszönöm a válaszokat!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!