Találatok a következő kifejezésre: Mi csínáljak verem az (29 db)

Mit csináljak ha az anyám pasija folyton ver?

Jól tanulok 4-5 ös vagyok, de van egy hülye pasija aki egy bunkó, én nagyon utálom, mindig nekem pofázik és megver, parancsolgat. Máma nem értettem az egyik feladatot a köri leckében, megkérdeztem az anyukámat hogy tudja e. Válasz: meghúzta a hajamat és azt mondta: ott van a könyvbe te hülye. És ezt már sokszor megcsinálta, amióta ezzel a pasival jár. Már gondoltam rá, hogy elköltözök, vagy beveszem az összes gyógyszert amit csak találok itthon vagy kiugrom a vonat elé, vagy a busz elé. Már élni is utálok, pedig csak 12 éves vagyok. Õszintén nem tudom hogy mit csináljak. Talán jobb lenne meghalni. Veszprém megyében lakom. Ha valakinek van valami tippe írjon.

Legjobb válasz: www.krizistelefon.hu vagy 06-80-20-55-20

Én beszélnék az osztályfõnököddel a helyedben, hátha a suliban valakinek van lehetõsége segíteni ebben valamit. Anyukám egyik diákjánál volt nagyon komoly probléma (apuka részérõl fõleg) a családban, és ott beavatkoztak a család életébe.
http://www.krizistelefon.hu vagy 06-80-20-55-20
Nincs valami rokonod, aki normális? Keresd meg és mondd meg neki, mi a helyzet. Vagy barátod, osztálytársad szülei? Muszáj lenne egy felnõttel beszélned errõl! Ezeket a hülyeségeket meg felejtsd el, amiket írtál! Túl sok jó dolog vár még rád az életben, ahhoz, hogy ilyen hamar fel add! Hidd el!
Szólj anyádnak hogy tartsa pórázon a pasiját. Nincs joga ezekhez mert nem az apád csak egy senkit akit véletlenül épp az anyád szeret.
Én anyám pasija is hasonló volt, én is utáltam, de egyszer mikor itta a sört, kicsit meglöktem az üveget, és letört az egyik elsõ foga. Jó utána szarrávert, de boldog voltam, hogy õ is visszakapott valamit abból amekkora szemétláda volt. Késõbb anyámat is elkezdte verni, vagyis úgy veszekedtek, verekedtek, hogy sokszor nem bírtam nézni és leléptem otthonról. Aztán úgy fél év mulva egyszer annyira összevesztek, hogy a pasi lelépett örökre. Az nagay megkönnyebbülés volt. Aztán lett másik pasija, olyan, aki tök normális :)
Segíthetek elintézni muterod hapsiját, csak írd meg hol laktok és elintézem 2esben vele.
Szia! Én is Veszprém megyei vagyok, pontosabban pápai. Igaz, hogy 25 éves elmúltam, de ha a környéken laksz, szívesen találkozok Veled és beszélgetünk. Talán tudok tanácsokat adni!
Én ezt nem értem! Van egy ilyen gond, és rögtön öngyilkos akar lenni minden tini gyerek? És evvel minden oké lesz?? Csodálkozom ha ilyeneket írsz, hogy jó tanuló vagy..Egy okos gyerek ilyen hülyeségeket nem mond, és valami más módon, de tudja kezelni a mostoha apa viselkedését.. Bár õszinte leszek a "máma" szó minden csak nem értelmes..és a mondandódat sem tudtam értelmezni..Most anyád ver vagy a mostohád? Legközelebb ha a mostoha apád megcibálja a hajadat, kérdezd meg tõle, hogy ezt miért csinálta..Kérdezd meg, hogy õ most élvezi, hogy egy gyereket megverhet vagy erre izgul?vagy mi? Ha nem tetszik neki, hogy ilyen nagy lett a szád, és megver téged, akkor rögtön szólnék anyádnak, hogy szégyellje magát, hogy ezt eltûrte, és ezért kézbe veszed a dolgokat.Ha látható a sérülés akkor el mennék az orvoshoz, és panaszt tennék..Szólnék az iskolában is, hogy segítsenek, mert otthon állandó testi fenyítésben van részed..Õk megteszik a kellõ lépéseket.. De azt írni, hogy "jaj meghúzták a hajam, öngyilkos leszek"ez butaságra vall.. Az életben még nagyon sokszor kapsz "pofonokat" és sokkal keményebb a felnõtt kor mint gondolnád..
22:04-es vagyok megint.. Azt akarom még mondani, hogy ne tegyél magadban kárt, különben hiába volt az egész... Egy szemét ember miatt ne dobd el az életed, nem éri meg hidd el!:)
Minden iskolában van gyermekvédelmi felelõs. Beszélj vele.
FEL KELL JELENTENI!
Kérdezõ, te már írtál egy efféle kérdést, nem? Látom, nem sikerült akkor segíteni :((((
semmiképpen ne tegyél kárt magadban, ez nem megoldás. nagyon sok helyre mehetsz segítségért. elõször is a vérszerinti apukádnak kéne szólnod. ha vele nem tartjátok a kapcsolatot, akkor nagyszülõk, egyéb rokonok. ha nincsenek, akkor az iskolapszichológus, vagy az osztályfõnök. ezen kívül bemehetsz akár a helyi önkormányzat családsegítõ, vagy szociális irodájába, vagy a gyámügyhöz. még a vérszerinti szülõket is nagyon elõ szokták venni ilyen esetben, hát még egy ilyen férget, akinek semmi köze hozzád.. mindenképpen szólj a fent leírtak közül valakinek, mert "néma gyereknek anyja se érti a szavát" ne hagyd magad!
Kedves 12 éves kislány! Nagyon kérlek, ne csinálj ostobaságot! Szólj az iskolában az osztályfõnöködnek, de minél elõbb! Õ majd tudja, mit kell tennie, mert van szakember, aki segíthet neked! Addig is vigyázz magadra! És további jó tanulást!
22:04 korodhoz képest igazán pozitív személy vagy, kívánom neked ne ilyen barmot fogjál ki mint anyukád.12-s te meg ne add fel .Jegyezd meg az igazság mindig gyõz !!!!
Engem óvodás koromban rengetegszer megvert apu(a vér szerinti apám) Sõt volt, hogy azért is megvert mert véletlenül össze törtem egy porcelán tányért, igaz párszor meg is érdemeltem egy atyai pofont stb.. De állandóan kék lila voltam.. Anyut is sokszor megverte könnyes szemmel néztem sõt volt mikor már nem bírtam nézni, hogy anyut véresre veri a hajlakkos flakonnal, fojtogatta majdnem kinyomta a szemét meg még sorolhatnám.. Persze nem szóltam senkinek mert nem tudtam volna kire számítani... Szóval ezeket elkellet éveken át viselnem.. És ennek mind visszajött az ára, mert már11évesen pszichológushoz kellet járom stb.. Szóval minél elõbb próbálj meg valakitõl akiben megbízol/megbízhatónak látod segítséget kérni!!!!!! 15/L
Azért én meghallgatnám a másik felet is.. Ha a mostoha apa veri akkor tennék lépéseket, hogy a jövõben ne tehesse meg Ha az anyuka tûri akkor beszélnék a fejével Ha kérdezõ nem mond igazat akkor vele is elbeszélgetnék hasonlóképpen mint a szülõkkel (1-2 pofon segítséggel)
Fúúú ezeket az anyákat akasztani kéne...mégcsak nem is az, h nem veszi észre a helyzetet (vagy ha észreveszi és hidegen hagyja az még rosszabb) , de hogy még õ is elkezd bántalmazni. Pfujj szembeköpném ha velem szembe jönne az utcán. A gyerekéért egy normális anya "ölni"tudna és úgy védelmezi mint egy anyaoroszlán, Fõleg egy 12 éves kisgyereket aki még jól is tanul. Semmiképp se szegülj velük szembe, mert még nagyobb bajod is eshet. Minnél elõbb kérj segítséget a hozzád lehetõ legközelebb álló személytõl, legyen az családtag, tanár vagy akárki akiben megbízol.
Anyukád tud errõl, és tûri ezt? Ha vannak nagyszüleid nekik szólhatnál, vagy valaki más rokonnak.Ne csinálj semmi butaságot, ne vegyél be semmit.Mindenképpen beszélj errõl anyukáddal.
Ezt az állatot azonnal fel kell jelenteni. Semmi köze hozzád. Remélem anyádat is megruházza néha. Fordulj azonnal a gyámügyhöz és az oszutályfõnöködhöz is egyúttal!
Nem mehetsz el apádhoz esetleg?
A kérdező hozzászólása: de azért köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Nem adhatom meg senkinek se a címünket!
Mit értessz az alatt, hogy ver? mertha csak annyi történik hogy meghuzza a hajadat, az messze nem számit verésnek...Ha tényleg a szó szoros értelmében ütlegel, akkor szólj valakinek, kérj segitséget.

Mit csináljak ha az anyám folyton ver és utál?

Jól tanulok 4-5 ös vagyok, de van egy hülye pasija aki egy bunkó, én nagyon utálom, mindig nekem pofázik és megver, parancsolgat. Máma nem értettem az egyik feladatot a köri leckében, megkérdeztem az anyukámat hogy tudja e. Válasz: meghúzta a hajamat és azt mondta: ott van a könyvbe te hülye. És ezt már sokszor megcsinálta, amióta ezzel a pasival jár. Már gondoltam rá, hogy elköltözök, vagy beveszem az összes gyógyszeJól tanulok 4-5 ös vagyok, de van egy hülye pasija aki egy bunkó, én nagyon utálom, mindig nekem pofázik és megver, parancsolgat. Máma nem értettem az egyik feladatot a köri leckében, megkérdeztem az anyukámat hogy tudja e. Válasz: meghúzta a hajamat és azt mondta: ott van a könyvbe te hülye. És ezt már sokszor megcsinálta, amióta ezzel a pasival jár. Már gondoltam rá, hogy elköltözök, vagy beveszem az összes gyógyszert amit csak találok itthon vagy kiugrom a vonat elé, vagy a busz elé. Már élni is utálok, pedig csak 12 éves vagyok. Õszintén nem tudom hogy mit csináljak. Talán jobb lenne meghalni. Veszprém megyében lakom. Ha valakinek van valami tippe írjon.rt amit csak találok itthon vagy kiugrom a vonat elé, vagy a busz elé. Már élni is utálok, pedig csak 12 éves vagyok. Õszintén nem tudom hogy mit csináljak. Talán jobb lenne meghalni. Veszprém megyében lakom. Ha valakinek van valami tippe írjon.

Legjobb válasz: Szólj az osztályfõnöködnek, vagy valakinek. Esetleg menj a gyámügyhöz.

és ofõd meg a gyermekvédelmisek nem hagynák, hogy továbbra is bántsanak.
Szólj az osztályfõnöködnek, vagy valakinek. Esetleg menj a gyámügyhöz.
Fordulj a gyámügyhöz. Mondj el nekik mindent. :) Sajnos több nem jut eszembe. Sajnálom, hogy ilyeneken mész keresztül.
Szia! Nagyon sajnálom! :( Vonat elé azért semmiképp ne ugorj! Nagyon sok embernek volt rossz gyermekkora, késõbb mégis sikeres emberek lettek - kár lett volna értük, ha gyerekként feladják! A világnak se vágj neki csak úgy - egyszóval, hülyeséget ne csinálj!!! Gyámhatósághoz, rendõrséghez fordulhatsz, de azt csak akkor, ha otthon olyan rossz, hogy az állami nevelõintézeben is jobb lenne... Nagyszüleid, vagy más rokon nem lakik a közelben? Menj el hozzájuk, mondd el, hogy bánnak veled! Ha az iskolában van egy kedves tanár, akiben megbízol, neki is próbáld meg elmondani!
Szólj az ofõdnek, annak a pasasnak nincs joga téged verni! Nameg anyudnak se, de ahogy kivettem ebbõl a keszekusza szövegbõl, õ nem bántott (a hajhúzáson kívül).
nem mert nem bánthatnak! még börtönbe is csukhatják!
senkinek sincs joga, hogy megüssön! mindenképp szólj valmelyik tanárodnak, akiben megbízol(mondjuk ofõd)vagy egyenesen a gyermekvédelmiseknek a suliban, õk majd helyreteszik a dolgokat! és semmiképp se gondolj butaságokra!még elõtted az élet és ne hagyd hogy bárki tönkretegye, ha látják rajtad, hogy sebezhetõ vagy , annál inkább bántani fognak! szólj a gyermekvédelmiseknek és hidd el minden rendben lesz.
:/
Pedig apukád lenne a leginkább kézenfekvõ megoldás. persze csak akkor, ha nem olyan, mint anyukád. Ha õ megtudná, mi folyik hogy reagálna. Lehet melléd állna, segíteni, netán magához venne. Egy dolgot ne csinálj: azt, hogy magadba fojtod és tûrsz. Mindenképpen kérj segítséget valakitõl. Barátaid szüleitõl esetleg.
Semmi képp ne félj!! Fordulj olyan felnõtthöz..aki tud segíteni! Rokonok? minél hamarabb lépj!!
A kérdező hozzászólása: Pl: máma kilyukadt a bicikli kerekem és kicseréltem. Anyukám barátja azt mondta, hogy: Hogy merem én használni az õ szerszámját, és megvert.
Szia! Azonnal szólj a felnõtteknek!
Én már 20 éves vagyok, tuti úgy megszivatnám 12 évesen a nevelöfateromat, hogy azt is megbánná hohy világra jött, értem itt, lehet , hogy durvát mondok de téged ezért nem fognak bebörtönözni, ha valamilyen fizikai sérülést is okozol neki. Volt már rá példa az országban, hogy egy lány kinyírta a nevelõapját, bántalmazta és a köztársasági elnök meg felmentette... de ne ezt tedd! Vonat elé ne ugorj, szólj egy tanárnak, mond el a problémáid, megbízható tanárt keress, "hivatalból" kötelezõen segítenie kell! + édesapádat keresd fel amint tudod, hogy segítsen. Én 20 évesen perpill hasonló helyzetbe vagyok, itt annyi a külömbség hogy nem fizikálisan hanem verbálisan bánt az anyám. Pár napja jóba voltunk, ma elgurult a gyógyszere és reggel azzal jön felém hogy én sz+r szülõ vagyok stb... én meg mondom, b+ már megint mi a bullshitet csináltam... és ma meg fulra betegen iskola utána kimerülve ordítozott velem, állatába nem veszem magamra, próbálom lenyelni. Most lehet hogy off lesz az egész de sajnos néha irányításba is át kell hogy csapjak, ez általában annyival indul ha lenyugszik akkor "megbeszélem" vele és általában egyenes kéréseket szoktam adni. Csicskáztatást itt nem szoktam nyomatni az a gyengék fegyvere. Elõre is bocsánat a morbid válaszomért.
A kérdező hozzászólása: A nagymamám otthonban van, a nagypapám meghalt.
Nagyszüleid hol laknak? Vagy nincs más rokon (keresztanya, nagynéni, idõsebb, már külön élõ testvér) aki segíthetne? Persze, ez sajnos a bántalmazás része, hogy megfélemlítenek, nehogy valakinek el merd mondani. De ha nem szóész senkinek, akkor esélyt sem adsz, hogy megváltozzanak a dolgok... Próbáld meg!
A kérdező hozzászólása: Az apám messze lakik, de õ rá nem számíthatok.
Csak ismételni tudom az elõttem szólókat. Szólj az ofõdnek, õ tudni fogja mit kell ilyen helyzetben csinálni. Öngyilkos ne legyél. Azzal nem oldasz meg semmit. Sajnálom, hogy ilyen gyerekkorod van.
Komolyan mondom egyes szülõk állatok! Ne legyél öngyilkos fõleg ne ugorj a másik jármû elé, evvel a vezetõnek is ártasz, önmagát fogja hibáztatni a szüleid meg ki tudja, hogy örömmel-, bánnattal- fogadják, lenne-e kis megbánás valamelyikben. Mostohaapád tuti azt akarja, hogy a koporsóba lásson. Senkid nincs aki segíthetne? Akkor irány a családsegítõ, nem fognak akkor már bántani, lehet még szállást is kapsz. Vérszerinti Édesapád hol van? Õ sehogy nem tud segíetni. Róla nem írtál.
A kérdező hozzászólása: Hiába mondom meg az oszf- nek akkor még jobban fognak bántani.
A kérdező hozzászólása: Bocsi a szövegért, rosszul másoltam be. Idáig is köszi.
Elõzõ vagyok, vonat stb jármûvet azért nem is ajánlom mert ha a mozdonyvezetõ szihésen 0 akkor ki is rughatják a munkahelyérõl, szihológushoz küldik stb...

Mit csináljak ha az osztűlytársaim vernek, ütnek, rugnak?

12/F

Legjobb válasz: Szólj a szüleidnek,és ök vagy te jelezd az igazgatóságnak!!! Származásod miatt,vagy valamiért "utálnak"??

Szólj a szüleidnek, és ök vagy te jelezd az igazgatóságnak!!! Származásod miatt, vagy valamiért "utálnak"??
Kezdj el gyúrni késöbb még hasznodra válhat..
üss vissza, vagy szólj a tanárnak, vagy legyél mindig tanár közelében.
némi kp és elverem öket aszt nem lesz több ilyen....

Mit csináljak ha az apám ver?

nem tudom, hogy kihez kéne fordulnom, anyukám nem igazán csinál semmit, ha pedig a család többi tagjának szólok akkor is kapnék.

Legjobb válasz: Nevelési tanácsadó? Mindenesetre sajnálom hogy ilyen családban vagy.Én tuti elmennék otthonról! De mért bánt az apukád?

Nevelési tanácsadó? Mindenesetre sajnálom hogy ilyen családban vagy.Én tuti elmennék otthonról! De mért bánt az apukád?
Együtt érzek veled. Sajnos engem is vert apám. Nem tudom, téged mennyire brutálisan ver, velem elég brutális volt az én apám. Sajnos nekem nem volt kihez fordulni. Utoljára kábé a te korodban vert meg, aztán valahogy csak annyit mondott, hogy már túl öreg vagyok hozzá. Aztán már "csak" lelki terror ment. Mihelyt a saját lábamra tudtam állni elhúztam otthonról a csíkot. Remélem a lelked egyszer majd megnyugszik, és ha kilépsz majd apád házának ajtaján, felejtsd el az egészet, zárd el magadban, mert csak így lehetsz normális ember.
Ha rendszeres, és/vagy kimondottan durva, akkor iskolában akiben megbízol, felnõtt(!) Gyámhivatal addig is tanulj meg gyorsan futni elõle (nem vicc) kerüld a vele való találkozást amint lehet, költözz. Ha egy-két nevelõ célzatú fülesrõl van szó, akkor sajna, a legtöbb családban ez belefér.
Próbálj úgy szólni a család többi tagjának hogy apád ne tudja meg! Gyám hivatal meg nevelési tanácsadóhoz ne fordulj mert még te kerülnél bajban! Nevelési intézménybe kerülnél és 18 éves korodra jöhetnél ki onnan! Egyébként nagyon sajnálom engem is sokszor meg vert az apám! L
Fordulj a Nane-hoz. http://nane.hu/eroszak/index.html itt tényleg vannak olyan segítõk akik tényleg tudnak segíteni. és olvasd a Mérgezõ szülõk c könyvet, és a Szavakkal vervét. Ezekben is sok okos info van.
utolsónak van igaza... én elmentem kickboxolni és a kis 48kilómmal pár hónap után simán leütöttem a fazont aki megtámadott éjszaka... annyira elég volt hogy nagyon csodálkozott, meg el is dõlt, és volt idõ elszaladni (a megállóba a többi emebrhez aki b..tt segíteni csak bámultak). azért, mert önbizalmat ad!! akkor is, ha nem vagy erõs, én nem lettem profi még cak övem se lett fehér se nemhogy fekete. mégis hasznosnak éreztem. én valami durvára járnék ilyen szituban pl krav maga vagy akármilyne önvédelem.... van direkt önvédelmi tanfolyam is. tökön rúgod, amikor legörnyed akkor meg elkapod a nyakát és a fejét rávered a térdedre és betörik az orra... ilyen gyors, egyszerû dolgokat jó lenne ha megtanulhatnál valakitõl, hogyna kell szakszerûen, gyorsan, reflexszerûen... elég lenne egyszer utána nem merne hozzád nyúlni ahogy emlékszem suliból, volt aki visszaütött az anyjának aki verte...az volt az utolsó hogy megpróbálták bántani. vagy felbérelni valakit, de az pénz. és bízni kell benne, hogy tényleg ne verje agyon..de attól még a kérdezõ védtelen marad, jó az az önvédelmi sport mindenképp.
Azt irod, anyukadhoz nem fordulsz, mert nem csinal semmit. Talan ot is veri apad, es testvereidet(?) is. Szornyu dolog ilyen kontrolalt viszonyokban elni. Iskolaban beszelj tanaroddal akivel jol kijossz es bizol benne. Ez nem szegyen, senki nem erdemli meg hogy ilyen viszonyban, rettegesben eljen. Meg lehet hogy tobbi csalodtagokat is kisegiten segitsegert fordulasoddal. Fel a fejjel, tanulj jol, csak tudassal, kesobb jo munkaval tudsz kitorni ebbol a diszfunkcialo csaladbol.
Szép család. Költözz rokonhoz. Látlelet orvosnál, rendõrségen feljelentés.
18:56-nak: Nincs semmi gond, végül is a kérdezõ a lényeg, neki kell segíteni:-)remélem sikerül! Feldühítenek az ilyen vadállatok, meg a másik szülõ is, aki mindezt végig nézi. Szerintem mindig van megoldás.
17:55-nek : ahogy olvasom a válszod, szerintem nem igazán értjük egymást. épp ez az, hogy egy 16-évesnek nem kéne lelki probléma az elsõ szakításon kívül, vagy ami ilyenkor szokott lenni, de neki már van! hisz õt is bántalmazza a családja, ez elég nagy trauma szerintem lelki-fizikai, -és szellemi értelemben is. kineziológusnak tanulok, tehát tudom mirõl beszélek, még a fogantatásod napján is érhet trauma (úgynevezett energiablokk), a test sejtjei MINDENRE emlékeznek, minden egyes másodpercre az életedbõl. és szerencsére engem nem bántottak a szüleim, soha. csak segíteni próbáltam, a lánynak is(mert a férfi, illetve az apa szerepe egy lány életében nagyon nagy szerepet tölt be), és neked is(tudom, hogy már rég volt). csak gondoltam megosztom tanulmányaimat, engem is többször oldottak, de korántsem ilyen súlyos problémákkal, és jó érzés volt `megtisztulni` a gondoktól. Sajnálom, ha ezzel felzaklattalak.
Még annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy ha egy szülõ élvezettel veri a gyerekét, ok nélkül, nem használ a küzdõsport!Belenéz a gyerek a szülõ szemébe, és látja az élvezetet, már attól összetörik, eszébe sem fog jutni lerúgni a szülei fejét.Ez hülyeség!
Nekem mindkét szülõ kemény alkesz volt(apám már hajléktalanná is vált), és nagyon vertek engem is.Volt olyan, hogy ájulásig, volt, hogy leöntött petróleummal, hogy meggyújthasson.Szóvalezt te egyedül nem tudod megoldani, ahogy én sem tudtam, és a legdurvább az egészben, hogy anyám a gyermekjóléti szolgálatnál dolgozott, tehát oda nem mehettem, de te talán isgen.Próbáltam tanárnak mondani, de az csak állandóan behivatta a szüleimet, hogy nem szabad, és kész.Csak úgy fog menni, ha kiszakadsz a környezetedbõl, én is elkerültem, de a mai napig fáj, most is remegõ kézzel írok, tegyél valamit, jelentsd fel, vagy valami, mert bele fogsz egy életre rokkanni!!!!!!
Aki úgy ad tanácsot, hogy közben megkérdezi, miért ver, az fel se fogja, milyen típusú az ilyen ember (mert szerencsére nem ismer ilyet), itt nincsenek miértek, egy bántalmazó szemétrõl van szó és ennyi.
Ritka, hogy ilyenkor, nevelési tanácsadó, vagy családsegítõ vagy iskolai dolgozó tud segíteni, mert mint itt az egyik kedves válaszoló is írta, hogy az õ anyja is ilyen helyen dolgozott, miközben otthon kõalkeszként bántotta a gyerekét. Egyik barátom anyukája pszichiáterként dolgozik, miközben a lányát kékre-zöldre verte amiért nem mosogatott el akkor, amikor otthon sem volt, meg satöbbi.
Nahat, akkor megis igaz, hogy a pszihiaterek is pszihiaterekhez jarnak?
Hát igen, sajnos itt tartunk, hogy egy gyermek akit folyamatosan vernek, nem mer vagy nem is tud segítségért fordulni, valahogy túléli a gyermekkort, aztán nagykorára majd nem tud beilleszkedni a társadalomba, mert anyu és apu nem gondolta át hogy biztos lesz-e türelme a gyermekéhez? Sajnos kedves kérdezõ csak annyit tudok mondani, indítsd el a lavinát és igen is kérj segítséget, ne hagyd magad verni, mert ha elhallgatod csak egyre rosszabb lesz. Talán tényleg olyan családban élsz ahol téged hibáztatnak mindenért, de biztos vagyok benne, hogy semmi rosszat nem tettél, és ne is hidd el hogy az vagy, te csak egy gyerek vagy akinek MOST segítség kell!
Én is 16 éves vagyok(lány), és az apám rettentõ agresszív...én is szoktam kapni, lelkileg, fizikailag is, mindenhogyan.Nem csak akkor agresszív ha iszik.Egyszerre csak bepöccen és tör-zúz.Egész nap attól rettegek, mikor jönnek elõ a dührohamai.Én már megszoktam, 13 éves korom óta arra várok, hogy elköltözhessem.Még 2 év, ez tartja bennem a lelket.....soha többé nem fog hallani rólam.
Mivel benne élek, neked is annyit tanácsolok, tûrj és várj.
11:29-nek a pszihológus egyáltalán nem ciki, kicsit félreértettél(szándékosan?) éppen hogy ha sikerülne megoldani a problémát, elkerülhetõ a pszihológus, mert ha az ember odakerül, az már lelki sérülés miatt van.De mi szüksége is lenne egy tininek lelki sérülésre? Semmi.Ki mondta hogy túl lennék rajta? Pont ezért próbálnám azt mondani, hogy mindenképp cselekedj kedves író, és ne hallgass el semmit, kérj segítséget! Ehhez sok sikert kívánok neked!
ezért kell megtanulnia megvédeni magát!!!
Július végén mondjátok neki, hogy az iskolában ha bízik vkiben... nyár van... Bármelyik rokonhoz költözz el aki befogad.
engem minden nap megver a nevelõfaterom mikor részeg de én elviselem nem tudok ellene mit tenni :S
nane tud segíteni, és a kékvonal is talán. áááá miért van ennyi féreg ember :(
Szia! Tudod engem is vert apám, de nem is akárhogy. korbáccsal, szíjjal, ez mindennapos volt, anyámat is verte aki emiatt sokszor volt kórházba, aztán mi akkor egyedûl maradtunk ezzel a szadistával aki élvezte ha sírunk...nem viccelek. Ma már 30 éves vagyokj, nem beszélek a szüleimmel, kizártam õket a gyerekem és a saját életembõl, apámat a verés miatt, anyámat meg mert hagyta. A lelkem tönkre tették. Tudod mindig van megoldás, ha otthon gáz a helyzet esetleg, ne sértõdj meg, de ha iszik is apud, akkor a saját érdekedben azt javaslom inkább kérd hivatali személy segítségét mindenképp! Ha mégis próbálod te megoldani, anyudnál próbálkozz, Mond neki hogy elmész ha nem tesz valamit, miért nem segít? A lényeg hogy semmiképp ne hagyd magad, mert késõbb tényleg járhatsz majd a pszihológushoz!
ja, és ha apád, ha nem, azoknak van igaza aki azt mondja védd magad és üss vissza! Én utólag már bánom hogy hagytam magam, dehát vékony kislányka voltam:-)a küzdõsport jó megoldás!
az utóbbinak üzenném, hogy a pszichológus nem cikis dolog, (mert így vettem ki a szavaidból) de én is inkább a kineziológiát javasolnám. Neked sem ártana, mert rengeteg sérülésed lehet, egy ilyen múlton nem lehet csak úgy túllépni, akárhány hány év telt el és akármennyire is azt hiszed, hogy túl tetted magad rajta - benne van a génjeidben, biztos jobban éreznéd magad egy oldás után. sõt, tiszta szívbõl ajánlom mindenkinek aki olvassa, mert mindenkin van mit "javítani".
azoknak akik a nanet ajánlják: nekem is õket mondták, de sajnos nem úgy segítenek, ahogy végleg jó, persze mondanak helyet telefonszámot ahova fordulhatsz, de én mégis úgy érzem nem megoldás a menekülés. inkább a küzdõsport vagy az erõs barátok.
egy bántalmazó embert nem fogsz tudni küzdõsporttal megváltoztatni, és folyamatos stressz az élet egy ilyennel, egyáltalán nem menekülés hanem ésszerû megoldás az ilyen embereket elkerülni, és elköltözni tõlük. az otthon a család, nem a verekedésrõl kell, hogy szóljon, az nem normális, akkor már jobb egyedül.
utolsó, én egy pofonnal állítottam le anyám 13éve tartó bántalmazását (19voltam). fel volt háborodva minden állatnak kikiáltott, de nem bántott többet (testileg).
lelkibántalmazás sokszor még rosszabb, olvasd el a Szavakkal verve c. könyvet. A kérdezõt az apja veri, és egy férfi erõsebb mint egy lány, így ha visszaüt, lehet sokkal durvábban jár, mint eddig.
figyelj rám egy kicsit a szüleidnek soha ne üss vissza csak roszabul jársz inkávv türd el engem isa bátyám is vert apu de mi megpróbáltuk megbeszélni vele nem nagyon ment anya sajnos meghalt tehát magunkramaradtunkmondjuk kérj tõle bocsánatott akk is ha semit nem csináltál

Mit csináljak az apámmal? Allandóan ver SEGÍTSETEk!

Legjobb válasz: Nem írtad, hány éves vagy, de rendõrség és gyámügy mindenképp. Orvossal látleletet vetetni és mehet a feljelentés. És amíg apád ver, anyád mit csinál?

Nem írtad, hány éves vagy, de rendõrség és gyámügy mindenképp. Orvossal látleletet vetetni és mehet a feljelentés. És amíg apád ver, anyád mit csinál?
Ha van tanár akiben megbízol akkor szolj neki! Ha nincs, menj a rendörségre. Ha tanárnak szolsz, kérd meg hogy ne beszéljen apáddal, mert csak roszabb lesz.
mindenképpen szólj az osztályfõnöködnek, hogy segítsen ... minden iskolában van gyermekvédelmis tanár, többek közt az is a dolga, hogy közremûködjön ilyen eset megoldásában
Fuss el, ne hagyd magad!
Én megkérdezném anyámat is, hogy miért hagyja ezt?
Szólj valamelyik tanárnak a suliban, akiben megbízol. Õ segít eljutni a családsegítõbe vagy a gyámhatósághoz.
Istenem könnyezve olvasom a sorodat te gyerek!!!létezik olyan szülõ aki veri a gyerekét???még hozzá anyukád nem szól semmit???nekem is van gyerekem..istenem, , , , már régen az iskolába a tanárodnak meg kellett volna emlitened, , , nincs senkid??testvéred????
A kérdező hozzászólása: Amíg apám ver addig anyám csak nézni rá se szól.:'( És 13 éves vagyok.
jelentsd fel a rendõrségen
tanár? rokon? szegény :( engem a nevelõapám molesztált szóltam a rendõröknek és kamerákat szereltek a házba és aznap is akart "molesztálni" így kijöttek a rendõrök és mai napig börtönben van. Szólj a rendõröknek.!!

Beléptem a nõvérem telefonján a facebookomba és ki is jelentkeztem, de most mégis, ha kapok egy üzenetet gépen, akkor neki zörög a telefonja és megkapja az üzenetet és azt is kiírja, h kitõl kaptam. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Adatvédelmi beállítások/Biztonság Nézd meg az Aktív bejelentkezéseknél, hogy hány helyrõl vagy bejelentkezve. Ha ott van a nõvéred telefonja is, akkor kattints a megszakításra. Esetleg próbáld meg kikapcsolni majd újra bekapcsolni a telefont, hátha úgy kijelentkezik.

Adatvédelmi beállítások/Biztonság Nézd meg az Aktív bejelentkezéseknél, hogy hány helyrõl vagy bejelentkezve. Ha ott van a nõvéred telefonja is, akkor kattints a megszakításra. Esetleg próbáld meg kikapcsolni majd újra bekapcsolni a telefont, hátha úgy kijelentkezik.

Ver az apám, mit csináljak?

Legjobb válasz: Visszabeszéltél és megpofozott? Vagy nadrágszíjjal véresre vert? Mert nem mindegy. Persze, lehet feljelentgetni, de akkor azon se lepõdj meg, ha a végén állami gondozásba visznek. Nem olyan jó buli ám az.

Visszabeszéltél és megpofozott? Vagy nadrágszíjjal véresre vert? Mert nem mindegy. Persze, lehet feljelentgetni, de akkor azon se lepõdj meg, ha a végén állami gondozásba visznek. Nem olyan jó buli ám az.
Ha ok nélkül feljelentheted.
Fújd le paprika spray-vel!!
Milyen indokkal ver? Engem is próbált apám fegyelmezni volna fogom és jól megverem. Mondjuk én anyámmal élek nagyon keveset látom az apámat , néha hiányzik néha megütném. Mondjuk úgy vagyok vele nem ad pénzt, nem foglalkozik velem , nem hív fel--> nem az apám megdögölhet. Ez ilyen ilyet még nem halottam keríts magadnak egy harcmûvész pasast , regisztrálj randioldalakra és írd ki az nyer aki szétveri az apám - ez egy jó ötlet.
A regisztrálj szót a kiszsidók, hogy behirdetésezték akkora marketinget Istenem.
17-es! Ez csak szerinted jó ötlet, amúgy tök hülyeség! :)
Miért te okos, neki ez az egyetlen kiút az apja addig fogja verni ha nem tesz valamit amíg meg nem õrül. Ha lefújja spray-vel akkor az apja bottal fogja verni. Ahelyett, hogy kritizálnál próbálj jobb ötletet adni látod, hogy nem tudsz. Ha beveti magát idegenek közé az sem jó gyámügy az sem jó egyszerûen ez az egy menedék van ja és az ilyen elmebetegekkel beszélni nem lehet.
Elmebeteg szerintem te vagy, aki olyan tanácsot ad, egy 16 évesnek, hogy verje meg az apját! Az apja lesüllyedt már arra a szintre, hogy embernek, apának nem lehet nevezni! Az nem megoldás és nem valószinû, hogy elbírna az apjával.De, hogy ne legyen egy ilyen [email protected] [email protected]áda, mint amit te javasolsz neki, igen, attól még az intézet is jobb! Nem lehet hülyegyerek, ha ezt igy és itt megtudja fogalmazni.Ha az lenne, már agyon ütötte volna a saját apját, de én bítom benne, hogy ettõl értelmesebb és nem fogad meg ilyen tanácsokat! Igen! Intézet vagy rokon! Nem agresszió! Mert tudod az csak tovább fokozódik! Szörnyû lenne ez a világ, bár így is elég szörnyû, ha tizenévesek agyon ütnék az apjukat, bármilyen bunkó, goromba, agresszív is az! Remélem 101 ezerbõl csak 1 gondolkodik úgy mint te, vagy még 1 sem! Szép napot!
Ilyen tanácsokkal az csak te lehetsz!Épeszû ember ilyet nem tanácsol senkinek, nem még egy 16 évesnek!
A kérdező hozzászólása: könyörgöm legalább ti ne veszekedjetek...
Én nem azt mondtam, hogy verje meg az apját, hanem, hogy veresse meg az ilyen felelõtlen apát meg senki sem sajnál egy kis püfölés miatt és nem jön rá, hogy a lány kérte.
Még olvasni sem tudnak...
Persze, kedves kérdezõ, lehet minõsíthetetlen stílusban visszaugatni, de ha a kérdésedben nem szerepel semmi konkrétum, akkor ugyan hogyan várod el, hogy normális választ kapj?
Az apja mellett nincs sok jövõje. Így úgy gondolom ha intézetbe kerül is jobban jár mintha az apja mellett marad. Szóval én elmennék a helyedben a gyámügyhöz és számíts arra, hogy elvesznek apukádtól de most õszintén senkire nem számíthatsz igaz? Az intézet két év ugye amíg betöltöd a 18-at.(de a két év alatt 100%ban koncentrálhatsz a tanulásra) Aztán ha elég okos és ügyes vagy még alakíthatod jól a jövõd. Azt nem mondom, hogy egyszerû lesz. Én ezt az utat választanám.. Sajnálom hogy ennyire nincs senki akire számíthatnál.Egyébként a gyámügy elõször közeli rokont fog felkeresni és csak a végére marad az intézet szerintem.
Ha okkal, akkor is megérdemli.Bár úgysem csinálnak vele semmit! Sajnos.
A kérdező hozzászólása: szerinted nem tudom megkülönböztetni a felpofozást az agyonveréstõl? már voltam Érden egy helyen, ahova akárki bemehet, több hónapot ott töltöttem, hogy távol legyek, de nem volt valami leányálom, mivel teli volt vagy narkósokkal vagy teljesen lelkibeteg apja megerõszakolta lányokkal...szóval egy hónap után kijöttem... elkötlözni nem tudok, mert nincs keresetem...
Rokon?? Még sulis vagy?
gyúrd le néha >>problem solved
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok. szóval sulis igen. rokonhoz mivel állítsak be? egy, kettõ meg nem várhatom el valakitõl, hogy eltartson..
Pontosan akkor milyen jelleg segítséget vársz tõlünk?
A kérdező hozzászólása: pl, hogy milyen jogaim vannak ilyen ügyben, hova , tudnék fordulni
Anyukád van?
A kérdező hozzászólása: nincs anyukám (meghalt) utolsó: nem nem az a kérdezõ vagyok.
Gyámügyhöz, de ha nincs rokon, aki befogad, elvihetnek intézetbe.
Kérdezõ, fiú vagy lány vagy? Mit csinál apád?

SOS! Mit csináljak gyorsan húsvétra a nõvéremnek és a férjének, meg az anyukámnak?

Légyszi-légyszi! Nem tudok kimenni a boltokba, zárva vannak, saját kezû ötletek kellenének!

Legjobb válasz: Tudod mit csinálj ? Semmit ! Az ilyen hirtelen összeeszkábált dolgok úgyis a kukába kerülnek, ha nem ma akkor nagytakarításkor.

Tudod mit csinálj ? Semmit ! Az ilyen hirtelen összeeszkábált dolgok úgyis a kukába kerülnek, ha nem ma akkor nagytakarításkor.
De miért kéne bármit is csinálni? A húsvét nem karácsony, hogy ajándékozzuk egymást. Süss valami finom sütit, és amikor jönnek kínáld meg õket. Ha van pálinka, akkor sógornak egy kis pohárkával és ennyi.
A kérdező hozzászólása: Oké...
SBO gyanús.
Jódozgasd és ne kapargasd, ha pár napon belül nem javul, akkor menj el orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: de ez a valami már majdnem egy éve ott van és nem múlik el..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!