Találatok a következő kifejezésre: Mi bajom ha császár (4 db)

Lehet gond abból ha másfél év alatt 2 császárom lesz? novemberben császárral szültem és most megint terhes vagyok és azért izgulok hogy mi baj lehet abból hogy fél év elteltével estem teherbe.

lehet baja a 2.babának emiatt? fel tud készülni 6 hónap alatt a szervezetem? azt tudom hogy így a második biztosan császár lesz de engem f?leg a baba hogyléte érdekel!

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! A válasz, amire ilyen unintelligens módon reagáltál, a lehetõ legjobb volt, amit valaki adhat egy ilyen buta kérdésre. Vagy szerinted itt bárki is látatlanban, laikusként meg tudja neked mondani, hogy mi fog történni? Nekem 2 ismerõsöm is szült többszörös császárral. Az egyiknek ki kellett venni utána a méhét, mert szétrepedt, a másiknak meg semmi baja nem lett, a harmadik babát is kihordta, igaz korai császár volt eleve betervezve. Az SZTK-ban is rendel orvos, az is megmondja neked, hogy mi várható, még fizetned sem kell érte.

Kedves kérdezõ! A válasz, amire ilyen unintelligens módon reagáltál, a lehetõ legjobb volt, amit valaki adhat egy ilyen buta kérdésre. Vagy szerinted itt bárki is látatlanban, laikusként meg tudja neked mondani, hogy mi fog történni? Nekem 2 ismerõsöm is szült többszörös császárral. Az egyiknek ki kellett venni utána a méhét, mert szétrepedt, a másiknak meg semmi baja nem lett, a harmadik babát is kihordta, igaz korai császár volt eleve betervezve. Az SZTK-ban is rendel orvos, az is megmondja neked, hogy mi várható, még fizetned sem kell érte.
Egyáltalán nem biztos hogy császár lesz. A túl közeli terhességet azért nem javasolják, mert a méh sebe még relatíve friss és elvékonyodhat, megrepedhet.
Az én barátnõm is igy járt. 7 hósak voltak az ikrei! amikor ismét terhes lett. Elõször a doki abortuszra akarta rábeszélni, mivel hogy kevés idõ telt el, de második alkalommal már normálisan beszélt vele, mondta hogy császárnak kell lennie ennek is nehogy szétrepedjen a méh. Azóta megszületett a 3. bébije is, 2, 5 hónapos és egészséges, és az anyuci is jól van. Remélem ez megnyugtatott kicsit. Minden jót! :-)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat végül az önjelölt tanárnéniktõl függetlenül(akik innentõl szóra se méltók) kaptam érdemleges választ a kérdésemre :-) vagyis hogy a babának semmi plussz támogatásra nincs szüksége amiatt hogy az elõzõ terhességemtõl rövid idõ telt el a heget pedig kicsit sûrûbben fogják ellenõrizni ez a lényeg!
8 hónapos volt a lányom mikor teherbe estem. 16.5 hónappal a császár után természetes úton szültem meg a második babánkat minden komplikáció és probléma nélkül.
Kedves Kérdezõ! Kicsit régen volt már, de pontosan ezért is lehet fontos, mert akkoriban lényegesen kevesebb dolgot tudtak vizsgálni (nem volt UH, stb.), mint most. Édesanyám a bátyámat, és engem pontosan másfél év és 2 hét különbséggel szült. Sem a terhessége alatt, sem utána nem mondták neki, hogy gond lehet, mert hamar jöttem én! Ha abban az idõben ez nem okozott problémát, akkor szerintem a mai lehetõségek mellett teljesen nyugodt lehetsz! 19 hkm
Kedves kérdezõ! Lássuk, tudok e olvasni. Ezt kérdezted: "Lehet gond abból ha másfél év alatt 2 császárom lesz?" Ez a válaszom egy része: Nekem 2 ismerõsöm is szült többszörös császárral. Az egyiknek ki kellett venni utána a méhét, mert szétrepedt, a másiknak meg semmi baja nem lett, a harmadik babát is kihordta, igaz korai császár volt eleve betervezve. Ebben mi nem volt a megfelelõ? Hol láttál bármit is a hüvelyi szülésrõl? Ja, hogy nem érted mit jelent a többszörös császár kifejezés... Ezek szerint nem az én szövegértésemmel van baj, hanem a tiéddel. A többszörös császár azt jelenti, hogy nem egy, hanem több alkalommal végeztek adott nõn császármetszést.
Szia! Az egyik csaj a fórumról (bocs, h így írom, de senki nem szereti a stílusa miatt) császáros szülés után 3 hónappal ismét terhes lett. Most fog szülni ismét császárral. Semmi gond a babával. Minden rendben van. Kicsit több vizsgálatra kell járnia, mert egyre többször figyelik a hegvastagságot, de amúgy minden ok. Nálatok is minden rendben lesz! :)
Kedves kérdezõ!Szerintem nem volt jogos a 21.26-os válaszoló ledegradálása.Én-eddig, mert készülünk a 3. babára-2 gyereket szültem hüvelyi úton(gyorsan, komplikáció, és beavatkozás nélkül).Ám eddig azt hallottam, hogy 2 év az ideális a császármetszések között.
A kérdező hozzászólása: és 19.10-kor még pontosítottam is a gyengébbek kedvéért!
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó! olvass vissza mielött okoskodni kezdessz!továbbra sem a császát/hüvelyi szülés probléma köre érdekel ahogy ezt a kérdésben megfogalmaztam! ne oktass ki intelingenciáról senkit amíg a szövegértéseddel gond van!
Nálam 16 hónap volt a két császározás között, minden rendben volt, a babával is.Ha kérdésed van szivesen válaszolok!
off: nálam két év 4 hónap lesz a két szülés között, és mivel az elsõ császár volt most is az lesz mert még csak ennyi idõ telt el.Én nem hiszem, hogy van orvos aki belemenne a sima szülésbe!
A kérdező hozzászólása: köszönöm neked! hasznos volt bizony! megnyugodtam! remélem én is hasonlóan járok mint õ! van rá remény hogy addigra elég jól bírja majd a hegem mert a varratot se tudta rendesen kiszedni annyira benõtt teljesen leizzadtunk mindketten és nagy küzdés árán is maradtak benn fonalak szóval elég gyorsan hegedek és az uh-on is azt mondta hogy nagyon jól néz ki bebûlrõl is
A kérdező hozzászólása: természetesen meg fogom kérdezni amint eljutok hozzá is de nem véletlenül itt kérdezõsködök a doki 10.000-ért fog válaszolni rá és persze nem is most rögtön... ezért kérem aki értelmes választ nem tud adni a kérdésemre az ne pazarolja az energiáit ilyen nesze semmi fogd meg jól válaszokra köszi
Ezekrõl az orvosod tud felvilágosítani.
A kérdező hozzászólása: értem de akkor esetleg ha megreped még mindig megcsászározhatnak de amúgy nem ragaszkodom a hüvelyi szüléshez...nekem a császár nem volt rossz! inkább csak az érdekelne hogy ilyen esetben éri-e valamilyen hátrány a második babát nyilván vitaminokat és mást megint csak szedek
A kérdező hozzászólása: igen meg köszi! ma voltam sztk-ban és a dokim nemhogy megrótt érte de kifejezetten örült...semmi baja nem volt a 6 hónappal! írt fel utrogestánt a biztonság kedvéért és 1 hét múlva meglátjuk mekkorát nõ a pocaklakó :-)

Mi bajom lesz, ha császár után 3 héttel szeretkezek a párommal?

Legjobb válasz: Szia! Nagyon irigyellek,ha te már erre tudsz gondolni 3 hét után,mert akkor nagyon jól lehetsz:-)) Amúgy szerintem a 6 hetet mindenképp várjátok ki,mert kell ez az idõ a méhednek is,hogy helyreálljon,és odabent is rend legyen.Ilyenkor még nagyon nagy a fertõzés veszélye. Utána is orvos mondja azt,hogy lehet,miután ellenõrzött. Minden jót nektek!

Szia! Nagyon irigyellek, ha te már erre tudsz gondolni 3 hét után, mert akkor nagyon jól lehetsz:-)) Amúgy szerintem a 6 hetet mindenképp várjátok ki, mert kell ez az idõ a méhednek is, hogy helyreálljon, és odabent is rend legyen.Ilyenkor még nagyon nagy a fertõzés veszélye. Utána is orvos mondja azt, hogy lehet, miután ellenõrzött. Minden jót nektek!
Semmi bajom nem lett.Mi is 3 hét múlva kezdtünk le megint házaséletet élni:)
A kérdező hozzászólása: 2. nap nem voltam a toppon, de már akkor gondoltam rá. A körülményekhez képest tényleg jól vagyok:) Köszi lányok.
Szia! Én úgy tudom, hogy szülés után mindegy, hogy hüvelyi vagy császár meg kell várni a 6 hetet.

3 hétre vagyok a kiírt időponttól és az első gyermekemet császárral szültem. Nincs fogadott orvosom, ilyenkor mi a helyzet? Automatikus császár, vagy majd egyszer csak elkezdődnek a fájások és irány a kórház? Honnan tudom, ha baj van?

Már eddig is vannak hasfeszüléseim, de nem vészes. A els? azért volt császár, mert leesett a fájásoknál a szívhangja, az utolsó napokban már nem nagyon akart mozogni CTG közben, és beindított szüléssel kezdtük, burokrepesztés, beöntés, borotválás, majd kiderült, hogy baj van és akkor csaszi.. Tényleg nincs fájdalomcsillapításra lehet?ség, ha az els? csaszi volt és megpróbálom természetes úton?

Legjobb válasz: Az sztk-s doki azt mondta, hogy császárpártiak a dokik, ha az elsõ az volt, de nem törvényszerû. Viszont a Margit kórházban volt az elsõ is, és akkor velem nagyon gonoszak voltak, mert az egyik ottani dokinõ volt az sztk-ban helyettesíteni, és felírt nekem vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert miután 3 órát vártam és 3 különbözõ vizsgálatom volt nyilván magas volt a vérnyomásom és addig nem is volt vele semmi baj. Na amikor 3 nappal késõbb mentem a kórházba, akkor megmondtam, hogy nem szedem a gyógyszert, mert otthon, ha nem [email protected], akkor normális a vérnyomásom, na és erre aztán én voltam az, aki a dokiknak ellenszegül, így is viselkedtek velem. Ezért kicsit aggódok, hogy inkább megcsászároznak mondvacsinált ürüggyel, csak hogy menjek már onnan. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor (1. császár, 2-nál mi várható) mi a helyzet?

A kérdező hozzászólása: Az sztk-s doki azt mondta, hogy császárpártiak a dokik, ha az elsõ az volt, de nem törvényszerû. Viszont a Margit kórházban volt az elsõ is, és akkor velem nagyon gonoszak voltak, mert az egyik ottani dokinõ volt az sztk-ban helyettesíteni, és felírt nekem vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert miután 3 órát vártam és 3 különbözõ vizsgálatom volt nyilván magas volt a vérnyomásom és addig nem is volt vele semmi baj. Na amikor 3 nappal késõbb mentem a kórházba, akkor megmondtam, hogy nem szedem a gyógyszert, mert otthon, ha nem [email protected], akkor normális a vérnyomásom, na és erre aztán én voltam az, aki a dokiknak ellenszegül, így is viselkedtek velem. Ezért kicsit aggódok, hogy inkább megcsászároznak mondvacsinált ürüggyel, csak hogy menjek már onnan. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor (1. császár, 2-nál mi várható) mi a helyzet?
Azthiszem 2 évnek kell eltelnie két csaszi közt... de sztem ez orvosfüggõ is
A kérdező hozzászólása: Igen, az ügyeletes dokinál és szülésznõnél szültem, minden nagyon rendesek, segítõkészek voltak. Hát, a fájások tényleg fájnak, az érzéstelenítõ szuper volt, de a végénél (kitolás résznél) ismét érzel mindent. A kitolás nagyon gyorsan történt, max pár perc volt, a gátmetszést nem is éreztem mikor vágták, viszont a varrása nekem nagyon fájt. A császár miatt volt betapintás, inkább kellemetlen, hülye érzés, mint fájdalmas.. Mikor jöttünk ki a kórházból, aznap kiszedték a varratokat, az is fájt, meg utána még 1-2 napig. De már jól vagyok, ma 1 hete szültem és tegnap már voltam a nagyobbikkal boltban. Nem fájok sehol, tejem van bõségesen!!! Így azért sokkal könnyebb a szülés utáni élet, mint császár után!! Könnyû, természetes szülést mindenkinek és utána jó babázást! :D
Gratulálok nagyon!!! Akkor az ügyeletesnél szültél? Nem volt gond? Hû, annyira örülök :) . Jobb volt a természetes szülés? Jó babázást :)
A kérdező hozzászólása: 6 napja megszületett természetes úton második kislányom :D Kaptam epidurális érzéstelenítést, volt betapintás a szülés után.. Mindenki úgy állt hozzá, hogy megnézzük, hogy alakul, aztán ha baj van, csak áttolnak a mûtõbe és kiveszik a babát. Mondták, hogy kicsi a baba, így talán nem lesz baj (utólag kiderült, hogy 55 cm 3450 g, tehát teljesen normális súlyú). Egyébként elfolyt a magzatvíz és megindultak a fájások.. Köszönöm a válaszokat!
Szia, megszületett a babád? Hogy alakult a szülés? Remélem már babázol :) Így elõre is gratulálok :)
nem keserítek, hanem elmondtam ami a szokás. nekik szerencséjük volt. van doki aki bátran kockáztat, van aki eleve nem
utolsó, ez nem igaz, amit írtál. Nem egy olyan ismerõsöm van, ahol a császár utáni újabb szülésnél kevesebb, mint 2 év telt el, és sikerült nekik hüvelyi úton szülni! Nem az idõ a fõ tényezõ, hanem az, hogy a heg milyen, és a heg állapotán nem segít 3-4-5 év. Ahol pedig nem sikerült, hiába volt meg a 2 év a szülések között, ott nem a heg volt a gond, hanem nem tágult az anya, vagy leesett a szívhang, vagy a magzatvíz volt zavaros. úgyhogy ne keserítsd el a kérdezõt :)
ha nincs minimum 2 év, nem kockáztatnak. a 2. császár nem kiszúrás, hanem életmentõ mûtét. mert szakadhat a heg, ami életveszély neked is a babának is. van ahol 3 évet is ajánlanak, és még úgy sem 100%. ha hagynak vajúdni akkor is folyamatosan monitoroznak és elsõ legkisebb gondnál azonnal mûtenek
de jársz dokihoz nem? vele beszélj! neked kell ezt szóba hozni egy sztk-s doki nem tudhatja magától h van e más orvosod. legközelebb mész beszélj vele.
Gratulálok! :) jó babázást


A kérdező hozzászólása: 21 hónap a különbség
nyugi! a heg csak vajúdáskor válik szét-HA szétválik egyáltalán, amire azért kevés az esély. mennyi lesz a két szülés között? ha nincs 1, 5-2 év akkor császározni fognak most is.
akkor majd doki megmondja nekem 20 hóval nem engedte, más doki másnak 18-al igen. remélem neked sikerül a sima!! de ilyenkor általában az van, h nézik majd a végén a heget, vajúdáskor jobban kell sietned a kórházba és ott is jobban figyelnek, és ha gáz van hamarabb lesz mûtét mint alapból.
Nekem is azt mondta az orvosom, hogy fájások hatására válhat szét a heg. Bár a sok keményedés sem tesz jót neki.
Végig nézni fogja a doki a heget uh-gal. Ha baj lenne, már annyira feszülne a heg, akkor úgyse engedne simán szülni. De a legjobb, ha ezt a kérdést felteszed az orvosnak is.
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott dokim, szóval ügyeletesnél fogok szülni a Margitban, és már 2x voltunk ott CTG vizsgálaton, de doki szóba sem állt velem, a szülésznõ meg csak annyit mondott, hogy majd nézik a heget, aztán majd kiderül.. Tegnap óta szúró fájdalom van a hasam jobb oldalán a köldököm magasságában, egy ideig tart, addig menni sem tudok, aztán abba marad.. még élek, de az éjszakát szinte 1 pozícióban töltöttem, jól el is gémberedtem, nem mertem fordulni miközben aludtam..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!