Találatok a következő kifejezésre: Mi bajom Nagyon sok (78 db)

Mi lehet a bajom? Nagyon sokat idegeskedem és néha érzem azt , hogy nagyon el kezd dobogni a szivem elkezdek ájulni, de össze szedem magam és utánna elmúlik, de olyankor majd kiesik a szivem úgy érzem.

Legjobb válasz: Ez a pánikbetegség tünete. De anyukám mondta, hogy volt egy idõszak az életében, mikor mi mindketten tesómmal nagyon kicsik voltunk, neki már mennie kellett reggel korán dolgozni, minket bölcsibe-oviba vinni. Apukám vidéken dolgozott, pénzt nem nagyon adott haza, és anyukámnak voltak olyan tünetei. Mondta, hogy addig az egy-két évig tartottak, kapott rá valami nyugtatót vagy mit, de mikor apukám vidékrõl visszajött, meg több lett a pénzük, meg nagyobbak lettünk, ez elmúlt és többet nem jött vissza. Szóval nem komoly ez a dolog, ne aggódj. És attól válik komolyabbá szerintem, ha már ettõl félsz, hogy megint lesz ilyen "rohamod", és ez válik a figyelmed központjává. Nekem akkor volt ilyen, mikor pályakezdõként a cégnél ahol dolgoztam Apeh-os ügyek folytak.

Ez a pánikbetegség tünete. De anyukám mondta, hogy volt egy idõszak az életében, mikor mi mindketten tesómmal nagyon kicsik voltunk, neki már mennie kellett reggel korán dolgozni, minket bölcsibe-oviba vinni. Apukám vidéken dolgozott, pénzt nem nagyon adott haza, és anyukámnak voltak olyan tünetei. Mondta, hogy addig az egy-két évig tartottak, kapott rá valami nyugtatót vagy mit, de mikor apukám vidékrõl visszajött, meg több lett a pénzük, meg nagyobbak lettünk, ez elmúlt és többet nem jött vissza. Szóval nem komoly ez a dolog, ne aggódj. És attól válik komolyabbá szerintem, ha már ettõl félsz, hogy megint lesz ilyen "rohamod", és ez válik a figyelmed központjává. Nekem akkor volt ilyen, mikor pályakezdõként a cégnél ahol dolgoztam Apeh-os ügyek folytak.

Mi lehet a baj? Nagyon sokat kakil a kutyám.

4 hónapos, reggel is, este is kap ennit és kb másfél oránként kakil. mi lehet a baj?? tul sok kaját kap

Legjobb válasz: és mikortol legyen napi 2x??

A kérdező hozzászólása: és mikortol legyen napi 2x??
nem hinném, hogy túl sok kaját kap.Majd helyreáll neki.Amíg nem megy a hasa addig nincs gond...
Milyen tápot eszik? A rossz minõségû tápok ismérve a sok "kaki" mivel a kutya szervezete nem tud feldolgozni a tápból sok mindent mert alig van benne valami, ezért sok a kaki...
A kérdező hozzászólása: most mégcsak egy 3 kilos szar tápunk van, utána veszünk jo minõségût... köszi a választ!!
Egyébként egy 4 hónapos kutyának jobb lenne a napi 3x etetés és tényleg vegyetek normális tápot, mert szegény nem hasznosít belõle semmit.
6 hónapos korától
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!!

Ha sok a magzatvíz, az mire utalhat? Nagy baj lehet belőle? 19 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Sok nõnek sok a magzatvize, de ez még nem jelenti azt, hogy nagyon sok. A polyhydramnion (így hívják) a normális mennyiség 2x-se, az már utalhat betegségre, pl. magzati cukorbetegség stb. de ahhoz jóval többnek kell lennie, az pedig nem játék, szóltak volna. Inkább egy kicsivel több legyen viszont, azt mondják, mint kevesebb, az a rosszabb. Nyugi ninc semmi baj! Boldog babavárást!

Sok nõnek sok a magzatvize, de ez még nem jelenti azt, hogy nagyon sok. A polyhydramnion (így hívják) a normális mennyiség 2x-se, az már utalhat betegségre, pl. magzati cukorbetegség stb. de ahhoz jóval többnek kell lennie, az pedig nem játék, szóltak volna. Inkább egy kicsivel több legyen viszont, azt mondják, mint kevesebb, az a rosszabb. Nyugi ninc semmi baj! Boldog babavárást!
Szia.Írd be itt a keresõbe, egy csomó mindent ki fog adni, mert már korábban én is feltettem itt ezt a kérdést, és elég sok választ kaptam.Nekem az elején norm. volt a magzatvíz, a terhesség közepén több volt(ugy írták a papíromra:az átlagosnál valamivel több magzatvíz)most a vége felé viszont megint kp magzatvíz van.Nekem akkor a több magzatvíz 23hetesen a terhességi cukorbetegség eggyik jele volt.A doki még a terhelés elõtt megmondta, hogy szerinte cukros leszek azért van több víz, és köv héten mentem a cukorterhelésre és igaza lett...De lehet az is hogy épp akkor pisilt a baba, amikor nézték, de lehet hogy semmi magyarázat nincs rá, csak több, de talán sosem derül ki miért(nekem a dokim mondta így:) A legtöbbször semmi gondra nem utal a több víz, de RITKA esetben súllyos probléma tünete is lehet(nekem ezt itt egy csaj írta)akinek súllyos rendellenességet jelzett a több víz.De ha neked uh-n mindent rendben találnak genetikailag a babával kapcs, akkor nincs okod aggodalomra...33hetes kismama
Ha sokat késik a mensid, mért nem tesztelsz?A mellfeszülés lehet bizony a terhesség jele is.Én a helyedben már holnap tesztelnék!
Nem értem, hogy mi a baj.Késik a mensid, sokat.Akkor miért nem csinálsz egy tesztet, vagy mész el orvoshoz?De nem is értem a kérdést...a mensi kimaradása a baba egyik legalapvetõbb jele.Ezt már 12 évesen az elsõ felvilágosításoknál elmondják, meg késõbb biológia órán is.A mellbimbó fájdalma is gyanujelek közé tartozik.
TESZT!!!!!!
teszt az megmond mindent
Gondolom mar sokat teszteltel ezelott, es nem akarsz ujbol csalodni, ezert nem csimaltal meg?! De amikor meg nem is tudtam, h babas vagyok a melleim annyira fajtak, h a paromnak nem is engedtem h hozzaerjen. Aztan kiderult, h babas vagyok, de mostanra rendezodott egy kicsit a dolog es mar nem erzekeny annyira. Mostmar szeritnem csinalj tesztet, ha tenyleg nagyon sokat kesik akkor nem is kell a reggeli elso vizeletbol. Drukkolok nektek!!!!!! 10 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: sajnos megjött és azt mondják biztos a mensi miatt van de már nagyon szeretnénk babát mit tegyek?

Van az osztályomba egy lány, nagyon tetszik el is hívtam sétálni nagyon sokat beszélgettünk már nagyon jó barátok vagyunk! Csak az a baj, hogy van pasija, de én már többet érzek iránta, mint barát. Mit tegyek?

Legjobb válasz: ház két megoldás van elmondod neki mit érzel és kockára teszed a barátságotokat,vagy nem szólsz de végig mellette leszel,és talán egyszer úgy hozza a sors hogy elmondhatod neki ha szabad lesz,de addig kín szenvedés lesz tehát találkozzatok kevesebbet:)sok sikert

ház két megoldás van elmondod neki mit érzel és kockára teszed a barátságotokat, vagy nem szólsz de végig mellette leszel, és talán egyszer úgy hozza a sors hogy elmondhatod neki ha szabad lesz, de addig kín szenvedés lesz tehát találkozzatok kevesebbet:) sok sikert
elmondhatnád neki, hogy érzel, de akkor vállalnod kell a kockázatot, hogy ha nem jöttök össze az a barátságotok rovására megy. ha viszont összejönnétek nem lenne bûntudatod, hogy elszedted egy másik pasi barátnõjét?
Egyetértek az elsõvel abban, hogy ez a két megoldás áll rendelkezésedre.Én személy szerint a másodikat választanám, szerintem ne tedd kockára a barátságodat.valóban nehezebb várni kitudja meddig, de mégis inkább tarts ki, többet veszíthetsz, ha most megmondod, szóval sok sikert. :)
na és arra gondoltál, hogy ha elhagyja érted a barátját, akkor megtörténhet, hogy majd téged is el fog hagyni egy másik pasi miatt?:)
A kérdező hozzászólása: nagyon sokat szoktunk beszélgetni és már azt is mondta hogy szeret és köszönöm a válaszokat!!!:) jöhetnek még
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek nem rég összeveszett a pasijával és lehet hogy szakítanak! Nem akarok kárörvendõ lenni, de most boldog vagyok!!!
Hány éves vagy? És mi az új fejlemény? Együtt vagytok?
Sok levegõt nyel, büfiztesd szoptatás közben sokszor.
Evés után ne fektesd le hamar, tartsd a válladon a büfizés után is még egy kicsit. Az ágyát egy könyvvel emeld meg egy kicsit az egyik végén, hogy ne legyen teljesen vízszintes. Figyelj arra is nagyon, hogy oldalt fekve aludjon, támaszd ki a hátát egy pléddel (vagy vannak direkt erre a célra készített szivacsok is), a fulladásveszély miatt.
A kérdező hozzászólása: jah és ez miatt mindig tisztasági betétet kell használnom a mennyisége miatt
Akor is sok szokott lenni a folyás, ha a mensi elõtt avgy után vagy, vagy gombásodás, nekem is ilyen problémám van, de állítólag normális ha folyásod van, csak ha büdi meg sárga vagy fehér és nem áttetszõ , akkor az fertõzés:S

Fél a kutyátok a gyerekektől? Mit mondasz az anyukának, hogy ne engedje közel a gyerekét, mert baj történhet? Nálunk nagyon sok gyerek van és nagy részük erőszakos, nem érti, hogy haraphat a kutya.

Legjobb válasz: Van olyan kutya, aki nem bírja a kölyköket. Fõleg befogadott kutyáknál fordul elõ, mert soknak van rossz élménye a gyerekekkel, jól szocializált kutyánál elég ritka. Az anyukáknak pedig nyugodtan mondd meg, hogy a kutya nem bírja a gyerekeket, ne engedjék oda õket. Néhány szülõ sajnos nagyon felelõtlen, szóval ne bízz a józan ítélõképességükben, hanem tájékoztasd õket!

Van olyan kutya, aki nem bírja a kölyköket. Fõleg befogadott kutyáknál fordul elõ, mert soknak van rossz élménye a gyerekekkel, jól szocializált kutyánál elég ritka. Az anyukáknak pedig nyugodtan mondd meg, hogy a kutya nem bírja a gyerekeket, ne engedjék oda õket. Néhány szülõ sajnos nagyon felelõtlen, szóval ne bízz a józan ítélõképességükben, hanem tájékoztasd õket!
Harap a kutya nem szereti a gyerekeket.Ennyi.
Ezt ne hagyd ennyiben, mert komoly következmények lehetnek, ha egyszer odakap egy kölyöknek és az anyja hisztit csinál belõle. Vidd el egy kutyasuliba terápiára, ahol fokozatosan felépítik a kutyában a bizalmat. Alapból egy kutya sem utálja az embereket, ezt ki lehet nevelni belõle.
szia! Nekem a beaglem utálta a gyerekeket. Én egyszerûen ezt figyelembe vettem, és nem vittem oda. Ennyi. A mudim szereti õket, hagyja is, hogy simizzék séta közben. De nem igazán élvez, csak hagyja. Ezen látszik, hogy minden kutya más. A szülõk meg úgy odaengedik a mudimhoz a gyerekeket, hogy sokszor nem is látom õket, mikor a gyerek már a kutyámat simogatja! Pedig magas, nagyobb alkatú mudi, nem az a "törpe".
miénk imádja a gyerekeket, imádja ha körbeveszik és dögönyözik, meg csodálják! Egyedül én nem szeretem mert rohadtul féltem ilyenkor! Mikor játszik a téren velük aztán eldobják a labdát bele a tüskés bokorba aztán nekem kell kihalászni, vagy nehogy megrúgják focilabdával stb. Nem kéne túl aggódnom de nem bízok a kisgyerekekben ilyen téren:)
Ha muszáj, akkor néha rakj rá textil szájkosarat, mert ha valamelyik hülye mégis oda engedi a gyereket és a kutya megkapja, téged fog feljelenteni :(
Mióta megvan az unokaöcsém, azóta imádja a gyerekeket, (yorkshire) farok csóválva, óvatosan közelít feléjük, de látom rajta, hogy nagyon vágyik a gyereksimogatásra. (szerencsére a gyerekek többsége normálisan viselkedik vele) De ha egy kisgyerek túl durván közelít, vagy hirtelen kap oda hozzá, akkor a gyerekre szólok rá, nem kezdem el az anyukának mondani, hogy szóljon rá õ a gyerekére... Bár megbízom a kutyámban, nem tudom elképzelni, hogy megharapjon bárkit is, de akkor is csak egy állat. Ha megijed, és mégis odakap akkor meg én lennék a hibás...
A kérdező hozzászólása: Nem dramatizálom, tényleg minden idegennek odakap a kutyám. A mozgó, hangoskodó dolgokra morog, ugat. Szóval, nehéz ügy. Dolgozunk rajta, halad is, csak lassan. Befogadott és bántalmazott kutya. Mindenkinek szólok elõre, csak most tavasszal nagyon sok gyerek van az utcán, gyakran szülõk nélkül, ezért rohadt stresszesek a séták részemrõl. Ez nem jó, de csak kihúzzuk a nyári szünetig…
Van egy barátom, akinek az egyik kutyája utálja a gyerekeket, nem tudja miért, csak gyanítja, hogy kiskori rossz élmény miatt. Õ mindig megmondja, ha csak úgy oda akarnak hozni egy kisgyereket, hogy nem szereti a gyerekeket, inkább ne hozza közelebb.
A kérdező hozzászólása: Persze, nyilván megy majd kutyasuliba, amint megnyugodott és legalább bennem elkezdett bízni. Nyilván egy évbe beletelik a terápia. Addig szép lassan megõrülök. Alapvetõen azt nem értem, ha egy gyereket nem simogatok meg idegenként, akkor hogy jönnek ahhoz az emberek, hogy ugyanezt egy kutyával megtegyék. Szerintem az emberek sokkal alul-szocializáltabbak a sérült ebemnél.
Nekem ilyen gondom nincs , van egy kan rotim , soha egy szülõ nem engedte oda a gyerekét simogatni, sõt ijesztgette vele a gyereket , hogy ne menj közelébe megharap megesz , pedig nem is harapna a szerencsétlen. Ennyit az elõítéletekrõl :D
A kérdező hozzászólása: Ja, az emberek azt hiszik, a kicsi kutyák barátságosabbak. Hát, marha nagyot tévednek, a kicsik többségében sokkal agresszívabbak, mint a nagyobbak.:-)

Bárányhimlős voltam/vagyok. és az arcom sebes mert ugye ilyen lessz utána. Csak az a baj hogy nagyon sok volt=nagyon sok sebes kis pont. Mivel tüntessem el? így mégsem mehetek suliba!?

Legjobb válasz: Egyelõre semmivel. Kell ennek még idõ. Most vagy túl rajta. Jobb esetben magától eltünik. Épp ezért ne is piszkáld, ne is alapozd le. Esetleg igyál olyan gyógyteát, ami bõrnyugtató. Menjél csak suliba és már elõre legyen kész egy frappáns válaszod annak, aki beszól. Aztán majd egy bõrgyógyász -kozmetikust kérdez meg, ha úgy gondolod, hogy nem múlnak. Mert pl. most nem tudom, hogy a napoztatás jót tesz-e neki vagy nem. Ehhez azért szakértõ kellene. De a saját érdekedben az most ne foglalkoztasson, hogy mit szólnak a beszólogatók, mert ha most elkezdet b.szogatni esetleg maradandó hegek maradnak, amit aztán lézerrel lehet csak eltüntetni. Nekem ez a véleményem.

Egyelõre semmivel. Kell ennek még idõ. Most vagy túl rajta. Jobb esetben magától eltünik. Épp ezért ne is piszkáld, ne is alapozd le. Esetleg igyál olyan gyógyteát, ami bõrnyugtató. Menjél csak suliba és már elõre legyen kész egy frappáns válaszod annak, aki beszól. Aztán majd egy bõrgyógyász -kozmetikust kérdez meg, ha úgy gondolod, hogy nem múlnak. Mert pl. most nem tudom, hogy a napoztatás jót tesz-e neki vagy nem. Ehhez azért szakértõ kellene. De a saját érdekedben az most ne foglalkoztasson, hogy mit szólnak a beszólogatók, mert ha most elkezdet b.szogatni esetleg maradandó hegek maradnak, amit aztán lézerrel lehet csak eltüntetni. Nekem ez a véleményem.

2008-ben tavasszal volt az első menstruációm. Sokat fogytam és őszre teljesen elmúlt. Aztán 2évig kimaradt.2010 tavasszal megjött utána fél évig semmi és azóta is csak néha-néha jön meg és egyre kevesebb. Mi lehet a baj? Nagyon nagyon aggódom.15/L

Legjobb válasz: Nekem ugyanígy volt, illetve van a mai napig, hogy évi 2-3 alkalommal jön csak meg, az is teljesen összevissza. Nálam az ösztrogénhiány (hormonális probléma) okozza, de pl. ha valaki vészesen lefogy, attól is lehet a kimaradozás. Menj el nõgyógyászhoz, vérvétel után sok minden kiderülhet!

Nekem ugyanígy volt, illetve van a mai napig, hogy évi 2-3 alkalommal jön csak meg, az is teljesen összevissza. Nálam az ösztrogénhiány (hormonális probléma) okozza, de pl. ha valaki vészesen lefogy, attól is lehet a kimaradozás. Menj el nõgyógyászhoz, vérvétel után sok minden kiderülhet!
A kérdező hozzászólása: kicsit félek tõle fõleg hogy anyukámat nem igazán érdekli ez az egész.pedig minden nap elmondom neki hogy kérjen már nekem egy idõpontot.de ha meg is teszi akkor sem valószínû hogy eljön velem.és nagyon félek a vizsgálattól meg ilyesmi.
18 éves korodig nem kell aggódni, ha rendszertelen a menstruációd viszont, ha túlságosan lefogytál, akkor azért nem jön meg, mert a szervezeted nem tudja nélkülözni azt az energiát, amit erre kéne fordítania, mert az életbenmaradásra koncentrálj próbálj hízni kicsit, hátha megjön
Ez azért van mert még csak kezd beállni a menstruációd... Nekem is így volt eleinte, ne aggódj! 18/L
amúgy nem vagy vashiányos?
Több dolog is állhat a háttérben, felesleges orvos nélkül találgatni. Lehet, hogy tényleg csak nem állt még be a hormonháztartásod, de szerintem te is csak akkor nyugodnál meg, ha egy orvos mondaná neked, hogy minden rendben. Ha anyu nem kísér el orvoshoz, kérd meg egy barátnõd. Nem tudom hol laksz, de 15 évesen szerintem gyermeknõgyógyászt kellene felkeresni, nagyobb városokban van külön ilyen rendelés. Egyébként egy nõgyógyászati vizsgálat nem olyan rettenetes, inkább csak ciki a meztelen alsótest miatt. Hosszú, bõvebb szabású szoknyában menj, azt nem kell levenni és van, ami takarjon.
A kérdező hozzászólása: Eléggé tartok attól is hogy esetleg fogamzásgátlót irnak majd fel nekem hogy beálljon.de nem akarom hogy tönkretegye a szervezetemet.meghízni meg fõleg nem akarok tõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!