Találatok a következő kifejezésre: Mi bajom Mikor fog kb (14 db)

Ketchupot ettem és utána rá fél órára kb tejet. Hányni fogok? Vagy mi bajom lesz?

Legjobb válasz: Miért lenne bajod töle? Még akkor sem lenne, ha ehyütt fogyasztottad volna - legfeljebb ízre lenne rossz. Gyakorlatilag jóformán nincs olyan élelmiszer, ami másikkal együtt fogyasztva bármi problémát is okozhatna, legfeljebb ha beképzeled magadnak.

Miért lenne bajod töle? Még akkor sem lenne, ha ehyütt fogyasztottad volna - legfeljebb ízre lenne rossz. Gyakorlatilag jóformán nincs olyan élelmiszer, ami másikkal együtt fogyasztva bármi problémát is okozhatna, legfeljebb ha beképzeled magadnak.
"Hányni fogok?" Miért, ha igen akkor visszamész az idõben és máshogy csinálod? Ne féltsed a tyúkszaros életedet, semmi bajod nem lesz:)
Én ketcupos felvágattos kenyeret szoktam enni és inni hozzá tejet :D Sose lett semmi bajom.
Engem meghajtana. :-)
Ha nem vagy beteg, vagy nem volt romlott az elelmiszer, akkor nem hanysz ki semmit.

Mi bajom van? Mikor fog kb elmúlni ez az idegesség? Mikor szünnek meg a hasfájásaim?

Már nagyon rég fehérfolyásom van, több éve.. Ez nagyon is természetes, mert nincs szaga. A közérzetem nagyon rossz, sírhatnékom van, fejl?dni kezdtem. Még nem menstruálok? Kb. mennyi id?, ha már több éve úgymond fejl?dök? (már elegem van h mindig ideges vagyok.. ! !

Legjobb válasz: szióó :) 13 vagyok

A kérdező hozzászólása: szióó :) 13 vagyok
ez egy természetes folyamat ami most zajlik benned.változtatni ezen csak egy kis önkontrollal tudsz.mást nem tehetsz.a hormonjaid dolgoznak.lehet hamarosan megjön, de eltarthat még két évíg is.a fejlõdésed több évíg eltart.gondolj csak bele:a testednek meg kell érnie hogy majd kihordhass egy gyermeket és meg is tudd szülni.szóval türelem.azért legyél napra kész mert bármikor megjöhet!
A hugom majdnem 14 volt mikor megjött neki az elsõ.Én alig múltam 12.Édesanyám elmúlt már 14 mikor neki megjött az elsõ. Sok mindentõl függ.Pl, ha te is követed a botsáska alkat a szép, és ezért mindent megteszek ideát, akkor lényegesen kitolódhat a dolog.Ha 15 vagy és még mindig nem jött meg, akkor forduj vele orvoshoz.Addig ráér a szervezeted.Ne aggódj, hogy nem jön meg, késõbb majd a pokolbakívánod:) :) :) :)
Nekem ugyanezek a tuneteim voltak 2 evig !Engem is mar naon boszzantott de februarban megjott .hany eves vagy?en 12

Tengeri malaccal mi a teendő? Fogok egyet venni, de egyelőre nem sok mindent tudok. Van egy papagáj-ketrecem. Abban tarthatom? Kb 60*40-es, és elég magas. Az nem baj, hogy magas?

Mit ehet? Úgy hallottam, hogy szénát is eszik, és vagy az, vagy forgács legyen az alom. Azon kívül milyen zöldséget, magot eszik?

Legjobb válasz: http://www.gemon.ro/ ez lemaradt

http://www.gemon.ro/ ez lemaradt
A kérdező hozzászólása: Megmondom õszintén, hogy én jobban szeretem elõször az embereket megkérdezni: pl itt a gyakorin. A személyes tapasztalat nekem többet ér!
Nagyon fontos, hogy mindjárt elbújhasson, legyen kis háza. Az állandó fényben depressziós lesz, üregi állat.
Egy malacnak legalább 80x50-es ketrec kell, kettõnek 100-120x 50-es. A magasság azért nem lényeges, mert õk inkább vizszintesen közlekednek. Ami most van nektek, nagyon kicsi és csak átmeneti megoldásként jó rövid idõre, amíg nem tudtok neki nagyobbat venni.
Mielõtt állatod lesz, olvass utána ahol csak tudsz: etetés, tartás, betegségek stb... http://www.kisallatvilag.eoldal.hu/cikkek/tengerimalac/tapla.. Ketrecnek a magassága miatt nem jó a papagájé, max ideiglenesen. Vegyél egy kifejezetten tengerimalacnak való ketrecet!
Társat vegyél neki.
A kérdező hozzászólása: Igen-igen, utána olvasok mindjárt. De már nem biztos, hogy lesz, mert lehet, hogy csak rosszat tennék vele :'( Pedig nagyon szerettem volna, mert aranyosak, nekem rágcsálóm csak japán futóegér volt, õket is nagyon szerettem, jó lett volna a fiúknak is valami állatka. Sajna csak ez a ketrec van, néztem malacketrecet, de még használtan is nagyon drága :( Így meg voltaképp ingyen lett volna, mert malackát is kapnék ingyen, csak a belevalókat kellett volna megvennem. Köszi mégegyszer a válaszokat!
És ami a legfontosabb: Google a barátod! Bármi kérdésed van, elõször google.com, utána gyakorikérdések :)
Nekünk vannak malackáink, de az alapdolgok beszerzése csak egy része a tartásuknak. Azt gondolná az ember, hogy alig kerülnek valamibe utána már:) Kell táp, széna, változatos zöldségek, paprikafélék, amikor még magunknak nem vesszük meg, akkor is, forgács, ha beteg akkor orvosi költségek. Foglalkozni kell velük, mert különben nem lesznek szelídek, hetente takarítani a ketrecüket. De mindezek mellett tündéri kis állatkák és nagyon szeretjük õket. Mi is úgy gondoltuk, hogy talán rájuk kell a legkevesebbet költeni, hát nem:)
sajnosnem jóü neki a magas ketrec ja és a googléba beirod ahogy tengerimalacok és egy csomó infód lesz csak ugy .....
A kérdező hozzászólása: Hû! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Szeretgetés lesz, az biztos, és nem lesz elhanyagolva. Igazából azért lesz malac, mert a fiaim nagyon szeretnének háziállatot, és mellette döntöttem. Egyelõre marad egyedül, aztán meglátjuk. Én is arra gondoltam, hogy emeletet csinálok a ketrecben, de nem voltam benne biztos, hogy a malac felmászik. Az miért baj egyébként, ha magas a ketrec? Még egyszer köszi!!
Pont nem szabad házat berakni az újonnan vásárolt malackának, mert akkor bebújik és nem szokja meg a környezetet, a zajokat és a gazdit. Ha már megszokik az új helyen és megszelidül, odajön a gazdi kezéhez, utána lehet bújóhelyet berakni.
Vegyél neki azonos nemû társat! Sokkal jobban fog neki örülni, mint egy háznak vagy ilyesminek...
Csinálj neki kis kilátót (mondjuk egy kis polcot a ketrec falára) és hozzá ágakból létrát! ) Míg fiatal, szívesen mászik fel. A malacok igazából csak úgy alhatnak, ha egy malac õrt áll, úgyhogy jobb lenne kettõt venni. Nálunk egyik õrködött, míg a másik aludt. Ha veszély jött, fütyült .) Nagyon kedves mókás kis állatok, nincs velük sok baj. Szeretik a zenét, minden félét. Pink Floyd dalt már tudták, elõre befütyültek mindig ugyan ott. Ha magas a ketrec, megháromszorozhatod a sétateret, emeletekkel(rámpával) Néha ki lehet venni szaladgálni a lakásban vagy az udvaron, ott bekerítve. Nagyon ügyelj a C vitaminra, azt pluszban is add inkább, mert a hiányára nagyon érzékenyek, könnyen betegek lesznek. Kaphatod por alakban a patikában, és egy szelet répára szórsz egy picit nap mint nap.
egyet ertek az elotem szolohoz jol gondold meg e olvas utana.En mar mindjart egy eve tartok tengeri malacot es szinte akkar milyen zoldseget megeszik es gyumolcsot.Nagyon szereti a murkot es az almat.Jol hallodat szenat is eszik evvel koptatja a fogat.az alma forgacs legyen es ha lehet a ketrece tagas legyen.es persze ne felejsd el azt se h senki se szeret maganyosan elni!
http://www.gemon.ro/hu.htm http://www.tengericoci.hu Bármilyen gyümölccsel próbálkozhatsz, zöldségekbõl a k betûsök nem mehetnek. Uborka, répa, petrezselyem, alma biztos befutók, de változatosan kell etetni. A legtöbb malac görgõs-zörgõs önitatóból iszik is, naponta egyszer-kétszer cserélni kell a vizét. Kiegészítésképpen kaphatók kifejezetten malac sámára összeállított magkeverékek. A forgács alá célszerû macskaalmot is önteni hogy nedvszívóbb legyen. Hetente takarítani. Körmöt vágni, fogat ellenõrizni. Simogatni, szeretni.
Ezen az oldalon minden kérdésedre találsz választ: http://gemon.ro/hu.htm
Én is egy oldalt ajánlanék, mielõbb veszel malacot, olvasd el és gondold át, hogy tudod e részére biztosítani amire szüksége van.
A google-n talált weboldalakat is emberek írják személyes tapasztalatból. Itt olyanok is válaszolgathatnak neked, akik semmit sem tudnak a témáról, csak magyaráznak, mert volt valami hasonló állatuk, vagy azt hiszik, hogy jól csinálják, de valójában nagyon nem, meg egyáltalán, nem tudod leinformálni a forrásokat. A nagyobb állatos oldalakon (szinte) biztos nem írnak hülyeségeket, pláne ha tenyésztõk oldalait nézegeted.

Mûpuncihoz használtam kotont kb úgy 3x, kis idõ után mind 3 alkalommal kiszakadt. Most pedig félek, hogy mi van ha élõben is ki fog? Vagy csak mû. Lehet a baj, hogy nem megfelelõ anyagú?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: -.- Nem az óvszerrel van a baj, hanem veled... Valószínüleg rosszul tetted fel, lehet levegõs volt a teteje vagy bármi. Amugy pedig a mûpunci egyáltalán nem olyan mint az igazi.... Lehet, hogy azért szakadt ki mert a két mûanyag dörzsöli egymást,...elfáradt a gumi. A nõi nemiszerv nem mûanyag,.

-.- Nem az óvszerrel van a baj, hanem veled... Valószínüleg rosszul tetted fel, lehet levegõs volt a teteje vagy bármi. Amugy pedig a mûpunci egyáltalán nem olyan mint az igazi.... Lehet, hogy azért szakadt ki mert a két mûanyag dörzsöli egymást, ...elfáradt a gumi. A nõi nemiszerv nem mûanyag, .
A kérdező hozzászólása: ok, én ezt értem, egyébként erõs gumiból van a mûpunci, amit használtam. Igen az is meglehet, hogy rosszul tettem fel. :(
A mûpuncit nem arra tervezték, hogy kotonnal használják...Nem fogsz elkapni tõle semmit és teherbe sem esik majd ;)
milyen mûpuncid van? elküldenéd a fotóját? én is szeretnék egyet venni
A kérdező hozzászólása: Szimpla élvezetbõl csináltam azzal. Késõbb csinálok egy fotót róla és elküldöm.
nyugi, szerintem bõven jó lesz ez a gumi, csak raktározz be belõle bõven az elsõ alkalomra meg fõleg. ha elszakadna esetleg közben, akkor fogod, és lecseréled, ennyi a mûvelet, a múltkor hatot szakítottunk el egy menet alatt.
A kérdező hozzászólása: Az komoly. Nem lett terhes? Azért 6x ha gumi nélkül már , , bemegy..''

Kb. 3 hónapja betömték felül az egyik fogam. Addig semmi bajom nem volt vele csak egy kicsi lyuk volt rajta! Na mindegy. Betömték fehér töméssel. Most meg egy 2 napja ugy elkezdett fájni hogy majd megveszek. Mitől van ez és mit csináljak?

Legjobb válasz: Valószínûleg gyökérkezelésre van szükség, mert begyulladt az ideg. Ugyan Te amikor belenéztél a tükörbe, pici lyukat láthattál, de valószínûleg mély volt, amit már csak a fogorvos lát a fúrás során. Ha a lyuk "alja" közel van az ideghez, tömés során kissé meg van bolygatva az egész fog, ez okozhatja a begyulladást. Ez nem a fogorvos hibája.

Valószínûleg gyökérkezelésre van szükség, mert begyulladt az ideg. Ugyan Te amikor belenéztél a tükörbe, pici lyukat láthattál, de valószínûleg mély volt, amit már csak a fogorvos lát a fúrás során. Ha a lyuk "alja" közel van az ideghez, tömés során kissé meg van bolygatva az egész fog, ez okozhatja a begyulladást. Ez nem a fogorvos hibája.
Egyébként most hogy írod, hogy kezd elmúlni a fájdalom, elbizonytalanodtam, hogy tényleg gyökérkezelés kell-e. :D
Ha nem dagad fel az arcod, akkor teljes mértékben hatni fog a gyógyszer, ne izgulj! Tényleg nem olyan rossz mint ahogy azt gondolod. A mostani fájdalom rosszabb mint amilyen az lesz, inkább az a kellemetlen hogy tudod mit csinálnak. (utolsó hozzászóló)
Ha lüktet akkor biztos gyökérkezelés sükséges. Nagyon durván hangzik hogy csak jövõ keddre kaptál idõpontot, említetted neki hogy mi a helyzet??? Mert az ilyen eseteket AZONNAL szokták fogadni, másnapig sem várnak. Nem fogod bírni jövõ hétig, bocs hogy ezt így leírom, de ez nonszensz hogy 1 hetet várj. Ha erõsödik a fájdalom inkább keress egy magándokit.
Szia! Én is igy voltam tavaly.. betömték a fogam, addig nem fájt, és utána nagyon érzékeny lett mindenre.. a hidegre, melegre, ha vmi hozzáért, aztán elmentem vissza a fogorvoshoz és kicserélte a tömést és azóta nem fáj :D úgyhogy lehet h neked is elég lenne a tömés cseréje, de ezt majd az orvos eldönti :)
ja, az elsõ hozzászóló voltam.
Valami nem oké vele :/ Menj vissza a fogorvoshoz, mást nem tudok mondani! Nekem is az egyik fehér tömésem a napokban lett érzékeny... Mondjuk már több mint egy éves.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen..nagyon rendes vagy velem hogy így megnyugtatsz!! Képzeld ma voltam fogorvosnál idõpontért és csak a jövõhét keddre tudott adni idõpontot!!:(:( Ja amúgy már egyfolytában lüktet a fogam, de ha alszok akkor utána elmúlik egy kis idõre a fájdalom.. de mást nem fog vele csinálni ugye?????
Ez akkor 1000%, hogy gyökérkezelésre szorul. Igen, a gyulladt ideg miatt van. Minél hamarabb menj orvoshoz, mert a fájdalom elõbb-utóbb elviselhetetlen lesz, és éjszaka amúgy is rosszabb, mivel fekszel és a vér is jobban odatolul. Ami miatt még hamar menj fogorvoshoz, hogy feldagadhat az arcod, ráadásul akkor nemigen lesz hatásos az érzéstelenítés amit ad a doki, és úgy baromi fájdalmas a kezelés. Nem kell félni, az én fõnökeim fogorvosok, nekem volt több gyökérkezelésem és nem volt vészes, ráadásul szültem volna még 2 gyereket csak múljon el az a fájdalom :D , így még örültem is mikor csinálták a fogamat. Ne izgulj, a lényeg hogy minél hamarabb lásson az orvos. Kitartás, jobbulást!
ja, megint én voltam aki a legtöbbet írta ide neked. :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm tényleg!!!Hát elég durva, de ma már annyira nem fájt és ha bevettem egy advilt akkor elmúlt..szóval kicsit jobb lett a helyzet!! De kérek egy hamarabbi idõpontot. De nagyon félek..nagyon és ha nem fog hatni a szuri amit bead és végig érezni fogom???
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Nagyon félek hogy most mi lehet vele, mert olvastam itt elég sok rémtörténetet (úgymond)..ha hozzáérek a fogamhoz akkor is nagyon fáj..ez is a gyulladás miatt van????
A kérdező hozzászólása: Képzeld ma voltam fogorvosnál és azt mondta hogy õ nem lát semmi rosszat..de kedden megröntgenezi és meglátjuk mi lesz..ha nagyon vészes akkor gyökérkezelni fogja..de még semmi sem biztos. Hát remélem addig elmúlik valamellyest. Amugy már nem fáj olyan nagyon máe hozzá is tudok érni..amit eddig lehetetlen volt. Köszönöm hogy így látatlanban is tarod bennem a lelket!! Tényleg köszönöm!!!!

38 hetes terhes vagyok, baj az ha még nem szált le a hasam, vagy nem feltétlenül kell leszállnia? Ha leszáll kb mikkor fog?

Legjobb válasz: Szia! Én is 38 hetes vagyok, és nekem sem ment lentebb a hasam, igaz nekem a 2. terhességem, és lehet, nem is fog, legfeljebb szülés elõtt 1-2 nappal, de elsõ terhességnél 1-2 héttel a szülés elõtt is lentebb mehet. De nem mindenkinél száll le a has.

Szia! Én is 38 hetes vagyok, és nekem sem ment lentebb a hasam, igaz nekem a 2. terhességem, és lehet, nem is fog, legfeljebb szülés elõtt 1-2 nappal, de elsõ terhességnél 1-2 héttel a szülés elõtt is lentebb mehet. De nem mindenkinél száll le a has.
Nekem még a szülés napján is a gyomromat rugdosta a picikém, eszébe sem jutott lejjebb ereszkedni.
Nekem sem ment lejjebb:-)

Kb mikor ismeri fel a tárgyakat a baba a nevük alapján úgy hogy odamegy érte és meg is fogja? Nagy baj ha ezt 10 hónaposan még nem tudja?

Legjobb válasz: Egy cseppet korai ez még 10 hónaposan. Szerintem 15 hónapos kor körül kezdõdik ez a tudatos dolog. Kisfiam 18,5 hónapos, amit ismer, és kérek tõle azt idehozza nekem.

Egy cseppet korai ez még 10 hónaposan. Szerintem 15 hónapos kor körül kezdõdik ez a tudatos dolog. Kisfiam 18, 5 hónapos, amit ismer, és kérek tõle azt idehozza nekem.
Az én kisfiam 10 hónapos, felismer pár állatot, játékot, ha kérdezem rámutat, vagy ha kérem ideadja. De szerintem nem mindenkinél egyforma.
Nem nagy baj, sõt! A mi picink 14-15 hónapos korára kezdte felismerni a játékokat. Ha megkértem oda is hozta nekem. :)
Nem gondolom, hogy baj ha nem ismeri fel a babád a tárgyakat..viszont csatlakozom az elõttem szólókhoz..Én lányom is elég sok játékát felismerte 10 hónaposan. Van videóm is ott 8 hónapos volt, és a labdát, lámpát, újságot már tudta hol van ha rákérdezem:)
Nem tudom, mennyire általános, de az én 8 hónaposom a labdát felismeri, érte megy, és ha kérem akkor oda gurìtja hozzám. Lámpát, nyuszit, apát stb. felismeri, a"hol van...?" kérdésre odanéz, esetleg mutatja. Kezében lévõ dolgokat odaadja, ha kérem. Elsõ baba, nem tudom, segítettem-e.
igen, odamegy ....én azt játszom vele, hogy "kérem szépen Molli a labdát"és õ nyújta a kis kezével...szeretünk így játszani mert sokat huncutkodik közben :nyújta de amikor elvenném elhúzza, és jókat kacarászik....
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, és oda is megy hozzájuk, illetve kiválasztja a többi játék közül?
szia 10hónapos a lányom és azoknak a tárgyaknak a nevét amivel sokat játszunk már felismeri, pl:labda, kocka....de szerintem egyátalán nincs elkésve ha nem...
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat, de én arra gondoltam, hogyha mondjuk azt kérdezem tõle, hogy hol van az auto, akkor odamegy a kisautójához és megfogja, de nem kell hogy odahozza nekem, csak, hogy tudja, hogy az az autó.
10 hónaposan ez még nagyon korai. A fiam 1 hét múlva lesz 1, 5 éves, kb. 1 hónapja hozza oda a tárgyakat, ha kérem. Persze csak amiket ismer.
A kisfiam most lesz 11 hónapos, névrõl felismer pár dolgo, oda akkor hozza a dolgokat, ha rámutatok, és kérem. Nincs lemaradva a babád semmirõl. :)
Lehet el van dugulva a kipufogója. Nézd meg, ha kell, égesd ki!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! ;) 2 hete vettem nem hiszem, hogy a kipufogó lenne, 2 hete jobban ment, kimostam a karbit és azota van ez.. lehet, hogy a csavaroknál elálitottam valamit... de azért megnézem a kipufogót! :D
Esetleg még nézd meg a szimeringeket. Lehet, hogy nincs elõsûrítésed vagy túl sok olajat éget a motor. Én megnézném a helyedben a kipufogót, mert nekem teljesen ugyanez volt a bajom volt a robogómmal. Az enyém meg volt fulladva teljesen, de most még jobb, mint, amikor vettem. Általában akkor tömõdik el, mikor nem bírja elégetni azt a sok olajat, ami a motorba kerül és a kipufogóba megáll.
A kérdező hozzászólása: Akkor lehet azért indul olyan nehezen... azthittem a hideg miatt, mert 2 hete jobban indult...Mikor megvettem tele töltöttem az olaj tartájt és 3 nap alatt kb 40-50 ml.et apadt azota meg nagyon keveset... Köszi a választ lehet télleg az a baja ;)
A kérdező hozzászólása: Amúgy még 1 kérdés :D Honnan tudjam, ha el van dugulva vagy nincs? Szétszedni nem lehet! :D Te, hogy pucoltad ki? Csak simán kiégetted? :D
Automata szivatója van?
A kérdező hozzászólása: Igen.
Kipufogóján jön ki füst rendesen? Rögtön indul elsõ rugásra?

Mi lehet a baj? Kb 2m hete iszonyatosan fájt a fogam, 1 hétig.

Én lüke csak akkor mentem orvoshoz, de addigra már a fülem is fájt és bedugult. A fogamat gyökérkezelték, azóta nem fáj és a fülem se. Viszont a fülemre csak kb félig hallok azóta, bár nem fáj. Mostanra már a szaglásom is csökkent és valamennyire az ízérzéklésem is. Mitől lehet ez? Megyek fül orr gégészetre, de későbbre kaptam csak időpontot és félek.

Legjobb válasz: Ne ijedezz, semmi gond. A fogadtól gyulladásba jött a füled, némi váladék keletkezett, ammi elzárja a hallójáratod egy részét.

Ne ijedezz, semmi gond. A fogadtól gyulladásba jött a füled, némi váladék keletkezett, ammi elzárja a hallójáratod egy részét.

Van egy 5 hónapos yorki fiúm de még mindig nem szálltak le a heréi. Ez nagy baj? Kb mikor fognak leszállni?

Legjobb válasz: 3hónapos korban már leszállnak a herék! Ha nem, akkor nem szállnak le! Nem lesz baja, de nem tenyészthetõ!

3hónapos korban már leszállnak a herék! Ha nem, akkor nem szállnak le! Nem lesz baja, de nem tenyészthetõ!
mondom hogy ez nem az a témakör :D mit nem lehet ezen érteni? :D
Ez nem igaz! Az én kutyámnak is 5hónaposan szállt le!!! Nem nagy baj, csak drága a mûtét. De ne izgulj, van még esély rá. Neki is egyik napról a másikra történt!
átlagosan fél évesen szokott

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!