Találatok a következő kifejezésre: Mi baja egy hörcsögnek (3 db)

Mi baja lehet egy hörcsögnek az alkoholtól?

Tegnap ittunk vörös meg fehér bort ami lecsöpögött s?t még véletlenül fel is d?lt az üveg és egy kevés ki is folyt a földre , a hörim meg gyakran ki van engedve és magátol fútkározhat és amikor nem figyeltem benyelt egy csomó bort!! 1 órával késöbb kúválygott alig tudott menni mindig feldölt.Lesz komolyabb baja?

Legjobb válasz: Szerintem semmi baja nem lesz tõle, az én kutyám a sört szokta feldölteni és azt issza... ( persze csak nagyon ritkán de elõfordult már egy párszor) Idáig semmi komoly baja nem lett tõle, csak aludt egy jót.

Szerintem semmi baja nem lesz tõle, az én kutyám a sört szokta feldölteni és azt issza... ( persze csak nagyon ritkán de elõfordult már egy párszor) Idáig semmi komoly baja nem lett tõle, csak aludt egy jót.
Attól függ mennyit ivott. Nekik jóval kisebb mennyiség elég az alkoholmérgezéshez, de ha mára nincs komolyabb baja, akkor csak berúgott. Azért gyakran ne forduljon elõ, mert a májukat nekik is tönkreteszi.
ilyen felelõtlen gazdi vagy részegre leitatod a háziállatodat!?!
A kérdező hozzászólása: Köszi minden választ!:D
megvakulhat töle ugyanúgy mint az ember (persze az embernek jóval több alkohol kell)... vagy alkohol mérgezés... gondolom te is tudod milyen másnaposnak lenni meg gondolj bele hogy milyen lehet egy seg* részeg hörcsögnek. Megy az alomban "hazafele" és a tegnap ásott lyukba beborul és reggel csak annyira emlékszik, hogy gazdi, vlmi vörös lötty, rosszullét, BOSSZÚ!!! XD
megvakulni ??? Az utolsó kommentálónak van némi tudás hiányossága. Megvakulni a metil alkoholtól lehet, ami a nem megfelelõ alkohol elõállítás során keletkezik, és megisszák! Az etil alkohol, amit Te magad is iszol, attól nem tudsz megvakulni, max a májad rámegy, besárgulsz, és elföldelnek. Az állatoknak meg azért nem ajánlanám az alkoholt, mert nincs alkohol lebontó enzimjük, és kevés alkoholtól is elpusztulhatnak.

"Sír" a hörcsögöm egy ideje, mi baja lehet?

Pár hete folyton nyifog a hörcsög, olyan, mintha sírna. Nem azt a ciripel?, ideges hangot csinálja, amikor mérges, hanem halk hangon nyüszög, meg nyifog, mintha lenne valami baja. Általában este, a kis helyén, néha napközben is.

Legjobb válasz: Egyedül van?? :)

Egyedül van?? :)
A kérdező hozzászólása: Igen, a lakótársát még picikorukban megölte.
Nem azóta van, mióta új zacskó forgácsot bontottál? Ha igen, akkor cseréld ki egy másikra, hátha abbamarad a "sírás". Lehet, hogy túl gyantás, vagy poros és nem tetszik neki.
ha csak néha szokta, akkor lehet csuklik :) az enyém is szokott, olyankor nassol egy kicsit aztán iszik és elmúlik :) egyébként lehet tüsszentés is...annak is hasonló hangja van hörcsögéknél, ha túl poros a forgács az irritálja a nóziját. enyém alatt mezei nagy szemû fenyõforgács van, nem poros és õ ezt szereti :)
A rágcsálók nyavognak, cincoknak, nyikorognak stb.. és a hörik NEM társas lények. Sírni nem tud, meg nem társas.
fél
Még fél. Ez természetes dolog! Elõször hagyni kell õt, hagy szokja meg az új helyét és kb. 1 hét múlva lehet kezdeni barátkozni vele. Ha fiatal a höri, akkor nagyon hamar meg fog szelídülni. Legalábbis az aranyhörcsög az tuti.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!