Találatok a következő kifejezésre: Mi baja a szexszel (1 db)

Mi baja Istennek a szexszel?

mi baja Istennek a házasság el?tti de nem összevissza szexszel? és mi a helyzet a maszturbációval? nem árt vele senkinek, és nem okoz vele senkinek se fájdalmat... s?t...

Legjobb válasz: Isten úgy gondolja, hogy a szex és egyben a házasság célja a gyermeknemzés. Ezért ha nincs házasság, szex sem lehet. A maszturbáció pedig egy önzõ élvezetszerzés... Nem vagyok hívõ, de szerintem így lehet valahogy...

Isten úgy gondolja, hogy a szex és egyben a házasság célja a gyermeknemzés. Ezért ha nincs házasság, szex sem lehet. A maszturbáció pedig egy önzõ élvezetszerzés... Nem vagyok hívõ, de szerintem így lehet valahogy...
Középkori, a földbirtokok öröklõdésével összefüggõ keresztény babona ez. Aki hisz benne... Magát korlátozza.
Azt hiszem, tudom a hivatalos véleményt: A szex Istentõl kapott ajándék, amivel semmi baja a megfelelõ keretek között. Keretnek pedig a házasságot rendelte. A házasságban két ember teljesen egymásnak ajándékozza magát. Ez vonatkozik a testi és a lelki dolgokra is. És a teljességen van a hangsúly. A döntésen, hogy mostmár mindig vele kell élnem, teljesen az övé vagyok. Ez az a döntés, ami hiányzik a házasság elõtt. (sajnos manapság sokszor a házasságból is hiányzik...) A teljes önátadás a házasság lényege. És ezzel kapja meg a két fél a szexualitás ajándékát teljesen, ott a helye. Ugyanezért bûn a maszturbálás is, hiszen az is szexualitás. Nem a házastársadnak való teljes önátadás eredménye. Ez a baj vele. Nehéz elfogadni, manapság egyre kevesebben tudják. (Én sem) De vannak még, akik igyekeznek betartani, mégha kevesen is. Persze Isten megbocsátó, dehát a gyónás is akkor érvényes, ha megbánod a bûnödet. Amit nem bánsz, azt mintha meg sem gyóntad volna. Tulajdonképpen én épp ezért nem megyek gyónni. Nincs értelme, hogy elmondjak valamit, amit nem bánok, nem tudom elhatározni, hogy soha többet. Ha elmondom, de nem bánom, vagy ha kihagyom, mindenképpen érvénytelen a gyónás. Megpróbálom Istennel "személyesen" megbeszélni a dolgot. :) ) Ha nem csak kíváncsiságból érdekelt a téma, akkor látogass el a http://www.plebania.net oldalra, a kérdéseknél és a fórumban sok hasznos információt találsz errõl.
Szerintem teljesen elfogadhato az, amit az elottem irok irtak, meg akkoris, ha masok nagy szeretettel jol lepontoztak oket. En meg annyit tennek hozza, hogy ne feledjuk. Lehet a Biblia Istentol valo, de az embereknek kell(ene) betartani. Istennek kutya baja a szexel. Nem azert ad valamit, mert nem akarja adni. Azert adja, hogy oromot leljunk benne. A problema az emberrel van aki mindennel visszael. Ugye nem kell reszletezzem?
Istennek semmi baja nincs a szexszel. Hiszen Õ teremtett minket ilyenre. Azért teremtett nõt és férfit. Sõt a házasság elõtti szexszel sincs semmi baja (persze nem a fûvel-fával és ugyanazon nemû egyénnel, és pénzért, stb), hiszen a jegyeseknek testileg-lelkileg is össze kell csiszolódniuk, hiszen a házasság nem fog mûködni enélkül. Tehát Isten nem ítéli el a testi szerelmet házasság elõtt, ha az õszinte szeretetbõl, odaadásbõl és egymás megbecsülésébõl, stb. indul ki. (Errõl egy katolikus pap beszélt nem oly régen, tehát nem én találtam ki.) A maszturbációval kapcsolatban csak gondolom, hogy valószínû azzal sem lehet baja, ha az magánügyként kezelõdik, mert hát valahogy meg kell ismernie az embernek a testét.
Na, elõször is: a keresztények istenérõl beszélünk. A többi sok ezer vallás rengeteg istene általában elnézõbb. Ahogy írtad, a korlátozás a házasságra vonatkozik. Házasságon belül mindent szabad, és támogatott, ami az örömöt szolgálja és közben nem gátolja a gyermekáldást. DE: még itt is kétfajta értelmezés van - az enyhébbik változat szerint csak házas embernek tilos kikacsintgatnia a házaságból, illetve mindenkinek tilos kívülrõl rongálni egy házasságot. A maszturbációt olyan körülmények között tiltotta, amikor gyermekáldást akadályozott meg vele (elpocsékolta a magját). Ez volt a probléma, nem az öröm, vagy bármi más. Persze mindezeket a különbözõ társadalmakban egészen különbözõen értelmezték. De ezek már értelmezések, nem az eredeti gondolatok.
Istennek sok mindennel semmi gondja, de arról ne feledkezz el, hogy az egyház sikeresen használta fel a Bibliát politikai és haszonszerzési célokra! belemagyaráztak olyanokat is, mint pl. ez...
Istennek semmi. Az egyház a szar.
Zeusznak ugyan semmi. Sõt ugyebár még Jézus is az õ porontya, amikor épen nem hattyú, vagy bika, hanem éppen szentlélek képében cserkészett be egy csajt.
A nõk önkielégítése is gátolja a megtermékenyülést. Ha jól csinálja, tele megy a méh savval. Persze, ha nem szexel, akkor tök mindegy... ebbõl a szempontból.
"Mi a baj a maszturbációval? Mért baj az , ha valaki azzal van együtt akit a legjobban szeret?" WOODY ALAN
A kérdező hozzászólása: és a nõk maszturbációjával mi baja? õk nem pazarolják el még a magukat se:D
A Biblia írása korában a maszturbációt negatív, akár betegséggel járó tevékenységnek tartották. Még Immanuel Kant, a legnagyobb német géniusz a 18. században is rettegett a "mag" kiontásától, mert azt hitte, megrövidíti életének hosszát, ill. beteg lesz tõle. Persze, hogy ilyen felvilágosulatlan és a mai tényekkel akkor még nem tisztában lévõ korban tiltották! Ez nem a Biblia hibája, egyszerûen régen volt, amikor megírták.
A jót be lehet gyakorolni. Ugyanígy a rosszat is. Ha állandóan maszturbálsz vagy pornót nézel, vagy bármi más, mind arra ösztönöz téged, hogy ezt tedd és nem tudod majd visszafogni magad, amikor kell. Istennek nincs baja a szexszel! Ha belegondolsz, akkora fontosságot kerített az egyház a szexnek, hogy szentséggé emelte! (lásd: Házasság szentsége) Isten áldását adja a két pár által kötött szövetségre!
Szerintem az a legnagyobb baj, ha Isten nevében beszélünk. Sokkal õszintébb, ha megosztjuk a saját tapasztalatainkat másokkal, nem egy természetfölötti hatalomra hivatkozunk. Honnan tudja bárki is, pontosan mit gondol Isten??? Még a bibliát is értelmezheti mindenki a saját szája íze szerint. A keresztény vallási tanítások valóban óvnak a házasság elõtti szextõl, de én azért ezt nem azonosítanám Istennel magával. Hogy mi a helyes szexuális viselkedés, arról mindenkinek megvan a maga véleménye, jó vagy rossz tapasztalata (szerintem érdemes kiindulni abból, én mit várnék a szerelmemtõl a magam számára: például zavarna-e, ha nem én lennék az elsõ az életében stb). A társadalom elvárásai a szexuális viselkedéssel kapcsolatban sokszor nem erkölcsi alapon születtek, hanem például biztosítani akarták a törvényes örököst a nagybirtok számára, nehogy valami "fattyú" örökölje stb. Az egyház tanításában sok megmaradt a tisztán társadalmi elvárásokból is.
semmi! én nemhiszek olyan istenekbe akiknek bajuk van a szexel! ti egyáltalán honnan veszitek hogy baja van a szexel? megkérdeztétek tõle vagy mi?:D
Frigid

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen beteljesedett jóslatok vannak a Bibliában?

"Különféle, egymással ellentétes vallásokat látok, következésképpen mind hamis, kivéve egyet, amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkozva követeli, hogy higgyenek benne, és fenyegeti a hitetleneket. Ezen az alapon tehát nem hiszek bennük. Mert ezt bárki mondhatja, akárki kijelentheti, hogy ? próféta. Ám azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesedett jövendölések vannak, ezt pedig egyik sem mondhatja el magáról." - Balise Pascal

27

Ti mit gondoltok errol az allitasrol?

Ti mit gondoltok errol az allitasrol ?

14

Benny Hinn egy csaló, aki kihasználja az emberek hiszékenyéségét?

2

Létezik olyan vallás amihez nem tapad vér?

Persze mindig vannak vallás fanatikusok ,de amikor már bigott módon terjeszteni próbálják a vallásuk és ebb?l ellentétek bontakoznak ki ,akkor ott (legalábbis szerintem) probléma van a vallásal.Amikor vérbe torkollik az ellentét akkor már a legtöbb esetben elveszti alapvet? értékrendét a hit.Arra lennék kiváncsi ,hogy létezik e olyan vallás amelyhez nem tapad vér ,azaz nem folytatott erszakos terjeszkedést és nem szerepelt benne kivégzés vallási okok miatt?(gondolva mondjuk a legnagyobb vallásokra)

28

Szerintetek is a katolikus egyhaz a legkepmutatobb? többi lent

Csupa olyan dolgot hirdetnek ami a bibliahoz semmi köze(pl:maria,szentsegimadat,a papa ajnarozasa aki ugy ül a tronusan mint 1kisisten)

20

Honnan tudjuk, hogy a Biblia az igaz és nem például a Bhagavad-gíta?

Vagy miért ne lehetne egy teremt?, isteni kinyilatokztatás nélkül?

29

Kedves vallásos. Ha a tudás fájáról bűn enni, miért használod a tudomány eredményeit? Miért tetézed folyamatosan a bűnt?

Ha konzekvens vagy, nem lenne szabad elektromos áramot használnod, gépjárm?vön utaznod, modern eszközökkel megtermelt élelmiszert fogyasztanod és semmit, amit szállítanak.

43

Hívők, mit tesztek, ha valaki valami rosszat tesz nektek/veletek?

Ez most kicsit kötözködés-szagú kérdés, de nem annak szánom.

9

Ha Jézus és Isten egyek, miért mondta Jézus, hogy " Miért mondasz engem jónak? Nincs senki jó, csak egy, az Isten"

Ez elég nagy zagyvaság.Önmagának mond ellent,mert akkor mégsem emeli magát egy szintre Istennel.

20

Ha Isten képmására vagyunk teremtve, akkor eleve mi is tudtuk, hogy mi a jó, és mi a rossz, de akkor miért írja a Biblia, hogy "Íme az ember, olyanná lett mint közülünk egy;Tudja mi a jó, és mi a rossz"?

És akkor Isten még problémázik is miatta,meg megbünteti az embert,ez teljesen értelmetlen.Õ akarta olyannak az embert,amilyen lett.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!