Találatok a következő kifejezésre: Mi baja a szexszel (1 db)

Mi baja Istennek a szexszel?

mi baja Istennek a házasság el?tti de nem összevissza szexszel? és mi a helyzet a maszturbációval? nem árt vele senkinek, és nem okoz vele senkinek se fájdalmat... s?t...

Legjobb válasz: Isten úgy gondolja, hogy a szex és egyben a házasság célja a gyermeknemzés. Ezért ha nincs házasság, szex sem lehet. A maszturbáció pedig egy önzõ élvezetszerzés... Nem vagyok hívõ, de szerintem így lehet valahogy...

Isten úgy gondolja, hogy a szex és egyben a házasság célja a gyermeknemzés. Ezért ha nincs házasság, szex sem lehet. A maszturbáció pedig egy önzõ élvezetszerzés... Nem vagyok hívõ, de szerintem így lehet valahogy...
Középkori, a földbirtokok öröklõdésével összefüggõ keresztény babona ez. Aki hisz benne... Magát korlátozza.
Azt hiszem, tudom a hivatalos véleményt: A szex Istentõl kapott ajándék, amivel semmi baja a megfelelõ keretek között. Keretnek pedig a házasságot rendelte. A házasságban két ember teljesen egymásnak ajándékozza magát. Ez vonatkozik a testi és a lelki dolgokra is. És a teljességen van a hangsúly. A döntésen, hogy mostmár mindig vele kell élnem, teljesen az övé vagyok. Ez az a döntés, ami hiányzik a házasság elõtt. (sajnos manapság sokszor a házasságból is hiányzik...) A teljes önátadás a házasság lényege. És ezzel kapja meg a két fél a szexualitás ajándékát teljesen, ott a helye. Ugyanezért bûn a maszturbálás is, hiszen az is szexualitás. Nem a házastársadnak való teljes önátadás eredménye. Ez a baj vele. Nehéz elfogadni, manapság egyre kevesebben tudják. (Én sem) De vannak még, akik igyekeznek betartani, mégha kevesen is. Persze Isten megbocsátó, dehát a gyónás is akkor érvényes, ha megbánod a bûnödet. Amit nem bánsz, azt mintha meg sem gyóntad volna. Tulajdonképpen én épp ezért nem megyek gyónni. Nincs értelme, hogy elmondjak valamit, amit nem bánok, nem tudom elhatározni, hogy soha többet. Ha elmondom, de nem bánom, vagy ha kihagyom, mindenképpen érvénytelen a gyónás. Megpróbálom Istennel "személyesen" megbeszélni a dolgot. :) ) Ha nem csak kíváncsiságból érdekelt a téma, akkor látogass el a http://www.plebania.net oldalra, a kérdéseknél és a fórumban sok hasznos információt találsz errõl.
Szerintem teljesen elfogadhato az, amit az elottem irok irtak, meg akkoris, ha masok nagy szeretettel jol lepontoztak oket. En meg annyit tennek hozza, hogy ne feledjuk. Lehet a Biblia Istentol valo, de az embereknek kell(ene) betartani. Istennek kutya baja a szexel. Nem azert ad valamit, mert nem akarja adni. Azert adja, hogy oromot leljunk benne. A problema az emberrel van aki mindennel visszael. Ugye nem kell reszletezzem?
Istennek semmi baja nincs a szexszel. Hiszen Õ teremtett minket ilyenre. Azért teremtett nõt és férfit. Sõt a házasság elõtti szexszel sincs semmi baja (persze nem a fûvel-fával és ugyanazon nemû egyénnel, és pénzért, stb), hiszen a jegyeseknek testileg-lelkileg is össze kell csiszolódniuk, hiszen a házasság nem fog mûködni enélkül. Tehát Isten nem ítéli el a testi szerelmet házasság elõtt, ha az õszinte szeretetbõl, odaadásbõl és egymás megbecsülésébõl, stb. indul ki. (Errõl egy katolikus pap beszélt nem oly régen, tehát nem én találtam ki.) A maszturbációval kapcsolatban csak gondolom, hogy valószínû azzal sem lehet baja, ha az magánügyként kezelõdik, mert hát valahogy meg kell ismernie az embernek a testét.
Na, elõször is: a keresztények istenérõl beszélünk. A többi sok ezer vallás rengeteg istene általában elnézõbb. Ahogy írtad, a korlátozás a házasságra vonatkozik. Házasságon belül mindent szabad, és támogatott, ami az örömöt szolgálja és közben nem gátolja a gyermekáldást. DE: még itt is kétfajta értelmezés van - az enyhébbik változat szerint csak házas embernek tilos kikacsintgatnia a házaságból, illetve mindenkinek tilos kívülrõl rongálni egy házasságot. A maszturbációt olyan körülmények között tiltotta, amikor gyermekáldást akadályozott meg vele (elpocsékolta a magját). Ez volt a probléma, nem az öröm, vagy bármi más. Persze mindezeket a különbözõ társadalmakban egészen különbözõen értelmezték. De ezek már értelmezések, nem az eredeti gondolatok.
Istennek sok mindennel semmi gondja, de arról ne feledkezz el, hogy az egyház sikeresen használta fel a Bibliát politikai és haszonszerzési célokra! belemagyaráztak olyanokat is, mint pl. ez...
Istennek semmi. Az egyház a szar.
Zeusznak ugyan semmi. Sõt ugyebár még Jézus is az õ porontya, amikor épen nem hattyú, vagy bika, hanem éppen szentlélek képében cserkészett be egy csajt.
A nõk önkielégítése is gátolja a megtermékenyülést. Ha jól csinálja, tele megy a méh savval. Persze, ha nem szexel, akkor tök mindegy... ebbõl a szempontból.
"Mi a baj a maszturbációval? Mért baj az , ha valaki azzal van együtt akit a legjobban szeret?" WOODY ALAN
A kérdező hozzászólása: és a nõk maszturbációjával mi baja? õk nem pazarolják el még a magukat se:D
A Biblia írása korában a maszturbációt negatív, akár betegséggel járó tevékenységnek tartották. Még Immanuel Kant, a legnagyobb német géniusz a 18. században is rettegett a "mag" kiontásától, mert azt hitte, megrövidíti életének hosszát, ill. beteg lesz tõle. Persze, hogy ilyen felvilágosulatlan és a mai tényekkel akkor még nem tisztában lévõ korban tiltották! Ez nem a Biblia hibája, egyszerûen régen volt, amikor megírták.
A jót be lehet gyakorolni. Ugyanígy a rosszat is. Ha állandóan maszturbálsz vagy pornót nézel, vagy bármi más, mind arra ösztönöz téged, hogy ezt tedd és nem tudod majd visszafogni magad, amikor kell. Istennek nincs baja a szexszel! Ha belegondolsz, akkora fontosságot kerített az egyház a szexnek, hogy szentséggé emelte! (lásd: Házasság szentsége) Isten áldását adja a két pár által kötött szövetségre!
Szerintem az a legnagyobb baj, ha Isten nevében beszélünk. Sokkal õszintébb, ha megosztjuk a saját tapasztalatainkat másokkal, nem egy természetfölötti hatalomra hivatkozunk. Honnan tudja bárki is, pontosan mit gondol Isten??? Még a bibliát is értelmezheti mindenki a saját szája íze szerint. A keresztény vallási tanítások valóban óvnak a házasság elõtti szextõl, de én azért ezt nem azonosítanám Istennel magával. Hogy mi a helyes szexuális viselkedés, arról mindenkinek megvan a maga véleménye, jó vagy rossz tapasztalata (szerintem érdemes kiindulni abból, én mit várnék a szerelmemtõl a magam számára: például zavarna-e, ha nem én lennék az elsõ az életében stb). A társadalom elvárásai a szexuális viselkedéssel kapcsolatban sokszor nem erkölcsi alapon születtek, hanem például biztosítani akarták a törvényes örököst a nagybirtok számára, nehogy valami "fattyú" örökölje stb. Az egyház tanításában sok megmaradt a tisztán társadalmi elvárásokból is.
semmi! én nemhiszek olyan istenekbe akiknek bajuk van a szexel! ti egyáltalán honnan veszitek hogy baja van a szexel? megkérdeztétek tõle vagy mi?:D
Frigid

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van 25 vallás akkor 25 isten és 25 teremtés?

18

Jó-e Isten, vagy gonosz?

5 Móz. 32,4 "Hűséges Isten és nem csalárd; igaz és egyenes ő!"

ezzel szemben

Ésa. 45,7 "békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"

18

Hogyha Isten jó és igazságos, akkor miért van ennyi daganatos és gyógyíthatatlan beteg ember?

Hiszen ők is csak emberek, és nem tettek semmi rosszat. Azt megértem, hogy apró betegségeink vannak, hiszen arról mi tehetünk. De az, hogy valaki jó életet él, nem tesz rossz dolgokat, nem bánt senkit, esetleg családja, vagy szerelme van, annak miért kell meghalnia? Miért ilyen Isten? Szörnyű érzés tudni, hogy ma is valaki megtudta, hogy akár csak egy éve van hátra, és lehet, hogy otthon a családja, szerelme, akivel boldog életet terveztek. HISZEN ÕK NEM TEHETNEK SEMMIRÕL!!!! MIÉRT KELL ILYENNEK LENNIE ISTENNEK? HA A VALLÁSOK SZERINT MEG TUDOTT GYÓGYÍTANI BETEG EMBEREKET, MEG JÉZUS VÍZBÉL BORT CSINÁLT, AKKOR Õ MIÉRT NEM KÉPES EZEKNEK AZ EMBEREKNEK SEGÍTENI? Szerintem ebbe nagyon is bele kéne gondolniuk azoknak, akik hisznek Istenben, és jónak és igazságosnak találják. Hiszen ha annyira jó lenne, akkor nem halnának meg ilyen fiatalon ilyen sokan, és nem lennének szegények, se gazdagok, mert mindenki egyenjogú lenne.

Bocsánat hogy ilyen sokat írtam, de ezt le kellett írnom a kérdéshez, és ki kellett adnom magamból. :( :'(

De miért? :'(

18

Milliárdokat fizet ki a Kormány 2014-ben az uniós támogatásból?

Vajon hova kerül ez a pénz ?

3

Miért tűnik értelmetlennek a kereszténység?

Több dolgon gondolkodtam. Amiket fel is sorolnék.
1.Ha Jézus halála révén, az emberek lelki ezentúl a mennyországba kerülnek. Akkor miért mondják a gyerekeknek, hogy a rossz emberek a pokolba kerülnek.(elvileg bármennyire rossz egy ember úgy is a mennyországba kerül, ugyan úgy mint aki egész életét a másoknak való segítségre áldozta fel.
2.Ha az egyház mindig szemben állt a tudománnyal, és azokkal akik az emberiséget fejleszteni próbálták? Régen rengeteg embert öltek meg úgymond eretnekség miatt. (pedig a bibliában tiltják a gyilkosságot)
3.Még ma is felesleges dolgokat próbál ráerőltetni az emberekre pl.: az óvszer,abortusz, válás tiltása.(ti mit csinálnátok ha megerőszakolná egy alkoholista a lányotok, feleségetek, barátnőtök?)(vagy ha az ultrahang kimutatná, hogy fogyatékosan fog születni a gyerek) és ha a feleségetek/férjetek minden héten mással töltené el az estéket...elválni úgy se lehetne...meg már megkövezni se)
4.A papok között miért van annyi pedofil? Az oké, hogy nem házasodhatnak (pl. a római katolikusok), de már miért nem fog egy k**vát magának "civilben". Mert úgy tudom tiltja a házasságon, kívüli szexet de azért nem mindegy, hogy kivel csinálja...
5.Továbbá rengeteg logikátlan dolog...Ádám és Éva, Noé bárkája,Geocentrikus világkép.
6.A papok is ugyan olyan emberek mint mások...
Szeretik a pénzt(ismerek egy esperest akinek van egy mercédesz meg még 2 kocsi és egy szolgálati lakás is...
Bennük is megvannak a férfi vágyak de mivel elnyomják, egy perverz állat lesz sokakból(akkor miért mennek papnak??? )
Amikor háború van sokan fülük farkuk behúzzak és szépen beállnak az egyik hatalom szárnya alá.(pl.:láttam képeket amin a 2.VH-ban papok "emelgetik a kezük". Oké hogy féltik az életük, de nem előrébb kellene hozni az elveit egy papnak mint az életét.

Persze tisztelet a kivételnek, mint máshol a vallásban sem szabad általánosítani.

Érdekelnének a vélemények, választok. Ne kivételeket soroljatok fel. Kérlek logikus,értelmes válaszokat adjatok.(ne az legyen, hogy ha a pápa azt mondja a zöldre, hogy piros akkor az piros és kész)

10

Mit szóltok hozzá, hogy Jehova tanúinál is pedofil botrányok vannak?

Nem ez az első eset, hogy a társulat pedofil botrányba keveredik. Azonban most csak egy cikket választottam, egy rövidet:

"Szabadon távozhatott a bírósági tárgyalásról egy angol pedofil, aki gyermekek elleni szexuális inzultusok sorát ismerte el.

Michael Porter a Jehova tanúi egyháznál betöltött pozícióját használta ki, hogy a gyerekek közelébe férkőzzön. A 38 éves férfi 24 gyermekmolesztálást ismert el, egyik áldozata egy mindössze másfél éves kisbaba volt.

Az ügyben ítélkező bíró úgy döntött, hogy nincs szükség börtönbüntetésre, csak a rehabilitációs kezelés folytatására. Michael Porter nevét felvették a szexuális bűnözők listájára is, továbbá nem dolgozhat 18 évnél fiatalabbakkal.

Az ítélet ellen hevesen tiltakozott a férfi nővére, aki nevetségesnek tartja az ítéletet.

"Undorodom, és nagyon-nagyon dühös vagyok. Azt gondoltuk, hogy legalább egy évre lecsukják" - jelentette ki feldúltan Tina Hughes.

A 40 éves nő szerint a bíró beteges döntést hozott, az öccse pártját fogta, és azt hiszi, hogy a további terápia mindent rendbe hoz, miközben nem szabadna kiengedni az utcára.

"Az öcsém a gyerekkorát hibáztatta, ami szemen szedett hazugság, a bíró mégis bevette" - dühöngött Tina Hughes.

A rendőrség valószínűleg fellebbez az ítélet ellen."

24

Ha Isten gyűlöli a bűnt, miért kaptunk tőle szabad akaratot amivel bűnt követhetünk el?

37

Tudnátok válaszolni erre a két bibliai ellentmondásra?

"Ennekokáért Mikálnak, Saul leányának nem lőn soha gyermeke, az ő halálának napjáig." 2 Sám 6:23

"De elvevé a király Aja leányának, Rispának két fiát, kiket Saulnak szült vala, Armónit és Méfibósetet, és a Saul leányának, Mikálnak öt fiát, kiket szült Barzillai fiának, Adrielnek, a Méholátból valónak." 2 Sám 21:8

Mikálnak nem voltak gyermekei, a 2 Sám 21:8-ban Saul másik lánya Méráb kellene, hogy szerepeljen (ld. 1 Sám 18:19-et).

És a gadarénus megszállott esete. Egyedül volt a megszállott, vagy pedig ketten voltak (Mt 8:28, Mk 5:2)?

2

Mit gondoltok erről a cikkről?

http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/02/ki-lesz-petrus-roma..

Ti örülnétek, ha valóban eljönne a Katolikus Egyház vége?

12

Mi Názáreti Jézusz valódi szerepe az egész emberiség történetében?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!