Találatok a következő kifejezésre: Mi baja a szexszel (1 db)

Mi baja Istennek a szexszel?

mi baja Istennek a házasság el?tti de nem összevissza szexszel? és mi a helyzet a maszturbációval? nem árt vele senkinek, és nem okoz vele senkinek se fájdalmat... s?t...

Legjobb válasz: Isten úgy gondolja, hogy a szex és egyben a házasság célja a gyermeknemzés. Ezért ha nincs házasság, szex sem lehet. A maszturbáció pedig egy önzõ élvezetszerzés... Nem vagyok hívõ, de szerintem így lehet valahogy...

Isten úgy gondolja, hogy a szex és egyben a házasság célja a gyermeknemzés. Ezért ha nincs házasság, szex sem lehet. A maszturbáció pedig egy önzõ élvezetszerzés... Nem vagyok hívõ, de szerintem így lehet valahogy...
Középkori, a földbirtokok öröklõdésével összefüggõ keresztény babona ez. Aki hisz benne... Magát korlátozza.
Azt hiszem, tudom a hivatalos véleményt: A szex Istentõl kapott ajándék, amivel semmi baja a megfelelõ keretek között. Keretnek pedig a házasságot rendelte. A házasságban két ember teljesen egymásnak ajándékozza magát. Ez vonatkozik a testi és a lelki dolgokra is. És a teljességen van a hangsúly. A döntésen, hogy mostmár mindig vele kell élnem, teljesen az övé vagyok. Ez az a döntés, ami hiányzik a házasság elõtt. (sajnos manapság sokszor a házasságból is hiányzik...) A teljes önátadás a házasság lényege. És ezzel kapja meg a két fél a szexualitás ajándékát teljesen, ott a helye. Ugyanezért bûn a maszturbálás is, hiszen az is szexualitás. Nem a házastársadnak való teljes önátadás eredménye. Ez a baj vele. Nehéz elfogadni, manapság egyre kevesebben tudják. (Én sem) De vannak még, akik igyekeznek betartani, mégha kevesen is. Persze Isten megbocsátó, dehát a gyónás is akkor érvényes, ha megbánod a bûnödet. Amit nem bánsz, azt mintha meg sem gyóntad volna. Tulajdonképpen én épp ezért nem megyek gyónni. Nincs értelme, hogy elmondjak valamit, amit nem bánok, nem tudom elhatározni, hogy soha többet. Ha elmondom, de nem bánom, vagy ha kihagyom, mindenképpen érvénytelen a gyónás. Megpróbálom Istennel "személyesen" megbeszélni a dolgot. :) ) Ha nem csak kíváncsiságból érdekelt a téma, akkor látogass el a http://www.plebania.net oldalra, a kérdéseknél és a fórumban sok hasznos információt találsz errõl.
Szerintem teljesen elfogadhato az, amit az elottem irok irtak, meg akkoris, ha masok nagy szeretettel jol lepontoztak oket. En meg annyit tennek hozza, hogy ne feledjuk. Lehet a Biblia Istentol valo, de az embereknek kell(ene) betartani. Istennek kutya baja a szexel. Nem azert ad valamit, mert nem akarja adni. Azert adja, hogy oromot leljunk benne. A problema az emberrel van aki mindennel visszael. Ugye nem kell reszletezzem?
Istennek semmi baja nincs a szexszel. Hiszen Õ teremtett minket ilyenre. Azért teremtett nõt és férfit. Sõt a házasság elõtti szexszel sincs semmi baja (persze nem a fûvel-fával és ugyanazon nemû egyénnel, és pénzért, stb), hiszen a jegyeseknek testileg-lelkileg is össze kell csiszolódniuk, hiszen a házasság nem fog mûködni enélkül. Tehát Isten nem ítéli el a testi szerelmet házasság elõtt, ha az õszinte szeretetbõl, odaadásbõl és egymás megbecsülésébõl, stb. indul ki. (Errõl egy katolikus pap beszélt nem oly régen, tehát nem én találtam ki.) A maszturbációval kapcsolatban csak gondolom, hogy valószínû azzal sem lehet baja, ha az magánügyként kezelõdik, mert hát valahogy meg kell ismernie az embernek a testét.
Na, elõször is: a keresztények istenérõl beszélünk. A többi sok ezer vallás rengeteg istene általában elnézõbb. Ahogy írtad, a korlátozás a házasságra vonatkozik. Házasságon belül mindent szabad, és támogatott, ami az örömöt szolgálja és közben nem gátolja a gyermekáldást. DE: még itt is kétfajta értelmezés van - az enyhébbik változat szerint csak házas embernek tilos kikacsintgatnia a házaságból, illetve mindenkinek tilos kívülrõl rongálni egy házasságot. A maszturbációt olyan körülmények között tiltotta, amikor gyermekáldást akadályozott meg vele (elpocsékolta a magját). Ez volt a probléma, nem az öröm, vagy bármi más. Persze mindezeket a különbözõ társadalmakban egészen különbözõen értelmezték. De ezek már értelmezések, nem az eredeti gondolatok.
Istennek sok mindennel semmi gondja, de arról ne feledkezz el, hogy az egyház sikeresen használta fel a Bibliát politikai és haszonszerzési célokra! belemagyaráztak olyanokat is, mint pl. ez...
Istennek semmi. Az egyház a szar.
Zeusznak ugyan semmi. Sõt ugyebár még Jézus is az õ porontya, amikor épen nem hattyú, vagy bika, hanem éppen szentlélek képében cserkészett be egy csajt.
A nõk önkielégítése is gátolja a megtermékenyülést. Ha jól csinálja, tele megy a méh savval. Persze, ha nem szexel, akkor tök mindegy... ebbõl a szempontból.
"Mi a baj a maszturbációval? Mért baj az , ha valaki azzal van együtt akit a legjobban szeret?" WOODY ALAN
A kérdező hozzászólása: és a nõk maszturbációjával mi baja? õk nem pazarolják el még a magukat se:D
A Biblia írása korában a maszturbációt negatív, akár betegséggel járó tevékenységnek tartották. Még Immanuel Kant, a legnagyobb német géniusz a 18. században is rettegett a "mag" kiontásától, mert azt hitte, megrövidíti életének hosszát, ill. beteg lesz tõle. Persze, hogy ilyen felvilágosulatlan és a mai tényekkel akkor még nem tisztában lévõ korban tiltották! Ez nem a Biblia hibája, egyszerûen régen volt, amikor megírták.
A jót be lehet gyakorolni. Ugyanígy a rosszat is. Ha állandóan maszturbálsz vagy pornót nézel, vagy bármi más, mind arra ösztönöz téged, hogy ezt tedd és nem tudod majd visszafogni magad, amikor kell. Istennek nincs baja a szexszel! Ha belegondolsz, akkora fontosságot kerített az egyház a szexnek, hogy szentséggé emelte! (lásd: Házasság szentsége) Isten áldását adja a két pár által kötött szövetségre!
Szerintem az a legnagyobb baj, ha Isten nevében beszélünk. Sokkal õszintébb, ha megosztjuk a saját tapasztalatainkat másokkal, nem egy természetfölötti hatalomra hivatkozunk. Honnan tudja bárki is, pontosan mit gondol Isten??? Még a bibliát is értelmezheti mindenki a saját szája íze szerint. A keresztény vallási tanítások valóban óvnak a házasság elõtti szextõl, de én azért ezt nem azonosítanám Istennel magával. Hogy mi a helyes szexuális viselkedés, arról mindenkinek megvan a maga véleménye, jó vagy rossz tapasztalata (szerintem érdemes kiindulni abból, én mit várnék a szerelmemtõl a magam számára: például zavarna-e, ha nem én lennék az elsõ az életében stb). A társadalom elvárásai a szexuális viselkedéssel kapcsolatban sokszor nem erkölcsi alapon születtek, hanem például biztosítani akarták a törvényes örököst a nagybirtok számára, nehogy valami "fattyú" örökölje stb. Az egyház tanításában sok megmaradt a tisztán társadalmi elvárásokból is.
semmi! én nemhiszek olyan istenekbe akiknek bajuk van a szexel! ti egyáltalán honnan veszitek hogy baja van a szexel? megkérdeztétek tõle vagy mi?:D
Frigid

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A Bibliai teremtés Krisztus születése előtt hány évvel történhetett?

Lehet tudni a Biblia szerint úgy saccra? A kérdés bárkinek szól, csak kíváncsi vagyok ki mit gondol!

11

Miért választott pogány szimbólumokat az MTVA a TV csatornák jelölésére, ha az aktuális kormány szerint mi egy Keresztény nép vagyunk?

14

A katolikusok miért használják ezt a hülye érvet?

hallottam már sokszor, hogy akik csalódtak a vallásban gyakran számon kérik istent, hogy ? miért nem segítette miért nem kapta meg ezt vagy azt tényleg sokszor egyáltalán nem nagy kérések olyanok amik tulajdonképpen életben tartanának...

51

Mit gondoltok Akiane Kramarik a festő "csoda "lányról?

3

Mi volt az 1. századi kereszténység és a Bibliakutatók megjelenése között? Volt e Istennek "látható" szervezete?

(Bibliakutatók - Alias:Jehova tanúi a kezdetekben)

19

Miért nevethettek ki engem a vallásosak, amikor ezeket mondtam, nem akarják elfogadni, vagy nem tudják, vagy nincs is igazam, hogy is van ez?

Járok egy angol csoportba külföldön angolt tanulunk. Én vagyok csak magyar és ateista, a többiek megrögzött katolikusok. Meg akarnának engem is páran téríteni, mondogatják, hogy Jézus meghalt értünk blabla.

21

Isten létezésének esélyét a tudomány mennyire teszi? Azt olvastam hogyha matematikailag akarnánk kifelyezni az esély kissebb lenne mint 1 a 10^90 -hez.

Ez tényleg igaz ?

30

A Bibliából milyen jóslatok teljesedtek be idáig?

12

Isten nevét soha nem szabad kimondani?

Az is vétek, ha úgy köszönünk, hogy "Isten áldjon" ? Esetleg a jókívénságoknál...pl "Isten segélyen" ?

25

Van olyan keresztény egyház ahol pedofília fordult elő, s maguk az egyházi tisztségviselők jelentették az esetet a hatóságnak?

S nem próbálták meg eltusolni az ügyet.

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!