Találatok a következő kifejezésre: Mi baja a szexszel (1 db)

Mi baja Istennek a szexszel?

mi baja Istennek a házasság el?tti de nem összevissza szexszel? és mi a helyzet a maszturbációval? nem árt vele senkinek, és nem okoz vele senkinek se fájdalmat... s?t...

Legjobb válasz: Isten úgy gondolja, hogy a szex és egyben a házasság célja a gyermeknemzés. Ezért ha nincs házasság, szex sem lehet. A maszturbáció pedig egy önzõ élvezetszerzés... Nem vagyok hívõ, de szerintem így lehet valahogy...

Isten úgy gondolja, hogy a szex és egyben a házasság célja a gyermeknemzés. Ezért ha nincs házasság, szex sem lehet. A maszturbáció pedig egy önzõ élvezetszerzés... Nem vagyok hívõ, de szerintem így lehet valahogy...
Középkori, a földbirtokok öröklõdésével összefüggõ keresztény babona ez. Aki hisz benne... Magát korlátozza.
Azt hiszem, tudom a hivatalos véleményt: A szex Istentõl kapott ajándék, amivel semmi baja a megfelelõ keretek között. Keretnek pedig a házasságot rendelte. A házasságban két ember teljesen egymásnak ajándékozza magát. Ez vonatkozik a testi és a lelki dolgokra is. És a teljességen van a hangsúly. A döntésen, hogy mostmár mindig vele kell élnem, teljesen az övé vagyok. Ez az a döntés, ami hiányzik a házasság elõtt. (sajnos manapság sokszor a házasságból is hiányzik...) A teljes önátadás a házasság lényege. És ezzel kapja meg a két fél a szexualitás ajándékát teljesen, ott a helye. Ugyanezért bûn a maszturbálás is, hiszen az is szexualitás. Nem a házastársadnak való teljes önátadás eredménye. Ez a baj vele. Nehéz elfogadni, manapság egyre kevesebben tudják. (Én sem) De vannak még, akik igyekeznek betartani, mégha kevesen is. Persze Isten megbocsátó, dehát a gyónás is akkor érvényes, ha megbánod a bûnödet. Amit nem bánsz, azt mintha meg sem gyóntad volna. Tulajdonképpen én épp ezért nem megyek gyónni. Nincs értelme, hogy elmondjak valamit, amit nem bánok, nem tudom elhatározni, hogy soha többet. Ha elmondom, de nem bánom, vagy ha kihagyom, mindenképpen érvénytelen a gyónás. Megpróbálom Istennel "személyesen" megbeszélni a dolgot. :) ) Ha nem csak kíváncsiságból érdekelt a téma, akkor látogass el a http://www.plebania.net oldalra, a kérdéseknél és a fórumban sok hasznos információt találsz errõl.
Szerintem teljesen elfogadhato az, amit az elottem irok irtak, meg akkoris, ha masok nagy szeretettel jol lepontoztak oket. En meg annyit tennek hozza, hogy ne feledjuk. Lehet a Biblia Istentol valo, de az embereknek kell(ene) betartani. Istennek kutya baja a szexel. Nem azert ad valamit, mert nem akarja adni. Azert adja, hogy oromot leljunk benne. A problema az emberrel van aki mindennel visszael. Ugye nem kell reszletezzem?
Istennek semmi baja nincs a szexszel. Hiszen Õ teremtett minket ilyenre. Azért teremtett nõt és férfit. Sõt a házasság elõtti szexszel sincs semmi baja (persze nem a fûvel-fával és ugyanazon nemû egyénnel, és pénzért, stb), hiszen a jegyeseknek testileg-lelkileg is össze kell csiszolódniuk, hiszen a házasság nem fog mûködni enélkül. Tehát Isten nem ítéli el a testi szerelmet házasság elõtt, ha az õszinte szeretetbõl, odaadásbõl és egymás megbecsülésébõl, stb. indul ki. (Errõl egy katolikus pap beszélt nem oly régen, tehát nem én találtam ki.) A maszturbációval kapcsolatban csak gondolom, hogy valószínû azzal sem lehet baja, ha az magánügyként kezelõdik, mert hát valahogy meg kell ismernie az embernek a testét.
Na, elõször is: a keresztények istenérõl beszélünk. A többi sok ezer vallás rengeteg istene általában elnézõbb. Ahogy írtad, a korlátozás a házasságra vonatkozik. Házasságon belül mindent szabad, és támogatott, ami az örömöt szolgálja és közben nem gátolja a gyermekáldást. DE: még itt is kétfajta értelmezés van - az enyhébbik változat szerint csak házas embernek tilos kikacsintgatnia a házaságból, illetve mindenkinek tilos kívülrõl rongálni egy házasságot. A maszturbációt olyan körülmények között tiltotta, amikor gyermekáldást akadályozott meg vele (elpocsékolta a magját). Ez volt a probléma, nem az öröm, vagy bármi más. Persze mindezeket a különbözõ társadalmakban egészen különbözõen értelmezték. De ezek már értelmezések, nem az eredeti gondolatok.
Istennek sok mindennel semmi gondja, de arról ne feledkezz el, hogy az egyház sikeresen használta fel a Bibliát politikai és haszonszerzési célokra! belemagyaráztak olyanokat is, mint pl. ez...
Istennek semmi. Az egyház a szar.
Zeusznak ugyan semmi. Sõt ugyebár még Jézus is az õ porontya, amikor épen nem hattyú, vagy bika, hanem éppen szentlélek képében cserkészett be egy csajt.
A nõk önkielégítése is gátolja a megtermékenyülést. Ha jól csinálja, tele megy a méh savval. Persze, ha nem szexel, akkor tök mindegy... ebbõl a szempontból.
"Mi a baj a maszturbációval? Mért baj az , ha valaki azzal van együtt akit a legjobban szeret?" WOODY ALAN
A kérdező hozzászólása: és a nõk maszturbációjával mi baja? õk nem pazarolják el még a magukat se:D
A Biblia írása korában a maszturbációt negatív, akár betegséggel járó tevékenységnek tartották. Még Immanuel Kant, a legnagyobb német géniusz a 18. században is rettegett a "mag" kiontásától, mert azt hitte, megrövidíti életének hosszát, ill. beteg lesz tõle. Persze, hogy ilyen felvilágosulatlan és a mai tényekkel akkor még nem tisztában lévõ korban tiltották! Ez nem a Biblia hibája, egyszerûen régen volt, amikor megírták.
A jót be lehet gyakorolni. Ugyanígy a rosszat is. Ha állandóan maszturbálsz vagy pornót nézel, vagy bármi más, mind arra ösztönöz téged, hogy ezt tedd és nem tudod majd visszafogni magad, amikor kell. Istennek nincs baja a szexszel! Ha belegondolsz, akkora fontosságot kerített az egyház a szexnek, hogy szentséggé emelte! (lásd: Házasság szentsége) Isten áldását adja a két pár által kötött szövetségre!
Szerintem az a legnagyobb baj, ha Isten nevében beszélünk. Sokkal õszintébb, ha megosztjuk a saját tapasztalatainkat másokkal, nem egy természetfölötti hatalomra hivatkozunk. Honnan tudja bárki is, pontosan mit gondol Isten??? Még a bibliát is értelmezheti mindenki a saját szája íze szerint. A keresztény vallási tanítások valóban óvnak a házasság elõtti szextõl, de én azért ezt nem azonosítanám Istennel magával. Hogy mi a helyes szexuális viselkedés, arról mindenkinek megvan a maga véleménye, jó vagy rossz tapasztalata (szerintem érdemes kiindulni abból, én mit várnék a szerelmemtõl a magam számára: például zavarna-e, ha nem én lennék az elsõ az életében stb). A társadalom elvárásai a szexuális viselkedéssel kapcsolatban sokszor nem erkölcsi alapon születtek, hanem például biztosítani akarták a törvényes örököst a nagybirtok számára, nehogy valami "fattyú" örökölje stb. Az egyház tanításában sok megmaradt a tisztán társadalmi elvárásokból is.
semmi! én nemhiszek olyan istenekbe akiknek bajuk van a szexel! ti egyáltalán honnan veszitek hogy baja van a szexel? megkérdeztétek tõle vagy mi?:D
Frigid

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit gondoltok, keresztények, a házasság előtti szexről?

24

Miért erőltetik Istent az emberekre? Miért nem lehet minket békén hagyni?

Az iskolába be akarják vezetni újra a hittant, és az interneten is agyon reklámozzák: 10 bizonyíték isten létezésére gyere nézd meg! Odakattintottam és egyáltalán nem voltak bizonyítékok. Miért akarják hogy az emberek istenhívők legyenek? Akkor jobban manipulálhatóak lesznek?

33

Jehova tanúi! Nem gondoljátok, hogy vonzó életmód, cselekedetek által sokkal több embert lehet megtéríteni, mint úgy, hogy (sokszor erőszakosan) idegen házakba csöngettek be, vagy idegeneket szólítotok le az utcán?

Ha ti úgy gondoljátok, hogy a ti hitetek az egyetlen és igaz, én meg tudom érteni, ha ezt másnak is meg szeretnétek mutatni, de nem hatékonyabb ez olyan életmód, cselekedetek, illetve egy bizonyos Istentől kapott kisugárzás által? Olyan embereknek, akikkel kapcsolatban vagytok, vagy akik mondjuk másoktól hallottak rólatok, de érdekli őket. Szerintem az utcán való térítgetés az emberek többségének csak nagyon ellenszenvessé tesz titeket.

8

Hit Gyülekezete plakátok?

Az utóbbi időben országszerte bemocskolták a hírdetőtáblákat ilyen (vagy még durvább) plakátokkal.


Alkoholista voltam, de a Hit megmentett.
Bűnöző voltam, de a Hit megmentett.

Különösebb kommentárt most nem fűznék a dologhoz,
inkább a ti véleményetek érdekelne.

Hát nem kiábrándítóan ízléstelen?

16

Tényleg elitélik az embert a nagy katolikusok, ha más vallásban keresem a hitem?

Rokonaim nagy katolikusok, vallásosoak. Én már vallás iránt kezdtem nyitni (buddhizmus) Mikor ezt megtudták a nagy katolikus rokonok, azonnal megvoltak botránkozva, hogy merem ezt megtenni, én katolikus vagyok stb. Miért voltak így felháborodva? Katolikusok szerint ez az egy vallás az igaz hit?

14

Léteznek olyan emberek, akik valóban elhiszik a Biblia minden csodáját?

Vannak olyan emberek, akik elhiszik, hogy valóban fizikailag megtörténtek a csodák. Pl a szüzen fogantatást. Ezek a csodák valóban megtörténtek vagy csak átvít értelembem érti a biblia?

25

Hogy magyarázza a Vallás ( és nem csak a kereszténységre gondolok ) a földönkívüliek létezését?

A Föld a Nap körül kering, a Nap a tejútrendszer középponján lévő szupermasszív feketelyuk körül, még vagy 1 milliárd másik csillag társaságában. Ezenkívül több milliárd galaxis létezik, amiben szintén milliárdnyi csillagok keringenek, milliárdnyi bolygó társaságában. A vallás mindezt, hogy tudja megmagyarázni? Illetve, a fő kérdésemhez visszatérve és a fentiekből kiindulva, ha az életet teremtették a Föld-ön, mi értelme lett volna csak itt megteremteni, ha ennyi más Világ létezhet?

19

Hogy lehetne a Biblia isteni ihletésű, ha Isten már az elején se tartja be, amit a büntetéssel kapcsolatban kijelentett? Kéretik elolvasni a részletezést is.

" És parancsola az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél. De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon ejéndel arról, bizony meghalsz."

Tehát halálról van szó és nem többről.

" Az asszonynak monda: Felette igen megsokasítom viselősséged fájdalmait, fájdalommal szűlsz magzatokat; és epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik te rajtad.
17
Az embernek pedig monda: Mivelhogy hallgattál a te feleséged szavára, és ettél arról a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél arról: Átkozott legyen a föld te miattad, fáradságos munkával élj belőle életednek minden napjaiban.
18
Töviset és bogácskórót teremjen tenéked; s egyed a mezőnek fűvét.
19
Orcád verítékével egyed a te kenyeredet, míglen visszatérsz a földbe, mert abból vétettél: mert por vagy te s ismét porrá leszesz.
20
Nevezte vala pedig Ádám az ő feleségét Évának, mivelhogy ő lett anyja minden élőnek.
21
És csinála az Úr Isten Ádámnak és az ő feleségének bőr ruhákat, és felöltözteté őket.
22
És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közülünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakasszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen:"

Szóval mi ez a rengeteg "bónusz"?
Ja, és ha ettek volna az élet fájáról és örökké élnek? Persze, nem érdemelték ki, de nem is erre akarok célozni. Hanem, hogy az Úr és az angyalai bőven többet tudnak annál, minthogy örökké élnek. Szóval pl. szerintem teremtő erejük nem lett volna. De az mindegy. A lényeg, hogy egyfajta büntetést ígért, aztán meg tetézte.

30

Miért ellenszenvesek (netán rokonszenvesek) neked Jehova tanúi?

Érzelmi alapon, netán laikusként véleményt formálók hozzászólása nyilvánvalóan erősen szubjektív töltetű, amiből kifolyólag jellemzéseik nem lehetnek mérvadóak, hanem csakis a hasonlóan szubjektív laikusok számára. Viszont akik bibliailag megalapozott, konkrét igékkel alátámasztott kritikát (netán dicséretet)mondanak, azoknak gondolatai, észrevételei, megjegyzései tanulságokat hordozhatnak mindenki számára.

14

Miért nem érti meg az anyám hogy engem a vallás nem érdekel? Anyám vallásos, katolikus mert az anyja erre nevelte. De az ő anyja a 20. század elején született, és még a boszorkányságban is hitt.

Anyám 60 éves de ahhoz képest 1 modern nő,hosszú haja van,festi magát,mostani pop zenéket halgat amik a rádióban mennek,többet néz TVt mint én. De ha vallásról van szó akkor köti az ebet a karóhoz. Sohasem éreztem magamat nagyon vallásosnak. Jézusban még úgy-ahogy hiszek,de sztm csak simán 1 jó EMBER volt,és sajnálom hogy megölték,de abban az időben a brutális kivégzések napi renden mentek,az emberek úgy nézték a kivégzéseget mint most a TVben a maricsujt. Úgy gondolom h isten nem várja el hogy templomba menyjünk meg hogy betanult mondókákat (imákat) mondjunk neki,mert isten nem ember. Valahogy istent a természettel meg az űrrel tudnám azonostitani,és ezzel nem vagyok egyedül,hallottam már a panteizmusról. Na de ne filozofáljak,térjek a lényegre. Nem értem miért kellene templomba járnom,sztm ettől én még nem leszek jobb ember,sőtt amikor látom azt a sok 2szinu szentfazekat akik pletykálni mennek a templomba elkap a hányinger. Az egyházról meg szintén megvan a véleményem. Ha annyira jók miért nem adják a pénzt az éhező gyerekeknek pl.? Ok,nekik is élni kell valamiből,de ki mondta h luxusban éljenek? Minek a sok arany giccs a templomokba? Én ezt olyan fölöslegesnek találom. A mostani pápa még elég szimpi nekem mert legalább ki mer menni az emberek közé. De amikor az egyház ugat az abortusz ellen az is kiboritt. Igaz nem kellene a gyerekeket megcsinálni ha nem kellenek,de ha már megcsinálták és vmi alkoholista brutális szülőkhöz vagy pedofil nevelőkhöz kerülne akkor inkább ne szülessen meg. Nyomorba gyereket szülni? Minek? Azért hogy a pedofil papoknak esetleg majd legyen kit [email protected]? Ok nem azt mondom h minden pap pedofil,vannak normális papok is,de amennyi botrány volt már,nekem már mindenki gyanús. És ha ezt mindet elmondom anyámnak megsértődik és próbálja a saját véleményét rámtukmálni. Persze sikertelenül. 16 évesen rákényszeritett hogy menyjek bérmálkozni, sztm az is 1 fölösleges idő pazarlás volt. Inkább aludhattam volna az alatt az idő alatt,és akkor mindenki játszotta a szentet bérmálkozáson,olyanok is akik hittanórán pornót néztek a telefonjukról a templomban. Igen ilyen okos gyerekek nőnek manapság,ökörpalánták. Anyámmal meg ha elmegyek templomba mindig azzal jön h vannak ott fiatalok is. Persze olyan fiatalok akiket rákényszeritenek. Sztm az egész vallást az uralkodók találták ki hogy az embereket sakkban tartsák valamivel,ha valaki nem tartotta be akkor ment a mágián égetés. A sok birka meg még mindig nyalja az egyház seggét mert olyanok mint a majmok. Volt 5 majom 1 ketrecbe, a létra tetején ott voltak a banánok. Amikor az 1ik majom fel akart menni érte akkor leöntötték őket vizzel. Ezt a majmok megszokták és mindig megverték azt aki felmászot a létrára. Aztan kicsereltek 1 majmot,azt is megverte a többi,majd kicserélték fokozatosan az összes majmot,és ha vmelyik fel akart menni a létrán azt a többi megverte,de azt se tudták már hogy miért. Na én sztm igy volt ez a vallással is. Ezt már elmondtam az anyámnak és nézett rám mint 1 idiótára. Engem nem zavar h ő vallásos,csak engem ne kényszeritsen rá. Nem tehetek róla h saját filozófiám van róla és nem tudok hinni az egyházban.

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!