Találatok a következő kifejezésre: Mi baja a kutyumnak (2 db)

Mi baja lehet a kutyumnak?

Mindig vakarja vagy harapja a hátát, de ugyanott. Múltkor megnéztem neki és egy kisebb elszínez?dött, sárgás, hámos folt volt ott, ami nagyon viszket neki.

Legjobb válasz: Vidd el állatorvoshoz. Valószínü, h allergia. Lehet étel, pollen akár bolha is. Jobbulást.

Vidd el állatorvoshoz. Valószínü, h allergia. Lehet étel, pollen akár bolha is. Jobbulást.
Aki "kutyut" tart, annak már ilyen alapkérdéseket meg kellene tudnia oldani... És "múltkor" óta tettél valamit, hogy ne kínlódjon?
Bolhafészek
A kérdező hozzászólása: bunkó parasztok kíméljenek... :) , úgy érzem úgy hívom a kutyámat, ahogy akarom... 3.-nak köszönöm
A kérdező hozzászólása: tudtommal azért van ez az oldal, hogy kérdéseket rakjunk fel, hanem bírjátok ki, hogy ne szóljatok be, inkább menjetek el az oldalról...

Mi baja lehet a kutyumnak?

1,5 éves keverék kutyusom 2 napja lehangolt,nem naygon eszik(hpzzáteszem az a kisebbik baj-elég nagydarab így is)nem nagyon mozdul,csak fekszik egy helyen,sokkal aktívabb és élénkebb szokott lenni.el?ször azt gondoltuk,h. a nagy meleg miatt van,de most már kora reggel is ilyen volt.arra is gondoltunk h.esetleg nem tud kakilni.ilyenkor tehetünk valamit állatorvosi segítség nélkül?vagy inkább hívjuk ki a dokit?

Legjobb válasz: szerintem ne találgassatok, vigyétek dokihoz. az a legbiztosabb.

szerintem ne találgassatok, vigyétek dokihoz. az a legbiztosabb.
Kullancscsípés nem történ mostanában?Attól lehet az étvágytalanság...A székletre pedig ha nem olyan régóta tart akkor humán patikában lehet kapni parafinolajat azt kell itatni a kutyussal és az segít.Ha ez sem megoldás van beöntés amit állatpatikában lehet megvenni./elég macera én állatorvosra bíznám/
Mivel a kullancsszezon már javában tart, vigyétek orvoshoz azonnal! A fent leírt tüneteket ugyanis többek között okozhatja a kullancsok által terjeszett, és a kutyákra nagyon veszélyes babézia is. Ha hamar elkezdik kezelni, akkor gyógyítható, ha viszont késõn akkor minimum maradandó vesekárosodást szenved, ha meg is gyógyul. Próbáljátok megfigyelni, hogy milyen színût pisil, mert ha az rendellenesen piros, akkor biztosan babéziás, és azonnal el kell kezdeni kezelni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. egyelõre itatunk vele egy kis olajat, ha az sem segít, akkor hívjuk a dokit.
Ezek nagyon babéziás tünetek... :( remélem nem lesz igazam. De ha szorulása van, akkor kemény a hasa, azt megnéztétek??? Amúgy nem hiszem el, hogy ne vettétek volna észre, ha nem kakil pár napja... remélem meggyógyul a kutyus. Sokkal, de sokkal jobban kellene figyelnetek rá, nem csak úgy találomra olajjal tömni szerencsétlent, amikor lehet, hogy teljesen más baja van. Én AZONNAL orvoshoz vinném- ha már ilyen tudatlanok vagytok... :S
A kérdező hozzászólása: igen kemény volt a hasa+a füvön figyeltük-nincs széklet!!ezért gondoltuk h.ilyen baj lehet. gondoltuk megpróbáljuk ezt a természetes módszert hátha segít, nem akartuk 'tömni' olajjal.de már hívtuk a dokit...amúgy nem valószínû h.kullancs, min.2 hetente átvizsgáljuk, átkefélhük a szõrét.
Azért, mert minimum 2 hetente átnézitek, még simán lehet kullancs. Nekem kétszer volt az egyik kutyám babéziás, egyik alkalommal sem találtam benne abban az idõszakban kullancsot, mikor meg kellett fertõzõdnie. Pedig kellett, hogy legyen, mert ezt csak azok a dögök terjesztik. Egyébként az egyik kutyás fórumon pont ma derült ki egy hányásos- szorulásos tünetekkel állatkórházba vitt kutyáról, hogy áttétes vastagbél daganata volt, olyan elõre haladottan, hogy azonnal elaltatták. Ne próbálkozz otthon, lehet nagyon komoly baj is mögötte, aminél minden nap vagy óra számít.
szorulásra a legjobb a tej de hogyha szorulása van akkor sírdogál is mellé és néha örbe körbe futnak.Legalábbis nekem az össze skutyám ezt csinálta.Van azóta valami fejlemény?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.kihívtuk az orvost, aki jó pénzért 'kitalálta', hogy a kutyus körme benõtt, az fáj neki-levágta, nem javult semmit, aztán beadtunk neki gyerekeknek való kúpot és most virgoncabb mint elõtte.:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!