Találatok a következő kifejezésre: Mi baja a babának ha nem (73 db)

Lehet valami baja a babának ha nem fekszem be előbb kórházba? Mit tegyek?

40+ 3 napos kismama vagyok, most voltam ctg vizsgálaton, de nem nagyon mutatott méhtevékenységet, uh viszont azt mondták hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz, valószínüleg a túlhordás miatt és bármikor jöhet a baba, és azt tanácsolták hogy feküdjek be a kórházba, de nem szeretnék hamarabb be vonulni!

Legjobb válasz: kérdeztétek hogy mi baj lett "csupán egy rutinvizsgálatnál közölték: a baba szíve megállt" és nem a köldökzsinór miatt. 34.hetet töltöttem be ikreimmel és már 4. napja benn voltam a kórházban. Sajnos a kettõ közül csak egy született meg, bár mind kettõ egészséges volt! Tudom ez otthon is megtörténhetett volna de úgygondoltam a kórházban mégiscsak biztonságban tudhatom magunkat. Hát nem így történt... 5 hónapos kisfiú anyukája.

kérdeztétek hogy mi baj lett "csupán egy rutinvizsgálatnál közölték: a baba szíve megállt" és nem a köldökzsinór miatt. 34.hetet töltöttem be ikreimmel és már 4. napja benn voltam a kórházban. Sajnos a kettõ közül csak egy született meg, bár mind kettõ egészséges volt! Tudom ez otthon is megtörténhetett volna de úgygondoltam a kórházban mégiscsak biztonságban tudhatom magunkat. Hát nem így történt... 5 hónapos kisfiú anyukája.
Én megkérdezném, hogy milyen baj lett? Nem lehetett volna elkerülni a bajt, ha már befektettek?
Biztos nem véletlenül mondták, hogy feküdj be! pár nap múlva úgy is beindítják ha túlhordtad!
Pedig ha azt mondták, akkor igenis feküdj be.Azt a pár napot kibírod valahogy
Én sem mennék, ha nincs gond. Ha határozottan mondják, feküdj be, ha javasolják, te döntesz. Egy héten belül úgyis kint lesz a kicsi:-)
én befeküdtem idõbe még is baj lett..... sajnos nem ijeszgetni akarlak de menj ha mondják ezen ne múljon!
Valószínûleg én nem értem, de miért javasolták, hogy feküdj be? (csak érdekességképp: úgy alakult, hogy külföldön szülök, 41.hétben vagyok, és itt nincs se ctg, azt se tudom mennyi a magzatvíz. A magzatmozgást, kontrakciókat és magzatvíz-elfolyást figyelem. Engem meg haza is küldenének ha rendszeres kontrakciók nélkül bemennék a kórházba. A +10. napra van megbeszélve a beindítás...) Persze ha bármi van, hívnom kell a kórházat, de azért nem semmi különbségek vannak.

Mi baja lehet a babámnak, ha nem bio répát adok neki?

A közelünkben sehol nem lehet kapni ilyesmit. Egyébként meg akkor burgonyát, zellert, stb. is biot kellene adni neki nem?

Legjobb válasz: Nem lessz semmi baja.Az én lányom sem kap bio-t.

Nem lessz semmi baja.Az én lányom sem kap bio-t.
Semmi baja nem lesz. Én se adok a lányomnak biózöldségeket.
miért is kellenne biót adni? nem értem, annyira felfújják ezeket a dolgokat. nyugodtan, amit a zöldségesnél megvásárólsz és te megennéd, azt megeheti a babád is.
Probalj piacon, vagy haznal olyan zoldsegeket venni, ami nincs permetezve. Ez lesz a babad bio zoldsege!
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én pesszimista vagyok az állítólagos BIO élelmiszerekkel kapcsolatban!? Amikor már a levegõ is tele van szennyezõdéssel! Mindent lehet adni a babáknak csak mértékkel!
Éppen errõl volt szó vmelyik babás mûsorban, hogyha rendesen megmosod és utána meghámozod a zöldségeket/ne kapard!!, krumplihámozóval hámozd/ akkor mindent eltávolítasz róla ami árthat.Mi sem bión nõttünk fel.
Azelôtt azt sem tudták mi az a BIO. De igaz annak idején nem volt ennyi tartósítószer, stb. Én sem biot-t adok a babámnak. Szerintem is felfújják a dolgot.

Mit adjak a babámnak ha belázasodna? A doktornő nem adott és nem is mondott semmit. Normális hogy eddig nem írt fel semmilyen láz és fájdalomcsillapítót? Vagy ezt nekem kell kérni? Szerencsére eddig nem volt semmi baja.

Ma megkapta a kicsikém a 2hónapos oltásait,itthon megnéztem hogy némelyik baba be lázasodhat t?le. Most kicsit megijedtem mert nincs itthon semmi gyógyszer,de az orvos sem adott.

Legjobb válasz: A lázcsillapítók többségét nem kell felíratni, vény nélkül meg tudod venni a patikában. ez alól kivétel a Germicid C kúp (siam germicidet felírás nélkül is kapsz). Egyébként ezt már elõre megvehetted volna, hisz sosem lehet tudni, hogy mikor lázasodik be egy kisbaba...ha az éjszaka közepén, akkor is szükség van lázcsillapítóra. Ha szerencsétek lesz, nem megy fel nagyon a picid hõje (az enyémnek soha nem volt baja az oltástól), de ha mégis és még nincs lázcsillapítód, segít a hûtõfürdõ vagy a priznic (mindkettõ leírását megtalálod a neten).

A lázcsillapítók többségét nem kell felíratni, vény nélkül meg tudod venni a patikában. ez alól kivétel a Germicid C kúp (siam germicidet felírás nélkül is kapsz). Egyébként ezt már elõre megvehetted volna, hisz sosem lehet tudni, hogy mikor lázasodik be egy kisbaba...ha az éjszaka közepén, akkor is szükség van lázcsillapítóra. Ha szerencsétek lesz, nem megy fel nagyon a picid hõje (az enyémnek soha nem volt baja az oltástól), de ha mégis és még nincs lázcsillapítód, segít a hûtõfürdõ vagy a priznic (mindkettõ leírását megtalálod a neten).
Hát szerintem elég nagy felelõtlenség az orvosodtól hogy nem irt fel neked eddig még semmijen lázcsillapítot. Nekem a doki nem tudott aznap kijönni mikor hazajöttünk a korházból, ezért a védõnõvel küldte a recepteket. Közte lázcsillapító kupét is. Mondván legyen itthon mindig, mert nem lehet tudni mikor lázasodik be. Úgy tudom 3 hónapos kor alatt csak ez a kúp adható a babának (germicid). Reménykedj, hogy nem lázasodik be, ha meg igen akkor marad a hûtõfürdõ, vagy betelefonálsz az ügyeletre, hogy adjanak receptet apa elmegy érte. mi szerdán kaptuk meg a 2 hónapos oltást és szegénykém belázasodott 2 északa is. Nagyon megviselte. Másnap olyan gyenge volt, hogy sirni se tudott, csak nyüszögött. Szinte egész nap aludt. Holnap mindenképpen irassál lázcsillapítot. Szorítok nektek, hogy ne kelljen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Nekem is hozott a védõnõ recepteket csak éppen lázcsillapító nem volt közte. Magamat is hibáztatom hogy eddig nem vettem, de eddig hál istennek nem volt rá szükség.

Ha még nem tudtam, hogy terhes vagyok, de voltam röntgenen, akkor lehet baja a babának? Ha igen, mi?

Köszönöm

Legjobb válasz: Az attól is függ, h milyen röntgen. Fogröntgen nem ártalmas. De gazából minden röntgennél van egy köppeny, ami véd a sugárzástól. Vhol azt olvastam 1x h egy nõgyógyász úgy válaszolt erre a kérdésre, hogyha az embriónak baja lett,akkor annak vetélés lesz az "eredménye"; ellenkezõ esetben pedig tovább fejlõdik.

Az attól is függ, h milyen röntgen. Fogröntgen nem ártalmas. De gazából minden röntgennél van egy köppeny, ami véd a sugárzástól. Vhol azt olvastam 1x h egy nõgyógyász úgy válaszolt erre a kérdésre, hogyha az embriónak baja lett, akkor annak vetélés lesz az "eredménye"; ellenkezõ esetben pedig tovább fejlõdik.
Én is paráztam ettõl pár hónapja (szerencsére nem volt baba). Nem vagyok orvos, csak neten néztem utána! Ha nem medence röntgen volt, akkor nem valószínû, hogy baja lesz, de elõvigyázatosságból kérni kell köpenyt minden röntgennél ilyenkor. Ha medenceröntgen, akkor is bizonyos százalék esély van rá, hogy fejlõdési rendellenessége lesz (de erre is olvastam szerencsés ellenpéldát pár fórumban). Szóval biztosat úgy sem lehet tudni elõre... Mindenesetre azt javasolták egy orvosi oldalon, hogy a nõk lehetõleg a menstruáció kezdetétõl számított elsõ 10 napban menjenek röntgenre, mert akkor a legkevesebb esély még egy esetleges tudtukon kívüli terhességre.
A nõgyógyásznak kell róla szólni. Amúgy nekem a 18. héten derûlt ki a terhességem, így sajnos sokmindenen átesett a fiam. Többek között a 9. és a 10. héten ágyék résznél rtg, 4 órás altatásban gerinc mûtét, a 15. hét környékén ujabb rtg. Nekem azt mondták, hogy a 15. héten több bajt okozhatott volna, mint az elején. Makk egészséges 10 hónapos fiam van. Tesók mondják rá, hogy sugár kezelt, mert nagyon eleven, erõs, okos baba lett. A környékünkön sok idõsebb babánál fejletebb. Ja az amniocentézisnél rá írták, hogy rtg felvételek készûltek. Ennek tudatában vizspálták a géneket.
Szia! Én április végén voltam teljes gerinc röntgenen, ahol 8 felvételt készítettek. Nem tudtam, hogy babát várok és amikor meg kellett volna jönnie beindult a vetélés. Elmondtam a nõgyógyászomnak, aki azt mondta, hogy a sugárzás miatt ment el a baba.

Mi baja lehet a babának ha nem forraljuk fel egyszer-kétszer a vizet a tápszerhez? Miért kell forralni egyébként?

Legjobb válasz: Mert a forralás fertõtlenít.Ha nem teszed nem biztos,de lehet baja a kicsinek.

Mert a forralás fertõtlenít.Ha nem teszed nem biztos, de lehet baja a kicsinek.
Attól függ, mekkora a pici. Fél éves korig mindenképp kell forralni és fertõtleníteni, mert fejletlen az immunrendszerük és a vízben levõ, számunkra ártalmatlan kórokozók õket még nagyon megbetegíthetik, súlyos fertõzést okoznak. Én biztos, hogy még egy éves korig is forralni fogom. Ha nincs kéznél forralt víz, a Jana szénsavmentes ásványvíz bababarát, azt kaphat.
A vizet azért kell forralni, mert a nehézfémeket és az ásványi anyagot még nem tudja a kis veséje feldolgozni. Én a mai napig a Humana vizet használom. Mi is tápszeresek vagyunk. Amúgy 1 éves koráig kell forralni a vizet a picinek.
Szia! Ha nem akarsz vizet forralni vedd meg a Jana babavizet. 1 literes kiszerelésben árulják a spar-ban és azt nem kell forralni.
Én ilyenkor arra szoktam gondolni, hogy nagyanyámnak még kézzel kellet mosni a pelenkákat, amihez elõször az udvarról hordta be a vizet, és a sparheldon forralta fel (amit persze szintén õ gyújtott be, és õ hordta be hozzá a fát). Nekem meg nehezemre, hogy fél liter vizet felforraljak a gázon?!
14:39-es! Jogos. De kérdem én, akkoriban forralták a vizet? Felnõttek a felmenõink is enélkül? Jó, természetesen tegyünk meg mindent a gyermekünk egészsége érdekében, de lehet, hogy azért vagyunk ilyen betegesek, mert túl sok bacit megvonunk magunktól. Bevallom, bort iszom és vizet prédikálok, ugyanis én Jana, vagy Hipp babavizet használok. Igazából csak egy elmélet, amit nem merek kipróbálni. :)

Mit csináltok a babával, ha folyamatosan sír és nem nyugszik meg még kézben sem? Meddig lehet hagyni sírni? Nem lesz semmi baja, ha folyamatosan üvölt?

Evés után, tiszta pelusban, büfizés után mosolygósan elvan egy 10 percig, aztán rákezd. Nem tudom folyamatosan felkapkodni, de azért nem hagyom magára, simizgetem, cumit kap, mellette vagyok, de semmi nem jó.

Legjobb válasz: 8 hetes és sokat pukizik. Pisil, kakil rendesen és szépen eszik. Õ löki el a cicit, mikor befejezte és jóízûen mosolyog. Ha hasra teszem, akkor a fejét emelgeti és rúgdos, nem emeli a popsiját. Amikor emeli, akkor ki is jön egy kis puki. Az egyik hozzászóló írta, hogy pukizik rendesen a babája, mégis bántják a szelek. Szerintem ez lehet nálunk is, mert ha cicire teszem utána, akkor nem eszik, tehát nem éhes. Nem szoptatom túl gyakran sem, mert 3-4 óra eltelik, mire újra eszik, éjjel 7 órát alszik egyben, de néha akkor is emeli a popsit és nyöszörög, aztán kijön a puki és alszik tovább. Fõztem édeskömény teát, azt megpróbálom, ha ma is ez lesz. Köszönöm az eddigi válaszokat!

A kérdező hozzászólása: 8 hetes és sokat pukizik. Pisil, kakil rendesen és szépen eszik. Õ löki el a cicit, mikor befejezte és jóízûen mosolyog. Ha hasra teszem, akkor a fejét emelgeti és rúgdos, nem emeli a popsiját. Amikor emeli, akkor ki is jön egy kis puki. Az egyik hozzászóló írta, hogy pukizik rendesen a babája, mégis bántják a szelek. Szerintem ez lehet nálunk is, mert ha cicire teszem utána, akkor nem eszik, tehát nem éhes. Nem szoptatom túl gyakran sem, mert 3-4 óra eltelik, mire újra eszik, éjjel 7 órát alszik egyben, de néha akkor is emeli a popsit és nyöszörög, aztán kijön a puki és alszik tovább. Fõztem édeskömény teát, azt megpróbálom, ha ma is ez lesz. Köszönöm az eddigi válaszokat!
Mennyi idõs? HA hasfájós, akkor nem jó ha folyton eteted, sõt! A fiam 4 hónapig sírt éjjel-nappal. Infacol, Espumisan, Édeskömény tea, Gripe Water - talán beválik valamelyik. Ha hasra teszed, emelgeti a popóját, rúgdos?
Szoptasd meg! Ha eszik, akkor éhes volt. Ha nem, akkor csak a közelségedre vágyik!
Ki kellene deríteni, hogy mégis mi baja van. Az én kisfiamnál is volt ilyen vigasztalhatatlan sírás pár hetes korában. Azt hittük, a hasa fáj, aztán pár nap után rájöttünk, hogy egyszerûen éhes, és addig nem alszik el, amíg nincs tele a hasa. De akkor is sírt (bár nem ennyire), amikor fáradt volt, és nyugalomra volt szüksége, hogy el tudjon aludni.
Lányom hasfájós, és nem azért, mert én eszek valami rosszat, hanem a gázoktól. Hiába pukizik, kakil rendesen, belül nagyon bántják õt a szelek. S képes órákat üvölteni, még akkor is ha kézben van! Sok mindent kipróbáltunk, de ha fáj neki, akkor fáj neki. Voltunk dokinál is, azt mondta egészséges, csak türelem kell és majd egyszer elmúlik. Eddig semmi baja nem lett az üvöltéstõl, remélem nem is lesz. Én nem hagynám sírni, de sajnos ringatva, becsomagolva sem szokta abbahagyni. Ha kell órákat járkálunk vele, mert nem akarjuk, hogy fájjon neki, és hidd el ettõl nem lesz elkapatva. Különben mindent ki kell próbálni! Tornáztasd, simizd a pocakját (erõsen), adj neki Infacolt vagy Espumisant vagy ha elmúlt 1 hónapos Gripe Watert, hátha beválik valamelyik (ha tényleg hasfájós), csomagold be õt. Reméljük nem tart sokáig ez az üvöltözõs állapot!
Mennyi idõs a babád? Pici csecsemõt nem lehet "elkapatni". Elkapatni fél éves kortól lehet. Addig akkor sír egy baba, ha valami baja van. Ha non stop üvölt, a hasa fájhat. (Lábát felhúzogatja, mint már írták) Esetleg böfi? Ha anyatejes, akkor a Te táplálékodat kéne megfigyelni. Nálunk a tej és szójamentes étkezés meghozta az eredményt, a sírást mintha elvágták volna...
Azt, hogy faj a hasa altalaban onnan tudod, hogy huzogatja fel a labat, rangatja, a terde a hasanal van... Izeg-mozog, idegesen huzza a labait, rugkapal.
Lehetseges a hasa faj, vagy vagyik vissza a pocidba ha meg picike. Az en leanykam is ezt csinalta, es nalam ugy nyugodott meg, ha a mellkasomra fektettem. Esetleg kiprobalhatod te is. Kicsit felpockolod magad, hogy olyan 30 fokos szogben fekudj(szoval ne legy teljesen vizszintesen, mert akkor a baba feje picit lejjebb lesz). Fekudj le kicsit vele pihenni, hatha ettol megnyugszik... Ilyenkor meg sok babusgatast igenyelnek, hisz ismeretlen nekik ez a vilag, s jo nekik, ha erzik, hogy nincsenek egyedul. Ha a mellkasodra fekteted, erezheti a szived dobogasat, es kicsit "otthon" erzi majd magat. Ha pedig a pocija faj adj neki nyugodtan egy kis edeskomenyteat. Artani nem fog artani, ne felj, csak jot tesz neki, megindul a szele. Remelem segitettem...
Én ilyenkor mindig felöltöztettem jó melegen, és kivittem babakocsiban sétálni. Akkor mindig elhallgatott és "bealudt" :) Vagy volt egy benti babakocsink, és abban rázogattam. Vagy magamra kötöttem egy kendõben, és úgy fõztem, takarítottam (persze óvatosan)... stb. Sosem hagytam sírni. Talán egyszer... de azt is megbántam, hisz neki szüksége van segítségre, egyedül nem tudja "megoldani" a baját még.
nekünk az vált be, hogy a kis takarójába jó szorosan bebugyolálom úgy, hogy a kis karjait a mellkasára teszem. próbáld ki esetleg Te is.
A kérdező hozzászólása: Nem ettem semmi olyat, ami puffaszt, vagy amit nem szabad, nem tudom. Sokat van hason, masszírozom a pociját is, mit tudok tenni, ha esetleg az a baj? És honnan tudhatom???
Esetleg nem a hasa fáj? Ok nélkül nem szoktak ennyire sírni.

Mi baja lehet a babának, ha nem követjük a hozzátáplálás irányelveit?

Miel?tt kezd?dne a háború, NEM AKAROK ELTÉRNI A HIVATALOS JAVASLATOKTÓL!

Legjobb válasz: Igazából erre jó válasz nincs.Õk ezt az elvet vallják és szerintük ez így van jól.Ha meg akarnád gyõzni arról hogy az nem jó,ugyanúgy hatna mint ha õ akarna téged meggyõzni hogy egészséges 10 hónapos gyereket szalonnával etetni.Rájuk kell hagyni,hiszen tudjuk milyen egy idõs ember.

Igazából erre jó válasz nincs.Õk ezt az elvet vallják és szerintük ez így van jól.Ha meg akarnád gyõzni arról hogy az nem jó, ugyanúgy hatna mint ha õ akarna téged meggyõzni hogy egészséges 10 hónapos gyereket szalonnával etetni.Rájuk kell hagyni, hiszen tudjuk milyen egy idõs ember.
Hát persze, hogy lehet baj. Mamám nem tudta szoptatni apukámat egyáltalán, így tehéntejet kapott és 52 évesen jött ki parlagfõ allergiája. férjemet sem szoptatta az anyósom és (megfigyelésem szerint)kb 2 havonta jön ki hasmenése a páromnak ami 2-3-4 napig tart ezt is a nem szoptatásnak a számlájára írom. Megjegyzem soha senkinek nem mondtam ez csak az én véleményem, mert apukámat és páromat sem akarom megbántani hisz nem ÕK tehetnek errõl.
Én erre azt tudom írni, hogy szinte évente változik az irányelv!Minket már 6 hetesen etettek "szilárdal" anno.A nagymamám tehéntejbe fõtt darával etette anyámékat, falun laktak, nem volt szoptatás.Egészséges anyám is és a testvére is.Mondjuk a szalonna azért más pici babának..
A tesóm fél éves volt, amikor a mamánk töltött káposztát adott neki. "Ha nem lesz baja tõle, erõs lesz" alapon. Nos, én már boldog anyukája vagyok egy másfél éves kislánynak, de együtt lakunk a mamámmal, akit sokszor le kell teremtenem, hogy az én gyerekemet ne tesztelje. Lehet írni nyugodtan, hogy milyen genya vagyok, meg örüljek, hogy van segítségem. Ja! A tesóm nagyon csúnyán allergiás, elhízott és bõrproblémákkal küszködik. Nem mondom, hogy biztosan ettõl, de van rá esély.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nagyanyáink idejében még sokkal magasabb volt a csecsemõ- és gyermekhalálozás, nem? Mennyi olyat hallunk, hogy 5 testvére volt, egy meghalt gyerekkorában stb. stb. Szinte minden családban volt ilyen. Nem mondom, hogy a táplálkozás miatt, ennek biztos, hogy sok összetevõje van, de az egyik lehet akár a táplálkozás is. Nem?
Szerintem van köze hozzá.
Olvastam már itt olyan hsz-t, hogy a babát kórházba kellett vinni, egy ilyen szalonnás kóstoltatás után... el is tudom képzelni amúgy.. csak ha abba gondolok bele, hogy mi felnõttek is milyen szarul tudunk lenni, ha mondjuk túl sokat és túl nehezet eszünk, egy kisbabának egy falat szalonna szerintem kb olyan mintha a mi torkunkon letuszkolnának egy kiló zsírt... az én férjem pl akkor is rosszul szokott lenni (szó szerint szédül, a feje fáj, stb) ha hirtelen túl sok koleszterint eszik, pl sok tojást egyszerre. Szóval lehet régen a parasztember bírta a szalonnát, miután egész nap a földeken dolgozott, de manapság egy felnõtt embernek sincs rá szüksége, nemhogy egy kisbabának...

Mi lehet a baja a babómnak ha tisztába van rakva, evett 30 percig, és nem hallgat még igysem el? Vagy haggyam kicsit sirni?

Édesanyám azt mondta nem lesz baja ha sír egy kicsit!

Legjobb válasz: Arra nem gondoltál hogy talán rád van szüksége? Egy kis babusgatás, ölelés. Fél éves korig nem lehet elkapatni a gyereket.

Arra nem gondoltál hogy talán rád van szüksége? Egy kis babusgatás, ölelés. Fél éves korig nem lehet elkapatni a gyereket.
meg tul kicsi!! az en lanyom 6 heten keresztul minden aldott ejjel 2 ig volt fent es egy ejjel 2- 3 szor is ebren volt! de ahogy a 6 hetet betoltotte ataludta az ejszakakat nem sirt annyit stb, ja es ne legyel ideges mert ha szoptatsz atszivja a gyerek magaba a tejjel egyutt es lehet a gyereked is azert ideges mert te is az vagy es erzi! szoval nyugi, egyik gyerek se no fel siras nelkul!
Most lehet meg leszek kövezve a szívtelenségem miatt, de én szoktam sírni hagyni.Valahol a 3. héten kezdtem el.Van olyan, h fejre állítva sem jó neki, olyankor beteszem a kiságyba, cumi a szájba aztán sírhatsz babám.Általában 1-2 perc alatt rájön, h õ tulajdonképpen álmos, és fél óra alvás után újra az én mosolygós babám.Nagyon rossz alvó és érdeklõdõ baba, nem akar semmirõl lemaradni nappal, és ezért nem nagyon akar aludni.Nem ritka, h egész nap 1, 5 óra 3 részletben.(este8tól reggel 8ig alszik)
Három hetesen még az evés is okozhatja, sokat eszik és fájhat a pocija. De valószínû hogy minden rendben van , ez a normális. A legtöbb baba sokat sír, vannak persze ritka kivételek mint az én lányom akit én úgy hívtam hogy álom baba, de ez tényleg ritka. Nekem is csak az egyik volt ilyen. Fontos hogy nyugodt maradj. Olyan pici még és annyi új dologgal kell még találkoznia és nem érzi magát biztonságba ebben az új világban. Nem vágyik másra csak az anyára. Tudnia kell hogy te ott vagy vele mindig. Ha már kicsit nagyobb lesz, lassan leszokik róla, addig is ne hagyd sírni, szerintem az nem tesz jót neki. Miért hagynád már most magára a bajban. Fizikailag biztos nem lesz baja attól hogy sír, csak nem lesz senki akire számíthat. Próbálj nyugott maradni és kitartás.
A kérdező hozzászólása: Gondolom hogy van mert 30 perceket szopik , na meg néha 10 10 perceket!!
Van elég tejed?Lehet kevés és nem tud jól lakni
A kérdező hozzászólása: De gondoltam , de két percre abbahagyja mikor felveszem , és utána egybõl rázendít!
azért javítok kicsit: nem a tejjel szívja át, csak megérzi. :) (a második)
A kérdező hozzászólása: Neked is köszike , igen ezt már hallottam hogy esetleg a baba is azért lesz ideges mert én is az vagyok!! igyekszem nyugiban!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Csak azt hittem már baj van!!Üdv Niki
álmos, fáradt, melege van, fázik, fáj a hasa... bármi lehet. és igen, teljesen normális, hogy ideges vagy! :) de nyugi, nincs semmi gond. ;)
A kérdező hozzászólása: Húúúúú reggel nyolcig az szép , ügyi baba! Nos az enyém kedden lesz 3 hetes , és nappal általában alszik legtöbbször , este viszont pár óra sírás és elhallgat a kis édes!! Az normális hogy halál ideges vagyok , leszek ha a baba elkezd sírni?? üdv Niki
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszike , megnyugtatóak a soraid!! És hasznos !! Üdv egy 3 hetes babó anyukája!!

Mi baja lesz a babának, ha nem forralt vizet kap?

Legjobb válasz: csak az elsõ hónapban forraltam a vizet, utána már nem. 3 gyerek egyike se volt beteg még amikor oviba kerültek akkor sem. Nem jó a túl nagy higiénia sem, a "természetes" mindenholmegtalálható baktériumokkal találkozniuk kell a gyerekeknek,mert különben nem erõsödik meg az immuinrendszerük. (apuci orvos egyébként)

csak az elsõ hónapban forraltam a vizet, utána már nem. 3 gyerek egyike se volt beteg még amikor oviba kerültek akkor sem. Nem jó a túl nagy higiénia sem, a "természetes" mindenholmegtalálható baktériumokkal találkozniuk kell a gyerekeknek, mert különben nem erõsödik meg az immuinrendszerük. (apuci orvos egyébként)
07:56-os teljesen egyetértek Veled!! Én sem tartottam burában a gyerekem és 18év alatt vagy ötször volt beteg. Most van egy 3hetes babám, Õt sem fogom. De azért az elsö idõben forralom a vizet. De tényleg nem kell a gyerekeket mindentõl óvni, mert annál betegesebbek lesznek. A barátnõm ezt csinált és egyfolytában betegek a gyerekei, mert nem fejlödött ki rendesen az immunrendszerük.
Sok helyen még a felnõtteknek sem ajánlják a csapvizet, nemhogy egy kicsinek, akinek még most alakul az immunrendszere!! És sok helyen évekig isszák a csapvizet, mire kiderül hogy akár cián is volt benne. Hát biztos nem kockáztatnék a babámmal ilyet!
A csapvíz nem steril, tartalmazhat kis mennyiségben néhány bacit, vírust, különbözõ állatkákat amik nekünk már nem okoznak gondot. A picit viszont megbetegítheti.
A vezetékes víz csak az ország némely területén biztonságos, van ahol emberi fogyasztásra teljesen alkalmatlan. Nitrit, nitrát, cián, ólom és egyéb veszélyes anyagokat tartalmaz a határértékeket jelentõsen meghaladó mértékben. Úgyhogy utána kell nézni alkalmas e egyáltalán ismétlem a vezetékes víz emberi fogyasztásra. Fejér megyében például Lovasberényben nem alkalmas, mert nincs megfelelõ víztisztitó. Egyszer láttam egy térképet, alig van terület Magyarországon, ahol iható, biztonságos vezetékes ivóvíz van. És csak zárójelben, kötelezõ lenne 6 év alatti gyermekeknek biztosítani a palackos vizet pont ezért. Csak megy a sumákolás.
A babavíz néhány éve terjedt el, én sem vettem túl sokáig. 1 éves koráig forraltam a csapvizet. Az ország területén nem mindenhol egyforma a víz, sõt kifejezetten rossz a minõsége. Inkább forrald!
Semmi. Én soha nem forraltam nekik. Kútból ne adj természetesen babának, de a vezetékes víz biztonságos.
írtam már neked 15 hónapos a fiam, nálunk nagyon nitrites a víz. Nálam a terhesség alatt is kimutatható volt, nõvéremék a szomszéd faluban élnek babát vár õ is és NEM ihat csapvizet mert olyan magas a vérében található nitrit szint! (Én pilisen Õ monorierdõn lakik!) Attól függ milyen a vizetek! Nálunk hasmenés van tõle de nem is kap sûrûn!
Kb 1 éve volt a híradóban hogy meghalt egy baba mert a szülei forralatlan fúrott kutas vízbõl készítették neki a tápszert.
Azért ne felejtsétek el Magyarország nagy részén emberi fogyasztásra alkalmatlan a víz. Jó máshol ásványvíz minõségû Szóval attól függ, milyen az a víz, amit forralatlanul adsz a gyerekednek. Ha tökéletes minõségû akkor valószínûleg semmi. És persze az is kérdés mennyi idõs az a baba, mihez van szokva a gyomra. Mert egy újszülöttnek, aki egyébként is csak anyatejet kap még forralt csapvizet sem adnék.
A 85%-os 7:56-os válaszadóra gondoltam :)
nálunk hasmenés van tõle... 15 hónapos
Nemcsak a sterilsége, de a keménysége is számít a víznek. Egy ismerõsöm 3 éves kislányát vesekõvel mûtötték, mert a szülõ folyamatosan csapvizet adott neki. A vizet variálni kell. Legyen forralt csapvíz és babavíz is minden nap. Ha a víz köztudottan nagyon kemény, akkor pedig többféle babavizet kell beszerezni.
Ettõl függetlenül, nem feltétlen betegszik meg a baba (sõt, ritka ha a csapvíztõl megbetegszik egy csecsemõ), de biztos ami biztos forralni kell. Semelyik csapvíz sem megbízható.
Nálunk még én sem iszok a csapból, mert olyan hasmenést kapok tõle, hogy 3 napig a wcn ülök... a nitrit és a nitrát itt felénk nagyon nagy mennyiségben van a csapvízben

Mi baja lehet a babának, ha nem sikerül kikezelni terhesség alatt a gombát?

Ez a harmadik féle kúra ami nem használ. Azt mondta a doki, hogy ez sokaknál el?fordul, és hogy ez hüvelygomba, ami nem juthat fel a méhbe.

Legjobb válasz: A szülõcsatornában elkaphatja, és így születése után majd kezelni kell. De sokan jártak, járnak így, ne aggódj! Nekem a 18. canesten hatására múlt el, a dokim mondta, hogy legyünk kitartóak. Én kitartóan helyezgettem 3 hétig egyfoltában... :S 24 hetes km

A szülõcsatornában elkaphatja, és így születése után majd kezelni kell. De sokan jártak, járnak így, ne aggódj! Nekem a 18. canesten hatására múlt el, a dokim mondta, hogy legyünk kitartóak. Én kitartóan helyezgettem 3 hétig egyfoltában... :S 24 hetes km
Nem tudom mennyi idõs vagy, de ha az orvos azt mondta nem lesz semmi baj akkor ne agódj. Nekem is volt minden terheségem alatt. Ha idegeskedsz akkor a gomba mégjobban terjed, kevesebb szénhidrátot vigyél a szervezetbe. http://www.hazipatika.com/articles/week/Tippek_huvelygomba_e..
A kérdező hozzászólása: 16 hetes vagyok.De szinte az elejétõl küzdök ezzel a problémával.
Nekem is sokszor volt gombám a terhesség alatt. Jópár doboz canesten kúpot használtam el. A babámnak semmi baja (1 éves múlt). Egyél kevesebb édességet, kevesebb cukros dolgot, mert azt imádja a gomba sajna :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!