Találatok a következő kifejezésre: Mi baja a babának ha (154 db)

Ha még nem tudtam, hogy terhes vagyok, de voltam röntgenen, akkor lehet baja a babának? Ha igen, mi?

Köszönöm

Legjobb válasz: Az attól is függ, h milyen röntgen. Fogröntgen nem ártalmas. De gazából minden röntgennél van egy köppeny, ami véd a sugárzástól. Vhol azt olvastam 1x h egy nõgyógyász úgy válaszolt erre a kérdésre, hogyha az embriónak baja lett,akkor annak vetélés lesz az "eredménye"; ellenkezõ esetben pedig tovább fejlõdik.

Az attól is függ, h milyen röntgen. Fogröntgen nem ártalmas. De gazából minden röntgennél van egy köppeny, ami véd a sugárzástól. Vhol azt olvastam 1x h egy nõgyógyász úgy válaszolt erre a kérdésre, hogyha az embriónak baja lett, akkor annak vetélés lesz az "eredménye"; ellenkezõ esetben pedig tovább fejlõdik.
Én is paráztam ettõl pár hónapja (szerencsére nem volt baba). Nem vagyok orvos, csak neten néztem utána! Ha nem medence röntgen volt, akkor nem valószínû, hogy baja lesz, de elõvigyázatosságból kérni kell köpenyt minden röntgennél ilyenkor. Ha medenceröntgen, akkor is bizonyos százalék esély van rá, hogy fejlõdési rendellenessége lesz (de erre is olvastam szerencsés ellenpéldát pár fórumban). Szóval biztosat úgy sem lehet tudni elõre... Mindenesetre azt javasolták egy orvosi oldalon, hogy a nõk lehetõleg a menstruáció kezdetétõl számított elsõ 10 napban menjenek röntgenre, mert akkor a legkevesebb esély még egy esetleges tudtukon kívüli terhességre.
A nõgyógyásznak kell róla szólni. Amúgy nekem a 18. héten derûlt ki a terhességem, így sajnos sokmindenen átesett a fiam. Többek között a 9. és a 10. héten ágyék résznél rtg, 4 órás altatásban gerinc mûtét, a 15. hét környékén ujabb rtg. Nekem azt mondták, hogy a 15. héten több bajt okozhatott volna, mint az elején. Makk egészséges 10 hónapos fiam van. Tesók mondják rá, hogy sugár kezelt, mert nagyon eleven, erõs, okos baba lett. A környékünkön sok idõsebb babánál fejletebb. Ja az amniocentézisnél rá írták, hogy rtg felvételek készûltek. Ennek tudatában vizspálták a géneket.
Szia! Én április végén voltam teljes gerinc röntgenen, ahol 8 felvételt készítettek. Nem tudtam, hogy babát várok és amikor meg kellett volna jönnie beindult a vetélés. Elmondtam a nõgyógyászomnak, aki azt mondta, hogy a sugárzás miatt ment el a baba.

Mit adjak a babámnak ha belázasodna? A doktornő nem adott és nem is mondott semmit. Normális hogy eddig nem írt fel semmilyen láz és fájdalomcsillapítót? Vagy ezt nekem kell kérni? Szerencsére eddig nem volt semmi baja.

Ma megkapta a kicsikém a 2hónapos oltásait,itthon megnéztem hogy némelyik baba be lázasodhat t?le. Most kicsit megijedtem mert nincs itthon semmi gyógyszer,de az orvos sem adott.

Legjobb válasz: A lázcsillapítók többségét nem kell felíratni, vény nélkül meg tudod venni a patikában. ez alól kivétel a Germicid C kúp (siam germicidet felírás nélkül is kapsz). Egyébként ezt már elõre megvehetted volna, hisz sosem lehet tudni, hogy mikor lázasodik be egy kisbaba...ha az éjszaka közepén, akkor is szükség van lázcsillapítóra. Ha szerencsétek lesz, nem megy fel nagyon a picid hõje (az enyémnek soha nem volt baja az oltástól), de ha mégis és még nincs lázcsillapítód, segít a hûtõfürdõ vagy a priznic (mindkettõ leírását megtalálod a neten).

A lázcsillapítók többségét nem kell felíratni, vény nélkül meg tudod venni a patikában. ez alól kivétel a Germicid C kúp (siam germicidet felírás nélkül is kapsz). Egyébként ezt már elõre megvehetted volna, hisz sosem lehet tudni, hogy mikor lázasodik be egy kisbaba...ha az éjszaka közepén, akkor is szükség van lázcsillapítóra. Ha szerencsétek lesz, nem megy fel nagyon a picid hõje (az enyémnek soha nem volt baja az oltástól), de ha mégis és még nincs lázcsillapítód, segít a hûtõfürdõ vagy a priznic (mindkettõ leírását megtalálod a neten).
Hát szerintem elég nagy felelõtlenség az orvosodtól hogy nem irt fel neked eddig még semmijen lázcsillapítot. Nekem a doki nem tudott aznap kijönni mikor hazajöttünk a korházból, ezért a védõnõvel küldte a recepteket. Közte lázcsillapító kupét is. Mondván legyen itthon mindig, mert nem lehet tudni mikor lázasodik be. Úgy tudom 3 hónapos kor alatt csak ez a kúp adható a babának (germicid). Reménykedj, hogy nem lázasodik be, ha meg igen akkor marad a hûtõfürdõ, vagy betelefonálsz az ügyeletre, hogy adjanak receptet apa elmegy érte. mi szerdán kaptuk meg a 2 hónapos oltást és szegénykém belázasodott 2 északa is. Nagyon megviselte. Másnap olyan gyenge volt, hogy sirni se tudott, csak nyüszögött. Szinte egész nap aludt. Holnap mindenképpen irassál lázcsillapítot. Szorítok nektek, hogy ne kelljen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Nekem is hozott a védõnõ recepteket csak éppen lázcsillapító nem volt közte. Magamat is hibáztatom hogy eddig nem vettem, de eddig hál istennek nem volt rá szükség.

A terhességem első 15 hetée szinte végig orrspréztem. Lehet baja a babának? Ha igen, mi?

Legjobb válasz: Szia. Nem akarlak ijesztgetni, és ne is aggódj, azon, amit írok, de azért szerintem nem ártana egy dokit is megkérdezned. Azt tudom, hogy az orrspay-re rá van írva (és nem véletlenül), hogy csak 1 hétig lehet folyamatosan használni. Ennek két fõ oka van: az egyik, hogy olyan anyagot tartalmaz, mint a drog, ami függõvé teszi a szervezetet iránta, másrészrõl pedig pont emiatt nem fog a továbbiakban használni. Mármint ezt úgy értem, hogy bár idõlegesen kitisztítja az orrod, de mivel szétroncsolod a természetes nyálkahártyát, megszûnik a természetes védekezés. Így csak addig lesz jó, amíg az orrcsepp hatása tart. De amint látom, ezt sajnos meg is tapasztaltad! A babához gratulálok! Jó egészséget!

Szia. Nem akarlak ijesztgetni, és ne is aggódj, azon, amit írok, de azért szerintem nem ártana egy dokit is megkérdezned. Azt tudom, hogy az orrspay-re rá van írva (és nem véletlenül), hogy csak 1 hétig lehet folyamatosan használni. Ennek két fõ oka van: az egyik, hogy olyan anyagot tartalmaz, mint a drog, ami függõvé teszi a szervezetet iránta, másrészrõl pedig pont emiatt nem fog a továbbiakban használni. Mármint ezt úgy értem, hogy bár idõlegesen kitisztítja az orrod, de mivel szétroncsolod a természetes nyálkahártyát, megszûnik a természetes védekezés. Így csak addig lesz jó, amíg az orrcsepp hatása tart. De amint látom, ezt sajnos meg is tapasztaltad! A babához gratulálok! Jó egészséget!
Végig fujtam az orromba mert nemtudtam meglenni nélküle , állandóan be volt dugulva az orrom. Megszültem és az orrdugulás is megszünt. A babámnak semmi baja nem lett tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
4 éve használok orrcseppet közben volt 2 terhességem.Nem szívódik be a véráramba csak helyileg ha a legtöbb szóval ne aggódj.Orvos tudott róla nem én találtam ki.
A kérdező hozzászólása: Skóciában lakom, tengervíz nem gond. :-) Nekem a magyar háziorvos adott orrsprét 14 hetes terhesen 2 éve pont az arcüreggyulladás miatt. Aztán mikor visszajöttem ide és mondtam az itteni dokinak, hogy fújkálok, nem szólt semmit. de akkor sikerült pár hét alatt meggyógyulni. Most a nagyon hosszú idõ miatt aggódom. Ki fogom próbálni ezt a tengervíz keveréket. Köszi!
húú, én sem tudok aludni, ha be van dugulva az orrom. 20. hétig állandóan szenvedtem, meg náthás is voltam, Gyógyszerész nem adott orrcseppet, csak tengervizet akart. Sajnos emiatt arcüreg gyulladásom lett. Vettem gyógynövény olajat(sunbreeze) felforraltam tengervizet, még görögo.ból hoztuk, és beletettem egy orrspray fújóba, egy pár tûhegynyi olajjal. 3 nap alatt meggyógyított :) Azóta is azt használom, ajánlom mindenkinek, nagyon jó. Ha nincs tenger vized, fiziológiás sóoldatba tedd. Gyógyulást :)
Szia. Azt próbáld ki, hogy ha eldugul az orrod, nyomd össze jó erõsen a két orrlyukat, de csak annyira, hogy ne fájjon. Tartsd úgy kb 2 percig (addig szájon át lélegezz, de csak, ha nagyon muszáj). Utána jobb lesz, kitisztul... Ezt mindig próbálgasd, amikor rád jön a dugulás:) . Hátha elõbb utóbb el tudod hagyni az orrcseppet. Elvégre nem élhetsz vele egy életen keresztül.... Gyógyulj meg! Üdv
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, hogy csak 1 hétig szabad. Sajnos karácsony óta állandóan visszaesek a megfázásba. Gyerekkorom óta az orrdugulás volt ennek mindig a legelviselhetetlenebb jele. Ha nem használom, akkor akár napokig képes lennéék nem aludni. Úgy szoktam abbahagyni, hogy csak 1 oldalt fújok, addig a másik helyreáll, aztán már azt az oldalt se fújom. ez kb 1 hét, de így még elviselhetõ. Viszont ekkor mindig visszaesek. Tudom, hogy tönkreteszi a nyálkahártyát, hogy függõ vagyok, stb, de állandóan beteg is vagyok sajnos. Csak a babának ne legyen baja!!!!
Én a végén fújkáltam... A popsiján van egy hemangioma, ami már felszívódóban van, egyesek szerint ettõl, mások szerint nem... NYugi, nem lesz baj...
Én is hasonló gondokkal küzdök, de a dokim letiltott az orr spray-rõl, mert sajnos igenis felszívódik az orrnyálkahártyán keresztül! Azt mondta, hogy használjak homeopátiás sprayt, vagy tengervizeset. Egyébként megértelek, én is megõrülök esténként, de nem merek kockáztatni. Azt találtam ki, hogy jól átmosom tengervízzel alvás elõtt, majd bekenem egy kis krémmel, hogy ne száradjon ki a nyálkahártya. És ezerrel párologtatok este. Tényleg le kell róla szokni, egy idõ után regenerálódik a nykh-a, csak idõ kérdése. Nekem jelentõsen hazavágta a gégész szerint...

Lehet valami baja a babának ha nem fekszem be előbb kórházba? Mit tegyek?

40+ 3 napos kismama vagyok, most voltam ctg vizsgálaton, de nem nagyon mutatott méhtevékenységet, uh viszont azt mondták hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz, valószínüleg a túlhordás miatt és bármikor jöhet a baba, és azt tanácsolták hogy feküdjek be a kórházba, de nem szeretnék hamarabb be vonulni!

Legjobb válasz: kérdeztétek hogy mi baj lett "csupán egy rutinvizsgálatnál közölték: a baba szíve megállt" és nem a köldökzsinór miatt. 34.hetet töltöttem be ikreimmel és már 4. napja benn voltam a kórházban. Sajnos a kettõ közül csak egy született meg, bár mind kettõ egészséges volt! Tudom ez otthon is megtörténhetett volna de úgygondoltam a kórházban mégiscsak biztonságban tudhatom magunkat. Hát nem így történt... 5 hónapos kisfiú anyukája.

kérdeztétek hogy mi baj lett "csupán egy rutinvizsgálatnál közölték: a baba szíve megállt" és nem a köldökzsinór miatt. 34.hetet töltöttem be ikreimmel és már 4. napja benn voltam a kórházban. Sajnos a kettõ közül csak egy született meg, bár mind kettõ egészséges volt! Tudom ez otthon is megtörténhetett volna de úgygondoltam a kórházban mégiscsak biztonságban tudhatom magunkat. Hát nem így történt... 5 hónapos kisfiú anyukája.
Én megkérdezném, hogy milyen baj lett? Nem lehetett volna elkerülni a bajt, ha már befektettek?
Biztos nem véletlenül mondták, hogy feküdj be! pár nap múlva úgy is beindítják ha túlhordtad!
Pedig ha azt mondták, akkor igenis feküdj be.Azt a pár napot kibírod valahogy
Én sem mennék, ha nincs gond. Ha határozottan mondják, feküdj be, ha javasolják, te döntesz. Egy héten belül úgyis kint lesz a kicsi:-)
én befeküdtem idõbe még is baj lett..... sajnos nem ijeszgetni akarlak de menj ha mondják ezen ne múljon!
Valószínûleg én nem értem, de miért javasolták, hogy feküdj be? (csak érdekességképp: úgy alakult, hogy külföldön szülök, 41.hétben vagyok, és itt nincs se ctg, azt se tudom mennyi a magzatvíz. A magzatmozgást, kontrakciókat és magzatvíz-elfolyást figyelem. Engem meg haza is küldenének ha rendszeres kontrakciók nélkül bemennék a kórházba. A +10. napra van megbeszélve a beindítás...) Persze ha bármi van, hívnom kell a kórházat, de azért nem semmi különbségek vannak.

Mi lesz a babával, ha a kismamának diétáznia kell terhességi cukorbetegség miatt, s az anyuka fogyni fog a szülésig, s mondjuk eléri a teherbeesés előtti súlyát, vagy az alá megy? A baba attól még lehet egészséges?

Legjobb válasz: Én nem fogyóztam, nem diétáztam, szó szerint zabáltam. Igaz semmiféle édességet sem tudtam megenni,mert égette a gyomromat. Ugyanazzal a súllyal mentem szülni, mint ami a kezdõsúlyom volt. Szülés után 7 kilóval voltam kevesebb, mint ami a kezdõsúlyom volt. A kislányom normál súllyal, 9-10-es Apgarral, makk egészségesen született. A terhes kismama szervezete nagyon jól tudja a dolgát, mindent elvesz a baba számára, amire annak a fejlõdéshez szüksége van, néha a mama kárára is, ha az nem táplálkozik rendesen.

Én nem fogyóztam, nem diétáztam, szó szerint zabáltam. Igaz semmiféle édességet sem tudtam megenni, mert égette a gyomromat. Ugyanazzal a súllyal mentem szülni, mint ami a kezdõsúlyom volt. Szülés után 7 kilóval voltam kevesebb, mint ami a kezdõsúlyom volt. A kislányom normál súllyal, 9-10-es Apgarral, makk egészségesen született. A terhes kismama szervezete nagyon jól tudja a dolgát, mindent elvesz a baba számára, amire annak a fejlõdéshez szüksége van, néha a mama kárára is, ha az nem táplálkozik rendesen.
Szia! Ne aggodj! Nekem is diétáznom kellett napi 150g Ch volt meghatározva. Biztos kaptál Ch táblázatot, annak a segítségével tudod kiszámolni a mennyiséget.Számold ki minden nap elõre és 2x gyümit is beiktathatsz.Diéta mellett nekem 4400g 59cm-es lett a baba.Lehet jókat enni csak ügyesen csináld. Vannak cukorbeteg kismamák fórum és ott sokmindent megtudhatsz. Jó egészséget a babádnak és neked is!
Ha az elõírt szénhidrátmennyiséget megeszed, akkor szerintem nem lesz gond. Nekem is diétáznom kell már 15 hetes korom óta, eddig 3, 5 kg-t híztam csak, de volt olyan hónap, hogy egy gramm sem jött fel. A babánk viszont szépen fejlõdik. (25 hetes mami)
Én végig a 6.héttõl 160 g CH-n és 1400 Kcal-on voltam. Fogytam a terhesség végére 5 kg-t (vagyis ha leveszed a babát, placenta, vér, többi cucc, az egész terhesség alatt vagy 14 kg-t) és egy teljesen egészséges 41.hétre született 3600 g, 52 cm kisfiút hoztam a világra. Szval ne aggódj. Jó minõségû kajákat egyél és nem lesz semmi gond. És, az elõírt CH-t meg KELL enni, abból már nem lehet spórolni, csak azért h rendben legyen a cukrod.

Mit csináltok a babával, ha folyamatosan sír és nem nyugszik meg még kézben sem? Meddig lehet hagyni sírni? Nem lesz semmi baja, ha folyamatosan üvölt?

Evés után, tiszta pelusban, büfizés után mosolygósan elvan egy 10 percig, aztán rákezd. Nem tudom folyamatosan felkapkodni, de azért nem hagyom magára, simizgetem, cumit kap, mellette vagyok, de semmi nem jó.

Legjobb válasz: 8 hetes és sokat pukizik. Pisil, kakil rendesen és szépen eszik. Õ löki el a cicit, mikor befejezte és jóízûen mosolyog. Ha hasra teszem, akkor a fejét emelgeti és rúgdos, nem emeli a popsiját. Amikor emeli, akkor ki is jön egy kis puki. Az egyik hozzászóló írta, hogy pukizik rendesen a babája, mégis bántják a szelek. Szerintem ez lehet nálunk is, mert ha cicire teszem utána, akkor nem eszik, tehát nem éhes. Nem szoptatom túl gyakran sem, mert 3-4 óra eltelik, mire újra eszik, éjjel 7 órát alszik egyben, de néha akkor is emeli a popsit és nyöszörög, aztán kijön a puki és alszik tovább. Fõztem édeskömény teát, azt megpróbálom, ha ma is ez lesz. Köszönöm az eddigi válaszokat!

A kérdező hozzászólása: 8 hetes és sokat pukizik. Pisil, kakil rendesen és szépen eszik. Õ löki el a cicit, mikor befejezte és jóízûen mosolyog. Ha hasra teszem, akkor a fejét emelgeti és rúgdos, nem emeli a popsiját. Amikor emeli, akkor ki is jön egy kis puki. Az egyik hozzászóló írta, hogy pukizik rendesen a babája, mégis bántják a szelek. Szerintem ez lehet nálunk is, mert ha cicire teszem utána, akkor nem eszik, tehát nem éhes. Nem szoptatom túl gyakran sem, mert 3-4 óra eltelik, mire újra eszik, éjjel 7 órát alszik egyben, de néha akkor is emeli a popsit és nyöszörög, aztán kijön a puki és alszik tovább. Fõztem édeskömény teát, azt megpróbálom, ha ma is ez lesz. Köszönöm az eddigi válaszokat!
Mennyi idõs? HA hasfájós, akkor nem jó ha folyton eteted, sõt! A fiam 4 hónapig sírt éjjel-nappal. Infacol, Espumisan, Édeskömény tea, Gripe Water - talán beválik valamelyik. Ha hasra teszed, emelgeti a popóját, rúgdos?
Szoptasd meg! Ha eszik, akkor éhes volt. Ha nem, akkor csak a közelségedre vágyik!
Ki kellene deríteni, hogy mégis mi baja van. Az én kisfiamnál is volt ilyen vigasztalhatatlan sírás pár hetes korában. Azt hittük, a hasa fáj, aztán pár nap után rájöttünk, hogy egyszerûen éhes, és addig nem alszik el, amíg nincs tele a hasa. De akkor is sírt (bár nem ennyire), amikor fáradt volt, és nyugalomra volt szüksége, hogy el tudjon aludni.
Lányom hasfájós, és nem azért, mert én eszek valami rosszat, hanem a gázoktól. Hiába pukizik, kakil rendesen, belül nagyon bántják õt a szelek. S képes órákat üvölteni, még akkor is ha kézben van! Sok mindent kipróbáltunk, de ha fáj neki, akkor fáj neki. Voltunk dokinál is, azt mondta egészséges, csak türelem kell és majd egyszer elmúlik. Eddig semmi baja nem lett az üvöltéstõl, remélem nem is lesz. Én nem hagynám sírni, de sajnos ringatva, becsomagolva sem szokta abbahagyni. Ha kell órákat járkálunk vele, mert nem akarjuk, hogy fájjon neki, és hidd el ettõl nem lesz elkapatva. Különben mindent ki kell próbálni! Tornáztasd, simizd a pocakját (erõsen), adj neki Infacolt vagy Espumisant vagy ha elmúlt 1 hónapos Gripe Watert, hátha beválik valamelyik (ha tényleg hasfájós), csomagold be õt. Reméljük nem tart sokáig ez az üvöltözõs állapot!
Mennyi idõs a babád? Pici csecsemõt nem lehet "elkapatni". Elkapatni fél éves kortól lehet. Addig akkor sír egy baba, ha valami baja van. Ha non stop üvölt, a hasa fájhat. (Lábát felhúzogatja, mint már írták) Esetleg böfi? Ha anyatejes, akkor a Te táplálékodat kéne megfigyelni. Nálunk a tej és szójamentes étkezés meghozta az eredményt, a sírást mintha elvágták volna...
Azt, hogy faj a hasa altalaban onnan tudod, hogy huzogatja fel a labat, rangatja, a terde a hasanal van... Izeg-mozog, idegesen huzza a labait, rugkapal.
Lehetseges a hasa faj, vagy vagyik vissza a pocidba ha meg picike. Az en leanykam is ezt csinalta, es nalam ugy nyugodott meg, ha a mellkasomra fektettem. Esetleg kiprobalhatod te is. Kicsit felpockolod magad, hogy olyan 30 fokos szogben fekudj(szoval ne legy teljesen vizszintesen, mert akkor a baba feje picit lejjebb lesz). Fekudj le kicsit vele pihenni, hatha ettol megnyugszik... Ilyenkor meg sok babusgatast igenyelnek, hisz ismeretlen nekik ez a vilag, s jo nekik, ha erzik, hogy nincsenek egyedul. Ha a mellkasodra fekteted, erezheti a szived dobogasat, es kicsit "otthon" erzi majd magat. Ha pedig a pocija faj adj neki nyugodtan egy kis edeskomenyteat. Artani nem fog artani, ne felj, csak jot tesz neki, megindul a szele. Remelem segitettem...
Én ilyenkor mindig felöltöztettem jó melegen, és kivittem babakocsiban sétálni. Akkor mindig elhallgatott és "bealudt" :) Vagy volt egy benti babakocsink, és abban rázogattam. Vagy magamra kötöttem egy kendõben, és úgy fõztem, takarítottam (persze óvatosan)... stb. Sosem hagytam sírni. Talán egyszer... de azt is megbántam, hisz neki szüksége van segítségre, egyedül nem tudja "megoldani" a baját még.
nekünk az vált be, hogy a kis takarójába jó szorosan bebugyolálom úgy, hogy a kis karjait a mellkasára teszem. próbáld ki esetleg Te is.
A kérdező hozzászólása: Nem ettem semmi olyat, ami puffaszt, vagy amit nem szabad, nem tudom. Sokat van hason, masszírozom a pociját is, mit tudok tenni, ha esetleg az a baj? És honnan tudhatom???
Esetleg nem a hasa fáj? Ok nélkül nem szoktak ennyire sírni.

Lehet valami baja a babámnak, ha 37 hetesen még bicajozok? Ha lehet, akkor mi? Picit már nehézkesen megy, de muszály, mert mindentől messze lakom, gyalogolni viszont sokkal jobban fáj.

Legjobb válasz: Szia! Ha eddig is bicikliztél szerintem semmi bajod nem lesz! Bár nagyon óvatosan, ismerve a közlekedési viszonyokat és óvatosan a le és felszállással. Gondolom nem akarsz sebességrekordokat döntögetni!!;-))

Szia! Ha eddig is bicikliztél szerintem semmi bajod nem lesz! Bár nagyon óvatosan, ismerve a közlekedési viszonyokat és óvatosan a le és felszállással. Gondolom nem akarsz sebességrekordokat döntögetni!!;-))

Antibiotikumtol lehet e baja a babának, ha igen mi, és mikor vesszik ésszre?

Legjobb válasz: Szerintem nem. A sok ezer gyógyszer közül csak 41, ami komolyabb fejlõdési rendellenességet okoz, az antibiotikum pedig nem tartozik közéjük. A gyógyszerek amúgy sem olyan veszélyesek, mint ahogy a kismamák közt elterjedt. Sok esetben többet ártunk azzal, ha nem szedjük be. Én pl. terhességem elején, amíg meg nem tudtam hogy babás vagyok, Frontint szedtem pánikbetegségre. De azért mindenképpen keress fel egy orvost, márcsak a magad megnyugtatása miatt! Boldog Babavárást! 18 hetes kismama

Szerintem nem. A sok ezer gyógyszer közül csak 41, ami komolyabb fejlõdési rendellenességet okoz, az antibiotikum pedig nem tartozik közéjük. A gyógyszerek amúgy sem olyan veszélyesek, mint ahogy a kismamák közt elterjedt. Sok esetben többet ártunk azzal, ha nem szedjük be. Én pl. terhességem elején, amíg meg nem tudtam hogy babás vagyok, Frontint szedtem pánikbetegségre. De azért mindenképpen keress fel egy orvost, márcsak a magad megnyugtatása miatt! Boldog Babavárást! 18 hetes kismama
Én a terhességem elsõ heteiben (akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok) 3 hétig szedtem antibiotikumot, és a babámnak semmi baja nem lett. Gyönyörû és egészséges babám született.
Én is szedtem antibiotikumot, semmi baj sem történt!Ne izgulj!Egy kezeletlen betegség sokkal többet árt a babának, mint a gyógyszer.Egyébként mi a bajod és hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: 5-6hetes és a vesémel volt gond arra ettem supraxot, cedaxot, most meg fájt a torkom arra maripen extrát, ami sajnos nem mult el fáj továbbra is, és félek mert januárban is kezdödöt hogy hiába ettem a gyogyszert fájt a torkom, és a baba 10hetesen elhalt,
Ne izguljál, a gyógyszerektõl nem lehet baj.Mindenképpen kezeljék a mandulád és szüntessék meg a gyulladást.Az a legfontosabb.Nincs véletlenül krónikus mandullagyulladásod?Nekem az volt, bár nagyon nehezen jöttek rá, végül ki kellett venni a mandulámat.Azóta nagyon jól vagyok.Mutasd meg a torkod gégésznek is szerintem!
A kérdező hozzászólása: aza az igazság nincs mandulám a torkom fáj meg az piros, mindig
Ne aggódj én is szedtem gyógyszert a terhesség elején mert a fogam begyulladt és 3x-ra dagadt a fejem. Muszáj volt a doki szerint nincs semmi baj 17 hetes kismama!

Mi a baja a babának, ha fura szürcsögő hörgő hangot ad ki? Elvigyem orvoshoz?

Talán megfázott? Nem folyik az orra, de tüsszög és a bal szeme kétszer könnyezett. Most 2 hetes 5napos

Legjobb válasz: Ez még ilyenkor természetes, tisztulnak a légutak. Ha megnyugtat hívd fel a dokit, de semmiképp ne vidd el, mert a váróteremben pillanatok alatt össze lehet szedni a bacikat.

Ez még ilyenkor természetes, tisztulnak a légutak. Ha megnyugtat hívd fel a dokit, de semmiképp ne vidd el, mert a váróteremben pillanatok alatt össze lehet szedni a bacikat.
Ilyenkor még adnak fura hangokat, lányom is sokszor "fuldoklik". Ha megnyugtat, vidd el persze dokihoz, jobb, ha látja. De ha jókedvü, eszik, nem nyûgös, akkor elméletileg semmi baja.
Engem minden hasonló dologgal kapcsolatban nagyon megnyugtatott Dr. Howard Chilton: Újszülött a fedélzeten címû könyve. Csak ajánlani tudom mindenkinek!!
Nálunk így kezdõdött a megfázás. Orrszörcsögés, aztán kicsit folyt is neki és utána köhögés. A doki néni orrcseppet (sós oldatot) és Cebion cseppet adott, meg persze orrszívóztunk. Ha nem múlik el, szerintem inkább mutasd meg a dokinak. 3 hónapos kisfiú anyuja

Mi lehet a baja a babómnak ha tisztába van rakva, evett 30 percig, és nem hallgat még igysem el? Vagy haggyam kicsit sirni?

Édesanyám azt mondta nem lesz baja ha sír egy kicsit!

Legjobb válasz: Arra nem gondoltál hogy talán rád van szüksége? Egy kis babusgatás, ölelés. Fél éves korig nem lehet elkapatni a gyereket.

Arra nem gondoltál hogy talán rád van szüksége? Egy kis babusgatás, ölelés. Fél éves korig nem lehet elkapatni a gyereket.
meg tul kicsi!! az en lanyom 6 heten keresztul minden aldott ejjel 2 ig volt fent es egy ejjel 2- 3 szor is ebren volt! de ahogy a 6 hetet betoltotte ataludta az ejszakakat nem sirt annyit stb, ja es ne legyel ideges mert ha szoptatsz atszivja a gyerek magaba a tejjel egyutt es lehet a gyereked is azert ideges mert te is az vagy es erzi! szoval nyugi, egyik gyerek se no fel siras nelkul!
Most lehet meg leszek kövezve a szívtelenségem miatt, de én szoktam sírni hagyni.Valahol a 3. héten kezdtem el.Van olyan, h fejre állítva sem jó neki, olyankor beteszem a kiságyba, cumi a szájba aztán sírhatsz babám.Általában 1-2 perc alatt rájön, h õ tulajdonképpen álmos, és fél óra alvás után újra az én mosolygós babám.Nagyon rossz alvó és érdeklõdõ baba, nem akar semmirõl lemaradni nappal, és ezért nem nagyon akar aludni.Nem ritka, h egész nap 1, 5 óra 3 részletben.(este8tól reggel 8ig alszik)
Három hetesen még az evés is okozhatja, sokat eszik és fájhat a pocija. De valószínû hogy minden rendben van , ez a normális. A legtöbb baba sokat sír, vannak persze ritka kivételek mint az én lányom akit én úgy hívtam hogy álom baba, de ez tényleg ritka. Nekem is csak az egyik volt ilyen. Fontos hogy nyugodt maradj. Olyan pici még és annyi új dologgal kell még találkoznia és nem érzi magát biztonságba ebben az új világban. Nem vágyik másra csak az anyára. Tudnia kell hogy te ott vagy vele mindig. Ha már kicsit nagyobb lesz, lassan leszokik róla, addig is ne hagyd sírni, szerintem az nem tesz jót neki. Miért hagynád már most magára a bajban. Fizikailag biztos nem lesz baja attól hogy sír, csak nem lesz senki akire számíthat. Próbálj nyugott maradni és kitartás.
A kérdező hozzászólása: Gondolom hogy van mert 30 perceket szopik , na meg néha 10 10 perceket!!
Van elég tejed?Lehet kevés és nem tud jól lakni
A kérdező hozzászólása: De gondoltam , de két percre abbahagyja mikor felveszem , és utána egybõl rázendít!
azért javítok kicsit: nem a tejjel szívja át, csak megérzi. :) (a második)
A kérdező hozzászólása: Neked is köszike , igen ezt már hallottam hogy esetleg a baba is azért lesz ideges mert én is az vagyok!! igyekszem nyugiban!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Csak azt hittem már baj van!!Üdv Niki
álmos, fáradt, melege van, fázik, fáj a hasa... bármi lehet. és igen, teljesen normális, hogy ideges vagy! :) de nyugi, nincs semmi gond. ;)
A kérdező hozzászólása: Húúúúú reggel nyolcig az szép , ügyi baba! Nos az enyém kedden lesz 3 hetes , és nappal általában alszik legtöbbször , este viszont pár óra sírás és elhallgat a kis édes!! Az normális hogy halál ideges vagyok , leszek ha a baba elkezd sírni?? üdv Niki
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszike , megnyugtatóak a soraid!! És hasznos !! Üdv egy 3 hetes babó anyukája!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!