Találatok a következő kifejezésre: Mi az vonalzó (3 db)

Mi az a vonalzó (ticker)?

Olvastam, hogy valaki kérdezte, hol tud ilyet készíteni, de az nincsen leírva a lapokon, hogy mire való.

Legjobb válasz: Fórumokba és adatlapokra illeszthetõ kép. A vonalzón közlekedik egy ábra, és mutatja, hol tart valaki a terhességben, vagy épp a baba életkorát mutatja. Alul általában írják is mondatban, hogy mennyi nap a szülésig, illetve születésnapig. Egy baba-mama beszélgetésben jól látható, épp hol tart valakinek a beszélgetése, ezért szokták oda beillesztgetni. A legjobb ilyen szerintem a nagyonbaba, nemrég indulhatott, egyedi vonalzókat is csinálnak az illetõ saját gyerekének vagy ultrahangképének felhasználásával: http://www.nagyonbaba.hu

Fórumokba és adatlapokra illeszthetõ kép. A vonalzón közlekedik egy ábra, és mutatja, hol tart valaki a terhességben, vagy épp a baba életkorát mutatja. Alul általában írják is mondatban, hogy mennyi nap a szülésig, illetve születésnapig. Egy baba-mama beszélgetésben jól látható, épp hol tart valakinek a beszélgetése, ezért szokták oda beillesztgetni. A legjobb ilyen szerintem a nagyonbaba, nemrég indulhatott, egyedi vonalzókat is csinálnak az illetõ saját gyerekének vagy ultrahangképének felhasználásával: http://www.nagyonbaba.hu
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, felvilágosultam. :) További jó babavárást!
vagy a babafalva.hu és esetleg a noivonal.hu - nagyon cuki, fórumokon jól jön, mert nyomon tudjuk követni, hol tart a másik fórumozó!

Tudnátok, matek szerkesztő programokat írni? Ahol van vonalzó körző stb, mi az ilyen programok neve?

Sziasztok. Milyen programok vannak?? Lehetőleg ingyenes. Valami ilyesmire gondoltam:

Legjobb válasz: Ha ilyet akarsz, vegyél egy papírt, ceruzát, körzõt, vonalzót. Ha vektorosan szeretnél rajzolni, akkor InkSpace.

Ha ilyet akarsz, vegyél egy papírt, ceruzát, körzõt, vonalzót. Ha vektorosan szeretnél rajzolni, akkor InkSpace.
Euklides. Magyar program, a freeware-változata is nagyon jó, de nem ennyire látványosra csicsázott. Sebtében ezt találtam letöltõhelyként: http://matek.fazekas.hu/euklides/hun/let11.htm Van még mondjuk a GeoGebra, de azt sosem próbáltam: http://szoftverbazis.hu/szoftver/geogebra-v3-0--magyar--IJ13.. Nem tudom, az idézett videó egyébként mivel készült, hasonló bemutatókat lehet pl. az aktívtábla-szerû Open-Sankoré oktatóprogrammal is kiügyeskedni: http://open-sankore.org/en/download

A lézerrel végzett körülmetélés milyen? Akkor van az hogy olyan szép, sima és egyenletes a begyógyult heg? Mikor úgy néz mintha vonalzóval húzták volna? Illetékes orvosok, írnátok nagyvonalakban ezzel kapcsolatban, hogy mégis mi az, hogyan csinálják?

Legjobb válasz: Olyan esetben nem késsel, hanem lézersugárral vágják át a bõrt, s a heg valóban szebb, egyenletesebb lesz. Hasonló eredményt lehet elérni az elektromos késsel is. Mi a helyzet, miért kérdezed? Körülmetélésre készülsz?

Olyan esetben nem késsel, hanem lézersugárral vágják át a bõrt, s a heg valóban szebb, egyenletesebb lesz. Hasonló eredményt lehet elérni az elektromos késsel is. Mi a helyzet, miért kérdezed? Körülmetélésre készülsz?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! igen, szûkület miatt minél elõbb körülmetélésre lenne szükségem. kétségbe vagyok esve..teljesen kivagyok már maitta.. kb. 3-4 hónapja kezdõdöttek a kellemetlenségek, eleinte begyógyulgattak a kis repedések, de az utóbbi kb. 2 hónapban már a hegek sem akarnak befelé gyógyulni, látszanak, ki is szokott száradni és elégge akadályoznak a hátrahúzásban. és úgy érzem ez idõvel csak rosszabb lesz.. csak borzasztóan aggódom, mert nem tudom kihez forduljak, ki, hogy és hol csinál szép és igényes munkát. rettegek attól, hogy esetleg csúnya lesz a mûtét után. cikk-cakkos lesz a mûtéti heg a varrás miatt, életem végéig kell majd úgy élnem, kompexusaim lesznek emiatt, stb... mégiscsak a péniszemrõl van szó... nagyon-nagyon fontos lenne az esztétika. Debrecenben keresnék jó szakembert. elektromos késes v. lézeres mûtétet csak magánklinikákon végeznek, igaz? vagy tb támogatásos helyeken is?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!