Találatok a következő kifejezésre: Mi az vizsgálat mérés (3 db)

Mi az AFP vizsgálat (mérés)?

Legjobb válasz: én 1 8 hetesen el akarok menni a rendes orvosomhoz uh-ra, meg egy 4-d.re, mert nekem az az elvem, egy doki még elnézheti a dolgokat,de kettõ már csak nem... 17 hetes

én 1 8 hetesen el akarok menni a rendes orvosomhoz uh-ra, meg egy 4-d.re, mert nekem az az elvem, egy doki még elnézheti a dolgokat, de kettõ már csak nem... 17 hetes
Ha beirod a keresobe rengeteg valaszt kapsz, mar nagyon sokszor kerdeztek.
Igazad van, én is elmentem 4d-re is meg a sajátomhoz is. Csak azt elfelejtettem oda írni

A Vércukor szint mérésre ki az beutalót, a védőnő? Most 23hetes vagok, mikor kérjek beutalót? Ha jól tudom 26hetesen esedékes ez a vizsgálat. Miből áll? Szóval mennyi idő, hogy zajlik?

A válaszokat el?re is nagyon köszönöm

Legjobb válasz: Nálunk is hasonló volt a cukorterhelés mint ahogy az elõzõ válaszoló írta, annyi különbséggel hogy nekem 3x vettek vért. Éhgyomorra, aztán megittam a cukros vizet, 1 és 2 óra múlva is vettek vért.

Nálunk is hasonló volt a cukorterhelés mint ahogy az elõzõ válaszoló írta, annyi különbséggel hogy nekem 3x vettek vért. Éhgyomorra, aztán megittam a cukros vizet, 1 és 2 óra múlva is vettek vért.
Nekem a védõnõ adta, aki a nõgyógyásztól hozta.Elvonulsz laborba x gramm gyógyszertári szõlõcukorral(majd a védõnõ azt is megmondja).Leveszik a vért, a cukrot bekeverik vízzel.Megiszod, 2 óra múlva visszamész és vesznek vért megint.A leletért du. vissza kell majd menned, amit a dokid fog megnézni.
Még annyi hogy nálunk 24 hetesen van a cukorterhelés.
Szia!Én 22hetes vagyok és én 24hetesen fogok menni.Nálunk ez van elõírva.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy 24hetsen van itt is, sõt valószínû, mert mindenki ezt írja.:) Nem voltam vele tisztában. Köszönöm a válaszokat.

Hogyan zajlik egy szemfenéktükrözés vizsgálat? és a szemnyomás mérés? Leginkább attól tartok, hogy belepiszkálnak vmi eszközzel közvetlenül a szemembe! Mit csinál ilyenkor pontosan az orvos?

Legjobb válasz: Ne idegeskedj, nem lesz baj. A szembetegségek azon része, ami vakságot okoz, gondolok itt a galucomára, az születéskor már észrevehetõ, elsõdleges fajtája annak. Kialakulhat az évek során, de az kezelhetõ. Nem tudom mennyi idõs vagy, de a 40-en flüliek elég gyakran küzdenek hasonló panaszokkal mint Te. Hova mész kivizsgálásra?

Ne idegeskedj, nem lesz baj. A szembetegségek azon része, ami vakságot okoz, gondolok itt a galucomára, az születéskor már észrevehetõ, elsõdleges fajtája annak. Kialakulhat az évek során, de az kezelhetõ. Nem tudom mennyi idõs vagy, de a 40-en flüliek elég gyakran küzdenek hasonló panaszokkal mint Te. Hova mész kivizsgálásra?
Ne félj. A szemfenék tükrözést úgy csinálják, hogy egy nagyító szerû valamivel belevilágítanak a szemedbe, miközben egy pontot kell nézned. Azzal megállapítják, hogy az erek milyen állapotban vannak a szemfenéken. A szemnyomásmérésnek két formája van. Az egyik érzéstelenítéssel zajlik és miután becsöpiztek a szemedbe egy ceruza szerûvel hozzáérnek a szemgolyóhoz. A másik, olyan mint egy kis légpuska, (se méretre, se formára nem hasonlít... :) )amivel levegõt fújnak a szemre, úgy hogy nem ér hozzá a golyóhoz. Se egyik, se másik nem fáj. Miért indokolt ez a vizsgálat, glaucoma gyanús vagy?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszod. igen, vmi nem stimmel az egyik szememmel, néha furcsa nyomást érzek benne, meg az azon az oldalon lévõ halántékomban... meg nagyon sokat romlott az utõbbi idõben a szemem, úgyhogy esedékes lenne egy vizit a szemészeten.
A kérdező hozzászólása: Hát én 23 éves vagyok... remélem csak nem az lesz. egyébként már napok óta nem fáj a szemem, de azért csak kivizsgáltatom. sztk szemészhez fogok menni, minden bizonnyal a 4. kerületi szakrendelõbe.
Nekem születésem óta glucomám van. Nem lehet meggyógyítani, de meg lehet állítani. Egyébként én is érzek néha ilyen fájdalmat, de az orvos kiírt egy szemcseppet és azóta nem fáj. Egyébként ne félj a szemnyomásméréstõl elérzéstelenítik a szemed, aztán egy tintapatron szerûséggel picit megnyomják és kész.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!