Találatok a következő kifejezésre: Mi az vizsgálat, amivel (27 db)

A magzatvíz vizsgálat mennyire eredményes? Mi az amit kizárnak bitossan? Nem árt a babának?

Legjobb válasz: Magzatvíz mintavételre csak akkor van szükség, ha a genetikai tanácsadóban javasolják. Olyan betegségeket lehet vele kizárni, mint a velõcsõ- és hasfalzáródási rendellenességek. A 16-18. héten végzik el a hason keresztül egy tûvel és kb 10 ml magzatvizet vesznek le. Kb 2 hét után van eredménye. Ami miatt nem végzik rutinszerûen, az az, hogy görcsöt, vérzést, magzatvíz szivárgását és legrosszabb esetben vetélést okozhat (ennek esélye 3% közvetlenül a vizsgálat után és a késõbbiekben 1%), de egyébként ha minden jól megy, nem árt a babának, mert elõtte UH-on megnézik, hogy hol van õ és a lepény, s tõlük messzire próbálnak szúrni. Amúgy ha mondják, érdemes megcsináltatni, de ha semmi gond nem merül fel, nem fogják elvégezni. Indok lehet például 35 év feletti mami, korábbi beteg gyerek, családban hasonló betegség...

Magzatvíz mintavételre csak akkor van szükség, ha a genetikai tanácsadóban javasolják. Olyan betegségeket lehet vele kizárni, mint a velõcsõ- és hasfalzáródási rendellenességek. A 16-18. héten végzik el a hason keresztül egy tûvel és kb 10 ml magzatvizet vesznek le. Kb 2 hét után van eredménye. Ami miatt nem végzik rutinszerûen, az az, hogy görcsöt, vérzést, magzatvíz szivárgását és legrosszabb esetben vetélést okozhat (ennek esélye 3% közvetlenül a vizsgálat után és a késõbbiekben 1%), de egyébként ha minden jól megy, nem árt a babának, mert elõtte UH-on megnézik, hogy hol van õ és a lepény, s tõlük messzire próbálnak szúrni. Amúgy ha mondják, érdemes megcsináltatni, de ha semmi gond nem merül fel, nem fogják elvégezni. Indok lehet például 35 év feletti mami, korábbi beteg gyerek, családban hasonló betegség...

Melyik az a vérvételes vizsgálat, ami sokszor téves eredményt hoz? Mikor végzik?

És "kismama riogatónak" is nevezik?

Legjobb válasz: Talán az AFP vizsgálat, a 16.héten. De én pont olyan védõnõt "fogtam" ki aki a terhesség alatt végig "riogatott" engem :DDD.

Talán az AFP vizsgálat, a 16.héten. De én pont olyan védõnõt "fogtam" ki aki a terhesség alatt végig "riogatott" engem :DDD.
Igen az AFP. Tényleg csak idegesítésnek jó... Elavult, hülye vizsgálat. Nekem pl. alacsony lett, szét is zsibbasztottam a fejem az aggodalom miatt. Amúgy egy makk egészséges kislányom született.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem lehet vmivel kikerülni, vagy vmivel helyettesíteni? Amúgy is elég aggódó kismama vagyok, de így ...
Szia!Én Ausztriába járok terhesgondozásra ott nincs is ilyen vizsgálat.
Nem lehet elkerülni, ez még nálunk kötelezõ! De ha már elõre tudod, hogy sokszor ad fals eredményt, akkor miért aggódsz?:) Mondjuk én megcsináltattam a 12. heti kombinált tesztet. Az tökéletes lett, ezért úgy voltam vele, hogy akkor sem ijedek meg, ha rosszabb lesz netán a AFP-m!

Diákok van vizsgálat amit ti túlzásnak tartottok az iskola keretein belül, ami feldühít benneteket? Mi az?

És mért?És milyen negatív vizsgálati módokat tapasztaltatok már meg így?Ha valamit nem akartál mertél ellenállni vagy beálltál a sorba és hagytad?Ha igen mi volt?

Legjobb válasz: jó megprobálok gép közelébe kerülni,ritkán gépezek.Gondold ki mi érdekel és ha tudok válaszolók.

A kérdező hozzászólása: jó megprobálok gép közelébe kerülni, ritkán gépezek.Gondold ki mi érdekel és ha tudok válaszolók.
Minden vizsgálat ellenõrzõ vagy prevenció jellegû, tehát egyik sem lehet túlzás. Például ezen az oldalon is nagyjából minden napra jut egy fitymaszûkületes kérdés. Ha nem nézné meg az orvos évente, simán mindenki beletörõdne vagy csak évek múlva kezdene aggódni, amikor már kénytelen mûtétre menni. Magát a vizsgálatot pedig valószínû hogy mindenki kellemetlen élményként, és feleslegesnek ítéli meg. Lányos példát nem tudok, de egy vizsgálat sem lehet olyan rossz amit ne lehetne kibírni.
Szülõ beleegyezését , mindenképpen fontosnak tartom! Egyébként jó dolognak tartom, sok mindenre fény derülhet amit eddig pl: normálisnak gondoltál!
A kérdező hozzászólása: Most mennem kell.OKJ-s képzésre járok egyébként, szóval diák vagyok, de még sem úgy mint te.
Akkor holnap írhatnál pár dolgot, kíváncsivá tettél :)
A kérdező hozzászólása: Már nem, tavaly végeztem(19).Most mennem kell, de érdekel a téma nagyon, sajna van nekem is negatív tapasztalatom, nálunk még nem volt a már általam említett vizsgálatok, csak rutin, de még úgy is volt nagyon kellemetlen.Amikor meg meghallottam hogy még mik vannak pár helyen most, akkor kicsit a bíztosíték ki lett nálam verve.Hálát adtam istenek, hogy nem tapasztalatam meg ezeket és én se voltam mindig tisztába a jogokkal.
Te is diák vagy, kérdezõ ?
A kérdező hozzászólása: Lassan mennem kell, de kíváncsi vagyok a további véleményekre
A kérdező hozzászólása: Tökre egyet értek veled, amíg meg kiskorú a gyerek igenis ilyen jellegû vizsgálatról elõre tájékoztatni kellene a szülõket és csak az õ aláírásukkal lehetne elvégezni.Nekem is az alapvizsgálattal semmi bajom, de van ami nem tartozik rájuk, meg ha nem veszik az alapvetõ szemérmességet figyelembe akkor az maradandó gátlást, szorongást válthat ki az emberbõl.Ez tapasztalat és sok ismerõsõm van, ha megkérdeznék sok diákot bíztos sokan tudnának negatív pl-át még sok évvel korábról is megemlíteni.Utálom ha férevezetnek másokat, ha megaláznak bárkit is.
Igen, sokan nem tudják, hogy vizsgálatot meg lehet tagadni. ELmúltunk 14 évesek, beszámíthatóak vagyunk, és nem ön- és közveszélyesek. Csak sajnos ezt sokan nem tudják, az orvosok meg beadják a dumát, hogy így szankció, úgy törvény, emígy kötelezõ. Nem azt mondom, hogy egy súlymérés vagy egy szemvizsgálat miatt hisztizni kell, meg kicsapni a balhét és a jogainkat hangoztatni, de a megalázást nem kéne eltûrni. Mert mi ez, ha nem megalázás. Az elõzõ 16/l
A kérdező hozzászólása: EGyébként szerintem a melltapit lányoknál meg intim részek nézését azt sürgõsen felejtsék el, nekem ez túlzás, ha csak nem az ember maga megy bele, úgy hogy elõtte elmondták ezen nem kell résztvennie, mert azért azt akárkinek nem engedi nem mutatja meg.
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazad van, én is hasonló negatív tapasztalattal bírók.Minden diákot elve fel kellene világosítani, hogy velük ne tudjanak bunkózni az orvosok, mert csak itt a sulin belül merik megtenni.Meg azt is elmondani, hogy nem kötelezhetik õket mindenféle vizsgálatra.Utána meg érthetetlenkednek mi ez a sok negatív vélemény velük szemben.
A kérdező hozzászólása: Lányos pl.-a, elvétve, rikta eset mellvizsgálat, akár a többi lány elõtt, vagy felfektettnek ezútán egy ágyra félmeztelenül, és modják told le a bugyid, mert megakarja nézni kívülrõl a cuccost.Bocs de ez túlzás.Sehol nem vizsgálják, ha szakemberhez mész pucéron az embert.Ahol nem közlik, hogy nem kötelezõ és nem tájékoztattják elõre az õsõket és diákokat ott ez túlzás.Meg nem hinném, hogy nagy kamaszokat kellene így lesegetni.
A kérdező hozzászólása: Hát ez így teljesen nem igaz, úgyanis pár éve még nem voltak intim területket érintõ vizsgálatok, csak elvétve, fõleg nem középiskolásoknál, ahol volt vizsgálat, ott egyszer megnézték általánosba, valahol még most sincs és ahol volt azok sérelmezik, fõleg ahol 3-ad magával végezték a vizsgálatot, és ezt csak diák és szülõ hozzájárulásával szabadna csinálni, tájékoztatni ez válaszható és nem kötelezõ vizsgálat, ha nem teszik meg akkor a személyiségi jogokat eléggé sértik, pedig ez a nagy helyzet. Ha meg van a tájékoztatás akkor másképp áll a dolog is. Persze mindent ki lehet bírni, de teljesen idegen ember ne akarjon másról dönteni, ez nem jó szöveg, ezzel nem lehet takarozni, más nem dönthet helyettük.Azért kell hogy legyen beleszólásuk.Az túlzás, hogy meztelenül vizsgálgassák pl az embert, meg ne tájékoztassák.Meg hogy tapogassák õket, nem urológushoz, vagy nõgyógyászhoz mennek. Ezt csak hozzájárulásukkal szabadna végezni. Nem mindegy valaki magától megy ezen orvosokhoz vizsgálatra, ahol azért nem pucéron stírülnek asszisztensek tömkelege elõtt vagy kényszer miatt, mert nuku tájékoztatás van szülõ és diák fele. De ez a diákokhoz szól a kérdésem.
kérdezõ igazad van, nekem túlzás ha intim területet akarnak érinteni és minden vizsgálatnak diszkréten kellene zajlania, nem összezárva mások elõtt.
A kérdező hozzászólása: Senki nem tudja ?
A röntgenen a csontok állapota ítélhetõ meg jobban, míg MR-rel a lágy szöveteké. (izom, kötõszövet, inak, zsír stb.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de valamely mértékben látható az MRI-n is a csontok állapota?
Valamennyire igen, de gondolom készült elõtte egy röntgen, mert abból sokkal több információ nyerhetõ a csontokat illetõen. A másik lehetõség, ami szintén a csontok megítélésére alkalmas, az a CT, ez részletgazdagabb mint egy röntgen.

Milyen vizsgalattal lehet kimutatni azt a "valamit" ami a vegbelnyilastol "fent" 12 cm re van es nem tudni hogy mi az?

(Az eddig elvegzett vizsgalatok szerint nincs ott semmi, de en erzem...)

Legjobb válasz: Mivel érzed?

Mivel érzed?
ha férfi vagy, akkor lehet a prosztatád.
Colonoscopiaval gondolom. Mivel vizsgáltak eddig? Honnan érzed, hogy van ott vmi?
A kérdező hozzászólása: allandoan faj...és nem merik megmuteni mert rossz helyen van.
FAKE, ha nem találnak semmit, akkor mit nem akarnak megmûteni?
A kérdező hozzászólása: ...colonoscopiara gondoltam...

Holnap megyek a vércukorszintes vizsgálat eredményéért. Mit kell nézni rajta mi az ami még jónak számít? 26 hetes km

Legjobb válasz: az a lényeg hogy az éhgyomorra levett vér és a 2 órás kontroll véreredmény ne legyen túl magas. Azért van a 2 órás kontrollmérés, mert elvileg 2 óra alatt vissza kell mennie a vércukorszintnek a normál állapotba. Ha magas marad, akkor mondjék hogy valaki cukros. Normál érték: Egészséges szervezetben : A vércukor értékének éhgyomorra 4-5,5 mmol/l között kell lennie, az étkezést követõen pedig nem haladhatja meg a 8 mmol/l-t.

az a lényeg hogy az éhgyomorra levett vér és a 2 órás kontroll véreredmény ne legyen túl magas. Azért van a 2 órás kontrollmérés, mert elvileg 2 óra alatt vissza kell mennie a vércukorszintnek a normál állapotba. Ha magas marad, akkor mondjék hogy valaki cukros. Normál érték: Egészséges szervezetben : A vércukor értékének éhgyomorra 4-5, 5 mmol/l között kell lennie, az étkezést követõen pedig nem haladhatja meg a 8 mmol/l-t.
Nekem menni kellett vérvétel után belgyógyászatra, és ott értékelte ki az orvos az eredményem.
A glükoz 3, 1-5, 6 ig normál érték.
http://www.omker.hu/hu/news/read/70 itt írja azt az értéket amit én írtam.
Az éhomi eredmény 6 alatt jó. Én úgy tudom, hogy a terhelés után 1 órával vettek vért, és annak az értéke nem lehet több 7, 1-nél. Nálunk (Bács-Kiskun) a kismamáknál így mérik, és bizony 7, 8-8 felett már inzulinra állítják a terheseket. Azért 1 órát néznek, és nem kettõt, mint a nem terhes cukorbetegség esetében, mert evés után 1 órával a legmagasabb a vércukorszint. Én úgy jártam 15 hetesen, hogy 1 zsemle után 8 felett volt a vércukor szintem, így azonnal inzulinra fogtak. Azóta diéta és inzulin van, de legalább így nyugodt vagyok, mert a terhességi cukorbetegségnek nagyon nagy veszélye van a babára. (25 hetes kismami)

Az, hogy mi okozza a depressziót nálam, kimutatható a "beszélgetésen" kívül más módszerrel is? Vérvétel, vagy más vizsgálat, ami az eredménye kézzel fogható?

Azért kérdezem, mert elegem van abból, hogy már három féle antidepresszánst beszedetett velem az orvosom, de egyiktől sem éreztem túl rózsásan magam. Kérdeztem a pszichiáteremet erről, hogy valahogy ki lehet-e mutatni hogy melyik hormon hiánya, vagy milyen más probléma okozza a betegségemet és beszélt valamiről, de nevetett és azt mondta, hogy itthon erre nincs pénz; meg egyébként sem szokás annyira...

Legjobb válasz: A vérbõl aligha. De próbáld megnézni ezt a videót. http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=5b5fd8806 http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=daea2939f

A kérdező hozzászólása: "[...], aminek az eredménye kézzel fogható?
nagyon köszi, nagyon hasznos
A kérdező hozzászólása: Akkor az elsõ válaszoló szerint mégiscsak ki lehet mutatni a vérbõl is akár, mert a vér segítségével jut az agyba a glutén... Van lehetõség arra, hogy kimutatható legyen pl a kandida vagy glutén mennyisége?
Egy jó tipp! ha hallgatsz rám Sportolj :) + Nem kevés Omega 3 + napi 350-400 mg magnézium + egy kis b6 vitamin is kell ide!
A kérdező hozzászólása: Sportolással teljes mértékben egyet értek (tapasztaltam pozitív hatását), viszont az Omega 3 túlzott bevitelével kevésbé. Én is próbálkoztam vele, nagy mértékben szedtem (felbuzdulva a Szendi féle szcientológus agytúrkász írásain), de egyáltalán nem használt. Késõbb olvastam is, hogy nem mindenkinek használ, sõt. Van akinek egyenesen káros. Mindez egyénfüggõ. Egyébként szedek multivitamint, amiben 50 mg B6, 350 mg magnézium és 1200 mg halolaj (azon belül 216 mg EPA és 144 mg DHA) van. Mindenesetre ennyi idõ után is köszönöm a hozzászólást. A kérdésemre viszont még mindig várom a választ, mivel valami nem stimmel.
Nyomogatja
Hogy nincs-e bekeményedve a hasad, normális méretûek a szerveid, illetve az is kiderül, ha valamid fájdalmas.
Igy tudja megallapitani, hogy hol lehet a gond, vagy mi lehet az oka a fajdalomnak pl.
A belek állapát is nézi, nem puffadt e, a máj nem nagyobb e, a gyomorkörnyéki fájdalom fekélyre is utalhat.
nyomogatja és korog
Többnyire, és csak akkor nyomogatja az orvos, ha otthon vagy?
A kérdező hozzászólása: és ha sokat morog a gyomrom és gyakran?
A kérdező hozzászólása: nem nyomogajta csak ha itthon vagyok akkor töbniyre
nyomogassa... istenem...

Milyen iskolaorvosi vizsgálat elfogadható számotokra és mi az ami már kiborít bennetek diákok? Létszi, normálisan

Milyen vizsgálati módszert,vizsgálatokat támogattok ill. elleneztek?Szerintetek mi az ami nem tartozna egy iskolaorvosra? Csak azért kérdem,mert több helyen foglalkoztak ezzel és majd bemásolok egy linket,és a 11.oldal kommenjében írnak err?l diákok és szerintem érhet? volt a diákok háborgása. Nálunk hál istennek semmi ilyen nem volt.

Legjobb válasz: ilyent is csak magyarországon csinálnak..

ilyent is csak magyarországon csinálnak..
engem alapjába véve, azon kívül, h ötösével hívnak be minket és úgy kell vetkõzni semmi sem zavarna, mert na.. orvos, de az viszont kimondottan kiakaszt, hogy a suli orvosom, potyára vetkõztet le, mert ha a gerincemet nézi, akkor két éve megállapíthatta volna már, hogy gerincferdülésem van, de nem.. szerinte nincs.. illetve olyan iskolába járok, ahol nézik a bõrt.. szóval ezt sem értem egészen, mert az, h rám néz nem jelenti, h nincsen semmi bõrbajom..
A kérdező hozzászólása: Lányok! Akit érdekel mit csinálhatnak még az a 24. oldal kommentjét nézze meg.
nekünk "csak"bugyira kell, de 5 ember van bent egyszerre, amikor jóidõvan nyitva van az ablak......, a fiúk meg ott bámulnak, rohadt idegesítõ, és mi lesz hogyha nekünk is bugyi nélkül kell majd.... wá.én nem fogok bár most az utolsó vizsgálatnál, külön külön mentünk be az ilyen résznél, az 100× jobb volt, tavaly pasi volt az orvosunk, na az is már basszus.... holnap felvilágosító óra xDD, de most mennem kell tanulni (nem a felvilágosításraxd) egy 12 éves lány
nekünk 9-edikben bugyira lekellett vetkõzni, és belenéztek a bugyinkba.. idén szerencsére csak fölül kellett levetkõzni.. de mondjuk azt nem értem, hogy minek kell levenni a melltartót, ahhoz hogy megnézzék a gerincemet? mert amikor ortopédusnál voltam, ott nem kellett levenni. és még azt is utálom, hogy megmondják hogy ki hány kg, és az egész osztály tudja a súlyomat, meg hogy mennyit hiztam tavaly óta :S mért nem lehet egyesével bemenni?
Nálunk sosem volt olyan hogy a nemi szerveket bárki nézegetné, vagy hogy tök meztelenre kellet öltözni. Olyanra se emlékszem hogy hisztizett volna bárki mert le kellet venni a felsõsét. Nem értem mért ijesztgetitek egymást ilyen baromsággal.
ma 15:51 Hát te kész vagy.. Nem zavar, hogy egy tinédzser akár attól is depresszióba kerülhet ha valaki csúnyán néz rá?! Kb. 1 kiscsaj ott áll a további 4 osztálytársa mellett na a 4 csajnak van melle nem is kicsi, õ meg olyan mint a deszka, vagy épp fordítva.. Mekkora egy szánalomba illõ epizód, amint egymást bámulják és ez igen is megszégyenítõ! A másik 13-4 évesen nem hiszem, hogy épp a nemi szervedet kéne borotválni, csak azért, mert vannak olyan kedvesek és bugyira levetkõztetnek és nem akarsz megszégyenülni azért mert neked már szõrös a másiknak meg nem.. Vagy épp fordítva..
Túl lehet élni és hozzá kell szokni hogy mások vagyunk nem kell szégyelni ha alkatilag valaki fejletlen.
A kérdező hozzászólása: 12 éves kislánynak! Figyelj ha nem akarod nem kell levetkõznöd elõtte fõleg nem meztlenre, ahhoz nincs joga és nem foghat le, ha meg is tagadod akkor mi lesz szólnak a szüleidnek, és anyukád ír egy papírt hogy nem engedi a nemiszevviszgálatát és max. ha kötlezeni akarják akkor a háziorvosnak mutatod inkább meg, már ha kötlezehtnek rá, de beszélj szerintem felvilágosítás után anyukáddal, ha te polóban akarsz bemenni akkor abba mehetsz be és ha megvizsgálta a felsõtested, akár tetszik neki akár nem felöltözhetsz fölül.Ha nem tetszik neki a dolog max. duzzog, meg beszól, de nem kell megijedni.Ha meg alul akar megnézni és te nem szeretnéd, hát ne enged.De ha mégis bele mész, hogy megvizsgáljon, akkor elõbb vegyél fel polót és ne enged, hogy egy száll bugyiban fektessen az ágyra és ott azt letolassa veled. Mondjátok meg jogotok van az egyenkénti vizsgálathoz és nem akartok félmeztelenül ácsorogni a vizsgálatra várva, hanem majd bennt vetkõztök le.Ha azt mondaná, hogy vegyél le mindent szólj neki elõtt vizsgáljon meg fölül, utána te felöltözöl felül, mert nem vagy hajlandó meztelenre vetkõzni. Szóval állj kimagadért és akár vond be a többi lányt is a dologba.Ha egy megszólal, hogy neki ez az eljárás nem jó, nem tetszik utána a többi is mer már szólni, az elsõ oldalon is írt errõl valaki. Majd írd meg mi volt és tényleg anyukádnak joga van a vizsgálatot megtagadni, és esetleg háziorvossal megcsináltatni, ha egyátalán lesz ilyen jellegû.De akaratod ellenére nem vetkõztethetnek és nem is kötlezhetnek hogy vetkõz le teljesen.
Szerencsére nálunk nincs iskolaorvos, ugyanis külföldön lakok... :') Eléggé felháborítónak tartom, csoportosan járkálnak a vizsgálatra... -.- Külföldön ezt a háziorvos végzi, de még akkor se kell teljesen levetkõzni... -.-" Ilyen is csak Magyarországon történik... :D
A kérdező hozzászólása: Az utolsónak igaza van, a nõgyógyász az tök más, ott csak a vizsgálandó testrésznek kell szabadon lennie és a dokin kívül más nincs bennt, ráadásul akaratunkból megyünk. De tényleg nincs olyan hogy kötelezõ, ha valaki nem akarja levenni a melltartóját v. nem akarja engedni hogy bizonyos vizsgálatokat végezenek, akkor ezt tiszteletben kell tartaniuk és nem tehetnek ellene semmit.Az elsõ bemásolt link is errõl szól és még a http://www.hotdog/tagok körkérdésnél van "egy mennyire kell levetkõzni középiskolában orvosivizsgálatnál"hasonló kérdés és ennek a 4. oldalán pontosan le van írva, hogy mit tehet egy diák saját érdekében.
Nálunk hármasával kell bemenni, megmérik milyen magasak vagyunk, látás, tartás/hát, súly, nõi dolgokat kérdeznek. Ez volt általánosban és középiskolában is! Ez az amit normálisnak is tartok, ennél többet nem! Felháborítónak tartom hogy valahol meztelenre kell vetkõzni meg ilyenek, noha én szemrebbenés nélkül mentem nõgyógyászhoz elsõre is de ez akkor is más...
A kérdező hozzászólása: De mi a véleményed hogy sok helyen mellet és puncit is megnézi a doki úgy hogy közben még ott áll 3-4 osztálytárs és mindent lát, tök meztelenül fel kell feküdni az asztalra és úgy vizsgálnak? Szerintem ez nem az iskolaorvosra tartozna és én ezeket tartom durvának.
A kérdező hozzászólása: Meg a fiúk is panaszkodtak, hogy volt ahol az összes fiút behívták és a végén nekik is fel kellett meztelenül feküdni az asztalra és úgy húzkodták neki és ott is látták a többiek és nagyon rossz érzés volt. De az indokolatlan túl vetkõztetést sem értem.Szóval ha alul vizsgál mért nem lehet fölül az emberen valami. Én amikor nõgyógyásznál voltam akkor csak alul kellett levetköznöm nem volt meztelenre vetkõztetés.Vagy gerincvizsgálatnál még suliba ott melltartót sem kellett levenni. És sulidokinak tuti az intim vizsgálatokat nem engedném, egyrészt semmi köze hozzá, másrészt ezeket szakorvos csinálja inkább, akit én választok ki és ott nincs más zavaró oda nem illõ személy és önszántamból megyek.
Engem az borít ki, hogy le kell meztelenre vetkõzni 3-4 osztálytárs elõtt és úgy vizsgálnak. Pont pát hete vertem ki a hisztit egy vizsgálatnál, hogy én pedig nem fogok mindenki elõtt levetkõzni. Persze az orvosnak nem merte senki mondani, de amikor én elkezdtem nem levetkõzni meg mondani, hogy ezt nem így kéne mindenki csatlakozott hozzám. Nyertünk, mert 20 perc után az orvos azt mondta, hogy jó akkor menjünk egyesével.
A kérdező hozzászólása: Na végre valaki kimert állni magáért, egyébként az elsõ bemásolt linkem szolgál arra, hogy milyen jogaitok vannak én is nem rég találtam rá! Szóval ha nem akartok nem kell levetkõzni, fõleg nem meztelenre és amit nem akartok megnézetni magatokon azt nem csinálhatják meg, mert nincs olyan hogy kötelezõ. Az biztos én sem vetkõznék le meztelenre még akkor sem ha csak az orvos van ott, megcsinálhatja a rutint szem, hallás, látás, gerinc, magasság, súly stb., de oda nem engednék neki bekukkantani és ha fölül megviszgált akkor én azonnal felöltöznék, ki lenne zárva, hogy utána még alul is levetkõzek és ott álljak egy száll semmiben. Engem ez már nem érint és nem is voltak ilyen vizsgálatok, de amilyen nagyszájú volt a mi osztályunk, nem is hagytuk volna.
komolyan mondom, te politikus leszel! Am meg nagyon aggaszt az, amikor lekellett vetkõzni meztelenre, és nõ doki, a farkad vizsgálgatja...ku*va jó 3-4 oszttársal 1ütt és ááh.. :S utánna énis kivertem a balhét h:-mi nem vagyunk b*-ik, 1esével nem lehetne jönni??? és lám a doki beleegyezett. 15/F
nálunk semmi baj nincsen vele ( leszámítva hogy még soha senki nem látta mosolyogni... :( ) de nagyon korrekt minden rendben van vele :)
A kérdező hozzászólása: Igazából az lenne a normális hogy egyesével menjenek az emberek, hisz akármilyen más dokihoz mész, ott sincs más rajtad kívül bennt.Csajoknak is ugyanolyan szar, mert ott megférfi doki van, és azért nekünk a mellünk is van, szóval dupla ciki. De a kérdésem igazából szerintetek mik azok a vizsgálatok amik elfogadhatóak és mik azok amik nem az iskolaorvosra tartoznának? De komolyan nem értem mik ezek a vizsgálatok és mikortól lettek bevezetve, nálunk semmi ilyen nem volt.
A kérdező hozzászólása: De amit igazán nem értek mi a köze az iskolaorvosnak a lányok nemiszervéhez, úgyanis aki már volt nõgyógyásznál az elve tudja, hogy ahoz hogy lehúza és oda néz nem lát semmit, nem így mûködik a vizsgálat, szóval ez max. a megalázást szolgálja.A vizsgálathoz mintavétel kell. Valahol azt írták arra kiváncsiak hogy szõrõs-e, na ez is csak duma, ahoz mért kellene teljesen letolni, ahoz elég pici lejebb húzni és 10-11 éves lánynak simán van már szõre.Meg elve mindenki más ütemben fejlõdik, fiúk van akinek csak 15 évesen kezd el nõni a szõre, szóval ez csak szöveg. Szerintem ilyen dolgokhoz semmi közök nem lenne.
nekem teljesen meztelenre kellett vetkõznöm (12 éves voltam) megfogta a heréimet felhúzta(!) a bõrt majd rá kellett könyökölnöm az ágyra a lábaimat terpeszbe tenni és akkor belenyúlt a fenekembe bár használt síkosítót de eléggé kellemetlen volt mikor két ujjal benyúlt és széthúzta a nyílást hogy belenézzen

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!