Találatok a következő kifejezésre: Mi az vizsgálat (323 db)

A 12. heti vizsgalat utan mikor kell menni legkozelebb? és mi az a AFP vizsgalat akkor mit csinalnak? Ez fontos ez a vizsgalat?

Legjobb válasz: a 16. héten kell legközelebb menned és igen az AFP egynagyon nagyon fontos vizsgálat mert kiszûri a down kórt.....már nem tudom pontosan az melyik vizsgálat de nagyon fontos

a 16. héten kell legközelebb menned és igen az AFP egynagyon nagyon fontos vizsgálat mert kiszûri a down kórt.....már nem tudom pontosan az melyik vizsgálat de nagyon fontos
16. hét Ezen a héten aktuális a kismamák által rettegett AFP vizsgálat. A várandósság alatt a magzat májában termelõdõ alfa-fötoprotein nevû fehérje átjut a méhlepényen keresztül a kismama vérébe. A vérvétellel végzett vizsgálat során a vérben nézik ennek a fehérjének a koncentrációját és ebbõl következtetnek bizonyos fejlõdési rendellenességekre. A szakemberek szerint a vizsgálat nem elég érzékeny, gyakran téves következtetésekre enged jutni, nem is mindenhol része a terhesgondozásnak. A 14-16. hét között esedékes az önkéntesen választható Down-szûrés (Integrált teszt II. fázisa) (Önköltséges, a TB nem támogatja) 18. hét Az általános vizsgálatokon – vizelet-, vérnyomás- és testsúlymérés – túl, ezen a héten orvosod vizsgálja a méh növekedését és a méhszáj állapotát, valamint a magzat szívhangját. Megkapod a beutalót a II. ultrahang szûrésre. A II. utrahang szûrés - ismertebb nevén a genetikai ultrahang vizsgálat - a 18-20. héten aktuális. A szûrésen az ultrahangos szakember hasi ultrahanggal nézi meg a magzat belsõ szerveinek a megfelelõ fejlõdését. Itt szinte minden szervet ellenõriznek. A koponyát és az agyszerkezetet, az arcot, a gerinc épségét, minden egyes csigolyát. Megállapítják a szív négy üregének meglétét, nézik a rekeszizom épségét, a hasfal zártságát, a vesék mûködését, a telt gyomrot és hólyagot, a végtagok épségét, a lepény tapadási helyét és a magzatvíz mennyiségét. Ez a szûrés ugyan idõigényes, de rendkívül fontos a magzat egészséges fejlõdésének megállapításához, ráadásul a Pocaklakót egyáltalán nem zavarja. Az AFP eredményed vidd magaddal a vizsgálatra!
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat!
Szia! Az AFP vizsgálat valóban fontos, de ha kicsit eltér a normáltól az AFP-szinted, nem kell megijedni. Ez egy protein, aminek a szintje folyamatosan növekszik a kismama szervezetében, tehát ha nem pontosan a 18. héten mérik, lehetnek eltérések. Nekem kicsit alacsony volt (0, 7 az alsó határ, az enyém 0, 68 volt), de az orvosom és több genetikai tanácsadó megnyugtatott, hogy ha amellett minden más leletem rendben van (genetikai ultrahangok, vérteszt), akkor nyugodjak meg, mert ezek magasan felülírják az AFP eredményét. Ha még nem vagy túl a 12. heti vizsgálaton, akkor ajánlom a kombinált, vagy integrált tesztet, nézz utána.

Mi az a PSH vizsgálat? Ott mit néznek?

Beírtam googleba de nem tudom megnézni mert html formátum és azt nekem nem csinál a gép!

Legjobb válasz: Ennyit találtam egy kormánycikkben: "JUHOS LÁSZLÓ (Reális Zöld Valóság): - Miniszter asszony, a férfilakosság körében az életesély sokkal kisebb, legalább 5-6 évvel, mint a másik nem körében. A férfilakosság korai halálozásához idõs korban nagy mértékben hozzájárul a prosztatarák. A PSH alapján nagyon gyorsan tud egy nem is szakorvos is következtetni, hogy valakinek van-e prosztatája vagy nincs, vagy akár fiatalkorban. Most az a helyzet állt elõ, hogy PSH-t már a vérképben csak urológus tud behívni, megállapíttatni. Erre a férfiak nagy része nem szívesen megy urológushoz. Ha rutin vérvizsgálatra kerül sor, miért nem lehet legalább egy évben, vagy két évben egyszer a vérképnek ezt a részét is vizsgálati anyagként a paciens rendelkezésére bocsátani. Várom megtisztelõ válaszát. HORVÁTH ÁGNES: - Köszönöm szépen a kérdését, mert szerintem ez egy nagyon-nagyon fontos kérdés. Itt fõleg fiatalabb urak ülnek, akinek azért azt gondolom, szintén nem árt, ha tudják, hogy a prosztata tumoroknak, a prosztatában lévõ elváltozásoknak a laborban mérhetõ PSH-érték egy nem specifikus mutatójuk. Ez növekedhet akár egy prosztatagyulladásnál, vagy bármilyen más folyamatnál is. Itt az elsõdleges vizsgálat - bármilyen kínos is - az bizony az urológus által végzett vizsgálat. Azt szeretnénk elérni, hogy a férfiak is szedjék össze a bátorságukat és menjenek el urológushoz. Szerintem annak a PSH után is meg kell történnie. Tehát itt szenzitívnek szenzitív, de nem elég specifikus a PSH-vizsgálat, nagyon sok másfajta betegségre is utalhat. Ezért jellemzõen nem is használják szûrésre Európában, az nem egy szûrési módszer. Ez egyébként ugyanazokhoz a módszerekhez tartozik, amit a vastagbélráknál említettem: sok országban végigszámoltak, hogy kell-e, lehet-e ezt a módszert alkalmazni, hiszen ezután egyértelmûen az következik, hogy urológushoz kell menni. Nem egyszerûbb-e azt mondani mindenkinek, hogy: Tessék elmenni az urológushoz. Tudom, hogy nem egy nagyon kellemes érzés, de mégiscsak ez a valódi diagnosztika." Még annyit olvastam,hogy 50 év felett 2 évente javasolt.Úgy gondolom,azt mutatja ki,hogy van-e prosztatarák,úgy tünik ebból a cikkbõl.

Ennyit találtam egy kormánycikkben: "JUHOS LÁSZLÓ (Reális Zöld Valóság): - Miniszter asszony, a férfilakosság körében az életesély sokkal kisebb, legalább 5-6 évvel, mint a másik nem körében. A férfilakosság korai halálozásához idõs korban nagy mértékben hozzájárul a prosztatarák. A PSH alapján nagyon gyorsan tud egy nem is szakorvos is következtetni, hogy valakinek van-e prosztatája vagy nincs, vagy akár fiatalkorban. Most az a helyzet állt elõ, hogy PSH-t már a vérképben csak urológus tud behívni, megállapíttatni. Erre a férfiak nagy része nem szívesen megy urológushoz. Ha rutin vérvizsgálatra kerül sor, miért nem lehet legalább egy évben, vagy két évben egyszer a vérképnek ezt a részét is vizsgálati anyagként a paciens rendelkezésére bocsátani. Várom megtisztelõ válaszát. HORVÁTH ÁGNES: - Köszönöm szépen a kérdését, mert szerintem ez egy nagyon-nagyon fontos kérdés. Itt fõleg fiatalabb urak ülnek, akinek azért azt gondolom, szintén nem árt, ha tudják, hogy a prosztata tumoroknak, a prosztatában lévõ elváltozásoknak a laborban mérhetõ PSH-érték egy nem specifikus mutatójuk. Ez növekedhet akár egy prosztatagyulladásnál, vagy bármilyen más folyamatnál is. Itt az elsõdleges vizsgálat - bármilyen kínos is - az bizony az urológus által végzett vizsgálat. Azt szeretnénk elérni, hogy a férfiak is szedjék össze a bátorságukat és menjenek el urológushoz. Szerintem annak a PSH után is meg kell történnie. Tehát itt szenzitívnek szenzitív, de nem elég specifikus a PSH-vizsgálat, nagyon sok másfajta betegségre is utalhat. Ezért jellemzõen nem is használják szûrésre Európában, az nem egy szûrési módszer. Ez egyébként ugyanazokhoz a módszerekhez tartozik, amit a vastagbélráknál említettem: sok országban végigszámoltak, hogy kell-e, lehet-e ezt a módszert alkalmazni, hiszen ezután egyértelmûen az következik, hogy urológushoz kell menni. Nem egyszerûbb-e azt mondani mindenkinek, hogy: Tessék elmenni az urológushoz. Tudom, hogy nem egy nagyon kellemes érzés, de mégiscsak ez a valódi diagnosztika." Még annyit olvastam, hogy 50 év felett 2 évente javasolt.Úgy gondolom, azt mutatja ki, hogy van-e prosztatarák, úgy tünik ebból a cikkbõl.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!Azért kérdeztem mert apukám 2hónap alatt fogyott közel 30kilót, már 15éve úgy kezdi a napot hogy az elötte való napi ételt kihányja, meg megy a hasa és elküldték minden hova pl.onkológia, urulógia, belgyógyászat, fül orr gégészetre!1hét múlva be kell feküdnie a kórházba!Vérvételen már volt kb.10szer!És õ nem mondd el nekünk semmit hogy milyen betegséget keresnek nála.Csak akkor tûnt fel hogy valami nincsen rendbe mikor hírtelen elkezdte intézni a testvéreim után hogy megkapják a szocpolt hogy felújítsa a házat amibe eddig egy darab szeget nem rakott odébb.
A prosztata jó/rosszindulatú megnagyobbodására utal.

Ha menstruációs fájdalmakkal megyek el nőgyógyászhoz, szükséges a vizsgálat? Vagy mi az eljárás?

Sajnos még nincs tapasztalatom, ezért szeretnék normális válaszokat. Köszönöm.

Legjobb válasz: Igen, megvizsgálnak. Mivel nem lehet tudni, hogy mi miatt vannak és ahhoz szükséges lehet kézi vizsgálat. Meg hát általában bárkinek problémája van, azt meg szokták vizsgálni. Max. ha már rendszeresen fogamzásgátlót szed valaki és csak íratni meg receptet, olyankor nem vizsgálnak.

Igen, megvizsgálnak. Mivel nem lehet tudni, hogy mi miatt vannak és ahhoz szükséges lehet kézi vizsgálat. Meg hát általában bárkinek problémája van, azt meg szokták vizsgálni. Max. ha már rendszeresen fogamzásgátlót szed valaki és csak íratni meg receptet, olyankor nem vizsgálnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :)
Hajjaj, egyébként is, ilyenkor meg pláne! Lehet hogy hüvelyi UH-t is csinálnak. Korod?

40hetes kismama vagyok és a 3. vizsgálat után sem tudott megnézni a doki! mi az a Flowmetria? És az Amnioscopia? Nagyon félek hogy vmi baj van!

Mi lehet a baj hogy egyáltalán nem vagyok nyitva sehol sem??Nem lessz baja a kicsimnek?És ha nem tudok tápulni akkor megcsászároznak majd,vagy várnak még pár napot hátha lessz valami??

Legjobb válasz: A flowmetria az áramlásvizsgálat.UH- nézik,hogy milyen a magzat és köldökzsínór vérellátása.Az amioscopia egy kicsit kellemetlen vizsgálat,de ki lehet bírni.A vizsgáló ágyon a doki beteszi a kacsát,majd egy mûszert helyez a méhszájba ezt lámpával megvilágítja és így nézi meg,hogy tiszta vagy zavaros a mvíz.Ha zavaros,azt azt jelenti a baba belecsinált a mvízbe és ilyenkor irány a szülõszoba.Túlhordásnál szokták csinálni.Nekem pl 3* volt.

A flowmetria az áramlásvizsgálat.UH- nézik, hogy milyen a magzat és köldökzsínór vérellátása.Az amioscopia egy kicsit kellemetlen vizsgálat, de ki lehet bírni.A vizsgáló ágyon a doki beteszi a kacsát, majd egy mûszert helyez a méhszájba ezt lámpával megvilágítja és így nézi meg, hogy tiszta vagy zavaros a mvíz.Ha zavaros, azt azt jelenti a baba belecsinált a mvízbe és ilyenkor irány a szülõszoba.Túlhordásnál szokták csinálni.Nekem pl 3* volt.
1.Ha a vizsgálat után vérezni fogsz ne ijedj meg.Sokszor ettõl megy el a nyákdugó.Én 11 napos túlhordással feküdtem a kórházban.A mvíz zavaros volt, így nem kaptam beöntést és mivel nem voltak fájásaim és a sok vizgálattól is csak szûk 1 ujjnyira tágultam megcsászároztak.Bár nekem elõtte volt 2 vetélésem és ez is hozzájárult a császárhoz.
Szia.Én jövõ héten lépek a 40.hétbe, és teljesen zárt vagyok, sõt jóslóim sem igazán vannak.Azt mondta a dokim, ez egyenlõre nem jelent semmit, ettõl függetlenül bármikor úgy dönthet a pindúr, hogy már érdekli a kinti világ.Van aki 1-2 hetet ráhúz, az sem probléma, csak sûrûn fognak vizsgálni és lehet be kell feküdni.Max.ha a dokid úgy látja, megindítja.Ne izgulj, nem császároznak rögtön, sõt ha olyan a doki, lehet inkább elkerüli ha van rá módja.39.hetes pocis
én se tágultam és tul is hordta 3 nappal.de a végén meginditotta a szülést.burkot repesztett és infuzioval hozta a fájásokat és 8 ora alatt meglett.azidö alatt tényleg voltak fájások ami nagyon fájdalmas volt.és lehet ad injekciot hogy tágulj

Iskola orvosi vizsgálaton szerintetek meddig normális hogy elmenjen egy vizsgálat, mi az elfogadható nektek és hogyan zajlódjon? Kivel hogyan volt? (lennt)

Volt amit megtagadtál,vagy kérted hogy téged egyedül vizsgáljon,esetleg saját orvoshoz mentél)Mit tartasz túlzásnak,cikinek?Korod?Nemed?

Legjobb válasz:
Szerintem annak kellene benne lennie, ami hivatalosan is elõ van írva. És igen, ebbe beletartozik a nemi szervek vizsgálata is. Nyilván nem egy komplett nõgyógyászati vizsgálat természetesen, hanem csak megtekintés, fiúknál fitymaszûkület szûrése. De nyilván ez csak úgy mûködhet, ha 1. elõtte megfelelõen tájékoztatják mind a szülõket, mind a diákokat, ekkor a szülõ dönthetne is, hogy mit enged és mit nem (amit nem, arról másik dokitól kellene igazolás) 2. nem egymás elõtt vizsgálgatnák a diákokat, hanem szigorúan egyesével. Persze, akkor biztosan cikinek tartottam volna. Hiszen mit nem tart cikinek egy tizenéves?? De akkor még nem tudtam felmérni, hogy ez mennyire fontos. Egyébként nálunk nem volt semmi extra, csak magasságot, testtömeget, vérnyomást mértek, meg megnézték a gerincünk és a szemünk. És persze egymás elõtt kérdezgettek és vizsgálgattak bennünket. Baromi jó érzés volt arról beszélni 15 évesen, mikor már mindenki menstruált, hogy nekem még mindig nincs. Elvárt

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szerintem annak kellene benne lennie, ami hivatalosan is elõ van írva. És igen, ebbe beletartozik a nemi szervek vizsgálata is. Nyilván nem egy komplett nõgyógyászati vizsgálat természetesen, hanem csak megtekintés, fiúknál fitymaszûkület szûrése. De nyilván ez csak úgy mûködhet, ha 1. elõtte megfelelõen tájékoztatják mind a szülõket, mind a diákokat, ekkor a szülõ dönthetne is, hogy mit enged és mit nem (amit nem, arról másik dokitól kellene igazolás) 2. nem egymás elõtt vizsgálgatnák a diákokat, hanem szigorúan egyesével. Persze, akkor biztosan cikinek tartottam volna. Hiszen mit nem tart cikinek egy tizenéves?? De akkor még nem tudtam felmérni, hogy ez mennyire fontos. Egyébként nálunk nem volt semmi extra, csak magasságot, testtömeget, vérnyomást mértek, meg megnézték a gerincünk és a szemünk. És persze egymás elõtt kérdezgettek és vizsgálgattak bennünket. Baromi jó érzés volt arról beszélni 15 évesen, mikor már mindenki menstruált, hogy nekem még mindig nincs. Elvárt
A kérdező hozzászólása: 8/10 83 %-os! 5.A folytatás, nincs adat arra hogy hány fiú is fitymaszükületes iskolásokat nézve én is olvasgattam sok témában és ami kiderült soknak merevedéskor van gondja, azt meg nem fogja látni egy sima ernyedt állapotú fityma hátrahúzásánál az orvos.TEHÁT nem fogja észre venni. 6.A fiúkra még visszatérve mivel soknak csak mint írtam mereven van baj, van hogy nem is kell orvosi beavatkozás, öcsémnél kamaszként így volt, tornáztatta és helyre jött 1-2 hét alatt.De ha akkor nem teszi akkor lehet rosszabbul jár. 7.Ezért írom felvilágosítás fontosabb lenne, mert sok kamasznak mereven elkezd kicsit fájni a fitymája, hiszen hirtelen nõ, férfiasodik alul is és van hogy ezt a test nem tudja olyan gyorsan követni és nem meri már hátrahúzni, pedig ha tornáztatja akkor még saját maga is teljesen helyre hozhatja, sok nem tudja hogyan kell helyesen tisztálkodni.Mi normális a testen és mi nem, hány olyan kérés van egyik mellem kisebb, egyik herém kisebb normális ilyesmikre gondolok, vagy fehér folyás normális stb.Ezekrõl kellene tájékoztatni õket. Mivel nincs adat így lehet 1 szükületes van 100-ból, egy miatt szívnjon 100 másik. Válaszolónak: Ez a kis rész rád vonatkozik, mert konkrétumot nem írtál le magadról csak utaltál rá: Mivel írtad lány vagy, nem tudom mi derült ki nálad 17-18 évesen, de egy sima nemiszerv ránézésével nem biztos hogy az iskolai orvosod kiszûrte volna azt, lehet ahhoz belsõ vizsgálat kell, van hogy uh akár.Tehát ezt is tisztázni kellene.Itt a vége, amit neked szántam. 8, Az asszisztensrõl annyit hogy sok felnõtt azért megy magánrendelésre mert nem akarja hogy vizsgálat alatt más is lássa, ami normális is.Én is így voltam hogy orvoson kívül más ne nézen közbe, az is elég megalázó, ciki. TEHÁT nem azt mondtan egyáltalán ne legyen asszisztens jelen, hanem mivel többnyire adatot rögzit, más fele legyen az asztal fordítva, vagy legyen ott egy elválasztó függöny, az ne nézegesse végig az ilyen intim vizsgálatot.Az nagyon megalázó egy fiatal lánynál hogy terpesszen be és közbe még más is bámulja, lásson mindent. 9. Ahogy lánynál ciki lenne kamaszkorban ha férfi orvos elõtt kellene terpeszteni úgy fiúnál sem kellemes. 10. Most attól hogy neked egészségügyi gondod volt lehet másik 100-nak nem, 1 ember miatt másik 100-at nem lehet számára megalázó helyzetbe hozni. 11. A kényszer meg a következõ is jelenti számomra, ha te úgy gondolod hogy számodra kötelezõ a vizsgálat, és te nem szeretnéd az is kényszer, nem kell ahhoz szó szerinte lefogni valakit és erõszakot alkalmazni hogy kényszerítsd. Sokan írták hogy nem akartak a vizsgálaton résztvenni, de nem tudták hogy az nem kötelezõ, ezért vettek részt, TEHÁT kényszer hatását érezték.A fenyegetés hatása is kényszer. 12 Sokan a saját orvosuk elõtt sem szeretnének intimebb vizsgálatot végeztetni, a háziorvosommal én sem, pedig nincs vele bajom, de a gyerekorvosommal sem tettem volna anno és most sem.Akkor egy idegen akit többé sosem látok inkább.De a kényszerítés nem jó eszköz. Aztán már ha te minden nõt kötelezõné 3 évente, akkor EGY elvennéd az önrendelkezési jogát, KETTÕ a személyes szabadság jogát és még ki tudja hogy mit tõlük.A fertõzésket férfiaktól kapják el, a méhnyakrák vírusa is a férfiaktól ered.Akkor mért a nõ szenvedjen csak.Talán a méh nyakrák elleni oltás árát kellene lecsökkenteni hogy a fiatal felnõttek, de a középkorúak is megkaphassák. Amit elfelejtesz sokan gátlásosak és nem tudják még a magánorvost sem megfizetni és ha itt olvasol akkor sokan akik ingyenesen mentek vizsgálatra megalázó szituácikókba kerültek.Lekezelõ volt az orvos. Ha meg még olvasunk akkor sok szülõ sem tudja hogy milyen vizsgálatok vannak és azok hogyan is mennek az iskolákba, mi kötelezõ és mi nem az, a gyerek sem tudja azt, így nem is mer szólni, ha egy elég elfogadhatatlan szitúba kerül, sokan nem tudnak az orvos választás lehetõségérõl sem. OLTÁSOK:na ott is vannak gondok, mert vannak olyan oltások még ma is, a rádióba vitáztak orvosok errõl a témáról amik már más európai országokban 70-80-as évek óta nem használnak, elavultak, szükségtelenek.A túl oltás sem jó, mert az immunkrendszert is gyengíti a túl sok, felesleges oltás, van aminek márhol már bizonyították a káros, mellék hatását.Azt kellene nézni mi az ami valóban kell, ami a mostani korra jellemzõ. FONTOS MÉG: hogy sok iskolában egyáltalán nincs nemifejlettség vizsgálata, erre nem is kellene kötelezni senkit sem, hanem az alapvizsgálatokat kellene kötelezõvé tenni, ezt mint választhatóságod megadni.Kérdésekkel is igen sok mindent meg lehet tudni, mint azzal hogy a gyerek akár akarja akár nem belelkényszerítik egy kínos helyzetbe. HIDD CSAK EL ha belekényszerítik ebbe õket, felnõttként ugyanúgy nem fog elmenni orvoshoz.Hisz hozzanak mást Kínos helyzetbe kényszer hatásával. De senki nem írt arról sem hogy álomba sírod magad mert megaláztak, csak arról írtam, és írtak sokan hogy emlékezni fognak rá, és bizalom már nem lesz az orvos iránt, jó sok orvos iránt, sõt némi fóbia lesz.A tûske, szála az megmarad!!!Itt lehetett jó pár szókimondó szöveget olvaasni hogy ki mit érzett, gondol még ma is a múltra visszatekintve az egészrõl.Ha nem lenne itt szûrõprogram ami ezt szabályozza akkor meg nagyon is lehetne nézegetni. Korábban az asszonyok otthon szültek, sok ma 50-60 éves nõ is otthon született és az õ anyukájukat, tehát lehet akár a te mamád vagy mamád korabeli nõket volt sosem látta, van akiket nõgyógyász vagy életébe csak 1-2 alkalommal és mégis megérték a 80 éves kort. A betegség okát már lehet tudni méhráknál, vagy nemibajnál, tehát az okot kellene megakadályozni, megszüntetni. A kényszer sosem jött be, sosem hozott eredményt.A felvilágosítás hiánya viszont nagyon is nagy.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A szûrõprogramot itt a szókimondó beszédre értettem.Mint írtam sok iskolába alapvizsgálatok vannak azok elfogadhatóak számomra is, de azok is normál keretek között.A többi meg mindenki maga dolga, attól hogy van 2 fiatal aki beteg, attól másik 100-at ne kell rákényszeríteni. Hány olyan betegség van ami meg fiatal felnõtteket veszélyeztet akkor minden fiatal felnõttet is kényszeríteni, kötelezni kell vizsgálatra? Szerintem igen is kell egy mércét szabni amivel normális keretek közé szorítják a vizsgálatokat, akár felnõtt munkahelyi alkalmasságijáról, vagy diákról legyen szó.Egy csomó betegség fiúknál a higénia hiányából adodott, tehát a helyes higénia megtanítására lenne szükség, és arra milyen jelekre figyeljenek a kamaszok, akkor lehet az orvos iránt is ha kérdéseiket feltehetnék (és nem durr bele akár tetszik akár nem vegyél le mindet vizsgálat lesz menne, )lehet némi bizalom lenne és nem csak kérdezni merne a fiatal hanem megkérni megnézé esetleg. Orvos, nem orvos tök mindegy az hogy két szót nem beszélhetsz hanem vetkõzz akár akarod akár nem az nem jó módszer.Akárki elõtt a felnõtt nõk sem vetkõpznének le alul, és nézetnék meg magukat, akkor egy fiataltól hogyan várható ez el?Sehogy.15-18 éves fejjel biztos nem tolnám le az iskolaorvos elõtt, de felnõtt fejjel sem üzemdoki elõtt.Az iskolai, munkahelyi alkalmassághoz az intim résznek semmi köze, ha csak nem olyan szakmába dolgozol ahol arra a testrészedre van szükség. A nõk is maguk döntik el mikor és kihez egyáltalán mennek e nõdokihoz, a férfiaknál meg olyan kicsi a szám, hogy nem is említem.
A kérdező hozzászólása: Hétvége fele majd még ránézek és kíváncsi leszek jön válasz. Egyet nem értek de nagyon sok minden van amit nem tesz meg egy felnõtt akkor hogyan várja(egészségügyre gondolok)hogy megtegye azt a kamasz? Még egy gondolat jövõ hétig , van több barátom(vegyesen) akiknek volt szintén negatív tapasztaltuk és emiatt valóban nem mennek orvoshoz, csak ha már muszály.:Ha így vesszük akkor nagyon jó a módszer ami most megy, sokat elértek nem?.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Még egy utolsó gondolat most gondoljatok bele hány kamaszlány de már ilyen 12 éves is írt hogy le kell e venni a melltartót, topot mert már az kínos számára(hány ilyen kérdés van) akkor ha még tovább mennének vizsgálatilag az milyen lesz neki/nekik, hiába fog bárki beszélgetni vele(sajnos kétlem hogy fog vele errõl beszélgetni a szülõ, hiszen mindenki itt írja le hogy neki ez kínos és nem tud kivel beszélni nem értik meg, pedig anyunak vagy apunak sem volt ilyen az idejébe, vagy mi lesz, mi fog történi)vagy hány kis srác van, hogy oda írja ne hurrogják le de mi van ha megtagadja, nem szeretné ahogy egy csomóan nem.Az okosok akik meg erõltetnék azok odaírják tuti kicsi van, vagy beteg, hát az öcsém sem akarta és az osztálytársai sem, de õ volt aki ki is merte mondani és nem csak a gép elõtt mert kérdezni és szólni, nem magába folytotta csak a frusztrációját(mint ahogyan sokan, hiszen ha szól a szülõnek, már ha mer szólni azzal elüti jaj már orvos, pedig fiatalként a szülõje ne m is tapasztalta ezt meg, ezzel a jaj márra elütni durva, igen sokat törödik a gyerek érzésével ha ezzel elüti az egészet), és neki sem volt baja semmilyen téren, a csaj sem azért nem akarja a melltartót levenni mert kicsi a melle, vagy furcsa lenne.Hány ilyen kérdés van, el kellene gondolkodni hogy milyen sok fiatalt zavar, soknak igen rossz érzés. Szerintem akkor is kell egy határ mi az amit megcsinálhat az orvos és mi az amihez már a szülõ beleegyezésése kell és a fiatalé kelljen.Sok kis kamasz már a szülõje elõtt sem akar levetkõzni, mert már az is ciki, akkor más ember elõtt a legintimebb részt mutogatni milyen ciki.
semmi baj nincs az alapos orvosi vizsgálattal, történjen bármilyen korban. A lényeg, hogy az orvoson kívül max. az asszisztens legyen jelen, és ne osztálytársak vagy kollégák. Szigorúan egyesével történjen! Teljesen elfogadható szerintem, ha a fiúknak alsónadrágra, a lányoknak pedig bugyira-melltartóra vagy éppen bugyira kell vetkõzni. Az orvos igenis vizsgáljon tetõtõl talpig, amibe a fiúknál a herék áttapintása és a bõr hátrahúzása is beletartozik. Lányoknál is bele kellene, hogy tartozzon a mellek áttapintása, illetve mivel orvosi vizsgálatról van szó (és nem valami perverzkedésrõl), a szeméremajkak enyhe szétnyitása. 25/L
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 25/L Abban igazad van hogy orvos és asszisztens valamint beteg legyen bennt, de az asszisztensnek sem kell igen intim vizsgálatokat látnia, nem hiába van hogy sokan magánorvoshoz mennek.Ebben igazat adok részben. De abban meg nem, hogy olyan vizsgálatoknál is már alsónemûbe legyél amihez még vetkõzni sem kellene.Abban meg fõleg nem értek egyet, hogy diáklányoknál a nemiszerveket nézzék, ha valaki mint szülõ meg akarja vizsgáltatni a gyereket akkor ott van elõtte a lehetõség, de akárkire sem fiú, sem lány gyereket nem bíznák rá. Kíváncsi lennék hány diáklány támogatná a te elkézelésedet hogy ezentúl vizsgálgassák õket odalennt is, de ebbõl kiindulva kíváncsi lennék hány felnõttnek tetszene ha ezt a munkahelyi orvosuk is elvégezné.A diák úgymond a suliba dolgozik, a felnõtt meg a munkahelyén. A másik nem értek veled egyet abban sem hogy elfogadható az alsónemûre vetkõzés orvosnál, szerintem bár lehet én értettem fére az írásodat, de bõvel elég lenne már bennt a vizsgálóba levetkõzni(nem a várakozóba egy tucat másik ember elõtt és a hidegben percekig idõzni, persze ne nagykabátba menjen be az illetõ, nadrág, cipõ és poló, azokat bennt is gyorsan le lehet majd kapni) és olyan vizsgálatoknál ahol nem kell vetkõzni ott meg fölösleges a vetkõzés, tehát elõbb azokat elvégezni, . Itt egy lényeges kérdés feléd: De ahogy írod bár fére is lehet érteni, mert annyira nem fejtetted ki ezt(tehát hogyan is képzeled el az egész helyzetet, a vizsgálat menetét, azt hogyan kellene a szobának kialakítva lennie a diszkréció miatt), azért nem értek egyet az alsónemûre vetkõzéssel mert gyakorlatilag ha elvétgezték az alapvizsgálatot ne ötözhess fel a fiatal, hanem még az utolsó ruhanemûjét is vegye le és telejsen meztelelenül nézegessen odalennt?Vagy mire gondoltál, hogyan képzelted el? Azért az elég abszurd hogy pucéron feküdjön fel az ágyra és terpeszen be!!!Ez elég pervezz vizsgálati mód elsõ hangzásra!!!(még rendes nõgyógyászati szûrésen sem találkozni ilyennek, hanem beszélgetsz ott is dokival, majd vizsgálóba átmész, sokszor ez el van különítve, vagy függöny segít a diszkréció, és intimitásban és csak alul vetkõzöl le, utána fel lehet öltözni) Vagy hogyan gondoltad az egészet? Egyáltalán hány évesekre gondtoltál te most? Mert egy 12-14(de sokszor 16-18 éves sem tud semmit a szúûrésrõl és nincs kivel beszélnie errõl, mert az interneten érdeklõdik hogy ugyan már mondja neki el valaki hogy mi is zajlódik, modja már el mi és hogyan történik) éves kamasznál aki még tegyük fel nem rossz életû, tehát akár azt sem tudja mit csinál egy nõgyógyász nem hiszen hogy felvilágosítás nélkül anélkül hogy az anyjával beszélt volna errõl és tudná mi is fog történi a lába között kellene bárkinek is kotorásznia. Azért oké hogy te azt gondolod hogy orvos az orvos, de orvos és orvos és vizsgálat és vizsgálat között igen nagy a különbség.Azért én akárkire nem bíznám a gyereket ilyen vizsgálatnál, kiskorút meg már hogyan.
A kérdező hozzászólása: Alapos orvosi vizsgálattal igen nagy baj lehet, ha azt túl korán végzik, ha már a kislányok nemiszervének vizsgálatát hoztad fel kedves 25/L! Nem hiszen hogy egy általános iskolás felsõs lányt vagy még fiatalabbat alsóst az anyuka beleegyzése nélkül meg szabadna vizsgálni alul. Ovis kis gyerekeket, vagy kis fiúkat is 6-7 éves korban ha a kukacot akarják megnézni hogy minden oké, csak a szülõ mellett szabadna megvizsgálni, lehetõleg házi orvossal akit a gyerek már ismert, lássa a szülõ hogy minden rendben megy, a saját gyerekorvosukkal.Egy kisgyerek vagy kis kamasz néha azt sem tudja mi történik vele.Azért óvatosan. Nagy baj van ha a gyerek nincs felvilágosítva, ha eleve gátlásos, ha egy nagyon kínos helyzetbe hozzák, ha nincs kellõ diszkréció és az orvos csak gyorsan le akarja zavarn i õket és azzal kezdi mindent vegyen le szinte.Nagyon komoly lelki gondokat is okozhat benne.ha nem így lenne akkor nem kérdezgetnék olyan sokan jaj mi lesz indulj már ki ebbõl. Hogyan mondhasz ilyet hogy nincs baj az alapos vizsgálattal kortól függetlenül? Azért nem egy vizsgálat van amit el kell magyarázni egy gyereknek.Kiskamsz lányok nem szeretnének pl-ul férfi orvos elõtt vetkõzni.Nagyon sok tényezõ és kérdés van amikre oda kell figyelni, mert a gyerek nem csak testileg lehet beteg úgye bár. Egy gátlásos gyereket még gátlásosabbá lehet tenni, orvos kerülõvé, fóbiássá.
Nekünk mindig egymás elõtt kellett pucérra vetkõzni.(fiú) bent gatya le és minden vizsgálat pucéran. Amikor fekve hasat tapintott akkor felhúzta a bõrt.(mindenki elõtt)
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 8/10 83%-os! Elolvastam a korábbi válaszaidat is, de a nemifejlettség vizsgálatával nem tudnak sok mindent megállapítani, csak jó kellemtelen helyzetbe hozni a kamaszokat és hogy mért is itt leírom: 1. sok kamasz legyen fiú vagy lány borotválja magát alul, tehát nincs szõrzete mert leborotválta és mondani bármit lehet, ahhoz ha nem borotválja le a szõrzetet ahhoz sem kellene levetni az alsónemût elég lenne csak kicsit lejebb tolni, amit meg nem tartanak be az orvosok, hanem mindent levetetnek, ami megalázó 2. vannak korán és késõn érõk is, nemileg tudtommal mindkét nemnél 16 éves kor az amikorra nemileg éretté kellene vália egy fiatalnak, ha ránézel a gyerekre alul semmibe még nem tudod hogy menstruál vagy van spermája netán.Ezt így nem lehet megállapítani.Van aki fiúknál normál esetben 12-13 évesen már szõrzettel rendelkezik és vannak késõn érõk, akik csak 14-15 évesen szõrõsek, ahogy lányoknál 10 évesen már simán lehet szõrezted. 3.Lányoknál van aki 8-10 évesen már mellesedik, valaki meg csak 14-15 évesen, tehát itt is van korán és késõnérõség és alapból felnõtteknél is van kis és nagy mellûség. 4.Azért írtam meztelen vizsgálatokról mert iskolába ha végig olvasol jó pár ehhez hasonló kérédést akkor mit is írnak le, hogy alsónemûbe kell az orvos elé menniük, TEHÁT a vetkõzõbe már így kell hosszú percekig lenni és így végzik el az alap vizsgálatot, szem, vérnyomás, magasság, súly, lúdtalp, hallás esetleg, jó párhoz nem kellene melltartóba-bugyiba, vagy boxerba végig állva zajlódnia és ha rá kerül a sor, tehát meghallgatják a szívet melltartó levétele lányoknál, tehát marad a bugyi és ha mást is akar az orvos akkor a bugyit levéve TETÁT csupasz cicibe kell az ágyra felfeküdni, aliasz pucéron.Fiúknál szintén mivel felül nincs semmi ezért ha lehúzatják akkor ott is ez a helyzet. Egy iskolásnál sem várta meg az orvos hogy alapvizsgálat után a gyerek felölözhessen az elvárhó módon, tehát felül, holott fél perc hogy egy lánynak ne legyen megalázó, de akár egy fiúnak is, mert nem hiszen egy nagyon kövér, vagy drámaian gizda gyerek szeretne félmeztelenül ácsorogni és úgy kerüljön esetleg erre sor, már ha a fiatal beleegyezik, a szülõ sem kapott tájékoztatást a vizsgálatról. Egy fiatal lány sem írt errõl, hogy megvárták volna hogy felül felvegyen valamit, hanem ilyen megalázó helyzetbe kellett átesnie rajta, volt akinek úgyhogy még más lány is jelen volt, vagy több orvos is , akik a vizsgálatba nem vettek részt, de mindent végig néztek, bocs de mi ez ha nem a megalázás eszköze éppenséggel? á (elmondanám volt olyan csaj (és most is vannak az tuti) nem egy a suliba aki a többiek elõtt sosem vetkõzõtt le, hanem tesi polóba jött már, vagy mindig trikóba volt, de eleve sosem úgy vetkõztünk tesin hogy alsónemûre vetkõzõl és utána veszed fel tesi cuccod, hanem felsõt levetted akkor felsõt fel, ha gatyát le akkor másik fel.TEH ÁT még azt sem lehet mondani mint ha tesin lennél úgy kell elképzelni)
A kérdező hozzászólása: 9/9 köszi a megértést.
Bocsi, véletlen elküldtem. Szóval elvártam volna némi diszkréciót már akkor is, de hát ez volt:D Hál' istennek azért túl mély nyomot nem hagyott bennem a dolog, nem lettem lelkibeteg. De ennek ellenére nem tartom helyesnek az egymás elõtt történû kikérdezést és vizsgálást. 23/L
Nálunk védõnõ vizsgált mindig, csak 9.-ben nézett ránk az iskolaorvos, de az is ilyen 2 perces vizsgálat volt. Csak hallás-látásvizsgálat (betûk távolról+babkönyv), vérnyomásmérés, testsúly és magasság mérés volt. Plusz kérdezte volt-e csonttörés, mûtét vagy szednem kell-e rendszeresen gyógyszert, allergiám van-e. Ezeket a vizsgálatokat senki nem tagadta meg az osztályból. Általános iskolába az iskolaorvos vizsgált meg mindig, de 3 éven keresztül minden vizsgálat után elküldött valami szívvizsgálatra, de sose volt semmi bajom. Így ha lett volna ilyen vizsgálat a gimibe is, akkor biztos hogy "megtagadom".
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 23/L de akkor mégis csak kellemetlen volt, mert emlékszel rá, hiába mondod hogy nem. Lenne pár kérdésem hozzád: 1, DE mért gondolod hogy a nemiszervek vizsgálata bele kell hogy tartozon ha nálad nem tartozott bele? 2.És szerinted te mit éreztél volna ha veled történik?Vagy a többi tini lánnyal, más érzésébe nem láthatunk bele, és hogy mi marad meg benne mélyen, és ha mert fiúknál nem hívnak féfri dokit, hát hozzátok meg tini fejjel férfit hívtak volna milyen lett volna? Végülis meztelenül vizsgálják õket a végén, nem szakorvos vizsgálja és más még ha asszisztens is van bennt. 3, Mért helyén való szerinted a meztelen vizsgálat, a nemiszerv vizsgálatára való kényszer hatás tiniknél, nem szakorvosnál, mint iskolai vizsgálat? 4, Ha tininél szerintem helyénvaló akkor felnõttnél mért is nem az?
A kérdező hozzászólása: Na a lényeg mért helyén való hogy tini fiúkat, lányokat meztelenül vizsgáljanak mint iskolai vizsgálat, hogy a nemiszervüket nézzék akaratuk ellenére?És ne dönthessen a saját teste felett?Honnan tudod hogy másban milyen érzés marad meg? Korábban szinte sosem lehetet ezt tapasztalni ami most megy. Nem az kellene hogy meghatározzák hogy ez alapvizsgálat kell hogy legyen és innentõl fogva lehet választani hogy elvégezteti az illetõ vagy sem.Felvilágosítás az valóban nincs.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Csak azért lettem ennyi kérdésem, mert ha tiniként valami nagyon ciki ér akkor nyugodj meg ha késõbb valami lesz ugyanúgy nem fogsz elmenni orvoshoz, csak ha már nagy a baj és fáj, és az kényszerít rá, mert elég volt egy számodra megalázó helyzetet megélni. Nem az lenne a hasznos hogy tud mikre kell oda figyelni, mikkel lehet megelõzni betegségeket vagy hogyan is kell tisztálkodni rendesen, mert hallottam errõl is hogy nincs valaki ezzel tisztába.Nem az lenne a jó ha bizalom épülhetne ki, mert szerintem ha valaki kényszerítve érzi magát és úgy él át kellemetlen helyzetet akkor nem fog kiépülni.Kérdésekkel is sok mindent meg lehet állapítani. Fiúkra visszatérve meg vannak olyan betegségek amik nem éppen tini korban alakulnak ki, hererákra azt mondják 20 éves kor körül nagyobb az esély, akkor most fiatal felnõtteket is mint munkahelyi vizsgálat rá kell kényszeûríteni, hiszen tiniknél szerinted igen.
A kérdező hozzászólása: Gondolj bele sok tini lány, ill jobban mondva fiatal felnõtt nem mer nõgyógyászhoz sem elmenni, de idõsebbek sem és a baj ott van hogy gyakorlatilag nem tudnak semmit hogy mi és hogyan is zajlik, interneten kell nekik utána nézni mire is számítsanak, nagyon soknak igen kellemetlen éléményei lesznek, maradnak az elsõ alkalomnál is. És ott a baj, hogy nem vizsgálni kell azonnal, ész nélkül hanem akár fiúk/férfiak, nõk/lányokról legyen szó információ kellene hogy mire számítsanak, nincs esély rá hogy megismerkedjenek, hogy kérdéseik legyenek.NIncs esély arra hogy csak beszélgethessenek elõször az orvossal, kérdezhessenek sem fiatalként, sem fiatal felnõttként sem.Ez elég nagy baj.MIndenki ehhez hasonló oldalokon keress infot hogy mire számítson.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Te elolvasod egyltalán azt, ímit a másik ír, vagy csak a saját gondolataidat hajtod? Mert úgy látom, hogy a második verzió.... Nézzük sorba: "de akkor mégis csak kellemetlen volt, mert emlékszel rá, hiába mondod hogy nem" Igen, kellemetlen volt, de ezt leírtam, csak el kellett volna olvasnod. Azt mondtam emellett, hogy nem lettem lelkibeteg, azaz nem sírtam/sírok át éjszakákat miatta, nincsen rémálmaim, nincs emiatt orvosfóbiám és a nemi életem sem lett szörnyû miatta vagy bármi egyéb. "DE mért gondolod hogy a nemiszervek vizsgálata bele kell hogy tartozon ha nálad nem tartozott bele?" Azért, mert lényeges. Ha anno kicsit alaposabb vizsgálatban van részem, hamarabb is rá lehetett volna jönni olyan problémára, amivel végül 17-18 évesen jutottam el orvoshoz. A nemi érettség vizsgálata lényeges, mert sajnos vannak olyanok akiknek vmi betegséget jelez a túl korai/túl késõi serdülés, azonban a szülõk ezzel nem feltétlenül vannak tisztában. Az iskolai szûrõvizsgálat célja lenne ezeknek a gyerekeknek is a kiszûrése és szakorvoshoz irányítása. Mint mondtam, nem komplett nõgyógyászati vizsgálatot kell végezni hüvelyi feltárással meg mindennel együtt, egyszerûen kikérdezni a gyereket és belenézni a bugyijába. Még csak le sem kell hozzá vetkõztetni teljesen. Fiúk esetén meg: nézz szét az oldalon, hányan fiatal panaszkodik arra, hogy fitymaszûkületre utaló tünetei vannak. Ha idõben észrevenné vki, akkor hamarabb és esetleg könnyebben megoldható lenne a gond. "És szerinted te mit éreztél volna ha veled történik?" Nyilván kellemetlen lett volna akkor is, ahogy most is az pl. orvoshoz. De ha ELÕTTE megfelelõen felvilágosítanak arról, hogy pontosan mit fognak csinálni, hogyan és MIÉRT, akkor talán a 15 éves kis fejemmel is felfogtam volna, hogy bár kellemetlen, szükséges dolog és kész. Ha meg nem, akkor meg tudtam volna beszélni anyámmal, hogy vigyen el másik dokihoz. "Vagy a többi tini lánnyal, más érzésébe nem láthatunk bele, és hogy mi marad meg benne mélyen, és ha mert fiúknál nem hívnak féfri dokit, hát hozzátok meg tini fejjel férfit hívtak volna milyen lett volna? " Írtam, hogy mind a szülõket, mind a diákokat fel kellene a vizsgálat elõtt világosítani. Nyilván a szülõ eldöntheti, hogy mit tehetnek meg a gyerekével és mit nem. Egy szülõ meg nyilván bevonja a kérdésbe a gyerekét is. Innentõl kezdve megint csak nem értem a problémát. Ha vkinek annyira nem tetszik a suliorvos, akkor el lehet menni máshoz, ennyi. "Végülis meztelenül vizsgálják õket a végén, nem szakorvos vizsgálja és más még ha asszisztens is van bennt." Miért kellene meztelenül vizsgálni? Nõgyógyásznál sem kell meztelenre vetkõzni. Elég egyszerre vagy alul vagy felül, aztán öltözni és a másik oldalról levetkõzni. Az asszisztensnek meg pont azért is kell bent lennie, hogy ne történhessen visszaélés. Ha nem lenne benn asszisztens, akkor meg az lenne az emberek baja...Ez a tipikus van rajta sapka vagy nincs rajta sapka effektus. "Mért helyén való szerinted a meztelen vizsgálat, a nemiszerv vizsgálatára való kényszer hatás tiniknél, nem szakorvosnál, mint iskolai vizsgálat? " A meztelen vizsgálat témát lásd feljebb. A másik: milyen kényszerrõl beszélsz? Írtam olyat vhol, hogy minden gyereket le kell fogni, és akár erõszakkal is megvizsgálni? Jah, tényleg nem. Milyen érdekes.... Nyilván ha elõtte van felvilágosítás és szülõi beleegyezés (amit ismétlem, értelmes szülõ megbeszél a gyerekével), akkor az baromira nem kényszer. Sõt, a gyerek még ott a vizsgálatkor is megtagadhatja, nem fogja senki lefogni és lekötözni. Egyszerûen bejegyzik, hogy megtagadta, és megkérik a szülõt, hogy másik dokitól szerezzen igazolást, hogy a szükséges szûrõvizsgálatokat elvégezték a gyermeken. "Ha tininél szerintem helyénvaló akkor felnõttnél mért is nem az?" Nekem is el kell mennem tüdõszûrõre. Sõt, szifiliszre is vizsgáltak. Ennyi erõvel elkezdhetnék siránkozni, hogy mennyire baromira ciki volt, mert a laboros biztos azt hitte, hogy b.....szok fûvel-fával. Bizonyos szakmáknál pedig még méhnyakrákszûrõ eredményt is kérnek. Mellékesen megjegyzem, hogy azt is támogatnám, hogy minden munkáltató küldje el a dolgozóit 3 évente rákszûrésre. Talán akkor nem lennék élvonalban a méhnyakrákban elhalálozottak száma alapján. Szóval bizony, a felnõtteknél is vannak kötelezõ vizsgálatok.
Az a baj, hogy nem is akarják elmagyarázni, mire kellenek a vizsgálatok és miért fontosak. Már a 90es években se veszõdtek ezzel. Emiatt vizsgálatokat, oltásokat bojkottáltak sokan. Nyilván bármi intim szûrés/beavatkozás csak intim környezetben elfogadható. Nem értettem pl, hogy a középiskolában miért van vizeletvizsgálat egy olyan helyen, ahová belátott a rettentõ ursula, ahogy vizeltünk. Meg miért kell oltás közben még 5 kamaszfiúnak a szûk rendelõben a fülembe nyeríteni. Ma meg már sokkal érzékenyebbek az emberek fiatalon, úgy biztosan nem lehet a vizsgálatok fontosságát hitelesen hangsúlyozni, hogy "nem kívánságmûsor", hát még jó, hogy ellenállnak, fõleg a vetkõzõs számoknak. Mit várnak? Nekem a fogászat is horror volt. Nekem ne turkáljon a számban egy olyan valaki, akinek idegbetegsége van, mert megállás nélkül ordítanak a folyósón a többiek és ettõl remeg a keze, hát ne már. Tök jogos a kérdezõ felvetése és célzott kérdése. Olyanok meg ne osztogassák a jótanácsokat itt, akik már 20éve a kényelmes magánrendelésekre járnak és nem vihog rajtuk egyik iskolatárs se, hogy milyen pocakja, lábszõre, allergiája, vagy szétmûtött pénisze van. Könnyû itt megmondani a frankót, de nem hiteles. Akik itt kérdeznek, érdeklõdnek, pont azokat nem kellene oltogatni, mert õk jó úton vannak, érdekli õket az egészségük, ezért olvasnak meg írnak ide. De az elfogadhatatlan, hogy akár alsónemûben kelljen várakozni nagyobb gyerekeknek, kamaszoknak, mint valami afrikai rendelõben, csak, hogy "halaggyunkmá".
A kérdező hozzászólása: Jó szemét egy doki volt, az õt vizsgáltatnám meg a munkatársai elõtt.Jó bunk'ó volt ha alap vizsgálatokat is így végzett el, magasság, súly méréshez, vérnyomás méréshez sincs erre szükség stb. A szüleitek tudtak róla?Senki nem szólt miatta hogy ez nem helyênvaló? Mért hagytátok? Milyen nemû volt az orvos?

Mi az a kardiológiai vizsgálat? Mit vizsgálnak és mivel?

Legjobb válasz: Szív és érrendszer. Ultrahang legtöbbször.

Szív és érrendszer. Ultrahang legtöbbször.
Általában kikopogtatják a szívtompulatot, meghallgatják a szívhangokat. Készítenek EKG-t, szívultrahangot. Ez az alap.

Mi az a teljes fizikális vizsgálat iskolásoknál? Mit vizsgálnak?

Mert mi alsónem?nél tovább biztos nem fogunk levetk?zni.Ha a szüleink támogatnak,akkor nincs következménye ennek?

Legjobb válasz: gerinc lúdtalp testtartás. Mit gondoltál urológia/nõgyógyászat

gerinc lúdtalp testtartás. Mit gondoltál urológia/nõgyógyászat
A kérdező hozzászólása: Igen, mert hallottam a fiúknál sok helyen van, meg lányoknál is hallottam hogy megnézhetik nekik is, persze nem vesznek mintát, de akkor is.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy lehúzatatják a lányokkal is az tangát, mert hallottam errõl, meg hogy megnyomkodták valahol a mellet is.De amit te írtál az érthetõ.
Fiúknál megnézik a fütyit is. Lánynál, nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon undorító tõlük.Ehhez nincs joguk, szerintem nem szabadna, nem tudom mit képzelnek.Hogy képzelik, hogy a nemiszerveket nézegetik, semmi közük hozzá, undorító és igen sértõ.Mi osztályunk biztos nem fogja engedni.
Dehogynem engeditek! Mi nem tiltakoztunk, pedig egy banya volt. Fõleg ha valami jó csaj lesz!
A kérdező hozzászólása: Nekük van hangunk és ha azt mondjuk nem akkor nem, ezt nem az össze vizsgálatra értem, de ez komoly.Már értünk ez közös erõvel sok mindent, nem tudtak mit csilálni.Most milyen gyökér aki nem mer tenni semmit, mindent hagy!Meg megnéztük a nemiszerv vizsgálat és mell az nem kötelezõ, meg más vizsgálat sem igaziból, szóval ezek kizártak.Nem leszünk csicskák, hogy mindent hagyjunk, nem vagyunk csak hangemberek, mert aki itt mindent hagy, az az.Az osztályunknak van híre a suliba.Ez nem duma.Lehet lesz megint egy rendkívüli szülõi, de errõl ismert a mi osztályunk.A többi vizsgálatot csinálják, de azt is külön.Körbe néztünk a témában.
Régebben nekünk is volt, aztán egy vizsgálóasztalra is fel kellett feküdni.... bugyi nélkül!? Már szinte sírtam, annyira rossz volt.... nem kellett terpeszteni meg ilyenek, nem fogta meg... de annyira zavart, hogy nézte... :( ://

Mi az az izotópiás vizsgálat?

Szerdán megyek ilyen vizsgálatra, mert magas a Calcium szint a véremben. Azt olvastam,hogy ez daganatos betegekre jellemz?. Akkor lehet daganatom van?

Legjobb válasz: Az izotópvizsgálat során parányi méretû radioaktív részecskéket (izotóp) fecskendeznek a vénába. (Ez kisebb sugáradagot jelent, mint a legtöbb röntgenfelvétel) Ez egy kontrasztanyag egyébként, és ennek segítségével tudják megállapítani, hogy van e valamilyen elváltozás, göb vagy daganat. Persze többféle vizsgálat van. Nem mindegy mit néznek: a pajzsmirigyet, vagy szivet, a veséket...

Az izotópvizsgálat során parányi méretû radioaktív részecskéket (izotóp) fecskendeznek a vénába. (Ez kisebb sugáradagot jelent, mint a legtöbb röntgenfelvétel) Ez egy kontrasztanyag egyébként, és ennek segítségével tudják megállapítani, hogy van e valamilyen elváltozás, göb vagy daganat. Persze többféle vizsgálat van. Nem mindegy mit néznek: a pajzsmirigyet, vagy szivet, a veséket...

Mi az az nst vizsgálat? Nekem mikor kell mennem, ha 16 hetes vagyok? Hogy vizsgálnak meg?

Legjobb válasz: Ugyan még nem tartok ott, úgyhogy az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, de az nst a terhesség utolsó pár hetében van, a baba szívhangját nézik. Neked még 16 hetesen egy kicsit messze van. 22 hetes kismama.

Ugyan még nem tartok ott, úgyhogy az utolsó kérdésedre nem tudom a választ, de az nst a terhesség utolsó pár hetében van, a baba szívhangját nézik. Neked még 16 hetesen egy kicsit messze van. 22 hetes kismama.
NST (non-stressz-teszt): a terhes nyugalmi állapotában végzett cardiotokográfos (CTG) vizsgálat, amelyben a magzatmozgást, illetve spontán méhösszehúzódást követõ szívmûködés-változásokból lehet következtetni a magzat méhen belüli állapotára. Általában 36.terhességi héttõl végzik hetente, majd a 38.hét után hetente 2-szer. A pocakodra tesznek egy kis tappancsot, érzékelõt, s azzal figyelik és rögzítik a baba szívmûködését. Te is hallod a kis szívét, nagyon jó élmény!
Nagyjából és magyarul úgy néz ki, hogy rádszíjaznak egy érzékelõt, ami a baba szívhangját, pontosabban a pulzusát méri. Minden mozgásnál megnõ a pulzusszáma. Ennyi a lényege. És tényleg nagyon jó élmény. Nálunk már a 34. héttõl végzik. Neked addig még bõven van idõd, de egy jó tanácsot tudok adni: tapasztald ki, hogy mire "figyel fel" a leginkább a babád, mire mozog intenzíven. Velem mindig ott van a párom, mert a mi kisfiunk csak az õ hangjára és kérésére hajlandó azt csinálni, amit kell. :) 38 hetes kismama

Milyen az endokrinológiai vizsgálat? Mi a vizsgálat folyamata?

endokrinológia

Legjobb válasz: http://www.weborvos.hu/orvos_valaszol/milyen_endokrinologiai..

Vérvétel, súly/magasság mérés, kitapogatja a nyirokcsomókat és megnézi a hasadat. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.És azt lehet tudni, hogy az eredmény mikorra várható?
A vérvétel eredménye általában 1 héten belül várható. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!