Találatok a következő kifejezésre: Mi az url-cím (13 db)

Mit jelent az URL cím?

Van egy oldalam, amit a hupont.hu -n csináltam, és az oldalra szeretnék képet feltölteni és a kép URL címét kéri... De mi az????

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy egy képnek legyen URL címe, elõször fel kell tölteni egy képfeltöltõ oldalra. Pl.http://kepkezelo.com/ Ide feltöltöd a kívánt képet és az URL-t bemásolod oda ahova szeretnéd. Fog az menni, csak próbáld ki.

Ahhoz, hogy egy képnek legyen URL címe, elõször fel kell tölteni egy képfeltöltõ oldalra. Pl.http://kepkezelo.com/ Ide feltöltöd a kívánt képet és az URL-t bemásolod oda ahova szeretnéd. Fog az menni, csak próbáld ki.
http://kepkezelo.com/images/qwf6lsqy5q51oin04gzr.jpg A két jelzett közül, amelyik mûködik. Na Az az URL.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. :)

Mi az az url-cím?

Legjobb válasz: A elõzõ válasz helyes... Informatikai lag meg fogalmazva: Az URL, vagy uniform resource locator, egy fájl Internet címe UNIFORM RESOURCE LOCATOR = url

A elõzõ válasz helyes... Informatikai lag meg fogalmazva: Az URL, vagy uniform resource locator, egy fájl Internet címe UNIFORM RESOURCE LOCATOR = url

Mi az az URL cím?

Legjobb válasz: Nem írom le, itt olvasd el ami érdekel :) http://hu.wikipedia.org/wiki/URL

Nem írom le, itt olvasd el ami érdekel :) http://hu.wikipedia.org/wiki/URL
A kérdező hozzászólása: köszönöm !


A webcím és az URL cím ugyan az? Ha nem akkor miben különböznek? Milyen a felépítésük?

Köszi el?re :D

Legjobb válasz: "A webcím, más néven URL" http://hu.wikipedia.org/wiki/Webc%C3%ADm google.hu használatát bünteti a vallásod?

"A webcím, más néven URL" http://hu.wikipedia.org/wiki/Webc%C3%ADm google.hu használatát bünteti a vallásod?
ami ezektõl különbözik az az ftp
A kérdező hozzászólása: köszi :) am én is megtaláltam wikipedian csak biztosra akartam menni :)
Sinclair ZX, loptam a beszólásod! Bocsi, de muszáj :D

Az URL címben a . Php után írt szöveg mit jelent?

Szóval gyakran látom weboldalaknál, hogy az URL címben a .php után oda van írva egy ? (kérdőjel), és utána még tovább van írva a php kód. Például:

Legjobb válasz: Ezek a GET paraméterek.

Ezek a GET paraméterek.
"A weblapkészítés alapjaihoz értek (html, css, java, php-sql), csak az ilyeneket még nem." Vagy is csak a dinamikus weblapok alapjaihoz nem... xÐ A .php után ? -jeltõl a # -ig vagy a végéig GET paraméterek vannak. Ez az egyik legalapvetõbb adattovábbítási módja klienstõl -> szerver irányába. Ezt utána a szerver oldalon egy $_GET szuper globális tömbbõl lehet kinyerni az adatait. "?token=328146ad" => $_GET['token'] = '328146ad' A 'token' -t pedig valamilyen ideiglenes jel/kulcs pl. egy mûvelet végrehajtásához.
Igen, azok a válaszok a humor kategóriába elmennek (fõleg az elsõ). :D A 3. és 4. (fõleg 4.) viszont nagyon hasznos válasz, az a válasz a kérdésedre!
A GET metódus paraméterei 'név=érték' formában. Legegyszerûbb példa, egy sima ûrlap adatait GET metódussal, akkor megjelennek az url-ben a küldött inputok nevei, és a beállított értékei. Pl.: <form name='urlap' method='get' action=''> <input name='szoveg1' value='42'> <input type='submit' name='oke' > </form> A gomb megnyomása után az urled ".../index.php?szoveg1=42&oke=kuldes" lesz (vagy valami hasonló, ha meg nem változtatod a számokat az inputban...)
Az #1 (és gondolom #2) humoristának üzenném, hogy ez nem a standup comedy részleg :) De azért vicces volt... :D
A globális változók használata alap a php-ben, ennek alapján ez a mondat: "A weblapkészítés alapjaihoz értek (html, css, java, php-sql), csak az ilyeneket még nem." kb olyan mintha én azt mondanám, értek a filmrendezéshez, mert már vagy tízszer voltam moziban :)
mármint ha pl úgy van, hogy: valami.hu/index.php?menu=teszt általában while ciklus megy végig az adatbázison addig futva amég talál rekordod így listázza ki a menüpontokat, majd amikor te valamelyikre rákattintasz akkor így fog látszódni az url sávban.
Nem statikus menü hanem dinamikus azaz az adatbázisból olvassa ki.
A kérdező hozzászólása: Remek, ennyi válasz után már teljesen megértettem! :) Amikor azt írtam: "A weblapkészítés alapjaihoz értek (html, css, java, php-sql), csak az ilyeneket még nem." => Ez alatt azt értem, hogy a dinamikus webfejlesztésben még kezdõ vagyok, a bonyolultabb dolgokat is inkább Javascripttel oldom meg, de mindig sikerül. A php-t pedig csak MySQL adatbázissaal végzendõ mûveletekhez használom. Utolsó szóval is köszönöm! :)

Miben különbözik az URL-cím és a domain-név?

Bocs, de az én id?mben még nem tanítottak számítástechnikát.

Mi az a "URL" cím és hol találom meg, hogyan tudom beszerkeszteni?

Mozilla Firefox-ot használok,blogomba szeretnék képet beszerkeszteni netrõl,de nem tudom mi az a "URL" cím amit kér se azt hogy hol van.

Legjobb válasz: Az url cím, amit beírsz a böngészõbe pl. google.com... vagy facebook.com/xyuser

Az url cím, amit beírsz a böngészõbe pl. google.com... vagy facebook.com/xyuser
Hogy érthetõbb legyen: Találsz egy képet a neten, megnézed a forrását, és azt hasonlóképpen tudod majd belinkelni: http://kepforrasa.hu/kepek/ezazakep.jpg
ha a neten van egy kép, és te erre jobb egérrel rákattintasz, majd A kép címének másolása , ekkor megvan neked a kép URL-je , címe,

Miért nem tudok a blogomra (blogspot) beilleszteni facebook Like boxot, hogy az facebook oldalát is lájkolhassák? Mikor kéri a hozzáadni kívánt URl címet, folyton azt írja ki hogy sérült, arra a kódra amit a Facebook kiad.

Legjobb válasz: Valószínûleg mert rosszul csinálod. 1. Modul hozzáadása 2. HTML/JavaScript modult kiválasztod 3. Bemásolod az összes részét a kódnak 4. Mentés Már kész is. Sikerül? Írj privátban.

Valószínûleg mert rosszul csinálod. 1. Modul hozzáadása 2. HTML/JavaScript modult kiválasztod 3. Bemásolod az összes részét a kódnak 4. Mentés Már kész is. Sikerül? Írj privátban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!