Találatok a következő kifejezésre: Mi az toxoplazma Van (3 db)

Mi az a toxoplazma? Van tünete?

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm a válaszodat. Hányadik hétben vizsgálják erre a kismamákat?

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat. Hányadik hétben vizsgálják erre a kismamákat?
minél elõbb, annál jobb. De nekem külön kellett kérnem! Egyébként mosatlan zöldség, gyümölcstõl is meg lehet kapni, nem feltétlen csak állatoktól!

Szoktam főzni, ami azt jelenti, hogy sajnos nyers hússal is kell dolgoznom. A körömágyam gyakran be van gyulladva/sebes, mi az esély arra, hogy toxoplazma fertőzést kapok?

Legjobb válasz: Ha ennyitõl beteg lehetnél, akkor már kihalt volna az emberiség. Nekem is kellett terhesen fõzni, aztán mégsem lett semmi bajunk. A lényeg, hogy mindig moss kezet jó alaposan, ahogy már nincs a kezedben a nyers hús, húsos kézzel ne nyúlj a szádhoz, stb.

Ha ennyitõl beteg lehetnél, akkor már kihalt volna az emberiség. Nekem is kellett terhesen fõzni, aztán mégsem lett semmi bajunk. A lényeg, hogy mindig moss kezet jó alaposan, ahogy már nincs a kezedben a nyers hús, húsos kézzel ne nyúlj a szádhoz, stb.
Szia! Én viszont azt tanácsolnám, hogy azért legyél óvatos, a gyereked érdekében.Ha baja lessz, neked kell nézegetned, nem annak aki felelõtlenül tanácsot osztogat.Használj gumikesztyût, ha sebes a kezed, mert bejuthat fertõzés a véráramba. De úgy látom, kevesen tudják, hogy mit is okozhat, pl a toxoplazma.Igaz, hogy ritka, de nagyon sújyos fejlõdési rendellenességet okozhat.Magyarul fogyatékosságot, fõleg szellemit.Amit meg lehet elõzni óvatossággal, az szerintem ésszerûbb, mint keserûen beletörõdni, ha baj van. Boldog babavárást, minden jót.
Szia! Lehet kapni vékony mûanyag kesztyûket, majdnem olyan, mint a sebészi kesztyû! Szakácsként én is ezt használtam anno, mert kötelezõ volt a higienia miatt, ha hússal dolgozom most is ezt használom! Mellesleg itt az ideje, hogy a párod megtanuljon fõzni, bár lehet, hogy azzal nem jársz jobban!:-) Az én párom rengeteget segít! Kellemes babavárást!12 hetes kismama!

4 hónapos terhes vagyok és a véreredményemen ez van:Mit jelent az hogy a toxoplazma igG 80IU/ml?

Legjobb válasz: [link] Nem pötyögöm be végig, olvasd el. Ez egy fertõzés. Az értéket nem tudom értelmezni talán az orvosod megteszi. Macskád, állataid vannak? A terhes nõknél el szokták ezt a tesztet végezni mert az állatok közelében ez a fertõzés átmegy az emberen. Az egészséges ember nem lesz tõle beteg de kimutatható a vérben, hogy átesett a fertõzésen. Nem tudom, hogy ez az érték, mit jelent lehet semmit csak kimutatták, hogy átestél ezen is. Szerintem a baj lenne akkor már szolt volna a doki. Egyébként a vérvételi leleten a rossz eredmények mellett mindig van egy csillag. Meg ott a határérték is meg a kimutatott érték. Meg tudod nézni benne vagy-e vagy kevesebb/több-e az értéked.

[link] Nem pötyögöm be végig, olvasd el. Ez egy fertõzés. Az értéket nem tudom értelmezni talán az orvosod megteszi. Macskád, állataid vannak? A terhes nõknél el szokták ezt a tesztet végezni mert az állatok közelében ez a fertõzés átmegy az emberen. Az egészséges ember nem lesz tõle beteg de kimutatható a vérben, hogy átesett a fertõzésen. Nem tudom, hogy ez az érték, mit jelent lehet semmit csak kimutatták, hogy átestél ezen is. Szerintem a baj lenne akkor már szolt volna a doki. Egyébként a vérvételi leleten a rossz eredmények mellett mindig van egy csillag. Meg ott a határérték is meg a kimutatott érték. Meg tudod nézni benne vagy-e vagy kevesebb/több-e az értéked.
Írd le kérlek azt is, hogy az IgM-nek mi az értéke, mert a kettõnek együtt van jelentõssége. Én sajnos nagyon jól ismerem a dolgot, úgyhogy fogok tudni segíteni. :)
Ha az igg pozitív, az azt jelenti, hogy toxoplasma átvészeltséged van. Igm?
A kérdező hozzászólása: az igm negatív az iGg re volt ez a 80 írva
Ha az IgM-ed negatív, akkor te már korábban átestél ezen a fertõzésen. Ez jó hír, hiszen így már védett vagy!
Ez az érték egy régmúltban lezajlott fertõzést mutat, azt jelenti, hogy a szervezeted ellenanyagot termel toxoplasma gondii ellen. Nem jelent semmiféle bajt, sõt, még jó is. Súlyos bajt tud okozni, ha terhesen éri az embert a primer fertõzés, de mivel te már túl vagy rajta, nem okozhat problémát.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!