Találatok a következő kifejezésre: Mi az terhességi (986 db)

Terhesség alatt mik azok a kaják, italok, amiket kerülni kell? Alkohol, nyers hús nyilván.

Legjobb válasz: http://www.babasdolgok.com/2010/01/mit-szabad-es-mit-nem-a-k.. http://babafalva.hu/taplalkozas-a-terhesseg-alatt/ http://www.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/9570/terhesseg-alatt.. Egyébként a kávé, kóla nem tiltott, csupán a mérték a fontos, azaz napi 1-2 kávé, 1-2 pohár kóla megengedett. A fogyókúrás és salaktalanító teák fogyasztása egyértelmûen tilos!

http://www.babasdolgok.com/2010/01/mit-szabad-es-mit-nem-a-k.. http://babafalva.hu/taplalkozas-a-terhesseg-alatt/ http://www.webbeteg.hu/cikkek/terhesseg/9570/terhesseg-alatt.. Egyébként a kávé, kóla nem tiltott, csupán a mérték a fontos, azaz napi 1-2 kávé, 1-2 pohár kóla megengedett. A fogyókúrás és salaktalanító teák fogyasztása egyértelmûen tilos!
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy bármit ehet a kismama, amit megkíván. Az tény, hogy valamit nem ajánlatos, de kis mértékben szinte mindenfajta tápanyagra szüksége van a szervezetnek. Én leginkább fõtt kajákat eszem, nyers gyümölcsöt, zöldségeket, magvakat ( mogyoró, pisztácia stb.), amit kerülök: tubusos májkrém ( pedig imádom, de mostanság sajna kétszer is sikerült romlottat venni.) Nem szabad elvileg nem vákumcsomagolt felvágottat se enni, de én úgy vagyok vele, hogy igényes, jó helyrõl biztonsággal veszek. Elvileg sokminden tiltva van, de a gyakorlat kicsit másként mûködik. 28 hetes km.

Mi az a sárgatest ciszta? Ettől még lehetséges a terhesség?

Legjobb válasz: szia.A 7–11. terhességi héten gyakran látszik a méh mellett egy különálló, tiszta bennékû, vékony falú, 2–4 mm átmérõjû cysta, mely késõbb eltûnik. Beavatkozásra nincs szükség.ezt egy szakoldalról másoltam be neked.azt írják hogy ez terhesség alatt figyelhetõ meg.nem írtad hogy már tudod e a terhességet,vagy még csak tervezed.

szia.A 7–11. terhességi héten gyakran látszik a méh mellett egy különálló, tiszta bennékû, vékony falú, 2–4 mm átmérõjû cysta, mely késõbb eltûnik. Beavatkozásra nincs szükség.ezt egy szakoldalról másoltam be neked.azt írják hogy ez terhesség alatt figyelhetõ meg.nem írtad hogy már tudod e a terhességet, vagy még csak tervezed.
én írtam az elõzõ választ.ezzel még kiegészíteném:A tüszõrepedést követõen a tüszõbõl kialakuló hormontermelõ sárgatest erõs bevérzése is cisztát eredményezhet. Ezek általában 5-6 cm átmérõjû, sima felszínû, cisztaszerû képletek, amelyek az esetek többségében beavatkozást nem igényelnek, spontán felszívódnak. remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: Szia! Èn voltam a kèrdezö. Nagyon köszönöm Neked a vàlaszt, sokat segitettèl!! Köszönöm!!!

Mi az a korai terhesség? Mit nevezünk így?

Legjobb válasz: Amíg nincs szívhang kora terhességnek nevezzük az állapotot. Ez körülbelül a 6.-7. hétig tart. Ilyenkor még embrió sincsen, és életjel sem. Szikhólyagból, embriócsomóból, petezsákból tudja megállapítani az orvos a koraterhességet. Ilyenkor annyira sérülékeny még, hogy önmagától egy késõbbi menstruációval kiürülhet.A megtermékenyült petesejtewk több mint 50%-ával ez történik, de sokan nem is tudnak róla hogy elindult valami. Ha a koraterhesség így végzõdik, azt biokémiai terhességnek hívjuk.

Amíg nincs szívhang kora terhességnek nevezzük az állapotot. Ez körülbelül a 6.-7. hétig tart. Ilyenkor még embrió sincsen, és életjel sem. Szikhólyagból, embriócsomóból, petezsákból tudja megállapítani az orvos a koraterhességet. Ilyenkor annyira sérülékeny még, hogy önmagától egy késõbbi menstruációval kiürülhet.A megtermékenyült petesejtewk több mint 50%-ával ez történik, de sokan nem is tudnak róla hogy elindult valami. Ha a koraterhesség így végzõdik, azt biokémiai terhességnek hívjuk.
Amikor még nincs szívhang.

Mi az, amit utólag bánsz, hogy nem tettél meg a terhességed során?

14 hetes kismama vagyok. Egyik kedves ismerõsöm azt tanácsolta, hogy minél több idõt fordítsak magamra. Menjek moziba, színházba, csavarogjak és ha megtehetem, aludjak délig. Éppen most gondolkoztam ezen, és rádöbbentem, hogy mennyire igaza van. Itt lesz a kisbabám, és meg leszek kötve, legalábbis az elején biztos.

Legjobb válasz: Nekem 5 éves a fiam már,de terhességem elejétöl már nem dolgoztam,és volt idõm mindenre:))bár akkor vágytam már rá hogy 3an legyünk,de kiélveztem a terhességet:)) ezért is enm terveztünk még tesot,mert a fiam már elég önnálló,lesz idõm ismét magamra ha tesoja lenne.Ugyanugy szeretném kiélvezni azt a 9 hónapot ha úgy adódik....

Nekem 5 éves a fiam már, de terhességem elejétöl már nem dolgoztam, és volt idõm mindenre:) )bár akkor vágytam már rá hogy 3an legyünk, de kiélveztem a terhességet:) ) ezért is enm terveztünk még tesot, mert a fiam már elég önnálló, lesz idõm ismét magamra ha tesoja lenne.Ugyanugy szeretném kiélvezni azt a 9 hónapot ha úgy adódik....
Nekem ilyenek, mint amik neked nem hiányoznak így utólag sem. Én rengeteg könyvet olvastam a terhességrõl, szülésrõl, és egyáltalán nem bántam meg. Amit utólag bánok, az olyan apróság, mint nem mértem a hasam körfogatát hétrõl-hétre (meg úgy egyáltalán nem), illetve elkezdtem vezetni egy terhességi naplót, hogy mikor milyen érzéseim, gondolataim vannak, de abbahagytam 2 hét után, mert ilyen típus vagyok... :( Na ezt bánom. :)
Én még csak most teszteltem pozitívat pár napja végre :) :3 Egyet viszont biztosra tudok mi nem hiányzik majd :D Én nem tudom miért érzek így, tervezett és nagyon várt baba, de én úgy olyan hihetetlen módon ki vagyok akadva :D már most a padlón vagyok, félek hogy még megjön, nem lesz minden rendben, meg csak totál negatív dolgokra tudok gondolni! Hát, Csajok remélem eljön az az idõ is mikor már elkezdem élvezni ezt az egészet :D Most pillanatnyilag nem tennék meg semmit csak ez a szorongás, olyan szupi lenne ha elillanna :) :D
Majd mikor elmész és dokihoz, és hallod a szívhangot...onnantol kevésbé lesznek ilyen érzéseid kedves utolso:)
nem készíttettem jópofa babaváró fotókat
Én 17 hetes kismami vagyok, de mivel annyira rossz volt az elsõ 13. hét, hogy csak aludni meg hányni tudtam, nem lesz utólag olyan érzésem, hogy kihagytam valamit :D Még 3 hétig szeretnék dolgozni, utána gõzerõvel elborítani magam a babás dolgokkal, hogy végre tényleg élvezzem a terhességet.
hát, a kedves ismerõsnek igaza van, menjél mindenfele, és csinálj mindenfélét a lehetõségeken belül. a szülés után minden megváltozik, de jó értelemben. én is "pörgelóci" voltam, na hát le kellett lassítani utána. mi mentünk mozi, színház, kirándulás, kiállítás, barátok és család. használj ki minden percet és örömmel együtt töltsétek el. utána jönnek az anyaévek. sok boldogat:) )))
Egy utolso nyaralas v legalabb egy hosszu hetvege KETTESBEN a ferjemmel. Hazat ujitottunk fel, mire kesz lett, mar annyira a vegen jartam, hogy nem mertunk/tudtunk elmenni sehova. Persze, ha rendesen osszelogisztikazzuk egy idobe egy helyre a ket nagymamat, akkor el tudunk menni most is, de ez mar nem ugyanaz a gondtalan felhotlen kikapcsolodas. Naponta hazatelefonalunk, remenykedunk benne h nem etetik oket halalra csokival es nem borul fel a nagy nehezen kialakitott napirend. A masik, amit mar soha nem fogok tudni potolni, egy kismama-fotozas. Na azt nagyon banom, hogy nem csinaltattam szep kepeket fotossal. Nyaralas kettesben es nehany profi foto a babavarasrol- ezeket nagyon banom! :(

Méhen kívüli terhesség után mik az esélyeim arra, hogy újra méhen kívüli legyen? PCOS-m, hátrahajló méhem van és félek!

Meg sem vártuk, hogy megjöjjön a menzeszem, nem védekeztünk, mert úgy éreztem, rendben van minden, műtét sem volt, spontán vetélés történt. Most kb 4-5 nappal az ovu után feszül a hasam alul bal oldalon (ott volt múlt hónapban egyébként beágyazódva) és attól félek, hogy most ez esetleg lehet a beágyazódás oda a petevezetékbe megint?!?!

Legjobb válasz: Egyik ismerõs már évek óta szeretne babát, neki más nõgyógyászati problémák miatt alakul úgy, hogy csak méhen kívül esik teherbe. De tõle tudom, hogy egy méhen kívüli terhesség nem jelenti azt, hogy a következõ is méhen kívüli lesz. Ebben nincs összefüggés. (Nála van, ugyanis a méhében rendszerint miómák jelennek meg tömegével, és a szervezete úgy hiszi, hogy jön a baba, így valami, az orvosok által pontosan nem ismert okok miatt, a megtermékenyített petesejt megreked a petevezetékben.) De a lényeg, hogy nincs okod tartani, egy alkalom kapcsán nem evidens, hogy a következõ terhességed is méhen kívüli lesz. PCOS kapcsán nem tudok sajnos, írni. Arról se tapasztalatom, se ismeretem nincs. Viszont hátrahajló méhem nekem is van, és probléma nélkül estem teherbe. Szóval emiatt ne aggódj!

Egyik ismerõs már évek óta szeretne babát, neki más nõgyógyászati problémák miatt alakul úgy, hogy csak méhen kívül esik teherbe. De tõle tudom, hogy egy méhen kívüli terhesség nem jelenti azt, hogy a következõ is méhen kívüli lesz. Ebben nincs összefüggés. (Nála van, ugyanis a méhében rendszerint miómák jelennek meg tömegével, és a szervezete úgy hiszi, hogy jön a baba, így valami, az orvosok által pontosan nem ismert okok miatt, a megtermékenyített petesejt megreked a petevezetékben.) De a lényeg, hogy nincs okod tartani, egy alkalom kapcsán nem evidens, hogy a következõ terhességed is méhen kívüli lesz. PCOS kapcsán nem tudok sajnos, írni. Arról se tapasztalatom, se ismeretem nincs. Viszont hátrahajló méhem nekem is van, és probléma nélkül estem teherbe. Szóval emiatt ne aggódj!
1, 5 éve volt méhen kívüli terhességem amit sürgõsségi mûtéttel szakítottak meg és ezután pár hónap után újra terhes lettem és õ már jó helyen volt pár hét és itt lesz velünk :) Szóval lehetséges a méhen kívüli után a spontán terhesség jó helyen pedig én is tartottam, hogy megint rossz helyen lesz a baba.
Nekem kivették a petevezetékem, így a következõ méhen belüli lett. (lombikos volt mind2 terhességem, PCOS-em van, de nem az miatt kellett lombik)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugtató. :-)

Méhen kivüli terhességet már lehet érezni már a terhesség elején is 4-5 hetesen is? És mit az amit olyankor érezni görcs, vérzés?

Legjobb válasz: Nagyon sokáig nem lehet érezni. Ezért fontos uh-n megvizsgálni, hogy a méhben van-e a terhesség. 10-15. hétig még nagyon könnyen elõfordul, hogy semmit sem vesz észre belõle az anyuka, de igazából már volt arra is példa, hogy valaki kihordta a méhen kívüli magzatát és semmit sem vett belõle észre.

Nagyon sokáig nem lehet érezni. Ezért fontos uh-n megvizsgálni, hogy a méhben van-e a terhesség. 10-15. hétig még nagyon könnyen elõfordul, hogy semmit sem vesz észre belõle az anyuka, de igazából már volt arra is példa, hogy valaki kihordta a méhen kívüli magzatát és semmit sem vett belõle észre.
nekem volt méhenkívülim. A menzim megjött napra pontosan, de elég erõsek voltak a tünetek. Másfél héten keresztül nagyon erõs vérzésem volt erõs görcsökkel, majd 2 hétig erõs kávézacc szerû barna folyás, majd rá 1 hétre még mindig barnázás. ekkor már annyira kimerült voltam, a nagy hajtás (munka) és az állandó vérvesztés miatt, h elmentem dokihoz.Rögtön beküldött a korházba, de mivel péntek délután volt, doki egy sem, így a mûszerek hiányában hétfõre tolódott a kivizsgálás. Reggel fél 10 körül röntgen, uh, labor... majd a kép megszakadt- vittek a mûtõbe. Életmentõ nagy mûtéttel kivették a jobb petevezetékemet és kitakarították a hasüreget a rengeteg vértõl. 4, 5 óra volt a mûtét, de másnap már úgy járkáltam, mintha csak egy kis semmiség lett volna az egész. Ha odafigyel magára az ember, akkor az elsõ árulkodó jellel elmegy a dokihoz és nem esik abba a hibába mint én, h mindenkivel törõdtem, csak magammal nem.

5 hete szültem, az orvos szerint a 6. hét után újrakezdhetjük a házaséletet. Mi a terhesség alatt szinte nem is szexeltünk, aggodalmaskodom, mert a baba melletti 24 órás "szolgálat" miatt folyton fáradt és nyúzott vagyok. Nálatok ez hogyan alakul?

Legjobb válasz: Szia! Hát nálunk már 6 hónapos lesz a babánk, de hiába "muszáj" egyesek szerint, nincs rá se idõ, se energia. Tudom, hogy nem jó így de nem megy, nem is kívánom a szexet, pedig a terhesség alatt végig együtt voltunk. Ez van, ha e-miatt hagy el a férjem, akkor olyan férj nem is kell. A félrelépésen már sajnos a terhesség elõtt túl voltunk, örülhet hogy akkor nem váltunk. Ha még egyszer megteszi, akkor úgyis én hagyom el. Tehát kényszerbõl nem fogunk szexelni, csak ha már én is kívánom és lesz rá energiám is.

Hát ha vigasztal, én sem kívántam a szexet. Terhesség alatt iszonyatosan, de utána nem. A kisfiam hasfájós volt, a 24 órából 23.5-et ordított. Olyan voltam, mint egy élõ halott. Aludtam ülve, állva. Szerencsére a férjem megértõ volt, sõt mivel õ is kivette a részét a pesztrálásból, hasonlóan érezte magát, mint én. 4 hónap telt el, mire vágytunk egymásra, de az extra fullos volt.
Hát az én kislányom már 10 hónapos, de a szülés óta még nem voltunk együtt. Egyáltalán nem kívánom a szexet, nem tehetek róla :(( Muszájból meg nem fogom csinálni! Szerencsére a párom még türelmes velem, nem tudom, meddig bírja még... Bár elég sokszor emlegeti, de remélem, hamarosan változni fog a dolog. Azt mondták, ha nem fogok szoptatni, megint megjön a kedvem. Hát remélem...
Szia! Hát nálunk már 6 hónapos lesz a babánk, de hiába "muszáj" egyesek szerint, nincs rá se idõ, se energia. Tudom, hogy nem jó így de nem megy, nem is kívánom a szexet, pedig a terhesség alatt végig együtt voltunk. Ez van, ha e-miatt hagy el a férjem, akkor olyan férj nem is kell. A félrelépésen már sajnos a terhesség elõtt túl voltunk, örülhet hogy akkor nem váltunk. Ha még egyszer megteszi, akkor úgyis én hagyom el. Tehát kényszerbõl nem fogunk szexelni, csak ha már én is kívánom és lesz rá energiám is.
Teát, vizet ne adj neki 6 hónapos koráig, mert szoptatási problémához vezethet!!!
Pár hónapnak azért el kell telnie ahhoz, hogy megszokd az új helyzetet.Ha már belerázódsz a babázásba, akkor szerintem ismét lesz hozzá kedved.Az elsõ pár hónap tényleg nehéz.Fõleg akkor, ha elsõ baba. Lehet, hogy eleinte a baba éjszakánként sokat kel.Ha nem tehernek fogod fel ezt, akkor nem leszel Te sem fáradt.Nappal is pihenj, amikor csak tudsz! Hidd el minden rendben lesz.A dolgokat nézd a jó oldaláról, és akkor a házaséletetek is visszazökken a rendes kerékvágásba. Nekünk legalább fél év kellett ehhez. Jó babázást!
Ha a gyerek kiszorítja a férfit, akkor az nem lesz sokáig gondtalan házasság.Meg kell oldani, mert a férjszerep a szülés után sem szûnik meg.Vagy ha igen, az elgondolkodtató.
A babát két szopi között hagyd a kiságyában, akkor nem lesz 24 órás szolgálatod! Éjjel pedig nem kell állandóan szoptatni. Kapjon teát, és hagyd, hogy egyedül aludjon. Nálunk ez a módszer bevált.
én meg alig bírtam kivárni, anyira kívántam a férjem. persze nem másfél órás lepedõakrobatikáról van szó, de azért legalább hetente 1-2x akad egy félórám éjjel szabad. meg lehet oldani, a baba is aludni fog valamikor!
Én terhesség alatt kívántam a sexet, párom az utolsó 4 hónapban hozzám sem mert érni. Szülés után a 14. héten volt az elsõ együttlétünk, mert akkor meg én nem kívántam. És még ekkor is csak megadtam magam. Kellett 2-3 alkalom, hogy vissza tudjak zökkenni a "rendes kerékvágásba". Mindenesetre kell a házasélet, mert az (is) fontos a család összetartásában.
Az elsõ 6 hét nálunk is szörnyû volt, ha nem szoptattam, akkor fejtem. :( Mire elaludtam volna, kelhettem újból. Ezen túl kell esni. Aztán szerencsére már másfél-két hónapos korra át is aludta a babónk az éjszakát, így sokkal több idõnk volt egymásra. Persze kellett idõ, mire belerázódtunk újból (terhesség alatt nem igen ajánlotta a doki, voltak gondok). De én csak biztatni tudlak, kitartást és ha mást nem is de egy kis simogatásra mindig szakítsatok idõt! :)
Nekem az elején iszonyúan fájt, mintha a szûzhártyám nõtt volna vissza... :-D De pár hónap alatt újra minden a régi volt, csak hát addig el is kellett jutni. Az az igazság, hogy ha meg AKAROD oldani az együttléteket, akkor meg is fogod. Kerítesz rá idõt, és energiát!

Mi az a papir amivel ki lehet mutatni a terhességet?

Asszem vmi ph papir mi az elve elöre is köszzike mindenkinek

Legjobb válasz: én csak terhességi tesztcsíkról tudok, ami a hcg-t kimutatja, a terhesség során meg lakmusz papírral vizsgálnak, hogy folyásod van, vagy magzatvíz. én csak ezekrõl tudok....

én csak terhességi tesztcsíkról tudok, ami a hcg-t kimutatja, a terhesség során meg lakmusz papírral vizsgálnak, hogy folyásod van, vagy magzatvíz. én csak ezekrõl tudok....
2. vagyok. A ph papír a magzatvíz szivárgás megviszlatására szolgál, azzal a hcg-t nem tudod kimutatni!
Szerintem, a tesztre gondolsz. 500-2000 ft-ig kapható drogériákban, patikákban, hipermarketekben. A kimaradt mensi után 1-2 héttel már mindegyik megbízható eredményt ad. Elõbb nem, akkor sem ha mást írnak rá!! Van pisit-csepegtetõs és van tesztcsík, ahol a pisibe kell mártani. 5 percen belül eredményt ad, de akár már pár másodpercen belül is. Érdemes, a hazsnálati utasítással ellentétben, reggeli elsõ pisibõl csinálni, mert abban választódik ki a legtöbb hcg hormon, ami a terhesség tényét igazolja.

Mi az a singuláris terhesség?

iker babáim közül az egyik felszivodott a másik meg van de azt irta a papirra, hogy singuláris terhesség. mennyi az esélye, hogy a másik baba megmarad?

Legjobb válasz: Singularis terhesseg annyit jelent egyes terhesseg.Egy baba van a pocidban.Singularis szo az angol eredetu single szobol ered,ami azt jelenti egyedulallo. Elofordul,hogy 2 petesejt var megtermekenyitesre egy idoben,az is lehet ,hogy mindketto megtermekenyul.Gyakori viszont az is hogy az elso par het alatt felszivodik az egyik.Ne aggodj ez semmi rosszat nem jelent.Van olyan kismama aki nem is tudta ,hogy eredetileg ikrei lettek volna.De ha valamiben nem vagy biztos es aggaszt,nyugodtan kerdezz a dokitol is ra,ne hagyjon ketsegek kozt teged. Ebben az egy kerdesben megnyugodhatsz,mert en pont igy jartam,az egyik petesejt felszivodott,es a szo jelenteseben is biztos vagyok,mert angolul beszelnek ahol lakom .:)24 hetes kismama

Singularis terhesseg annyit jelent egyes terhesseg.Egy baba van a pocidban.Singularis szo az angol eredetu single szobol ered, ami azt jelenti egyedulallo. Elofordul, hogy 2 petesejt var megtermekenyitesre egy idoben, az is lehet , hogy mindketto megtermekenyul.Gyakori viszont az is hogy az elso par het alatt felszivodik az egyik.Ne aggodj ez semmi rosszat nem jelent.Van olyan kismama aki nem is tudta , hogy eredetileg ikrei lettek volna.De ha valamiben nem vagy biztos es aggaszt, nyugodtan kerdezz a dokitol is ra, ne hagyjon ketsegek kozt teged. Ebben az egy kerdesben megnyugodhatsz, mert en pont igy jartam, az egyik petesejt felszivodott, es a szo jelenteseben is biztos vagyok, mert angolul beszelnek ahol lakom .:) 24 hetes kismama
hát a singularis latinban az egyes számot jelentiugyhogy szerintem ne aggódj mert szerintem csak annyit irtak a papirra hogy a magzat egyedül van.szerintem ugyan annyi az esélyed a vetélésre mint másnak, az hogy az ikertestvére felszívodott nem hiszem hogy veszélyeztetné a másik babát.sok sikert.
hany hetes vagy?mert sok nonel latnak valamt amire feltetelezik hogy pluralis lesz a terhesseg.a valodi iker terhesseget kb a 9.heten latjak biztosan az uh.n., es minden mas amit elotte lattak felszivodhatott.egyebkent lehet hogy nem is lett volna iker de nagyon korai uh-n osszeteveszthetik akar egy folttal amit latni lehet a monitoron.elhiheted mert en ikreket varok, 6 hetesen nekem is azt irtak hogy egy baba, aztan rosszul lettem es ujra megneztek 11 hetesen akkor derult ki hogy egy egesz csapat van a pocimban.

Mikor azt mondjak hogy ha tobb terhesseg volt mar, akkor elobb erzik a baba mozgasat, az mit jelent, mitol van az hogy elobb erzik? Vagyis 2 missed abortusz terhessegnek szamit?

Legjobb válasz: nem ebben az esetben nem. A második vagy többedik terhességnél már az elsö kis pillangos mozgásnál beugrik hogy ÀÀ ilyen volt az elözönél is. Tudja mit kell figyelni érezni a kismamának. Az elsönél sokan mondják hogy JA ez a magzat mozgás már 2 hete érzem de nem is gondoltam rá hogy ez az. Èn ülve a 16-ik héten éreztem elöször, majd erösödött. Most 12-ik héttöl ülve többször éreztem, de ez nem erösödik ez mindig ilyen, és nem minden nap. Gondolom majd a 16-ik héttöl lesz erösebb mindig.

nem ebben az esetben nem. A második vagy többedik terhességnél már az elsö kis pillangos mozgásnál beugrik hogy ÀÀ ilyen volt az elözönél is. Tudja mit kell figyelni érezni a kismamának. Az elsönél sokan mondják hogy JA ez a magzat mozgás már 2 hete érzem de nem is gondoltam rá hogy ez az. Èn ülve a 16-ik héten éreztem elöször, majd erösödött. Most 12-ik héttöl ülve többször éreztem, de ez nem erösödik ez mindig ilyen, és nem minden nap. Gondolom majd a 16-ik héttöl lesz erösebb mindig.
Szerintem ebben az esetben nem számít. Hacsak nem volt már ott is magzatmozgás. Inkább arról van szó, hogy elõbb felismerik a többedik terhességnél a magzatmozgást, mert tudják, mit kell érezni. De ez se törvényszerû, van aki késõbb, van aki korábban érzi. Én pl. mindkettõt a 16. héten éreztem biztosan, elõtte is valamicskét, de az igazit akkor.
Igen, terhességnek számít, az hogy elvesztetted a babákat, az csak a terhesség sajnálatos végkifejlete. Hányadik héten mentek el?
Nekem 23 hetesen született meg illetve vetéltem el. Most ujra probálkoztunk 7 honapban, most 15 hetes vagyok. Nem tudom, de néha olyan mintha érezném, hogy mozog. Sajnálom, hogy neked se maradt meg, de drukkolok, hogy legközelebb minden jol alakuljon. S drukkoljatok, hogy nekem is összejöjjön, mert ismét hasonlo problémánk merült fel (hematoma, tapadás) És igen terhességnek számit, mert mér dobogott a szive, akkor már élõlény, ha sokan nem is igy gondolják.
A kérdező hozzászólása: teheat, vegulis arrol van szo hogy a tobbedik babasok tudjak mit kell erezni es azert erzik elobb... az egyik 7 hetes volt, masik 9... drukkolok neked, sok sikert es koszi mindenkinek!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!