Találatok a következő kifejezésre: Mi az története röviden (7 db)

A kolónia címû filmnek mi a története röviden? Miért lettek azok az emberek olyan zombi félék?

Legjobb válasz: Kannibálok. Mivel már nincs igazán élet a Földön, csak pár ilyen bunkerban/kolóniában, így vannak olyan csapatok kint, akik kannibálok lettek.

Kannibálok. Mivel már nincs igazán élet a Földön, csak pár ilyen bunkerban/kolóniában, így vannak olyan csapatok kint, akik kannibálok lettek.

Mi az Aranyember története röviden?

szépen kérek valakit, hogy valahonnan másolják be vagy küldjék el e-mailba az Aranyembert rövíditve! Azért kérem, mert nekem nincs meg köyvben sem rövidítve és én nem tudtam, hogy el kell olvasni és most suli elején tudtam meg, 1hét múlva irunk belöle! Ezért kérek valakit, hogy másolják be, el?re is köszönöm , a segitséget!!!!!! ja az email cimem ha valaki van olyan kedves és leirja=)

Legjobb válasz: Nem tudtad??? Minden évben van kötelezõ olvasmány... Az egy hét még nagyon hosszú idõ, ennyi idõ alatt el is tudod olvasni. Ha nincs meg, ajánlom a városi - és iskolai könyvtárat, valamelyikben biztosan benn lesz. Ha ne'adj Isten mégsem, akkor szerintem zarándokolj el a legközelebbi videokölcsönzõig, még az is több, mint a semmi. Esetleg még egy ötlet: járj utána, hogy az osztálytársaid közül írt-e valaki olvasónaplót, azt is kölcsönkérheted. Itt annyira részletesen nem tudunk neked írni a könyvrõl, amilyen részletességgel a tanár kérni fogja (családi kapcsolatok, cselszövés, beszédstílusok, külsõ megjelenés...), tehát jobban jársz, ha nem csak dióhéjban ismered meg a történetet. Ez nem olyan fórum, hogy kellõ részletességgel beszámolhassunk a cselekményrõl.

Nem tudtad??? Minden évben van kötelezõ olvasmány... Az egy hét még nagyon hosszú idõ, ennyi idõ alatt el is tudod olvasni. Ha nincs meg, ajánlom a városi - és iskolai könyvtárat, valamelyikben biztosan benn lesz. Ha ne'adj Isten mégsem, akkor szerintem zarándokolj el a legközelebbi videokölcsönzõig, még az is több, mint a semmi. Esetleg még egy ötlet: járj utána, hogy az osztálytársaid közül írt-e valaki olvasónaplót, azt is kölcsönkérheted. Itt annyira részletesen nem tudunk neked írni a könyvrõl, amilyen részletességgel a tanár kérni fogja (családi kapcsolatok, cselszövés, beszédstílusok, külsõ megjelenés...), tehát jobban jársz, ha nem csak dióhéjban ismered meg a történetet. Ez nem olyan fórum, hogy kellõ részletességgel beszámolhassunk a cselekményrõl.
Csak páran vannak az emberiségben akiknek tetszik. Én csak 13 vagyok, de nekem nagyon bejött.
Hogy mekkora kibeb*szott sz*rság ez a könyv is! 20 óra alatt sikerült elolvasnom 40 oldalt, és megutáltam az irodalmat. Hála Jókainak...
kis csicskák, komolyan ezek a kis taknyosok semmien könyvet nem olvasnak már el, teszem hozzá énis kis taknyos vagyok de azért az aranyembert elolvasom mert tetszik a története, és nem itt kezdek el rinyálni
http://hu.shvoong.com/books/novel/495798-az-aranyember/ Ha már lusta vagy olvasni, akkor gépeld be a keresõbe "Aranyember" !!!
Most nem azért:nem szeretnélek téged szidni, de ez így tényleg nagy butaság volt, hogy ide kiírtad a kérdésedet/kérésedet.Amúgy meg, ha beírod a keresõbe, hogy Az aranyember, biztos, hogy kiad valami, ami neked jó lesz. Szerintem amúgy meg még egyetemen sincs olyan, hogy ki kell olvasni, és egy hét múlva írtok belõle dolgozatot!Mi is(és szerintem mindenki) úgy csinálja, hogy elõször elemzik az egész könyvet, hogy azért még az is tudja, aki a kezébe se vette a könyvet. És még valami:ha rövidítve olvasod el, ráadásul itt, az interneten, nem sokat értesz meg belõle.
hát kb 1óra alat ki olvastam kérd ele gyik oszttársadtól d.u. olvasd ki és kész.. nekünk kb mindig kell olvasni most egy kicsit nevetségessé tetted magad 1 hét alatt 1000000könyvet elolvasok pl oshotól amit még felfogni is nehéz már bocsi, de NEM vagy szorgalmas!!!!!! nee haragudj ez gáz......
Itt fikázza mindenki azt, aki nem imádja Jókait. De tényleg az az igazság, hogy nem a mai életfelfogású embereknek íródott. Én még ezelõtt kb 20 éve szoptam az "És mégis mozog a föld"-del. Feléig jutottam (vagy a negyedéig) és úgy vágtam a sarokba, hogy csak úgy nyekkent. És felnõttem, tudok társalogni entellektüell körökben és az üzleti életemre nincs semmilyen hatással, hogy egy Jókait sem olvastam full végig. (Ez a kötirodalmasdi is csak egy olyan kötelezõ rossz, amin évek múlva már csak mosolyog az ember, mert az élet nagyon nem errõl szól.)
én 2 nap alatt olvastam el... meg lehet csinálni
ti nem voltatok sose iskolások..ne szoljatok már be neki!!készek vagytok
Igen ezt nevezem, már nem is nézel utána a könyvtárban (pedig ott is vannak -direkt ilyen lusta gazembereknek- olvasónaplók, amiben a cselekmény rövid vázlata és néhány jellemzés is megtalálható) csak beírod kérdésnek és tétlenül várod a választ, ennyi erõvel el is olvashatnád. És nagyon szomorúnak tartom egy Jókai mûvel kapcsolatban a bige és a dugás kifejezést, valóban saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt aki ilyet ír! Nem szeretni lehet, de elismerni kötelezõ az irodalom egyik ilyen klasszikusát.
Lehet Jókait nem szeretni, de azért érdemes lenne olvasgatnod kedves kettõvel fentebb válaszóló, fejlõdne egy kicsit a szókincsed. Ha nem elég egy hét, akkor szánj rá többet :) . De valóban biztos állati unalmas, mert egyszer sem szerepel benne a "bige" szó, és egyetlen "dugás" sincs részletezve.
az Aranyemberrõl így írni, ez a szellemi sivárságod teljesen tiszta tükörképe. Gondolom, hogy büszke vagy magadra a leírtak miatt, azt hiszed, hogy jól megmondtad. Pedig "csak" a primitívségedet írtad le
Azért akik annyira jártatják a szájukat, hogy el lehet olvasni, hát... Jókait egy hét alatt elolvasni, szerintem nem a legegyszerûbb, fõleg, mert az aranyember állati unalmas. Na mindegy, én már csak arra emlékszem, hogy van benne az a Tímár Mihály, õ az egyik fõszereplõ. Van benne a Tímea, meg a Noémi, aztán azokat dugja, vagy mi a fene, és van benne az a sziget a Dunán, ott lakik a Noémi nevû bige, az nem gazdag, a Tímea viszont ilyen elit csaj, bár szerinem az sem gazdag már a cselekményben. Na, a végén meg a Noémivel lesz a Tímár Mihály (õ az aranyember). Nem szeretem ezt a sztorit, nekem irreális, meg teljesen unszimpatikus emberekrõl szól. És nem szeretem Jókait, mert nagyon terjengõs, oldalakon keresztül csak azt írja le, milyen a táj, meg ilyenek, pedig ezt két mondatban megoldhatná, szerintem túlzásokba esik.
Egyrészt: nem baj ha nincs meg otthon erre találták ki a könyvtárat! Másrészt egy hét bõven elég arra hogy elolvasd! A tanárod úgyis rájön, hogy egy rövidített változatot olvastál, arra pedig pláne, hogy ha csak ide írja le valaki a tartalmát és azt mondod vissza..
keresd med a suli-net oldalán, de ha nem akarsz a suliban gondot, akkor olvasd el! egyik sem olyan részletes, mint a könyv!
A leckédet ne irjuk meg helyetted?
jaaa, 6.-ban olvastam, csakhogy holnapra kell az egész tartalma+ jónéhány részletkérdés is van.... azé má ne csesszétek le szegényt. én harmadszorra kezdtem el. annyira nem birtam olvasni azt a konyvet... az elso 30 oldalig eljutottam de aztán már letettem. pedig szeretek olvasni.... szal... van akinek vagy nincs ideje, egyes okokbol, vagy kedve hogy belekezdjen egy ilyen unalmas konyvbe. :)
Olvasd lassabban, meg fogod érteni. Egy mondatban: Bûnösök közt cinkos, aki néma.
Szia! Ha van idõd, akkor ajánlanék róla egy elõadást: http://www.hangtar.kerak.hu/index.php Itt beírod a keresõbe hogy: Jónás könyve, és kiad majd egy hanganyagot amit le lehet tölteni.
Mi az, amit nem értesz benne?

A történetem röviden az utolsó mensim nov. 12-én volt. Volt egy halván pozitív tesztem múlt héten. Ma az ultrahangon azt mondta az orvos hogy nem lát semmit. Teljesen tanácstalan vagyok, mi lehet a baj?

A nyálkahártyám 10 mm-es már nem értem az egészet már egy éve próbálkozunk és most azt hittük hogy végre sikerül! Mi lehet a bajom?

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj, nekem két pozitív teszt és minden tünet után az orvos azt mondta, hogy talán terhes vagyok. Lát valamit, de nem tudja, hogy az baba-e. Visszarendelt 19-re. Ez a két hét életem leghosszabb idõszaka. Addig is pihenés, semmi megerõltetés. Már beszéltem olyanokkal, akiknek csak 1-2 hónap után tudott az orvos biztosat mondani.Engem megnyugtattak. Kitartás! K.

Szia! Ne aggódj, nekem két pozitív teszt és minden tünet után az orvos azt mondta, hogy talán terhes vagyok. Lát valamit, de nem tudja, hogy az baba-e. Visszarendelt 19-re. Ez a két hét életem leghosszabb idõszaka. Addig is pihenés, semmi megerõltetés. Már beszéltem olyanokkal, akiknek csak 1-2 hónap után tudott az orvos biztosat mondani.Engem megnyugtattak. Kitartás! K.
és vett vért? ha terhes lennél már látnia kellene valamit. de tesztelj egyet és az megmondja. ha most van csík akkor 2 hét múlv menj dokihoz.
Szia!a 10 mm-es nyálkahártya szerintem jó.nekem 9 napja késik, 15, 5 mm a nyálkahártya, de nekem sem látott még az orvos semmit.viszont jóval biztatott.nem rendelt vissza 1-2 hét múlva?
A 10mm-es nyálkahártya nagyon vékony ahhoz, hogy a megtermékenyített petesejt megtapadjon. Lehet, hogy a megtermékenyítés létrejott, csak nem tudott megtapadni. Ez esetben viszont a menstruációval távoznia kellett volna, ami ugyebár nem volt. Lehet, hogy hormonális eredetû a gond, ami okozhat téves pozitív tesztet. Szerintem menj vissza a dokihoz, és kérj hormonszint vizsgálatot. A petefészkeidet megnézte UH-val, hogy nincsenek-e pici ciszták?
szia, nekem 11, 23-án volt meg utoljára, ma teszteltem egy baromi halványat. Tüneteim nagyon nincsenek, már annyira akarjuk mi is, 1 év 2 hónapja, hogy tulajdonképpen bármilyen tünetet tudnék produkálni... :) Dokihoz nem m egyek még azzal még várok . a 10 mm az jó vagy nem? terhes gyanús vagy vagy nem?
Nekem nov 15.én volt meg utoljára.Dec 15.én halvány volt a teszt dec 22.én a nyálkahártya 18mm volt és már látott egy ici pici pöttyöt.Most hétfön már másodlagos szikholyag, és sejthetõ szívmüködés.Valószínüleg neked is hasonlót kellet volna már látnia.De keress fel egy másik orvost hát ha ö mást is tud mondani ezen kivül mint amit leirtál.Druolok neked hogy minden rendben legyen és ott üdüljön a baba a pocidban.Ird meg légyszí hogy mi lett a vége.

Mi a teljes története az Amnesia: The dark descentnek? Röviden!

Nem szeretném végig játszani de nagyon érdekel hogy miért lett Amnéziás miért került oda mi történt a lánnyal miért szökött meg stb...

Legjobb válasz: Daniel, a fõhõs egy expedíció folyamán talált egy rejtélyes gömb alakú kristályt. Ahol játszódik a játék annak a kastélynak az ura, felajánlja a segítségét, mivel egy "árny" Daniel-t üldözi mióta megtalálta és elhozta a kristályt. Alexander a kastély ura saját célokra akarja használni a kristályt, mivel szüksége van rá, hogy hazakerüljön. (Kiderül, hogy nem e világi lény) Ha a börtönbe lévõ lányra gondolsz akkor õ csak azért van ott mivel, Alexander sok kegyetlen dolgot tett a falusiakkal (ketté fûrészeltette, élve elégette, kínozta stb) Danielnek ezt úgy adja elõ mintha õk bûnösök lettek volna és ezért kellett bûnhõdniük. Késõbb Daniel rájön erre, és mivel részt vett ezekbe a tettek be, ivott az amnézia italból amitõl elfelejtette amit tett, de egy levelet hagyott magának, hogy ölje meg Alexander-t.

Daniel, a fõhõs egy expedíció folyamán talált egy rejtélyes gömb alakú kristályt. Ahol játszódik a játék annak a kastélynak az ura, felajánlja a segítségét, mivel egy "árny" Daniel-t üldözi mióta megtalálta és elhozta a kristályt. Alexander a kastély ura saját célokra akarja használni a kristályt, mivel szüksége van rá, hogy hazakerüljön. (Kiderül, hogy nem e világi lény) Ha a börtönbe lévõ lányra gondolsz akkor õ csak azért van ott mivel, Alexander sok kegyetlen dolgot tett a falusiakkal (ketté fûrészeltette, élve elégette, kínozta stb) Danielnek ezt úgy adja elõ mintha õk bûnösök lettek volna és ezért kellett bûnhõdniük. Késõbb Daniel rájön erre, és mivel részt vett ezekbe a tettek be, ivott az amnézia italból amitõl elfelejtette amit tett, de egy levelet hagyott magának, hogy ölje meg Alexander-t.
A kérdező hozzászólása: Értem nagyon szépen köszönöm a választ ! :)
eggy ember elesett és bevágta a fejét elhurcolták egy kastélyba és ki akar jutni

Ismeri valaki az alábbi történetet az emlékezetemben megmaradt rövid információ alapján? Ha igen, mi a címe?

Azt hiszem, van egy tengerpari városka, ahol egy Pelyao nevű férfi él feleségével. Nem tudom, talán van gyermeke is. Viszonylag szegény, ha jól emlékszem. Egy viharos napon, vagy talán este... a férfi kimegy az udvarra és talál egy angyalt a sárban. Azt hiszem, elrejti a tyúkólban, hogy senki ne lássa meg. A többire sajnos nem emlékszem...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!