Találatok a következő kifejezésre: Mi az története (153 db)

Mi az Aranyember története röviden?

szépen kérek valakit, hogy valahonnan másolják be vagy küldjék el e-mailba az Aranyembert rövíditve! Azért kérem, mert nekem nincs meg köyvben sem rövidítve és én nem tudtam, hogy el kell olvasni és most suli elején tudtam meg, 1hét múlva irunk belöle! Ezért kérek valakit, hogy másolják be, el?re is köszönöm , a segitséget!!!!!! ja az email cimem ha valaki van olyan kedves és leirja=)

Legjobb válasz: Nem tudtad??? Minden évben van kötelezõ olvasmány... Az egy hét még nagyon hosszú idõ, ennyi idõ alatt el is tudod olvasni. Ha nincs meg, ajánlom a városi - és iskolai könyvtárat, valamelyikben biztosan benn lesz. Ha ne'adj Isten mégsem, akkor szerintem zarándokolj el a legközelebbi videokölcsönzõig, még az is több, mint a semmi. Esetleg még egy ötlet: járj utána, hogy az osztálytársaid közül írt-e valaki olvasónaplót, azt is kölcsönkérheted. Itt annyira részletesen nem tudunk neked írni a könyvrõl, amilyen részletességgel a tanár kérni fogja (családi kapcsolatok, cselszövés, beszédstílusok, külsõ megjelenés...), tehát jobban jársz, ha nem csak dióhéjban ismered meg a történetet. Ez nem olyan fórum, hogy kellõ részletességgel beszámolhassunk a cselekményrõl.

Nem tudtad??? Minden évben van kötelezõ olvasmány... Az egy hét még nagyon hosszú idõ, ennyi idõ alatt el is tudod olvasni. Ha nincs meg, ajánlom a városi - és iskolai könyvtárat, valamelyikben biztosan benn lesz. Ha ne'adj Isten mégsem, akkor szerintem zarándokolj el a legközelebbi videokölcsönzõig, még az is több, mint a semmi. Esetleg még egy ötlet: járj utána, hogy az osztálytársaid közül írt-e valaki olvasónaplót, azt is kölcsönkérheted. Itt annyira részletesen nem tudunk neked írni a könyvrõl, amilyen részletességgel a tanár kérni fogja (családi kapcsolatok, cselszövés, beszédstílusok, külsõ megjelenés...), tehát jobban jársz, ha nem csak dióhéjban ismered meg a történetet. Ez nem olyan fórum, hogy kellõ részletességgel beszámolhassunk a cselekményrõl.
Csak páran vannak az emberiségben akiknek tetszik. Én csak 13 vagyok, de nekem nagyon bejött.
Hogy mekkora kibeb*szott sz*rság ez a könyv is! 20 óra alatt sikerült elolvasnom 40 oldalt, és megutáltam az irodalmat. Hála Jókainak...
kis csicskák, komolyan ezek a kis taknyosok semmien könyvet nem olvasnak már el, teszem hozzá énis kis taknyos vagyok de azért az aranyembert elolvasom mert tetszik a története, és nem itt kezdek el rinyálni
http://hu.shvoong.com/books/novel/495798-az-aranyember/ Ha már lusta vagy olvasni, akkor gépeld be a keresõbe "Aranyember" !!!
Most nem azért:nem szeretnélek téged szidni, de ez így tényleg nagy butaság volt, hogy ide kiírtad a kérdésedet/kérésedet.Amúgy meg, ha beírod a keresõbe, hogy Az aranyember, biztos, hogy kiad valami, ami neked jó lesz. Szerintem amúgy meg még egyetemen sincs olyan, hogy ki kell olvasni, és egy hét múlva írtok belõle dolgozatot!Mi is(és szerintem mindenki) úgy csinálja, hogy elõször elemzik az egész könyvet, hogy azért még az is tudja, aki a kezébe se vette a könyvet. És még valami:ha rövidítve olvasod el, ráadásul itt, az interneten, nem sokat értesz meg belõle.
hát kb 1óra alat ki olvastam kérd ele gyik oszttársadtól d.u. olvasd ki és kész.. nekünk kb mindig kell olvasni most egy kicsit nevetségessé tetted magad 1 hét alatt 1000000könyvet elolvasok pl oshotól amit még felfogni is nehéz már bocsi, de NEM vagy szorgalmas!!!!!! nee haragudj ez gáz......
Itt fikázza mindenki azt, aki nem imádja Jókait. De tényleg az az igazság, hogy nem a mai életfelfogású embereknek íródott. Én még ezelõtt kb 20 éve szoptam az "És mégis mozog a föld"-del. Feléig jutottam (vagy a negyedéig) és úgy vágtam a sarokba, hogy csak úgy nyekkent. És felnõttem, tudok társalogni entellektüell körökben és az üzleti életemre nincs semmilyen hatással, hogy egy Jókait sem olvastam full végig. (Ez a kötirodalmasdi is csak egy olyan kötelezõ rossz, amin évek múlva már csak mosolyog az ember, mert az élet nagyon nem errõl szól.)
én 2 nap alatt olvastam el... meg lehet csinálni
ti nem voltatok sose iskolások..ne szoljatok már be neki!!készek vagytok
Igen ezt nevezem, már nem is nézel utána a könyvtárban (pedig ott is vannak -direkt ilyen lusta gazembereknek- olvasónaplók, amiben a cselekmény rövid vázlata és néhány jellemzés is megtalálható) csak beírod kérdésnek és tétlenül várod a választ, ennyi erõvel el is olvashatnád. És nagyon szomorúnak tartom egy Jókai mûvel kapcsolatban a bige és a dugás kifejezést, valóban saját magáról állít ki szegénységi bizonyítványt aki ilyet ír! Nem szeretni lehet, de elismerni kötelezõ az irodalom egyik ilyen klasszikusát.
Lehet Jókait nem szeretni, de azért érdemes lenne olvasgatnod kedves kettõvel fentebb válaszóló, fejlõdne egy kicsit a szókincsed. Ha nem elég egy hét, akkor szánj rá többet :) . De valóban biztos állati unalmas, mert egyszer sem szerepel benne a "bige" szó, és egyetlen "dugás" sincs részletezve.
az Aranyemberrõl így írni, ez a szellemi sivárságod teljesen tiszta tükörképe. Gondolom, hogy büszke vagy magadra a leírtak miatt, azt hiszed, hogy jól megmondtad. Pedig "csak" a primitívségedet írtad le
Azért akik annyira jártatják a szájukat, hogy el lehet olvasni, hát... Jókait egy hét alatt elolvasni, szerintem nem a legegyszerûbb, fõleg, mert az aranyember állati unalmas. Na mindegy, én már csak arra emlékszem, hogy van benne az a Tímár Mihály, õ az egyik fõszereplõ. Van benne a Tímea, meg a Noémi, aztán azokat dugja, vagy mi a fene, és van benne az a sziget a Dunán, ott lakik a Noémi nevû bige, az nem gazdag, a Tímea viszont ilyen elit csaj, bár szerinem az sem gazdag már a cselekményben. Na, a végén meg a Noémivel lesz a Tímár Mihály (õ az aranyember). Nem szeretem ezt a sztorit, nekem irreális, meg teljesen unszimpatikus emberekrõl szól. És nem szeretem Jókait, mert nagyon terjengõs, oldalakon keresztül csak azt írja le, milyen a táj, meg ilyenek, pedig ezt két mondatban megoldhatná, szerintem túlzásokba esik.
Egyrészt: nem baj ha nincs meg otthon erre találták ki a könyvtárat! Másrészt egy hét bõven elég arra hogy elolvasd! A tanárod úgyis rájön, hogy egy rövidített változatot olvastál, arra pedig pláne, hogy ha csak ide írja le valaki a tartalmát és azt mondod vissza..
keresd med a suli-net oldalán, de ha nem akarsz a suliban gondot, akkor olvasd el! egyik sem olyan részletes, mint a könyv!
A leckédet ne irjuk meg helyetted?
jaaa, 6.-ban olvastam, csakhogy holnapra kell az egész tartalma+ jónéhány részletkérdés is van.... azé má ne csesszétek le szegényt. én harmadszorra kezdtem el. annyira nem birtam olvasni azt a konyvet... az elso 30 oldalig eljutottam de aztán már letettem. pedig szeretek olvasni.... szal... van akinek vagy nincs ideje, egyes okokbol, vagy kedve hogy belekezdjen egy ilyen unalmas konyvbe. :)

Mi az ami a legjobbá, legszebbé, legmeghatóbbá tesz egy karácsonyi történetet?

Legjobb válasz: Ezt fejtsd ki. Egy történetet írsz, vagy az ünnep hangulatát dobnád fel?

Ezt fejtsd ki. Egy történetet írsz, vagy az ünnep hangulatát dobnád fel?
A kérdező hozzászólása: Történetet szeretnék írni.
Osztom az elõzõ válaszát, esetleg olyan is lehetne, hogy egy fiatal lány/fiú családtagja/szerelme katona, és Irakban vagy valamelyik háborús övezetben harcol, és nem tudja, mi van vele, karácsonykor pedig egyszer csak megjelenik az ajtóban, meg ilyenek... :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Ki melyik műfajt bírja leginkább és miért? Mi a története hogy azt a zene műfajt szeretitek amit?

Én a Hip Hopot szeretem méghozzá az amerikait.Az előtt a Rockot szerettem de csak a Sick-Room-ot mert a faterom(Psycho)benne játszott miután kilépett belőle valahogy már másnak éreztem mindent hallottam rap zenéket régiket magyar és amerikait utána leltem rá a hip hopra.Dióhéjjban ennyi lenne.És legyen bármelyik műfaj pop,rock,techno,hip hop.trance,jazz,R&B.bármit elfogadok kíváncsi vagyok rá

Legjobb válasz: Rap/Hip-Hop. Nincs különösebb története. 10 évesen még a rockot szerettem jobban de aztán lassan magával ragadott a rap. Eleinte csak pár szám tettszett aztán egyre több és több. Most már ott tartok hogy egész nap rappet hallgatok és mindig keresgélek olyan elõadókat meg számokat amiket még nem ismerek. Attól még ha tettszik meghallgatok más mûfajú zenéket is(kivéve a technót meg a többi elektronikus zenét) de igazán nálam csak a rap játszik.

Rap/Hip-Hop. Nincs különösebb története. 10 évesen még a rockot szerettem jobban de aztán lassan magával ragadott a rap. Eleinte csak pár szám tettszett aztán egyre több és több. Most már ott tartok hogy egész nap rappet hallgatok és mindig keresgélek olyan elõadókat meg számokat amiket még nem ismerek. Attól még ha tettszik meghallgatok más mûfajú zenéket is(kivéve a technót meg a többi elektronikus zenét) de igazán nálam csak a rap játszik.
Én a Hardstyle-t Trance-t és a Hands up-ot. A dallamok miatt szeretem ezeket. Egy Hardstyle mert ez áll a legközelebb hozzám: https://www.youtube.com/watch?v=XB5Z6i4ZYX0
A kérdező hozzászólása: Nagy szófosással rendelkezõ emberek leírhatják az egészet.De aki nem olyan beszélõs típus az csak a lényeget.
Küldeném neked Homonyik Sándor - Álmodj királylány címû nótáját. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Én igazából rapper akarok majd lenni de az majd sokára lesz.Csak nem tudom hogy elkezdjem itt németországba, mert az hallottam hogy itt sokat kap az ember egy számért ha kiad egyet.De én megvárom amerikát inkább úgy érzem ott a helyem.
Hát a rockot a lehetõ legtágabb értelemben. Néha alternatív, néha punk, néha nemzeti mikor mi kerül elõ. Anno kb 10 évesen eljutottam egy tcs koncertre és kb azóta. Voltak különbözõ korszakaim, de a legtöbb rock közeli volt. Ezen kívül minden más mûfajt szívesen meghallgatok mondjuk buliba egyszer egyszer, de a rockot tartom igazi zenei alkotásnak, hisz ott 3-6 zenész együtt játszik, dolgozik. Meg egy jó rock szám tuti feldob. Egyébként valószínû, hogy azért maradt meg a rock, mert a baráti társaság nagy része rock kedvelõ, többen zenekarban játszanak. Körbevesz a rock :D
Rock :) 8 éves voltam, mikor a nagybátyáméknál tartott karácsonyi összejövetelen én és a szüleim maradtunk a legtovább. Az akkor 18 éves lány unokatesóm igazi rocker lány volt, Tankcsapda, Zorall, Junkies koncertekre járt. A karácsonyi összejövetel utolsó három órájában elvonultunk a szobájába, bömböltette ezeket a zenéket, és ugráltunk rá. Akkor indult meg bennem valami... :) Mondjuk rajtam nem látszik, hogy rockot hallgatok, például nõiesen öltözködöm, nincs fekete hajam és erõs sminket sem viselek, de a szívemet eladtam a mûfajnak :) 20l
Én leginkább a régi magyar zenéket... Például: -Ámokfutók -V-Tech -Kozmix -Zoltán Erika De még lehetne sorolni itt és fél oldalas válaszokat adni. :D Szóval nekem ez az eurodance/romantikus/techno stílus jön be. Azért, mert anyukám ezeket hallgatta, majd önállósítottam magam és megkerestem a padláson a régi kazettákat, amin ilyenek vannak... :) Régi szép emlékeket idéz fel bennem, és nagyon tetszik a ritmusuk és a fülbemászó dallamuk. De legnagyobb kedvencem, az Ámokfutók, egyszerûen ez tényleg nagyon tetszik, a legjobb dallamok vannak a zenéikben... :) 16/F
Én a rockot szeretem, 12-13 évasen még mentem a barátnõm után, õ nézte a VivaTv-t, tudta, mik a slágerek, én is utánuk néztem a neten, és azokat hallgattam. Aztán 8. osztály közepe felé berobbant a rock. Abban az idõben sokat voltam szomorú a barátnõm miatt, mert szerelmes volt, és sokat szomorkodott, emiatt én is sokat szomorkodtam: ( Az egyik ismerõsöm mutatott egy lassú, szenvedõs rock dalt (Poisonblack - Love Controlled Despair), és onnantól rámjött a rock. A másik mûfaj amit szeretek, az az epic zene. A Two Steps From Hell-t az unokatestvérem mutatta, és megszerettem. Mostanában pedig japán rockot is hallgatok, az pedig úgy jött, hogy megnéztem a Nana címû animét, és nagyon megszerettem a nyelvet.: )) 15/L
Rock és metál. Kezdetben olyan zenéket hallgattam, amik a VivaTV-n mentek.. majd kb 12 éves koromban egy fiú ismerõsöm mutatott nekem ilyen "gyengébb" rock számokat. Aztán egyre többet és többet hallgattam, majd szép lassan elkezdtem bedurvulni. Szóval mára már eléggé zúzós számokat hallgatok, közel sem olyan light-os zenéket, mint amilyenekkel kezdtem. Persze, ez nem jelenti azt, hogy beszûkült látókörrel rendelkezem. Hallgatok én minden mást is, popot, rapet, tuctuc-ot is. De kb 95% rock és metál, 3% rap (fõleg magyar) és 2% minden más. 18/L
én a rapet :) a története az hogy elõtte hip-hop táncra jártam és azokat a zenéket is nagyon szeretem még, de a rapp áll a legközelebb hozzám pedig elõtte ki nem állhattam :/ és úgy szerettem meg hogy egy fiú kitett egy rohadtjó rapzenét és végighallgattam és most már egész nap csak azt hallgatom, és új zenéket keresek youtube-on 14/L
Nemtudom hogy hívják, de én ezeket: http://www.youtube.com/watch?v=UAWcs5H-qgQ http://www.youtube.com/watch?v=FOjdXSrtUxA http://www.youtube.com/watch?v=PoaT6WXUV_M Aki tudja mi ennek a stílusnak a neve, írja már meg :D 14/f
A Rock N' Roll a kedvencem, kb 12 áves korom óta. Mindig is muzikális ember voltam, nálunk mindig ment a rádió, bár a legtöbb tipikus slágert már akkor utáltam. És sokat játszottam a San Andreas-szal, amiben benne volt a Welcome To The Jungle a GN'R-tól, ezért kocsikáztam föl-alá, hogy hallgathassam :D Aztán keresztapámtól megkaptam DVD-n a klipválogatásukat és, amikor láttam Axl-t egybõl bele szerelmesedtem az egész bandába :D De amúgy mindent maghallgatok Mozart-tók Jacksonig, ami igényes. De az Old School rocknroolnaá nincs jobb

Mik az abszolút közhelyek egy krimiben? Mert szeretnék én is írni Krimi történeteket.

Legjobb válasz: Annyiban egyetértek, hogy nehéz már bármi olyasmit írni, amit elõtted senki nem vett még elõ. Nálam a kriminél az fontos, hogy legyen esélyem kitalálni, mi történik, a tettes ne a semmibõl tûnjön fel. Hogy mi a klisé? Ha megfelelsz az általános szemléletnek, azt mondják klisé, ha nem, akkor azt, hogy egy nyomozó nem is ilyen. Tapasztaltam :) Szerintem írd meg úgy, ahogy te látod, és szerinted értelmes a sztori.

Annyiban egyetértek, hogy nehéz már bármi olyasmit írni, amit elõtted senki nem vett még elõ. Nálam a kriminél az fontos, hogy legyen esélyem kitalálni, mi történik, a tettes ne a semmibõl tûnjön fel. Hogy mi a klisé? Ha megfelelsz az általános szemléletnek, azt mondják klisé, ha nem, akkor azt, hogy egy nyomozó nem is ilyen. Tapasztaltam :) Szerintem írd meg úgy, ahogy te látod, és szerinted értelmes a sztori.
Az Ellery Queen féle "bezárt ajtó"-ra most láttam egy példát a tévében, bár nem tökéletes. Adott egy gazdag ember, egyedül van otthon kedvenc majmával, csimpánz. A riasztó betörést jelez, õ a csimpázzal rögtön bemegy a pánikszobába (biztos ismered: vastag falak, egyetlen 20 centi vastag acél ajtó, bombabiztos, nincs ablak, stb.) Ezzel automatikusan riad a rendõrség is. Mindezt látjuk. A rendõrség kimegy, nagy nehezen speciális vágóval átvágják a pánikszoba ajtaját, és ott fekszik vérben a gazdag ember, le van lõve, mellette a majma egy pisztollyal a mancsában, azzal lõtték le a férfit. Sehol egy másik rés, senki más nincs a pánikszobában. És mégis gyilkosság történt, de nem a majom tette. JÓ, de egy pár véletlen kell hozzá, igaz, mindent lát a nézõ, amit a nyomozó, és mindent hall. Ezeket szeretem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm eddigi segítségeteket

Mit jelképez az Árpádsávos zászló? Mi a története? Miért vannak ellene néhányan? Mit szeretnének vele mutatni azok, akik ezt használják?

Legjobb válasz: A piros az uralkodó, míg a fehér szín a fõúri réteget képviselte, mert a hatalom a vérszövetség értelmében megosztott volt. A négy piros és négy fehér sáv pedig azt valószínûsíti, hogy az Álmos általi szövetséget nem hét, hanem nyolc törzs kötötte.

A piros az uralkodó, míg a fehér szín a fõúri réteget képviselte, mert a hatalom a vérszövetség értelmében megosztott volt. A négy piros és négy fehér sáv pedig azt valószínûsíti, hogy az Álmos általi szövetséget nem hét, hanem nyolc törzs kötötte.
" 39%" mondtam már rájuk már rárakódott a történelem pora ahogy a háború végén Churchill lebombázta Dezdrát egy halom civillel együtt vagy ledobták az atomot az amcsik sõt még koncentrációs táborba is zárták aki Japán számozású na mind1 ez a múlt
Az árpádsávós zászlóval alaphelyzetben nem lenne baj. Egy õsi magyar zászló, elférne szépen a többi közt. Volt azonban egy férfi, aki holtversenyben Kun Bélával osztozik a " Magyar Történelem Legnagyobb Roh**adéka" díjon, bizonyos Szálasi Ferenc. Az õ keretlegényeinek a zászlaja/jelképe hasonlított az árpádsávos zászlóhoz. A probléma az, hogy ugye, aki a nyilasok zászlaját használja, az bûncselekményt követ el. Ezért vannak olyanok, akik az árpádházi királyok zászlaját használják helyette, pótléknak. Kétségkívül, vannak olyanok is, akik ezt a királyaink felé érzett õszinte hála miatt teszik, csak egyes emberekben felmerül, hogy ha valaki habzó szájjal zsidózik, és akasztásokat, meg a Dunába történõ lövetéseket akar, lehetõleg máma még, akkor õ nem feltétlenül azért viseli az árpádsávot, mert annyira tiszteli I. Istvánt.
73 Ez minden bizonnyal szép és jó( már akinek), csak tudod, én nem tudtam soha elfogadni azt az érvelést, hogy Hitler se volt ám annyira gonosz, mert milyen jó autópályát épített, vagy hogy Sztálin is micsoda technikai fejlõdést erõszakolt ki. De nem errõl szól a kérdés, ne offoljunk.
"Szálasi Ferenc" szálasi politikája nem a zsidó irtáson alapult õ katona volt már mint szálasi és utána kezdett el politikával foglalkozni õ egy szocialista gazdaságú nemzeti egységû társadalmat képzelt el na ennyit Szálasi "védelmében"
A vérkomcsik és a zsidók rettegnek tõle. Náluk ez beidegzõdés. Ami igaz, az fáj. Ami nekik jó, az nekünk százszor jobban fáj.
Szálasi is késsel, villával evett, akkor ezt is tiltsuk be? Csak kézzel lehessen enni? Hitler ágyban aludt, akkor aludjunk a földön? A lázadozásnak a nemzeti zászlónk ellen kb. ennyi értelme van... 39 %-os, te meg azon gondolkozz el, hogy akit ler0hadék0z0l, az az országunkért élt, mindene a politika és a haza volt, egész életét így élte le, még szüzességi fogadalmat is tett, hogy a munkájára tudjon összpontosítani... mutass most ilyen politikust a közéletben...
39 %-os, te meg azon gondolkozz el, hogy akit ler0hadék0z0l, az az országunkért élt, mindene a politika és a haza volt, egész életét így élte le, még szüzességi fogadalmat is tett, hogy a munkájára tudjon összpontosítani... mutass most ilyen politikust a közéletben... Jobban jártunk volna, ha inkább dug a politizálás helyett. Népírtó volt, ezek után rohadtul nem érdekel, hogy milyen volt a nemi élete. Nem csak a deportálások, és a tömeggyilkosságok miatt, hanem mert komoly szerepe volt abban, hogy amikor már teljesen értelmetlen volt az ellenállás, emberek haltak meg.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha jól értem akkor az ellenzõk tulajdonképpen nem is az Árpádsávos zászló ellen vannak hanem a nyilas ideológia ellen. De akkor miért van összemosva ez a két dolog? Akik használják az árpádsávos zászlót, azok milyen pluszt éreznek magukénak általa? Miért azt használják és miért nem a magyar zászlót? Mitõl több?
Elõttem szóló: Én nem vagyok ellen az Árpádsávnak. Szomorú, hogy te igen.
Azért vagyunk ellene mikor ilyen kis m..sok szervezet mint a gárda a mihaszna használhatatlan õsmagyarkodok használják és égetik ezzel a magyarokat
Õsibb, mint a magyar zászló.

Mi a története a Végzet ereklyéi c. könyv elsõ 3 könyvének? Nagyon rég olvastam, és most elkezdtem a 4. et, de nem emlékszem már teljesen az elõtte levõ 3ra. Külön külön egy örténet leírást tudna írni valaki?

de ha van kedve és ideje, hosszasan is leírhatja, de egy kicsi ismertetõ jó lenne :/

Legjobb válasz:
Szia ! 1. Rész-Csontváros Clary megtudja, hogy Árvadász az anyja (és az apja is). Megismeri Jace-t, Isabelle-t, Alece-t, Hodge-ot... Késõbb kiderül, hogy a Végzet Kelyhével Valentine (késõbb mint kiderül Clary és Jace apja)új Árvadászokat akar létrehozni a Klávé ellen. Clary édesanyját elrabolja, a lány (meg nagyjából mindenki) elmegy Clary édesanyjáért (közbe persze megtalálták a Kelyhet és Jace meg Clary majdnem összejöttek). Vissza szerzik az anyját, de varázslattal elõídézet kómában fekszik és nem tudják felébreszteni (csak késõbb, de ez nincs még benne). 2.Rész.Hamuváros Valentine ellopja a Végzet Kardját is és majdnem átálítja az Alvilágiak vérével, megöli a Néma Testvéreket is. Simon vámpírrá válik, és kiderül Jace és Clary "titkos képessége", amirõl nem ír sokat, de Clary tud új rúnákat létrehozni. Valentine "lopkodja" az Alvilágiak vérét és le is csapolja a Kard átállításához, ezzel gyanúba terelve a vámpírokat. Egy boszorkánymester, egy tündér, egy lükantróp és egy vámpír vére kell neki, és ehhez Simont és egy vérfarkaslányt Maia-t, akarja felhasználni. (Maia Luke falkájához tartozik.) Simon majdnem meghal, de Jace (mivel Simon vámpír) ad neki a vérébõl, ezzel megmentve a fiút, akirõl késõbb kiderül, hogy most már nem bántja a a napfény furcsamód. És megjelenik Madeleine Bellefleur, aki tudja, hogy ébressze fel Clary anyját. 3.Rész-Üvegváros: (Ezt még nem olvastam el, ezért leírom, nagyjából mirõl szól.) Clarynek el kell utaznia Üvegvárosba, mert ott lakik az a boszorkánymester, aki fel tudja ébreszteni az édesanyját. Simont börtönbe küldik az Árnyvadászok, mert böki a csõrüket, hogy Simon vámpír,de nem bántja õt a napfény. Clary megismer egy Sebastian nevû Árnyvadászt. Valentine pedig gyilkolni akarja örökre az Árnyvadászokat.Az Alvilágiaknak és az Árnyvadászoknak össze kell fogniuk. Hát én ennyit tudok a 3. részrõl mert még csak az elején tartok,de már megvan a 4. rész is :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia ! 1. Rész-Csontváros Clary megtudja, hogy Árvadász az anyja (és az apja is). Megismeri Jace-t, Isabelle-t, Alece-t, Hodge-ot... Késõbb kiderül, hogy a Végzet Kelyhével Valentine (késõbb mint kiderül Clary és Jace apja)új Árvadászokat akar létrehozni a Klávé ellen. Clary édesanyját elrabolja, a lány (meg nagyjából mindenki) elmegy Clary édesanyjáért (közbe persze megtalálták a Kelyhet és Jace meg Clary majdnem összejöttek). Vissza szerzik az anyját, de varázslattal elõídézet kómában fekszik és nem tudják felébreszteni (csak késõbb, de ez nincs még benne). 2.Rész.Hamuváros Valentine ellopja a Végzet Kardját is és majdnem átálítja az Alvilágiak vérével, megöli a Néma Testvéreket is. Simon vámpírrá válik, és kiderül Jace és Clary "titkos képessége", amirõl nem ír sokat, de Clary tud új rúnákat létrehozni. Valentine "lopkodja" az Alvilágiak vérét és le is csapolja a Kard átállításához, ezzel gyanúba terelve a vámpírokat. Egy boszorkánymester, egy tündér, egy lükantróp és egy vámpír vére kell neki, és ehhez Simont és egy vérfarkaslányt Maia-t, akarja felhasználni. (Maia Luke falkájához tartozik.) Simon majdnem meghal, de Jace (mivel Simon vámpír) ad neki a vérébõl, ezzel megmentve a fiút, akirõl késõbb kiderül, hogy most már nem bántja a a napfény furcsamód. És megjelenik Madeleine Bellefleur, aki tudja, hogy ébressze fel Clary anyját. 3.Rész-Üvegváros: (Ezt még nem olvastam el, ezért leírom, nagyjából mirõl szól.) Clarynek el kell utaznia Üvegvárosba, mert ott lakik az a boszorkánymester, aki fel tudja ébreszteni az édesanyját. Simont börtönbe küldik az Árnyvadászok, mert böki a csõrüket, hogy Simon vámpír, de nem bántja õt a napfény. Clary megismer egy Sebastian nevû Árnyvadászt. Valentine pedig gyilkolni akarja örökre az Árnyvadászokat.Az Alvilágiaknak és az Árnyvadászoknak össze kell fogniuk. Hát én ennyit tudok a 3. részrõl mert még csak az elején tartok, de már megvan a 4. rész is :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a választ, bár elolvastam már a 4.et, de utólag is jól jött, köszi érte :)
Igazán nincs mit, örülök, hogy segíthettem :)

A kolónia címû filmnek mi a története röviden? Miért lettek azok az emberek olyan zombi félék?

Legjobb válasz: Kannibálok. Mivel már nincs igazán élet a Földön, csak pár ilyen bunkerban/kolóniában, így vannak olyan csapatok kint, akik kannibálok lettek.

Kannibálok. Mivel már nincs igazán élet a Földön, csak pár ilyen bunkerban/kolóniában, így vannak olyan csapatok kint, akik kannibálok lettek.

Hogy lehet otthon mérget elkészíteni, v. mi az a méreg v. nagyon erős altató amihez bárki hozzá férhet vagy otthon is el tudja készíteni? Egy történetet írok és ahhoz kéne.

Legjobb válasz: Ricin, ricinus. De sokfélét lehetne még írni, még az otthoni környezetben is körbevesznek minket a mérgezõ növények: kutyaszõlõ, farkasalma, aranyvesszõ, krumpli, barackmag, nadragulya, bodza, stb. Ezek fõként mérgezõ növények, altató hatásuk nem igazán van. Viszont házilag is bárki elõ tud állítani belõlük mérgezõ hatású folyadékot, olajat.

Ricin, ricinus. De sokfélét lehetne még írni, még az otthoni környezetben is körbevesznek minket a mérgezõ növények: kutyaszõlõ, farkasalma, aranyvesszõ, krumpli, barackmag, nadragulya, bodza, stb. Ezek fõként mérgezõ növények, altató hatásuk nem igazán van. Viszont házilag is bárki elõ tud állítani belõlük mérgezõ hatású folyadékot, olajat.

Mi az Amnesia The Dark Descent története? És mi a vége?

Legjobb válasz: Felrakod a játékot, leszeded a magyarosítást és végig játszod szépen, és megtudod :D

Felrakod a játékot, leszeded a magyarosítást és végig játszod szépen, és megtudod :D
Játszd végig ha mered :D Annyit elárulok hogy a játéknak négy darab vége lehet. Lehet jó, rossz, bosszú és állítólag van benne egy bónusz befejezés is, nem tudom, még nem játszottam ki, pedig megvan, ráadásul az Extended Edition.
A kérdező hozzászólása: Légyszíves valaki mesélje el, mivel béna vagyok játszás ügyileg :) . Vagy küldjön valaki linekt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!